Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 martie 2024, ora locală: 17:06

 

Traian Băsescu: Voronin are dorinţa de a ridica o cortină de fier peste Prut

adăugat 14 aprilie 2009, 08:49, la Ştiri de Top

"Vreau să ştiţi că am avut foarte multă răbdare cu privire la ceea ce s-a întâmplat în republica Moldova, iar a răspunde peste gard preşedintelui Voronin ar însemna să intrăm în jocul preşedintelui Republicii Moldova. Ştiu că Voronin are tendinţa de a ridica o cortină de fier faţă de România, dar nu cred că trebuie să răspundem la fel", a afirmat Traian Băsescu la finalul negocierilor de la Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, după negocierile de la Cotroceni, că autorităţile de la Chişinău au lansat acuzaţii nefondate şi că va oferi mai multe detalii pe acest subiect astăzi în Parlament.

Preşedintele Băsescu a spus că Voronin poate decide "sau poate încerca să ridice o cortină de fier pe Prut", dar că nu va avea ocazia să facă acest lucru pentru că România va avea "un comportament european".

"Un comportament responsabil, nu faţă de preşedintele Voronin, ci faţă de cei 4 milioane de români care trăiesc în Moldova. 4 milioane de români, cetăţeni ai Republicii Moldova, parte a acestui popor", a aprecizat Traian Băsescu.

Şeful statului a anunţat că astăzi va susţine în Parlament un discurs "dedicat exclusiv evenimentelor din Moldova şi acuzaţiilor nefondate pe care autorităţile de la Chişinău, inclusiv preşedintele Voronin, le-au adus României".

"Va fi un discurs de circa 30 de minute dedicat evenimentelor din Moldova şi cu această ocazie voi lămuri punctul de vedere al statului român", a spus Băsescu. (Realitatea TV)

Traian Băsescu se va adresa astăzi Camerelor reunite ale Parlamentului

PreşedinteleTraian Băsescu se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului cu un mesaj pe politică externă astăzi, cel mai probabil de la ora 17.00, potrivit programului Senatului, o decizie definitivă asupra orei urmând a fi luată în Birourile Permanente reunite.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc astăzi, începând cu ora 12.45 pentru a decide asupra orei la care preşedintele României se poate adresa deputaţilor şi senatorilor. Programul Senatului, afişat pe siteul instituţiei, prevede că şedinţa de plen comun va începe la ora 17.00.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, joi, o scrisoare preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Alma Anastase, prin care solicită să se adreseze Parlamentului astăzi, 14 aprilie, cu un mesaj pe probleme de politică externă.

"În temeiul art. 88 şi art. 65 alin. 2, lit a) din Constituţia României, precum şi al art. 1 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, vă aduc la cunoştinţă faptul că la data de 14 aprilie 2009, la o oră pe care o veţi stabili dumneavoastră, doresc să adresez Camerelor reunite ale Parlamentului României un mesaj pe probleme actuale de politică externă", se precizează în scrisoarea preşedintelui. (NewsIn)

