Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

25 aprilie 2024, ora locală: 13:00

 

OSB Timişoara îndeamnă studenţii basarabeni din România la responsabilitate în ceea ce priveşte participarea la alegerile parlamentare din Republica Moldova

adăugat 17 februarie 2009, 15:04, la Ştiri de Top

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara (OSB), asociaţie neguvernamentală şi neimplicată politic, îşi anunţă public retragerea din cadrul grupului de iniţiativă pentru constituirea Asociatiei Naţionale a Studenţilor Basarabeni din România. Consideram aceasta structura total inoportuna in preajma alegerilor din R. Moldova si mai ales in conditiile in care ea urmeaza a fi constituita mai mult din initiative locale individuale aparute inainte de alegeri decat din organizatii reprezentative si de traditie. Consideram in cel mai bun caz nejustificata o astfel de initiativa si in cel mai rau caz o intentie de a manipula comportamentul electoral al tinerilor basarabeni cu drept de vot atat din Romania cat si din R. Moldova.

Ţinând cont de importanţa alegerilor parlamentare, dar şi de complexitatea situaţiei politice de la Chişinău, OSB Timişoara se pronunţă pentru respectarea dreptului la opinie a fiecărui cetăţean moldovean şi nu va emite, pe perioada campaniei electorale, declaraţii politice în numele studenţilor basarabeni din România, pentru a nu prejudicia desfăşurarea corectă a scrutinului.

În acest context, anunţăm public că orice implicare a OSB Timişoara în acţiuni cu caracter politic din partea altor organizaţii fără acordul nostru va atrage după sine responsabilitate inclusiv cu caracter juridic.

OSB Timişoara optează pentru respectarea normelor democratice, a legislaţiei existente şi a dreptului la opinie, care este garantat de Constituţie, şi îşi exprimă speranţa că alegerile din acest an vor reprezenta un nou pas în ceea ce priveşte apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, implicit de România.

OSB Timişoara se considera a fi cea mai de traditie si reprezentativa asociaţie de profil din România şi s-a remarcat prin proiectele si atitudinile sale în ceea ce priveşte integrarea studenţilor basarabeni din România în mediul social-cultural românesc, promovarea valorilor naţionale, democratice şi europene. Totodată OSB Timişoara a optat constant pentru dezvoltarea unor relaţii frăţeşti între românii care locuiesc pe cele două maluri ale Prutului.

Sergiu Bucşa
Preşedinte interimar al OSB Timişoara

Autor: Basarabeni.Ro
Sursa: www.basarabeni.ro
Ce tampenie.... parca ar fi in premiera. Sa ineleg ca toate celelalte ONG care si-au exprimat acelasi idial nu sunt bune din cauza unor orgolii de paie?
A comentat Alina 17 februarie 2009, 15:29
Cu tot respectul dar, oare cum de nu ti-e rusine de ce spui. Ti-e mai usor sa calci in picioare basarabenii ca sa ajungi sa rupi marul. Parca ati avea o firma particulara "OSB Timişoara se considera a fi cea mai de traditie si reprezentativa asociaţie de profil din România". In loc sa ridicati prestigiul basarabenilor in romania, voi va faceti pe plac ca sa radeti apoi ca ati prostit atatia oameni. Va considerati ROMANI BASARABENI? Rusine!!!! Iertatima, dar nu am putut sa ma abtin. Sunt curios acum daca va fi postat acest comentariu.
A comentat PSEUDONIM 17 februarie 2009, 15:31
Ma refer la comunicatul de mai sus!
A comentat PSEUDONIM 17 februarie 2009, 15:32
no sa fie niciodata o Asociatie Nationala a studentilor basarabeni din Romania...motivul: ei nu stiu sa fie uniti, se mananca intre ei si nu stiu care e mai destept
A comentat Roman 17 februarie 2009, 15:59
Jos comunismul, fratilor!
A comentat aici 17 februarie 2009, 16:02
Pai nu inteleg de ce OSBTM a intrat in acel grup de initiativa, daca tot afirma ca are ca scop manipularea comportamentului electoral al tinerilor basarabeni cu drept de vot, nafic sa mai bagat ... SAU REALITATEA E ALTA????
A comentat Pro Unire 17 februarie 2009, 16:28
realitatea este ca fosta conducere a osbtm a aderat la acel grup de initiativa. si pentru aceasta greseala (si multe altele) a hotarat sa-si depuna demisia in urma unei sedinte avute impreuna cu membrii senatului OSB (fostii presedinti) si membrii fondatori. aceasta este realitatea
A comentat tm 17 februarie 2009, 16:40
Si de ce ar fi o greseala aderarea la acel grup? bravo lor ca incearca sa organizeze.
Da ce alte greseli a mai facut fosta conducere?
A comentat PT tm 17 februarie 2009, 16:48
Mai mult e vorba despre ce nu s-a facut decat despre ce s-a facut. Plus, luati tot ce s-a facut si uitati-va CUM a fost facut. Multumiti ? Eu nu, sper ca ceva se va schimba, oricum, era degeaba, chiar daca mai bine nu va fi, mai rau nu are incotro. Bafta si mult noroc, sper ca va ve-ti organiza mult mai bine acum.
A comentat RomaniaMare 17 februarie 2009, 16:59
voi sunteti bolnavi la cap? aestea cu comunicatul? nu va este rusine? ati venit, ati cucerit si ati plecat de ce nu ziceti adevarul la oameni? ca ati venit toata mahala PPCD-ista din Bucuresti si ati cerut fortat demisia PRESEDINTELUI, care a reusit sa uneasca studentii din 8 centre universitare, (9cu tm) plus retragere din aceasta liga.au plecat si toti membrii biroului executiv.deci oficial exista doar presedinte, acel pus la contacte, condus la randul sau de bucuresti. rusinica!
A comentat tot din timisoara 17 februarie 2009, 18:02 | mergi sus ▲
A comentat PATRIOT PPCD-ist:D 17 februarie 2009, 18:18 | mergi sus ▲
"Totodată OSB Timişoara a optat constant pentru dezvoltarea unor relaţii frăţeşti între românii care locuiesc pe cele două maluri ale Prutului."

