Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

20 aprilie 2024, ora locală: 09:16

 

Organizaţia Studenţilor Basarabeni Timisoara va invită în 27 martie la Deschiderea Oficiala si conferinţa de presă

adăugat 26 martie 2009, 08:52, la Ştiri de Top

Comunicate de presa

Organizaţia Studenţilor Basarabeni Timisoara va invită în 27 martie la Deschiderea Oficiala si conferinţa de presă


Organizaţia Studenţilor Basarabeni are deosebita onoare de a va invita la Deschiderea oficiala si conferinţa de presă, care va avea loc la Palatul Administrativ din Timişoara, in sala de şedinţe a prefectului, la ora 11:00 în data de 27 martie 2009.

Cu acest prilej, OSB va prezenta activitaţile Festivalului Cultural Zilele Basarabiei, ediţia a IX -a, dedicată aniversării a 91 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Acest eveniment, este o actiune organizata de catre tinerii basarabeni aflati la studii in Timisoara si este pentru publicul Timisoarean pentru sensibilizarea opiniei publice din Romania asupra Basarabiei.

Festivalului Cultural Zilele Basarabiei se va desfăşura în perioada 27 - 29 martie 2009. În cadrul acestuia, vor avea loc acţiuni culturale şi civice dedicate atât invitaţilor noştri, cât şi publicului timişorean.

Evenimentul va cuprinde o serie de acţiuni, cum ar fi: expoziţii de pictura şi fotografie, performace, proiecţii de film, piese de teatru, recitaluri artistice si concerte la care vor participa formaţii din Timisoara.

De asemenea vrem să vă anunţăm că in perioda 27 - 29 martie toti tinerii basarbeni din Timisoara vor putea participa gratuit la actiunile a mai multor institutii culturale cum ar fi Teatre, Muzee, Gradina zoologica si Filarmonica Nationala.

Vă aşteptăm cu drag,

Autor: Echipa OSB
Sursa: www.basarabeni.ro
Aşadar, nu vine nici Gândul Mâţei, nici Pavel Stratan, nici Maria Iliuţ, nimeni din Basarabia?
A comentat Octavian Stăncioiu 26 martie 2009, 11:35
A comentat MIB II 26 martie 2009, 13:03
pavel stratan e ocupat cu campania comunistilor
A comentat gabi h 26 martie 2009, 14:24
Scriitorul basarabean Alexandru Vakulovski, fondatorul revistei "Tiuk!" şi autorul volumelor "Pizdeţ" şi "Letopizdeţ", a fost expulzat din România, după patru ani în care a încercat să obţină cetăţenia română. Ieri dimineaţă, tânărul scriitor a trecut graniţa spre Republica Moldova, având interdicţia de a se întoarce în următorii doi ani.
A comentat Gummy Bear 26 martie 2009, 14:55
A comentat Grigoriev Sergiu 26 martie 2009, 20:18

