Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

26 aprilie 2024, ora locală: 20:17

 

Moscova ar putea accepta unirea Republicii Moldova cu Romania, in schimbul independentei Transnistriei

adăugat 22 martie 2009, 09:45, la Ştiri de Top

Conflictele inghetate din spatiul postsovietic nu pot fi rezolvate decat printr-o schimbare radicala de paradigma. Daca, in cazul Abhaziei si Osetiei de Sud, situatia s-a rezolvat prin recunoasterea independentei lor de catre Rusia, in urma conflictului din august 2008 cu Georgia, in cazul Transnistriei, aceasta este posibila prin reunificarea Republicii Moldova cu Romania, considera politologul Mihail Remizov (seful Institutului pentru Strategie Nationala din Rusia), intr-un interviu acordat vineri agentiei de presa ruse Regnum, citata de Agerpres. "Nu cred intr-o solutionare pasnica a problemelor teritoriale nerezolvate in spatiul postsovietic. Reglementarea lor este posibila numai in cazul unei schimbari radicale de paradigma. Cred ca in cazul Transnistriei situatia ideala este realizarea unui plan care sa prevada independenta pentru Transnistria in schimbul alipirii Republicii Moldova la Romania", a afirmat cunoscutul expert rus, comentand reuniunea trilaterala de miercuri de la Moscova intre presedintii Rusiei si Republicii Moldova si liderul Transnistriei, care nu s-a soldat cu vreo decizie semnificativa pentru rezolvarea diferendului din stanga Nistrului.

"Aceasta (unirea) este o varianta acceptata de Rusia si Romania, dar respinsa de birocratia de la Bruxellles", a mentionat expertul citat, tinand sa sublinieze ca, desi Moscova respinge formal astazi reunificarea Republicii Moldova cu Romania, in cazul in care Uniunea Europeana ar accepta un astfel de demers, nu ar avea nimic impotriva.

In opinia sa, nu trebuie de asteptat in timpul apropiat un document care sa puna capat conflictului transnistrean. "Cel mai probabil, vor fi semnate unele acorduri care sa demonstreze ca partile au un dialog diplomatic, dar nici vorba de un document care sa semnifice incheierea conflictului transnistrean", a apreciat Mihail Remizov, estimand totodata ca exista sanse minime pentru repetarea in stanga Nistrului a scenariului georgian din vara trecuta.

"In primul rand, in comparatie cu Abhazia si Osetia de Sud, gradul de mobilizare militara a Transnistriei este mult scazut. La fel si disponibilitatea Republicii Moldova pentru o varianta militara, spre deosebire de Georgia. Este bine ca factorul militar nu mai poate juca vreun rol in reglementarea transnistreana", a opinat expertul rus, specificand ca toate demersurile din prezent in vederea solutionarii diferendului transnistrean trebuie plasate in contextul actual electoral din Republica Moldova, unde la 5 aprilie vor avea loc alegeri parlamentare.

"Presedintelui Vladimir Voronin ii este foarte frica de influenta romana, ceea ce l-a facut un partener constructiv la negocierile cu Transnistria si Rusia", considera Mihail Remizov, in opinia caruia daca in Republica Moldova se va produce o schimbare de generatii la nivelul clasei politice, diferendul transnistrean va fi posibil de rezolvat in alte formate.

Numerosi analisti de la Chisinau au apreciat joi, intr-un comentariu al agentiei Reuters, ca diferendul transnistrean va fi rezolvat peste 5-10 ani.

Autor: Z.O.
Sursa: www.ziua.net
dar a intrebat Moskova si Romania daca vrea unirea?
A comentat xxx 22 martie 2009, 14:49
Bucurestiul nu are nevoie de acceptul Moscovei ca sa reuneasca cele doua maluri ale Prutul .Oare am cerut acceptul vostru ,rusi nenorociti in 1918, cand romanii s-au unit intr-o singura tara?Oare voi,nenorocitilor kgb-isti ati recunoscut vreodata unirea Basarabiei cu Romania in 1918? Nu,n-ati recunoscut-o,iar cand ati avut sansa sa rapiti din nou Basarabia in al doilea razboi mondial,ce puii mei ati facut oare? Ne-ati rapit si Bucovina de Nord si ati rupt Basarabia insasi pe din doua,dand precum cei mai mari criminali ai istoriei Sudul Basarabiei sau Buceagul de astazi, Ukrainei !
Rusia,degeaba incerci prin asemenea momeli penibile sa castigi bunavointa romanilor adevarati,dar asa cum nu putem sa ne uitam istoria si neamul tot asa nu putem sa va iertam pentru tot raul facut noua de-a lungul istoriei,pui de vipera ,pentru noi nu existati!