De acord, adica cu tinerii PPCD-isti deacolo =))) vafli show ..
A comentat eu si tu si tot neamu 17 februarie 2009, 18:27 | mergi sus ▲
O fi Vlad Durnea o marioneta ieftina, mi se rupe, cel putzin el nu va cobori intr-atat cat sa scrie pe un asha ton. Shi, cunoscandu-te copile, fiind in locul tau, ash sta acolo nemishcat, pentru ca eshti un nimeni shi asta nu se va schimba niciodata. ;)
A comentat RomaniaMare 17 februarie 2009, 18:30 | mergi sus ▲
ce sa va zic ...stiam ca este o organizatie non gunavernamentala dar acuma sa inteleg ca unii lupta pentru putere sau vrea sa demonstreze ca este mare si tare daca se afla in partid...ce nu ai tarie de caracter sa lamuresti la studentii din tm ce sa intimplat ???ori nu poti lega 2 cuvinte sa zici si de ge nu ati convacot o adunare cu toti studentii sa zica eii parerea sa zica vor eii demisionarea oamenilor care fac ceva pentru studenti?
de ce voi ati facut ca niste magari si nu ati zis la nimeni de ce faceti doar pe placul vostru ca sa va fie voua bine si cei lalti nu sunt nimic
A comentat regret 17 februarie 2009, 18:36 | mergi sus ▲
Sedinta cu toti studentii basarabeni dispusi sa participe v-a fi organizata cat de curand posibil.
A comentat Pentru regret 17 februarie 2009, 18:45 | mergi sus ▲
pai de ce s-a organizat o sedinta inaide de tote ce sa intimplat...pai de ce nu ati convocat sedinta cu toti ? si inca ceva ce ziceti de zilele basarabene organizate in timisoara ...ori si acele festival nu o sa fie din cauza ca presedintele actual nustie ce vrea de la viata?
sau deja nu se mai organizeaza nimic ca nu are cine sase ocupe?
voi tot ziceati ca o sa fie mai bine sa vedem cum o ssa organizati intrunirele basarabenilor?
A comentat regret 17 februarie 2009, 18:51 | mergi sus ▲
atata murdarie lingvistica si ura este greu sa vezi chiar si la suporterii de fotbal. limbaj de joasa speta . sa va fie rusine. ar trebui sa fiti niste studenti educati dar nu sunteti nimic mai mult de niste oameni frustrati care revarsa torente de injurii si acuzatii acoperiti de scutul spatiului virtual. rautatea voastra nu o sa va aduca nimic bun.
A comentat aro 17 februarie 2009, 18:52 | mergi sus ▲
A comentat PATRIOT PPCD-ist 17 februarie 2009, 18:57 | mergi sus ▲
"rusine si greata pentru asa oameni! acum cu drag calc in picioare OSB Timisoara pentru ca stiu ca nu a ramas decat putregaiu si tot rahhatu, va scuip cu mare placere intre ochi si va doresc sa putreziti in relatiile astea ale voastre false de smecheri ipocriti sarantoci la minte, si limitati."