Autor: Realitatea TV
Sursa: www.realitatea.net
Felicitari domnule presedinte! In primul rand pentru faptul ca ati accentuat ca in Republica Moldova traiesc 4 milioane de romani. Fie vorba intre noi, vreo 500000 or fi de alte nationalitati, asa ca hai sa zicem 3,5 milioane de romani. Oricum, o majoritate semnificativa! Nu moldoveni (acest popor nu exista), ci romani, domnule Voronin si domnilor politicieni dela Chisinau! Abia astept discursul domnului presedinte Traian basescu! Sunt sigur ca va fi foarte interesant ce are de spus pe aceasta tema! ACELASI SANGE / ACEEASI TARA / AM FOST CU TOTI ROMANI ODINIOARA! ROMANIA MARE / IN VECHILE-I HOTARE!
A comentat Alec-BM 14 aprilie 2009, 10:49
Mi-a placut expresia "peste gard"...basescu nu face politica de iarmaroc:), mai rau de voronin...
A comentat twona 14 aprilie 2009, 11:56
VA MULTUMIM PT. SUSTINERE, DOMNULE BASESCU! VA SUNTEM RECUNOSCATORI.
A comentat Prinţesă 14 aprilie 2009, 12:14
Basescu despre Republica Moldova live:
http://www.realitatea.net/livetv.html
A comentat George 14 aprilie 2009, 14:24
Moldova trebuie sa se vindece de comunism, iar Romania de o boala si mai grea, virusata inca de la prima Unire, care perverteste dragostea de semeni si de frate, care sfideza cele 10 Sf.Porunci Dumnezeesti si care vine de la Luceafar-Lucifer, protivnicul bunului simt uman si european, numit duhul cel rau, cel viclean, cel fatarnic, cel necurat, iar mai la moda - cel smecher. Totul ce se face, se gansdeste, se pune la cale si ce se intampla in Smeche-Ro-Mania sta sub semnul blestemului smecherismului - de la opinca pana la vladica.
... Cand, neam necredincios, te vei increde in puterea lui Dumnezeu si vei inceta sa gandesti, sa simti si sa faci dupa modelul celei mai joase caste a Indiei - nomazii rromi, carora Dumnezeu pentru pacatele voastre deja le da aceasta frumoasa tara a lui Decebal si Burebista cu tot cu numele furat de la Roma ?
In acest contest R.Moldova - e o alternativa pentru neam de a-si pastra neafectat genofondul national romanesc. Atunci de ce nu va datzi seama si vretzi sa « tziganizatzi » si aceasta unica bucata de pamant romanesc inca nevirusata, curata, candida, pastrata prin propria jertfa? Lasati ea sa existe, ba mai mult bucurati-va ca Dumnezeu a creat doua state, doua alternative, doua gradini a neamului, care se pot completa reciproc. Aveti grija de aceasta gradina, aparati-o, dar nu va uitati cu ochi hulpavi de smecheri si hoti mai rau ca la vecinii straini. Sa va lumineze Dumnezeu in simturile si gandurile voastre! Sa revenitzi la spiritul nemuritor si drept al daco-getzilor ! Sa alungatzi rromismul obraznic si hotzesc si fatzarnicia « fratzeaca » din duhul vostru ! Nu datzi vina pe basarabeni si straini. Avetzi curajul de a fi sincer si dreptzi cu voi insi-va! Atunci vetzi vede mai clar ce se intampla peste Prut si care e rolul vostru de neam frate intru Hristos.

A comentat Decebalus 14 aprilie 2009, 14:54
Decebalus, ramai tu acolo in republicuta ta, si stai fara grija, pentru ca Romania nu are pretentii si nici nevoie de teritoriul Basarabiei. Pamant de agricultura avem si noi, pamant care bine administrat ar putea hrani cam 80 de milioane de oameni. Altceva voi nu aveti. Iar noi avem tot ce ne trebuie in tara noastra Romania, asa ca nu ne mai trebuie o belea pe cap, si inca o pacoste atat de mare. Daca Voronin era cat de cat destept si nu ne acuza pe nedrept, putea sa va calareasca si un mileniu, ca noi tot nu am fi protestat. In fond sunteti straini de spiritul romanesc, chiar daca ne mai vorbiti stalcit limba.


Iar in ceea ce priveste tiganii, nu noi am ajuns cersetorii Europei. Asa ca noi romanii va consideram pe voi tigani cersetori virusati de rusofonie. Dar cred ca majoritatea din voi sunteti chiar rusi si ucraineni. Ca doar n-o sa ne spui tu noua ca sunteti voi romani. Nici macar moldoveni nu mai sunteti, pentru ca moldoveni suntem noi romanii. Stii tu proverbul romanesc "curva ia prajina si sparge capul la tot satul"? Voi, locuitorii dintre Prut si Nistru nu mai sunteti romani si ati fost, sunteti si veti fi mereu duplicitari, adica cu fundul un doua luntre, adica, mai vulgar, curve cu doua fetze.

