Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

7 mai 2024, ora locală: 05:37

 

Razboiul dictatelor

adăugat 22 aprilie 2008, 10:15, la Ştiri de Top

Ucraina si Republica Moldova vor sa ridice noi ziduri intre vechile teritorii romanesti, militand pentru tratate de falsa prietenie

Delegatia Republicii Moldova la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), a cerut, in cadrul sesiunii de primavara a forului european, introducerea unui moratoriu in ceea ce priveste relatiile Chisinaului cu Bucurestiul. Prin reprezentantii sai la APCE, conducerea comunista rusofona din fosta republica sovietica incearca sa influenteze deciziile autoritatilor de la Bucuresti in problema etnicilor romani din Republica Moldova si Ucraina, coordonandu-si atent actiunile cu regimul separatist de la Tiraspol si Guvernul portocaliu de la Kiev.

Pe fondul agresiunilor institutionale lansate asupra intereselor legitime ale etnicilor romani din Basarabia si Ucraina, Igor Smirnov, "presedintele Transnistriei" a inaintat comunitatii internationale un proiect de "Acord de prietenie si colaborare dintre Republica Moldova si Republica Moldoveneasca Nistreana", publicat in periodicul separatist "Adevarul Nistrean", care stipuleaza in primul articol ca granitele definitive dintre "cele doua state egale" sunt reprezentate de linia de armistitiu, urmand ca granitele sa fie garantate de catre Federatia Rusa. In acest mod, autoritatile separatiste transnistrene vor sa legalizeze prezenta contingentului militar rus si a enormelor forte paramilitare rusofone din regiune. Totodata, articolul patru al "Acordului" permite Tiraspolului sa negocieze delimitarea granitei cu Ucraina, fara implicarea Chisinaului sau a organizatiilor internationale.

Scandal la Kiev si Chisinau

Sprijinind recentele demersuri ale autoritatilor comuniste de la Chisinau, care au cerut in mod imperativ Bucurestiului semnarea unui Tratat prin care Romania sa recunoasca granita pe Prut, ministrul de Externe de la Kiev, Vladimir Ograzko, a deplans intr-un recent interviu acordat publicatiei Zerkalo Nedeli, faptul ca "nu toti in Romania sustin ideea semnarii unui tratat moldo-roman de baza si cu privire la frontiera". Oficialul ucrainean a adaugat ca "Ucraina considera Republica Moldova un stat independent si suveran", in pofida diferendelor teritoriale existente. Ograzko a mai afirmat ca cele doua foste state sovietice au demarcat deja doua treimi al granitei lor comune, Kievul urmarind finalizarea rapida, in propriul beneficiu al demarcarii granitei moldo-ucrainene pe tronsonul transnistrean.

Ucraina ocupa Basarabia

Ministrul de Externe de la Kiev a precizat ca "Ucraina va semna cu Republica Moldova un tratat privind frontiera de stat, iar odata cu aceasta va fi inchisa odata pentru totdeauna si problema delimitarii granitei", ignorand presiunile permanente ale Kievului asupra Chisinaului, Ucraina obtinand rectificari teritoriale importante in sudul Basarabiei, la Palanca si Basarabeasca, precum si in regiunea lacului artificial de la Cuciurgani.

Ucraina are grave diferende teritoriale cu majoritatea vecinilor, presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, subliniind recent la Bucuresti ca "in Ucraina, etnicii rusi constituie o treime din populatie. Exista regiuni intregi locuite doar de rusi" a adaugat Putin, precizand ca "Ucraina, in granitele in care exista astazi, a aparut in perioada sovietica. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, ea a primit teritorii de la Polonia, de la Cehoslovacia, de la Romania si in prezent Ucraina are probleme transfrontaliere nerezolvate cu Romania. Nu in cele din urma, Ucraina a primit teritorii imense de la Rusia in est si sud" a punctat presedintele rus.

Periodic, problema teritoriilor ocupate ilegal de Ucraina e adusa in atentia opiniei publice din Romania, Polonia, Slovacia sau Federatia Rusa, politica agresiva a autoritatilor de la Kiev intensificand presiunile asupra guvernelor din tarile vecine sa transeze problema. In acest sens, declaratia presedintelui Traian Basescu privind Transnistria versus sudul Basarabiei a nevrozat Kievul, desi aceasta excludea in mod clar referirea la conducerea Ucrainei: "In Ucraina sunt destui, nu la nivelul conducerii, dar sunt, care vorbesc despre o Transnistrie care sa revina Ucrainei, dar uita sa vorbeasca despre sudul Ucrainei care sa revina la Moldova".