ar trebui sa iei niste distonocalm. se pare ca ai o frustrare serioasa, nu gluma. ca si profil psihologic (nu ca as fi de specialitate) pari sociopat, poate si afemeiat. in orice caz - in toate mintile nu prea esti. mergi la doctor si daca nici doctorul nu te ajuta -incearca la biserica. si ai grija sa nu-ti deconspire identitatea oamenii pe care atata i-ai manjit. nu de alta, unii dintre ei s-ar supara.
A comentat pt. PATRIOT PPCD-ist 17 februarie 2009, 19:07 | mergi sus ▲
Adu dovezi ca ceea ce a inceput sa se faca este iplicat politic!!!
A comentat freeminder 17 februarie 2009, 19:11 | mergi sus ▲
sa dam dovezi acum in lume ca-n aste maini mai curge un sange de Roman....e timpul frate... DESTEAPTA-TE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE....La lupta frati Romani...ACUM ORI NICIODATA
A comentat traiasca Romania mare 17 februarie 2009, 21:38 | mergi sus ▲
Pentru intelectualul care vorbeste din carti sa para bine informat dar in realitate se ascunde dupa cuvinte fara sens. Sa ne explice afirmatia "Mai mult e vorba despre ce nu s-a facut decat despre ce s-a facut. Plus, luati tot ce s-a facut si uitati-va CUM a fost facut." Deci pana la urma este vorba de ceea ce nu s-a facut. ADICA??!!! Fratilor, un profesionist ca Romania Mare merita "admiratia" noastra. Dute si ia-l de mana pe Bucsa sa va vedem rezultatele.....
Iar BUCSA in loc sa faca afirmatii sforaitoare si sa indemne lumea la calm mai bine ar spune cine a organizat editia trecuta a festivalului - nu de alta dar trebuie sa stie toata lumea cine ne conduce....
A comentat Raspuns Romania Mare 17 februarie 2009, 22:03 | mergi sus ▲
ppcd-istilor in locul vostru as pune-o pe Sveta inapoi...... degeaba veniti cu aceste afirmatii apolitice cand toata lumea cunoaste niste adevaruri.
A comentat Alina 17 februarie 2009, 22:22 | mergi sus ▲
Nu cred ca discutiile pe acest subiect isi mai au rostul de vreme ce acesti destepti au hotarat un lucru.Pacat ...decizia luata mi se pare pripita si capabila doar de a satisface niste orgolii ranite!
A comentat adinaaaaaaaaaa 17 februarie 2009, 22:41 | mergi sus ▲
Svetlana a fost cea care a reusit sa adune toate organizatiile pt prima oara la Timisoara.
Nu cred ca e corect cum sa procedat.
A comentat ........ 17 februarie 2009, 23:55 | mergi sus ▲
He He. Merita mentionat CE organizatii au fost "unite" in asociatie ? Sau pe numele cui a fost creeata... Ciupercutzele astea ieshite de dupa ploaie... Asociatia URMA sa aiba caracter politic, si stiti prea bine asta, dar normal ca micuta taina va ramane ne divulgata. Nu asta conteaza pentru mine cel putin si, cred, nici pentru majoritatea basarabenilor din Timisoara. Vorbind despre realizari, nu trebuie sa te compari cu cineva, ci sa vezi ce s-a facut real pentru basarabenii de aici, cate din obiectivele OSBului au fost indeplinite. Chefuri, daca poti sa le zici chefuri, le-ati privit dintr-un unghi mai indepartat ? Ati vazut cat de "bine" au fost organizate ? Intrebati masele mari de basarabeni, ce au mai fost, nu doar pe astia ce va stau aproape, sa vedeti, va vor spune cat de reushite au fost. Balul Bobocilor ? Alba-Iulia ? Nu e de ajuns ca au mers doar prietenii vostri si aia putini ce nu erau, cu greu au obtinut un loc in autocarul "Unirii". Cum ati ajutat voi bobocii ce aveau probleme la faculta, ce aveau probleme cu cazarea ? Ce ati facut pentru ei ? Unde e tot suportul despre care se striga peste tot ?
Nu sunt intelectual, nici nu pretind a fi si unica carte din care vorbesc e cartea pe care ati scris-o voi anul acesta cu titlul OSB. Si nu am de gand sa iau pe nimeni de maina, multumesc pentru indrumare. M-am descurcat singur si ma voi descurca in continuare, doar sa nu va mai bagati in seama cu "realizarile" voastre si cu spalarea de creieri a copiilor ce inca nu s-au creat. Numai bine, si daca vrei, putem sa iesim si la un suc sa vorbim cu cartile pe fata. Nu de alta, dar probabil nici nu stii cum arat, sa stii macar cu cine vorbesti. Va urez succes tuturor si terminati draq razboinicia asta, suntem o maina de oameni aici, in loc sa fim uniti ne mancam intre noi.
A comentat RomaniaMare 18 februarie 2009, 03:34 | mergi sus ▲
Felicitari, o decizie inteleapta, o atitudine matura.
A comentat Dinu GINDU 18 februarie 2009, 07:56 | mergi sus ▲
la ce am ajuns sa ne mainca intre noi...rusine trebuie sa ne fie..:(...o sa ajungem si noi ca basarabenii din Ias sa ne batem intre noi...
la ce zile am ajun ....
A comentat 12 18 februarie 2009, 08:12 | mergi sus ▲
Mai Dinule, du-te la baie si f***ti o palma sa nu te vada nimeni, de fapt esti un nimeni
A comentat pentru GINDU 18 februarie 2009, 08:23 | mergi sus ▲
Pt Romania Mare: ok hai sa iesim nu de alta dar tare as vrea sa stiu cum arati
Apropo cui teai adresat?
A comentat ................ 18 februarie 2009, 08:30 | mergi sus ▲
am o indee ..nu ar fii mai bine sa nu ne legam cu prostii...ca cine stie ce este prin capul lor
A comentat 12 18 februarie 2009, 08:42 | mergi sus ▲
Domnule Gindu, pt ce adresati felicitari?
Si in genere pt toata lumea nu mai afirmati chestii fara ca sa fitit bine informtati, doar atunci cand cunosti foarte bine situatia cunosti foarte bine oamenii uite atunici iti mai poti permite unele critici fie ele pozitive fie negative. Un om educat cand are deverse \"presupuneri\" de anumite lucruri le tine pt el, nu se grabeste sa acuze sau sa laude, chestiile astea ti le permiti doar atunci cand ai dovezi sigure.
Pt RomaniaMare: sa faci tu mai multe daca nuti convine ce fac altii, nimeni nui perfect.
A comentat sun 18 februarie 2009, 08:48 | mergi sus ▲