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !
A comentat micael 22 martie 2009, 16:47
eu vreau tot cu rusii. nu cu tiganii, VOTATI COMUNISTII
A comentat cccp 22 martie 2009, 20:17
Cum sa mai pus problema asta acum cativa ani, si la intrebare ce se intampla cu Tighina, siberieni dadeau din umeri. Lasa o sa vina si transnistria de buna voie, mai ales acuma cand e si criza mondiala si rusia nu o sa mai aiba bani sa ii subventioneze.
A comentat cod 22 martie 2009, 21:14
CCCP,imi place de voi ca va inmultiti ca sobolanii si cand te gandesti ca sunt doar exterminator de furnici si de balauri ! Nu-i nimic,ador provocarile,doar asa am inceput sa ma simt in elementul meu si dupa experienta pe care am acumulat-o pana acum,ma pot lauda ca am devenit nasul vostru,al romanilor batuti in cap de pe ambele maluri ale Prutului ! LOL !
1.Sobolane,ce v-au facut rusii de esti asa sclav inainte lor,ca tu nici macar nu esti demn sa fii numit moldovean,la cat de slugarnic esti brutelor ce ti-au trimis buneii in Siberia si iau omorat ca pe caini sau tu ai sarit peste lectia asta la istorie !
2.Chestia cu tiganii e aberanta rau, daca amandoi ne intelegem in aceiasi limba,indiferent daca tu ai numi-o "moldoveana" sau eu romaneste,hmm insemna ca esti asa de prost incat nu iti dai seama ca suntem amandoi "tigani" ! LOL !
Tu din nastere,pentru ca esti prea prost pentru mileniul trei,iar eu ca inteleg limba pe care tu o vorbesti si care imi este limba materna ! LOL !

