Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 martie 2024, ora locală: 01:28

 

Marian Lupu: Eu sunt moldovean şi nu voi participa la Ziua Unirii, de 1 Decembrie

adăugat 24 noiembrie 2009, 13:41, la Ştiri de Top

"Sunt persoane care se identifică drept romani. Eu insă mă identific drept moldovean şi am acest drept", a declarat marţi, in cadrul unei conferinţe de presă, liderului PDM, Marian Lupu, candidat al AIE pentru preşedinţia R.Moldova, transmite Unimedia.md. Lupu a răspuns - in limba rusă - la intrebarea jurnaliştilor, care l-au intrebat dacă va participa la "Marea Unire" de la 1 Decembrie. Marian Lupu a declarat categoric că nu va lua parte la acest eveniment deoarece "este sărbătoarea altui stat".

Autor: Z.O.
Sursa: www.ziua.ro
Clar...Identificate ...Ori Rus,Ucrainean..ori MOldovenist ////////MOLDOVENI SUNT ROMANI LOCUITORI AI VECHIULUI PRINCIPAT(indiferent de cetatenia lor fie ia ROmana,Moldoveneasca sau Ucraineana) ...MOLDOVA=ROMANIA,MOLDOVENI=ROMANI!
A comentat JE 24 noiembrie 2009, 13:55
Sarac si cu pretentii....Omul asta incepe sa-si arate adevarata fata....Am incredere in Filat si Ghimpu care sper sa-l reeduce pe Lupu...
"Lupu isi skimba...partidul...da naravul ba" :(
A comentat Lucioasa 24 noiembrie 2009, 13:59
Nu l-am inteles nici odata pe omul ista ce vrea si interesle cui apara!!!!! Rusine !!!!
A comentat Offff 24 noiembrie 2009, 14:11
Futute-n gura de comunist !
In Siberia cu tine !
Basarabia e Romania !
A comentat BASARABIA PAMANT ROMANESC 24 noiembrie 2009, 14:24
Declara ca nu v-a participa la acest eveniment deoarece "este sărbătoarea altui stat".
Asta dupa ce s-a aflat întro vizită la Sankt Petersburg, vineri, 20 noiembrie, unde a participat la congresul partidului Rusia Unită.
Iata asaaaaaaaaaaaaaa..... oameni buni , romani basarabeni.
A comentat alexa 24 noiembrie 2009, 14:27
Stiam eu ca nu-si va schimba naravul specimenul asta de om, parazit al societatii. Maine poimaine il vedem vopsit in rosu iar...
A comentat jlp 24 noiembrie 2009, 14:36
Marian Lupu ,cand familia ta, a plecat din Romania noastra,spre imperiul Rusiei, cu tot cu pamantul ,care era tara noastra, erati romani,ai dreptate ,nu esti roman ,esti un tradator si un sclav,un vasal.Esti un strain ,fara popor.Esti un om fara tara.Am demnitatea ,sa nu te jignesc,te las sa te judece poporul,ca si pe Voronin .


A comentat Interesant 24 noiembrie 2009, 15:11
marian lupul e un circar,a invatat cateva trucuri si atat ,la mai mult nu e capabil.indiferent de discurs el repeta aceleasi fraze.dobitoc=dobitoc(care e in romana si care e in "moldoveneasca"marlane scuze am vrut sa zic mariane)
A comentat tgh 24 noiembrie 2009, 15:34
Fratilor,da ce-i vina lui, ca Mare Unire se serbeaza pe 1 decembrie si nu pe 8 decembrie,ca poate iar fi suris norocul pe 7 decembrie in prezidentiale si fiti pe pace ca ar fi chintat cum ati fi dorit.
A comentat Vazatorul 24 noiembrie 2009, 16:28
Corneliu Zelea Codrea era moldovean si roman era Romania,Stefan cel Mare era moldovean si roman era Romania ,fara Corneliu Zelea Codreanu si Stefan cel Mare nu aveam Garda de Fier si nu aveam Romania ,moldovenii sant dintre cei mai puternici si inteligenti oameni .
A comentat Italia 24 noiembrie 2009, 16:32 | mergi sus ▲
Poate, ca la asta, i-au pregatit Rusia, o tara speciala, unde sa fie lider rusilor.Intrebare don Lupu, daca nu vei fii liderul romanilor si al Romaniei ,atunci pentru cine candidezi ,ca nu avem scoala sa pricepem si nici inteligenta.Hai sa traiesti ca ma stesez sa vad pe altii mai destepti ca mine
A comentat Romania 24 noiembrie 2009, 16:42 | mergi sus ▲
Nu stricati ma candidatura omului ca se supara cu SIS si papa LuPu la n oi.Sa traiesti Romania.
A comentat Salut 24 noiembrie 2009, 16:51 | mergi sus ▲
Lupu mai nenica,dimineata cand te trezesti sa zici ,,na dimineata Romania oriunde te-ai afla",speram sa fii ales la rusi in Rusia patrihoitule,apropo de frica legii nu ne amestecam s-au poate ca respectam legea noastra.
A comentat Rasa 24 noiembrie 2009, 16:54 | mergi sus ▲
Lupu dimineata cand te trezesti sa zici in mintea ta inteligenta,, Buna dimineata Romania oriunde te-ai afla".aici e Romania si sant romanii.
