Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

20 aprilie 2024, ora locală: 01:49

 

(Galerie Foto) Prim-Ministrul Vlad Filat s-a intalnit cu tinerii basarabeni din Bucuresti la "dialoguri deOSBite"

adăugat 15 noiembrie 2009, 21:02, la Ştiri de Top

În cadrul vizitei oficiale de la Bucureşti, Prim Ministrul Republicii Moldova, Vlad Filat, a participat, ieri 14 noiembrie 2009, la o întâlnire cu studenţii basarabeni care se află la studii în România. Alături de prim-ministru a participat vice-prim-ministrul Iurie Leancă şi Rectorul Facultăţii de drept.

Această întâlnire face parte din cadrul proiectului „Dialoguri deOSBite”, organizat de către Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti(OSBB) şi găzduit de către Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.


În alocuţiunea sa, Vladimir FILAT a menţionat că ştie ce înseamnă să fii student în România, deoarece el a fost printre primii studenţi din Republica Moldova care au venit la studii în această ţară.

Prim-ministrul a spus că a fost unul din fondatorii şi primul preşedinte al Ligii studenţilor şi elevilor basarabeni din România.

Vlad FILAT a comunicat că aceste două zile, cît a durat vizita sa la Bucureşti, au pus o bază serioasă pentru relansarea relaţiilor dintre cele două state, discuţiile fiind marcate de pragmatism.

Premierul a declarat că oficialii români sînt dispuşi să acorde şi în continuare sprijin Republicii Moldova şi cetăţenilor ei.

„De acest sprijin depinde inclusiv viteza şi consistenţa procesului de integrare europeană a Republicii Moldova”, a spus Prim-ministrul.

Vlad FILAT i-a îndemnat pe studenţi să facă cît mai multă carte şi să vină acasă pentru a contribui la aducerea ţării în spaţiul valoric european.

Studenţii din Republica Moldova, prezenţi la întrevedere, au adresat mai multe întrebări Premierului. Acestea s-au referit la perspectiva semnării unui Acordul de colaborare între ministerele Educaţiei de la Chişinău şi Bucureşti, la viziunea noii guvernări asupra adoptării unei legi a lustraţiei, la posibilităţile de sancţionare a abuzurilor comise pe durata guvernării comuniste.

Premierul a răspuns la toate întrebările, asigurîndu-i pe tineri că pentru toate problemele ridicate de ei se vor găsi soluţiile adecvate.


Basarabeni.ro aminteste ca Dialoguri deOSBite" reprezinta, de fapt, o serie de intalniri de suflet romano-romane. In cadrul acestora, tinerii au ocazia sa discute, intr-o atmosfera degajata, cu oameni de cultura, istorici, preoti, scriitori, diplomati, oameni politici, reprezentanti ai Ministerelor, dar si cu multe alte personalitati apropiate intereselor romanilor de peste Prut.

OSB Bucuresti , a avut ca invitati la “dialoguri deOSBite”, personalitati care, de-a lungul anilor, au luptat pentru drepturile romanilor de pretutindeni si au fost alaturi de Basarabia. Este vorba despre Eugen Popescu, fondator al Fundatiei Nationale a Romanilor de Pretutindeni, director al Romanian Global News si senior al Ligii Studentilor, Daniela Soros, vicepresedinte al Fundatiei Nationale a Romanilor de Pretutindeni si Romeo Mosoiu, consilierul Ministrului Tineretului si Sportului, senior al Ligii Studentilor, Decebal Lohan, consilier personal al Primului Ministru Emil Boc, Directorul General al Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni, domnul Dinu Gandu si Doru Dendiu, jurnalist al Televiziunii Române si corespondet la Chisinau, cel care a fost arestat in timpul protestelor din 7 aprilie. Un invitat deOSBit a fost primul Prim-Ministru al Republicii Moldova, Mircea Druc.