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor ☭ si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 26 martie 2009, 22:57
Basarabenii din Craiova va invita la un spectacol de muzica populara si usoara cu Ansamblul Folcloric Maria Tanase cu solistii:Niculina Stoican, Petrica Matu Stoian, Constantin Enceanu si Alla Bogdan, Nicolae Caragia(Republica Moldova) , Ciri Mayer.
"ZIUA BASARABIEI O SARBATOARE DE SUFLET A TUTUROR ROMANILOR" http://asbuc.wordpress.com/
A comentat Andrei 27 martie 2009, 04:47
Felicitari cu Unirea Fratilor :)
A comentat 300 27 martie 2009, 08:21
LA MULTI ANI ROMÂNIA LA MULTI ANI ROMÂNI, TRAIASCA MOLDOVA,ARDEALUL SI TARA ROMÂNEASCA...MOARTE LUI voronin si ai sai MOARTE RUSILOR. DOAMNE OCROTESTE-I PE ROMÃNI...TRAIASCA ROMANIA MARE, TRAIASCA UNIREA. FELICITARI PENTRU TOTI ROMANII
A comentat românul 27 martie 2009, 13:42
SA TRAIASCA TOTI ROMANII, MOARTE RUSILOR
SA NE UNIM, SA FIM MANDRI CA SUNTEM ROMANI SI SA LE ARATAM TUTUROR CA SUNTEM MAI BUNI CA EI - NOR ROMANII CARE AM REUSIT SA NE MENTINEM LIMBA LATINA IN MIJLOCUL BARBARILOR, PE PAMANTUL NOSTRU PRIMA OARA A APARUT LIMBA LATINA SI NU IN IMPERIUL ROMAN
A comentat Nicolae 27 martie 2009, 14:14 | mergi sus ▲
Un sincer la multi ani romanilor de pretutindeni. Va doresc sa veniti mai repede acasa toti. Sa bem si sa ne bucuram impreuna pentru o tara frumoasa - Romania!
A comentat intrebatorul 27 martie 2009, 14:18 | mergi sus ▲
Basarabia revino la Patria Mama inca o data ca astfel sa respectam juramantul stramosilor nostri din 27 Martie 1918 care au spus ca "Basarabia de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa, România"
A comentat micael 27 martie 2009, 15:09 | mergi sus ▲

