Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

19 aprilie 2024, ora locală: 21:12

 

Andronescu cere suspendarea unui tratat cu Moldova

adăugat 05 februarie 2009, 12:16, la Politică

Documentul permite românilor să obţină diplome la Chişinău, contestabile şi neconforme cu normele UE.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a cerut Ministerului de Externe să suspende legea care ratifică acordul României cu Republica Moldova privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor acordate de instituţiile de învăţământ acreditate din cele două state. Motivul: România riscă să fie sancţionată de Uniunea Europeană pentru că acceptă diplome dintr-o ţară care nu are un învăţământ potrivit cu normele Uniunii.

Mai mult, Ministerul Educaţiei a fost dat în judecată de românii care au făcut facultatea sau care şi-au dat doctoratul în Moldova, iar ministerul nu le-a recunoscut diplomele pentru că "nu aveau valoare ştiinţifică". Ministrul Educaţiei a făcut deja un proiect de ordonanţă de urgenţă de suspendare a legii. "Am discutat şi cu ministrul de Externe, domnul Diaconescu, pentru a găsi cea mai bună soluţie, pentru că este şi o chestiune de diplomaţie. Deja fost câştigat un proces, iar eu sunt nevoită să plătesc 30.000 de lei pentru că în atâţia ani nu s-a făcut nimic cu acest acord", ne-a spus Ecaterina Andronescu.

În prezent, 15 procese sunt în instanţă, în care români şi cetăţeni moldoveni cer să li se recunoască studiile de licenţă şi de doctorat de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM), de peste Prut, după ce au fost respinse de autorităţile române. Directoarea Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor (CNRED), Sanda Bădulescu, povesteşte că probleme cu diplomele venite din Republica Moldova sunt dintotdeauna, însă, după intrarea României în UE, "noi ne-am schimbat procedurile de recunoaştere a studiilor".

"Una dintre soluţiile găsite la sfârşitul anului trecut de către MAE a fost să le dăm doar recunoaştere academică celor care au studiat în Moldova, pentru a respecta acordul, iar pentru recunoaşterea profesională să treacă prin procedurile normale stabilite de legislaţia noastră. Însă cei care vin să-şi recunoască diplomele nu vor doar să şi le pună în ramă. E clar că vor să profeseze", spune Sanda Bădulescu.

Directoarea exemplifică pentru ziarul Cotidianul câteva diferenţe care nu pot trece de legislaţia română: "Dacă vorbim de cetăţenii moldoveni, ei pot merge la facultate cu 10-11 clase şi fără să-şi dea bacalaureatul. Sau pot urma după clasa a IX-a un colegiu universitar care are statut de institut de învăţământ superior. Astfel, diploma de licenţă sau de doctor a fost dată pe altă bază, faţă de România. (…) Domeniile cum ar fi medicina, arhitectura, medicina veterinară, dreptul sunt reglementate conform UE în programa universitară. Deci în Moldova au studiat altfel şi altceva".

Până acum, un singur proces a fost soluţionat definitiv şi irevocabil şi obligă Ministerul Educaţiei la conferirea titlului de doctor în drept şi plata a 30.000 de lei daune morale. Reclamantul, Dumitru Popa, cadru didactic de la Universitatea particulară "Dimitrie Cantemir" din Iaşi, acum avocat, a reclamat în instanţă că ministerul, prin nerecunoaşterea diplomei de doctor, l-a împiedicat să-şi depună dosarul pentru titlul de conferenţiar universitar. Conform procedurii legale, CNRED şi Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare au convenit că doctoratul nu poate fi echivalat. Popa a contestat decizia, iar lucrarea lui a ajuns pe mâna unui alt "judecător", un profesor de la Universitatea din Bucureşti.

Referatul suplimentar realizat de profesorul doctor Raluca Beşteliu, de la Facultatea de Drept, arată că "structura tematică a întregii lucrări (127 de pagini) nu reprezintă coerenţa necesară unei analize ştiinţifice la nivel doctoral". Mai mult, lucrarea cu titlul "Unele aspecte privind răspunderea statelor în dreptul internaţional" "nu oferă suficiente argumente care să justifice, potrivit exigenţelor în materie, echivalarea titlului obţinut în străinătate".

Contactat de Cotidianul, Dumitru Popa spune că examenele din Moldova le-a susţinut cu profesori din România. "Atât timp cât Consiliul de Atestare din Moldova a confirmat titlul de doctor, nu era cazul să mai confirme o dată şi consiliul omolog din România. Timp de patru ani, ministerul nu mi-a dat nici un răspuns concret. Am refăcut lucrarea, am bătut drumuri Bucureşti-Iaşi. Poate ministerul are dreptate, dar procedura nu este corectă."