Partener media al acestui proiect este portalul www.basarabeni.ro. Aici veti afla din timp cine sunt invitatii sau temele abordate in cadrul intalnirilor, dar si relatarile de la cele trecute, in caz ca le-ati ratat.

Va invitam sa urmariti o galerie foto


















Autor: basarabeni.ro
Sursa: www.basarabeni.ro
Foarte frumos si felicitari echipei OSB Bucuresti
A comentat Lucian 15 noiembrie 2009, 21:13
Filat cu litere mari, FILAT. de ce nu scrieți vreun articol ca să arătați activitatea lui din loja masonica ?
A comentat cineva 15 noiembrie 2009, 21:30
super o fost ... =)
A comentat easy 15 noiembrie 2009, 21:31
Felicitări OSB!
A comentat Ana C. 15 noiembrie 2009, 21:35
Da ce cauta ppcd-istul durnea in prezidiu? Asta a fost candidat ppcd la alegerile locale din balti in 2007. Intr-un interviu acordat pe 9/4/09 referindu-se la opozitia care lupta cu comunistii la Chisinau l-a citat pe Roncea cu expresia: "pleaca vechii kgb-isti, vin noii kgb-isti". interviul poate fi vazut aici: http://www.youtube.com/watch?v=1Wa-jEs_zaM

Acum vad ca nu se stanjeneste sa stea cu "noii kgb-isti" la prezidiu.
A comentat Elefant 15 noiembrie 2009, 22:12
In continuare asta afirm!
A comentat Vlad Durnea 15 noiembrie 2009, 22:14
sunteti o echipa ca merita tot respectul...
A comentat san_del 15 noiembrie 2009, 22:29
Pai vedeti ca pentru ppcd-istul durnea Chirtoaca, Filat, Urechean si Lupu sunt kgb-isti. Omul confirma. Pai de ce atunci fariseule stai in coada in fata lui Filat? De ce nu-i spui in fata ca e un kgb-ist? De ce nu-i spui ca unicul patriot adevarat e parintele tau spritual, Iurie Rosca? A, Vladislav?!

Vedeti in link-ul de mai jos lista electorala a ppcd. Pe locul 11 il veti gasi pe vladislav durnea nascut in 1986:

