Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 martie 2024, ora locală: 01:08

 

(VIDEO & FOTO) Lansarea campaniei "Pro Cetatenie Romana" a avut loc si la Timisoara

adăugat 30 mai 2009, 14:31, la Ştiri de Top

Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara a susţinut vineri, 29 mai, în sala video a Prefecturii judeţului Timiş o conferinţă de presă pe tema redobândirii cetăţeniei române. Dezbaterea s-a axat în principal asupra campaniei de informare publică „Pro Cetăţenie Română”, care a fost lansată de către Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara în colaborare cu Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti.

Campania respectivă îşi propune să informeze şi să sensibilizeze opinia publică românească şi europeană asupra temei cetăţeniei româneşti şi a redobândirii acesteia de către cei care, în pofida voinţei lor, au fost deposedaţi de acest drept. Este vorba, în principal, de etnicii români din Basarabia şi Bucovina care au avut de suferit de pe urma consecinţelor nefaste ale pactului Ribbentrop – Molotov.

La conferinţă au fost prezenţi reprezentanţi din partea OSB, a mass-media locale şi a ONG-urilor partenere, printre care se numără Organizaţia Studenţilor din Universitatea Timişoara şi Asociaţia Culturală „Pro Basarabia şi Bucovina”. De asemenea, în acţiunile ce urmează a fi desfăşurate, OSB se bucură de sprijinul autorităţilor locale, cum ar fi Prefectura Judeţului Timiş, Primăria Timişoarei, Consiliul Judeţean Timiş, Consiliul Local Timişoara, dar şi de susţinerea din partea instituţiilor de învăţământ superior timişorene - Universitatea Politehnica şi Universitatea de Vest.

Conferinţa de la Timişoara, precum şi cea care a avut loc la Bucureşti în data de 21 mai, reprezintă lansarea oficială a campaniei „Pro Cetăţenia” în rândul socieăţii civile româneşti. Cele două organizaţii, preocupate de promovarea imaginii studenţilor basarabeni în mediul românesc, îşi propun să atragă în aceste acţiuni şi celelalte organizaţii de profil din ţară, extinzând astfel campania la nivel naţional.

Principalele obiective pe care le urmăresc organizatorii campaniei sunt: sensibilizarea opiniei publice, informarea basarabenilor despre modalitatea de obţinere a cetăţeniei şi restabilirea adevărului istoric cu privire la teritoriile româneşti aflate în afara graniţelor României.

OSB Timişoara alături de OSB Bucureşti speră în mobilizarea şi solidarizarea studenţilor basarabeni în vederea rezolvării acestei probleme comune fundamentale. De asemenea, se doreşte ca societatea românească să dea dovadă de receptivitate şi susţinere a acestui deziderat pro-românesc şi pro-european de care dau dovadă etnicii români din afara graniţelor ţării.


