Dar Romania, UE, SUA si toata lumea democratica au fost terfelite de rusul mafiot Voronin si acolitii lui mafioti. Deci avem tot dreptul sa ne aparam si vom reactiona in maniera europeana, dar dur si exemplar pentru toti dictatorii si toate regimurile totalitare mafiote mai mari sau mai mici. Iar regimul mafiot voronist este unul totalitar si dictatorial.

Sper si ca presedintelui Basescu i se va aduce la cunostinta faptul ca cetatenilor dintre Prut si Nistru nu le place sa fie numiti etnici romani, si sa procedeze im consecinta. Adica sa va trateze ca pe straini.
A comentat un roman mandru din Iasi 14 aprilie 2009, 17:10
Iasule,mare cretin te-a nascut mata !Cum dracu nu i dai sama.
A comentat un roman mandru din chisinau 14 aprilie 2009, 17:38
Bravo, Basescu! Sper sa-mi dai in sfirsit cetatenia, ca astept de 7 ani!!!!

cit se mai poate??
A comentat Livia 17 aprilie 2009, 20:11
D-nule Basescu sunt bucuros ca exista asa persoane ca dumneavoastra va multumesc. De nu ati fi d-voastra se duce asa zis stat moldovenesc de apa zimbetei. Va respect!!!!!
A comentat sandel 19 aprilie 2009, 19:06
nu am crezut ca in Iasi sunt asa oameni prosti.am vizitat acest oras,si am vazut oameni minunati acolo.Nui ascultati pe PROSTI.OAMENII DIN MOLDOVA CHIAR SUNT MINUNATI.CRED CA SUNTEM UN POPOR SI MERITAM SA PRIMIM CETATENA.ROMINIA NU UITA CA IN BASARABIA MII DE SUFLETE SPERA LA TINE
A comentat elna 21 aprilie 2009, 09:51 | mergi sus ▲
Elna, nici eu nu am crezut ca majoritatea oamenilor dintre Prut si Nistru pot fi atat de prosti, primitivi si ingusti la minte. Mi se spunea de catre unii, dar eu tot nu am crezut pana nu am fost la voi si v-am vazut in tara voastra. E sigur ca exista in Basarabia aprox. 2% romani. Dar asta nu inseamna ca pot primi catatenie restul de 98% rusofoni si rusofili. Si asa Iasul e plin de basarabeni care grohaesc pa ruskii si sunt antiromani. Adica sunt spionii Rusiei si ai lui Voronin. Iar pe aici se stie ca basarabenii, fie ei si rusi, au drepturi mai mari in tara noastra decat romanii insisi. Deci dusmanii Romaniei beneficiaza de niste drepturi pe care numai niste guvernanti cretini romani pot sa le ofere unor straini. Sinucidere, ce mai la deal la vale! Asa ca mai bine lipsa de voi basarabenii in Romania! Cati romani ai vazut tu vreodata sa solicite cetatenia basarabeana? Cati romani ai vazut tu ca trec Prutul sa viziteze Basarabia? Si ce ne-ar aduce includerea teritoriului pruto-nistrean in componenta Romaniei? Doar saracie, prostie comunista, racheti si belele pe capul romanilor. Romania are mai mult decat suficient pamant de agricultura. Pentru ca altceva nu aveti. Asa ca dupa parerea mea, nu mai avem nevoie si de saracia voastra de pamant. Uite Elna de ce in fata grosolaniei basarabene noi vom raspunde pe masura. Adica ochi pentru ochi si dinte pentru dinte!
Si te asigur Elna ca, in cazul unui referendum, peste 90% din romani vor vota impotriva aducerii strainilor dintre Prut si Nistru in componenta Romaniei. Si in special romanii moldoveni sunt impotriva voastra pentru ca va cunosc cel mai bine. Noi stim ca voi stati cu fundul in 7 luntre, ca aveti 7 feţe si ca din 10 basarabeni, cel putin 8 sunt dusmanii romanilor. Eu nu mai vreau sa polemizez cu voi, si sincer imi pare rau pentru cei cativa tineri basarabeni proromani maltratati de Voronin si comunistii pe care-i adulati. Adio si nu am cuvinte!