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor ☭ si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 27 martie 2009, 15:10 | mergi sus ▲
Micael tu sti ca moldovenii sunt de fapt ardeleni? Stiu ca suna aiurea dar fi atent. Dragos primul descalecat in moldova care a si dat numele moldovei (spune legenda) dupa molda cainele lui credincios a fost ardelean pus acolo parca de regele ungariei ca sa infiinteze un hotar pentru popoarele migratoare care atacau transilvania si ungaria. Cand a ajuns acolo a gasit daci liberi dar el s-a dus cu armata mare si s-a stabilit acolo. Al doilea descalecat Bogdan tot ardelean a fost trimis in moldova sa il inlocuiasca pe Dragos. Deci dragi moldoveni voi sunteti ardeleni :).
A comentat intrebatorul 27 martie 2009, 16:07 | mergi sus ▲
"Ziua de 9 aprilie (27martie 1918) a fost pentru Basarabia ziua dreptatii celei mari. Marea nelegiuire savarsita la 25 mai 1812 s-a reparat. Moldova, franta in doua, s-a reintregit. Pamantul moldovenesc dintre Prut si Nistru, rupt de la sanul tarii [Citeste] mume si robit strainului, s-a reintors la vechiul trup. Declaratia de unire a "Sfatului Tarii Republicii Democratice Moldovenesti" suna astfel: "In numele poporului Basarabiei, Sfatul Tarii declara: "Republica Democratica Moldoveneasca (Basarabia), in hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunare, Marea Neagra si vechile granite cu Austria, rupta de Rusia acum o suta si mai bine de ani din trupul vechi Moldove, in puterea dreptului istoric si dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure sa-si hotareasca soarta lor, de azi inainte si pentru totdeauna se uneste cu mama sa Romania"". Constantin Kiritescu "Istoria razboiului pentru intregirea Romaniei (1916-1919), Editura Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti, 1989.
A comentat micael 27 martie 2009, 18:39 | mergi sus ▲
Frati români la multi ani tuturor...Basarabie, surioara noastra draga te asteptam acasa, plangem pentru tine, te iubim si ne este dor de tine.Dupa 1989 neo comunistii porcului de iliescu s-au pus la conducerea tarii au omorat multi români si din cauza asta basarabia nu a revenit la sanul mamicii sale dragi.Imi pare rau ca Corneliu Coposu a murit fara sa vada visul lui (ca si a tuturor românilor implinit). El a incercat si aproape reusise, vorbise personal cu porcul gorbaciov la telefon sa-l instiinteze ca românii de pe ambele maluri ale prutului se vor imbratisa si se va reintrgi natiunea noastra, dar criminalul iliescu scolit la moscova in desinformare a intrat in joc ucigand romani sa-si atinga scopul criminal la porunca stapanilor sai de la moscova...Acum criminalul iliescu, ucigatorul de români traieste cu o pensie platita tot de contribuabilul român, o pensie care o plateste cei care el le-a omorat fii sau frati sau parinti...stau acum si scriu aceste randuri ascultand Rapsodia Româna de George Enescu cu lacrimi curgand pe obrajii mei si urand de moarte tot ce este rus, bosgor si jidan necredincios, care pana acum au pus jugul pe pamanturile noastre...FAC APEL LA TOTI CEI CU INIMA ROMÂNA SA NE UNIM ACUM ORINICIODATA, SA DAM DOVEZI CA-N ASTE MAINI MAI CURGE UN SANGE DE ROMAN. SA NE RUGAM PENTRU CEI CE AU CAZUT PENTRU PATRIE SI SA CONTINUAM LUPTA LOR PANA CAND NU VA MAI FI NICI URMA DE COMUNIST IMPUTIT SI RUS JEGOS SI BETIV IN TARA NOASTRA DRAGA...DESTEAPTA-TE ROMÂNE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE LA CARE TE-ADANCIRA BARBARII DE TIRANI.
A comentat românul 28 martie 2009, 22:38 | mergi sus ▲