Autor: Iuliana Gatej
Sursa: www.cotidianul.ro
Încep să-şi arate roadele accesele antiromâneşti ale pruto-nistrenilor. Foarte bine, să nu mai calce picior de pruto-nistrean prin Iaşi şi nicăieri în întreaga Românie. Comuniştii pruto-nistreni să stea în republica lor comunistă!
A comentat BalaurRo din Iaşi 05 februarie 2009, 13:07
bine ca nu se aplica retroactiv, dar sunt sigura ca o modlitate de-ati echivala o diploma de studii obtinuta in r.m. care are o anumita valoare, va exista. este aceeasi situatie a romanilor care doreau sa profeseze in UE, inainte ca Romania sa fie membra si trebuiau intr-un fel sa-si refaca studiile, astfel incat basarabenii care vor dori cu adevarat sa profeseze in Romania vor trebui sa faca la fel, asa ca nu va descurajati - cine vrea poate!
A comentat n.bumbac 05 februarie 2009, 13:36
Tot respectul n.bumbac, dar diplomele din republica voastră erau recunoscute numai în România. În celelalte ţări din UE nu au fost recunoscute şi nici nu vor fi recunoscute aşa de curând. Cine ştie, poate într-un viitor îndepărtat . . . .
A comentat BalaurRo din Iaşi 05 februarie 2009, 14:26
pt BalaurRo din Iaşi; stiu ca am avut cu Romania un regim special in privinta studiilor, stiu ca bratele ce-au fost intinse peste Prut din ambele parti prin anii '90, acuma sunt rupte de la coate, astfel incat ranile deschise nu se mai vindeca de cativa ani incoace, nu pot sa nu recunosc, cu riscul de a-mi pune in cap mai multa lume, ca prima a calcat stramb Basarabia, nicidecum Romania. Romania a facut multe eforturi pentru a realiza o legatura intre cele doua maluri (recunoasterea cetateniei, invitatii la o colaborare economica stransa, studii, etc, etc,) din partea r.moldova atitudinea a fost diferita, initial rezervata dupa care de-a dreptul ostila (cazul voronin). Vina nu este a noastra ca s-a ajuns aici, a celor care cunoastem adevarul, noua ni s-a pus calusul in gura, am avut accidente rutiere suspecte si am fost marginalizati, ceea ce crezi tu ca simt romanii din Basarabia nu este adevarat, sunt doar cativa care au gura mare si toate mijloacele la indemana sa se faca auziti, sunt cei care falsifica rezultatul alegerilor, cei care sunt constienti ca in cazul in care s-ar fi produs revenirea (ca sa nu zic durerosul cuvant pentru unii - Unirea) Basarabiei acolo unde ii este locul, adica in hotarele Romaniei Mari, ar fi fost aruncati la gunoi.
In final imi permit sa constat un singur lucru, daca nu te superi desigur, desi ai scris unele lucruri mai putin frumoase, te preocupa problema Basarabiei, adica nu esti indiferent, cum sunt alti tineri, care habar nu au ce vecini are Romania, sau ca mai sunt romani si in Valea Timocului si in Nordul Bucovinei, care la randul lor au nevoie de recunoasterea noastra a celor care avem posibilitatea de-a vorbi romaneste, fara sa ne fie frica, sau sa ne punem tricolorul la balcon (asa cum am facut eu) fara sa ne trezim ca avem probleme cu militia.
A comentat n.bumbac 05 februarie 2009, 15:16
Cum indrazniti sa-i bagati pe toti doctoranzii ULIM in aceiasi oala? Sa va fie rusine. Sa stiti ca nu sa face doar o scurta vizita pentru obtinerea unei diplome. Interesati-va si documentati-va inainte de a publica ceva. Eu sunt doctorand in anul IV si va pot pune la dispozitie ordinele de deplasare ca sa vedeti cate drumuri am facut la Chisinau, pentru examene, referate si intalniri cu conducatorul in vederea elaborarii lucrarii de doctorat. Sunt multi care au obtinut titluri de doctori in Romania si nu stiu sa vorbeasca sau sa-si expuna lucrarea. De ce am ales Moldova? Pentru ca m-am chinuit doi ani la rand sa gasesc un conducator de doctorat. La noi este problema, in sistemul nostru. Intai trebuie sa-ti gasesti conducatorul (chiar cand te inscrii sa dai examen de admitere, trebuie sa completezi pe cateva fise numele profesorului care iti va fi conducator, deci e clar ca trebuie sa-l ai deja cand te duci la examen). Conducatorul nu te ia decat pe baza
