Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

23 aprilie 2024, ora locală: 14:26

 

Serviciul de Informatii si Securitate a trecut la amenintari la adresa serviciilor de informatii din Romania! It`s SHOWTIME!

adăugat 14 martie 2009, 21:14, la Ştiri de Top

Surprinzator, dar inca mai sunt oameni care au impresia ca ultimul racnet in materie de preocupari ale opiniei publice sunt speculatiie ieftine, ambulate frumos, ce-i drept, in fibra aparent intelectuala si profund documentata. O fi! Mai ales daca habar nu ai pe ce lume traiesti si ajungi sa crezi orice citesti, indiferent ca e scris pe un zid de bloc, intr-o gazetuta ieftina sau, mai nou, pe blogul vreunui anonim. In virtutea activitatii pe care o desfasuram, avem "ocazia" sa citim tot felul de minunatii. Unele demne de bagat in seama, altele de-a dreptul penibile. E si cazul articolului aparut pe un blog de care am auzit prima data. Nici noi nu stim cum am ajuns sa-l accesam. Oricum nu ne-am prins cui apartine, cine sunt deontologii de scriu acolo. Teoretic, e vorba de o oarecare Organizatie a Studentilor din Romania. In fine, exista acolo un articol - foarte slab din punctul nostru de vedere - in care va puteti "delecta" a suta, a mia oara, cu aceleasi speculatii si diversiuni ieftine vizavi de activitatea studentior basarabeni din Romania. Daca nu v-ati plictisit inca, puteti citi acolo de exemplu, ca liderii acestora au fost racolati si sunt folositi cu nerusinare de serviciile secrete romane. Foarte veche barfa, nu mai tine! Da totusi, daca aveti chef sa va distrati un pic, redam integral continutul acestui material:

De la: "Asociaţia Basarabenilor din România"

(Atentie !!! Asociatia Basarabenilor din Romania nici macar nu exista,asadar este inca o incercare disperata a SIS-ului de a ,,arunca gaina moarta ,, in curtea serviciilor de informatii romanesti!)

studentbas@yahoo.co.uk -aceasta-i adresa de la care a fost trimisa scrisoarea originala!

Pentru: Serviciul Român de Informaţii
Serviciul de Informaţii Externe al României
Ministerul Educaţiei şi al Cercetării al României
Preşedinţia României
ONG ale studenţilor basarabeni din România
Sursele mass-media din România şi Moldova

Subiect: Informaţie

Legea penală (art. 337 din CP al RM) defineşte trădarea de Patrie ca faptă săvârşită intenţionat de un cetăţean al Republicii Moldova în dauna suveranităţii, inviolabilităţii, teritoriale sau a securităţii de stat şi a capacităţii de apărare a Republicii Moldova, prin trecerea de partea duşmanului, spionaj, divulgare a secretului de stat unui stat străin, unei organizaţii străine sau reprezentanţilor lor, precum şi acordarea de ajutor unui stat străin la înfăptuirea activităţii duşmănoase împotriva Republicii Moldova, ce se pedepseşte cu închisoare de la 16 la 25 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

Trădarea de Patrie este o infracţiune de gravitate excepţională, deoarece indiferent de forma pe care o ia, creează nu doar pericol securităţii de stat, ci constituie o încălcare a obligaţiei de fidelitate pe care fiecare cetăţean al Republicii Moldova o are faţă de Patria sa, precum şi datoria lui sfântă de a o apăra.

În baza sondajului recent efectuat de către o agenţie europeană, România spre deosebire de alte servicii speciale străine se evidenţiază printr-un număr masiv de angajaţi în domeniul securităţii. Cu 12 000 de angajaţi, Serviciul Român de Informaţii are de două-trei mai mulţi lucrători ca MI 5 - MI 6 (4200) din Marea Britanie, BfV (6000) din Germania sau serviciile secrete franceze (6000).

Cu un asemenea arsenal de angajaţi în securitate, statul român dispune de posibilitatea monitorizării situaţiei operative în toate centrele universitare din posesie unde-şi desfăşoară studiile tinerii basarabeni.

Tactica serviciilor secrete româneşti pe parcursul anului 2008 a fost caracterizată prin acţiuni informative agresive, mediul studenţilor "basarabeni" constituind pârghia frecvent utilizată contra statului Republica Moldova.

Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi la studii în România sunt recrutaţi în calitate de surse de informaţii cu scopul realizării aşa - numitului "plan secret de unificare" a Republicii Moldova la "Patrie-mumă". Serviciile secrete româneşti continuă disperat să mizeze pe constituirea "coloanei a 5-a", irosind imense resurse financiare din bugetul statului român.

Similar anilor precedenţi, cu ocazia sărbătorilor naţionale, pe întreg teritoriul României au fost evidenţiate multiple organizaţii neguvernamentale ale studenţilor RM dirijate secret de către serviciile secrete române. Acest lucru poate fi clar observat în preajma alegerilor parlamentare moldoveneşti din 05.04. 2009.
Obiectivul prioritar al secţiilor judeţene ale Serviciului Român de Informaţii constituie racolarea membrilor acestor ONG-le şi dirijarea acţiunilor lor. Mai mult ca atât, "sursele" respective sunt remunerate financiar direct din cadrul acestor structuri speciale.
Implicarea serviciilor speciale române în treburile interne ale Republicii Moldova, a fost clar demonstrată de către unii tineri basarabeni care-şi fac studiile în România în articolul publicat în editorialul "Moldova Suverană" din 17.06.2008 - "Studenţii din Republica Moldova, o pradă uşoară pentru serviciile secrete din România".

Ca rezultat, securiştii români nu au ezitat să documenteze şi să compromită contactul unui ofiţer SIS cu studentul basarabean D. Nicu de la Şcoala naţională de studii politice şi administrative (SNSPA) din Bucureşti.. Astfel, tânărul basarabean a fost manipulat să publice în mijloacele mass - media "Jurnal de Chişinău" şi "Ziarul de gardă" finanţate de statul român, două articole pe 19 august şi respectiv 4 septembrie 2008 ce reflectau selectiv conţinutul convorbirii lui D. Nicu cu colaboratorul SIS, denaturând semnificativ subiectele discuţiei lor în scopul compromiterii politicii actualei guvernări la consolidarea suveranităţii şi statalităţii RM.

În presa românească tot mai mult este mediatizat faptul dirijării Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), director Eugen Tomac, instituţie subordonată Guvernului României, de către serviciile secrete române. În mod special, este reflectată finanţarea frauduloasă destinată Republicii Moldova prin intermediul instituţiei respective (care constituie circa 70% din numărul total de fonduri destinate românilor de pretutindeni), suma anuală constituind aproximativ 1 milion de euro.
Schema de finanţare a diferitor ONG cât şi a unor persoane fizice de către DRP este realizată prin intermediul anumitor instituţii intermediare din România, cum sunt: "Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni" (fondator Daniela Mioara Soros; "Fundaţia Academica "Petre Andrei" - Iaşi, director Doru Tompea; "Centrul pentru Democraţie Iaşi"; "Centrul de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning Iaşi".

Remarcabil este faptul, că în conformitate cu normele dreptului internaţional, nici un stat nu poate impune altui stat propriile reglementări financiare. Prin urmare, organizaţiile neguvernamentale din Republica Moldova finanţate de DRP nu sunt obligate să prezinte documentele contabile, ci doar anumite rapoarte de activitate. În aşa mod, serviciile secrete române au libera acţiune de a-şi acoperi interesele financiare proprii ale unor şefi de subdiviziuni, care vor fi nominalizaţi mai jos.
Cu referire la asociaţiile gestionate de către SRI în mod special au fost evidenţiate ONG-le "Uniunea Naţională a Tinerilor Basarabeni" din or. Bucureşti şi "Grupul de Iniţiativă Basarabeană" din or. Cluj-Napoca.

La Cluj-Napoca continuă să activeze "Grupul de Iniţiativă Basarabeană" (GIB) condusă de către N. Leva, care la rândul lui este protejat de Secţia SRI Cluj.

Liderul "Uniunii Naţionale a Tinerilor Basarabeni", C. Rădăuţă s-a evidenţiat la finele anului 2007 prin iniţiativa coagulării sub asociaţia acestuia a tuturor ONG-le de tineri moldoveni din România. În cazul dat, cei de la "GIB" s-au manifestat printr-un comportament echidistant, exprimându-şi insatisfacţia colaborării cu persoane "apărute din necunoscut".

Trezeşte nedumerire şi activitatea "Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din or. Bucureşti" prezentată de către V. Durnea, care a fost observat cu colaborator al SRI, care fiţi atenţi, circulă cu automobilul cu numerele de înmatriculare B 55 YCC.
V. Durnea cu complicii săi E. Burlacu şi O. Mahu de la "Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni" au fost pregătiţi şi trimişi de serviciile speciale române la finele lunii noiembrie 2008 la Chişinău. Au însoţit ex-angajatul Preşedinţiei României pe problemele românilor de pretutindeni, E. Tomac.

Remarcabil este, că E. Tomac înainte de a fi numit în funcţia deţinută a condus mai mulţi ani la rând "Liga tinerilor români de pretutindeni", fiind student al Universităţii din Bucureşti. Situaţia acestuia nu avea cum să rămână fără atenţia serviciilor speciale române.

Căsătoriile surselor de informaţii la fel sunt planificate în cadrul instituţiilor speciale româneşti. E. Tomac este căsătorit cu D. Postică, fosta membră activă a "Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni", redactor-şef al revistei "Confluenţe". De altfel, după culise se cunoaşte că E. Tomac îşi înşeală soţia cu fiica preşedintelui României, E. Băsescu, posibil tot în baza unui scenariu planificat de către aceste servicii.

În baza misiunilor primite, liderii ONG-le nominalizaţi s-au evidenţiat de multiple ori prin manifestaţiile stradale din România împotriva guvernului de la Chişinău.

Din rândul ONG-le dirijate de către serviciile secrete române implicate activ întru susţinerea lui E. Tomac au putut fi evidenţiaţi: C. Ciobanu - preşedintele OSB Bucureşti; S. Răcilă - vicepreşedinte al OSB Bucureşti; V. Durnea - vicepreşedinte al OSB Bucureşti; Şt. Miron - secretar general al OSB Bucureşti; O. Apostol - preşedintele OSB Braşov; Iu. Munteanu - preşedinte al OSB Constanţa; A. Tinică - vicepreşedinte al OSB Constanţa; Al. Jurcăneanu - preşedinte al Clubului Studenţilor-Basarabeni şi Bucovineni, din cadrul Ligii Studenţilor din Galaţi; I. Buga - preşedinte al Şcolii de Vară "Comunităţi Româneşti şi Identitate Europeană". Este îngrijurator faptul, că mulţi dintre ei sunt utilizaţi în orb de către serviciile speciale române.

În cadrul instituţiilor universitare de la Iaşi a fost evidenţiată activitatea "Asociaţiei Tinerilor Români Basarabeni şi Bucovineni" (ATB) condusă de către D. Caranfil. În perioada anului 2008 ATB - ul s-a manifestat prin organizarea sistematică a manifestaţiilor cu prilejul zilelor naţionale ale României. Totodată, în persoana lui D. Caranfil au fost efectuate deplasări grupate ale studenţilor basarabeni de la Iaşi la Chişinău întru susţinerea formaţiunilor politice moldoveneşti de orientare anticonstituţională, evident sub dirijarea serviciilor speciale române.

Cu referire la Iaşi , a fost remarcată şi activitatea "Asociaţiei Tinerilor Români din Afara Graniţelor" - E. Jomir şi a organizaţiei neo-fasciste "Noua Dreaptă" - M. Arhire, care deseori au fost observaţi de colegii lor în automobilele IS 55 YDI; IS 05 SHP din dotarea SRI-lui.

Universitatea din Suceava la fel este remarcată prin activităţi neguvernamentale ale studenţilor "basarabeni", gestionate de către serviciile secrete române. La finele anului 2008 în localitatea respectivă a fost lansată revista "Basarabia" de către "Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia Suceava" (GIRB), al cărei conţinut cuprinde articole "unioniste". A fost distribuit gratuit în mediul studenţilor basarabeni din România, proiect susţinut de către serviciile speciale române.

Publicaţiile din presă au scos în evidenţă circa 22 de studenţi basarabeni de la Sibiu , care pe data de 26.10.2008 au iniţiat acţiuni de legalizare a Organizaţii a Studenţilor Basarabeni (OSB) din localitatea dată. Echipa de coordonare intermediară, până la primirea personalităţii juridice va fi condusă de V. Bîlici, iniţiatoarea "proiectului".

Mediul universitar din Baia Mare la 17.12.2008 a fost marcat prin înfiinţarea Clubului Studenţilor Basarabeni si Ucraineni (CSBU) din cadrul Universităţii de Nord. Principalele direcţii de orientare ale organizaţiei au fost stabilite schimburile interculturale între studenţii basarabeni, cei din regiunea ucraineana Transcarpatia si cei din municipiul Baia Mare. Liderul asociaţiei respective a fost evidenţiat E. Morari observat în oraş cu un domn necunoscut, ce era la volanul automobilului B 55 VEK din dotarea SRI.