frati români cititi si documentati-va aici: www nouadreapta.org , www.miscarea.net , www.fgmanu.net , http://www.homepagez.com/dezvaluiri/04.html , www.pentrupatrie.ro/index.html . Eu sunt român nascut si crescut in bucuresti, am descoperit aceste siteuri din nestire.Ca si multi alti romani poate din curiositate m-am gandit sa stiu ce-i legionarismul, fascismul, nazismul...etc credeam eu ca-i acelasi lucru...cat de eronat frati români, aici in aceste siteuri am invatat ce-i legionar, ce-i fascism, si ce-i nazism...Cel mai important lucru ce am invatat este ca legionarismul este cel mai profund si crestinesc gand românesc, un simtamant românesc profund din suflet, nu are nimic a face cu national socialismul lui hitler, nici cu fascismul lui mussolini...miscarea legionara este un haiducism modern are un capitan ,fondador, un chip carismatic Corneliu Zelea Codreanu, un om cu multa minte care propune un fel viata politica mai autoritar, care se pune impotriva coruptiei politice, impotriva acapararii economiei nationale din partea puterilor straine care ne-au dat pe tava rusilor in 23 august 1944 si acum fac tot posibilul ca românii sa fuga sa muncaesca in strainatate sa-si lase copiii si familia abandonate in tara si intretimp straini cu bani multi colonizeaza si cumpara tot ce pot in România, medii de informare in masa, banci, produc crize financiare cu scopul de a arunca tara in mainile fmi-ului si bancilor internationale conduse de societatile iudeo-masonice, introducand in tara noastra homosexualitatea, propovaduind incestul si curvarisirea, vrand in acest fel sa termine cu familia crestina, cu romania si cu cultura româneasca promovand manele, acel lalait ragusit cu de tip oriental in loc de cultura noastra româneasca si muzica noastra populara....informati-va dragi români si da-ti mai departe ca sa stie toata lumea cu cine avem de-aface http://hamangia.ro/tutea-legionarii-si-evreii.html , www.savatie.wordpress.com/2008/06/pe-cine-deranjeaza-crucea-din-parlamentul-romaniei/ , cititi si stiri românesti: www.rgnpress.ro..va implor dragi Români cititi si da-ti mai departe sa putem sa dam jos acesti porci comunisti care mai incearca sa suga sangele tarii...haideti sa-i starpim fratilor....LA LUPTA LA MULTI ANI INCA ODATA SI NOAPTE BUNA, PE MAINE
A comentat românul 28 martie 2009, 23:53 | mergi sus ▲
Auzi mai romanule daca te-ai mai informa putin si nu ai mai scrie atat din propaganda verde ai vedea ca daca iliescu nu facea pasul pe loc cand s-a facut podul de flori pierdeam transilvania. SI nu imi aduc aminte sincer ca vreodata conducerea basarabiei sa decreteze ca doreste unirea cu romania. In concluzie desi il plang pe codreanu imi e rusine cu oamenii care stau si scriu fara sa se informeze putin. Pacat....
A comentat intrebatorul 29 martie 2009, 02:32 | mergi sus ▲
Intrebatorule,frate,Romanul asta de mai sus nu prea spune baliverne ! In ultimul timp am inceput sa intru pe tot felul de site-uri romanesti care prezinta istoria dintr-un totul alt unghi decat fata de cel cu care suntem noi obisnuiti !
Stii tu ca Valeriu Gafencu supranumit si sfantul inchisorilor comuniste era basarabean,iar parintele sau a murit pentru Romania Mare,dar mai inaintea de toate Valeriu era LEGIONAR!Iti vine sa crezi asa ceva .Sincer sa fiu noi cunoastem prea putin despre miscarea legionara din perioada inter-belica si de cele mai multe ori ii confundam a fi nazisti ,ceea ce se pare a fi total eronat .
Tie nu ti se pare ciudat ca in Romania anului 2009 nu avem niciun partid sau cel putin vreo miscare,asociatie nationalista,care sa ne invete sa fim mandri ca suntem romani.
Uitate la italieni(liga nord),la nemti(skin heads),la englezi la fel,francezii ii au pe batranul Le Pen ,ungurii(garda maghiara),ukrainieni(au si ei un partid nationalist),rusii(pe nebunul de Jirinoski),de sarbi si de greci nu mai vorbesc,in Turcia conduc guvernul islamistii.
Sincer sa-ti spun ,eu m-am simtit mandru pe 15 martie cand pe strazile Clujului au iesit vreo 200 membri ai Noii Drepte si l-au celebrat pe Craisorul Munitilor,pe Avram Iancu si pe marele Mitropolit al Ardealului,Andrei Saguna.
Bre,frate,oamenii astia au facut ceva pentru neamul romanesc de au intrat asa de adanc in constiintele romanilor de pretutindeni.