Se bate multa lume pe aici, e si firesc sa se bata, au fost tradati... tradarea e la moda si foarte fireasca locuitorilor acestor meleaguri Carpato-Danubieno Pontice. D-lor, acesti tineri care au incercat sa se uneasca, nu ia legat un substrat politic, ci dorinta de a realiza ceva impreuna. Cei care s-au unit intr-o organizatie nu sunt niste taica nimeni ca acest minunat Bucsa,acestea au la activ realizari frumoase in ceea ce priveste respectarea si pastrarea traditiilor stramosesti, a normelor democtarice si europene, organizare si reprezentativitate. Voi urca la Suceava, cautatii pe basarabenii din Suceava si vedeti cat de frumos sunt organizati, cat de frumos se vorbeste despre ei. Coborati la Constanta intrebati-va cata daruire si voluntariat a fost acolo pentru organizarea festivalului inchinat zilelor Basarabiei. Deplasarea in premiera a acestora la Alba Iulia, nu credeti ca toate acestea pleaca din inimi sincere? Mergeti la Galati, e de condamnat dorinta Svetlanei de a-i omagia pe Doina si Ion Aldea Teodorovici, de a merge la imormatarea lui Vieru, de a participa la serbarile de la Alba Iulia, de a promova cu ajutorul mass mediei locale tinerii basarabeni? Si Clujul nu pot sa va spun multe ii gasiti pe internet, insa daca Clujul nu este PPCD-ist trebuie atacat? Lasati D-le libertate omului de a vota cu cine crede... Si intr-un final voi ajunge la Bucuresti, tinerii basarabeni au ales ca presedinte la nivel national un tanar sociolog. Cine este acest tanar, bine in cazul in care nu stiti sa va fie rusine pentru ca fluturati drapelul crestinismului si al democratiei. Tudor Cojocaru, nu stiu aca v-a spus mai multe numele, intrati si cautati-l pe google, acolo vedeti ampla lui activitate. Acum pt cei care se pricep mai putin la cautari va spun, Tudor, este un simbol al democratiei din Basarabia, el este elevul de la Asache care a fost condamnat pentru acte de huliganism. De ce? Pentru ca nu a acceptat ca limba romana se numeste altfel decat ROMANA. Stiti la un moment dat cu totii am fost PPCD-isti de drept sau pur simpatizanti, acestea ne-au tradat s-au aliat cu cei care au scuipat biserica si au subminat democratia, si-au stopat toate actiunile pro crestinesti si pro democratice. Pentru ce sa-i mai sustin? Eu merg pro Liberali de data asta voi aveti liber arbitru votati cu cine vreti .... Cat despre atacatrea organizatiilor de studenti basarabeni a mia oara, sa va fie rusine.... si v-as recita Doina lui Eminescu... Fiti tari pastrati-va calmul si continuati-va drumul. Cat despre Svetlana de la Timisoara, daca aceasta tanara este chiar cu suflet atunci ajutati-o sa iasa din aceasta gangrena ce-si da falsul nume de OSB care daca-l citeste un rus stii ce-i iese O SEBE :) (despre mine). Tudor mult succes, fii tare si pastreaza-ti calmul....
A comentat Alina 18 februarie 2009, 09:58 | mergi sus ▲
Comentariul de mai sus este scris de insasi pseudo patriotul Tudor
A comentat Vas 18 februarie 2009, 10:03 | mergi sus ▲
pe mine ma face sa rad acest comentarie sunt aruncate cuvinte in vit....daca tot va laudati...mai bine ati face ceva si ati demonstra cuvintele..dar dupa parerea mea o sa fie doar cuvinte aruncate in vint .Daca tot zici ca Tudor este un baiat super de treaba lasa sa demonstreze..si daca se mai zice si de chefurile organizate de fosta conducere o sa vedem cum o sa organizati voi
Asteptam sa fie urmatorul chef organizat in cel mai tare club din Timisoara si sa fietot gratis
A comentat 13 18 februarie 2009, 10:50 | mergi sus ▲
Vas-ule te asigur ca Tudor NU a scris acel comentariu.
A comentat Pt Vas 18 februarie 2009, 11:15 | mergi sus ▲
Nu stiu cat de obiectiv e punctul meu de vedere aici, dar judecand dupa scris shi modul de exprimare, ash zice ca tre sa mai frecventezi facultatea, se pare ca shcoala nu prea ai facut. D-ul/d-na desteptaciune intruchipata ;))
A comentat Pentru 12, respetiv 13 18 februarie 2009, 11:19 | mergi sus ▲
vrei sa zici ca cei de la politica au facut ceva???
A comentat 12 18 februarie 2009, 11:26 | mergi sus ▲
mam plictisit aicea se arunca doar cuvinte in vin....
A comentat 13 18 februarie 2009, 11:28 | mergi sus ▲
Tu intelegi ce scrii ?
A comentat 12, respectiv 13 18 februarie 2009, 11:31 | mergi sus ▲
d-le 13 :) ai iesit de la inchisoare si-ti pastrezi identitatea? In societatea libera se poarta numele. Am o intrebare: de ce crezi ca cineva ar trebui sa lucreze pentru altcineva gratuit? De ce ma rog sa-ti organizez eu chefuri, unde sa vina moldovenii sa bea pana la refuz. Gandeste si tu cu acea substanta sura daca-o ai, ti se da gratis doar atunci cand are un scop acel care-ti. De exemplu crashmele alea PSD-iste. Daca tu doar asta-ti doresti de la viata, iarta-ma frate eu prefer sa lucrez cu altcineva, care constientizeaza ca ceea ce are se obtine prin munca sa, fie fizica sau intelectuala. Tudor.... daca sincer il cunosc numai de pe Blogul lui, ne-am intalnit odata s-au de doua ori, insa asa foarte scurt.
A comentat Alina 18 februarie 2009, 11:32 | mergi sus ▲
banii fac totul
A comentat ... 18 februarie 2009, 11:42 | mergi sus ▲
D-le, e vorba de omul in sine, nu de tratatele dvs. de gramatica, pe care nimeni nu da un ban. Spre deosebire de dvs. iti garantez ca am studii si experienta mult superioare tie. Daca e sa ascult un lingvist ascult de Coseriu, un sitoric Iorga. Cat despre tine ... Era un vers la Alecsandri "...Insirand cuvinte goale, ce din coada au sa sune" asta e dedicatie speciala pt dvs., din partea unu-i om obisnuit, care are drept de vot.
A comentat Pentru acel critic faimos 12 13 18 februarie 2009, 11:44 | mergi sus ▲
Omul ce nu poate scri relativ corect, nu tre' sa-si permita sa faca prosti pe altii. Iar studii, poate ca ai, poate ca nu, cantitatea< calitatea ;)
A comentat Pentru "pentru acel critic faimos 12 13& 18 februarie 2009, 11:58 | mergi sus ▲