Autor: basarabeni.ro
Sursa: www.basarabeni.ro
Un inceput bun, Bravo baieti
A comentat Sergiu 30 mai 2009, 15:18
bravo!
A comentat elen 30 mai 2009, 17:26
Bravo Timisoara - duceti in toata Tara mesajul Campaniei pentru recunoasterea Cetateniei basarabenilor si bucovinenilor carora le-a fost furat acest drept de rusoi si nemtalai, manca-le-ar inima canii / indragi-i-ar ciorile / si spanzuratorile
A comentat Azi in Timisoara maine in toata Tara 30 mai 2009, 18:16
Azi in Timisoara maine in toata Tara bah carnatule dintr-un voleu iti iau fatza in poooola, numa prostii vorbesti rahat cu ochi...... esti din Timisoara? hai ia zi cum facem sa ne intalnim sa ii dau vre-o 2 pumni bot, vorbeste dreacu in numele tau si nu al tuturor timisorenilor care nu iti impartasesc ideeile.....
A comentat Sleipnir 30 mai 2009, 20:54
Bravo baieti!Traiasca Romania Mare!
A comentat ion 30 mai 2009, 21:17
Sleipnir, as tacea in locul tau, tu numai roman nu esti, restul ce vrei, tot ce vrei iti curge prin vene si mai ai si cuvant ? Marsh, potaie, ai venit aici prigonit de pe meleagurile natale, pentru a-ti permite sa injuri aici. Marsh acasa, bastard fara pribeag ce esti. Nici macar limba natala nu ti-o cunosti.
A comentat Pentru Sleipnir 30 mai 2009, 21:38
Bravo, baieti!. Mergeti inainte, sunt alaturi de voi. Imi place ceea ce faceti. Se vad forte proaspete ;)
A comentat 8Thor8 31 mai 2009, 06:02
Avem nevoie de o asa informare...Bravo,baieti.Stima si respect!!!
A comentat diogene 31 mai 2009, 09:07
bravo baieti!Felicitari!Doamne Ajuta!
A comentat Cristina 31 mai 2009, 14:37
Eminescu a spus 'Basarabia, pamant romanesc', nu P. Tutea...
Din cate stiu ei, primii care au folosit in Romania acest slogan de campanie erau altii...Si anume noii golani.
Cam aiurea ...
A comentat victor 31 mai 2009, 14:59 | mergi sus ▲
Basarabia este pamant romanesc, au spus-o si o stiu toti romanii care simt si gandesc romaneste.
Unii insa au spus-o adaugand si munca lor de-o viata jertfindu-se si indurand ani grei de puscarie.
Eminescu n-a murit de moarte buna iar Petre Tutea a incasat de la bolsevici 13 ani de temnita grea.
Petre Tutea a fost supravietuitorul unei generatii de varf a Romaniei si mai ales a reusit sa dea cate ceva mai departe.
El a fost cel care i-a invatat pe studenti sa se organizeze, el este autorul moral al Pietei Universitatii din 1989 si tot el a fost "instigatorul" Campaniei Ligii Studentilor de readucere a numelui Basarabia in atentia publica.
Primele transporturi de carte catre Basarabia, in februarie 1990, au plecat dinspre Liga Studentilor bucuresteni, primele mitinguri pro-Basarabia tot studentii, vechii golani de atunci, le-au organizat si deasemenea miscarea studenteasca a initiat si Drumul Crucii din 1992 - uriasa manifestatie cu sute de mii de romani care au intampinat crucea adusa de studentii din Chisinau in Piata Universitatii. Acest moment a determinat re-infiintarea Mitropoliei Basarabiei, pana una alta singura institutie clar romaneasca din Basarabia (ca in privinta ambasadei nu se poate baga mana in foc).
In rest totul este poveste.
Niste tineri care merita respect si-au dedicat o parte din viata, infruntandu-i pe rusoi "la ei acasa" incluzand in aceasta sintagma si Romania, capturata de o grupare moscovita, cu agenti GRU si KGB notorii la varful statului.
Acum acesti tineri au incaruntit dar (inca) nu au murit.
Sa va fereasca Dumnezeu de intorcerea vechilor golani, ca spre deosebire de anii 90, cand erau niste pusti, astazi sloganul nonviolentei s-ar putea sa nu mai functioneze.
Cum spunea chiar invatatorul nostru Petre Tutea putem pune intre paranteze, pentru o perioada, principiile crestine ale nonviolentei, pana rezolvam diversiunea, ticalosia si impostura celor care se joaca cu foarfeca ruseasca peste conturul Basarabiei.

Bravo studentilor basarabeni care au readus Basarabia istorica in harta Romaniei, dupa ce o mana de noi cacati si-au permis sa propage harta desenata de Brejnev pe zidurile oraselor romanesti.
Le transmit un mesaj deschis semnat si asumat tuturor "anonimilor" din aceasta grupare care duhneste de la o posta si din altele mai mult sau mai putin conspirate: pasol la turbinca, ca avem ac de cojocul vostru...