http://valeriugafencu.wordpress.com/

si aici cate informatii care mie la prima citire mi s-au parut incredibile ce mi-au schimbat complet impresia despre Garda Legioanala

http://valeriugafencu.wordpress.com/category/despre-valeriu-gafencu-viata-opera-imagini-marturi/viata-lui-valeriu-gafencu/
A comentat micael 29 martie 2009, 16:01 | mergi sus ▲

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor ☭ si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 29 martie 2009, 16:05 | mergi sus ▲
asa este micael ar trebui ca toata lumea sa mai citeasca despre miscarea legionara, de fapt alaturi de Valeriu Gafencu mai sunt nume legionare (daca citim din scrierile politice ale marelui Mihai Eminescu vedem si acolo un tip de gandire legionara), dar si altii ca Petre Tutea, Mircea Eliade,Ion Barbu,Aron Cotrus,Lucian Blaga,Radu Gyr si multe alte personalitati care daca sunt nume de poeti,scriitori etc nimeni nu indrazneste sa le divulge simtamintele si apartenenta la legiune. Uite de exemplu ce zicae Mircea Eliade in ziarul Buna Vestire anul 1, nr 244 din 17 decembrie 1937 in articolul "de ce cred in biruinta Miscarii Legionare" citeste si acelasi lucru i-as cere si lui "intrebatorul" care vad ca intreaba mereu prin forum cand ar pute vedea cu ochii lui. www.fgmanu.net/articole/eliade1.htm si pt cei ce nu au reusit sa intre pe rgnpress.ro pt ca vad ca am facut o greseala siteul este www.rgnpress.ro/ ,aici citesc eu stirile si sunt multumit de forma cum se scriu stirile, mai citesc si aici http//ro.altermedia.info asa cum si revista lumea sub lupa www.lumeasublupa.ro deci cam asta ar cam fi si am rugamintea mea ar fi ca voi toti sa dati mai departe ca sa contribuim cu totii la desteptarea natiunii si sa strigam toti cei cu inima româna MOARTE RUSIEI, MOARTE BOSGORILOR SI FRANCMASOERIILOR...TRAIASCA ROMANIA MARE. DOAMNE AJUTA.
A comentat românul 29 martie 2009, 19:17 | mergi sus ▲
Romanule,chiar daca imi place sa cred ca sunt patriot,totusi am un mare respect si pentru celalante neamuri. Nu fac parte din acei grup de oameni ca Lorin Fortuna sau alti ce nu-mi vin acum in minte,care cred ca neamul romanesc este buricul pamantului si ca noua ni se cuvine totul .
Eu imi ghidez sistemul de valori dupa acea maxima:"Dumnezeu conduce lumea prin neamuri",iar teoria Francmasoneriei si a altor societatii secrete care incearca sa-si asume evolutia societatii umane concurand Pronia Cereasca e absurda rau de tot .
Omul cu toate ca incearca sa se aproprie ca forta intelectuala si creatie spontana de Creatorul sau,nu va reusi acest lucru niciodata in vecii vecilor.
Respect neamul rus,evreiesc,maghiar si toate celalante neamuri trecute sau prezente ale planetei,exceptand liderii politici sau spirituali ce se simt jenati de unitatea neamului romanesc in aceasta parte a lumii.
A comentat micael 29 martie 2009, 23:24 | mergi sus ▲

