Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

17 iunie 2024, ora locală: 09:49

 

RIA Novosti: Olanda nu vrea un milion de romani de peste Prut in UE

adăugat 24 aprilie 2009, 13:22, la Ştiri de Top

Ministrul pentru afaceri europene al Tarilor de Jos, Frans Timmermans, a avertizat ca tara sa nu va lasa aceasta situatie fara raspuns. "Aceasta va avea consecinte, in orice caz in privinta circulatiei libere a persoanelor".

Olanda se pronunta impotriva planurilor Romaniei de a acorda cetatenie aproximativ unui milion de locuitori din Republica Moldova, a afirmat joi, intr-o dezbatere in parlamentul olandez, ministrul pentru afaceri europene al Tarilor de Jos Frans Timmermans, citat vineri de agentia rusa de presa RIA Novosti, citata de Agerpres.

El a calificat aceste planuri ale Bucurestiului ca "extrem de nechibzuite". "Daca Romania le va transpune in practica, atunci semnalul pentru Olanda va fi extrem de clar: intrucat Romania este tara membra a Uniunii Europene, toti moldovenii deveniti cetateni ai sai vor putea sa circule liber in spatiul UE", a specificat Timmermans.

Potrivit RIA Novosti, ministrul olandez a avertizat ca tara sa nu va lasa aceasta situatie fara raspuns. "Aceasta va avea consecinte, in orice caz in privinta circulatiei libere a persoanelor", a avertizat el, lasand sa se intrevada posibile restrictii.

Han ten Broeke, deputat din partea partidului liberal Volkspart Voor Vrijheid en Democratie (VVD - Partidul Popular pentru Libertate si Democratie), a insistat ca guvernul Olandei sa trimita un semnal clar Romaniei ca dezaproba planurile acesteia privind simplificarea procedurii de acordare a cetateniei pentru locuitorii Republicii Moldova. El a spus ca, asa cum actioneaza in prezent, Romania se comporta ca un partener iresponsabil al UE. "Daca un milion de moldoveni devin cetateni ai Romaniei, atunci se pune, practic, problema extinderii Uniunii Europene", a afirmat deputatul VVD.

Nota Redactie:

A se vedea articolul publicat de ZIUA din 21.04.2009
http://www.basarabeni.ro/stiri/stiri-de-top/uniunea-ipocrita-1571/

Mentionam ca in perioada 2001 - 2006 Niderlands a oferit in medie pe an 34089 de catatenii si Romania 303


Autor: Z.O.
Sursa: www.ziua.ro
Păi bre fraţilor: de ce Olanda nu ne vrea pe noi baasarabenii în UE? Nu suntem şi noi oameni? Nu avem şi noi dreptul de a călători liber, de a trăi în democraţie şi de a fi şi noi liberi? Adică cum, dacă eu urăsc ţiganii ce trebuie să fac? Să mai caut câţiva ca mine şi să facem un genocid să nu mai fie picior de ţigan? Nu am decât să-i accept, căci în fond sunt şi ţiganii oameni ca şi mine şi, sigur că nu e vina lor dacă fac parte din această etnie. Aşa că Olanda ar trebui să ne accepte. Cică, dacă intră şi Basarabia în UE, aceasta contribuie la lărgirea UE. Ce mă rog dacă va intra şi micuţa noastră Basarabie? Vom fi şi noi în rând cu lumea, democratici, ca toţi europenii, nu? Dar totul porneşte de la blestematul de Voroshka, căci el a fost cel care ne-a rupt relaţiile cu UE. Nenorocitul!
A comentat Prinţesă 24 aprilie 2009, 12:51
Catre REDACTIE!
Numai citati toate agentiile de presa de la Moscova, menite doar pentru a manipula opinia publica din Rusia. Aceaste initiative de manipulare se realizeaza la Moscova si la Chisinau, in Romania nu acceptam asemenea demagogie ieftina. Incercati sa va abtineti de la comentarii acide la adresa UE citand toate publicatiile moscovite aservite Kremlinului. Daca vreti o relatare impartiala si obiectiva, citati direct agentiile locale, in acest cele Olandeze.PS : Cu respect la adresa tuturor basarabenilor care au dreptul sa redobandeasca cetatenia romana, numai criticati atata Uniunea Europeana din moment ce majoritatea cererilor pentru cetatenia Romana a fost formulate dupa 1 ianuarie 2007.
A comentat EU, un roman 24 aprilie 2009, 13:08
Nu am sa inteleg nicioadata mecanismul pretinsei familii europene. A trecut de-abia o zi de cand a intrat legea in vigoare cu acte in regula si deja exista nemultumiri din toate partile, iar asta nu va duce decat la tegiversarea acordarii cetateniilor cu care suntem deja super familiarizati. In plus, avem o conducere si chiar si-o opozitie de tot rasul. Suntem un popor limitat, si la propriu si la figurat.
A comentat Liv 24 aprilie 2009, 13:12
Bre,fratilor,nu va tulburati prea tare din cauza unuia sau a altuia care nu este de acord cu propunerea Bucurestiului.E democratie,e dreptul olandezilor sa nu fie de acord si sa critice decizia guvernului Romaniei,pentru ca atat timp cat nu va exista o singura voce sau cel putin o larga majoritate a parlamentarilor europeni sau a diversilor oficiali din diferite state europene impotriva acestei initiative,nu au ce sa ne faca,poate doar sa ne mai taie din fondurile de euroi pe care ar trebui sa le primim pana in 2013,dar cum banii in aceasta ecuatie nu mai valoreaza prea mult,va inchipuiti ca nu o sa suferim prea mult.
Tot ceea ce trebuie sa faca guvernul acum este sa-i abureasca pe europeni cu cai verzi pe pereti pana cand se mai raceste situatia si europenii vor fi pusi in fata faptului implinit,si atunci chiar ca nu vor mai avea nimic de comentat .LOL !
Pentru prima data dupa `89 sunt si eu mandru de actiunile guvernului si mai ales ca ramane vertical si pe pozitie impotriva atator critici asa zis europene,pentru ca anumiti europeni nu sunt nimic altceva decat portavocea moscovei in UE,reprezentatul maghiar al UE pentru Basarabia fiind un caz elocvent. LOL!
A comentat micael 24 aprilie 2009, 14:19
Poponari de olandezi.
A comentat Petrica 25 aprilie 2009, 10:28


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.0917 secunde