http://www.basarabeni.ro/stiri/stiri-de-top/conferinta-de-presa-pro-cetatenie-romana-1163/
A comentat pt victor 31 mai 2009, 15:44 | mergi sus ▲
Bravo baieti. Va dorim succes, chiar daca unii va pun piedici! Respect
A comentat Dinu 31 mai 2009, 15:46 | mergi sus ▲
Rep. Moldova e parete din pamantul pe care il numim Basarabia, harta "noilor golani" arata doar Republica Moldova, oare e asa de simplu de renuntat la partea de sud a Basarabiei sau la Bucovina de nord, ce facem ii uitam pe Romani de acolo? Cui ii lasam? Cand am vazut pe forum la "Noii Golani" harta ciontita si pe ea stema regala, nu imi vinea sa cred :(. ROMANIA MARE NICIODATA NU A ARATAT ASA CUM O PROMOVEAZA NOII GOLANI, trezitiva oameni buni!!!
A comentat jorj 31 mai 2009, 15:51 | mergi sus ▲
nu le mai ziceti noii golani, ca nu-si merita numele! Golanii din Piata Universtitatii din '89 erau oameni simpli si curati, si stiau cum arata adevarata harta a Romaniei Mari, spre deosebire de gasca asta de derbedei adunati de pe stadioane, care promoveaza o harta ciuntita.
Ultima vreme lumea pe forumuri a inceput sa le zica NOII CACATI! :)) Cred ca numele asta li se potriveste mai bine..
Basarabia este Pamant Romanesc, Basarabia nu este doar R. Moldova, Basarabia istorica, contine si sudul Basarabiei aflata azi in componenta Ucrainei. Nu vom uita pe fratii nostri basarabeni si bucovineni aflati sub ciubota Ucrainei, si supusi unui proces intens de deznationalizare.
Tocmai de asta devine din ce in ce mai importanta promovarea adevaratei imagini a Romaniei interbelice, a adevaratei Romanii Mari.
A comentat Andrei 31 mai 2009, 16:07 | mergi sus ▲
Noii cacati =)) =)) Asta e tare:))
A comentat Nixon 31 mai 2009, 16:34 | mergi sus ▲
Promovand harta Romaniei actuale plus a Republicii Moldova nu faci nimic altceva decat sa te alaturi pactului Ribbentrop-Molotov. Noilor cacati, voi pentru ce luptati ? Voi luptati ? Sau doar dezinformati lumea vizavi de harta Romaniei Mari. Hotarati-va odata cine sunteti si terminati cu prostiile. Basarabia e pamant romanesc, a fost, si intotdeauna va fi, a spuso Eminescu sau Tutea, nu asta conteaza, nu conteaza, adevarul in sine conteaza, adevarul istoric. Traiasca Romania Mare, desteptati-va fratilor, acum mai mult ca niciodata trebuie sa fim uniti, nu mai putem fi indiferenti, nu mai putem tolera deznationalizarea de la noi de acasa, nu mai putem lasa pamanturile pentru care au luptat stramosii nostri, pentru care si-au dat viata, pentru care si-au dat si moartea... Pentru ca noi, astazi, sa putem vorbi romaneste, gandi romaneste. Impreuna putem obtine tot. Unitate !!! Unitate !!! Unitate !!!
A comentat RomaniaMare 31 mai 2009, 17:47 | mergi sus ▲
Bravo mai feciori! e drept nu trebuie uitati basarabenii din sud si bucovinenii din nord, dar pentru ei avem de luptat cu alti slavi ,din "mica rusie"la fel de fascisti ca rusii,
e greu, dar e bine ca s-a desteptat sintamintul romanesc in basarabeni.Curaj,dreptatea e a noastra.
A comentat moldovalahul 31 mai 2009, 18:41 | mergi sus ▲
Sa speram ca vom putea reface Basarabia istorica in integralitatea ei de la Hotin pana la Marea Neagra si Dunare. Ce frumos ar fi! Merita sa mori pentru realizarea acestui vis!
A comentat SOS 31 mai 2009, 18:54 | mergi sus ▲
Pentru Sleipnir dupa cum vad ma cunosti as vrea sa am si eu onoarea sa te cunosc unu la mana si alta peste picior (Marsh acasa, bastard fara pribeag ce esti.) ce vrea sa reprezinte asta ca nu inteleg dialectul in care mi te adresezi gunoi necunoscator al limbii romane... In plus eu stiu ce sange imi curge prin vene tu oare stii ??? facem un concurs bazat pe acte sa vedem care cum ii mai bastard si inca ceva mai facem inca un concurs bazat tot pe acte sa vedem familia cui dintre mine si tine si-a varsat mai mult sange pentru Romania vrei ? te tine scula ?