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor ☭ si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 29 martie 2009, 23:28 | mergi sus ▲
Ba, ce comentarii... numai nu la tema!
A comentat eX 30 martie 2009, 08:18 | mergi sus ▲
Pentru romanii legionari de mai sus(carora nu le mai pronunt numele), mi-e scirba ca in romania anului2009 exista romani atit de prosti incit sa adere la idei legionare! Legionarii l-au asasinat in mod bestial pe Nicolae Iorga cel mai mare istoric roman, si aveau in plan eterminarea tuturor evreilor din romania, tiganilor, intituirea unui regim dictatorial de teroare si alierea neconditionata cu germania nazista pina la capat , chiar cu pretul distrugerii totale a natiunii romane! Miscarea nationala legionara a fost pina la sfirsit in solda germaniei naziste, iar legionarii propovaduiau valorile crestin ortodoxe dar in realitate au infaptuit cele mai grave crime impotriva umanitatii! A spune ca nationalismul lui Eminesdcu ascundea de fapt seminte ale ideologiei legionare inseamna sa scuipi peste ce are mai sfint natiunea romana!
A comentat belleurrul 30 martie 2009, 08:25 | mergi sus ▲
Bai belleure,mare prost mai esti,habar n-ai de istorie,ceea ce ai scris tu aici e rezultatul propagandei comuniste cu care esti indoctrinat.Invata intai istoria adevarata si dupa aia arunca cu noroi in niste oameni despre care habar n-ai,care s-au jertfit pentru tara si neam si care erau de o moralitate si curaj cum nu mai intalnesti azi printre politicienii de pe ambele maluri ale Prutului.Legionarii au fost niste barbati adevarati,-niste eroi.
A comentat George 30 martie 2009, 11:14 | mergi sus ▲
A fost super si aceasta editie a Festivalului Zilele Basarabiei! Bravo organizatorilor!
A comentat eX 30 martie 2009, 12:24 | mergi sus ▲
Reusit!!!!!Bravo.
A comentat nina 31 martie 2009, 07:00 | mergi sus ▲
micael raspund numai acum pt ca nu am mult timp sa intru aici pe forum.Imi cer scuze.Eu simpatizez cu tine si as vre sa fac niste precizari ca sa nu fiu inteles gresit.Am zis moarte lor acelora, care le-am zis din motive personale, nu vreau sa instig pe nimeni la nimic.De aceea nu vreau ca nimeni sa inteleaga ca ceea ce scriu eu aici vine de la vreun legionar pentru ca am un respect foarte mare fata de Miscarea Legionara si nu vreau ca vreo declaratie de-a mea sa prejudice sfanta ideologie legionara.Eu nu sunt membru, sunt numai simpatizant dar doresc sa fac inteles un singur lucru:cateodata imi vine si mie asa cum si tie odata ti-a venit sa scri poezie din cauza patriotismului.Asadar iti zic ca nu pot decat sa-i urasc pe rusi fara nici un respect cand ma gandesc la acei ce au suferit de pe urma lor si inca mai sufera direct sau indirect, români de-ai mei asasinati in cele mai brutale feluri, deportati, cu agonisirile furate in cel mai barbar mod de un popor betiv si barbar, obligati sa invete o limba spurcata care drept sa-ti spun nu are nimic frumos in ea.Un popor care mi-a ocupat tara, au transformat biserici in depozite sau in veceuri, mi-a omorat frati ,parinti,copii, oameni veniti din fundul siberiei la conducerea Basarabiei si cer ca eu sa-i respect? Acelasi lucru cu bosgorii...cati români nevinovati nu au murit? un porc numit marko bela atzatza secuii in ardeal impotriva tarii, sef al unei oganizatii iredentiste, separatiste, care ba e partid politic ba e organizatie culturala care vorbeste impotriva Constitutiei si impotriva Statului National Unitar, tipa cat il tin bojocii la Bruxelles si ameninta cu un kosovo in România, cand noi toti stim bine ce fac ei cu românii in ardeal si cu românii din ungaria.Spune-mi cum pot fi respectatiniste specimene dastea?Despre evrei?ti-am dat niste link-uri sa te documentezi, sper ca ai citit cate ceva.Toata lumea stie cum jidanii controleaza lumea financiara, cine-i patronul de la first national bank, toata lumea stie cine-i familia de criminali rotschild, toata lumea stie ca cine detine cele mai mari averi in america sunt jidani , toata lumea stie ce-i globalizarea, ce-i fmi-ul si banca mondiala si cui apartine.Cum pot sa respect asa lume?poate ca daca vezi filmuletele astea te va face sa te gandesti mai bine la teoria francmasonilor... www.youtube.com/watch?v=ohtU7x6dKb8&feature=related www.youtube.com/watch?v=B4U1ENTBFu8&feature=related www.youtube.com/watch?v=ft-42QGLeSQ&feature=related www.youtube.com/watch?v=HK4_Bjr3QUc&feature=related www.youtube.com/watch?v=GgREF62vR7k&feature=related www.youtube.com/watch?v=uKKMORemqM&feature=related www.youtube.com/watch?v=oWFhoAvkmc&feature=related www.youtube.com/watch?v=fWVJzXsraX4&feature=related www.youtube.com/watch?v=USGSOViaulc&feature=related www.youtube.com/watch?v=13gynSZ8-pE&feature=related www.youtube.com/watch?v=OULcCuVXor4&feature=related
A comentat românul 31 martie 2009, 23:00 | mergi sus ▲
Bre,Romanule,pui mult patos in cuvintele tale,se vede ca esti insufletit de cele mai bune ganduri pentru neamul romanesc,numai ca eu dupa ce-am citit in prima tinerete Sfanta Scriptura si mai cu seama Inteleptiunea lui Solomon,Pildele sau Inteleptiunea lui isus Sirah sau carti despre Zenul Buddhist,sunt mult mai cumpatat in afirmatii si incerc pe cat posibil sa fiu cel care aduce pacea ca in Fericirile lui Hristos :"Fericiti facatorii de pace,ca ei fiii lui D-zeu se vor chema"
Cu alte cuvinte incearca sa nu-ti faci o impresia mai aparte despre mine,cum ca as fi mai radical sau de extrema dreapta,doar pentru ma iau in gura cu toti aiuritii care n-au nimic altceva mai bun de facut decat sa-i batjocoreasca si sa-i umileasca pe fratii nostri romani din Basarabia,fac acest lucru doar spre a da exemplu celorlanti mai slabi de inger care ar putea ajunge sa creada ca toti suntem la fel.
Fratele meu este alegerea ta sa urasti un popor sau altul,dar eu nu cred ca merita sa faci acest lucru din cauza unor lideri insetati de fantasmagoria gloriei eterne,ceva in genul lui Alexandru cel Mare sau Cezar,sincer sa fiu e imposibil sa mai apara un asemenea lider in zilele noastre sau in viitor,exceptandu-l desigur pe Anti-Crist ! LOL !
In fapt sunt un romantic si pacifist in sufletul meu ca -n cantecul Imagine al lui John Lennon,doar ca anumiti indivizi vor neaparat sa cunoasca si partea mai razboinica a eului meu,iar eu pentru basarabeni sunt dispus sa trec peste jignirile la care ma supun unii dintre ei,dar nu sunt deloc aplecat sa fac acelasi compromis cu smecherii din Patria Mama,daca intelegi ce vreau sa zic ! LOL !
A comentat micael 01 aprilie 2009, 00:22 | mergi sus ▲