La Academia Forţelor Militare din Sibiu în funcţia de ofiţeri de contrainformaţii au fost stabiliţi colonelul Coca şi maiorul Micu, precum şi Bogdan Timofte şi Adrian Boghean. Securiştii respectivi s-au manifestat prin discuţii şi anchetări particulare organizate cursanţilor din Republica Moldova.

Dovadă a racolării cursanţilor Academiei Forţelor Militare din Sibiu de către serviciile speciale ale României poate servi domeniul de activitate al absolvenţilor români din cadrul instituţiei nominalizate. Au fost evidenţiaţi Înţeleptu Ionuţ, colaborator al Serviciului de Pază şi Protecţie a României; Iorga Benedict, colaborator al Serviciului Român de Informaţii; Mitrofan Daniel, colaborator al Direcţiei Informaţii al Armatei României.
Pentru înrolarea în cadrul serviciilor speciale din România, anual din cadrul Academiei Forţelor Terestre din or. Sibiu sunt selectaţi circa 10 cursanţi, care pe parcursul anilor de studii au fost utilizaţi activ în calitate de surse de informaţii.

La fel ca şi în cazul altor instituţii cu profil militar la Academia de Poliţie "A.I. Cuza" din Bucureşti îşi desfăşoară activitatea ofiţeri SRI sub acoperire, care au fost sesizaţi în contacte directe cu cursanţii basarabeni cum sunt Iu. Burca, V. Petrov, Ig. Cujbă, S. Sîrbu, V. Nour şi V. Zaporojan.

La Bucureşti a fost evidenţiat ofiţerul SRI Gabriel Sorin Neagu, care se remarcă prin interesul sporit faţă de ocupaţiile tinerilor basarabeni, a părinţilor, rudelor apropiate etc. Oarece cu ce scop?
Trezeşte panică şi spaimă cazul studentei basarabence D. Andriuţă, care pe parcursul efectuării studiilor la Universitatea din Sibiu în primăvara anului 2008 a fost chestionată de către un ofiţer al Serviciului Român de Informaţii.

Căminele Academiei de Studii Economice din or. Bucureşti la fel nu rămân fără atenţia SRI - lui, care cu regularitate studiază şi selectează surse din mediul basarabenilor.

În legături directe cu studenţii basarabeni din România au fost observaţi multipli colaboratori ai serviciilor speciale româneşti, cum sunt:
SRI Bucureşti - Mircea Chelaru general locotenent SRI; Coldea Florian; Bercaru Marius; Gabrian Ioan - ex-şef al Protecţiei Interne din SRI;
SRI Iaşi - Gheorghiu Nicolae - lt. colonel, şef interimar în octombrie 2007; Simion Tiberiu - general de brigadă în rezervă, destituit în 2007, a activat la Iaşi din 2002, anterior în perioada 2000-2001 la Secţia SRI Timişoara, după care în 2001-2002 la Secţia SRI Bacău;
SRI Timişoara - Petrea Vasile, colonel;
SRI Bacău - Florin Mihai,maior;
SRI Cluj-Napoca - Hundrea Ioan, colonel.

În altă ordine de idei, spre deosebire de alte servicii speciale străine competenţa Serviciului Român de Informaţii ar putea fi apreciată după rezultatele anumitor ofiţeri SRI.

Pentru merite "deosebite" faţă de "Patria - mumă" din cadrul Secţiei SRI Iaşi au fost evidenţiaţi - Calinescu Gheorghe, Constantinescu Mihai, Dogaru Corneliu şi Miricia Tiberiu - ofiţeri SRI destituiţi pentru sustragerea şi încercarea de a vinde informaţii secrete. Tot aici poate fi adus şi exemplul ex-ofiţerului SRI Tulcea - Gherasim Iulian care în luna februarie 2008 s-a remarcat prin jaful de bani la o casă de schimb valutar din or. Constanţa.

Pe teritoriul Republicii Moldova activitatea informativ-subversivă ale serviciilor secrete româneşti este intercalată şi consolidată de către unii "colaboratori" ai misiunii diplomatice a României la Chişinău.

La acest capitol poate fi nominalizat Emanuel Preda, colaborator în state alDirecţiei Contrainformaţii a SRI, care activează sub acoperirea funcţiei de ataşat pe afacerile interne a Ambasadei României. Similar predecesorului său Mihai Dumitrescu, Emanuel Preda este protejat de persoane cu funcţii înalte din conducerea statului vecin.

Sunt organizate aşa-numitele întruniri conspirative ale liderilor asociaţiilor de studenţi "basarabeni" în cadrul Consulatului României la Chişinău. Tinerii primesc instrucţiuni şi remunerări financiare de la "unii" diplomaţi români "salvatori ai neamului".
Pentru defăimarea imaginii statului Republica Moldova, serviciile secrete române practică marşrutizarea cu misiuni speciale din România în Republica Moldova a surselor sale racolate din mediul studenţilor "basarabeni".

Astfel, a fost evidenţiat V. Şoimaru, student în România la Universitatea Româno - Americană. care pe data de 27.08.2008 a fost reţinut de către organele de poliţie pentru faptul, că a încercat să deseneze neautorizat sub Arca de Triumf din Chişinău harta "României mari".

Remarcabil este, că statul român pentru fidelitatea studenţilor basarabeni manifestată faţă de ideea unionistă, în coraport cu serviciile speciale române, practică diverse forme de "mulţumire". Spre exemplu, la Timişoara unii ex-lideri de asociaţii "basarabene" cu sprijinul securităţii, au obţinut funcţii în calitate de senatori, cum sunt Al. Rîşneac - fost preşedinte al OSB Timişoara; S. Bucşa - fost preşedinte al OSB Timişoara; L. Răzmeriţă - fost preşedinte al OSB Timişoara; A. Tudoroi- fost preşedinte al OSB Timişoara. Desigur, aici poate fi calificat şi cazul lui E. Tomac.

Securitatea Republici Moldova este atenuată şi de actualii lideri politici de la Chişinău D. Chirtoacă, Vl. Filat, Al. Tănase, cetăţeni ai României care au avut contacte cu serviciile secrete române.
Serviciile secrete ale României practică cu regularitate selectarea candidaţilor atât din cadrul instituţiilor liceale, cât şi universitare. Este cunoscut de către toţi, că Al. Tănase şi Vl. Filat au studiat la Universitatea "A. I. Cuza" în perioada anilor 1990-1994, fiind colegi de "breaslă" cu Directorul Serviciului de Informaţii Externe al României, Mihai Răzvan-Ungureanu.

În altă ordine de idei, primarul general al mun. Chişinău, D. Chirtoacă şi-a făcut studiile la liceul "C. Negruzzi" Iaşi în perioada anilor 1993 - 1997 pe careMihai Răzvan - Ungureanu l-a absolvit în anul 1987. Posibilele contacte ale actualului primar general de Chişinău cu serviciile secrete străine pot fi demonstrate şi prin frecventele deplasări particulare ale acestuia în România.
Tot la Iaşi a fost remarcat V. Koroli sesizat cu unii ofiţeri SRI în perioada anilor 1992 - 1996 pe parcursul efectuării studiilor la Universitatea "A.I. Cuza".

În detrimentul intereselor statale ale Republicii Moldova, serviciile secrete române sistematic practică utilizarea surselor operative racolate din sfera mass-mediei. Din mediul absolvenţilor Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti a fost evidenţiat angajatul "Teleradio-Moldova", V. Stângaciu.

Problematica obţinerii cetăţeniei române constituie una dintre motivaţiile de bază pentru care tinerii basarabeni se deplasează la studii în România. Serviciile secrete române, nu ezită să profite de această situaţie pentru racolarea tinerilor basarabeni de interes informativ.

Sub acoperirea SRI a fost evidenţiată activitatea absolventului basarabean al Universităţii din or. Bucureşti, R. Deleanu, care apare în calitate de avocat şi oferă servicii intermediare pentru obţinerea cetăţeniei române.

În contextul celor expuse, ne exprimăm profund îngrijorarea faţă de actualul curs al politicii externe româneşti direcţionat împotriva statalităţii, independenţei şi suveranităţii Republicii Moldova.

Calificăm acţiunile serviciilor secrete ale României antidemocratice, ieşite din cadrul normelor Uniunii Europene, ce violează flagrant Convenţia europeană pentru drepturile omului.
Solicităm, anihilarea imediată a tuturor activităţilor ilicite practicate de către serviciile secrete ale României în mediul studenţilor basarabeni şi oferirea explicaţiilor publice pe cazurile enumerate mai sus.

Autor: studentbas@yahoo.co.uk
Sursa: azumix.ablog.ro
pidar.i peste pidari.i inca un pic si scapam,UNIRE
A comentat cdm 15 martie 2009, 00:54
Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 15 martie 2009, 01:12
Organizatie a Studentilor din Romania nu exista,iar persoana care a postat aceasta scrisoare pe blog a primit-o din alte surse.
E inca o incercare nereusita a moldovenilor vostri de a ne arunca noua gaina moarta in prag de alegeri.Probabil simt ca le km fuge ,,craca de sub picioare,, si comnunistii carora li se inchina nu vor mai fi mult timp.
Documentati-va inainte sa aruncati cu rahat.Blogul este foarte cunoscut in Romania si numai oamenilor din domeniul caruia i se adreseaza...in niciun caz ,,fiilor ratacitori,, .
Este un blog sustinut de cea mai mare asociatie din domeniul securitatii nationale,iar posesoara e membra a acesteia.
Chiar va invit sa vizitati site-ul ,poate ,poate mai invatzati si voi ceva!
www.semperfidelis.ro

Si k sa va convingeti si voi ce fel de oameni il viziteaza permanent :

http://tpvip.ablog.ro/

(pe aceasta adresa sunt postate IP-urile institutiilor care frecventeaza blogul ,,Code IX,,).
Have fun!

A comentat Code IX 15 martie 2009, 02:06
ha-ha-ha! o mai mare tampenie decat aceasta nu mi-a fost dat sa citesc de mult timp. sunt studenta la scoala nationala de studii politice si administrative din bucuresti, am facut liceul la iasi. de cinci ani de cand stau in romania nu am avut niciodata ocazia, ca sa-i spun asa, de a ma intalni cu vreun colaborator de genul. articolul acesta reprezinta o aberatie de zile mari. stati linistiti, nimeni nu vinde, fura sau paraste romania sau moldova. da,.... o lectura relaxanta si amuzanta pt o dimineata de duminica. doamne, mare e gradina ta!
A comentat liliana 15 martie 2009, 11:04
Liliana, de obicei nu prea ai ocazia sa te intalnesti cu "colaboratorii" astia, ei sunt cam ca masonii, te cauta atunci cand au nevoie de tine si te gasesc intotdeauna. Daca nu ies la contact direct, nu inseamna ca nu exista. :D De acord, insa ca scrisorica asta reprezinta o mare aberatie. E scrisa intr-un ton cam panicat asa... de parca oamenii care au conceput-o s-ar teme de ceva... iminent :)))
A comentat Dan 15 martie 2009, 11:44
Mai e putin pana pe 5 aprilie..le este frica,nu va mai aduceti aminte ca asa s-a intamplat si in 2005?
Voro si ai lui incearca sa dea vina pe altii pt greselile lor.
Si da,scrisoarea e aberanta....ma mir si acum ca au lansat-o....si ma intreb oare nu le este rusine de ceea ce au facut din RM intr-un timp atat de scurt?
Si nicio problema ...au si ei ditamai agentura in Ro si sunt parca mai activi decat SRI....dar stii ca le place sa arunce cu rahat,so...poop dulce ( cu un pumn) SIS-ul...si ma rog pt sufletului lui de ,,wannabe KGB,,.
E greu sa traiesti in umbra KGB-ului!:))))))))))
A comentat THX 15 martie 2009, 13:12
da...sigur nu se intalnesc chiar pe toate drumurile coraboratorii. totusi, ma roade curiozitatea:care sunt criteriile dupa care sunt selectati potentialii colaboratori din randul studentilor basarabeni. intrebare retorica...
A comentat liliana 15 martie 2009, 16:03
imputiciuni comuniste, bestii si jigodii sovietice moarte voua, v-a tremura curul de frica ca trebuie sa luati laba de pe tarisoara noastra draga...forta frati romani mai e putin si si cade si ultimul rus spurcat care sta la conducerea basarabiei. moarte rusiei si bolsevicilor si traiasca ROMÂNIA MARE. UNIRE UNIRE UNIRE DIN TOT SUFLETUL ROMÂNESC.
A comentat românia mare 15 martie 2009, 18:09
frati romani cititi aici www.miscarea.net si www.noua dreapta.org si luptati pentru reintregirea patriei noastre
A comentat 15 unirea 15 martie 2009, 18:33
rati romani cititi aici www.miscarea.net si www.nouadreapta.org si luptati pentru reintregirea patriei noastre
A comentat 15 unirea 15 martie 2009, 18:35 | mergi sus ▲
A comentat THX 15 martie 2009, 20:19 | mergi sus ▲
Pentru LILIANA VIS-A-VIS DE CRITERIILE DE SELECTIE PRIVIND RECRUTAREA UNOR POSIBILI COLABORATORI AI SIS SI SRI.

http://azumix.ablog.ro/2008-09-25/statutul-colaboratorilor-s-i-s-rep-moldova.html

IAR PT SRI KM TOT ACELEASI CU MICI MODIFICARI.