A comentat Sleipnir 02 iunie 2009, 15:01 | mergi sus ▲
P.S vino si scoate-ma tu afara din Romania nu ai vrea ?? semi-analfabet cu pene si pedale ce esti
A comentat Sleipnir 02 iunie 2009, 15:03 | mergi sus ▲
Sleipnir are dreptate. Pentru a fi cetatean roman in primul rand trebuie sa dovedesti ca meriti.
A comentat Ion Milion 02 iunie 2009, 19:25 | mergi sus ▲
Go Sleipnir!:D Constanta e cu tine.
A comentat SkinheadGirl 02 iunie 2009, 20:23 | mergi sus ▲
1. @ RomaniaMare :
stimabile, in ziua de pomina 9 aprilie, parca,anno domini 2009, la manifestatia din timisoara consacrata solidarizarii cu tinerii demonstranti din chisinau, au participat membri ai Noii Drepte, ai Noilor Golani si , la somatia expresa si nerusinata a OSB-ului, care fac orice pt o mai mare acoperire mediatica si institutionala a tot ceea ce face, si unii membri dintr-o organizatie locala tanara, cu profil nationalist. ma rog. chisr inainte de a incepe marsul, unul din membrii \"marcanti\", recte ultrabagaciosi ai OSB-ului a fost rugat s adea explicatii de ce a acceptat prezenta la manifestatie a unor grupuri : 1. de dreapta si extrema dreapta, astfel dand apa la moara tuturor ipotezelor perverse care proclamau sus si tare ca reactia studentilor e una orchestrata de \"fascistii\" romani,si nu una de revolta autentica, de indignare profunda in legatura cu ce li s-a intamplat nevinovatilor din Chisinau. 2. unor grupuri intre care divergentele de opinie si tactica sunt clar profilate. vorbesc aici de Noua Dreapta si Noii Golani, a caror prezenta a fost nu doar acceptata, ci si incurajata. inteleg ca atunci Noii Golani nu incurcau pe nimeni : dimpotriva chiar, au dus lozinci, au scandat, au fost activi si saritori si toti ii vedeau cu ochi buni. OSB Timisoara, ai bunul simt sa recunosti macar acest lucru. daca mai nou ii calificati drept \"noii cacati\", macar aveti bunul simt sa recunoasteti ca v-au fost alaturi in niste vremuri cand pretentiile inca nu va inmugurisera cu atata aplomb nesimtit, si ca tot Noii Golani au putut strange inca vreo 10 oameni care au iesit intr-o seara cu pancarte, informand lumea pe strada, impartind pliante, umbland prin Piata Unirii din Timisoara, ridiculizati d eunii, intampinati cu dezgust si sictir de altii. Si au facut asta fara participarea nici unui moldovean. Nici unul !!! de ce? oare era cauza lor? De ce nu ati incrimat gestul la momentl cuvenit? lasati pe altii sa va faca publice mizeriile interne ca apoi sa-i inmormantati in noroaie si injuraturi. Ei au iesit ca sa divulge , in strada si in agora, ca la Chisinau copii si tineri sunt batuti si incarcerati, ca parintii sunt mintiti, iar cuvantul liber vanat si anihilat. voi ati iesit in Operei cu lozinci sentimentale si declaratii pro-unire, care numai la Chisinau sunt subversive, aici sunt apa d eploaie. apoi, ca incununare splendida a crasei voastre ingratitudini, le-ati furat sloganul. d, nu lor li s edatoreaza, l-au zis altii, dar ei au deschis o carte ca sa-l culeaga, ceea ce e un efort laudabil. poate bine ar fi s amai faceti si voi acelasi lucru din cand in cand. va pretindeti romani si nici macar nu stiti cine a modelat constiinta romaneasca de-a lungul secolelor. ce fel de demnitate are un popor care nici macar maestrii spirituali nu si-i cunoaste ? in definitiv, daca declarati cu atyta nonshalanta ca nu conteaza cine a spus-o, ca fraza putea fi preluata arbitrar in orice almanah de maxime nationaliste, de ce nu consultati voi o astfel de antologie in loc sa-i jefuiti pe altii? da deh, moldoveanul ignora faptul elementar ca \"la documentat , nu la intins mana!\" e valabil si pentru el, nu numai pentru restul lumii. deci, stimati colegi intru suferinta, (ezit sa va zic compatrioti, chiar daca vin de prin Balti), va rog \"dushevno\" sa va revizuiti atitudinile pseudo-beligerante , nu-i renegati pe cei care v-au pansat ranile si nu uitati ca peisajul cultural romanesc e un teritoriu care merita explorat, ca sa se evite gafe jenante de genul Eminescu=Tutea=ce conteaza?
