Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

24 septembrie 2023, ora locală: 16:23

 

Test pe primul laptop 3D din lume: merită banii?

adăugat 12 martie 2010, 09:36, la Istorie / Ştiinţă

Laptop, ACER, 3D, ochelari,

EXPERIENŢĂ. Pentru 2.700 de lei, cu o pereche de ochelari speciali şi un laptop Acer, poţi simţi că intri cu totul într-un joc sau într-un film, iar fotografiile personale prind viaţă.

Laptopurile pe care se pot vedea filme, fotografii sau se poate juca în format 3D încep să aibă căutare şi în România. Până acum, o variantă de a testa experienţa 3D pe ecranul unui laptop nu a fost posibilă pentru clienţi. Singurele vitrine în care apar aceste produse sunt cele ale magazinelor on-line.

„Câteva standuri în marile centre comerciale ar putea creşte vânzările. E normal, oamenii trebuie să vadă de ce este în stare un astfel de notebook. Până acum am vândut în jur de 50 de bucăţi, însă cred că, în următoarea perioadă, piaţa aceasta va creşte”, crede Mihai Pătraşcu, directorul executiv al Evomag.ro, unul dintre cele mai mari magazine on-line din ţară.

Prima experienţă cu tridimensionalul în braţe

Pentru a vedea care sunt senzaţiile unor imagini 3D pe un laptop, am testat un model de la Acer. Deşi, iniţial, costa în jur de 3.500 de lei, Aspire 5738D a ajuns acum, pe magazinul on-line, la 2.700 de lei. Arată ca orice laptop obişnuit şi are toate performanţele pe care le au celelalte laptopuri de ultimă generaţie. Diferenţa o face 3D-ul.

Pachetul conţine două perechi de ochelari, una cu ramă şi alta fără, care se aplică direct pe nas. Ceva mai mici decât o pereche de la cinematograf, ochelarii, asemănătorii celor de soare, sunt confortabili şi aproape că nici nu-i simţi la ochi. Un simplu click şi începe experienţa. Ecranul te cuprinde, iar la acest capitol laptopul are un avantaj faţă de PC. Din cauza tastaturii, stă mai aproape de corp şi implicit de ochi, pentru o vizibilitate bună.

Într-un documentar, o armată de crabi îţi dădeau impresia că năvălesc peste tine şi îi poţi atinge. Apoi, am intrat în lumea desenelor animate, cu un vaporaş care plutea printre nori. Aceeaşi senzaţie - faci parte din acţiune. În funcţie de unghiul privirii, se potriveşte şi ecranul. Din alte unghiuri nu se vede cu aceeaşi claritate, ceea ce înseamnă că două persoane pot vedea acelaşi film, însă nu în poziţii foarte comode. De asemenea, distanţa de ecran nu trebuie să fie foarte mare, de la peste 1,50 metri nu mai există claritate.

Intri cu totul în joc

Senzaţie extremă este şi la jocuri. O navă care urmăreşte să distrugă inamicul, zburând în viteză printre munţi, îţi creează senzaţia de gol în stomac. Când intri în propria navă, aproape că îţi vine să te apleci. Străbaţi mai multe zone încărcate cu structuri metalice care se apropie de capul tău. Genul acesta de experienţe le poţi avea la majoritatea jocurilor.

De efectul de tridimensional se ocupă un soft special al Acer şi placa video. Acelaşi lucru este valabil şi la fotografii. După ce am văzut imagini care creau senzaţii că ies lalele sau copaci din ecran şi se îndreaptă spre noi, am vrut să vedem dacă regăsim acelaşi efect şi la o fotografie de-a noastră. Am încărcat o banală poză şi am rămas surprinşi, era 3D.

Fără să pierzi timp la vreo prelucrare, simpla pereche de ochelari poate face săţi vezi prietenii, rudele sau amintirile de la mare în tridimensional. În ceea ce priveşte filmul, cel pe care softul de la Acer nu-l poate prelucra, am ajuns la concluzia că diferenţele dintre cinema şi notebook nu prea există. Mai mult, varianta de acasă are mai multe plusuri. De exemplu, imaginea este mult mai aproape, ai locul cel mai bun pentru vizionare şi libertate totală să ţi-l alegi.