A comentat Romania 24 noiembrie 2009, 16:55 | mergi sus ▲
Lasati ma omul in pace ca nu s-a anuntat lansarea lui in spatiu in locul rachetelor
A comentat Pyramida 24 noiembrie 2009, 16:57 | mergi sus ▲
Apropo ,pe alte planete ,nu se candideaza !?
A comentat Romania 24 noiembrie 2009, 16:59 | mergi sus ▲
Iarta-l, Doamne pe Lupu, ca nu stie ce zice .Hai sa traiesti ,inseamna ca la mintea si nebunia asta poate candida oricine.Sa candidam si noi prostimea tarilor.
A comentat Rasa 24 noiembrie 2009, 17:04 | mergi sus ▲
Ce-i don Lupu ,noi nu putem sa candidam sa fim sclavii altora si sa avem in acelasi timp viata buna!?Nu ne pretam sa candidam,te lasam pe tine.
A comentat Rasa 24 noiembrie 2009, 17:06 | mergi sus ▲
bravo Lupu. basarabia e pamint moldovenesc. kiar daca avem radacini romone noi suntem moldoveni....bravo lupu
A comentat v 24 noiembrie 2009, 17:39 | mergi sus ▲
Prostilor el shio dat parerea lui ,inchidetziva ibala ca fiecare om are dreptul de asi exprima parerea,shi nu ganitzi ca suntetzi romanini SUCILOR ca la tzotzi le trebu cetatzenia romaneasca doar ca sa circule fara probleme in europa.in anii 90cind se dadeau cetatzenii fara rind putzini care au sarit sashi restitue cetatzenia.CURVELOR
A comentat VANEA 24 noiembrie 2009, 17:48 | mergi sus ▲
bravo vanea ....bravo....inca un om care vorbeste adevar.....

bravo
A comentat vadim 24 noiembrie 2009, 17:50 | mergi sus ▲
cred ca anticipatele ar fi cea mai buna solutie,pina la anu va fi vreme sa mai cunoastem Lupusorul ce hram poarta ,de pe acum se vede cum o incepe ca si Voronin cu moldovenizmul lui ,cred ca si asta este departe de spiritul romanesc .cred ca si el este un fel de hibrid rusesk -moldovenesc ,nu este nici pe aproape de neamul romanesc ,cum sa nu ne para rau peste v-riun an pe cine am incalzit ,si am pus la tronul mioldovei Declaratiile pentru 1 decembrie trebue sa ne puna pe toti pe ginduri !!!!!!!!
A comentat laura 24 noiembrie 2009, 18:00 | mergi sus ▲
Ce fel de pederast de presedinte vrem noi sa alegem.
Lupu canalie de comunist !
A comentat Mariana 24 noiembrie 2009, 18:46 | mergi sus ▲
DRAGI ROMANI BASARABENI, VOI STITI CA APROAPE TOATA POPULATIA BASARABIEI ESTE ROMANEASCA SI VORBIROARE DE LIMBA ROMANA. NU VA LASATI MANIPULATI DE MIZERIILE SOVIETICE COMUNISTE. NU VA FIE FRICA DE ANTICIPATE, CACI IN ANTICIPATE CU VOTURILE VOASTRE IMPREUNA VETI CASTIGA. CACI ASEMENEA "OM" NU TREBUIE SA FIE PRESEDINTE. ATI SUFERIT PREA MULTE, AU MURIT OAMENI SI ALTII AU FOST SCHINGIUITI PENTRU CA AU LUPTAT IMPOTRIVA COMUNISMULUI PENTRU LIBERTATE. NU VA E DEAJUNS CE-ATI PATIT CU COMUNISTII PANA ACUM ??? NU LASATI COMUNISTII SA SE INTOARCA LA PUTERE. LUPU E OMUL RUSILOR, E UN OM SLAB LA MINTE SI CORUPT, I-AU SPALAT DIN NOU CREIERII SI I-AU PROMIS BENEFICII IN SCHIMBUL FEDERALIZARII MOLDOVEI SI INTRARII TOTALE SUB OCUPATIE RUSEASCA. LUPU E MARIONETA LUI VORONIN, VORONIN STIA CA O SA PIARDA IN ALEGERI IAR RUSII I-AU GASIT UN INLOCUITOR IN PERSOANA LUI LUPU (NUME RAU PREDESTINAT). LUPU SI VORONIN SUNT UNA SI ACEIASI PERSOANA POLITICA ASERVITA INTERESELOR RUSESTI SI A TRANSFORMARII POPULATIEI BASARABIEI (ROMANILOR) IN SCLAVI SI-N SLAVI. NU VA LASATI MANIPULATI DE COMUNISTI. LUPTATI PENTRU LIBERTATEA VOASTRA.
A comentat Ducele 24 noiembrie 2009, 19:13 | mergi sus ▲
Duce, de de unde esti??? adik de unde scrii???
A comentat v 24 noiembrie 2009, 19:30 | mergi sus ▲
Din Romania.
A comentat Ducele 24 noiembrie 2009, 19:37 | mergi sus ▲
asta miam dat seama da din ce oras??