cine are bani si nu are ce sa faca cu eii...vash ruga sa va adresati la oamenii de aicea si sai ajutati;)
A comentat ..... 18 februarie 2009, 12:23 | mergi sus ▲
Stimabile, acuzatiile au venit din partea dvs., prin urmare va obligati sa scrieti corect 100%, ceea ce nu s-a intamplat. Fa-ti o analiza la ultima ta postare si nu treci clasa a 5-a. Daca aceasta este problema primordiala a dvs., sunteti un caz pierdut, ce sa mai discut. Cu un caz pierdut nu poate fi decat vreme pierduta.
Adios si bailamos, ca tot se toarna gratis in campanie.
A comentat :) 18 februarie 2009, 12:29 | mergi sus ▲
Da, interesant, nu ma pot opri din ras, sincer. Toate aceste comentarii de pana acum , unele indreptatite , altele mai putin, mi se par fara nici un real folos. Ok asta e situatia s-a ajuns la decizii mai drastice, probabil au existat si motive intemeiate sau mai putin, dar cred ca acest aspect in momentul si situatia creata nu ar trebui sa ne intereseze, sa-i lasam pe ei, cei care au ceva de impartit sa-si spele rufele la un suc, eventual pot sa-si dea si palme, dar nu pe acest sait care presupune o sursa de informare pentru realele probleme cu care ne confruntam ( cele studentesti). Iar legat de situatia din cadrul OSB, ar fi mult mai bine daca am lasa trecutul sa ramana trecut, pt ca asa cum ne invata istoria trecutul nu poate fi schimbat dar viitorul da. Asa ca cei care cred ca situatia actuala creata in cadrul OSB ne afecteaza imaginea , drepturile si rezolvarea problemelor studentilor basarabeni , acum e timpul sa iesiti in fata si sa va afirmati prin fapte desigur, nu prin vorbe si sa nu lasam OSB ( Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara infiintata pt promovarea si respectarea drepturilor studentilor basarabeni ) sa se piarda din cauza unor orgolii ranite si interese propii pe care le-au avut sau nu, anumite personalitati.
Inca un lucru care ma irita, este apelul intr-o disperare a celor care si-au dat demisia de a organiza o adunare generala pt a se discuta problema lor. Degeaba va agitati, pt ca putini sunt cei care or sa vina sa va sustina, deoarece la solicitarea organizarii unei astfel AG adunari generale din parte studentilor basarabeni pt a putea pune pe hartie care sunt realele probleme, voi nici macar nu ati vrut sa ascultati, pana la urma fiecare suporta consecintele propriilor decizii.
Poate ca m-am lungit prea mult, dar nu m-am putut abtine, inca un lucru pe care vreau sa-l mentionez este o replica la comentariul domnisoarei Alina, nu cred ca esti indreptatita sa murdaresti in halul acesta numele OSB, poate ca acolo la tine totul se rezuma la bautura, dar te asigur ca nu si la noi, iar aceleasi chefuri despre care ai pomenit, pe langa scopurile pe care le-ai mentionat mai are si drept scop intalnirea si socializarea studentilor basarabeni intr-un cadru mai putin formal, pt ca si asa ne vedem destul de rar, asa ca este un lucru necesar, desigur pe langa multe alte proiecte care ar trebui sa existe in directia aceasta. Si nu mai faceti atata propaganda, pt ca are cine se ocupa de acest lucru. Drept pt care va propun sa dam dovada de maturitate si responsabilitate in acelasi timp si sa incercam sa facem ceva cu adevarat necesar in sprijinul studentilor basarabeni, si sa nu mai aruncam cu noroi in stanga si in dreapta. Mult succes in continuare!!!!
P.S. Scuze daca am jignit pe cineva , dar va asigur ca nu a fost in mod intentionat si desigur daca am facut greseli de tehno redactare.... nu va suparati prea tare, dar mai am si alte lucruri de facut. Numai bine si ganditiva cum sa facem mai intai ordine in propria ograda, si mai apoi sa ne trezim cu comentarii legat de ce intampla acasa (R. Moldova), pt ca in momentul de fata nu suntem cu nimic diferiti de ei, doar ca noi suntem aici si ei ACASA.
A comentat student ca si voi 18 februarie 2009, 13:34 | mergi sus ▲
Te pierzi in detalii maestre..... cat despre gluma cu bautura.... daca-ti lipseste simtul umorului nu tre sa fii suparat pe viata. Daca sincer esti nitel rupt de realitate, mergi in campanie pe la tara si vei vedea cum se impart voturile in crasme. Ce ai cu Alina sau Ion sau cum se mai semneaza, fiecare are dreptul la cuvant, iar atacul a persoana e semn al slabiciunii de caracter.
A comentat :) 18 februarie 2009, 19:25 | mergi sus ▲
da..... m-ai lasat fara cuvinte, se pare ca habar nu ai pe ce lume traiesti, comentariul tau nu-si avea locul nici intr-un caz in momentul si situatia de fata, nu a fost nici un atac la persoana ci doar la ce a zis respectiva persoana, si raspunde mai bine pt afirmatiile tale, iar legat de caracter..... se pare ca ar trebui sa-ti pui multe semne de ??????????
A comentat student ca si voi 18 februarie 2009, 20:26 | mergi sus ▲
A comentat Nicu 18 februarie 2009, 20:46 | mergi sus ▲
Mda mare imparatia ta Doamne
Dar pe langa cele reusite si cele nereusite,pot sa zic ca lumea isi creeaza o parere din cele vazute si auzite-(referinta la barfe)
pt cei care scriu pe acest forum vreau sa zic caci voi habar nu aveti ce se intampla pe la timisoara si cat de marsav a fost toata "Dinastia Svetlana Ursu"
Intr-o organizatie de orice gen trebuie sa fie transparenta care pe parcursul acestei "Dinastii " nu a existat.
Asa zisa intalnire a org. de basarabeni este o nimika toata caci unele asa numite org de basarabeni inca nu au statut juridic etc= deci nu exista
Plusurile "Dinastiei"
Chefuri=nereusite
Alba Iulia=rusine (autocarul saraciei)
Asa ca pentru cei nemultumiti senatul va oferit sansa de-a incepe de la "0" si sa demonstrati ca puteti face ceva, nu stati si faceti pe curajosii in spatele calc. ci mergeti si sutinetii pe cei care au ramas "Bucsa Sergiu" este interimar si nu va mai legati de el atat, uitativa sub nasul vostru