Autor: Mihai ISAC
Sursa: www.ziua.ro
Ucraina va disparea in "curand" (50-100 de ani), asa se intampla cu toate statele artificial create ....
A comentat the thinker 22 aprilie 2008, 10:42
ADIO UCRAINA, Exzista un DUMNEZAU si el nu Doarme, TOATE TERITORILE ROMANE SINT SFINTE SI DUMNEZAU S-A SATURAT DE TOTI CARE DETIN PRIN FORTA TERITORILE SFINTE,TOT CEI ROMANESC ESTE SFINT, PE DOMNUL BASESCU LA TRIMES DUMNEZAU PE PAMAN, DUMNEA LUI ARE O SINGURA PORUNCA DE LA DUMNEZAU PE CARE TREBUE S-A O INDEPLINEASCA, SI ACEIA ESTE; REUNIREA ROMANIEI PENTRU-CA ROMANIA SI TERITORILE ROMANESTI SINT SFINTE, SI ACUM TOTI CARE AU FACUT RAU ROMANIEI SI ROMANILOR, VOR PLATI.
A comentat Adela 22 aprilie 2008, 13:39
Biata Ucraina,unica ei vina este ca are la conducere derbedei, iar teritoriile alipite la ea dupa 2-ea Mondial ii apartineau URSS nu si Ucrainei,ca a ramas asa ce vina are insasi Ucraina?! Ucrainenii sunt un popor primitor si pasnic, daor ca iar rusii si americanii vor sa o certe si sa o rupa in bucati. Nu cred ca si Romania cu Moldova va beneficia de ceva...ati uitat de "Dezbina si conduce.."??!! Nu e bine fratilor,ucrainenii nu au nici o vina,conducerea lor-DA!
A comentat QWERT 22 aprilie 2008, 14:34
Daca VORONIN semneaza vrun ACT cu Ucraina, Da dovada CA ESTE INPOTRIVA PROPIULUI POPOR, VA FI UN TRADATOR DE TARA, SPERAM S-A NU SEMNEZE NIMICA, astfel de DECIZI nu se ia-u de pe o zi pe alta, CONDUCEREA UCRAINEI ESTE FALSA VREA CA NOI VORONIN S-A SEMNEZE UN ACT FALS INPUS DE EI C-A SA NU NE MA-I CEREM TERITORILE INAPOI, CINE VA SEMNA UN ASEMENEA ACT VA FI UN TRADATOR DE TARA
A comentat Dana 22 aprilie 2008, 15:57
QWERT, ba da prost mai esti, ai ramas repetent la istorie, dar ai putea sa inveti si tu macar cateva lucruri elementare, ca de ex: Ucraina are in componenta ei teritorii furate, teritorii care apartin de drept romanilor, polonezilor, slovacilor, asta nu se uita, mai devrema sau mai tarziu ei vor trebui sa le inapoieze si sa dea seama pt. ele.
A comentat Furnica 22 aprilie 2008, 17:34
Nu uitati ca ucrainenii nu vor ceda nici o petica de pamant fara RAZBOI. Dupa ceea ce am citit mai sus imi pare ca voi nu prea stiti ce inseamna asta, si uitati ca RM si Ro sunt in vecinatatea Ucrainei. Toti visam la Romania Mare, dar nu tre sa iesim din limetele rationalului, s-ar putea sa sapam groapa pt noi. Fiti mai cu picioarele pe pamant. Ucraina nu e YUGOSLAVIA, are o armata foarte puternica si bine dotata, mai bine ca cea a Romaniei si a Moldovei luate imreuna. Avantajul Romaniei ca face parte din NATO si Ucraina nu va initia razboiul cu Romania, pentru ca sare NATO in aparare. Daca se va ajunge la impartirea Ucrainei - fara razboi aceasta impartirea nu se va termina si nimeni nu poate garanta ca nu se va intinde pana la RM sau RO. Asa ca nu fiti asa de "voinici" din gura, pt ca nu cunoasteti ce inseamna razboiul si nu va imaginati ce va insemna impartirea Ucrainei. Tin sa precizezi ca si eu doresc Reintregirea Neamului Romanesc, dar o analiza rece a situatiei nu incurca nimanui.
A comentat Dec 23 aprilie 2008, 07:23
FURNICA,te-am jignit cu ceva? Lipsa ta de 7 ani de acasa sunt dovedite prin scrisul tau si adresarea ta catre compatrioti,care nu vor sa fie varsat sange degeaba si nici din gura sa dea ca majoritatea romanilor basarabeni!!! Corect zice DEC si asta vroiam sa zic si eu,dar zi-mi si tu...a luptat candva ucraina impotriva MD sau RO? Si-au alipit ei teritoriile singuri sau i le-a dat Stalin cu Brejnev? Ce stii tu? Acum poti sa ma contrazici,sa vada toata lumea ce stii...dar nu sa strigi in gura mare..ca esti desteapta si ceilalti sunt prosti...cred ca esti una din acelea mucoase care in MD zic ca "romicii-s pidari" iar aici te faci mare romanca...Cunosc din astia ca voi...o duzina! Sunteti numai buni de dat din gura si de lingusit! Nu cred ca stii ce inseamna razboi ca esti prea mica si da Doamne sa nu stii... caci e strasnic,crede-ma,eu l-am vazut cu ochii. Fiecare care l-a vazut nu o sa-l mai vrea...Iar voi,astia mici si mari la gura, tineti-va pliscul sub aripe caci inca nu v-au mai crescut penele...Si te rog,nu mai jigni lumea,caci nu cred ca parintii te-au facut mai desteapta decat pe ceilalti,caci daca erai,nu comentai in asemenea stil!

Tin sa precizezi ca si eu doresc Reintregirea Neamului Romanesc,ca si toti romanii adevarati, dar intr-adevar sa gandesti la rece nu incurca nimanui. Si nu uitati,ca sursa provine de la presa galbena!
Pace voua si mai cizelati-va,salu si respect pt DEC.
P.S.: Scuze pt greseli de tipar(caci acus va luati si de astea...cand nu aveti argumente...am observat ptendinta asta la postantii acestui site)
A comentat QWERT 23 aprilie 2008, 09:06
Teritorile detinute de Ucraina prin forta sint ale noastre, Basescu a reamintit Ucrainei s-a mai si dea inapoi, nu numai s-a i-a cu japca, Voroniu daca ar fi un Patriot, sa-r pune la aceias masa cu Basescu si ar discuta problemele Teritoriale, si nu sar avinta sa semnese an act, care near inpune s-a nu ma-i cerem Teritorile inapoi, eu a-m discuta cu ma-i multi oameni RM si RO, va fi sau nu va vfi o reunificare asta ramane de vazut, Dar cu toti care a-m discutat au spus: INPORTANT ESTE CA NOI RIN RM S-A NE RECUPERAM TERITORILE SAS CUM SE CUVINE
A comentat eu 23 aprilie 2008, 13:37
VORONIN, LUPU, ROSCA, DIACOV si alti rasuflati politici treb sa se care ... deja de 8 ani freaca menta. Resultatul este zero. Trebuie sa vina cei ce muncesc si stiu a gestiona corect tara.
A comentat Portar 23 aprilie 2008, 16:13
QWERT ai dreptate tb sa gandim cu sange rece,insa vreau sa precizez ca Ucraina a avut un rol deosebit de important in desfasurarea conflictului transnistrean deoarece a permis trecerea prin spatiul sau aerian a convoaielor rusesti.Traiasca Romania Mare!!!!!!!!!!!
A comentat ION 24 aprilie 2008, 17:00 | mergi sus ▲
Mai QWert, mai intai ca sunt un furnicoi, scuzati cuvintele coioase, :)), apoi afla mataluta ca cei sapte ani de acasa ii am si ca nu ai competenta sa stabilesti cine,ce si cum, mai ai de invatat baitas, dar, cand vad ce aberatii scrii pur si simplu dau raspunsurile pe direct si pe masura. Pai hai sa vedem ce-ai scris, citez "Biata Ucraina,unica ei vina este ca are la conducere derbedei, iar teritoriile alipite la ea dupa 2-ea Mondial ii apartineau URSS nu si Ucrainei,ca a ramas asa ce vina are insasi Ucraina?!". Care biata Ucraina mai omule, tu stii ce vorbesti, hmm, habar nu ai cine-i Ucraina, retine doar atat, e cel mai mare dusman al RO, cu mult inaintea Ungariei,peste Rusia, intreaba-i pe basarabeni cine-s ucrainienii, n-are rost sa intru in subiect, e complex, una la mana, doi, pai ce tu crezi ca derbedei sunt altceva decat ceea ce reprezinta poporul, ei sunt rezultatul mentalitatii poporului din care fac parte, vezi RM, Belarus s.a., in al doilea razboi mondial ucrainieni erau caini cand au intrat in RO prin comparatie cu rusii, intereseazate si nu mai fa afirmatii in necunostinta de cauza si fara acoperire. Dupa ce ca Ucraina detine teritorii straine, unele apartinand RO,culmea culmilor, ar mai vrea si Transnistria iar aroganta si prostia din capul lor doar in RM o mai gasesti. Pai nu merge asa mai QWVERT, lucrurile trebuiesc spuse corect, adevarul trebuie sa primeze in tot si in toate, deci si in cazul Ucrainei trebuie spus adevarul, nimic mai mult,, sentimentalismul si necunoasterea realitatilor sunt dusmani adevarului si ai omului in egala masura, debaraseazate de acesti "dusmani" si putem avea un dialog rezonabil. Apropo, nu mi-am propus sa te jicnesc nici atunci si nici acum, pur si simplu era un OF la felul cum abordezi subiectul, dar mai ales modul simplist de a gandi, o pun pe seama lipsei de informatie ..
A comentat Furnica 25 aprilie 2008, 16:59 | mergi sus ▲
Rani nevindecate

"Doresc ca poporul roman sa-si vada implinite idealurile pentru care a luptat si a varsat singe si sa fie iarasi stapin pe Basarabia si Bucuvina noastra frumoasa". Alexianu - 1 iunie 1946

Intreaga evolutie politica a Romaniei de dupa 26 iunie 1940 este legata de cedare Basarabiei si a Bucovinei de Nord, care a aruncat tara inainte ca ea sa fie antrenata in razboi, printre victime si nu in rindul vinovatilor. URSS a dus in paralel doua negocieri, una oficiala prin intermediul lui K. Vorosilov, cu franco - britanicii, si alta secreta cu prin intermediul lui Molotov, cu Germania. In timp ce negocierile sovieticilor cu anglo - francezii trenau, Stalin la 19 august 1939, a optat: acordul cu Germania hitlerista.