A comentat 6 24 noiembrie 2009, 20:59 | mergi sus ▲
Orasul nu conteaza (apropo, inainte ai semnat cu "v" si acum cu "6"), conteaza doar ca traiesc, gandesc, simt, merg si respir romaneste si in libertate, atat cat se poate in Romania in zilele noastre. Am trait si am supravietuit in comunism in dictatura groaznica a lui Ceausescu, am trait revolutia din Decembrie din 21 - 25 decembrie 1989 in care au murit mii de oameni pentru democratie si am trait si cei 20 de ani de libertate de dupa revolutia 1989. Fratilor, chiar daca v-ati constituit un stat al vostru peste Prut (ceea ce nu stiti voi este ca Republica Moldova a fost creata in regim de urgenta de Moscova, de frica ca nu cumva Basarabia sa nu se uneasca cu Romania imediat dupa 1989 si astfel sa o aiba inca sub control, binenteles si cu complicitatea presedintelui comunist roman Ion Iliescu si a comunistilor din Basarabia), abia acum dupa cateva luni de democratie (dupa noile alegeri) incepeti sa simtiti incet incet gustul libertatii. Mesajul meu pentru voi este sa nu dati inapoi ceea ce ati castigat pentru voi si copii vostri cu atatea sacrificii. Este o alta lume, o alta optica si un alt fel de a privi libertatea si realitatea aici in afara sferei de influenta a Moscovei. Traiesc in Romania, sunt roman, suntem in NATO si in Comunitatea Europeana si chiar daca e criza economica si viata este extrem de grea in acesta perioada, nu as da pentru nimeni si nimic in lume libertatea si adevarul pe care le traiesc si le respir aici. Roman m-am nascut, romaneste am trait si-am iubit si roman si doar aici in Romania ma voi stinge.
Fiti mandri de voi si originea voastra, fiti liberi pentru a trai si traiti pentru a fi liberi. E dreptul vostru.
A comentat Ducele 24 noiembrie 2009, 21:44 | mergi sus ▲
Lupu, esti un kidaras
A comentat marmeladnii 24 noiembrie 2009, 22:40 | mergi sus ▲
Pt. Ducele - Daca esti asa destept , de ce asa rau o duci. Si a doua , stai tu la tine si noi la noi , cautati de treburile tale . Crede-ma ,asa o sa fie mai bine.Nam absolut nimic impotriva celor care vor sa se numeasca romani(din Basarabia),care nu vor ,nu vor . Poti sa te pisi pe tine ,sa te rupi in patru ca nai sa-mi dovedesti ca suntem romani. 22 de ani de ocupatie romana (unirea a fost semnata dupa ce Basarabia a fost invadata de armata romana ). Repet , de ARMATA romana si nu de civili (jurnalisti ,deputati, scriitori ,poieti s.a.)Ma refer la 1918.Semanarea unirii a fost o formalitate , Basarabia era deja ocupata . Si va gresiti daca socotiti ca in 22 de ani sau transformat in romani. Voi va mindriti ,simtiti ,respirati ,ghinditi romaneste , foarte bine ,succese .Noi suntem putin altii . Va place ,nu , treaba voastra , putin ma interfluera . Asta e !!!!!!
A comentat j.PHILIPS 24 noiembrie 2009, 23:05 | mergi sus ▲
MĂNCĂTORI DE .... SE GĂSESC PESTE TOT . BINEÎŢELES CĂ ESTE DREPTUL LUI LUPU SĂ SE DECLARE ,,MOLDOVEAN'' NU ROMĂN ŞI VOI CEILALŢI CARE VĂ ZICEŢI MOLDOVENI SPUNEŢI REPEDE ÎN CE LIMBĂ ESTE SAITUL OSB ? INCLUSIV ACEST MESAJ OARE NU ESTE FOARTE CLAR CĂ ESTE VORBA DE LIMBA ROMĂNĂ PENTRU CĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ NU EXISTĂ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A comentat ŞIMANDAN LIVIU ARAD 25 noiembrie 2009, 00:16 | mergi sus ▲
Cate sute de milioane costa un cuvant? Filat n-a stiut, dupa ce a fost la putin deja stie. Marian Lupu nu vrea sa repete greseala liberalilor. Ce folos ca se va declara pe placul romanilor, daca Romania nu poate ajuta nici cu un leu? Ce fel de presedinte va fi daca de pe acum de dragul unui cuvant trebuie sa riste sa ramana fara nici un credit - macar 100-150 milioane, daca nu 500 mln. Moscova ia aminte ce iese din gura fiecaruia. Moscova nu crede lacrimilor.
A comentat get 25 noiembrie 2009, 01:17 | mergi sus ▲
Hmm.........foarte interesant, noi suntem prea "mici" sa intelegem......dar sincer sunt dezamagita... Mi s-a parut ca Dl.Lupu este un om cu scaun, dar se pare ca interesele sunt altele.... adica personale..
Cel putin macar de ochii lumii nu trebuia sa declare o asemenea tampenie.
Nu stiu ce sa mai cred, imi pare ft rau de tarisoara noastra si de oamenii credinciosi care si-au pus nadejdea in "niste unii ca si acestia"
A comentat RN 25 noiembrie 2009, 08:02 | mergi sus ▲
asta nu e spre bine, a picat in fata oamenilor cu aceasta declaratie, pacat
A comentat elefant 25 noiembrie 2009, 09:27 | mergi sus ▲
Voi ce-i ce va numiti moldoveini si care vorbiti aceasta limba,mai ginditiva bine ce spuneti sau daca nu puteti gindi mai cititi din carti de istorie,mai informativa prostilor.Ca cind va aud mi se face rau si-mi vine sa varsa de ce prosti sunt in aceasta Republica.Noi vorbim limba ,moldovineasca,numai prostii asa cred,de ce?De unde a aparut limba asta a voastra?Va lamuresc ca la niste prosti printrun exemplu simplu, dar stiu ca nu o sa intelegeti,in S.U.A ce limba se vorbeste?Si ce limba de stat e acolo?Ginditiva va rog mult si nu ma faceti de rusine ca traiesc intre atitea prosti.Multumesc.