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor ☭ si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 01 aprilie 2009, 00:23 | mergi sus ▲
Apropo,Romanule,chiar daca am sa-ti ranesc orgoriul propriu trebuie sa-ti marturisesc ca pentru mine Sfant e doar Dumnezeu,iar neamul e decat mult iubit de catre inima mea .
Nu pun nimic,dar absolut nimic pe aceiasi treapta suprema cu Dumnezeu.
Dumnezeu este mai presus decat toata Creatia Sa la un loc. Chiar daca maine ar avea loc reunificarea celor doua maluri ale Prutului,bucuria acelui vis implinit va fi efemera,pe cand indumnezeirea sufletului uman este o nesfarsita clipa de fericire incomparabila cu nimic altceva pe aceasta lume !
A comentat micael 01 aprilie 2009, 00:57 | mergi sus ▲
Nu exista Basarabia exista Romania ,nu exista basarabeni exista romani,exista un singur sange latin in vene ,acelasi popor si aceeasi tara ,acelasi tricolor avand culorile rosu sangele latin ,galben pamantul,albastru cerul,aceeasi harta a Romaniei.va dedic poporului meu si tarii mele melodiile lui Bug mafia *Cand te lovesti de realitate* si melodia *Aici e Romania*noi nu lasam capul plecat ca lasi ,mai bine murim,ne vrem tara inapoi ,vrem Romania.
A comentat Italia 17 octombrie 2009, 15:24 | mergi sus ▲
Un singur popor ,o singura inima ,o singura tara.
A comentat Italia 17 octombrie 2009, 15:27 | mergi sus ▲
Traiasca Romania.
A comentat Italia 17 octombrie 2009, 15:27 | mergi sus ▲
Basarabia trezeste-te.Desteapta-te romane.
A comentat Italia 17 octombrie 2009, 15:49 | mergi sus ▲
Iata ce spune Herta M
A comentat Alex, roman din Iasi, ROMANIA 17 octombrie 2009, 16:11 | mergi sus ▲
Iata ce spune Herta Müller, detinatoarea Nobelului pentru literatura, despre limba ramana:



"Româna e mereu cu mine"

Autoarea respinge ideea că ea şi-ar fi găsit în limba germană un "acasă", considerând limba o parte a trupului ei. Întrebată ce semnificaţie are afirmaţia pe care a făcut-o cândva, anume "că limba română scrie mereu cu ea în momentul în care ea scrie în germană", Herta Müller a precizat:

"Am învăţat româna la 15 ani, când am ajuns în oraş, la liceu. Eram la vârsta la care citeam deja cărţi, aveam deja privirea îndreptată asupra cuvintelor. Am constatat ce minunate sunt imaginile poetice în limba română, ce imagini senzuale creează ea. Limba română atinge în mod direct chestiunile existenţiale.