El afixat pentru 23 august 1939 vizita la Moscova a lui von Ribbentrop. In noaptea de 23/24 august 1939 ministri de externe sovietic si german semnau la Moscova pactul sovieto - german care printr-un protocol secret se facu impartirea Poloniei, iar Moscova primea drept recompensa Estonia, Letonia, provincia romaneasca Basarabia si dreptul de dominatie asupra Finlandei. Germanii isi rezervara Lituania pentru propria lor sfera de influenta.

Deci retineti Bukovina nici n-a figurat in acel pact, ca sa nu mai vorbim de tinutul Hertei. Berlinul a recunoscut doar interesul Moscovei pentru Basarabia.

La Bucuresti nimeni nu s-a inselat asupra adevaratelor semnificatii ale pactului. Romania s-a gasit singura in fata Germaniei hitleriste si a Uniunii Sovietice.

Marea Britanie nu a venit in ajutorul Romaniei findca garantia era conditionata de hotarirea acesteia dea lupta, iar ajutorul nici nu fusese formal cerut. In al doilea rind, Londra spera ca inaintarea URSS spre Romania o va aduce in conflikt cu Germania, intr-un moment deosebit de critic pentru Anglia.

"In aceste zile de restriste, ma silesc sa afirm, prin presa si in conversatii si fara polemica sau aluzii la alte puteri si nu oficial, dreptul nostru istoric si etnic de totdeauna asupra Bucovinei si Basarabiei." - VV Tilea ministru plenipotentiar la Londra

Romania s-a orientat in toata perioada interbelica spre puterile occidentale adepte ale status guo-ului European si s-a opus energic tendintelor de revizuire a Tratatelor de Pace promovate de Ungaria , Bulgaria, Uniunea Sovietica, Germania nazista si Italia fascista.

Insotit de un protocol secret care delimita sferele de influenta intre cele doua mari puteri, pactul Ribbentrop - Molotov a zdruncinat pozitia Romaniei lasind-o, ca de atitea ori in cursul istoriei sale, la dispozitia celor doua. Practic a fost anulata intreaga baza juridica a raporturilor romano - sovietice. Din acel moment Romania s-a gasit singura in fata Germaniei hitleriste si a Uniunii Sovietice, prinsa ca intr-un cleste.

Prin articolul 3 din Protocolul aditional, Berlinul recunostea interesul Moscovei doar pentru Basarabia nicidecum al Bucovinei de Nord. Ultimatumul fu urmat de ocupatia militara.

Deteriorarea raporturile sovieto - germane s-a datorat tocmai pentru ca rusii au incalcat prevederile pactului provocind nemultumirea si indignarea Reichului care avea nevoie de cerealele si petrolul romanesc.
Ambasadorul german la Bucuresti ii comunica omologului sau american ca "Hitler nu va uita niciodata actiunea rusilor."

Ministrul de externe roman insista asupra faptului ca, desi capitulase, tara sa nu-si spusese inca ultimul cuvint. Armata va ramine intacta si va continua sa spere in ivirea unei ocazii de a-i ataca pe rusi si a-si recistiga teritoriile. Marea sansa va aparea cind Germania, resemnata deocamdata in privinta actiunii Moscovei, dar si foarte iritata de ea, va face pace cu Occidentul si va avea astfel "mina libera de a se ocupa de Rusia."
Acordul de la Munchen si pactul sovieto - nazist au anulat astfel Tratatul de la Versailles pe care inaintasii nostri l-au platit cu singele lor.

Din "Sferele de influenta" - Lloyd C. Gardner

Potrivit memoriilor sale la deschiderea lucrarilor "Conferintei Tolstoi" la 9 okt 1944 orele 22, Churchill privi in jurul mesei si aprecie ca momentul parea potrivit pentru a aborda subiectul. "Sa ne ocupam de problema Balcanilor, incepu el cu o fraza care avea sa fie mult citata dupa aceea. Apoi primul ministru isi scrise propunerea de intelegere pe o foaie de hirtie oarecare. Rusia urma sa aiba o influenta asupra Romaniei in proportie de 90% iar Marea Britanie de 90% asupra Greciei. Ele urmau sa-si imparta pe jumatate dominatia asupra Ungariei si Iugoslaviei iar Rusia va domina Bulgaria in proportie de 75%. Impinse hirtia de partea cealalta a mesei, catre maresalul Stalin; acesta lua un creion albastru, facu o bifå mare pe foaie si o impinse inapoi.

"Dupa aceasta urma o tacere indelungata" - isi aminteste Churchill. In cele din urma primul ministru spuse: Nu s-ar putea socoti ca am fost cam cinici daca s-ar afla ca am luat aceste hotariri fatale pentru milioane de oameni, intr-un mod atit de detasat? Sa ardem hirtia."
"Nu pastrati-o." - replica Stalin

O "democratie" impusa intr-o Romanie ciuntita pina azi.

Cum priveste organizatia voastra aceasta problema nationala. Putem spera la reintregirea neamului nostru romanesc?