DATE TEHNICE

Componentele laptopului pe care se vede 3D


Autor: Ionuţ Fantaziu
Sursa: www.evz.ro


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Istorie / Ştiinţă

(VIDEO) 11 ani în imagini: Construcția noii clădiri World Trade Center One
Sute de mii de fotografii au captat toate momentele de la construcția până la terminarea construcției noului World Trade Center One. Totul pentru a marca deschiderea Observatorului „One World” din New York, ce a avut loc în weekendul care a trecut.
Turnul de observație, situat pe etajele 100 și 102 ale clădirii, s-au deschis [...] mai mult
DOCUMENTAR: România și Sfântul Scaun - 95 de ani de relații diplomatice
România și Vaticanul au stabilit relații diplomatice, la nivel de legație, în anul 1920 când, la 1 iunie, a luat ființă Legația României pe lângă Sfântul Scaun. Titular al acesteia era Dimitrie C. Pennescu, în calitate de trimis extraordinar și ministru plenipotențiar, se arată pe site-ul Ambasadei României [...] mai mult
Asasinarea lui Lech Kaczynski
Pe 10 aprilie 2010, avionul care îi transporta pe președintele polonez Lech Kaczynski și pe alți 95 de demnitari polonezi în Rusia, pentru comemorarea victimelor masacrului de la Katyn, s-a prăbușit în apropierea aerodromului Severny din Smolensk (Rusia).
Accidentul aviatic a decimat o mare parte a elitei [...] mai mult
Misterele de la 11 septembrie
Misterele de la 11 septembrie demolează teoria conspirației susținută “oficial” cu privire la evenimentele de la 11 septembrie 2011 mai bine decât orice alt film documentar pe această temă. Află ce s-a întâmplat cu adevărat în cele trei clădiri în săptămânile dinainte de [...] mai mult
(VIDEO) Pamantul este o creatura vie, imagini NASA
Fiecare dintre noi am vazut imagini cu fenomene meteo extreme privite din spatiu. Cu toate acestea, niciuna dintre imaginile pe care le-ai vazut nu te-au pregatit pentru acest videoclip lansat de Studioul Stiintific de Vizualizare NASA. Folosind date reale, aceaste imagini descriu perfect cele sapte zile din anul [...] mai mult
Top 10 ţări din lume în care să faci afaceri GALERIE FOTO
Acestea sunt cele mai bune ţări din lume pentru a-ţi conduce afacerea, potrivit unui top realizat de firma de consultanţă în management Grant Thornron, scrie incont.ro.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1.Singapore. Este cel mai [...] mai mult
Comoară impresionantă descoperită la malul Mării Negre
Într-un oraş antic, asediat de romani, locuitorii au îngropat o mare cantitate de obiecte preţioase, pe care arheologii le-au descoperit abia recent, scrie realitatea.net. 
Peste 200 de monede (cel mai multe din bronz), podoabe de aur, argint şi bronz, precum şi vase de sticlă (obiecte rare şi valoroase [...] mai mult
(VIDEO) Secret dezvăluit de un artist: Harta exploziilor nucleare
Artistul Isao Hashimoto a realizat o animaţie video în care prezintă toate testele nucleare între anii 1948 şi 1998. Numărul impresionant, 2.053 de explozii nucleare, începe cu primul test al Proiectului Manhattan, numit Trinity, scrie realitatea.net.
Exploziile din videoclip nu cuprind şi presupusele teste conduse de Coreea de Nord [...] mai mult
A 8-a minune a lumii? Germania a inventat energia cu care va stapani Planeta
0% petrol, 0% energie electrica. Noul tip de energie poate fi usor considerat cea mai mare descoperire din istoria moderna. Audi chiar are in momentul de fata cheia viitorului.
Audi a gasit variante sintetice pentru benzina si motorina. Mai mult, dioxidul de carbon (CO2) risipit in atmosfera ar putea fi folosit pentru crearea acestui tip de energie.
Ca [...] mai mult
(VIDEO) Reclama pentru noul iPhone 5
Aseară Apple a lansat noul telefon iPhone 5. Acesta este mai subțire, mai ușor, dar și mai lung decât precedentul 4S. Vedeți atașat publicitatea pentru noul produs.
[...] mai mult

randat în 	0.1140 secunde