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !
A comentat micael 23 martie 2009, 00:12
Ca bine le mai dai peste bot unora, folosind vorbe mestesugite si afirmatii cat se poate de logice, prietene Michael! Acum insa as vrea sa te intreb ceva referitor la un cuvant compus pe care il folosesti adeseori.Ma refer la "cripto-comunisti". Nu inteleg ce semnifica acest cuvant. la ce se refera "cripto"? Faci cumva o analogie intre neocomunistii de la Chisinau si criptele din cimitire?! Adica te referi la neocomunisti ca si la cei care vor sa ingroape neamul romanesc si limba romana? Scuza-ma, dar nu sunt sigur ca am inteles bine expresia si astept o explicatie din partea ta! Multumesc! Traiasca Romania Mare!
A comentat Alec-BM 23 martie 2009, 10:14
De curand am citit pe acest site un articol destul de trist in care se pomenea ca bustul marelui nostru poet national Mihai Eminescu, n-are loc in orasul Odessa, singurul loc din care poetul a putut admira in voie marea. Tot din acel articol am aflat ca in regiunea Odessa a anului 2009 s-ar fi declarat ca fiind romani doar vreo 250 de cetateni ?! Cifra m-a uluit...dintr-o regiune romaneasca seculara sa fi disparut aproape toti romanii?! Apoi am citit mai atent si am vazut ca ceva mai multi se declara "moldoveni". Mi-a mai venit putin inima la loc, fiindca adevaratii patrioti stiu ca romn sau moldovean tot aia e! Totusi, as vrea sa va rog ceva pe cei care scrieti pe acest forum. Eu nu am idee de numarul locuitorilor care traiesc in udul Basarabiei (care apartine Ucrainei) si nici in Bucovina de Nord. Va rog mult, daca aveti date referitoare la populatia care traieste in aceste doua regiuni, aduceti-mi-le si mie la cunostinta! As vrea sa stiu numarul total de populatie, numarul ucrainenilor, al celor care se declara romani si moldoveni si al altor nationalitati! Astept mesaj la adresa de e-mail alecinmileniultrei@yahoo.com. Va multumesc!
A comentat Alec-BM 23 martie 2009, 10:24
Domnilor..DOARE...DOARE..Doare sufletul.........
Stiti de ce??????????
Va voi spune..
Sunt ROMANCA din Basarabia ............stramosii mei au fost ROMANI........dupa mine, nu ar trebui sa subliniez acest lucru...este banal..........dar si dureros.......
De ce Domnilor se intampla astfel?
Incepand cu anii 2000 s-a acordat cetatenie romana tuturor celor care poate nici nu au meritat, care prin intermediul unor nenorociti, dand spaga, au otinut cetatenie, neavand nici in clin nici in maneca nimic cu Romania.......
EU, personal, ale caror bunei au fost exilati in Siberia de catre rusi, am stat la baza miscarii nationale. Din primele zile cand se organizau cenacle la Teatrul Verde din Chisinau, unde l-am avut ca oaspete nu odata pe Adrian Paunescu, pe multi din artistii renumiti din Romania. Am mers in fiecare duminica pe Piata Mari Adunari Nationale, am suferit gigniri nenumarate, am primit bataie din partea militienilor , am stat pe tancuri strigand lozinci anticomuniste......pentru a obtine alfabetul nostru roman, pentru stema, pentru imn..........pentru LIBERTATE...AM CREZUT, AM CREZUT CA NE VOM REUNI..........Am crezut ca vom fi ajutati..........
Dar...........am fost dinou tradati.......chiar de ai nostri..........Nu pot spune mai multe, pentru ca imi este frica pentru copii mei acum.........
PACAT.......DOARE DOMNILOR
Acum...mergand pe strazile Bucurestiului, citesc uneori pe garduri...\"Basarabia pamant romanesc\"......
Da...........dar de ce va bateti joc de noi??
Nu sunt rasist....sunt OM....Dar nu inteleg , de ce EU, roman..in tara mea....nu pot obtine cetatenie, de ce nu pot obtine drept la munca in Romania daca vreau sa scap d e molima cominista refugindu-mi copii de acolo,? De ce chinejii, arabii, nu intalnesc ostacole in acest sens? DE CE DOMNILOR???????
UNDE ESTE DREPTATEA DOMNILOR????????????????
A comentat ANY 23 martie 2009, 12:39
Fa un memoriu cu toate astea si da-l autoritatilor romane responsabile!Du-te si in audienta si sustine-ti drepturile!Cere audienta la Basescu sau la primul ministru Boc!Nu te lasa!Sunt sigur ca ai sa biruiesti!Stiu ca meriti sa fii cetatean roman,sa fii cu ai tai!Bravo tie.Daca te pot ajuta cu ceva,scrie-mi si am sa te ajut.Iti tin pumnii...
odtimar@yahoo.com
A comentat George 23 martie 2009, 12:50
De ce moscova crede ca Republica moldova ii apartine ?
A comentat Sclavii sau rasculat ! 23 martie 2009, 15:04 | mergi sus ▲
La Paris (Franta) se fac acte false Romanesti(Pasaport+Buletin de identitate+permis de conducere) pt 2000-3000 € Toti rusofonii si ucrainenii care erau clandestini la paris,au intrat in posesia actelor Romanesti false care sunt de o calitate ereprosabila.
Si NOI !!! ROMANI basarabeni trecem prin atatea filtre si INJOSIRI !!! pt a optine cea ce nea fost luat cu forta,Dea fi cetatean ROMAN.
A comentat Sclavii sau rasculat ! 23 martie 2009, 15:11 | mergi sus ▲
Fidelitatea oarba a unora moldovani zombati, si imbeciti adica inapoiati stapanului OCUPANT rus !!!
Explicati si convingeti rudele cu varsta inaintata ca comunismul e AUTODISTRUGEREA METODICA a poporului nostru care este ROMAN !!!
TRAISCA LIMBA ROMANA si ROMANIA MARE si LIBERA !!!
A comentat Slavic (France) 23 martie 2009, 15:27 | mergi sus ▲
Alec-BM,frate,i-am denumit cripto-comunisti pe cei de la Chisinau,pentru ca inainte de anul 2000 simpatizam cu PSD-ul si un bun amic de-al meu care era taranist si tinea cu PNTcd-ul ma tot tachina si radea de mine,spunandu-mi : Ce faci bre,tot cu cripto-comunistii tii,dupa care incepea tipul sa-mi faca o lectie de educatie politica,mai bine zis,ma facea ca pe draqul doar pentru ca simpatizam cu PSD-ul. LOL ! Bineinteles,timpul a trecut,mentalitatile s-au schimbat(inclusiv a mea LOL ) si am devenit de dreapta,am revenit traditionalist si nationalist luminat si acum PNL-ul este singurul partid cu care tin,simpatizand uneori si cu PDL-ul care este tot de dreapta,dar care are in programul sau politic, puncte clare care se refera la romanii de pretutindeni si in special la romanii de peste Prut,ceea ce conteaza enorm pentru mine.
Cat priveste cripto-comunismul ,reprezinta doar treapta cea mai de jos a marxismului,fiind un fel de maimute batute in cap pe scara evolutionismului politic,care il fac de ras pe insasi parintele acestei docritine politice idioate,pe Karl Max ! LOL !