http://www.balti.md/index.php?option=com_content&task=view&id=313&Itemid=2&lang=ro
A comentat Elefant 15 noiembrie 2009, 22:30
Salut
A comentat Italia 15 noiembrie 2009, 22:37
Domnule "Elefant" al carui nume o sa-l spun la momentul potrivit. Inca mult timp vei scuipa in sus si te vei mira de ce ploua! In rest poti sa aberezi cat timp vrei, ca nu ma deranjeaza absolut deloc! Nu dau explicatii la ticalosii care scriu sub protectia anonimatului
A comentat Vlad Durnea 15 noiembrie 2009, 22:43 | mergi sus ▲
Si Dorin Chirtoaca si Filat se cunosc foarte bine cu Vlad, asa ca elefand degeaba te scremi. Vlad stie foarte bine ce spune!
A comentat PL 15 noiembrie 2009, 22:58 | mergi sus ▲
Il sustin pe Vlad Durnea, deoarece el mereu a spus lucrurilor pe nume si nu s-a dat dupa gard cum o fac toti populistii! Faptul ca va deranjeaza, inseamna ca el conteaza. Suntem alaturi de tine Vlad
A comentat Cristina MF 15 noiembrie 2009, 23:07 | mergi sus ▲
Nu imi pasa de SIS ,tara mea este Romania ,nu mi-e frica de moarte ,deci nu imi este frica de Rusia.Chem alaturi de mine pentru Basarabia ,ultrasii ,nationalistii si legionarii ,chem alaturi de mine, fostii membrii legionari ai Garzii de Fier, strabunii si stramosii nostrii legionari ,legionarii reali si originali ,adevaratii membrii legionari,adevaratii legionari,vechii membrii si viitorii membrii ai Garzii de Fier.Chem alaturi de mine ,noua Garda de Fier, pentru Basarabia.O noua Romanie ,o singura Romanie ,o noua Garda de Fier.Chem alaturi de mine ,Garda de Fier pentru Basarabia.Un singur popor ,o singura tara .Poporul va fii Romania.
A comentat S I E G 15 noiembrie 2009, 23:57 | mergi sus ▲
Am fost la aceasta intalnire cu Domnul Prim Ministru! Multumim mult echipei OSB pentru organizare si pentru ca ne dau ocazia sa discutam cu personalitati importante!
A comentat Elena 15 noiembrie 2009, 23:59 | mergi sus ▲
Chem alaturi de mine, Garda de Fier, pentru Basarabia.Un singur popor ,o singura tara.Poporul va fii Romania.
A comentat Italia 15 noiembrie 2009, 23:59 | mergi sus ▲
Poporul va fii Romania
A comentat Italia 16 noiembrie 2009, 00:01 | mergi sus ▲
Bravo OSB, Bravo domnul Filat! asteptam si alti invitati de calitate la dialoguri deOSBite!
A comentat Dorin 16 noiembrie 2009, 00:24 | mergi sus ▲
Deci totusi Durnea e un ppcd-ist si un securist...
A comentat Eugen 16 noiembrie 2009, 07:32 | mergi sus ▲
De fapt Durnea a fost PPCD-IST, darr in acelasi timp si oportunist, si daka vin comunistii la putere va si si komunist,
IN KONCLUZIE e un pupcurist cu staj la Bucuresti
si in prezent cu viza de resedeinta ba la PL ba la PLDM. adika cu fundul in doua luntrii, aceeasi situatie si RACILA.
A comentat Alex 16 noiembrie 2009, 08:20 | mergi sus ▲
Se stie cine sunt cei de la OSB. Sunt in atentia mai multor institutii.
Dar!, ... se pare ca incearca sa se pocaiasca si sa sarute alte maini mai ingaduitoare si pentru ei, cei din ograda lui SCARAOSCHE - iurie rosca. Nu va face-ti griji, ca cesti tineri OSB-isti, se vor indrepta, nu au incotro... Lor totdeauna le-au placut cum miroase ciolanul, funcţiile dar si tradarea de Neam romanesc.
Dar trecand peste toate, trebuie sa recunoastem ca actiunea de sambata 14-11-2009 a fost una reusita, iar toti din Amfiteatru s-au putut bucura de momente cu adevarat emotionante prin prezenta oficialitatilor romanesti basarabene de la Chisinau, prezenti in fata studentilor basarabeni. Am plecat emotionant si plin de saperante ca in sfarsit Basarabia a apucat pe maini bune si cu ajutorul Romaniei se va realiza majoritatea nazuintelor romanilor de pe ambele maluri ale Prutului.
Prin fapte la fel de bune, cred ca incet, incet OSB-isti isi vor putea spala pacatele (acelea de tradare nationale la care au fost supusi sa le faca prin ROSCA si VORONIN).
Bafta OSB, in ati fi copii cuminti, demni de repectul nostru al tuturor romanilor.
ITICsiSTRUN, Bucuresti
A comentat ITICsiSTRUN 16 noiembrie 2009, 09:00 | mergi sus ▲
Cu toate speculatiile care se fac aici pe forum, o spun cu toate sinceritatea ca am un respect deosebit pentru baietii din OSB, deoarece m-au ajutat neconditionat atunci cand am avut nevoie.In 2007 am venit la studii in Romania,venind pentru prima data in Bucuresti,necunoscand orasul deloc, iar Vlad a fost cel care chiar daca nu ma cunostea, la rugamintea mea a venit in acea dimineata ploioasa din 27 eptembrie 2007 si m-a intalnit de la gara. In aceeasi zi, Vlad a mers cu mine la facultatea, unde trebuiau sa-mi dea si locul in camin. La facultate in acea zi nu mi-au dat loc in camin, iar Vlad mi-a gasit un loc in caminul unde statea el. Pentru asta, dar si pentru tot ce fac pentru noi, ii respect!
A comentat Adrian 16 noiembrie 2009, 10:07 | mergi sus ▲
OSB sunt singurii care ne ofera asemenea sanse! Am fost la toate editiile de dialoguri deOSBite si e din ce in ce mai interesant! Felicitari
A comentat Cristina 16 noiembrie 2009, 10:19 | mergi sus ▲
Dragi scriitori, va aduc la cunostinta ca aproape toate comentariile sunt scrise de catre cei de la OSB. Daca cineva scrie ceva urat despre ei imediat apar 2-3 comentarii in sustinerea lor, si mai ales ca este aceiasi ideie in fiecare mesaj.