pt cel ce nu vrea sa faca nimic dejeaba ,cauta in dex ce inseamna "VOLUNTARIAT" iar daca nu tii clar atunci nu ai ce cauta intr-un ONG

PS
prin acesta afirmatie sa nu luati ca atare personal tine doar de ce ati facut si ce nu pt OSB
A comentat Lie to me 18 februarie 2009, 22:03 | mergi sus ▲
A comentat sergiu 19 februarie 2009, 02:08 | mergi sus ▲
A comentat lika 19 februarie 2009, 02:19 | mergi sus ▲
o intrebare aparent rupta din context, dar zic eu pertinenta: se va mai organiza festivalul zilele basarabiei anul asta? va mai avea aceeasi amploare ca anul trecut? daca nu...ar trtb sa ne puna pe ganduri,pt indiferent de ce intampla cu OSB noi trb sa ne pastram idealurile si momentele reprezentative si definitorii. deci???
A comentat bogy 19 februarie 2009, 06:17 | mergi sus ▲
!!!!!RUSINE!!!!! !!!!!RUSINE!!!!!
Cu cata nesimtire va ascundeti dupa degetul mic, voi astia, citez: \\\"mahalaua bucurestiana\\\", fondatorii si fostii presedinti ai OSB. Cum indrazniti s-o ponegriti pe Svetlana Ursu? Cum indrazniti sa ignorati realitatea, cand tocmai voi ati fost cei care(mai exact Dima Cordoneanu, cunoscut Dibilu), ati povestit cum faceati chefuri pana la 3-4 dimineata in sediul OSB din C.16, terorizand vecinii cu muzica! PRIN URMARE, NU NE MIRAM DACA IN CATEVA SAPTAMANI ACEST SEDIU VA DEVENI O COPIE A BARULUI Q&Q !!!
Sunt membra biroului executiv al fostei conduceri, (cu ex-lider SVETLANA URSU). Si eu, si voi cei care ati fost prezenti la sedinta-stafie din 15.02.09, cunoastem realitatea! V-ati obisnuit cu limbajul politic de specialitate si nu stiti decat sa duceti lumea in eroare: va faceti temele acasa, veniti sa va prezentati discursul \\\"elevat\\\", citind de pe coala ministeriala imprimata pe materia cenusie, dar nu lasati in urma decat cratere, VORBE GOALE, GAURI… Asta sunteti!
Sergiu Bucsa... Serjucu! Imi pare foarte rau pentru tine, te compatimesc chiar, ai ajuns sa fii din nou o marioneta politica, citez: \\\"o peshca\\\" manevrata de afaceristi.
Inclin sa cred ca sunteti doar niste animale sociale, purtate de interese si fara pic de etica!
A comentat catia_boestean 19 februarie 2009, 13:32 | mergi sus ▲
EU sunt Namasco Iulia, Fost membru OSB Timisoara, am plecat din organizatie pentru ca m-am mutat la bucuresti. Stiu foarte bine ce se intampla in interiorul organizatiei chiar daca cei "mari" , "unii" cred ca tin totul in secret. (nici nu stiu cum sunt byrfiti unii de ceilalti la spate) . M-am detasat si din cauza asta nu am acceptat sa ma implic la bucuresti la orce fel de organizatie k orikum pute a politica. Si pot sa va zic CoPkii va ocupati cu herneaua mare, mai ales aestea mari, aveti de lucru, lasati copkii sa se joace. Eu m-am implicat in osb cand eram la liceu si am crescut din asta, voi vad ca inca nu…
Si stau acum si ma uit la ce tampenii scrieti cu totii si mi-e rusine ca sunteti moldovenii care ne reprezinta tara aici in Romania. Mi-e rusine ca va cunosc pe unii. Mi-e rusine pentru ca fiind in interiorul organizatiei timp de 3 ani, stiu ca la fiecare eveniment si nu numai (la intalniri si etc) se strangeau o mana de copii. Organizau 3 oameni in cruce, insa de aruncat cuvinte in vant si de murdarit vad ca sunteti buni cu totii, si mai ales cand vad ca scrieti din numele altora. Mi-e rusine la ce ati ajuns. sunteti o mana de moldoveni prapaditi care va demonstrati nimic altceva decat prostia. Nu AM FOST PLATITA Nisodata ca am lipsit de la liceu ca nu am dormit noptile sa organizez vreun festival, nu am stiut efectiv ce se face cu banii. am prins 3 presedinti! Risneac, Bucsa si Svetlana Ursu. Si vreau sa va zic ca SVETA a fost prima persoana care a facut public bugetu si multe alte chestii.
SERJUCU nu te supara, dar nu reprezinti nica pentru noi toti care te-am cunoscut foarte bine. Si e foarte urat din partea ta sa accepti acest post. Nu ai mandrie de loc. Accepta ca Sveta te trezea in fiecare dimineata ca sa faceti cate ceva. Efectiv te tragea de maneca. De cate ori noi te-am asteptat pe tine sa vii la adunare? Accepta ca nu esti capabil sa fii presedinte. Ar fi frumos din partea ta sa accepti ce am zis.
Si incetati sa va aruncati gunoiu unu peste altul, sunteti gretoshi.
Am facut si sigla pentru organizatia studentilor basarabeni din bucuresti si nu stiu si sa va zic in afara de ceea ca totul a pornit la Timisoara si razboiul vad ca tot. faceti ce vreti, eu m-am lasat de organizatii de genu, sunt suta la suta apolitica si nu vreau sa am nici o discutie cu voi. Poate va vine mintea la cap si o sa va ocupati de ce trebuie intr-adevar studentilor. Ati uitat de valori…
Sanatate si Rusine!
P.S. si vad ca aveti gura mare dar .c.oaie nu aveti sa va scrieti numele. stati sub anonimat, exact pentru ca nu prezentati nimic.
A comentat Iulia Namashco 19 februarie 2009, 14:15 | mergi sus ▲
O singura persoana de pe acest forum a indraznit cu atata curaj si cu atata demnitate sa dea adevarul pe fata...!!!! Respect maxim!!! Din pacate aceste randuri sunt realiste si zace in ele un adevar trist!!!"Sergiu Bucsa... Serjucu! Imi pare foarte rau pentru tine, te compatimesc chiar, ai ajuns sa fii din nou o marioneta politica, citez: \\\"o peshca\\\" manevrata de afaceristi." Sunt curios daca o sa indrazneasca cineva sa o contra argumenteze pe Catia Boestean!!!
A comentat Ababii Ion 19 februarie 2009, 14:33 | mergi sus ▲
A comentat Sergiu 19 februarie 2009, 17:22 | mergi sus ▲
Rusine [b]Ababii Ion si Boestean Catea[/b]
voi care va considerati oameni de valoare
nu ati avut nici o ideea de-a face ceva original, nu ati stiut decat sa initiati activitati prin care sa cersite 3lei panglica 3color(drapel)
sa faci chefuri de 2 lei, sa va asumati meritile altora.....
Nui pretul petru acea panglica sau intrarea la chef 2 cat rusinea pe care ati creato prin acele activitati, (la care au fost prezenti si studenti romane,)
voi care nici nu stiti nimic cea fost OSB si ce o ajuns, adica o rusine petru studentii basarabeni, oameni ca Iulia Namsco pot sa reproseze ceva caci munca ei din trecut voi ati duso de rapa nu voi ,ai dreptate iulia caci sveta era alta gen de persoana cand era Sergiu presedinte dar foarte diferita cand a devenit ea insasi presedinte
Voi demisionatlor nu va mai plangeti de mila voastra, caci bagati doar prostii, am auzit ca va fi o adunare generala puteti sa va interesati si sa va vad pe toti acolo cum sustiniti cu argumente si dovezi palpibile ca voi ati facut ceva,
Nota mea pt ce ati facut voi pe o scara de la 1-10
voi primiti 3.33
A comentat Madan Ilie(Lie to me) 19 februarie 2009, 21:24 | mergi sus ▲
Ilie trage-ti o palma...
A comentat Ababii Ion 19 februarie 2009, 23:33 | mergi sus ▲
Ilie,da trageti-o tare sa fii in coma pana dupa festival......:))
A comentat Sergiu Babin 20 februarie 2009, 09:11 | mergi sus ▲