A comentat Sa-mi sugeti pu.. Moldovenilor 25 noiembrie 2009, 09:37 | mergi sus ▲
Don Lupu,ca vrei sa zici ca nu se amesteca romanii si Partidul democrat din Romania in Basarabia cica este treaba voastra,insa nu ne fa partidul democrat din Romania de rahat din cauza ta ,nu ne jignii partidul democrat din Romania si presedintele,ca esti lup paznic la oi ,hai pe bune vezi ca au si Rusia ziua Rusiei unite marsi acolo ca Rusia nu sant alt stat ca Romania sant statul tau si stapanii tai.
A comentat Italia Romania 25 noiembrie 2009, 09:56 | mergi sus ▲
Si zi asa don Lupu partidul democrat din Romania nu se amesteca in Basarabia.
A comentat Italia Romania 25 noiembrie 2009, 09:58 | mergi sus ▲
Don Lupu, santem prea prosti si fara scoala sa pricepem, fara gramatica ,ca de aia santem legionari, cu informatii si fara scoala ,ia zi talica ,ca nu pricepem ,limba moldoveneasca nu deriva din romana ,a deriva din rusa,moldovenii nu deriva din romani, a nu din rusi si slavi,Basarabia nu deriva istoric din Romania,a nu din Rusia,a nu va amestecati ,a derivati cica din oda carmaciului,don Lupu,ai ordin de la partidul democrat din Romania,s-au de la presedinte si nu am aflat,ca nu va amestecati(?)s-au creati momentan impresii(?)creati prosteala(?)
A comentat Romania 25 noiembrie 2009, 10:06 | mergi sus ▲
Don Lupu ai tu cumva ordine de la presedintele Romaniei si al partidului democrat din Romania sa declari asa ceva?
A comentat Italia Romania 25 noiembrie 2009, 10:12 | mergi sus ▲
Don Lupu nu supara romanii .
A comentat Italia Romania 25 noiembrie 2009, 10:13 | mergi sus ▲
Don Lupu ,hai sa traiesti.
A comentat Romania 25 noiembrie 2009, 10:13 | mergi sus ▲
Traiasca don Lupu ,moldovean al Rusiei unite democrate,vezi ca am auzit ca te pune Kremlinul general de militie in locul lui Voronin si sef de stat inclusiv sef al fortelor armate si te declara rus cu cetatenie FSB ,cand vei fii sef sa nu uiti sa le zici moldovenilor sa nu vorbeasca decat rusa ca altfel pac pac
A comentat Italia Romania 25 noiembrie 2009, 10:19 | mergi sus ▲
Don Lupu sa nu ii dai lovitura de stat lui Voronin fara ordinul Rusiei ca te haleste Rusia.
A comentat Italia Romania 25 noiembrie 2009, 10:20 | mergi sus ▲
Don Lupu ,nu ne rezolvi si matale, daca ne mutam in Basarabia, sa avem ca moldovenii, cetatenia rusa?
A comentat Romania 25 noiembrie 2009, 10:22 | mergi sus ▲
Don Lupu ,nu ne integrezi in Rusia sa ii dam o lovitura de stat lui Putin sa preluam Rusia fara razboi si fara revolutie?Nu?Ups.Naspa.
A comentat ha ha ha 25 noiembrie 2009, 10:25 | mergi sus ▲
Don Lupu avem o idee sa integrezi Rusia in Uniunea Europeana sa fie Uniune mondiala inclusiv religioasa,ca la comunsti le place capitalismul si biserica
A comentat ha ha ha 25 noiembrie 2009, 10:28 | mergi sus ▲
Don Lupu ,nu te supara ,am vrea si noi sa fim moldoveni nu romani,ca santem moldoveni romani din Romania ,am vrea cetatenia moldoveneasca ca altfel nu santem moldoveni si sa renuntam la cetatenia romana.Lupu esti de rasul Romaniei.Caricatura de politician .
A comentat Salut 25 noiembrie 2009, 10:32 | mergi sus ▲
Lupu,romanii si Romania te sustine la presidentia Rusiei la Kremlin,tradatorule.
A comentat Italia Romania 25 noiembrie 2009, 10:34 | mergi sus ▲
Lupu romanii te sustin ca presedinte sa fii votat daca Voronin va fii prim ministru la Kremlin.
A comentat ha ha ha 25 noiembrie 2009, 10:36 | mergi sus ▲
A comentat ro 25 noiembrie 2009, 10:45 | mergi sus ▲
Nu ar fii o idee rea ca Voronin sa fie ales presedinte al Rusiei .Vladimir Voronin presedinte in Rusia.
A comentat Salut 25 noiembrie 2009, 10:46 | mergi sus ▲
Vladimir Voronin presedinte al Rusiei?
A comentat hm 25 noiembrie 2009, 11:10 | mergi sus ▲
Si ce daca nu participi,parca nu stiu cine ai fii si fara tine don Lupu ,nu exista nimic,daca tu nu erai ,nu exista nici Basarabia.Extraordinar,o sa iti simta cineva lipsa.