Propun sa fie afisate IP-urile celor care comenteaza sau sa fie cu loghare...
A comentat Simpatizant OSB 16 noiembrie 2009, 10:32 | mergi sus ▲
Suspiciosii sunt cei mai mari tricalosi. Hai sa nu credem in nimeni. Si ce va fi? Debarasati-va de aceasta boala si lasati-l pe Vlad in pace.
A comentat ziko 16 noiembrie 2009, 10:42 | mergi sus ▲
OSB este ONG si nu organizatie politica, insa incapabilii si nerealizatii vor cauta nod in papura indiferent de situatie.

Cainii latra, ursul trece.
A comentat antimagarici 16 noiembrie 2009, 11:22 | mergi sus ▲
referitor la PPCD, daca Rosca a fost un tradator si un nenorocit care i-a dezamagit pana si pe cei din propriul partid, asta nu inseamna ca toti din PPCD sau admiratorii acestui partid, sau cei din Frontul Popular sunt ca Rosca. Cred ca e gresit sa judecam atatia oameni pe baza prostiilor astuia. Si in perioada aceea chiar nu aveai cu cine vota, era singura miscare de genul asta, care avea foarte multi sustinatori, mai ales printre cei din Romania. S-o spuna studentii de aici.
Cat despre OSB, sunt bravo pt asa proiecte, dar mi-as dori sa nu aiba candva vreun colorit politic.
Iar cu garda de fier chiar se exagereaza. Si cu loja masonica.
A comentat Vlad, altul decat Durnea, oricum el e Vladisl 16 noiembrie 2009, 12:16 | mergi sus ▲
"Dragi scriitori, va aduc la cunostinta ca aproape toate comentariile sunt scrise de catre cei de la OSB. Daca cineva scrie ceva urat despre ei imediat apar 2-3 comentarii in sustinerea lor, si mai ales ca este aceiasi ideie in fiecare mesaj.

Propun sa fie afisate IP-urile celor care comenteaza sau sa fie cu loghare... "