A comentat cartea nu mushca 03 iunie 2009, 13:48 | mergi sus ▲
p.s. membrul "marcant" nu a dat nicio explicatie, se fofila printre cei prezenti cu agilitatea unei vidre si duplicitatea unui "tovarash de drum". asta ca povestioara s anu ramana in suspans
A comentat cartea nu mushca 03 iunie 2009, 14:02 | mergi sus ▲
@Pentru Sleipnir : draga revendicator al dreptatii! inainte de a dispune cui apartine si cui nu tara asta, inventariaza ce au facut ai tai, romani get-beget presupun, pentru tara. s-ar putea ca lista glorioasa a faptelor d ebrvura si sacrificiu savarsite de ilustrii-ti stramosi sa se reduca fix la zero. daca tot esti dispus sa iei foc cand e vorba de puritate rasiala, pun pariu ca vitejia ta d einternaut furios nu te-a indemnat niciodata sa te iei de gat cu cei care intr-adevar ar merita-o : rusofonii care iau cetatenie romaneasca, sau cei de acasa, care iti pocesc si iti scuipa limba in fata, mutilata si umilita. sau de concetatenii tai, care in zi cu soare, cand tinerii alergau disperati si debusolati dintr-o piata in alta a chisinaului, stateau la terase si se uitau amuzati , de parca se turna un film in fata lor. iresponsabilitatea si sciziunea societatii moldovenesti tot prin impuritate rasiala o explici? "romani" ca tine, halal! doar nu vrei sa ai cuvant tu, care cersesti la poarta altora refugiu, care fugi din propria-ti tara de frica, de comoditate, de oportunism si mediocritate si nu pentru ca ai fi cu adevarat o persoana non grata, care isi risca viata daca mai ramane. nu te vad ca pe un ins incomod politic, ci doar un latrator la luna care ataca pe saituri, nu si in fata. esti jalnic!
A comentat frica naste frica 03 iunie 2009, 15:10 | mergi sus ▲
"Pentru Sleipnir" a nu se confunda cu Sleipnir !!!
A comentat frica naste ... demoni 03 iunie 2009, 15:35 | mergi sus ▲
pentru Cartea Nu Musca:
Da, pe 7 aprilie am fost una dintre cei care au facut tot posibilul ca sa nu apara in desfasurarea marsului insemne extremiste. Si nu am reusit.
De ce? Fiindca organizatorii del a OSB nu au vrut acelasi lucru.
Sunt de la Noii Golani si cu o seara inainte am stat impreuna cu OSB ul vopsind bannere, gandind mesaje pentru ca acum sa vad cum sunt numita...Cam trista nesimtirea si foamen de un CV bogat pe care un memru OSB il ravneste ATAT de TARE incat s-ar vinde oricui. Oricarui partid, oricerei doctrine. Militati sub emblema unirii, vorbiti in numele romanilor din cele 3 judete, furati slogane promovate de altii ... dar cine va da voua toate aceste drepturi? Daca ati gandi SINGURI macar o clipa la ceea ce faceti, v-ati da seama ca e nevoie de multa informare si rabdare, nu de INCA UN FOC DE PAIE. Nu de demonstratii si exces de orgaliu are nevoie Romaniasi Basarabia, ci de oameni cu CARACTER. Avem o sansa sa ne apropiem Basarabia, si voi acum o indepartati. Cum? Simplu: in loc sa va canaliyati energia spre acest tel, o imprastiati in Ucraina. Vreti tot, si nu veti obtine nimic. Hai sa fim realisti si sa apropiem Basarabia. Celor 3 judete le va veni randul ...dar acum PRIORITATE e Basarabia.
Fasati fudulia la o parte, fratilor, ca ii faceti de rusine pe basarabenii ADEVARATI din RM, care nu urmarsc CV uri bogate si fonduri de la statul roman. Ei sunt adevaratii luptatori. Nu voi.
A comentat camelia 06 iunie 2009, 13:06 | mergi sus ▲
cine naiba a spus ca harta promovata in cadrul campaniei BPR este "harta Romaniei Mari"? si pe romanism.net si oriunde s-a mentionat ca este o harta aleasa pentru a sublinia existenta a doua state romanesti. daca e sa o luam logic este si cea mai apropiata de o harta structurata etnic. dar exista si vor exista intotdeauna oameni ca victor roncea, oameni care detin adevarul absolut. mergeti si voi alaturi de asemenea oameni si vom vedea unde veti ajunge. eu as paria ca veti ajunge sa fiti injurati si facuti tradatori/ vanduti s.a.m.d. cu prima ocazie cind ce faceti voi nu va mai conveni.