A comentat Italia Romania 25 noiembrie 2009, 11:28 | mergi sus ▲
de ce www.basarabeni.ro nu pun stiri cu Rosca nu vati intrebat niciodata?
ca de exemplu
http://www.unimedia.md/?mod=news&id=14701
A comentat 123 25 noiembrie 2009, 11:43 | mergi sus ▲
CE FEL DE PEDERAST DE PRESEDINTE VREM NOI SA ALEGEM ? !
LUPU : CANALIE KOMUNISTA !!!
A comentat Mariana 25 noiembrie 2009, 12:25 | mergi sus ▲
Bravo ,Lupu!Sus identitatea moldoveneasca! Moldovenii din toata lumea il sustine pe d.ul M.Lupu.Traiasca Republica Moldova!Traiasca moldovenii!
A comentat Moldova - mai presus de toate! 25 noiembrie 2009, 12:52 | mergi sus ▲
nici nu stiu ce sa zic...e adevarat ca vorbim limba romana, dar daca sintem romani sau moldoveni e o intrebare discutabila...atita timp cit sintem cetatenii R. MPLDOVA SINTEM MOLDOVENI...NE PUTEM NUMI ROMANI DACA AVEM CETATANIA ROMANA....CEI CARE O AU SINT ROMANI IDISCUTABIL, CEI CARE NU O AU SUNT MOLDOVENI,DE AIA TREBUIE SA NI-O OBTINEM CIT MAI URGENT CA SA NE PUTEM NUMI ROMANI CU ACTE . DAR ATITA TIMP CIT IN PASAPORTUL NOSTRU SCRIE CETATEAN AL R. MOLDOVA CRED CA SINTEM MOLDOVENI... CEI DIN CIPRU VORBESC LIMBA GREACA DAR NU ZICE NICI UNUL CA E GREC...TOTI SINT CIPRIOTI....
A comentat angi 25 noiembrie 2009, 13:57 | mergi sus ▲
Nu-i adevarat.Toti moldovenii care se afla peste hotare l-au sustinut POATE pe LUPU acuma dupa ce si-a aratat fata NU-L MAI VREM.Mai bine anticipate decat un ROSU care nu vrea istoria ROM sa se citeasca in scoli.EL VREA ist INTEGR,Pai e o continuare a lui VORONIN-NU?
A comentat GALI 25 noiembrie 2009, 14:28 | mergi sus ▲
LUPU SCHIMBĂ PĂRU DA NĂRAVU BA AŞA ZICE UN PROVERB ROMĂNESC . LIMBA MOLDOVENEASCĂ A FOST INVENTATĂ DE TĂTUCUL STALIN PENTRU A JUSTIFICA CREAREA REPUBLICII MOLDOVA .PENTRU ORICE OM ÎNTREG LA CAP ESTE CLAR CĂ CETĂŢENII REPUBLICII MOLDOVA SUNT ROMĂNI ÎNTR-O MAJORITATE ZDROBITOARE . CĂ ACEŞTI ROMĂNI AU FOST ÎNDOCTRINAŢI PÎNA LA SÎNGE DE IDEOLOGIA COMUNISTĂ ESTE IARĂŞI FOARTE CLAR .VOR MAI TRECE ANI BUNI ADICĂ CEL PUŢIN O GENERAŢIE PÎNĂ CÎND CEI CE SE DECLARĂ MOLDOVENI NU ROMĂNI SĂ ÎŞI DEA SEAMA CĂ AU FĂCUT O MARE GREŞEALĂ .DUPĂ CUM EXISTĂ ARDEALUL , MUNTENIA , MARAMUREŞUL , BANATUL , CRIŞANA , , DOBROGEA ŞI O PARTE DIN MOLDOVA ADICĂ PÎNĂ LA PRUT TOT AŞA BASARABENII DINTRE PRUT ŞI NISTRU SUNT ŞI EI ROMĂNI , VORBITORI DE LIMBĂ ROMĂNĂ NUMAI CĂ RIBENTROP ŞI MOLOTOV S-AU ÎNŢELES SĂ RUPĂ O BUCATĂ DIN ROMĂNIA . TOT AŞA CUM AU EXISTAT ÎN MOD REAL DOUĂ GERMANII ŞI ACUM EXISTĂ DOUĂ ROMĂNII NUMAI CĂ UNA DINTRE ELE SE NUMEŞTE DUPĂ CUM A BINEVOIT STALIN SĂ O BOTEZE . NU UITA DOMNULE LUPU CĂ EŞTI ROMĂN
A comentat ŞIMANDAN LIVIU 25 noiembrie 2009, 17:35 | mergi sus ▲
Lupu are dreptate.....cit timp Republica Moldova e independenta si suverana,cei ce locuiesc pe acel teritoriu sunt moldoveni....cind o sa fie unire,atinci da...cei pe pe acel teritoriu se vor numi romani si vor sarbatori aceasta zi importanta...deci.....asteptam ziua cind fratii nostri 'nelegitimi ' vor deveni frati legitimi :)
A comentat ada 25 noiembrie 2009, 18:21 | mergi sus ▲
eu sunt moldoveanca,si chiar vreau ca Marian Lupu sa devina presedintele Republicii Moldova....cred k anume acest om o sa ajute la dezvoltarea multilaterala a acestei tari....:) si las sa sp lumea ce a dori,dar alt presedinte mai bun la noi in tara nu gasim...si ink ceva in legatura cu tara de peste prut...eu nu sunt comunistca,dar sunt de acord cu ada,cit timp acest punct de pe globul pamintesc se num Republica Moldova....noi suntem MOLDOVENI!!!!
