Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

4 decembrie 2024, ora locală: 23:46

 

Peste 180 de participanti la Conferinta Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din UK

adăugat 26 octombrie 2010, 13:33, la Istorie / Ştiinţă

180 de participanti, Conferinta Studentilor, Profesori, Cercetatori, Romani, UK

Peste 180 de studenti, profesori si cercetatori romani din cele mai importante centre universitare din Marea Britanie au participat sambata, 23 octombrie, la cea de-a treia editie a Conferintei Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie, eveniment care s-a desfasurat sub patronajul Ambasadei Romaniei, Camerei de Comert Britanice-Romane si Fundatiei Ratiu, cu sprijinul ROMANi ONLiNE, transmite Romanian Global News, care citeaza Ambasada Romaniei la Londra.

 

Pregatirea evenimentului a fost asigurata de comitetul de organizare al Conferintei din care au facut parte studenti, cercetatori si profesori de la universitatile Canterbury Christ Church, Kent, Warwick si Richmond, reprezentanti ai ICR-Londra, ROMANi ONLiNE si Roman in UK, precum si ai Ambasadei Romaniei si Camerei de Comert Britanice-Romane.


Conferinta Studentilor, Profesorilor si Cercetatorilor Romani din Marea Britanie, eveniment devenit deja traditie, constituie o punte de legatura intre studentii, profesorii si cercetatorii romani care isi desfasoara activitatea in Marea Britanie, precum si intre acestia si institutii guvernamentale si organizatii relevante din Romania, avand drept obiectiv crearea unei platforme de comunicare si dialog asupra unor subiecte de interes comun.


Anul acesta, Conferinta a avut ca tema principala Dezvoltarea profesionala si a fost structurata in doua parti: o sesiune de prezentari sustinute de patru invitati de marca: Lordul Norman Lamont de Lerwick, fost ministru de finante in cabinetul Margaret Thatcher si presedinte de onoare al Camerei de Comert Britanice-Romane; domnul Gerald Russell, presedinte al Institute for Chartered Accountants for England and Wales (ICAEW); domnul Radu Furnica, presedinte al Leadership si domnul Bogdan Patriniche, vicepresedinte al Standard Bank Plc., precum si o sesiune de paneluri de dezbatere cu urmatoarele teme: Oportunitati de inscriere la studii postuniversitare in Marea Britanie si posibilitati de finantare a studiilor; Schimburi de studenti, profesori si cercetatori intre universitati romanesti si britanice, oportunitati de efectuare a unor stagii de practica la companii britanice; Formule de succes experimentate de tineri romani in Marea Britanie; Oportunitati de cariera in Romania in domeniul turismului si al organizarii de evenimente.


In deschiderea evenimentului, ambasadorul Romaniei, Dr. Ion Jinga, le-a vorbit participantilor despre importanta unei pregatiri profesionale temeinice in formarea elitelor si despre rolul acestora in dezvoltarea societatii si promovarea imaginii Romaniei peste hotare: "Pornind de la ceea ce a spus Einstein:" Dezvoltarea intelectuala ar trebui sa inceapa de la nastere si sa se termine la moarte", cred ca educatia are un rol major in formarea elitelor unei tari, iar progresul societatii este rezultatul muncii asidue si dedicate a celor mai inteligenti, talentati si experimentati dintre noi. Inovatia este apanajul elitelor, iar noi stim cu totii ca romanii pot fi inovativi chiar si in cele mai dificile situatii. Avem asteptari foarte mari de la voi, iar responsabilitatea voastra este sa faceti tot posibilul pentru a atinge niveluri inalte de performanta academica si sa puneti in practica ceea ce ati invatat". 


Ambasadorul Romaniei a reamintit ca anul acesta s-au implinit 130 ani de la stabilirea relatiilor diplomatice intre Romania si Marea Britanie si a reiterat necesitatea pastrarii identitatii romanesti peste hotare si importanta contributiei fiecarui roman din Regatul Unit la consolidarea parteneriatului strategic intre cele doua tari. 