Si...tu cine esti suflet ratacit ?!? Un binevoitor... Chiar astazi vorbeam cu cineva.. ca cei care raman fara argumente incep atacuri la persoana... :) Tu inca nu confirmi regula.. dar mai e timp (vezi "elefant")
A comentat splici 16 noiembrie 2009, 18:32 | mergi sus ▲
Cine sunt invitatii la dialoguri deosebite vinerea aceasta?
A comentat Dina 16 noiembrie 2009, 19:33 | mergi sus ▲
Cineva spunea mai sus ca OSB e un ONG si nu face politica. Chiar asa?! Si de ce atunci s-a implicat in campania pentru parlamentarele din Romania din anul trecut? De ce Durnea este umbra lui Tomac si ii linge curul?
A comentat Eu 16 noiembrie 2009, 21:05 | mergi sus ▲
Eu am o intrebare pentru DURNEA VLADISLAV tu esti PPCD-ist ? Tu sustii acest partid? Ce parere ai despre ROSCA?
A comentat Eugen 16 noiembrie 2009, 22:26 | mergi sus ▲
Vlad Durnea este mason!informatie 100%
A comentat Octic 16 noiembrie 2009, 23:22 | mergi sus ▲
ha ha fraierii mor de ciuda ca nu au forta de a organiza un asemenea proiect! asa ofticosilor e plina lumea de voi, asta nu face decat publicitate ;)
A comentat x 16 noiembrie 2009, 23:34 | mergi sus ▲
A comentat abra 17 noiembrie 2009, 10:21 | mergi sus ▲
cojocaru ista a zaibit poporul cu presupusa legatura dintre durnea si ppcd.
A comentat miha 17 noiembrie 2009, 10:22 | mergi sus ▲
bay vladislava asta e un hot ordinar, nu face decat sa bage mana in fondurile destinate basarabenilor...hot+lingau=politician=cacat=durnea
A comentat hotilor 17 noiembrie 2009, 10:41 | mergi sus ▲
Felicitari osb, sinteti bravo. Nu-l cunosc pe Durnea, dar felicitari, la sigur esti o personalitate, faptul ca ai parte de ura hotilor ce se revarsa ca un vulcan... spune multe, te felicit ca poti sa fii bun, sa faci lucruri bune, chiar daca ai comentarii haioase, tu esti Durne... ei... persoane care se ascund sub pseudonime... Fii tare, sint si din cei care te apreciaza.
A comentat Andreea 17 noiembrie 2009, 19:33 | mergi sus ▲
eu sunt curios de unde atata ura impotriva lui Vlad.... si cam ce aveti voi de castigat aruncand cu noroi.... Din cate am tot citit despre persoane ca voi... sunteti doar niste oameni fara viata.... ce aveti tendinta sa va ascundeti in spatele unui nick`name. GET A LIFE (LUMEA DEJA E PLINA DE cRITICI, MESERIA E DEJA RASUFLATA)
A comentat Splici 17 noiembrie 2009, 20:17 | mergi sus ▲
Apropo invidia puteti sa o folositi in scop constructiv. Organizati si voi evenimente gen evenimentele O.S.B. daca sunteti nemultumiti. PUTETI? Sincer... cred ca nu... DECI...
A comentat splici 17 noiembrie 2009, 20:20 | mergi sus ▲
Durnea face parte din loja masonica,ca altfel nu se explica cum la varsta asta are deshise usile peste tot si face atatea!
A comentat Stiu 17 noiembrie 2009, 21:34 | mergi sus ▲
Durnea este unul din cei mai influenti lideri ai organziatiilor studentesti din Romania si pentru asta merita tot respectul.Daca nu era OSB-ul, nimeni nu-si batea capul de suplimentarea celor 1000 de locuri la universitate!
A comentat Victor 18 noiembrie 2009, 00:00 | mergi sus ▲
Sustin adevarul,sustin oamenii tari,il sustin pe Vlad!
A comentat Oleg 18 noiembrie 2009, 00:56 | mergi sus ▲
ia mai lasati-ma cu patrioti din astia, cine i-a mai pus si pe ei in functii, cine sunt ei? cine e acest durnea, ca mason sigur nu e, cine e racila? cine e miron? de unde s-au luat?
A comentat voicu 18 noiembrie 2009, 01:24 | mergi sus ▲
halal..ce toata lumea lauda OSB-ul? chiar sunteti orbi? daca ati sti de unde le vin banii pt toate actiunile nu le-ati mai lua apararea. Halal de asa dialog deosebit. Aceste lucruri seaflau si din presa...iar referitor la momentul de reculegere pt Andrei Savciuc a fost jenant, macar sa se fi tinut 1 minut, nici 10 secunde nu a durat..au vrut sa se dea si ei mari...judecata va veni pt fiecare
A comentat offff 09 decembrie 2009, 20:57 | mergi sus ▲
da intr-adevar numai vorbele de ei dar nimic fapte..........toti
A comentat corect 10 decembrie 2009, 10:02 | mergi sus ▲
VLAD... unda verde... Dar... Cineva sta cu ochii pe tine...
A comentat Badea Vasile... 27 februarie 2010, 10:22 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.2360 secunde