OSB-ul a incercat intotdeauna sa ajute tinerii basarabeni din Romania numai k nimeni nu pretuieste acest lucru, toti asteapta sa le pice totul din cer, dar nimik nu vine pur si simplu! trebuie depus putin efort, cand se organizau sedinte si erau invitati toti studentii, cine venea??? la toti le era indiferent de ceea ce se petrece in organizatie si plus la asat acum mai au tupeul sa comenteze ceva! oare chiar nu va dati seama ca ei pur si simplu nu vor sa participe la o astfel de campanie? comunistii intotdeauna au avut influenta mare asupra cetatenilor moldoveni si acum acest lucru se intensifica! duceti-va atunci si votati cum va spune nenea Vova si o sa fiti mai multumiti!
A comentat viorika 20 februarie 2009, 09:33 | mergi sus ▲
si cititi atent ,intrati in esenta mesajului si nu va mai manjiti cu rahat unu pe altu , cu asta nu se rezolva nimik
A comentat viorika 20 februarie 2009, 09:42 | mergi sus ▲
Gradinitza romanitza... Viorica, dar cum se inshtiintzau studentzii in privintza shedintzelor ? Oricum shtiatzi doar voi shi ashtia ce va sunt aproape. Ion Ababii, Sergiu Babin, normal, daca altceva n-avetzi ce comenta, il ve-tzi trimite pe Ilie la palmuit. Chefurile chiar erau exact de cat costa intrarea la ultimul, imi pare rau doar de 1 lucru, ca tot speram shi venea de fiecare data, speram ca va fi mai bine, speram... Dar nu a fost, a fost din ce in ce mai prost, regret ca veneam shi va faceam consumatzie, poate daca nu veneam eu shi totzi care veneau cu mine, poate nu mai faceatzi "chefurile" astea. Am vrut shi eu sa merg la Alba-Iulia, m-am inscris pe o lista. Dupa care aud ca trebuie sa ma mai inscriu odata nush din ce motiv, m-am mai inscris odata, deja se incepuse sa se stranga bani pentru autocar, apoi nu se mai strangeau, un autocar, doua autocare, iarashi unu. E organizare buna? Pe draq, tre sa fii orb pentru a crede asta. Shi porcaria asta de Asociatzie, ce avetzi de gand sa facetzi in realitate ? Eu shtiu, catziva shtiu, dar restul nu shtiu, spunetzi-le, merita. In momentul in care nu putetzi organiza ceva local, despre ce fel de asociatzii poate merge vorba ?
A comentat Mocanu Iurie 20 februarie 2009, 09:47 | mergi sus ▲
Mocanu Iurie...asta ce ai scris tu cu Alba Iulia mai sus ii povestea ce circula printre studenti...da tu ai venit vreodata sa ma intrebi pe mine ceva concret???ai calcat vreo data pragul sediului infara de cand te-ai inscris pe acea lista???NU!!! pai ce fel de coment poti tu sa mai postezi aici???ca tine is sute pe acest forum care nu stiu situatia reala dar comenteaza si ei asa de ochii lumii!
A comentat Ababii Ion 20 februarie 2009, 10:14 | mergi sus ▲
Ilie...esti un inconstient!!!
Ia-o pe latura directa si vezi ce legatura are ceea ce am spus eu cu Ababii Ion si ceea ce ai spus tu. Asta ca sa nu spun ca imediat dupa sedinta-fantoma de duminica, i-ai dat telefon lui Ion si te-ai aratat oarecum ingrijorat de ceea ce ni s-a intamplat noua, "demisionatilor", cum zici tu.
Sa-ti faci timp intr-o zi sa treci pe la mine ca sa analizam pana si fiecare prepozitie din lanul de ganduri scuipate de tine mai sus.
Daca ai ceva cu mine personal, sau cu Ion Ababii, ai id-urile noastre, ne poti contacta oricand, sau... sa nu-mi spui acuma ca nu ai nimic cu mine, ba dimpotriva, o sa-mi dai telefon din nou sa merem impreuna acasa.(Pentru cei care nu stiu, sunt din aceeas localitate cu Ilie, asta asa, ca va dati seama ce face banul din om!).
Si, ca sa aduc la cunostinta tuturor celor care dau apa la moara, un exemplu elocvent, Ilie, va spun, ca noi astia din fostul birou executiv, "demisionatii care ne plangem d mila" - vorba lu Madan, am "demisionat" de buna voie dupa ce a fost Sveta obligata sa renunte la functia ei !!!!!
Da, noi am fost, suntem si vom fi uniti. Dar asta nu inseamna ca am acceptat bani cand ni s-a propus sa facem o chestie in organizatie asa cum au facut, fac, si vor face membrii (practic inexistenti) ai conducerii de astazi, ai "DINASTIEI SERJUCU".
Aseara vorbeam cu Sveta de tot ce se intampla pe site-ul asta (care este intretinut tot din mila altora) si ea a zis foarte retras: "Lasati-i sa scrie ce vor; Lasati-i sa atace pe cine vor; Nu va apucati sa postati nimic pe site", da, sunt de acord cu tot ce a zis, dar nu poti sa-ti tii limba dupa dinti cand vezi ca unii, gen Ilie Madan, care nu are absolut idee de cum au decurs lucrurile in ultimul an, nu pentru ca nu a existat transparenta, ci entru ca i-a fost FRICA sa vina in sediu sa spuna: "Uite ma, eu cred asa, asa, si asa despre voi; sa arunce cu pietre de moara in noi tocmai acuma?
ILIE...sa stii ca nu am crezut vre-o data ca o sa pot sa fiu nesimtit de directa cu tine, dar, iti declar o chestie: De ieri,nu te mai suport, nu-ti suport parul ala blond sau etc.
Hai pa...
A comentat catia_boestean 20 februarie 2009, 10:14 | mergi sus ▲
problema este ca nu ai cu cine organiza, daca nu au fost pe plac chefurile de ce nu a venit nimeni la organizatie sa propuna ceva?
cand a fost bal mascat cine a venit cu un costum????? Lika si Sfeta???
n-are rost sa ne mancam unu pe altu ca o sa ne otavim, prea mult venin avem in sange!
A comentat viorika 20 februarie 2009, 10:15 | mergi sus ▲
mai beieti, va certati va certati, dar vine 27 martie si va prinde asa. e pacat, in loc sa fim UNITI...adio festival...adio unitate...
A comentat nadia 20 februarie 2009, 10:30 | mergi sus ▲
Eu sunt studentul neimplicat in asta, deci cum vrei sa calc pragul OSBului ? Cu ce ocazie sa calc ? La toate manifestatziile voastre am fost, invitatzii la shedintze nu au fost niciodata, spune-mi, ce sa caut acolo ? Shi mai spune-mi de ce in Organizatia STUDENTILOR Basarabeni, cautau oameni ce nu erau studentzi ? Shi aia e versiunea ce circula ? Aia e versiunea care a fost, sunt martor, de ce sa nu ii zic/em cum este. Faceti ce vreti, dar nu mai tzipatzi ca atzi facut ceva pentru basarabenii de aici, pentru ca nu atzi facut, poate decat pentru voi.
A comentat Mocanu Iurie 20 februarie 2009, 10:39 | mergi sus ▲
Mahh...da nu mai comentati toate prostiile lu Mocanu asta!!!!
Nu vedeti ca este de pe alta lume?
Mocanu Iurie ALIAS Ilie Madan... parca am pronunta aceleas nume.
A comentat catia_boestean 20 februarie 2009, 10:48 | mergi sus ▲
Auzi, eu nu am ofensat pe nimeni, alege ce spui honey. Shi daca sunt de pe alta lume, sunt de pe o lume mai buna decat ti-ai imagina. Repet, ai grija ce vorbeshti.
A comentat Mocanu Iurie 20 februarie 2009, 10:56 | mergi sus ▲
Iurie, oamenii de care vorbesti macar au incercat sa faca ceva calumea pentru studenti moldoveni si cred ca ar fi frumos din partea ta si a celor care stiu doar sa critice sa aratati putin respect pentru ei. Cred ca si ei cunosc prea bine ce a fost reusit si ce nu in actiunile lor.