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !
A comentat micael 23 martie 2009, 15:36 | mergi sus ▲
Karl Marx si Fridreh Engels :au fost
(sunt) jidani din Germania de Est.
A comentat Marioara 23 martie 2009, 17:44 | mergi sus ▲
De ce oare tot ceea ce facem mai este comandat de idioţii ăştia de ruşi??? La dracu' cu ei! Să-şi vadă de treaba lor şi să nu-şi bage nasul acolo unde nu le fierbe oala. Asta-mi doresc, dar cine ştie dacă dorinţa mea se va realiza vreodată...
A comentat Prinţesă 23 martie 2009, 18:35 | mergi sus ▲
<<Cccp>>, părerea mea este că matale ai mintea cam întunecată şi nu vezi în ce stare e RM cu comuniştii la putere. Cum crezi matale, de ce emigrează lumea în ţări străine, lăsând copiii pe străzi şi părinţii singuri şi neajutoraţi? De plăcere sau de nevoie? Eu aleg a doua variantă. Tu pe care o alegi? De obicei numai bătrânii gândesc aşa ca tine, de aceea mă adresez cu "matale".Cred c-ai fi şi tu vreun moş cu probleme de văz, care nu vede mizeria de comunism a RM. Du-te la medic şi fă vreo cură. :-). Apoi votează PL!
A comentat Prinţesă 23 martie 2009, 19:02 | mergi sus ▲
Multumesc pentru explicatie,MICAEL!Numai bine! :)
A comentat Alec-BM 23 martie 2009, 20:28 | mergi sus ▲
Am citit in comentariul închis din "Ziua"sloganul "BASARABIA - FĂRĂ BASARABENI!. I-aşi scrie autorului că e un plagiat. Ruşii nu numai că au declarat aceasta imediat după 1812, dar timp de circa 150 de ani au deportat şi au distrus prin foame mai mult de un milion de moldoveni.
… La destrămarea imperiului rus si al celui sovietic basarabenii de fiecare dată au ieşit din captivitate fără nici un ajutor de la vest de Prut, singuri-singurei, in mod INDEPENDENT. In 1992 RM au rezistat in fata Armatei a 14-ea , neavând armata, ci numai poliţie. Dinspre Bucureşti a venit ca un cuţit din spate acel faimos Tratat de prietenie cu Moscova, urmat de retragerea României de la masa tratativelor cu Transnistria...
…Rusia demult ştie să prevadă comportamentul partenerului in situaţii extremale ( începând de la 28 iunie 1940). Mizează pe slăbiciune lui faţă de "şmecheriile" diplomatice pe la spate basarabenilor. Si atunci - de ce n-ar propune un "PRÂNZ PE GRATIS"? (Or, de la Petru I mereu se tot împiedica de "ciotul " Dobrogea sau Transilvania in drumul ei spre fraţii din Balcani.) Contul pentru "prânz" îl va achita, desigur, NATO şi UE.