A comentat vika 25 noiembrie 2009, 18:30 | mergi sus ▲
Noi suntem Romani!!! Treziti'va odata!
A comentat Yemoroll 25 noiembrie 2009, 21:16 | mergi sus ▲
pentru vika: shi daca se v'a numi Republica Moldova altfel, te ve'i da drept acelei nationalitati? :D Citeste istorie... moldoveanco, istoria Tarii Romanesti!!!
A comentat Yemoroll 25 noiembrie 2009, 21:19 | mergi sus ▲
"cit timp acest punct de pe globul pamintesc se num Republica Moldova....noi suntem MOLDOVENI!!!! " la asta ma refeream... "Cat timp" xDDDDDD
A comentat Yemoroll 25 noiembrie 2009, 21:20 | mergi sus ▲
si in cipru vorbesc greaca si au avut istorie comuna cu grecii dar ei se numesc ciprioti...
A comentat angi 25 noiembrie 2009, 21:57 | mergi sus ▲
adica... ce ai in vedere?
A comentat Yemoroll 25 noiembrie 2009, 22:19 | mergi sus ▲
Mai,unionisti si romani basarabeni,voi cunoasteti aceste doua tari,Germania si Austria..?Atunci ,cred ca stiti si despre acea ca ele(ca si Romania cu R.Moldova) sunt doua tari care vorbesc aceias limba si au aceliasi radacini...De ce atunci ,ma intreb eu, aceste tari pot trai separat ,cu germanii care nu se gandesc la Germania Mare ,iar austriecii 99% iti spun ca sunt austrieci, nicidecum germani.Noi aici insa facem o tragedie ,cand auzim ca un viitor sef de stat(speram),isi spune ca e moldovean si ca tara lui e R.Moldova.Faceti ceva pentru tara voastra oameni buni si nu umblati cu palavrageli aiurea.
A comentat PitBull 25 noiembrie 2009, 22:59 | mergi sus ▲
Am dat exemplu cu D. si A.,pentru ca ele fac parte di Comunitatea Europeana ,comunitate de la care tindem toti sa luam exemplu...
A comentat PitBull 25 noiembrie 2009, 23:02 | mergi sus ▲
A comentat Yemoroll 25 noiembrie 2009, 23:32 | mergi sus ▲
shi tu faci ceva pentru asta?
A comentat Yemoroll 25 noiembrie 2009, 23:35 | mergi sus ▲
Eu muncesc (la un depozit de marfuri )si cand am spus sa faceti ceva pentru tara aveam in vedere anume aceasta.De lucrat, fiecare in domeniul care-l simte mai potrivit pentru dansul,nu de umblat cu vorbe goale care distrug si dezbina Tara.
A comentat PitBull 25 noiembrie 2009, 23:51 | mergi sus ▲
pai foarte bine, lucreaza mai departe! Eu cred ca vorbele care sunt aici, nu dauneaza nimanui... Sunt doar pareri.
A comentat Yemoroll 26 noiembrie 2009, 06:44 | mergi sus ▲
Iar eu inca nu lucrez ))
A comentat Yemoroll 26 noiembrie 2009, 06:45 | mergi sus ▲
"Iar eu inca nu lucrez))" Vezi,inseamna ca dauneaza...Tu esti in Ro.,de exemplu, cauta-ti de lucru,intoarcete in RM daca nu gasesti,cauta si aici ,dute in strainatate la urma urmelor dar nu sta si asculta povestile romanilor despre Romania Mare si natia romana apoi vii pe net ii dai bataie cu propaganda unionista.Gandeste logic ,noi nu ne putem uni si timpul trece iar RM din cauza instabilitatii acestea saraceste si mai tare.
A comentat PitBull 26 noiembrie 2009, 12:23 | mergi sus ▲
nu ca nu vreau... Nu am anii...
A comentat Yemoroll 26 noiembrie 2009, 13:36 | mergi sus ▲
sa lasam...
A comentat Yemoroll 26 noiembrie 2009, 13:37 | mergi sus ▲
BRAVO PT ,,DUCELE,,
E PLACUT SA VEZI SI ALTI ROMANI CARE SE IMPLICA,CHIAR DACA NU AVEM PUTERE MAI MARE DECAT SA NE SPUNEM OPINIA-MA GANDESC CA ASTA CONTEAZA PT UNII DE PESTE PRUT CARE SE SIMT ROMANI CU ADEVARAT.
PT Mr ,,V,, SAU ,,6,, SAU CUM VREA EL SA SE MAI NUMEASCA SI PT TOI CA EL LE AS RECOMANDA SA CITEASCA ISTORIE UN PIC SA VADA CARE S MERSURLE SI DE UNDE SE TRAG.
DL LUPU POATE SA O FACA PRIMUL ( NU CA AS CREDE CA NU STIE DANSUL CINE I AU FOST STRABUNICII SAU BUNEEI DACA PREFERATI:)
EU O SA INCHEI CU CE A ZIS UN PATRIOT CARE A LUPTAT PT UNIFICARE ROMANIE-PE CARE ION ILIESCU =BOLSEVICUL,SA GRABIT SA L NUMEASCA FASCIST SI ANTISEMIT
,,MARESAL ION ANTONESCU,ROAMN SI PATRIOT
TRAIASCA ROMANIA MARE
A comentat francorome2001 26 noiembrie 2009, 14:08 | mergi sus ▲
Bine, spus.