HRISTOS A INVIAT!
A comentat malmö 27 aprilie 2008, 23:12 | mergi sus ▲
FURNICO,tare mai esti interesant,daca tie ti-ar arde casa vecinul,cu familie cu tot,tu nu i-ai face la fel?! Cand spui Ucraina,presupui si tara ca suprafata geografica, si poporul ca etnie, si conducerea acestei tari...deci eu nu pot da vina pe ucraineni de situatia in care ne aflam,romanii tot au ars sate si au violat fete pana au ajuns la Stalingrad.Nu mai vorbesc de Crimea,sa vezi ce e acolo...razboiul e razboi,dar uscaturi sunt in orce tara...Mie imi e mila de Ucraina si de Romania,caci se poate rezolva orce conflict pe care il avem acum, pe cale amiabila,dar se face altfel.Interesul marelor puteri in zona provoaca mari neantelegeri in aceste doua state,si daca observi, nici in UA nici in RO nu exista o traiectorie evidenta a politicii,nu exista un scop comun.Toate puterile sunt dezbinate...
Ucraina nu a luptat(cu forte) niciodata pt acapararea unor teritorii de la Romania sau Moldova...santaj politic a fost si economic,dar nu uita,ca aceasta metoda o implementeaza puterea ce sta la guvernare,nu poporul....Imi este mila ca UA si RO devin un instrument politic pt SUA si RUS.Pacat ca o vad putini...sper sa intelegi ce vreau sa zic!
Cat despre sexul tau,nu puteam sa-mi dau seama dupa nickname,efectiv am folosit genul pe care il are numele..si despre documentare...mai revizuieste-ti sugestiile...Si mai gandeste-te la ceea ce am zis mai sus despre vecin...asta a fost sa fie,acum insa se putea trai frumos si in pace...daca lumea a hotarat sa respecte granitele stabilite dupa al 2-ea Mondial...de ce nu am spus-o noi romanii,in gura mare...ca nu suntem deacord...dar o spunem acum,cand nu putem oferi nimic in schimb....tot asa poate sa ceara si Ungaria...Bulgaria...RO a luptat contra lor pt acaparare de provincii,pamanturi...Daca imi dai un exemplu de o lupta UA vs RO...as fi foarte surprins...ca nu o cunosc..dar nu au existat asa lupte...Rusii au alipit teritorii la URSS,care mai apoi a ramas UA...ce sa-i faci...RO a intrat in NATO cu hotarele bine stabilite...acum ce mai vrem...unde eram noi in 2004?De ce am tacut? Acum mai latram ca cainele la iapa....Pacat...Vreau sa vad o Romanie Mare!!!!
A comentat QWERT 29 aprilie 2008, 09:30 | mergi sus ▲
QWERT? te inseli Rusi au violat fetele si femeile, Rusoaicele chiar ele spun, ele aveau noroc cu soldati romani care le scapa, cunosc atitea rusoaice care acuma sint in Pensie deci nu ar avea rost ca chiar ele rusoaicele sa minta
A comentat eu 29 aprilie 2008, 12:51 | mergi sus ▲
Am scris eu cumva, precum ca "RUSII" au violat????? Citeste "EU" mai atent...am zis de ucraineni...Cat despre cat de bine le erau ucrainencilor cu romanii...am mai zis uscaturi exista peste tot,chiar si in RO...cunosc 2 femei de 77 ani,vecine,ucrainence...carora soldatii romani le-au strans degetele de la mana,cu usa portii, pt a afla unde au ascuns faina pe care o strangeau parintii lor pana a se instaura puterea fascista in Odessa...Asa ca nu mai comenta...pana acum,aceste femei au degetele deformate si nu pot tine cu acea mana nimic mai greu decat un pahar...Rusii au facut si ei o multime de talharii si violuri...dar eu nu am zis ca rusii au facut-o,repet..citeste...RUS nu este aceeasi ce si UCRAINEAN...nu confunda cu BASARABEAN si ROMAN, care este aceelasi popor!!!!
A comentat QWERT 29 aprilie 2008, 13:20 | mergi sus ▲
Mai QWVERT, tu nu-mi spune mie de ucrainieni si de Ucraina, poate esti ucrainian si de asta esti subiectiv, daca-i asa te inteleg. Uite, indiscutabil ca exista si ucrainieni cu calitati, oameni deosebiti, dar, per ansamblu, Ucraina este perceputa de romani si Romania ca o tara ostila noua, o tara cu oameni educati in spiritul " ce-am luat de la tine e al meu", pai ce vrei sa spui ca ucrainieni , aia mai destepti,nu stiu ale cui sunt proviinciile din estul Ucrainei, restul "prostime" aia chiar cred ca-s teritoriile lor, cred cu tarie ca pot subjuga pe orcine fara sa plateasca, hmm, pai nu merge asa frate, ce ce-ai vrea sa zica RO, bravo, veniti si mai luati, faceti ce vreti voi ca sunteti ucrainieni. Hmm, chestia cu URSS, da, se stie cum a fost, sa nu-mi zici ca ucrainieni sunt exonerati de la raul facut de URSS Romaniei pe motiv ca ei nu au luat nimic de la romani, vezi Doamne, ei au primit de la URSS. aiurea, omule, alea-s teritoriile noaste si BASTA. Si te rog nu mai fa comparatii, vezi Ungaria, bulgaria..., avem teritorii si-n Ungaria, nu suntem datori nimanui dintre vecini, ba mai mult, toti vecinii nostri au teritorii din vechea DACIE, traiesc pe o buna parte din teritoriile stramosilor nostri, de asta isi mai aduce cineva aminte, eu n-am uitat, nici copii mei nu vor uita.
A comentat Furnica 29 aprilie 2008, 16:29 | mergi sus ▲
Atrocitatile din razboi, fac parte din peisaj, nu poate nimeni sa excluda aceste orori, de aia se numeste razboi, de aia razboiul e oribil, sigur, fiecare vede la celalat partea urata, altfel spus, vede paiul din ochiul celuilalt dar nu vede barna din ochiul sau. Asa ca exemplele nu sunt relevante, nimeni nu ia intrecut pe unguri si nemti in atrocitati in al doilea razboi mondial, si cei cu asta,au disparut nemti si unguri de pe fata pamantului, nici vorba. S-ar putea intelege ca-s de acord cu asa ceva, categoric nu, aceste crime oribile trebuiesc tinute vii in mintea omenirii pt. a nu se mai repeta, la fel si raptul in urma caruia a suferit poporul roman trebuie tinut viu in mintea noastra iar cand ceasul va sosi, si el v-a sosi, ne vom lua ce-i al nostru, nimic in plus, uite, rusi au in componenta federatiei un teritoriu japonez, pai ce crezi ca Japonia nu si-l va lua inapoi, hmm, mai mult, rusi vor plati si pe perioada cat lau avut in administrarte, aia ii asteapta, la fel si noi pe ucrainieni. Discutia pare deplasata, dar, pt. cine intelege cum stau lucrurile in lumea asta, credeti-ma, asta-i realitatea, nu pt. ca zic eu sau pt. ca vreau eu, dar, aceste lucruri sunt scrise clar in cateva carti scrise de niste baieti ai naibi de destepti, sincer, eu ii cred.
A comentat Furnica 29 aprilie 2008, 16:53 | mergi sus ▲
scuzati, am uitat !

HRSTOS A INVIAT !
A comentat Furnica 29 aprilie 2008, 16:56 | mergi sus ▲
Domnule Furnica aveti dreptate, eu nu pot intelege uni Basarabeni Romani cum de se lasa asa usor manipulati de Sovitici si clanu lu Voronin, Ucraina esta un stat artificial, pe ei ai supara Adevarul, Basescu i-a lovit la tinpu potrivit, Ucraina are mana numai de furat, dar ce se fura se ma-i da si inapoi, SE APROPIE REINTRAGIREA NEAMULUI ROMANESC SI EI STIU ASTA
A comentat Adela 29 aprilie 2008, 17:29 | mergi sus ▲
Adela - Tov. Basescu a chintat in terta cu tov. Putin. Dar totus nenea Traean a fost vocea a doua.Nu ma crezi ? Rasfoieste arhiva daca vrei sa intelegi. Pe ce data Putin a spus si cind Basescu practic a repetat.