A comentat THX 15 martie 2009, 20:23 | mergi sus ▲
Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !
A comentat micael 15 martie 2009, 21:52 | mergi sus ▲
micael esti k o moara stricata!
Ciocu micccccccccc!
A comentat Thx 16 martie 2009, 00:08 | mergi sus ▲
Thx,eu daca as fi in locul tau mi-ar fi fost rusine sa spun asa ceva ! Nu pricep,cum de nu ti-e tie rusine sau tu esti prea evoluat pentru a simtii asa ceva !!! LOL !

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !
A comentat micael 16 martie 2009, 01:25 | mergi sus ▲
Bre,fratilor,a dat romanismul in mine rau de tot in ultima perioada de am ajuns sa scriu cateva versuri pe aceasta tema . Sunt curios sa aflu si parerea voastra ? Puteti fi foarte caustic ca nu ma supar ! LOL !

Un Neam,O Limbă,Aceiaşi Credinţă
Trei mari provincii istorice,Acelaşi popor
Şi un singur an de graţie
1 Decembrie 1918
Când Antica Dacie de Sânge Roman,
A renăscut in România Mare !
Ca vechii Celţi de odinioara
În Imperiu Britanic de ieri !



Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !
A comentat micael 16 martie 2009, 01:30 | mergi sus ▲
BUNA...NU AM SCRIS INCA NICIODATA UN COMENTARIU PE ACEST SITE...DAR CA RASPUNS LA ARTICOLUL PE CARE TOCMAI L-AM CITIT NU POT SA MA ABTIN...SI CRED CA NU AM DE CE SA MA ABTIN....ESTE O INTREAGA CORUPTIE IN ACESTE SERVICII DE INFORMATIE...CA PESTE TOT DE ALTFEL....SI ZIUA DE 5 APRILIE TREBUIE SA INSEMNE CEVA PENTRU REPUBLICA MOLDOVA SI PENTRU VIITOAREA UNIUNE EUROPEANA din care o sa faca parte si tarisoara noastra... si sa nu lasam pe nimeni si nimik sa ne mai fure ceva ce ne apartine....sa aratam in 5 aprilie ca tinerii stiu ce vor...si obtin ce vor!!!...votam democratia!!!.... www.ae.md
A comentat ALBINA 16 martie 2009, 10:09 | mergi sus ▲
Numai ineptii! Incepe sa-mi para tot mai rau ca atunci cand s-a destramat Uniunea Sovietica, Romania n-a facut front comun cu Polonia si Ceho-Slovacia pentru a revendica teritoriile luate cu japca in al doilea razboi mondial! Din acest punct de vedere, recunoasterea independentei Republicii Moldova de catre Ronmania imi apare acum ca fiind un act gresit! Parerea imi este intarita cand vad oripilat cine conduce acum acea asa-zisa \\\"tara\\\", cand vad ca multi din locuitorii sai habar n-au carei natii apartin si ce limba vorbesc! Sper sa se destepte odata basarabenii si sub flamura tricolora a libertatii sa-i dea seama ca apartinem cu totii unui singur neam, cel roman si ca vorbim cu totii o singura limba, limba romana!
A comentat ALEC-BM 16 martie 2009, 11:05 | mergi sus ▲
Suspect de proromanesti toate comentariile de aici... Liliana, uite un exemplu de \"sondare\" a terenului, practicat de catre \"baietii cu ochi albastri\"... sunt aproape sigur ca unele dintre comentariile de aici, poate chiar cele mai anticomuniste, sunt lasate de ei pentru a urmari reactia publicului
ca rezultat, azi dimineata la ora trei si jumatate erau 210 vizualizari, ar acum la 13.25, deci dupa 10 ore, sunt 285. Cam cat in toata ziua precedenta.
A comentat Ieremia 16 martie 2009, 11:24 | mergi sus ▲
Fratilor, din continutul acestui articol am intels ca sursele SRI sunt niste rasuri...
A comentat G. Maior 16 martie 2009, 13:11 | mergi sus ▲
Adica? :)))
A comentat LOL 16 martie 2009, 15:14 | mergi sus ▲
Inainte sa va intereseze daca SIS-ului ii place sa se dea cu fundul de pamant de pomana...trebuie sa fiti uniti pe 5 Aprilie...si sa-i trimiteti in Siberia pe alde Voro si ai lui!
Cand spun uniti....nu ma refer la ceea ce s-a intamplat la zilele Europei cu Klimenco...cand singurii care au sarit sa-l cafteasca din pricina discursului tinut in limba rusa...au fost batranii!Tinerii au stat departe.....incercati sa-l sustineti pe Chirtoaca,incercati sa faceti RM sa infloreasca iar!
Obiectivul principal e inlaturarea comunistilor si apoi restul vine de la sine!
A comentat Thx 16 martie 2009, 17:13 | mergi sus ▲
ce s-a mai petrecut pe aici cat timp am fost in holiday !? ei, sigur ca va fost dor de mine !
A comentat furnica 16 martie 2009, 18:01 | mergi sus ▲
Doamne, Doamne, da ce-mi vad ochii, un oltean pe nume micael a inceput sa scrie versuri. din curiozitate le-am tras la imprimanta si le-am citit membrilor din familie fara sa le spun cine-i autorul. Reactii: nepoata de 12 ani, " e ridicol, ce poezie este asta, faci misto de mine", intre timp a venit bunicul cu caruta de lemne de la padure, ii citesc poezia, ramane tablou si alte picturi, e clar, nu pricepe despre ce-i vorba, hopa, Oskar, calul, iti apreciaza poezia, in timp ce citeam a tras un vant de era sa darame grajdiul, am tradus asta ca fiind un set de aplauze. Bravo micael, calul a inteles ce-ai vrut sa spui, persevereaza baiatule cine stie unde se afla geniul....si noi nu stim.
A comentat furnica 16 martie 2009, 18:20 | mergi sus ▲
Nu e chiar sigur, Furnica. Mie îmi era foarte bine fără tine. Nu vreau să te jignesc, dar nu-mi place că eşti contra basarabenilor în general şi de cele mai multe ori faci nişte comentarii jignitoare. Acesta este adevărul pe faţă. Nu-mi place să vorbesc pe la spate...
O să intru şi eu mai rar pe site-ul ăsta, că m-am cam plictisit...
A comentat Prinţesă 16 martie 2009, 18:38 | mergi sus ▲
Furnica,mersi,mersi,dar totusi nu inteleg cum de ti-a trecut asa de repede suspendarea de o luna sau tu smechere ai mituit vreun arbitru !
Oricum e ok,am si scris ca ma astept la multe critici,nu-i nici o suparare,atata timp cat imi sunt adresate mie ! LOL !
Cred ca ai invat lectia si anume ca imi sare mustaru` doar cand le "acorzi" tu atentie basarabenilor,in rest frate,n-am absolut nicio tresarie de orgoliu ca ma iei tu la misto ! LOL !
Asa e,daca te asteptai la un raspuns mai acid,fii pe pace,dragalasule,ca inca nu mi-ai dat un motiv real de "dulcegarii" LOL !

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !
A comentat micael 16 martie 2009, 19:19 | mergi sus ▲
printesa, iti sugerezi sa nu mai intri deloc, sincer, mie mi-ai face un mare serviciu, mai scuti nitel de incultura ta crasa. asdar, Adio !
A comentat furnica 16 martie 2009, 21:09 | mergi sus ▲
micael, dupa ce am fost blocat de niste pacalici care studiaza in RO( o sa revin cu ceva comentarii asupra acestor indivizi, asa-zisi studenti basarabeni care studiaza in Ro, mai exact in Timisoara) am citit unele comentarii in special al tau si al Printesei, am ramas surprins , odata in plus, dat fiind faptul ca eram blocat, voi doi ma atacati cu cea mai crasa nesimtire stiind f. bine ca nu am dreptul la replica si nu ma pot apara, pareati un fel de zmei. Mai zmeu zmeuros, probabil ca nu realizezi, pt. mine nu esti decat un putoi super incult si agramat, ma amuza aroganta si naivitatea ta si a altora dar in acelasi timp ma irita indivizii care lovesc pe la spate, pe romaneste, nu suport jigodiile. De departe esti cea mai mare jigodie de pe acest sit.
A comentat furnica 16 martie 2009, 21:26 | mergi sus ▲
Salutare micael ! Nu lua in seama diferite ganganii urat mirositoare (cum poate o furnica mica sa imprastie atata venin?), propun sa te amuzi putin cu clipul urmator: http://stefanmiron.wordpress.com/2009/03/16/video-cetatenia-romana-pentru-moldoveni-sau-cum-isi-bat-joc-autoritatile-de-la-bucuresti-de-romanii-basarabeni/
A comentat Babacu 16 martie 2009, 21:46 | mergi sus ▲
pt basarabeni, am un mesaj ! Pe super romanul FURNICA nu-l intereseaza cine iese la aceste alegeri in republica Pruto-Nistreana, orcine ar iesi lucrurile vor ramane la fel. Sunt insa f. interesat sa ramaneti acolo unde sunteti, adica in tara voastra, sa va fauriti natia voastra, cultura voastra, etc., referitor la vizitele prin Ro, incercati cat mai rarut ca-i mai dragut.
A comentat furnica 16 martie 2009, 21:53 | mergi sus ▲
Furnica,frate,nu stiu ce mi-ai facut dar se pare ca mai afectat putin de mi-am pierdut din seriozitatea care ma caracteriza la inceputurile mele "comentaristice" pe acest site,de-mi face o deosebita "placere" sa corespondez cu caractere mizere ca al tau.
Si cu toate ca ma roaga oameni de care am inceput sa ma atasez,chiar daca nu-i cunosc si pe care ii respect enorm(gen Babacu) ,sa te las in plata Domnului si sa te ignor,uite na,ca nu pot !
Tu Furnica nu esti nimic mai mult decat un simplu cobai rezistent la multe ironii,pe care fac eu experimente online spre ai invata pe unii basarabeni care din nefericire nu mai stapanesc limba romana la fel de bine ca noi astialanti,cum sa puna la punct caractere josnice ca al tau si mai ales sa nu-si faca sange rau doar pentru ca un aiurit ca tine decreteaza cu de la sine putere ca ei,basarabenii nu mai sunt romani,ci cu totul altceva,D-zeu stie ce !
1.Te-am luat la misto in timp ce tu erai in "vacanta" pentru ca ai reusit trista performanta sa devii diva acestui site si oamenii au inceput sa te dea ca exemplu,eu chiar nu-mi dau seama de ce te superi,cand ai trebuii sa sari in sus de fericire ca ai ajuns in sfarsit asa precum cred ca si isi doreai Jolly Jokerul de pe Basarabeni.Ro. In sfarsit ai iesit din anonimat,esti si tu cineva,bucura-te capcaunule ! LOL !
2.Ma bucur ca ai acum ocazia sa-mi dai replica,te ascult ! Stii,bre Furnica,tu odata mai caracterizat perfect,poate din greseala,poate ca nu,n-are importanta,dar ai spus ca oltenii sunt incapatanati ! Hey,aici chiar ca ai pus punctul pe i . Si daca isi mai aduci aminte,eu ti-am promis ca o sa te fac sa plangi online,sa suferi,sa te varcolesti in propria ta neputinta ca te afli in imposibilitatea de a-mi da o replica pe masura ! Am sa te fac sa turbezi prin cele mai taioase cuvinte ce tie sigur nu ti-au trecut prin cap,e posibil chiar sa si nu le cunosti,trebuind astfel sa tii doua ferestre deschise in banda de jos a ecranului computer-ului tau,ca astfel sa intri mai repede pe DEX si sa afli sensurile dulcegariilor de care vei avea parte cu nemiluita ! LOL !
Hmm,o ultima precizare pe care am mai facut-o si unui alt caracter asemanator cu al tau,mai stii poate chiar o exista vreun anumit grad de rudenie intre voi,ca astfel nu-mi explic cum de era replica ta mizera,feminina in oglinda !Am uitat cum o cheama,asta in cazul ca ai fi curios sa afli. LOL !
Ei i-am spus atunci,odata,ca daca basarabenii sunt Pruto-Nistreni,noi cei din Patria Mama ce puii mei suntem,oare Pruto-Tiesieni ! Mediteaza putin la acest joc de cuvinte,poate te mai destepti si tu din marea prostie in care dormitezi fara sa bagi de seama. LOL !