A comentat Yemoroll 26 noiembrie 2009, 14:24 | mergi sus ▲
S-AR PUTEA COMENTA NU ORE CI ZILE ÎNTREGI PE SEAMA ÎNTREBĂRII SUNT MOLDOVEAN SAU ROMĂN ?ADEVĂRUL GOL GOLUŢ ESTE CĂ ROMĂNII ŞI MOLDOVENII REPREZINTĂ DIN PUNCT DE VEDERE ETNIC ŞI LINGVISTIC ACEEAŞI ŢARĂ (POPOR). TREBUIE NUMAI SĂ PRIVIM CU PUŢINĂ ATENŢIE STEMA CELOR DOUĂ ŢĂRI ROMĂNE .....CA SĂ NU MAI VORBIM DE IMNUL R.MOLDOVA .. LIMBA NOASTRĂ CEA ROMĂNĂ ..COMPARAŢIA DINTRE GERMANIA ŞI AUSTRIA ESTE OARECUM FORŢATĂ .. ORICUM PE TERMEN MEDIU ADICĂ CAM 25 ANI INEVITABILUL SE VA PRODUCE IAR CELE 2 STATE ROMĂNEŞTI SE VOR UNI ODATĂ CU ADERAREA R. MOLDOVA LA U.E. IAR ATUNCI ROMĂNIA MARE VA DEVENI O ADEVĂRATĂ FORŢĂ ÎN U.E. ESTE NUMAI O CHESTIUNE DE TIMP PENTRU CĂ DEOCAMDATĂ ACEASTĂ UNIRE NU ESTE POSIBILĂ DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC
A comentat ŞIMANDAN LIVIU 26 noiembrie 2009, 16:11 | mergi sus ▲
atita timp cit esti cetateanul unei tari te numesti cu numele acelei tari.... chiar daca ai avut o istorie comuna cu alta tara...
de ce nu ne numim italieni de la Traian sau turci ca am avut ceva in comun si cu ei?
A comentat angi 26 noiembrie 2009, 21:44 | mergi sus ▲
iar limba vorbita este indiscutabil limba romana...
A comentat angi 26 noiembrie 2009, 21:46 | mergi sus ▲
Angy este o diferenta între cetatenie si nationalitate. Ex : Rusii din RM sunt cetateni moldoveni dar de nationalitate rusa !
A comentat Gabriel 27 noiembrie 2009, 03:33 | mergi sus ▲
bravo Lupu,adevarat patriot,Moldova ca stat a aparut cu mult mai inainte decat Romania,si ce fel de romani suntem noi.........oameni buni nu va vindeti pentru un pasaport rom.ramaneti patrioti ai tarii sale
A comentat liusic 27 noiembrie 2009, 11:40 | mergi sus ▲
ha ha ha ha ha...
A comentat Yemoroll 27 noiembrie 2009, 11:45 | mergi sus ▲
Moldova a fost,este si va fi,nu va place plecati domnilor romani acasa,daca mai trebuiti cuiva..................acolo
A comentat liusic 27 noiembrie 2009, 12:12 | mergi sus ▲
pentru YEMOROLL ;SE VEDE CĂ EŞTI UN ADEVĂRAT PATRIOT . IA ZI REPEDE MĂI PATRTRIOTULE DACĂ TOT AI INTRAT ÎN VORBELE LUI ŞTEFAN CEL MARE , UNDE ESTE OARE MORMÎNTUL LUI ŞTEFAN SAU POATE NU AI AUZIT DE PUTNA SAU POATE DE BĂTĂLIA DE LA VASLUI DIN 10 IANUARIE 1475 AMÎNDOUĂ FIIND DE CEALALTĂ PARTE A PRUTULUI IA AMINTE ,,PATRIOTULE''
A comentat liuba 27 noiembrie 2009, 16:02 | mergi sus ▲
MĂI TOVARĂŞE LIUSIC ROMĂNII SUNT ACASĂ LA EI DE LA NISTRU PÎN LA TISA CUM A ZIS EMINESCU MOLDOVA A FOST , ESTE , ŞI VA MAI FI CEL MULT ÎNCĂ O GENERAŢIE IA AMINTE LA VORBELE ASTEA ASTĂZI 18 NOIEMBRIE 2009 PE TERMEN LUNG FIIND VORBA DE CEL MULT 30 ANI UNIREA CELOR DOUĂ ŢĂRI ROMĂNE ESTE INEVITABILĂ ......SĂ MOARĂ DE CIUDĂ DUŞMANII
A comentat CODRUŢ 27 noiembrie 2009, 16:19 | mergi sus ▲
MĂI LIUSIC DACĂ TOT EŞTI PATRIOT ŞI AI POMENIT DE ŞTEFAN CEL MARE IA ZI REPEDE UNDE A FOST CAPITALA MOLDOVEI PE VREMEA LUI ŞTEFAN CEL MARE SAU POATE STAI RĂU CU ISTORIA ROMĂNILOR ŞI NU AI AUZIT DE SUCEAVA CA SĂ NU MAI VORBIM DE PUTNA ŞI VASLUI CARE TOATE SUNT DINCOLO DE PRUT MĂI PATRIOTULE ...... HALAL
A comentat LITIA 27 noiembrie 2009, 16:27 | mergi sus ▲
Lupu Dezamagire totala ,daca a spus ceia cea spus insamna ca nu are comun nimic cu noi ,mai mult comun cu comunistii ,aia nu prea au identitate,lupu este calculat insamna ca in sufletul lui nu este nimic romanesc ,insamna ca iarasi gresim pentru patru ani, de ar da domnul sa fie anticipate piina la ele se vor limpezi apele, si vom afla mult mai multe ce zace in fostul comunist !!!!!!!! la anticipate.