A comentat mihai din bucuresti 10 iunie 2009, 06:52 | mergi sus ▲
cat analfabetism sau cata prostie pot incapea in doua trei fraze aruncate din gatul mainii.
CINE a stabilit sturcturarea etnica optima? care instanta? ce institutie? noii cacati sunt deja experti si in istorie si geografie etnica?
de unde au prins atatea cunostinte, de pe stadionul Steaua?
haulind prin tribune le-a intrat in creier si informatia distributiei etnice a romanitatii?
Va dati seama cata imbecilitate propagati aici?
"Hartile etnice" ale congenerilor nostrii romani arata ca de la Thesalonic in Kosovo, de la Szeged in Timoc, din Cadrilater pana in Herta traiesc romani, majoritari inca in pofida deznationalizarii salbatice la care au fost supusi de state "prietene" cum ar fi Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria, Grecia.
Iar din spate, dirijarea procesului sistematic de lichidare a "elementului romanesc" s-a executat sub atenta supraveghere a Moscovei.
Tot Moscova a pus in circulatie si aceasta harta, a noilor cacati, mai exact chiar Brejnev este unul dintre autorii acestei "redesenari".
istoriografia sovietica a pretins mereu ca R. Moldova este expresia extinderii R.SS Transnistrene, astfel ca Basarabia istorica, unde s-a nascut maresalul Averescu, a fost pur si simplu stearsa din reprezentarile topografice.
exact acelasi lucru il face acum ciudata organizatie a acestor cacareze de stadion.
a impune public o reprezentare ciuntita a Romaniei, sub titulatura Basarabia pamant romanesc este un fals mizerabil, cat vreme lipseste exact Basarabia din harta afisata?
ati priceput mihai, camelia, etc
A comentat "harta structurata etnic" 10 iunie 2009, 13:36 | mergi sus ▲
bla bla bla
A comentat Tarabostes 14 iulie 2009, 16:29 | mergi sus ▲
In Cadrilater mai putin de 5% sunt romani. Jos labele de pe harta Bulgariei. Eu vreau sa ma fiu primit pe litoralul bulgaresc ca priten nu ca o jigodie revizionista.
A comentat Cadrilater 13 octombrie 2009, 10:35 | mergi sus ▲
noua romanilor ne e bine asa cum suntem acum . nu vrem nici un teritoriu al altor state . tot ce ma interseaza este sa fie libertate si un nivel de trai decent .
nu ma intereseaza nici cadrilaterul nici macedonia nici basarabia.
voi stati la voi si nu mai agitai spiritele .
ducetiva la voi in rm daca vreti sa faceti ceva . nu in romania .
A comentat un roman 13 octombrie 2009, 13:01 | mergi sus ▲
multa vorba! fratilor, da suntem cu totii romani, dorim sa fim patrioti/ suntem patrioti, dar la fel de prosti si fudui. Ma intreb, dece Romania a ajuns in asa situatie ?Deoarece nu s-a invatat minte, vorbeste mult si face putine. Daca vom incerca sa schimbam putin lucrurile si sa fim mai uniti vom avea doar de cistigat in fata dusmanului. Nu se merita sa faci mare zarva pentru fleacuri mici. Mai bine a-ti veni la Chisinau sa sarbatorim hramul orashului si sa stam la masa ca niste frati adevarati.
A comentat Oţel 13 octombrie 2009, 13:35 | mergi sus ▲
- Bre, moldovene, iti plac rusii?
- Da, mult.
- Dar romanii?
- Nu.
- De ce?
- Pentru ca l-au batut pe tata cu rigla la scoala'n 37.
- Si ce face tatal tau acum?
- Ehe, l-au impuscat rusii in 40.
http://www.bancuri.biz/bancuri.php?id_categ=48
A comentat antimoldova 13 octombrie 2009, 13:44 | mergi sus ▲
Doi moldoveni:
- Măi Ioane, cum te aperi tu împotriva SIDA?
- Cu prezervativ, îl port tot timpul.
- Şi nu-l dai jos niciodată?
- Ba da, cînd mă duc la toaletă şi cînd fac sex!
http://www.bancuri.net/bancuri/?c=29
A comentat unu' si gata 13 octombrie 2009, 13:48 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.2998 secunde