Aşa este şi în folcorul românesc, care este foarte autentic şi grandios. Am învăţat limba foarte repede, am şi vrut să o învăţ. La multe lucruri pe care le auzeam în română mă gândeam că se potrivesc în limba asta mai bine firii mele
, mai bine decât aşa cum erau formulate în germana mea maternă, care era un dialect al germanei.

După ce am învăţat româna, semnificaţiile lucrurilor au avut me reu două staţii. De exemplu, în română "trandafirul" e un domn, în germană e o damă. Aşa se nasc două perspective din acelaşi punct, iar acestea sunt împreunate în capul meu: nici nu le pot diferenţia. Pentru că aceste două perspective coexistă, bineînţeles că româna scrie mereu cu mine", spune scriitoarea.
A comentat Alex, roman din Iasi, ROMANIA 17 octombrie 2009, 16:13 | mergi sus ▲
Buna dimineata Romania ,oriunde te-ai afla.Sa traim bine.
A comentat Om 17 octombrie 2009, 16:35 | mergi sus ▲
Опять эти тупорылые румыны толкуют о том что они самые умные? Дебилы они!
A comentat Antikiller 17 octombrie 2009, 19:08 | mergi sus ▲
Romanii si basarabenii, sant un singur popor,Basarabia si Romania, este aceeasi tara.Daramati zidul.Distrugeti pacturie istorice ,create de stramosii lasi .Distrugeti sclavia stapanilor si slugarnicia lasa,nu mai fiti vasali si o tara vasala altor tari ,creati-va suveranitatea definitiva, a unui singur popor si a unei singure tari.Santeti romani,santeti Romania.
A comentat Italia 17 octombrie 2009, 19:19 | mergi sus ▲
Basarabia si Romania sant aceeasi tara,Rusia nu exista.Romania este o tara independenta.
A comentat Italia 17 octombrie 2009, 19:21 | mergi sus ▲
Временное явление скоро им хана
A comentat Antikiller 17 octombrie 2009, 19:28 | mergi sus ▲
SLAVĂ P C R M !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
care ca şi Comiekiller nu vrea ca să fim uniţi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UUUU RRRRRR AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!
A comentat Ion 17 octombrie 2009, 19:32 | mergi sus ▲
Valeu, da' tu de unde ai aparut aici, stai sa vezi ca-ti aduci prietenii si incepe batalia pe site Comunisti vs Democrati, nici nu vreau sa ma gandesc...
A comentat Lily 17 octombrie 2009, 19:37 | mergi sus ▲
Păi ce p...la căutaţi pe sytul basarabenilor?Ori sunteţi orbi şau incărturari cu tot cu Comikizler,şi neamul lui????????
A comentat Ion 17 octombrie 2009, 19:45 | mergi sus ▲
Sunteţi porcoşi ca ruşii ce căutaţi pe sytui basarabenilor ori sunteţi incărturari? Citiţi în dreapta sus !!!!
A comentat Ion 17 octombrie 2009, 19:48 | mergi sus ▲
Votaţi PSD o aripă a PCRM!!! Români!acă votaţi PSD atunci scăpaţi de moldoveni şi uitaţi pe veci de Basarabia care nici o dată ni va fi sa voastră!!!!!!!!!!!Slavă PSD!!!!!! URA!!!! Ura Ceauşescu!!!!!!!!!!
A comentat Ion 17 octombrie 2009, 19:58 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1746 secunde