Niu asta principalul. Pe mine ma intereseaza alt lucru evident.( In ceia ce priveste, teritoriile noastre se afla azi in Ucraina, e clar, indiscutabil, nui o noutate , o stiu toti).
Pe mine ma intereseaza de chiti ani nenea Traean e la putere. Ce, pina acum a fost ocupat cu alte treburi ,cred-ca mult mai serioase. Si dupa ce Putin lea adus aminte ucrainenilor ca au multe teritorii straine, si Basescu a inceput .......... Ce na-ti spune , doar asa a fost.
Ucraina nici odata no sa dee inapoi PAMINTURILE NOASTRE de buna voe!Si Basescu e prea mic pentru a rezolva asa probleme mari!
Un lucru il stiu bine, analizind cazuri de genul asta din istoriea nemului.
In cazul de fata la concret, "cine nea luat paminturile , acela o sa le dea inapoi".Adica, numai Rusia este in stare sa inceapa a rupe din Ucr. Numai cu conditia , daca Ucr. inta in NATO. In Ucraina se porneste haos, poate si razboi civil, si atunci ca si in 1918 ne luam cei a nostru. Luat cu forta, furat ,daruit n-re importanta, principalul sa ne folosim de moment.
Adela imi aduci macar un exemplu, poate sunt ,eu nu stiu, timp de 106 ani (1812-1918) Sfatul tarii, sfatul marii, toti regii si reginele nemului de chite ori au ridicat problema Basarabiei la imperiul rus, sa dea inapoi cei a nostru?(poate sunt cazuri , eu nu le cunosc)
VOVA ULIANOV(LENIN) cu banii germanilor face rasturnare de stat. Se incepe razboi civil, haos. Si atunci ne-am luat cei a nostru .
Doar asa a fost!!! Pe mine ma intereseaza nu vorbe pe la bucatarie, la un pahar de vin, cineva se ghindea ,vroia sa spuna, se strigau lozinci s.a.m.d., dar fapte concrete, ani, cifre.
Bine , stiu ca nu sunteti de acord , dar asa a fost.
A comentat j. PHILIPS 29 aprilie 2008, 21:47 | mergi sus ▲
Furnica - Tu pe aici povestesti interesant despre razboi. Am sa-ti povestesc si eu ceva ,mi se pare foarte interesant .
Anul trecut, TV. ROM. a fost un film DOCUMENTAR! Eu personal am o biblioteca bunicica, anume pe perioada 2-lea razboi mondial. Am citit mult . De asa ceva nam auzit.
Pe scurt. 1941, vara-pina toamna tirziu, BRAVII VULTURI a lui IONUT ANTONESCU, chite mii si mii de evrei din or. ODESSA si regiunea odessa (copii. femei, batrini) au fost pur si simplu impuscati ,nimiciti. Apropo, din Odessa multi evrei au luptat la front .
Poate nu mai inteles, DOCUMENTAR, iti dai seama ei si filmau faradelegile lor . Furnica , toti erau CETATENI SOVIETICI. Nu comunisti bolsevici de-a lui STALIN. Nu erau cu arma in mina, nu impuscau in soimii lui Antonescu!!!!

"EU" - Mai tu , tu compari violuri cu omorirea a miilor de oameni nevinoveti . Ce-ti povestesc tie niste rusoace , asta-i una , dar filmari , asteas probe. documente .
" EU" - spune-mi te rog, in 1944 ,pe la sfirsitul lui august inceputul lui septembrie ,armata sovietica in Romania chiti copii ,batrini, au impuscat. Asa pur si simplu!!!, numai pentru ca-s cetateni romani .
Tu stii chiti ostasi , mai ales rusi, au fost impuscati in Germania, la sfirsitul razboiului si dupa razboi, de tribunalul militar.
JUCOV - NIMENI NU SE ATINGE DE CIVILI , care nu se supune eate impuscat . Altfel nui tineai pe rusi .
Pune-te in locul lor . Vine cineva , omoara toata familia , pe urma ajungi la el in tara - numai razbunare . Bine acum e alta poveste, tu stai linga PC., burta plina, toti is vii in jurul tau , poti sa-mi spui verzi si uscate.
Iti spun sincer ,is ferm convins, in situatia ceia pentru mine nu ajungea populatie in europa, treceam si in Africa .
Te rog ,cauta bine chiti romani au fost omoriti in1944 de rusii astea rai .
Acum, hai numiti-ma kgb-ist, rus, catelus dea comunistilor, prieten cu smirnov.
Razboiul a avut de toate , dar la voi citesc numai una. RUSII RAI IAU OBIJDUIT PE ROMANI .
CITITI. CITITI LITERATURA - AJUTA!!!!!!
A comentat j. PHILIPS 29 aprilie 2008, 22:48 | mergi sus ▲
Mesajul meu era:"Nu dati vina poe altul,pt prostia pe care o facem cu mana noastra.."dar discutia a luat mare amploare...si nu prea vad ca ma inteles lumea...Pacat,eu nu sunt ucrainean,sunt roman,da,e adevarat,am si sange ucrainean,si cred ca si polonez, nu mai vb de cel rusesc sau unguresc...Dar nu cred ca pe acest forum exist un roman pur...de sange,si de fapt nu are importanta...important ce esti cu sufletul...Si eu spun cu mandrie ca sunt roman,aici m-am nascut si daca nu voi muri tot aici...tot pt patrie am sa o fac...
Vreau reantregirea poporului,dar ma mira faptul, ca noi,romanii, incercam reantregirea neamului prin aruncarea "pietrelor in gradina vecinilor"...exista doar o solutie,nu extreme...in care voi,aici, cu vorbe indemnati si varsati "murdarii" peste ucraineni,rusi,americani...etc...Ci prin fapte...si aceste fapte trebuie sa fie diplomatice!!!Daca ne-am intelege pe parcursul a 100 de ani foarte bine si cu RUS si cu USA...sa vedeti unde ajungeam..dar asa...ne mancam si noi intre noi...MD cu RO!!!unde-s fapte?A "inlaturat"cineva puterea din MD deoarece nu ne convine?! NU! Aham...,deci ne convine...eu ma obosesc sa aduc dovezi cum face PHILIPS...bravo lui,eu nu am atata rabdare...nu zic sa ma credeti pe cuvant...zic una...fiti mai amiabili,mai diplomatici si atentie ce strigati si cum indemnati lumea la fapte...suntem mici dar latram ca catelusa aia de la stana...si nu muscam,ci trezim dulaii mari,ciobanesti...aveti grija...vreau si eu stana intreaga,dar sunt prea multe oi blege si mai putini ciobeni adevarati!!!
Sorry pt metafore...
A comentat QWERT 30 aprilie 2008, 06:17 | mergi sus ▲
Adela, nu incerca sa-i intelegi pe basarabeni, Dumnezeu ca-i Dumnezeu si nu-i intelege,probabil, dar tu,dar noi, oameni simpli, gandeste-te un pic. Astea-s cu capul rau de tot, irecuperabili, sigur, exista si exceptii,tinerii basarabeni care duc greul, uitata-te la Voronin, dobitoc mai mare pe fata pamantului nu exista, cica ar mai fi unul la Phenian(Coreea de N), inchipuie-ti la fel e si electoratul care l-a ales pe Voronin,pai ce poti sa discuti cu astia care recita din Lenin pai ce sa alegi dintr-un popor zombat. Ucrainienii is la fel, diferenta-i ca aia
A comentat Furnica 30 aprilie 2008, 06:26 | mergi sus ▲
continuare