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 17 martie 2009, 00:34 | mergi sus ▲
Bre,Furnica,ai sa-ti spun o poveste pentru ca ma simt in vana si sunt foarte inspirat la ora asta tarzie din noapte.Sper ca stii cum se zice,ca spre dimineata inspiratia umana se simte in elementul ei .
Si pentru ca tot esti tu din Bacau ,din frumoasa Moldova,unde Stefan cel Mare si Sfant a ridicat o multime de biserici si manastiri,unele dintre ele sunt adevarate bijuterii in patria,pe care eu le-am vazut doar la televizor,e imposibil sa nu fi intrat in vreuna din ele si sa nu fii ascultat Sfanta Evanghelia,acolo unde in Noul Testament exista o frumoasa parabola care poate explica pe deplin starea ta sufleteasca !
Este vorba despre parabola Fiului Ratacitor,unde Mantuitorul ne vorbeste foarte frumos si foarte plastic despre un Parinte foarte bogat care avea doi fii,unul mai mare si altul mai mic.
Si intr-o buna zi ,fiului celui mic i se nazare sa plece in lumea larga,astfel incat se duce la Parintele sau si isi cere jumatate sa din avere .
Tatal,ca orice parinte intelept stiind ca printre straini nu este asa de usor de trait si nici ca viata printre ei nu este dulce ca mierea,se intristeaza,se mahneste in sinea sa,dar asculta de copil sau,ii da jumatatea sa din avere si il lasa cu inima indurerata sa plece .
In fine tanarul nostru ajunge peste mari si tari,petrece in tot felul de moduri,ba cu femei,ba cu tineri ca el,pana cand isi cheltuieste toata averea primita de la Parintele sau si saraceste,a saracit in atat de mult incat ajunsese sa manance laturile porcilor si sa umble in zdrente .
Tot meditand el la situtia ingrata in care ajunsese isi zice in gand : Si sclavi o duc mai bine in casa Tatalui meu decat o duc eu aici,mai bine ma intorc acasa la Tatal Meu si il rog sa ma primeasca ca argat printre sclavii sai.Si astfel face drum intors si porneste spre Casa Parinteasca .
Tatal sau vazandu-l din indepartare,ii iese in cale,bucuros si cu lacrimi in ochi,il imbratiseaza si-l saruta,le da ordin argatilor sai sa-i aduca haina cea noua fiului sau,ii pune inel cu piatra pretioasa pe degetul mainii si nu-l lasa sa spuna nimic,asa de fericit era ca fiul i se intorsese acasa,ba chiar le da ordin argatilor sai,sa taie vitelul cel mai gras si sa pregateasca bucatele cele mai alese spre a sarbatori intoarcerea fiului sau .
Intre timp aude si fiul cel mare ce era la munca campului, muzica sarbatorii din Casa Parinteasca si curios se duce sa vada ce se intimpla.
Cand il vede pe fratele sau mai mic si pretecerea grandioasa pe care Parintele sau a dat-o in cinstea lui,ii spune tatalui : Tata,niciodata n-ai dat o petrecere pentru mine,sa-mi cintesc si eu prietenii cum se cuvine si eu niciodata nu ti-am iesit din cuvant si intotdeauna te-am ascultat ,iar acesta(fratele sau)ti-a cheltuit jumatate de avere si nu te-a ascultat .
La care Tatal ii raspunde :Pe tine fiule(fiul cel mare) intotdeauna te-am avut langa mine,dar acesta(fiul cel mic)pierdut a fost si l-am regasit,mort a fost si a invitat !

Aceasta parabola se poate aplica foarte bine si in cazul nostru,in cazul romanilor de pe ambele maluri ale Prutului !
Se mai gasesc unii si in genul tau Furnica,care se indigna la idea reintoarcerii basarabenilor in casa parinteasca,in Romania Mare si aduci diverse argumente prin care sa justifici ca ei(basarabeni) n-au contribuit cu nimic la Tara asta,la Romania moderna si in consecinta nu au niciun drept sa revina la origini,in stravechiul spatiu romanesc de la Tisa la Nistru,pentru ca ei in opinia ta sunt sau au devenit niste straini,doar pentru ca nu mai vorbesc perfect romaneste sau doar pentru ca ne mai recunoscandu-i ca fiind fratii tai,fratii nostri si pentru ca poate te-ai saturat sa incerci sa-i mai intelegi si nu mai ai rabdare sa le asculti durerile prin care au trecut,trecand si tu la randul tau prin durerile tale si nu te mai asculta nimeni si totusi supravietuiesti,traiesti,isi duci crucea pana la capat in tacere ca oricare alt om simplu,fara sa faci un mare caz din atata lucru !
In concluzie esti copia la indigo a fratelui mai mare din parabola de mai sus !
Hmm,si daca te intrebi cine ne este tatal,e simplu :Tatal Nostru este Dumnezeu !
A comentat micael 17 martie 2009, 01:49 | mergi sus ▲
Pt FURNICA, am un mesaj! nu stiu ce reprezinti, dar vad ca vb fara sa ai cea mai vaga idee despre realitatea din basarabia prin afirmatiile:"sa ramaneti acolo unde sunteti" "tara voastra" "natia voastra" "cultura voastra" "referitor la vizitele prin Ro, incercati cat mai rarut ca-i mai dragut" .... sunt afirmatii ce pot fi atribuite unui IQ de copil care nu are idee de istorie si realitatea socio-politica in care traim. Am sa-ti dau un exemplu despre manualele de istorie din Rep. Md ...despre conflictul din 1992 cu separatistii de la Tiraspol. In manualele de istorie se spune ca Rep. Md. este tara agresoare, dar se stie ca la inceputul conflictului, Rep. Md. nu avea armata nationala. La data inceperii conflictului Rep Md se baza doar pe organele din ministerul de interne, avea la dispozitie doar organele de politie...Vreau sa zic, cum se poate afirma ca o tara este agresoare daca nu dispunea de armata...Acesta este un exemplu recent din istorie care e falsificat sub ochii nostri fara ca noi sa facem ceva...imagineaza-ti celelalte evenimente din manualele de istorie...
Nu poti sa-i condamni pe copiii care sunt invatati astfel de lucruri, pt ca ei invata ce li se da...Cei ce falsifica istoria urmaresc ceea ce ai afirmat tu mai sus, ca basarabenii sunt o "natie" distincta de cea ro (teorie inventata de sovietici din 1924), ca au o "cultura" distincta...."referitor la vizitele prin Ro, incercati cat mai rarut ca-i mai dragut", consider ca stii ca basarabenii au fost izolati de Ro, 106 ani sub Rusia Tarista (1812-1918) in care sa incercat deznationalizarea lor, fara consimtamantul lor...si cred ca stii ca Romania Mare sa format datorita basarabenilor intr-o oarecare masura...pt ca ei au fost primii care au cerut unirea la 27 martie 1918, ei sunt cei care au dat imboldul pt unire. Iar din 1940 iar au fost abandonati... Uniunii Sovietice, fara ca sa-i intrebe cineva ce vor, si fara ca tara sa-i apere, constitutia din 1923 si cea din 1938 obliga statul sa-si apere cetatenii si spunea ca teritoriul este inalienabil....dar noi am renuntat fara sa tragem un foc de tun, cum a zis Iuliu Maniu...Ba dimpotriva dupa ultimatumul din 1940 noi la solicitarea Uniunii Sovietice i-am fortat pe totii basarabenii din tara sa se intoarca in Basarabia, idiferent ca erau medici, profesori universitari, tarani...toti au fost abandonati si imediat ce ajungeau in Basarabia erau arestati ca tradatori si deportati in siberia...uitate aici sa vezi familia lui Paul Goma prin ce a trecut http://www.basarabeni-constanta.ro/index.php?cat=29&pag=personalitati&id=1113
Adica vreau sa zic ca ei au fost abandonati izolati de Ro peste 160 de ani perioada in care sa dus o politica intensa de deznationalizare...e un miracol ca dupa atatia ani de deznationalizare ei si-au pastrat limba si datinile...iar tu afirmi cu o aroganta impertinenta ca sa "incerce sa vina cat mai rarut" prin Ro...??, adica sa ramana acolo unde sunt invatati incontinuare o istorie falsa si noi mai avem pretentii de la ei de ce nu se considera ro???...Singurul loc in care mai pot invata veridicitatea despre sorgintele ancestral este Ro. E regretabil ca sunt oameni care gandesc astfel si se considera ro...ce te face sa te consideri ro...bucata de hartie care te face cetatean al ro..sau sangele ce curge prin tine??? Sper sa fiti o specie pe cale de disparitie cei care aveti o astfel de gandire precum FURNICA.
A avut dreptate G.Vieru cand a afirmat: "Degeaba a venit libertatea dacă fraţii nu se cunosc între ei".
A comentat costin 17 martie 2009, 02:27 | mergi sus ▲
"Furnica" ai avut BAN pe 15 zile; se pare ca a fost putin... Asadar...

Utilizatorul "Furnica" primeste BAN pt inca 30 de zile incepand de azi! Pentru explicatii nu trebuie decat sa acecsati Politica de utilizare a Basarabeni.Ro http://www.basarabeni.ro/politica-de-utilizare/

Rugam sa nu folositi injurii sau injuraturi la adresa utilizatorilor! De asemenea rugam sa nu faceti SPAM cu mesaje electorale, sau care promoveaza anumit(e) partid(e)*! Rugam sa fiti obiectivi!

*SPAM (in aceasta situatie) = postarea in exces a unui mesaj ce promoveaza un anumit partid politic!
A comentat ingerul pazitor al "furnicai" 17 martie 2009, 02:34 | mergi sus ▲
@costin
Ce poţi să mai zici referitor la "Furnica"? E un bleguţ ce încă, probabil, nu a terminat liceul si care a luat-o-n "bilă" de la cativa basarabeni datită "comportamentului" lui...
Cred ca aşa se explicã reacţiile acestuia pe acest site!
A comentat ingerul pazitor al "furnicai" 17 martie 2009, 02:49 | mergi sus ▲
Frumoase mesaje se afla scrise in acest site! Stimate domn Costin, daca nu stiati va spun eu ca in martie 1918 basarabia s-a unit pe vecie cu mama sa romania, asa cum scria in declaratia adoptata de sfatul tarii in frunte cu Pantelimon Halipa si Ion Inculet, la scurt timp dupa ce vreo 100000 de soldati romani au intrat in basarabia chemati de vreo 6 cetateni ai rusiei tariste care au trimis o scrisoare! Nu s-a facut referendum, nimic iar asa zisul sfat al tarii nu avea reprezentativitate rezultata in urma vreunor alegeri! Daca o sa aveti curiozitatea sa studiati datele demografice rezultate in urma referendumului din 1930(organizat de statul roman) o sa vedeti ca romanii nu reprezentau decit 42% din populatia basarabiei, 5% erau gagauzi iar restul rusofoni(rusi, ucraineni si bulgari)! Cu toate astea citi romani cunosc adevarul despre unirea basarabiei si bucovinei cu romania(in bucovina doar 38% din populatie in 1930 erau romani, si pt ca referendumul a fost facut de statul roman este posibil ca procentul romanilor sa fi fost marit artificial! In conditiile astea sa vorbim de unirea din 1918 nu e corect, mai corect ar fi reocuparea! De asemenea este total incorecta ideea imbratisata de romani ca statul roman a fost un stat pasnic si a abandonat basarabia fara lupta in 1940 cind de fapt armata romana s-a retras pe pozitii mai avantajoase pt a nu fi distrusa complet de o armata de 15 ori mai numeroasa si care avea in dotare circa 20000 tancuri in comparatie cu 35 cite avea la acea data romania, dupa care s-a mobilizat si sprijinita de germania dupa nici un an a atacat fostul urss timp de 3 ani si doua luni , in tot acest rastimp provocind circa un milion de morti! Numai pierderile sovietice estimate ce au fost create de partea romana au fost de 250000 morti,si 350000 raniti + 275000 de evrei (din jud botosani, bucovina, basarabia si transnistria) ce au murit deportati in lagarele romanesti din transnistria( asta e cifra oficiala stabilita de institutul national pt studierea holocaustului infiintat de statul roman)!,armata romana avind circa 200000 morti, 200000Q raniti si vreo 280000 prizonieri de razboi(din care circa 30% au murit in lagare! Istoria romaniei are multe parti intunecate dar vajnicii cetateni romani, au ochelari de cal, interpreteaza din istorie doar ce le convine si spun ca intotdeauna romanii au fost un popor pasnic pe care tyoti vecinii l-au asuprit din toate partile, cind de fapt, bulgarii, sirbii, rusii, ukrainenii, ungurii, polonezii, turcii, tatarii, germanii, pina si cetatenii republicii moldova au o cu totul alta parere!
A comentat belleurrul 17 martie 2009, 08:30 | mergi sus ▲
Eseul ar fi fost credibil dacă conţinea analize ale activităţilor desfăşurate şi de serviciile secrete ale Federaţiei Ruse, Ucrainei, Bulgariei şi Ungariei. La modul cum este conceput discreditează tineretul din Republica fostă a URSS Moldova, care este suficient de inteligent pentru a analiza critic această manipulare.
A comentat Mircea Andreuţă 17 martie 2009, 09:00 | mergi sus ▲
Am uitat sa scriu esentialul pt ca in scurt timp o sa vina 27 martie adica 9 aprilie pe stil nou si in mod sigur romanilor adevarati data ar trebui sa le evoce ceva! STITI citi membri rusofoni a avut SFATUL TARII care in 1918 a adoptat in unanimitate declaratia reunificarii basarabiei cu romania? N-a avut nici unul sa fie macar de saminta, desi mai mult de jumatate din populatie era rusofona(exista o confuzie care se propaga pina in ziua de azi, daca adaugam la republica moldova cei aproximativ 20000 km patrati cit insumeaza sudul basarabiei (bugeacul) si nordul bucovinei, se schimba in mod ireversibil ponderea demografica! Populatia vorbitoare de daco-romana reprezinta astazi conform recensamintului din 2004 cam 78% din populatia moldovei, respectiv 2,6 milioane de locuitori din care circa 624000 sint plecati de mai multi ani in cele 4 puncte cardinale, iar intreaga basarabie(incluzind teritoriile din ukraina) ar avea circa 2,9 MILIOANE DE VORBITORI DE ROMANA, care ar reprezenta cam 48% din populatia totala! Indirect Stalin cind a trasat CONTURURILE FOSTEI RSS MOLDOVENESTI ce a fost oficial creata pe 2 august 1940 a facut un mare serviciu fortelor unioniste de acum! Fortele unioniste nu reusesc inca sa inchege o majoritate parlamentara la 18 ani de la independenta in conditiile in care aproape o jumatate de milion de rusofoni au parasit dupa independenta republica! Oare daca moldoromanii erau 48% si nu 78% se mai putea face ceva sau bucurestiul era fata de cvhisinau in postura budapestei fata de bucuiresti (in problema transilvaniei)
A comentat belleurrul 17 martie 2009, 09:18 | mergi sus ▲
Belleurul, ai un pseudonim de toata rusinea si uratenia, dar nu asta e important, ci faptul ca Bucovina de Nord nu a apartinut niciodata Basarabiei. Prin urmare, voi basarabenii ar trebui sa revendicati sudul si nordul Basarabiei care va apartin de drept. In ceea ce priveste Bucovina de Nord, ea apartine Romaniei si speram ca asa se va intampla. Eu am fost in regiunea Cernauti si acolo toti bucovinenii isi zic romani, dar nu basarabeni sau moldoveni. Bucovinenii vorbesc romaneste, iar traditiile si cultura lor sunt romanesti. Se feresc ca dracul de tamaie sa li se spuna moldoveni. Parca-i frigi daca ii numesti asa.