A comentat un roman mandru din Iasi 21 aprilie 2009, 12:17 | mergi sus ▲
Am şi eu o curiozitate: "un român mândru din Iaşi", tu nu eşti cumva Balaur sau mă înşel? Ştiu că el vorbea de 7 feţe, de numărul mic al românilor care trec Prutul, de pruto-nistreni, de ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte, de percentuala mică de pro-români din Basarabia, şi pe lângă asta mai e şi român din Iaşi. Uite câte lucruri în comun şi ce mod asemănător de a scrie comentariile. Dacă eşti tu Balaur, te rog să foloseşti pseudonimul pe care l-ai folosit până acum, ca să ştiu că eşti tu, şi chiar dacă-ţi schimbi părerea înapoi despre basarabeni, cum era atunci când te-am cunoscut, nu te ascunde sub alt pseudonim. Ştii tu, omul işi mai schimbă părerea uneori, şi m-am gândit că trebuie să mă obişnuiesc dacă românii nu-i "iubesc" pe basarabeni, pentru că sunt şi foarte mulţi basarabeni care nu-i au tocmai de buni pe români. Dar eu nu fac parte din această categorie. EU SUNT ROMANCA DIN BASARABIA SI SUNT FOARTE MANDRA DE ACEST LUCRU. Salut!
A comentat Prinţesă 21 aprilie 2009, 13:03 | mergi sus ▲
Respect maxim pentru romanii din Basarabia ei sint conationalii nostrii , fac parte din natiunea romana indiferent ce cred unii despre acest lucru.Cultural si identitar sintem acelasi popor chiar daca politic traim in doua state diferite.Privesc cu mare intristare cum frumoasa Basarabie a fost transformata intr-o plantatie de catra militianul voronin si clica lui de muhaiele .O mica elita mafiota , formata din rusi , gagauzi cat si moldoveni rusofili aserviti comunistilor controleaza majoritatea romaneasca care din pacate nu e foarte vizibila si activa politic.Aceste lucruri insa trebuie sa se schimbe.Iar noi romanii din tara trebuie sa simtim solidaritate si unitate in gindire fata de romanii din Basarabia.
A comentat solovastru 21 aprilie 2009, 15:36 | mergi sus ▲
auzi tu, roman mandru din iasi? se intelege clar de ce esti asa de mandru, DE PROSTIA TA, ca numai un prost poate sa vorbeasca asa fara cunostinta de cauza, si nu trata moldovenii dupa cei doi sau trei pe care i-ai cunoscut si ti-au lasat o impresie proasta ca nici romanii nu sunt toti la fel, si afla ca poti fi nesimtit de orice nationalitate cum exista oameni buni de orice nationalitate. Plus, nu mai arunca cu noroi aiurea in moldoveni ca daca mergi intr-o tara din UE sau SUA pe care le mentionai tu mai sus cu mandrie alaturi de Romania, sau te uiti si tu un pic la stiri nu vezi moldovenii sa se afirme cu vreo tampenie ca unii romani... si aici nu ma refer ca toti sunt asa , sunt sigura ca pe langa cei care nu au ceva minti in cap sunt si oameni klumea, Iar faptul k avem o conducere proasta si din cauza aceasta si alte multe lucruri nu inseamna ca moldovenii nu sunt oameni si nu au drepturi, iar tu cu mintea atat de ingusta incearca sa te informezi mai bine si gandesti mai mult inainte de a afirma ceva, pt ca eu am vorbit cat de cat frumos iar altul s-ar putea sa te faca invalid, nu e o amenintare doar UN SFAT!!
A comentat septembery 21 aprilie 2009, 16:50 | mergi sus ▲
Bre,Roman prost din Iasi,imi e mie rusine de nesimtirea ta !