cat de cat au mai auzit de NATO, UE, stiu cu ce se mananca democratia, vor sa aiba coloana vertebrala, doar vor , problema e ca nu pot, pe cand basarabenii stau cocosati, umili ca milogi si asculta pasaje citite de Voronin din cartea sfanta, vol. 358, "Lenin catre moltofani". Adela, nu-ti bate capul cu idioti astea, mergi de te distreaza, vino peste 25-30 de ani si fa inventarul la zombati , daca sunt mai multi de 10%, revino peste alti 10-15 ani. Am tot respectul pt. adevaratii romani basarabeni, indiferent de situatie, si de conjunctura.
A comentat Furnica 30 aprilie 2008, 06:38 | mergi sus ▲
UE si SAU vor ca romania sa semneze acel tratat de frontiere,Intrebarea este de ce? ca no sa raminem incontinoare un Tanpon intre rusia si Statele Nato? sau ei se gindesc la GAZUL pe care il primesc de la rusi, cum a fost de exemplu cu Germania nimeni nu a facut atita circ cind sau reunificat in 89 de ce? oare noi Romani nu avem dreptul la reunificarea Tari? se stie foarte bine ca, daca Romania se reunifica va fi cea ma-i mare din Sud-Estul europei, de aceia toti var s-a ne impuna tot felu de frontiere s.a.m.d. Fiecare Tara din vest isi apara interesele Tari Lor, Voroniu va plati ptr. ceia ce face este un tradator, si cei ma-i rau este ca el se trage dintro familie de Romani care au luptat inpotriva Bolsevicilor, este asa de nesimtit incit nusi recunoaste numele adevarat de familie,inca din familia lui ma-i sint care traiesc in Romania si noi suferim aici din cauza lui si a comunitati UE si NATO care tin neaparat sa se semneze acel tratat de frontiera
A comentat Adela 30 aprilie 2008, 06:57 | mergi sus ▲
PHILIPS, vulturi maresalului Antonescu in timp ce se intorceau din Basarabia,dupa cedarea acestui teritoriu catre URSS, in mars fortat catre RO, ei bine, cine crezi ca hartuia armata romana in drumul ei catre tara, ai ghicit, ovreiiiii, nenorociti de ovrei, trageau din podurile caselor in armata romana, poate aveau dreptate, nu zic nu, vulturi facusera si ei in Transnistria lucruri care nu ne fac cinste, dar, nu mi se pare corect sa ne raportam la povestea lui X,Y,Z..., documentare, etc., cine stie cine era in spatele acelui documentar de care vorbesti, stai linistit nimic nu e facut si spus aiurea cand e vorba de ovrei, n-am nimic cu ei dar in perioada interbelica erau ca o picingine in Europa, la fel ca tigani din zilele noastre, sigur, jidanii erau destepti, aveau scoala, deci erau mult mai periculosi, in rest nicio diferenta. Intr-o alta ordine de idei, nimic nu ne absolva de la ceea ce au facut ostasi nostri in Basarabia, daca au facut, dar, sa amintim ca RO a salvat multi ovrei din gheara ungurilor si a nemtilor, f. multi, atentie, n-o spun romanii ci ovrei. Un lucru e clar, ma repet ca ideie, in razboi orce este permis,asta-i razboiul, dar, cred ca faradelegile facute impotriva populatiei civile, cu premeditare, te descalifica ca om, nu putem judeca popoarele prin prisma unor minti bolnave,vezi Hitler, Stalin,etc...aceste personaje au existat, exista inca dar sunt in stare latenta, vor fi mereu, noi trebuie sa fim atenti, sa stam de veghe, ca acestia sa nu ajunga sa ne conduca. De ce, stim cu toti, orce subiect pe aceasta tema in alt sens mi se pare inutil.
A comentat Furnica 30 aprilie 2008, 07:39 | mergi sus ▲
Ati fost vre-o data la tara,la bunci,oriunde intr-o gradina,care are un gard?! Cat de gospodar nu ar fi stapanul, chiar si cel de peste gard...si cat de curate nu ar fi gradinile...o sa observati,ca buruienile tot cresc sub gard si se impletesc una de alta....Asa ca dragii mei..indiferent de ce parte a gardului nu te vei afla,in UE sau in CSI,in NATO sau neutru...daca exista un "gard"...asa cum este astazi pe Purt sau Bosfor,etc...mereu zonele astea o vor duce mai prost decat celea din interiorul "gradinei"...nu uitati de aceasta!!!
E usor de numit "handicapati" pe fratii tai, dar e mai greu sa le intinzi o mana de ajutor,chiar daca ei nu o vor,ca un frate mai mare trebuie sa-i indrumi pe calea cea dreapta...
Pe comunisti nu i-a votat tineretul si aceasta deoarece cunosc prea putini tineri de 18 ani, care au plecat atunci la vot..ziceau: "ei lasa,mai bine ma duc la un gratar,ce?nu se va face votarea fara mine?" Uite cand aceasta mentalitate se va schimba...atunci vor fi rezultate...caci romanului basarabean tare ii mai convine sa aiba fundul la cald si stomacul plin pt ziua de azi,ce va fi maine..nu conteaza...
Repet...mesajul meu era: Nu dati vina pe altii pt ceea ce se intampla in interior....Si nu jigniti popoare intregi pt ceea ce suntem...
A comentat QWERT 30 aprilie 2008, 07:39 | mergi sus ▲
Adela, Dumnezeu ca-i Dumnezeu si nu l-au placut toti oameni, dar tu, dar noi ca suntem oameni, ca suntem un popor mic, ce, ai vrea sa ne placa toti, hmm ! Omul e o fiinta pacatoasa, 99.99(9)% din acesta specie, dar omul e cel care conduce alti oameni, oameni pacatosi, cum spuneam, prin invidie, egoism, ura, etc.., pai atunci de ce te miri ca sunt popoare care nu ne vor la masa cu bucate, nu ne vor puternici, nu ne vor bogati, nu ne vor...,(nu au nimic personal cu noi, dar asta-i omul, stai linistita, nu suntem mai grozavi daca cauti mai adanc)....,hmm, nici nu-i nevoie sa ne vrea cineva, trebuie doar sa ne vedem de drumul nostru, are grija Dumnezeu si de pacatosi, e o vorba la noi " la barza chioara Dumnezeu face cuib". Totul in lume asta, in materie de politica, este privit prin prisma intereselor marilor puteri,ori noi nu suntem o mare putere, nu ne putem compara cu Germania, suntem saraci, suferim de prostie, lucrurile desarte au pus stapanere pe noi, au luat mintile romanilor, la marea majoritate, ne zbatem in neputinta, nu putem sa-i ajutam pe romanii din Basarabia, iata un exemplu elocvent, pai ce crezi ca astia care hotarasc cine ce si cum nu vad asta, hmm, numai asta urmaresc, zi si noapte, noapte si zi fac calcule unde ce si cum, pe cine sa mazileasca, vezi Iugoslavia, URSS.... Asta-i realitate dupa mine, personal, cred ca trebuie sa asteptam vreo 40-50 de ani in care sa nu avem razboi, trebuie sa ne ferim de asa ceva, noi romani, abia dupa aceasta perioada RO v-a deveni o tara cu care intr-adevar trebuie obligat sa negociezi , s-o iei in calcul. Hmm, mai e mult pana departe, sa revenim la oile noaste.