Lordul Lamont a salutat prezenta studentilor romani in sistemul educational britanic, aratand ca este profund atasat de Romania, pe care a vizitat-o de peste 50 ori. A adresat participantilor indemnul de a-si pastra optimismul si de a continua sa se pregateasca la cele mai inalte standarde pentru a fi competitivi pe piata muncii. Gerald Russell a vorbit despre avantajele construirii unei cariere in sistemul britanic de contabilitate, cu deosebire in perioade de criza. A prezentat etapele care trebuie urmate pentru a deveni un specialist in contabilitate si a vorbit despre deschiderea catre multiple domenii de activitate pe care aceasta profesie o ofera celor care aleg sa o urmeze. Radu Furnica a facut o prezentare a pasilor de urmat in planificarea unei cariere de succes. A aratat ca in Romania inca nu exista cultura alcatuirii unui plan de cariera si a pledat pentru o analiza riguroasa a atuurilor si abilitatilor fiecaruia in vederea alegerii celei mai potrivite profesii. Bogdan Patriniche a impartasit din experienta sa in construirea unei cariere in sistemul bancar britanic. A vorbit despre importanta experientei ca stagiar la diferite companii inainte de a lua o decizie cu privire la viitoarea cariera si a adresat studentilor indemnul de a incepe sa lucreze inca din perioada studentiei, fie si in regim de voluntariat, pentru ca la finalul studiilor sa fie pregatiti pentru competitia acerba de pe piata muncii.


In reuniunile grupurilor de lucru au avut interventii: Nicolae Ratiu, presedintele Fundatiei Ratiu; Elizabeth Davey, manager pentru dezvoltarea afacerilor la nivel international, ICAEW; Dr. Roxana Carare, cercetator si consul onorific al Romaniei la Southampton; Dr. Tim Stratford, profesor la Facultatea Politehnica a Universitatii din Edinburgh si membru al fundatiei Scottish-Romanian Universities Exchange; Ana Becheru, coordonator al Filialei din Marea Britanie a Ligii Studentilor Romani din Strainatate si Georgiana Chiper, stagiar la Camera de Comert Britanica-Romana (BRCC); Pat Wood, director pentru Corporate and Community Synergy la London Metropolitan Business School; Carmen Moraru, director general la Ministerul Turismului si Dezvoltarii Durabile; Anne- Marie Martin, director executiv al BRCC; Adrian Cherciu, director al ROMANi ONLiNE; Adrian Ion, director la Cornerstone Real Estate Advisers; Dr. Felicia Buruiana, vicepresedinte al Societatii Medicale Romane din Marea Britanie si Flavia Kenyon, avocat pledant in baroul londonez.


Dezbaterile au evidentiat interesul studentilor romani pentru o cat mai buna specializare in domeniile de interes, fiind apreciate oportunitatiile de dobandire a experientei prin intermediul efectuarii unor stagii de pregatire in cadrul unor companii britanice. O parte din cei prezenti si-au exprimat intentia de a lucra in turism si a contribui, astfel, la promovarea imaginii Romaniei in strainatate.

 

In incheierea Conferintei a avut loc ceremonia de acordare a Diplomei Ambasadorului - acordata pentru prima data la editia din anul 2009 - pentru a recompensa cei mai merituosi romani din Marea Britanie la categoriile studenti, profesori, cercetatori si promovarea imaginii Romaniei. Din cele 15 propuneri primite de Comitetul de organizare, in urma procesului de selectie au fost premiati: Irina Iordachescu, doctorand la London School of Economics si Adriana Festeu, soprana, studenta la Guildhall Academy of Music - categoria "Studenti"; Dr. Roxana Carare, cercetator in prevenirea si combaterea Alzheimerului la Universitatea Southampton - categoria "Cercetatori"; Dr. Sandu Popescu, profesor de fizica cuantica la Universitatea Bristol - categoria "Profesori"; Alexandra Dariescu, pianista, studenta la Guild School for Music and Drama - categoria "Promovarea Imaginii Romaniei".


Mai multe informatii despre editiile trecute, precum si despre editia din acest an a Conferintei sunt disponibile pe site-ul: http://www.rostudent.co.uk/.