A comentat laura 27 noiembrie 2009, 20:09 | mergi sus ▲
Felitări domnilor FILAT , GHIMPU ŞI CHIRTOACĂ .Continuaţi pe drumul reformelor începute .Este mai puţin important că lupu se consideră MOLDOVEAN ŞI NU ROMĂN dacă reformele pe care le-aţi început vor continua cu aceeaşi viteză.Fraţi Romăni basarabeni trebuie să fim conştienţi că deocamdată unirea celor două state Romăneşti despărţite de rîul Prut pe termen scurt şi maediu este imposibilă din punct de vedere din cel puţin 2 motive .Mai întîi că tratatul de la Lisabona limitează drastic numărul ţărilor membre UE la 27 .Apoi deocamdată Republica Moldova are staţionate împotriva voinţei ei trupe RUSEŞTI DE OCUPAŢIE DINCOLO DE NISTRU -HALAL NEUTRALITATE - iar UE nu acceptă ţări cu potenţial de instabilitate militară.Dar UE este deschisă pentru un tratat de asociere cu Republica Moldova care presupune şi LIBERALIZAREA VIZELOR pentru Romănii din Basarabia. TOTUL DEPINDE DE CÎT DE REPEDE GUVERNANŢII DE LA CHIŞINAU SE VOR PUNE LA MASA NEGOCIERILOR CU OFICIALII U.E.
A comentat gavril 29 noiembrie 2009, 05:56 | mergi sus ▲
Pentru j.PHILIPS
poate mai bine TU sa te PISI pe tine si pe capul tau incapatinat, ca nu te mai convinge nimeni, si treaba nu e in argumentele care ti se aduc ci in TINE, in pozitia TA pe care ai adoptat-o (si sunt sigur ca nu in urma unui bagaj de cunostinte acumulat in domeniul respectiv, se vede si dupa argumentele pe care le aduci [blea, asa de PROSTESTI, asta-i pizdet]).
Oricum n-ar fi, tu habar n-ai ce zici, si nici nu te intereseaza care-i realitatea.
Ti-e ti-au batut in cap una si intr-una, de cineva care nici ideea n-avea de nimic, si tu inca nu ti-ai revenit (si nu mai stiu daca mai sunt sanse). dar se intimpla si miracole.
si stii ce-i cel mai trist ? ca TU nici deget de deget n-o sa palesti ca sa cunosti ceva, ti-e ti-i in cot. ti-e ti-i deajuns ca esti convins.
sa ma ierti, te rog, dar... ma enervezi (si cei care gindesc in felul tau) si nu pentru altceva, decat pentru indiferenta, orgoliu, nestiinta, imaturitatea si ... nu stiu, nu mai stiu cum sa-ti explic situatia ta...
n-am cuvinte
ca nuca de perete...
A comentat max 05 decembrie 2009, 09:39 | mergi sus ▲
d-ule j.philips
ti-a venit iar graiul dupa ce fascisto comunistii lui cioara au pierdut alegerile?
ciocu mic, mai slavonule kgb-ist,nu mai imprastia cu venin :esti lipsit de caracter.
sint expresii dure,dar asta meriti,poate si putina mila, ca ti-ai pierdut identitatea sau poate joci un rol pentru un blid de tarita slava.pacat,pari un om cu discernamint.
A comentat moldovalahul 05 decembrie 2009, 19:09 | mergi sus ▲
max , pastreazati calmul baete. esti tinar, o sa ai inca nevoie de nervi . Totul e inainte / adica pizdetul e inainte ,blea/
A comentat j.PHILIPS 06 decembrie 2009, 02:34 | mergi sus ▲
max, te gresesti daca socoti ca tu nu ma enervezi. Eu la fel nu am cuvinte sa-ti explic situatia .
A comentat j.PHILIPS 06 decembrie 2009, 02:39 | mergi sus ▲
moldovalahule, graiul meu nici na disparut. Numai ca tu pidarule ,cu stilul tau de a face pe cineva care mii in pu.. si de comunisti si de KGB-isti si de vaflisti ca tine ,absolut nam cu nimenea nimic , Tu necomplectule ,de 7 luni , daca cineva are alte pareri ,apoi nu inseamna ca e comunist ,ori mai stiu eu ce . Referitor la lipsa de caracter . Cum spunea Eminescu intro poiezie - As da un regat pentru o tigara . Eu dau toata lumea numai ca sa te am pe tine ,Balaur ,s.a. numai pe o secunda in fata ochilor, la o intindere de mina .
A comentat j.PHILIPS 06 decembrie 2009, 02:49 | mergi sus ▲
Neamul asta romanesc a avut parte in istoria sa zbuciumata de foarte multi tradatori imputiti, hiene nenorocite !
Ar cam trebui pusi la zid si sa l-i se aminteasca faptul ca Moldova inseamna Romania.
Va veni si vremea aceea cand Moldova se va alipi romaniei,cu siguranta.
A comentat Marian 11 iulie 2010, 20:23 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.4409 secunde