Bafta!
A comentat Busuioc 20 februarie 2009, 11:25 | mergi sus ▲
Pardon Ilie, cu tot respectul imi permit sa te contrazic sau cel putin sa-ti amintesc, ca acea lipsa de transparenta a fost tocmai cand erai si tu membru si eu, pe vremea lui Risneac si Serjucu. De serjucu nici nu pot spune ca a fost presedinte, ca tot de sasa era condus.
Antipatia pentru OSBTimisoara nu a aparut din cauza Svetei, accepta, noi (tu si eu si multi altii) nici n-o cunosteam pe ea, cand studentii si-au bagat picioru in aceasta organizatie,care nu trebuia la nimeni anume pentru ca se auzeau mereu zvonuri… iar Zvonurile insa luau nastere tot din interiorul organizatiei. Pentru ca fiecare se plangea ca nu are puterea cuvantului si ca totul este deja pus la punct si multe altele, fiecare cu interesele lui si neamurile lui, asa-s moldovenii cu suflet mare:D
Cat despre prezenta transparentei (in noul- vekiul birou) si Efectul ei, pot spune ca a unit cat de cat membrii biroului (cum spuneti voi dinastia lui Ursu, ma umfla rysul), a aparut notiunea de "unitate" - rezultat hotaryrea biroului executiv de a-si da demisia odat cu demisia Svetei, ceruta de fondatori/ batranei sau cum vor ei sa fie numiti.Asta se intampla pentru prima data in organizatie, si nu ma mir daca au ramas mirati restu:D. Daca membrii au ajuns sa nu byrfeasca la piva ce s-a discutat in organizatie, asta nicidecum nu inseamna lipsa de transparenta. Iar pentru cei, pe care ii intereseaza OSB, erau mereu usile deskise, asak ne nado…
Ion, palme trebu la toti, ca numa dupa ceva palme omu incepe sa analizeze situatia in care se afla, daca are cu ce sa analizeze.
Foarte frumos spus de Viorika! Pe nimeni nik nu intereseaza…
Cat pentru IURIE MOCANU, nu vreau sa te ofensez, dar dragul meu oare vroiai tu colaci cu sare? Asa ti se pare ca ar fi trebuit sa fie invitatia? Sau sa tiparim fluturase de doi lei cum zici tu? Ca sa-ti bati joc si de astea. E foarte urat ce spui tu, nu ni-ai facut noua consumatie, ci tu te-ai consumat pe tine si pentru tine… trebuia sa te implicit in organizare daca vroiai chef de 3 lei nu de 2. AM venit impreuna la recrutare , ian aduti aminte! Si peurma nu ai mai fost, din ce motiv?... si tot eu iti ziceam personal k se mai fac adunari si etc. Rusine sa-ti fie si tie si celor care arunca asa cuvintele de dragul de a iesi in evidenta. Sperati in continuare in loc sa faceti ceva vizibil.Oameni buni mai bine sa taceti decyt sa faceti valuri in tazik!
Oamenii care au vrut sa ajute, au ajutat fara ca sa fie membri!
Cat despre Alba Iulia, am fost de fiecare data, mai putin anul acesta. Tu stii cat efort presupune organizarea? Ai tu pile peundeva sa organizezi ceva mai bun? De parka nu stiti ca totul se face pe pile. Colegi de clasa, de faculta , prieteni, relatii. Ai druji ai avtobus, n-ai cioari n-ai compot!
TREZIREA MOLDOVENILOR DIN SOMNUL DE DUPA SINKA!!! Organizeaza!
Sunt multe chestii de spus /divulgat, insa nu cred ca vrea cineva sa inceapa a treia mirovaia :D si macar de ar fi fost pentru ce.
" OSBTimisoara a fost varza mereu"- cuvintele multor alte ONG-uri din Timisoara, care ryd acum cu o mare placere si sunt mandri. Unii au demnitate, altii nu. O mana de moldoveni se bat pentru ce nu au…
Trebuie sa fim diplomati, macar unii… Lasa altii sa-si continue scopurile insa nu din numele nostru… cel putin eu sunt impotriva ca o asemenea, prezenta, OSBTimisoara sa reprezinte studentii in Romania.
P.S. EHEHEI VASHU MATI!
A comentat Iulia Namashco 20 februarie 2009, 13:05 | mergi sus ▲
Mult-stimata Iulia Namashco. Itzi multzumesc pentru comment, bine scris shi ashezat. Dar, eu cu tine nu am fost la nici o recrutare, eu nu te-am vazut niciodata in fatza ochilor, habar nu am cine eshti shi nici nu vreau sa shtiu. Valul din tazicu pe care l-ai lansat tu e cel mai mare din cate am citit pe aici.
"AM venit impreuna la recrutare , ian aduti aminte! Si peurma nu ai mai fost, din ce motiv?... si tot eu iti ziceam personal k se mai fac adunari si etc. Rusine sa-ti fie si tie"
Imi e rushine, am roshit tot cand tzi-am citit comentariul :P. Tu imi ziceai personal, uff, Iulia, m-ai confundat cu cineva, shi inca ai avut tupeul sa ma ataci. De ce ? Asigura-te de ce zici pana sa pui pe foaie darling.
Oricum, nu cred ca ai fi tu in postura sa itzi permitzi sa scrii comentariul de mai sus, oricine, nu tu.
Buna ziua.
A comentat Mocanu Iurie 20 februarie 2009, 14:38 | mergi sus ▲
eu nu te-am atacat cu nimic, iar daca te-am confundat imi cer scuze, o fi mai multi iura mocanu prin timisoara si necunoscandu-te pot sa zic, inseamna ca nu ai avut nici un fel de tangenta cu organizatia, cu atat mai mult nu ai drept sa comentezi despre ea, "Oricum, nu cred ca ai fi tu in postura sa itzi permitzi sa scrii comentariul de mai sus, oricine, nu tu." - si necunoscand o persoana nu poti sa zici asa ceva
A comentat Iulia Namashco 20 februarie 2009, 15:30 | mergi sus ▲
M-am documentat inainte sa postez. Eu nu te cunosc, foarte multzi te cunosc. ;)
A comentat Mocanu Iurie 20 februarie 2009, 16:00 | mergi sus ▲
Iurie, deci pana la urma te-a interesat persoana mea, din moment ce te-ai documentat (prin C16)... ziceai altceva mai sus SANATATE si PACE!
A comentat Iulia Namashco 20 februarie 2009, 17:56 | mergi sus ▲
Pai in momentul in care itzi zice cineva ca te cunoashte shi mai mult decat atat, ai discutat shi ai avut ceva in comun, e normal sa te documentezi. Oricum, deja e expirat aici tot, nu mai are rost sa postez nimic, oricine sa posteze n-are rost, parerea mea. S-a zis tot ce a fost de zis, restul se va zice in alte circumstantze, vis-a-vis, asta daca v-a ramane ceva nespus.
P.S. Documentarea mea incepe din R.M. ;)
Salut. Pace shi tzie
A comentat Mocanu Iurie 20 februarie 2009, 18:34 | mergi sus ▲
mi se pare cel mai miselesc mod de a te spala pe maini acum intr-un moment crucial pentru tara noastra Rep. Moldova. Una e sa militezi pentru necesitatea de a se deschide sectii de votare macar in cateva mari centre universitare si alta e sa sustii un anumit partid. se pare ca nici un ONG care cica ne reprezinta n-au ajuns la acest nivel, sunt prea mari orgoliile. cum era cu acel imn cantat de 1 decembrie anul acesta la Alba Iulia? sa inteleg ca a fost doar un spectacol la comanda?
A comentat alba 22 februarie 2009, 08:44 | mergi sus ▲
Alba sa incercat credema, cu sectiile de votare, dar... no chance :( si daca e sa ne informam poti face orice efort...potrivit legii insa nu se permite alte centre in afara de Bucuresti. Astai realitatea
A comentat kind 22 februarie 2009, 21:08 | mergi sus ▲
Conform codului electoral central al R.M. nu exista posibilitatea de a deschide sectii de votare inafara teritoiului R. Molodova doar la ambasadele R.M. din alte tari
A comentat redds 22 februarie 2009, 21:27 | mergi sus ▲
da sunteti toti bravo !!!!
A comentat anonim 09 aprilie 2010, 21:57 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.3772 secunde