Bre,capcaunule,daca inainte de 6 aprilie ma coboram la mintea ta de gainar provocator,acum lucrurile s-au schimbat in asemenea masura incat eu unul am inceput sa ma simt in plus pe site-urile basarabene,pentru simplu fapt ca baietii si fetele acestia care s-au metamorfozat atat de adanc si asa de repede intr-un rastimp asa de scurt au inceput sa fie din ce in mai indrazneti si mai mandri ca sunt romani incat am inceput sa ma simt in plus pe aici,de aceea am si incetat sa mai dau vreo replica unor parasute gaunoase ca tine.
Bre,baieti,am totusi un sfat pentru voi ca nu cumva sa ma mai numiti anti-roman !!! LOL !
Pregatitiva din timp sufleteste impotriva ironiilor si invectivelor cu care va vor pune la punct basarabeni. LOL !
Si cu toate ca imi place sa cred ca am fost maestrul lor care ia invatat sa injure cu foc si cu patima,parca presimt ca ma vor intrece in elocventa si aciditate incat va veni randul meu sa stau pasiv si sa ma distrez copios(ca odata J.Philips pe seama noastra)citindu-va mesajele de "dragoste cu nabadai" impartasita reciproc . LOL!
A comentat micael 21 aprilie 2009, 21:42 | mergi sus ▲
Pentru un roman din iasi sau cum morti iti zice tie. Nu toata lumea gandeste ca secul cap al lui matale. Eu sunt din bucuresti. Tin la fratii de peste prut. Ii consider romani si nu de putin ori am scris pe aici ca si ei ar trebui sa se considere romani si sa lase la o parte vrajala aia cu sunt moldovean. Moldovenii sunt romani. Asa a zis Dragos asa a zis Bogdan si asa a zis Stefan. Paranteza pentru dobitocul ala din pacate din basarabia care a zis ca bogdan a fost primul descalecat in moldova vezi boule ca dragos a fost primul si am incheiat paranteza. Din nefericire pentru romanii din basarabia tre sa ii dau dreptate si lui balarica asta din Iasi. Prea multi va dati romani dar nu simtiti romaneste si aici e o problema. Vreti cetatenie sa va fie mai bine dar va uitati neamurile de acolo cum ati obtinut-o. Asta nu e spirit de roman. Eu personal nu vreau alipirea Basarabiei la Romania. Da stiu, sunt un cretin ca nu o vreau! Eu imi vreau fratii de drept aia care au suferit si care au avut bunici care au luptat alaturi de bunicii mei sa vina acasa. Basarabia sau fasia aia de pamant nu merita nici o osteneala. Pamant aici avem destul si OMUL SFINTESTE LOCUL nu invers! Daca Basescu ajuta pe cei cu spiritul roman sa vina acasa tot respectul meu desi nah ca zic NU IL INGHIT DELOC! Revil la cretinul forumului: moldoveanu din iasi. Ba gica ca daca iti zic pulica ma cenzureaza adminii. Pai ma mucosule ce treaba are un cersetor cu un popor migrator respectiv tiganul. Vaaaai de geometria ta! Daca ii faci pe fratii de peste prut curve uita-te bine la istoria noastra, Cand in 50 de ani am impuscat doi lideri asta nu s-a intamplat nicaieri in lume! Cand am intors armele impotriva germaniei si ne-am pe noi ca pana la urma tot natiune invinsa am fost declarata! Vorbesti de ei ca sunt duplicitari? Pai poate or fi ma ca noi toti romanii suntem din nefericire! Eu voua astora care nu ati deschis o carte (ala cu bogdan primul descalecat si tu iesanule care tigan= cersetor) v-as taia dejtele sau v-as arunca "computatoarele" pe geam sa nu mai umpleti forumurile cu ineptiile voastre!
A comentat intrebatorul 22 aprilie 2009, 00:39 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1256 secunde