A comentat Furnica 30 aprilie 2008, 08:15 | mergi sus ▲
QWVERT, ce tot spui acolo, cine pe cine invinuieste, mai citeste odata si puneti si ochelari"de soare" cred ca bate soarele acolo la tine si din cauza asta n-ai vazut bine.
A comentat Furnica 30 aprilie 2008, 08:22 | mergi sus ▲
40- 50 de ani cam mult,Parerea mea si a ma-i multora este ca totul dpinde: 1 Voronin s-a nu semneze nici un Trata cu Ucraina 2 Romania s-a nu semneze nici un Tratat cu Moldoa 3 Romania ar trebui s-a isi impuna punctele de vedere ma-i bine in fata comisiei UE si NATO,nu au voie s-a cedeze in fata presiunilor,ptr,ca u sint obligati s-a semneze un acord de frontiera in binele Vestul europei, toti cunosc situaia Teritoriale ale Romaniei Moldovei si ucrainei,si adevarul este ca ai cam supara pe Toti cind Basescu le aduce aminte ca mai sintem si noi pe pamant si s-a cam termine toti s-a isi stearga picioarele pe noi, cu multi ani in urma toti neau tradat si neau fortat sa semnam inpotriva voin´tei, deci acest Lucru nu ma-i trebue s-a se REPETE NICIODATA,ar fi tinpu ca toti sa accepte si conditile puse de Romania si noi vrem sa traim bine si copii nostri sa aibe un viitor ma-i bun
A comentat Aela 30 aprilie 2008, 08:59 | mergi sus ▲
FURNICO,acum priveste si tu mai atent..."ADIO UCRAINA, Exzista un DUMNEZAU si el nu Doarme... DUMNEZAU S-A SATURAT DE TOTI CARE DETIN PRIN FORTA TERITORILE SFINTE..." sau "SI ACUM TOTI CARE AU FACUT RAU ROMANIEI SI ROMANILOR, VOR PLATI" nu sunt niste declaratii cam arogante?! Nu cred ca este un limbaj diplomatic...Detine cu forta UA teritorii RO??? Cu forta????Faceti o comparatie de forta intre teritorii detinute de Transnistria si teritorii ca Cernauti, Izmail,etc...Stiti ce inseamna detinere prin forta?????SAu cea cu raul....care e raul care i la facut UA Romaniei???? E acelasi care l-a facut Franta Belgiei sau Spania Portugaliei...Avem noi in RO vre-un post care sa transmita macar dimineata, timp de 4-5 ore emisiuni in limba ucraineana???? Vb de zonele din Tulcea,Galati,Vaslui,iasi,Suceava,Botosani,Neamt...Ucraina le are,se vorbeste in romana toata dimineata la Izmail, Reni, Odesa, Cernauti...ba se vorbeste in otata UA,deoarece postul este de rang national si nu local....Vreificati pe UT1 sau mai exista un post,doua...Inainte se vorbea doar de rusi asa,acum si de ucraineni si bulgari si turci,ruseni, polonezi,etc...
deci astea nu sunt invinovatiri? sau "vaite"...cum vrei tu...
A comentat QWERT 30 aprilie 2008, 14:33 | mergi sus ▲
QWVERT, daca nu sunt indiscret, de unde esti de loc?
A comentat Furnica 30 aprilie 2008, 17:43 | mergi sus ▲
Romania,ce are asta?
A comentat QWERT 01 mai 2008, 08:21 | mergi sus ▲
Uite si eu is tot din RO, te-am intrebat pt. ca,constat ca ii cunosti putin pe ucrainieni, daca-i sa intrebi un basarabean care-i cunoaste bine, astia ii stiu bine,, pai ai sa ramai masca ma, eu am avut ocazia sa-i cunosc. Nu este suficient sa te legi de niste statistici, sigur, nu zic ca nu, multe din cele spuse de tine sunt adevarate, ce nu intelegi e ca astia-s operati pe creier, asa-i natia lor. Ei, aparent sunt ca toti ceilalti, au viata lor aparent normala, dar, daca-i cunosti mai de aproape, daca-i studiezi ca natie ai sa vezi ca filozofia lor e bazata pe "sa acaparam de alti cat mai mult, doar noi contam, ceilalti nu ne intereseaza, ce istorie, ce traditii, ce-am luat e al nostru....!", culmea e ca si intre ei la fel procedeaza, de asta ne si urasc pt. stiu ca ne dorim inapoi ce-i al nostru, greu de inteles si de acceptat pt. ei raportat la gandirea lor. Astia-s ucrainieni cu adevarat, ca mentalitate, altfel is la fel ca ceilalti oameni, au doua maini, doua picioare, etc...., dar degeaba.
A comentat Furnica 01 mai 2008, 11:11 | mergi sus ▲
Esti periculos FURNICA,sunt din RO,ma trag din Basarabia,bunicii mei sunt pe jumatate ucraineni,altii sunt 100% romani din Ardeal...Cunosc ucrainenii foarte bine,petrec la ei cam o luna pe an..concedii,deplasari,colaborari,rude...Nu au vorbit niciodata cu mine sau colegii mei din RO,sau de unde nu ar fi...urat,cu rautate..cu ura..chestii din care scrii tu..nu am sesizat..afirmatiile tale din ultimul mesj caracterizeaza pe americani...dar in fiecare popor sunt uscaturi...ce zici de romanii care violeaza africani in Italia? Te mai iubesc Italienii??? Sau si ei pt tine sunt rai,si vor doar sa le o traga romanilor...Nu inteleg de unde atata rautate in suflet pt tarile vecine,care de fapt ar fi trebuit sa fie cele mai infratite...daca n de tari..de popor e vorba...Suntem cu mult in urma in ceea ce priveste binevointa si sinceritatea,ospitalitate...etc...pacat...Sorry,nu pot ura un popor pt ceea ce nu a facut el...asta cum ar ura acum Israelul -Germania...dar se inteleg?!Colaboreaza...etc...Nu fiti extremisti..si nu treziti ura nationala, si o sa vedeti cum po sa traim in sptiul geopolitic...!!!
A comentat QWERT 01 mai 2008, 12:08 | mergi sus ▲
Cred daca ai avea rude in toata "Lumea", asa ca mine, in Europa,Asia,Australia,America de N si Africa...ai gandi altfel..nu ati mai fi sovinisti!!! Peace on Earth!!!! God help us!
A comentat QWERT 01 mai 2008, 12:10 | mergi sus ▲