Din pacate, basarabenii rusificati din ziua de azi nu prea mai au nimic in comun cu Romania, limba romana, civilizatia romana si poporul roman. Pana si religia va este diferita de a noastra a romanilor. Voi priviti spre est si slujiti Moscovei, iar noi suntem cu Europa si privim spre vest. La buna auzire!
A comentat Roman din Iaşi 17 martie 2009, 10:49 | mergi sus ▲
Nu inteleg de unde au aflat ochii albasri despre relatiile mele cu Tomac...
A comentat E. Basescu 17 martie 2009, 10:58 | mergi sus ▲
Te-ai cam grăbit un pic, Furnicuţă, în a-mi spune <<adio>>. Eu am spus doar că voi intra mai rar pe aici, da' de părăsit nu vă părăsesc, nu te teme. Ce-am spus mă rog aşa de urât de sunt incultă. Vreau doar să-mi manifest respectul faţă de românii cumsecade. Reiese şi educaţia ta din comentariile făcute, pentru că văd modul în care-l jigneşti pe Micael doar pentru că este pro-basarabean. Ruşine să-ţi fie!!!
A comentat Prinţesă 17 martie 2009, 13:06 | mergi sus ▲
Iasule,belleurrul asta e mai zapacit din fire,dar tu de cand te rogi cu fata spre apus in frumoasele biserici ridicate de Stefan cel Mare.Bre,oameni buni ,voi in nebunia voastra de a va jigni cat mai profund si mai repede,debitati numai prostii non-stop ! LOL !
A comentat micael 17 martie 2009, 13:26 | mergi sus ▲
sTIMABILE BALAUR, furnica,ieseanca,romaniamare,roman din iasi!Te pomenesti ca vrei sa incepi al treilea razboi mondial sa recuperezi nordul bucovinei! Ce i-a unit pe basarabeni si pe bucovineni a fost pactul ribbentrop -molotov si masacrele(fintina alba a fost in bucovina)! Ce banuiesc ca nu stii e ca intreaga bucovina a fost revendicata de stalin dar germania nazista s-a opus de teama ca romania sa nu intre in razboi cu urss si sa fie periclitat echilibrul de forte stabilit prin pactul semnat la 23 august 1939! Bucovina de nord avea 6200km patrati si are actualmente o populatie de 830000 locuitori din care romanii reprezinta doar 24%! De-a lungul granitei romaniei pe vreo 1400km patrati, locuiesc inca grupuri compacte de romani insa nu au scoli romanesti si nici biserica romaneasca ca in basarabia, limba romana fiind aici grav mutilata, romanii de aici folosesc un amestec de cuvinte romanesti, rusesti sau ukrainene iar sintaxa in urma rusificarii este cea din limba rusa! Cum intri in unele sate romanesti , vezi pe ridicaturi de pamint, consolidate cu ciment, tancuri din vremea fostei urss, care nici n-au apucat razboiul ci sint mult mai recente, sub care scrie pe cite o placa de marmura alba(ucrainenii au inlocuit-o pe cea originala) Glorie eterna eroilor armatei nationale care au eliberat Bucovina de sub jugul fascistilor romani! In Cernauti daca te urci in transportul in comun si incepi sa vorbesti in romaneste, te poti trezi luat la b ataie din senin! Stimabile, cred ca ai fost in Bucovina de Nord in vis! Daca la Chisinau vreo alta nationalitate -i da vreun pumn unui roman pt ca nu vorbeste intr-o limba omeneasca, iese o bataie in toata regula! In moldova fosta sovuietica in ultimii 20 ani s-a produs un intens proces de reromanizare, iar impresia ca se vorbeste rusa peste tort e inselatoare si denota un sigur lucru, ca incet incet rusa dintr-o limba atotputernica se transforma intr-o limba tolerata, pe care si alogenii o inteleg mai mult decit maghiarii din asa numitul tinut secuiesc al romaniei!
A comentat belleurrul 17 martie 2009, 13:30 | mergi sus ▲
Bre,Furnica,ma luasei tare la inceput,credeai ca ma impresionezi sau ma speri,astfel incat sa ma blochez mental din cauza ta si sa nu mai stiu ce sa zic,dar n-a tinut figura si hop fost-ai deja banat ! Bre,tu pe cat imbatranesti incepi sa-ti dai drumul pe tine din in ce in ce mai repede,cand de fapt ar fi normal sa rezisti din ce in ce mai mult ,ca la femei !
Doamne,dar ce prostii zic eu ! Poate chiar oi fi o furnicuta de gen feminin,oricum regina musuroiului n-ai cum sa fi,ca esti prea nervoasa din fire si tu in loc sa depui cat mai multe oua spre a inmulti colonia,tu mai mult avortezi si pui in pericol insasi colonia de furnici ! LOL !
Furnica,am totusi un sfat pentru tine,lasa-te frate de sportul asta ca deja te-am facut knock down de trei ori sau tu urmaresti cu tot dinadinsul sa se fac knock out cel putin odata,perversitate mica ce esti,oare esti masochist/a ?! LOL !
A comentat micael 17 martie 2009, 13:46 | mergi sus ▲
Bre,Belleurrule,in Romania Mare a anului de gratie 1918 erau foarte multe minoritati nationale numeroare,de exemplu :aproape un milion de maghiari(acum dupa aproape un secol sunt doar 1.500.000,pe cand demografia romaneasca a crescut de aproape 5 ori,de la 1.200.000 la 5.500.000),nemtii sau sasii erau si erau si ei vreo cateva sute de mii,acum daca mai sunt 30.000 ori 40.000 de sasi in Romania,deci in concluzie balanta etnografica s-a inclina clar in favoarea noastra,de aceea si sunt unguri disperati si tot incearca sa mentina vie faclara nationalismului maghiar in Romania,pentru ca sunt constiienti cu toate drepturile pe care le-au castigat ca minoritate,ca pana la urma vor fi asimilati de marea de romani care ii inconjoara !
iar in Basarabia se vede clar ca romanismul a castigat razboiul demografic impotriva rusilor,tot ceea ce mai trebuie sa se intimpla e doar sa va treziti din adormire si sa va declarati pe sleau romani,romani moldoveni,dar romani inainte de toate.
Situatia din Bucovina de Nord nu e asa de critica cum e in Buceag,unde romanii de acolo sunt cam deznationalizati,cu toate ca exista si inca intr-un grup compact si destul de numeros !
A comentat micael 17 martie 2009, 14:07 | mergi sus ▲
Stimabile, Michael, populatia romaniei mici , era de 7 milioane de locuitori, iar dupa Trianon s-a ajuns la 14,8 milioane din care maghiari erau, 1,6 milioane! La 1859 moldova fara bucovina si basarabia avea 1,3 milioane iar valachia (cum spuneau francezii) avea 2,4 milioane! In 1812 conform recesamintului tarist basarabia avea 992000 locuitori, in 1914 2,5 milioane iar in 1940 basarabia si bucovina de nord aveau 50600 km patrati si 3,670.000 locuitori! Populatia romaneasca intre 1920 SI 1989 a crescut cu 90% datorita criminalului de ceausescu care a interzis avorturile!(intre ghilimele criminal) Si mai e ceva pt domnii care nu stiu in 1918 ,in transilvania s-a facut doar o unire teoretica de frica ungurilor lui Bela Kun care a instaurat republica sovuietica maghiara si a ucis mii de romani! Si pe 1 decembrie 1918 timp de 6 ore reprezentantii romanilor aflati in sala(unirii) de la Alba Iulia s-au certat intre ei si nu ajungeau la nici un rezultat! In oras erau aproape 80000de romani veniti din toata regiunea iar securitatea era asigurata de 1300 de romani, fosti soldati in armata austro ungara inarmati cu pusti si 17 mitraliere(citeste memortiile oamenilor politici care au participat la eveniment)! Pe la orele 14 s-a raspindit zvonul ca o armata maghiara de 5000 soldati se indreapta spre Alba Iulia si o delegatie a militarilor de origine romana s-a dus imediat in sala de sedinte! Oamenii politici de spaima cind au auzit vestea au fost imediat de acord cu unirea cu regatul romaniei, conditiile urmind sa le negocieze ulterior! Insusi mitropolitul ORTODOX AL ARDEALULUI Miron Cristea a dus declaratia de la Alba Iulia la Brasov unde astepta regele Ferdinand impreuna cu 90000 soldati! SI asta a fost romanii s-au luptat cu republica sovietica maghiara in 1919 iar maghiarii desi aveau superioritate numerica si in privinta dotarii cu trenuri blindate si de 4 ori mai multe piese de artilerie, au facut citeva erori grave, mai ales in luptele din cimpia tisei, iar C-tin Prezan, viitorul maresal, a speculat din plin aceste erori reusind sa ajunga la Budapesta si sa inabuse efemerul stat sovietic maghiar! In Bucovina unde a patruns in noiembrie 1918 armata romana, au fost convocati intr-o sala fruntasi politici romani si simpli romani care erau in zona si a fost proclamata in unanimitate unirea pe vecie cu regatul roman! Sint curios daca erau pe atunci alegeri libere ca acum la care sa poata participa tot romanul,rusul si ukraineanul daca se mai facea unirea! Sint sigur ca nu! Romanii au in singe dezbinarea si nu unitatea iar unirea a facut-o clasa politica si nu natiunea prin alegeri! Singura data cind unirea s-a facut cu acordul populatiei (din valachia) a fost la 1859 cind alegerea lui Cuza ca domn nu a fost dorita de clasa politica din tara romaneasca in majoritate, insa masele populare au creat o presiune atit de mare in fata consiliului legislativ , incit deputatii de frica l-au ales toti in unanimitate domn pe Cuza!
A comentat Belleurrul 17 martie 2009, 15:10 | mergi sus ▲
Belleurrule,ca sa nu mai imi pierd eu timpul cu tine ca se pare ca esti prea indoctrinat de politrucii cripto-comunisti post-sovietici iti copiez un text cu populatia Romaniei Mari din 1920 :


POPULAŢIA ROMÂNIEI MARI ÎN 1930

Pentru perioada interbelică singurul recensământ complet al populaţiei României a fost făcut în 1930, restul referinţelor statistice sunt numai estimative. Conform acestuia, populaţia ţării era de 18.052.896 de persoane, mai mult cu 2,5 milioane faţă de populaţia estimată a anului 1920.

Din punct de vedere al compoziţiei etnice, românii reprezentau majoritatea populaţiei, atât înainte de primul război mondial, cât şi după sfârşitul acestuia, reprezentând aproximativ 92% în Vechiul Regat şi circa 70% din totalul populaţiei României întregite în 1920.