Autor: RGN press
Sursa: www.rgnpress.ro


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Istorie / Ştiinţă

(VIDEO) 11 ani în imagini: Construcția noii clădiri World Trade Center One
Sute de mii de fotografii au captat toate momentele de la construcția până la terminarea construcției noului World Trade Center One. Totul pentru a marca deschiderea Observatorului „One World” din New York, ce a avut loc în weekendul care a trecut.
Turnul de observație, situat pe etajele 100 și 102 ale clădirii, s-au deschis [...] mai mult
DOCUMENTAR: România și Sfântul Scaun - 95 de ani de relații diplomatice
România și Vaticanul au stabilit relații diplomatice, la nivel de legație, în anul 1920 când, la 1 iunie, a luat ființă Legația României pe lângă Sfântul Scaun. Titular al acesteia era Dimitrie C. Pennescu, în calitate de trimis extraordinar și ministru plenipotențiar, se arată pe site-ul Ambasadei României [...] mai mult
Asasinarea lui Lech Kaczynski
Pe 10 aprilie 2010, avionul care îi transporta pe președintele polonez Lech Kaczynski și pe alți 95 de demnitari polonezi în Rusia, pentru comemorarea victimelor masacrului de la Katyn, s-a prăbușit în apropierea aerodromului Severny din Smolensk (Rusia).
Accidentul aviatic a decimat o mare parte a elitei [...] mai mult
Misterele de la 11 septembrie
Misterele de la 11 septembrie demolează teoria conspirației susținută “oficial” cu privire la evenimentele de la 11 septembrie 2011 mai bine decât orice alt film documentar pe această temă. Află ce s-a întâmplat cu adevărat în cele trei clădiri în săptămânile dinainte de [...] mai mult
(VIDEO) Pamantul este o creatura vie, imagini NASA
Fiecare dintre noi am vazut imagini cu fenomene meteo extreme privite din spatiu. Cu toate acestea, niciuna dintre imaginile pe care le-ai vazut nu te-au pregatit pentru acest videoclip lansat de Studioul Stiintific de Vizualizare NASA. Folosind date reale, aceaste imagini descriu perfect cele sapte zile din anul [...] mai mult
Top 10 ţări din lume în care să faci afaceri GALERIE FOTO
Acestea sunt cele mai bune ţări din lume pentru a-ţi conduce afacerea, potrivit unui top realizat de firma de consultanţă în management Grant Thornron, scrie incont.ro.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1.Singapore. Este cel mai [...] mai mult
Comoară impresionantă descoperită la malul Mării Negre
Într-un oraş antic, asediat de romani, locuitorii au îngropat o mare cantitate de obiecte preţioase, pe care arheologii le-au descoperit abia recent, scrie realitatea.net. 
Peste 200 de monede (cel mai multe din bronz), podoabe de aur, argint şi bronz, precum şi vase de sticlă (obiecte rare şi valoroase [...] mai mult
(VIDEO) Secret dezvăluit de un artist: Harta exploziilor nucleare
Artistul Isao Hashimoto a realizat o animaţie video în care prezintă toate testele nucleare între anii 1948 şi 1998. Numărul impresionant, 2.053 de explozii nucleare, începe cu primul test al Proiectului Manhattan, numit Trinity, scrie realitatea.net.
Exploziile din videoclip nu cuprind şi presupusele teste conduse de Coreea de Nord [...] mai mult
A 8-a minune a lumii? Germania a inventat energia cu care va stapani Planeta
0% petrol, 0% energie electrica. Noul tip de energie poate fi usor considerat cea mai mare descoperire din istoria moderna. Audi chiar are in momentul de fata cheia viitorului.
Audi a gasit variante sintetice pentru benzina si motorina. Mai mult, dioxidul de carbon (CO2) risipit in atmosfera ar putea fi folosit pentru crearea acestui tip de energie.
Ca [...] mai mult
(VIDEO) Reclama pentru noul iPhone 5
Aseară Apple a lansat noul telefon iPhone 5. Acesta este mai subțire, mai ușor, dar și mai lung decât precedentul 4S. Vedeți atașat publicitatea pentru noul produs.
[...] mai mult

randat în 	0.1673 secunde