A comentat ioion 23 martie 2009, 21:28 | mergi sus ▲
ce timpenie, suna exact ca acum 600 de ani in urma, in evul mediu axact astfel se puneau problemile, domnilor lasati prostiile, suntem in 2009....
A comentat rosa 24 martie 2009, 08:36 | mergi sus ▲
PT Alec BM, ANY si IonIon! Numarul vorbitorilor de limba romana din intraga ukraina este conform ultimului recensamint ukrainean de 370000, dintre care in zona Bugeacului au mai ramas vreo 60000, in Bucovina de Nord vreo 200000 iar restul in Transnistria ukraineana si in marile orase ale ukrainei! Situatia este foarte grava pt ca nu au scoli si biserici in limba materna iar autoritatile ukrainene incearca o asimilare fortata! Stimata doamna Any, dumneavoasdtra, ca si mine,nu aveti conform legislatiei din uniunea europeana nici un drept de a solicita cetatenia romana! Constitutia romaniei spune ca cetatean roman este cel care obtine cetatenia prin nasdtere din parinti cetateni romani! Moldovenii au propria cetatenie si nu sint apatrizi! Fuga peste granite nu e o solutie! Solutia esdte sa ridicam Moldova din mocirla in care a fost adusa de 18 ani! Nu comunistii au introdus in constitutie limba moldoveneasca! Pe atunci era Mircea Snegur cel dermocrat si partidul agrarienilor! De 18 ani in moldova se face o inversunata campanie antiromaneasca si toti arata acum spre comunisti! Nu numzai comunistii sint marul putred! Fiecare popor are conducerea care o merita si romanii nu vor sa dea cetatenie pt ca ar fugii tot tineretul din moldova si ar ramane, rusii, gagauzii si ukrainenii care ar alipi imediat basarabia la federatia rusa! Basarabenii care se cred romani sint victime colaterale! pt IONION, din pacate nu este asa! In 1918 DACA ARMATA ROMANA NU INTERVENEA SI OCUPA BASARABIA, acum nu mai exista o natiune moldoveneasca! Eram cetateni ukraineni sau poate nu mai eram deloc pt ca foametea din anii 30 din ukraina ar fi lichidat o treime din populatie! Comparativ, foametea din 46-47 a lichidat 7% din populatie, adica circa 200000 de oameni! I n timpul imperiului tarist populatia n-a fost deportata si n-a murit de foame! Tatatul rusinii incheiat de Iliescu cu Gorbaciov, a fost nul pt ca n-a fost ratificat de parlamentul romaniei, iar Romania nu s-a retras de la negocieri in 1992 ci Snegur s-a inteles cu Eltin, cu Kravciuc si cu Smirnov, ca romania sa fie excusa! Oricum in 1992 a fost o mare rusine ca am avut un presedinte gras ca porcu, care tremura de frica iar cei 50000 de voluntari si politisti mureau pe capete, cu tot ajutorul in arme, primit de la romania, in vreme ce armata a 14 avea doar 13800 de militari din care foarte putini au iesit din cazarmi! Snegur a tradat atunci si guvernul moldovei!
A comentat bellaurrul 24 martie 2009, 09:08 | mergi sus ▲
PURUL ADEVAR SPUNE "bellaurrul"
A comentat ANY 24 martie 2009, 09:17 | mergi sus ▲
Nu cred ca in aceasta chestiune contează numai poziţia marilor puteri si de loc opinia, dorinţa populaţiei autohtone. Basarabenii de azi ii bat pe români la multe capitole. Orice trucuri şmechereşti (gen vasalitate colonială de până la 1940) cu lideri cumpăraţi şi nimeriţi la putere este o gravă eroare, dacă nu o aventură contraproductivă. Se cer soluţii fundamental corecte. Totul depinde de performanţe, reforme, democratizarea nemimată, nivel real de trai şi cultură, civilizaţie. Nu vreau să fac critici, oricine ştie situaţia. Vreau să găsesc un punct de reper care mi-ar insufla măcar puţin optimism. Puteţi să nu fiţi de acord, dar pentru mine a fost o surpriză plăcută apariţia unor lideri politici care văd lumea, văd România in contextul european (şi, probabil, sper şi pe noi, basarabenii) intr-o lumină cu adevărat europeană şi civilizată, in care eu, ca basarabean, nu ar trebui să mă tem că voi fi discriminat, furat, trădat, şmecherit, înjosit, manipulat, deprivatizat etc..
Iată de ce factori anume şi de ce fel de persoane depinde Viitorul. Desigur, numind persoana, voi atrage un val de critici, dar această "rândunică" mi s-a părut că este o persoană etalon nu numai ca aspect fizic ("miss"), ci şi in modul de a gândi şi a percepe lumea prin alte categorii, ce corespund noii generaţii europene. Este Roberta Anastase. Păcat că nu e apreciată şi susţinută. Aş mai dori să apară cat mai mulţi asemenea politicieni.

A comentat ionio 24 martie 2009, 11:00 | mergi sus ▲
Foarte interesant comentariul tau, Bellaurul! Se vede ca stii atat istorie, cat si politica si esti patriot! Felicitari! Multumesc si pentru ca mi-ai dat o parte din informatiile care le cautam! Numai bine!
A comentat Alec-BM 24 martie 2009, 18:58 | mergi sus ▲
fratilor basarabeni trebuie sa ne unim...suntem o singura tara ! sa stiti ca si la bucuresti se vorbeste foarte mult despre situatia voastra , chiar , daca nu intr-un mod oficial INCA. vrem unire ! vrem ROMANIA MAREA !
A comentat eu 27 martie 2009, 21:08 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1353 secunde