În război au murit circa 335.000 de soldaţi, care împreună cu populaţia civilă ucisă în timpul luptelor, reprezenta o zecime din populaţia României. Pierderile de populaţie datorate războiului au fost compensate de cele 8,5 milioane de locuitori care se adăugau la populaţia Vechiului Regat în urma Marii Uniri. Populaţia României număra în 1919 16.250.000 milioane de locuitori, dintre care 30% nu erau etnici români:

* Maghiari 19,3%,
* Evrei 5,3%
* Ucraineni 4,7%
* Germani 4,3%

Faţă de perioada de dinainte de război, numărul românilor care trăiau în afara frontierelor statului român scade semnificativ: 250.000 în U.R.S.S., 230.000 în Iugoslavia, 60.000 în Bulgaria, 24.000 în Ungaria.

Minorităţile naţionale se găseau preponderent în provinciile istorice revenite la patria mamă:

* maghiari: 29% din populaţia Transilvaniei şi 23% din cea a Crişanei şi Maramureşului;
* germani: 24% din locuitorii Banatului şi 8% din cei ai Transilvaniei;
* evrei: 30% din populaţia urbană din Bucovina, 27% în Basarabia şi 23% în Moldova.

După 1918 au avut loc şi emigrări în străinătate, nesemnificative totuşi:

* 200.000 de maghiari din Transilvania în Ungaria;
* 42.000 de turci din Dobrogea în Turcia;
* 67.646 de emigranţi au plecat în S.U.A, în deceniul 1921-1930, majoritatea fiind evrei.

A avut loc şi o imigraţie în România: 22.000 de evrei din U. R. S. S. au trecut între anii 1918-1921 în Basarabia; în anii '20 aproximativ 20.000 de români, care emigraseră în S.U.A. înainte de război, au revenit în Transilvania şi Bucovina.

Populaţia României trăia în marea ei majoritate în mediul rural. Astfel, în 1920 ea reprezenta 77% din totalul populaţiei.

Si ca sa nu crezi cumva ca scot aceste cifre din burta mea uita aici si situl de istorie de unde le-am copiat :

http://www.archweb.cimec.ro/Istorie/Unire/inainte.htm

Si asta e prima pagina a site-ului ca poate o sa arunci un ochi acolo si o sa iti inbunatatesti cunostiintele in materie de istoria a romanilor :

http://www.archweb.cimec.ro/a_istorie.htm

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 17 martie 2009, 16:04 | mergi sus ▲
Unele ziare din tara au preluat informatia din aceasta "scrisoare" si o dau drept adevarata. Eu fiind unul dintre cei precizati in aceasta "informatie" ma simt dator sa spun pentru toata lumea ca nu am nimic in comun cu SRI si indemn pe ceilalti mentionati in scrisoare sa faca la fel
A comentat E.Morari 17 martie 2009, 17:12 | mergi sus ▲
cel mai original mesaj impotriva lui voronin si comunistilor ca el http://www.youtube.com/watch?v=mhtzak6T6KI
A comentat gabi h 17 martie 2009, 17:29 | mergi sus ▲
Raspund initiativei lui E. Morari. Confirm si eu ca nu am nimic comun cu SRI.
Am o intrebare, E. Morari, ce ziare din tara au preluat informatia din "scrisoare"?
A comentat Dan Nicu 17 martie 2009, 20:57 | mergi sus ▲
E. Morari ai cateva cartite prin jur...ai grija!
A comentat Code 17 martie 2009, 21:26 | mergi sus ▲
Babacu,frate,am vazut filmuletul cuprins in link-ul tau si cu toate ca nu vreau sa scuzi cumva autoritatile de la Bucuresti pentru birocratia si nesimtirea lor,sa stii totusi ca de astfel de probleme birocratice si de mica coruptie ne lovim si noi zi de zi .
Societatea romaneasca de dincoace de Prut nu e frate nici pe departe perfecta cu tot UE-ul nostru si alte asemenea bazaconi,dar lucrurile de ani buni au intrat pe fagasul normal,dar totusi ne mai trebuie o groaza de timp pana vom ajunge la standarde occidentale in ceea ce priveste profesonalismul functionarul public ca sa exprim ca tembelii astia de la Bucuresti care bat zi de zi apa in piua cu filozofia lor pe sticla programelor tv.LOL !
Important e sa nu dezarmati,iar daca dati pesti fuctinari corupti ai statul roman,aveti grija ca exista numere speciale gratuite de telefon unde puteti sa va plangeti !Sfatul meu este sa nu ezitati sa o faceti,chiar daca de cele mai multe ori acest demers pare inutil,dar la o verificare care se produce o data la un anumit timp,aceste lucruri pot iesi la iveala si posibil cineva poate plati pentru indolenta sa in serciul public !

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 18 martie 2009, 01:44 | mergi sus ▲
asta e continuarea videoclipului dat de babacu ce ne arata si atitudinea autoritatilor moldovenesti
http://www.youtube.com/watch?v=9YnU6Ig1uJI
A comentat gabi h 18 martie 2009, 06:46 | mergi sus ▲
Salut Dane, eu stiu doar de un ziar local din orasul meu care a parafrazat e-mailul cu pricina adaugand cuvintele "investigatie" si "avertizam conducerea SRI". Cu siguranta nu sunt multi destepti in tara care sa faca referire la asemenea surse de informatie.
A comentat Eugen 18 martie 2009, 08:19 | mergi sus ▲
Salutare fratilor !!! Eu cred ca mai bine ar fi modovenii sa procedeze axact cum au procedat romanii cu refuzul de a primi Presedintele Ungarie la Harghita.

Republica Moldova stat integru si independent in UE !

SRI si SIE luati labele murdare de pe Moldova.


A comentat G. Popescu ! 18 martie 2009, 11:18 | mergi sus ▲
Eugen,

am cautat pe site-urile ziarelor locale din orasul tau si nu am gasit nimic.
A comentat Dan Nicu 18 martie 2009, 11:42 | mergi sus ▲
Cristian Şincai, locotent în cadrul Serviciului Logistică al Secţiei de Informaţii Braşov, din cadrul SRI este judecat de Tribunalul Braşov pentru pornografie infantilă şi deţinere fără autorizaţie de armament şi muniţie, potrivit NewsIn.
A comentat G. Marinescu 18 martie 2009, 12:22 | mergi sus ▲
fratilor gabi h si micael, eu de fapt cand am propus vizionarea clipului respectiv doar am vrut sa descarc putin atmosfera incinsa de atunci, am ales la intamplare acel clip... dar ca sa va convingeti inca odata ca suntem frati si ne meritam unii pe altii, va propun sa urmarim impreuna si continuarea (sau inceputul?) acelui clip: http://www.youtube.com/watch?v=11mA5Bg7KHg&feature=related Sa mai zica cineva ca nu avem nimic comun cei de pe ambele maluri ale Prutului...
A comentat Babacu 18 martie 2009, 13:04 | mergi sus ▲
Babacule si Gabi H.,o sa reinvii o gluma mai ciudata spuna de cineva aici dupa ce am vazut clipurile voastre .
Bre,fratilor ,putim a romani adevarati si noi si voi de la distanta ! LOL !


Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 18 martie 2009, 15:20 | mergi sus ▲
Stimabile Michael, articolul copiat de dvs contine erori grave, care daca ar fi adevarate ar intari intentiile revizioniste ale statului maghiar potrivit carora, la Trianon s-a facut o nedreptate istorica natiunii maghiare! Mai documenteaza-te! Daca maghiarii ar fi reprezentat 19,1% din populatia romaniei inseamna ca ar fi reprezentat peste 65% din populatia transilvaniei care pe atunci era de 5,5 milioane de locuitori impreuna cu Banatul! Mai documenteaza-te serios si incearca sa nu preiei date eronate de pe site-uri propagandistice ci sa-ti pui mintea la contributie! Daca bineinteles aveti ce sa supraturati si sa suprasolicitati! Credeam ca multi din comentatorii de aici au un iq normal!
A comentat BELLEURRUL 18 martie 2009, 16:10 | mergi sus ▲
eu am pus linkul tot pentru destinderea atmosferei.baietii chiar au ceva de spus.stiu ca aveau un program pe tvr2 dar nu stiu daca inca mai fac parte din grila de programe.oricum,respect!
A comentat gabi h 18 martie 2009, 17:47 | mergi sus ▲
Belleurrule,daca era un site propagandistic cum insinuezi tu,fiind obisnuit sa fii doar manipulat de catre tembelii cripto-comunisti de la Chisinau,noi cei de dincoace de Prut avem o alta perceptia a autoritatilor !
Dar in fine ca sa raspund absurditatilor ridicate de tine,iti raspund stimabile sa incerci sa gandesti logic si anume:Daca statul roman incearca sa falsifice istoria,atunci nu ar fi spus ca in 1920 erau un procent de 30% etnici maghiari in Romania Mare,ci i-ar fi injumatatit cel putin,zicand ca erau doar 15% ori 20%,dar intr-o democratie este inacceptabil asa ceva si se spune intotdeauna adevarul !
Vai de capul ,ai ajuns asa de rau incat nici in mod logic nu mai esti in stare sa judeci lucrurile,in goana ta nebuna de a gasi fel de fel de tertipuri prin sa-ti jignesti Patria Mama,Neamul si fratii !
A comentat micael 18 martie 2009, 18:10 | mergi sus ▲
Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 18 martie 2009, 18:11 | mergi sus ▲
Na,Belleurrule,ca reusiti sa ma prostesti si pe mine dat fiind ca sunt ocupat pe Unimedia,mai trebuie sa raspund si unuia...ca tine

Vroiam sa zic ca statul Roman i-ar fi injumatatit pe etnici maghiri si in loc de 20%cat erau in Romania Mare in !920,ar fi zis ca sunt doar 10 sau 15%,dar intr-o democratie este inacceptabil asa ceva ....

Maiv documenteazate,stimabile si las-o mai moale cu propaganda cripto-comunista de la Chisinau ca nu o sa ajungi tu sa ma faci pe mine chiar daca ai fi tu Joseph Goebbels ! LOL !

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 18 martie 2009, 18:22 | mergi sus ▲
Micael, vad ca discutia a luat-o razna de tot, ati uitat de articolul pe care de fapt ar trebui sa-l discutati... Dar asta se intampla de obicei pe acest site, se incepe discutia pe o tema, dar se ajunge cu totul in alta parte, de obicei se rezuma la injurii adresate reciproc, ca intre frati... Propun sa revenim la o discutie serioasa, dar schimband putin subiectul, si anume sa va spuneti parerea despre unele concluzii referitor la rostul OSB-urilor din Ro, pe care le-a expus un tanar student basarabean, Tudor Cojocaru, pe acest site in 06.08.2008, vezi http://www.basarabeni.ro/stiri/editoriale/situaia-tinerilor-basarabeni-din-romania-o-perspectiva-sociologica-1784/
atunci discutia a demarat in alta zona, ca de obicei, dar recitind articolul respectiv, mi s-au parut foarte interesante si dmen de discutat urmatoarele afirmatii:

..."AÈ™a au apărut primele asociaÈ›ii ale basarabenilor. Obiectivele declarate aproape la unison ale acestor organizaÈ›ii sună toate la fel de bine, iar membrii acestora susÈ›in că rolul asociaÈ›iilor respective ar fi de a contribui la integrarea tinerilor basarabeni în mediul din România, precum È™i promovarea adevărului istoric de apartenenÈ›ă la aceeaÈ™i naÈ›iune È™i a unui mesaj pro-unionist. Problema constă însă în faptul că odată porniÈ›i la drum, lucrurile se complică iar obiectivele devin din ce în ce mai confuze, iar aceasta pe fonul aceleeaÈ™i identităÈ›i false moldoveneÈ™ti È™i a refugiului în melanjul de cultură româno-rus, propriu majoritatăÈ›ii tinerilor din RM. Chiar dacă sunt conÈ™tienÈ›i de naÈ›ionalitatea lor È™i nu o reneagă, practicile de zi cu zi È™i deprinderile îi trădează pe majoritatea. De multe ori, acestea tind să dobândească È™i o latură manifestă, demonstrativă, ca ansamblu de elemente definitorii. Anume în aceasta constă riscul major - promovarea unui mesaj românist, fără a È›ine cont însă de valorile È™i normele româneÈ™ti reale. Acest lucru se întâmplă oarecum involuntar, fondul iniÈ›ial al basarabenilor veniÈ›i fiind mult rusificat, aceÈ™tia aflându-se în situaÈ›ia de a alege între a rămâne "moldovean" sau a deveni "român", fiind conÈ™tienÈ›i în mare parte, repet, că nu pot deveni ceea ce deja sunt."

..."SituaÈ›ia de a-È›i nega trecutul È™i copilăria este una extrem de frustrantă, mulÈ›i dintre basarabeni continuând să trăiască cu "două lumi", diferite È™i interiorizate la maxim - cea a copilăriei È™i cea a prezentului, nerusificată."

..."Bagajul lor de cuvinte conÈ›in multe elemente deosebite de cele ale localnicilor, fapt cauzat în mare parte de rusificare. Aici mă refer atât la limbajul verbal, cât È™i la cel al trupului, ruÈ™ii având un bodylanguage absolut deosebit de alte naÈ›iuni europene. De asemenea, după venirea în România se observă un ataÈ™ament mai pronunÈ›at faÈ›ă de valorile, comportamentul È™i lumea rusă, aÈ™a cum a fost ea percepută acasă, la fel de eronat, de altfel."