QWVERT, tu abia acuma vii de acasa ma, pai tu de asta ii perii pe ucrainieni pt. ca tu insuti ai afinitati cu aceasta natie, ai in vene sange de-al lor, bine, inteleg ca esti si roman, esti o corcitura, scuze pt. expresie. Asa se explica comentariile tale cu perdea la adresa lor, pai tu ce crezi ca asa rezolvi ceva, frizand subiectiv discutiile, f. bine ca mergi la rudele tale din Ucraina, f. bine ca-i cunosti si ca se poarta frumos, este evident ca discutati lucruri sterile, ia treci mataluta pe subiecte istorice cu referire directa la RO, hmm, o sa ramai afis si alte tablouri, ....., tu nu poti sa ma convingi pe mine cu asemenea exemple fara substanta, f. bine ca rudele tale, cunoscuti tai sunt oameni buni si binevoitori, ai grija mare insa sa nu cumva sa-ti iasa vre-un porumbel din gura in vreo discutie cu ei referitor la teritoriile straine(in speta, cele romanesti) pe care le au in componenta Ucrainei ca s-a terminat cu relatiile tale de rudenie si prietenie. In comentariile mele daca le-ai citit ai sa vezi ca specific faptul ca sunt ucrainieni, e si normal, care stiu adevarul despre teritoriile care nu le apartin, unii recunosc asta, cunosc istorie, sunt cititi ca doar n-or fi toti idioti si natarai. Eu nu sunt periculos, exceptand pericolul din mintea ta, dar nu accept ca cineva, indiferent cine, sa ne vanda texte prelucrate pe marginea unor adevaruri istorice incontestabile. Apoi, eu imi exprim punctele de vedere obiectiv, fara asa-zisa rautate la adresa vecinilor, unde vezi tu asta, da-mi un exemplu dar care sa nu fie adevarat in ceea ce am spus, hmm, sangele frate, sangele ala slav, ala vorbeste din tine, ratiunea mai putin. Eu am avut ucrainieni, basarabeni,colegi de facultate, de acolo ii cunosc, nu cred ca vrei sa stii ce discutii aveau cu noi romani pe aceste teme, evident amiabil, iti spun doar esenta, erau Cretini, cu C mare, exceptand doua persoane din noua. Referitor la romanii care fac ce fac in Italia, pai ce ucrainienii is sfinti, stai linistit ca ucrainieni is experti in crime, trafic de droguri si prostitutie, ma dezamagesti cu asemenea texte, zau omule, aici nu vorbim de sfinti , avem si noi sfinti, slava Domnului, au si ei, unul furat de la noi, sf. Teodora aflata la lavra Peciovskaia, in fine, cum ziceam aici nu discutam de sfinti ci de realitatile dintre Ro si Ucraina si nu numai. Chestia cu, citez " Suntem cu mult in urma in ceea ce priveste binevointa si sinceritatea,ospitalitate...etc...pacat" ,mai dat pe spate, hai sa fim seriosi, in cazul asta esti naiv omule, problema ta e ca nu poti vedea padurea din cauza copacilor, peste tot sunt oameni ospitalieri si mai putin ospitalieri, am fost prin cateva tari, am intalnit si grau dar si neghina era cata frunza si iarba, la fel si la ucrainieni, la fel si la noi. QWVERT, prietene, trebuie sa mai treaca niste ani peste tine, vreo 10-15, apoi se v-a putea discuta cu tine ceva mai relaxant si fara resentimente.
A comentat Furnica 01 mai 2008, 18:07 | mergi sus ▲
Apropo, am rude pe toate continentele, exceptant Australia. Acest fapt nu este relevant, nu ne face sa fim mai intelepti. Da, stiu parera romanilor stabiliti prin alte tari despre noi,e in functie de educatie si de nivelul pregatiri, sincer nu ma intereseaza, avem traditiile noastre, cultura noastra, asa ca sa ne slabeasca cu parerile lor.
A comentat Furnica 01 mai 2008, 18:16 | mergi sus ▲
Multe bune si frumoase zici, sa stii ca am vb cu ucrainenii si de teritorii si de multe altele...am mai mentionat mai sus de emesiuni in romana...daca ai mai citit...daca o fac asta oficial,decipoporul intelege situatia...cu atat mai mult ca in Reni,Izmail,cernauti ..se vb foarte mult romana....da,regionala,asa cum se vb si la Neamt sau Suceava,sau Oltenia...
Tu din cauza experientei neplacute din universitate ai ramas cu "sechele"... tot statul roman e de vina ca asa reprezentanti au ajuns sa invete in Ro...nu le dau nici examen,nimic,doar media de BAC are importanta....si aia se cumpara in MD....
Au ajuns indata dupa 92' sa invete in Ro toti cei care dupa scoala au plecat direct in Transnistria la lupte...si care(nu zic de toti)saracii nu mai erau "mormali"...uite si le-au creat moldovenilor si ucrainenilor o reputatie rea...Stai linistit,caci si eu am avut colegi de acolo...,adevarat,betii peste betii...etc...batai...dar daca din 10 gaseai 1-2 de treaba...deja sa stii ca e bine! Deci nu doar porcii ajung sa incete in patria mama..!!! macar astia 20% o sa schimbe impresia despre MD si UA...pe cand cei 80% o sa inrautateasca din nou..asta e...
Eu nu am spus ca ii ador pe ucraineni..ca am sange ..nu stiu ce....am zis doar...ca nu e bine sa facem comentarii radicale catre un popor..care nu si-a facut singur soarta....Tu ai perfecta dreptate in tot FURNICO, dar nu se face in modul in care l-ai expus i primele comentarii! Atat vroiam sa zic! Caci noi romanii numai de dat din gura suntem buni...la fapte...nu ne prea tin "pantalonii" :)) Asta e! si trebuie sa schimbab asta..dar nu doar cu vorbe si strigate radicale!
A comentat QWERT 02 mai 2008, 07:55 | mergi sus ▲
Mda. Eu stiu ce-am scris, nu sunt mesaje radicale QWVERT, sunt mesaje care exprima adevaruri istorice vazute prin prisma ochilor mei, sigur, atat cat cunosc eu, nu am pretentia ca-s expert in domeniu, apoi cu datul din gura e discutabila problema, daca vorbesti nu-i bine, daca taci iar nu-i bine( se va gasi cineva sa zica, pai da, trebuie vorbit cand trebuie si cum trebuie, bla-bla-bla...., aiurea).Pai tu crezi ca doar faptul ca am avut in scoala ucrainieni m-a determinat sa trag concluzii despre ce si cum is ca natie, lucrurile sunt mai complicate omule, nu intru in amanunte, dar nu sunt optuz sa cataloghez o natie dupa cativa indivizi. Apoi daca m-as apuca sa scriu comentarii radicale, hmm, ar fi strigate frate, dar nu imi sta in caracter, e drept comentariile mele au o tenta usor acida, vremurile frate, vremurile :))
A comentat Furnica 02 mai 2008, 12:35 | mergi sus ▲
Deci esti influientabil?
A comentat QWERT 02 mai 2008, 13:37 | mergi sus ▲
E problema ta daca crezi ca sunt influientabil, dar daca tot intrebi, raspunsul e NU !
A comentat Furnica 02 mai 2008, 14:39 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1534 secunde