Si mai interesante mi s-au parut concluziile lui Tudor, si anume:

..."rolul organizaÈ›iilor de basarabeni devine unul incomesurabil mai mare decât se crede È™i se acceptă. În vederea reducerii barierelor de orice tip dintre românii veniÈ›i È™i localnici, acestea trebuie să constituie adevărate modele reprezentative pentru ceilalÈ›i, iar discursul să se bazeze pe integrarea È™i omogenizarea spaÈ›iilor, nicidecum pe izolarea È™i închistarea acestora, ceea ce riscă să se întâmple în cazul existenÈ›ei unor aÈ™a-numite "comunităÈ›i" a basarabenilor/moldovenilor."

Tudor a ajuns la concluzia (si tind sa-i dau dreptate), ca aceste OSB-uri duc de fapt la... "dezorientarea È™i izolarea tinerilor abia-veniÈ›i în Èšară, acestea căpătând conotaÈ›ii grave È™i dăunătoare care nu ar face decât să încetinească adaptarea cetăÈ›enilor moldoveni la spaÈ›iul politic european."

Riscul de a cădea în capcana aÈ™a-zisei "promovări a basarabenilor" cu tot ce înseamnă aceasta, È™i aici am în vedere promovarea sintagmelor precum "cultură moldovenească" sau "specific moldovenesc", în afara contextului românităÈ›ii este extrem de mare..."

Autor: Tudor Cojocari
Sursa: tudorcojocari.wordpress.com

Ce spuneti, fratilor, are dreptate Tudor sau nu?



A comentat Babacu 18 martie 2009, 22:35 | mergi sus ▲
Bre,Babacule frate,e grea intrebarea pe care o ridici. Sincer sa fiu nu stiu cat de mult ajuta aceste asociatii integrarea basarabenilor...unde,in Tara Mama ?!
Dar totusi isi au rolul lor ! Uite,de exemplu site-ul asta unde ne intilnim si comentam,daca n-ar fi fost,ne-ar fi fost mult mai greu sa ne gasim intre noi si sa ne injuram in cel mai pur si traditional mod romanesc sau sa legam prietenii intre noi ! LOL !
Stii,in prima tinerete am fost un tip religios si in cartea sfanta sta scris asa :Toate sunt bune,dar nu toate spre folos .
Adica depinde de fiecare dintre noi cum interpetam mesajul celuilant,importanta la urma urmelor este comunicare,ca restul vine de la sine . Parerea mea.
Si inca ceva,nu-mi plac oamenii care cred ca le stiu ei pe toate si vezi Doamne,cheia dezlegarilor tuturor enigmelor se afla doar la ei !
Mie dimpotriva imi place sa incit lumea la conversatie,sa scot de la ei tot ce au mai bun prin ridicarea la fileu a celor mai nebunesti si extravagante intrebari uneori,dar nu prea apelez la aceasta tactica pentru ca realizez ca nici pentru "covorbitorul meu" nu este usor sa raspunda la provocarile mele intotdeauna ,existand posibilitate sa-l exasperez cu hartuiala neincetata a schimburilor de idei ! :-)
In concluzie sunt pentru comunicare indiferent de consecintele imprevizibile care se pot isca din nimic :-)

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 18 martie 2009, 23:10 | mergi sus ▲
micael, frate, iti multumesc mult ca ai raspuns "provocarii" mele de a discuta aceasta problema, sa stii ca nu vorbesc "in dodii", cum zic moldovenii mei, dar cunosc problema pentru ca fiul e student in Ro... Ideia este ca aceste OSB-uri nu rezolva prea multe din prolemele basarabenilor, in schimb, si aici ii dau dreptate lui Tudor, ele duc la ..."izolarea È™i închistarea acestora, ceea ce riscă să se întâmple în cazul existenÈ›ei unor aÈ™a-numite "comunităÈ›i" a basarabenilor/moldovenilor."
Poate era mai bine ca aceste organizatii sa se formeze pe alte criterii, nu doar pe criteriul de a fi student din Basarabia, la care sa poata adera si activa si studenti romani din Ro, si sa se numeasca "organizatii pentru integrarea studentilor basarabeni in Ro"? Fiind impreuna intr-o organizatie de acest tip, ar putea face mult mai multe lucruri bune pentru a-i ajuta pe colegii basarabeni, si nu va mai exista acea autoizolare, cu promovarea in continuare a sintagmelor precum "cultură moldovenească" sau "specific moldovenesc", în afara contextului românităÈ›ii?!
Invit si pe altii la aceasta discutie, mai ales cei din conducerea OSB-urilor...
A comentat Babacu 18 martie 2009, 23:38 | mergi sus ▲
Da,buna idee,Babacule.
Stii ce e,nu cred ca suntem nici noi prea pregatiti sa va simtim parte din noi,ca fiind ai casei,dat fiind ca si noi am trait inchisi intr-o inchisoare si nu prea stiam noi prea multe despre basarabeni.
Tin minte,copil fiind ca mi se parea tare ciudat sa vad pe harta Europei de dinainte de `89,RSS.Moldova,stiind ca exista o regiune numita Moldova si in Romania si eram contrariat de acest lucru,dar ca toti copiii nu mi-am batut capul prea mult cu problema asta.
Beleaua este ca si multi dintre voi nu se considera romani pe deplin,Printesa noastra fiind un caz elocvent in aceasta privinta .
Noi astia din Patria Mama traind de atatea generatii impreuna(ardeleni,munteni,olteni ect)ne cunoastem intre noi si chiar daca mai facem misto unii de altii,totusi ne consideram aceiasi natie,pe cand cu voi problema e mai dificila un pic .
Daca vei cauta pe net bancuri cu basarabeni,vei observa ca nu sunt prea multe.E si asta un semn ca inca in subconstientul nostru comun va consideram altceva decat romani,din pacate .
De aceea spun ca toate aceste probleme se vor revolza doar printr-o continua comunicare intre noi,nu conteaza subiectul sau faptul ca ne injuram intre noi .
Vezi si tu se ce intimpla cand ma cert cu Furnica de exemplu,cat am fi noi de ai draqului si ne-am face in fel si chip,ne ai auzit tu pe noi sa ne facem tigani !!!
CuvAntul asta nu exista cand ne injuram intre noi,indiferent cand de tare ne-am enerva unul pe altul,pe cand atunci cand intra si basarabenii in hora auzi cuvinte ca tigan sau rusnac,deci in concluzie prin acele cuvinte grele anulam de fapt fratietate care ne leaga.
De aceea comunicare este esentiala,pentru ca odata cu ea ne aflam punctele sensibile pe care cu timpul le vom arunca sub pres si nu le vom mai folosi,deci o punte reala si viabila s-a creat intre noi !
Babacule,frate,crede-ma pe cuvant,ceea ce facem noi aici este pasul doi,dupa primul pas prin care generatia anilor `90 l-a facut prin podurile de flori ! Tu cred ca poti sa explici mai bine acele momente dat fiind ca erai matur pe atunci in comparatie cu mine care eram un copil aerian pe atunci ! LOL !
Frate,stii cum e in realitate,e ca in casnicie ;la inceput e totul frumos de simti ca zbori,insa cu timpul revii cu picioarele pe pamant si incepi sa percepi astfel realitate.
Hey,asa e si cu noi acum,am incetat sa mai fim entuziasti si am devenit mult mai pragmatici,punem punctul pe i,ne cunoastem in adevaratul sens al cuvantului ,iar cand vom ajunge si intelepti si vom vedea clar ca lumina zilei ca avem mult mai multe puncte comune decat divergente vom hotara sa revenim sa traim toti stransi impreuna,pentru ca este absurd sa ramanem despartiti cand de fapt vorbim aceiasi limba,impartasim aceleasi traditii,sarbatorim pe aceiasi mari romani/moldo-basarabeni (LOL),gen Eminescu,Stefan cel Mare, Vieru ,avea aceiasi credinta crestin ortodoxa in suflet,chiar daca unii sunt pe stil vechi si ceilAnti pe stil nou.
Vorba aceea ,marii artisti din muzica moderna de exemplu,daca au succes la Chisinau e imposibil sa nu lanseze si la Bucuresti,deci suntem aceiasi in esenta,doar niste mici bariere mentale ne mai despart unii de ceilanti,atat !
Dar le vom spulberiza cat de curand,sunt absolut sigur de acest lucru. UNIREA ROMANILOR DE PE AMBELE MALURI ALE PRUTULUI NE BATE LA USA,TREBUIE DOAR SA-I DESCHIDEM SI SA O PRIMIM CU BRATELE SI CU INIMA DESCHISA !
A comentat micael 19 martie 2009, 00:55 | mergi sus ▲
Din cite am putut observa , foarte rar se poate discuta cu argumente cu un roman, si asta pt ca multi dintre romani, cred ca e mai destepti decit basarabenii! Sa stii ca in 1920 maghiari erau doar circa 10% in romania mare de atunci si nu 19,1% citi scrie pe site-ul ala! Site-urile romanesti in domeniul istoriei siont facute de diletanti, iar oamenii de mare valoare din tara voastra sint destituiti din functii de agramati care se declara reprezentanti ai natiunii romane si ocupa pozitii de virf in ministerele culturii si invatamintului! Un exemplu elocvent este eminentul profesor de istorie Ioan Piso de la Cluj! Dar ce sa va vorbesc eu despre adevaratele valori pe care le aveti! Tu si altii ca tiner stati in locul pe care il meritati(era sa zic cocina, dar ar fi o jignire perntru ruda noastra apropiata genetic)! Poate n-ai habar dar acum citiva ani impreuna cu multi romani de la diferite fundatii pt protectia mediului, impreuna cu doua ong-uri din Basarabia, pe baza de voluntariat, am curatat timp de trei saptamini, o mica parte din gunoaiele din Delta Dunarii! Au fost si doi ministri de atunci, citeva zile, si am vazut romani atit de nesimtiti(turisti ) care aruncau pe jos, gunoaie chiar de fata cu noi care le stringeam! Despre lacurile din muntii retezat, unde romanii civilizati au ajuns sa arunce cutiile goale de conserve si pungile de plastic chiar in apa, ce sa-ti mai spun(unul din locurile cele mai frumoase din europa a ajuns groapa de gunoi)! Dar despre rosia montana si manifestatiile greenpeace, n-are rost sa va spun! O sa fiti inecati in cianuri, iar copii vostri vor umbla pribegi prin europa si o sa va blesteme! Nu cred ca ai copii , pt ca nu pari destul de copt la minte pt asta(eu am trei), in ultimii 20 ani populatia, romaniei a scazut pe cale naturala(ungurii au scazut in anii 40 in romania din cauza razboiului, 200000 de maghiari transilvaneni au murit pe frontul sovietic)! Uitati-va la gunoiul din curtea voastra pe care vin sa vi-l stringa straini din toatza uniunea europeana, de parca romania ar fi o tara de animale! Nu mai muri de grija moldovei , si a moldovencelor care isi deschid bloguri, dupa ce apar fotografiate in curul gol! Sint destule pe aici, si sint mult mai frumoase decit romancele voastre pt ca multe sint intr-o proportie mai mare sau mai mica rusoaice sau ucrainence! Oricum cineva de pe acest site a avut dreptate cind a spus ca romancele voastre de aici sint ale tuturor romanilor pt ca aici nu au o reputatie prea buna! Incercati sa faceti ceva pina nu e prea tirziu si la voi in tara si decit sa urli in pustiu, mai bine cauta un grup de romani care vor sa faca ceva bun pentru romania, dar nu cu gura, ci cu fapta, si impreuna cu organizatii de mediu din moldova, ungaria si poate din germania sa incercam la vara sa mai curatyam putin din gunoaile pe care tot romanii le arunca in delta dunarii(occidentalii cind merg in delta se duc cu un rucsac de conserve si se intorc cu un rucsac cu cutii goale, in pungi de plastic) de a devenit o groapa dfe gujnoi a europei, sau sa facem ceva pt rosia montana pina nu e prea tirziu!
A comentat belleurrul 19 martie 2009, 11:59 | mergi sus ▲
Aploaze furtunoase celor ce au scris articolul, tine-ti-o si-nainte tot asa. SRI n-are ce-si baga nasul in oale straine !
A comentat G. Petrescu 19 martie 2009, 13:56 | mergi sus ▲
Bre,Belleurrule frate,tu tot vrei sa insinuezi,ca Romania e cea mai murdara tara din lume sau tu obisnuiesti sa tot vorbesti asa fara sens si sa tot acuzi.
Du-te bre smechere la Paris,Londra, Roma sa vezi acolo mizerie pe strazi in cartierele marginase !
Daca nu stiai bre respectabile,afla atunci ca lumea moderna se confrunta cu o criza a depozitarii gunoielor incat s-a pus problema sa se construiasc niste fabrici care sa le recicleze spre a crea energie verde.Deci idei exista,dar ca de fiecare data drumul pe care trebuie sa-l parcurga o idee pana a prinde viata e destul de lung si necesita si investiti serioase ,dat fiind ca acestea sunt metode noi,inovatoare de transformare in energia a gunoaielor .
Dar se pare ca tu esti prea afectat de propaganda cripto-comunistilor si cred ca totul se revolza ca prin magie,doar spunand Abracadaba ! LOL !
E timpul sa te maturizezi,respectabile! LOL !


Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 19 martie 2009, 16:56 | mergi sus ▲
Micaele frate,lasa-l in pace pe belleurr,nu te mai pune la mintea lui(dusa cu pluta)Daca te uiti la data cand este postat comentariul 13:59,inseamna ca este un gaozar minor care nu are ce face.La ora asta un om normal este la munca,facultate,etc.Aici pe site-ul asta si-a gasit el de joaca,pentru ca pe alte site-uri nu-l vezi.Daca nu-l mai baga nimeni in seama se potoleste el. BASARABIA PAMANT ROMANESC!!!
A comentat Gogu 19 martie 2009, 22:12 | mergi sus ▲
TOATA LUMEA IN STRADA SAMBATA 21 MARTIE!

Sa ne adunam in fata statuii lui Stefan cel Mare!
A comentat Google 20 martie 2009, 00:16 | mergi sus ▲
Gogule,frate,am sa-i dau atentia cuvenita pana pe 5 aprilie ,dupa care v-am pupat pe toti pe chelie ! :-)
Abia din aprilie incolo o sa devin si eu mai relaxat si o sa-i trimit la ..."cumparaturi" pe toti smecherii astia care habar n-au pe ce lume traiesc !
Bre,Gogule,tu ma crezi pe mine cand am sa-ti ca uneori sufer un Deja Vu foarte straniu cand pur si simplu sunt obligat sa ma cobor la nivelul intelectual a unor gugustiuci de a dreptul penibili prin tot ceea ce exprima si cand ii mai si vezi ca sunt afectati si o grandomanie stupida,incercand sa te prosteasca in fata cu o propaganda desantata,te intrebi daca nu cumva daca am fost teleportat fara voia si stiinta mea inapoi in timp cu vreo 10-20 de ani in urma ! LOL !
Dar cel mai prost ma simt atunci cand se gasesc alti gugustiuci care se cred mai destepti decat primii si ii baga pe toti basarabenii in aceiasi oala ! Atunci chiar ca imi sare mustarul si nu pot sa ma abtin sa nu dau cu el de pamantul macar o data,iar daca tipul e perseverent si se incapataneaza sa ma faca pe mine,atunci chiar ca nu ma las pana nu-l scot pe tusa vreo luna de zile! LOL !
Ce naiba Gogule,daca nici oltenii nu mai au sange in vene,atunci chiar ca neamul romanesc e in mare pericol de a deveni plin de oameni servili care executa ordinele altora, straini de fibra noastra romanesca fara sa clipeasca ! LOL !
Daca nici oltenii si moldovenii nu sunt rai de gura,atunci cine sa fie frate in tara asta,oare molcomul de ardelean sau banateanul care pana leaga cinci cuvinte,noi scriem o carte si traim o epopee ! LOL !
Norocul ca exista slava Domnului si oameni ca tine,Babacu,300,micuta noastra Printesa,Gabi,Philips,N.Bumbac,Intrebatorul,Gummy Bear cu care mai pot sa schimb o vorba,sa mai fac o gluma fara sa-mi fie teama ca o sa fiu injurat in schimb ! Daca stai si bine sa te gandesti si sa-i numeri pe degete pe durii astia razboinici de pe ambele maluri ale Prutului sunt totusi o minoritate care nu au cum sa ne faca pe noi,majoritatea ,ca doar e democratie,nu-i asa,si majoritatea dicteaza ! LOL !
A comentat micael 20 martie 2009, 00:41 | mergi sus ▲
Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 20 martie 2009, 00:45 | mergi sus ▲
De la un roman nu puteam sa ma astept la mai mult(ex numitul Gogu, gaozar minor etc) Nesimtire...numele tau este romania!!! Nenorocirea romanilor este ca nesimtirea nu se recicleaza si nu exista nici gropi de gunoi pt asa ceva! Poate doar daca este reciclata intreaga natiune romana si inlocuita cu altceva! Alegerile n-or sa le cistige comunistii pt ca au facut ceva ci pentru ca populatia republicii moldova-i compara pe comuinisti cu rebuturile de la bucuresti care sint alesii uninominali ai natiei romane! QMoldova nu s-a unit cvu romania in 1991 pt ca Iliescu care a fost votat in 1990 de 87% din populatia din romania, a semnat in martie 1991 la Moskova un tratat(de care vajnicii romani de pe acest site nici nu amintesc) si prin care a vindut Moldova din nou! De asta moldovenii -i scuipa pe ozameni ca michael, gogu, etc care sint niste iobagi si o pulime batjocorita de politicienii din propria tara si care cred ca sint mai destepti decit basarabenii! O sa o luati in mina ca in toata istoria voastra iar in Moldova la 5 aprilie o sa iasa cine trebuie! Vedeti-va de tara voastra care a ajuns groapa de gunoi a eduropei si strainii vin in romania si obtin pe nimic bunuri care valolreaza miliarde de dolari! Unde se mai intimpla asa ceva in jurul vostru dupa 2Z0 ani de democratie! Asta denota un singur lucru ca sinteti un popor care nu are capacitatea de a se administra singur si o sa fie necesar sa vina altii sa va puna in jugul pe care il meritati!
A comentat belleurrul 20 martie 2009, 08:18 | mergi sus ▲
Romanul nu e in stare de nimic(exemplul cel mai graitor sint indivizii de pe acest forum) zbiara, injura si se bate cu pumnul in piept dar tot ce poate sa faca e sa se cace pe ei! Mai mare rusinea, ca fac parte si eu dintr-o natiune asa de degenerata! Toti se cred destepti dar ce folos ca sint persecutati de toata lumea! <Romanul e bun la furat, la scuipat si la injurat! Toti se bat cu pumnul in piept dar nimeni nu face nimic! Si voi bre, oltenilor, taceti drak din gura, ca la ca prostie si nesimtire, maio mare ca la voi nu e in toata romania! Pina la unirea cu basarabia ar trebui sa va dam vouza un sut in cr si sa plecati drak ca se impute tara din cauza volastra, care nu faceti nimic si traiti din pomana pe care v-o aloca guvernul de la bucuresti care stinge biruri din transilvania banat si dobrogea! Si moldovenilor din vaslui si botosani le dam de pomana, dar ei nu stau cu mina intin sa ca voi, se duc la munca in strainatate si aduc miliarde de euro! Ducetik-va drak de paraziti si faceti republica olteneasca si nu mai intindeti mina! Il aveti ministru pe berceanu si acum vreti sa jupuiti tara, de trebuie sa plateasca tot poporul 400 milioane de euro pt ford ca altfel va lasa cu curu in balta! Voi oltenii nu sinteti romani, sinteti niste suboameni, adica veriga lipsa dintre oameni si animale, ca nu dfegeaba ceausescu a fost de-al vostru si a jefuit si distrus toata tara sa va faca voua industrie sa traiti pe spinarea altora!
A comentat traian 20 martie 2009, 08:37 | mergi sus ▲
Traiane,ce faci bre,ti-au luat doctoratul in istoria romanilor scrisa de Stati ! Bre,tembelule,tu judeci o regiune intreaga doar pentru ca aici s-a nascut un dictator precum Ceausescu care a fost ales Presedintele Romaniei comuniste de membri de partid din toata tara,pentru ca alegerile la care participau oamenii simpli erau o facatura ordinara!
Nu imi revin cat de batut in cap esti ;oare asa te-ai nascut sau ai avut un accident pe pacursul vietii de ai dat in mintea gainilor beate! LOL !
Bre,traiane,tu esti pe departe cea mai mare cretinatate pe care am intilnit-o pe acest site si nu numai ! Ura ta impotriva basarabenilor e atat de mare incat faptul ca eu sunt oltean din intimplare,dar roman inainte de toate si le iau aparare lor,basarabenilor impotriva tuturor nebunilor din Tara Romaneasca,te face sa incepi sa debitezi asemenea cretinatati paranormale incat ma intreb in mod firesc daca esti normal la cap !
Bre,nulitate exacerbata,tu crezi ca daca te iei tu de olteni ma jignesti cumva cum se intimpla de obicei cu unii basarabeni care se supara si isi fac sange rau doar pentru ca un mare nenorocit paranormal ca tine afirma ca noi nu suntem romani !
Bre,tu trebuie sa fie ori o curva nenorocita platita de cripto-comunistii de la Chisinau sa ma faci pe mine sa ma pierd cu firea si sa renunt la lupta mea impotriva gainarilor ca tine,pentru ca presimt ca nu sunt foarte iubit de trogloditii anacronici cripto-comunisti de la Chisinau,pentru ca ura si perseverenta ca a mea impotriva voastra n-am mai intilnit pe niciun site basarabean pana acum si credeti ca sunt la limita rabdarii ,deci foarte aprope de a ceda in fata voastra ,muscand momeala pe care v-o intind ca celor mai mari dobitoci din epoca moderna,spunandu-va ca abia astept alegerile din 5 aprilie si nu mai dau pe aici !
Eu doar ma joc cu cretini ca voi,va fac pe degete pe toti si dau exemplu basarabenilor sa redevina mandri ca sunt romani .
Sau oi fi un simplu trapadus ce ma ataci ca sa iesi si tu in evidenta cu ceva,numai ca din nefericire pentru tine,iesi in evidenta intr-un mod negativ,dar n-are importanta acest lucru dat fiind ca pentru mine acest site nu e decat un loc unde sa -mi ascut si sa-mi otelesc spiritul impotriva defaimarii si a injuriilor de tot felul !
Amice,te-o chema pe tine Traian ca pe imparatul Roman,dar nici numele meu nu e al vreunui papa lapte,ci al Arhanghelului Mihail ce a fost primul razboinic a lumii inzivibile creata de Atotputernicul Dumnezeu ! LOL !
A comentat micael 20 martie 2009, 15:47 | mergi sus ▲

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 20 martie 2009, 15:48 | mergi sus ▲
Asociatia Proiect SEMPER FIDELIS nu sustine o astfel de bazaconie. Va rugam sa nu mai folositi numele acestei asociatii pentru a legitima fabulatiile unoara si altora.
Multumim.
A comentat semperfidelis 20 martie 2009, 22:34 | mergi sus ▲
Stimati prieteni!
am observat ca acest articol a starnit putina frica in basarabenii din Romania, mai ales intre cei inscrisi in organizatiile susamintite.
V-ati tampit???!
Luand in considerare ca sursa acestui articol este un blog si ca adesea, in presa oficiala gasim articole nefondate, consider frazele de mai sus NEIMPORTANTE!
Si rog OSBistii sa stearga acest articol NEFONDAT.
A comentat DAn 14 aprilie 2009, 15:37 | mergi sus ▲
aoleu! :)) si credeti ca m-am speriat? veti cadea intr-o zi, comunisti tradatori si oameni fara suflet care loviti in oameni ca bestiile si maltratati tinerii!!!! veti fi judecati! nu de oamnei ci de Dumnezeu si va fi pedeapsa cumplita! SA NU NE FIE FRICA SA VORBIM! SA NE CEREM DREPTURILE! SA FIM LIBERI! Tineri protestatari din Chisinua, fiti curajosi, voi sunteti speranta si viitorul tarii!
A comentat Lilia 14 aprilie 2009, 16:20 | mergi sus ▲
Indiferent cine a scris acea minune, este disperare mare peste Prut.
Intrucat l-am luat in furci pe Rosca pe tot internetul, am fost vizitat la firma de ......SIS ! :)))))
Baieti tineri si draguti, imbracati cu haine de firma, gen "Men in Black" :)))), si care isi descarcau comunicate oficiale ale Gov. Mold. de pe o adresa de ....yahoo.
Daca nu vedeam ce contin atasamentele chiar ca nu as fi remarcat vaga urma de accent "moldovinesc".
Demascarea a avut loc in momentul cand mi-au cerut BON DE CASA stampilat pentru servicii in valoare de 3 RON !
Daca voi mai stiti pe cineva care cere BON sau IL IA la o sala dse internet sa mi-l aratati si mie. :))))
Asa ca acum sunt angajat cu "acte in regula", adica am dat si bon pentru sumele primite de la SIS, sume care se ridica la valoarea de 12 RON.
Stiu ca e saracie mare in Gubernia Moldova si m-am multumit cu putin.
Acum nu o sa il mai injur pe tradatorul de neam Rosca si nu o sa mai miltez pentru Unire decat in Weekend, intrucat chiar si la SIS zilele libere sunt sfinte si ai voie sa te "odihnesti". :)

Intrucat e criza mare si in Romania si la varsta mea medicamentele sunt scumpe, rog si alte "servicii" sa vina sa ma viziteze.

Macar de la 60 de ani in sus sa ajung si eu milionar in lei ..... vechi. :)

Cu stima,
Dicu-Sava Cristian
www.dsclex.ro
A comentat Apostolu 29 iulie 2009, 10:08 | mergi sus ▲
Posibil sa fie dar mai greu ei sint ocupati cu altceva acum nu cu studentii
A comentat esau 09 decembrie 2009, 11:35 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.2788 secunde