de nepotisme sau pe comisioane mari, ca sa nu spun altfel (iti spune suma in fata). Puteti sa inscenati cu camera ascunsa ... Din acest motiv alegem sa mergem in alta parte, nu ne este deloc usor, dar acolo suntem repartizati la un conducator, fara sa-l cunoastem inainte. Deci nu functioneaza nepotismele si comisioanele. Asta e problema pe care noi trebuie sa o rezolvam, la nivelul sistemului nostru. Am dat tot atatea examene si referate cate au dat si colegii mei care studiaza in Romania? Nu puteti spune ca nu se face invatamant de calitate in Moldova pt. ca nu este in UE. La noi se facea invatamant de calitate cand nu eram in UE? Raspunsul este da, poate se facea mai mult si mai bine. Reflectati, informati-va si apoi sustineti o cauza. Suntem foarte multi romani care studiaza in Moldova, Ministerul nu ne poate zice peste noapte ca am mers degeaba 4 ani la studii. Se poate lua o hotarare de acum in colo, pentru cei care vor sa se inscrie din toamna,
dar in nici un caz pt. noi. Eu personal am sunat la MInister cand m-am inscris si mi-a spus da, puteti merge fara probleme. Ce sa fac acum?
A comentat vuvu 05 februarie 2009, 15:20
Comentariul de mai sus este pt. ziaristii de la Gandul si pentru Ministerul Educatiei si Cercetarii. Cei de la Cotidianul au publicat stirea folosind ghilimele de rigoare, dar cei de la Gandul si-au dat cu parerea. O parere eronata, din pacate pentru ei.
A comentat vuvu 05 februarie 2009, 15:25
Nu noi suntem vinovati ca asa se comporta Voronin, sunt vinovati batranii care l-au votat & care se gandesc cel mai des la moarte sau in cel mai bun caz la pensii & nu la generatiile viitoare. Doar pt. ca asa se comporta Voronin, Balaur condamna un popor intreg, pe nedrept, desigur, de aceea eu & 300 incercam sa-l "trezim".
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 15:26
Romanii trebuie scuipati in fata! ROMANI ADUCETI-va AMINTE DE ISTORIA VOASTRA DE CRIMINALI CARE ATI EXTERMINAT PESTE 275000 de evrei nevinovati in al doilea razboi mondial in perioada in care la conducerea statului se afla acel criminal odios ION ANTONESCU si din ordinul caruia au fost omoriti pina si copii de 5 ani! Numarul de 275000 de evrei exterminati de romania a fost recunoscut si de presedintele vostru in numele romaniei rezultind din cercetarile institutului pentru sdtudierea crimelor fascizmului! ROMANI LUATI AMINTE L/A ISTORIA VOASTRA CA ATI FOST MAI CRIMINALI DECIT NAZISTII GERMANI! DACA ANTONESCU AR FI AVUT PUTEREA LUI HITLER SI N6AR FI FOST CONDUCATORUL UNEI TARI IMPOTENTE PROBABIL CA ACUM PERSOANE precum Furnica, BalaurRO si altii de teapa lor care reprezinta imensa majoritate a natiunii romane s-ar lauda acum cu exterminarea a sute de milioane de vieti nevinovate! Pina cind sa-i mai rabdam pe acesti romani criminali? Oare acum in planurile lor spurcate urmeaza Basarabenii?
A comentat Belleurrul 05 februarie 2009, 15:40
IMI POATE SPUNE CINEVA DACA MANIFESTARILE ASTEA PATOLOGICE ALE UNOR INDIVIZI SUNT REALE SAU FAC PARTE DINTR-UN TEST PUS LA CALE DE CINEVA CARE VREA SA SE CONVINGA CA MAI SUNT SI OAMENI SANATOSI PE LUMEA ASTA???!!!
A comentat N.BUMBAC 05 februarie 2009, 15:46
Cred ca e un test :)
Daca nu atunci e naspa :)
A comentat 300 05 februarie 2009, 15:47 | mergi sus ▲
INCREDIBIL CE POT SCOATE UNII PE GURA. SI TOATE ASTEA PT CE? CA NU STIU SAU NU VOR SA STIE.
A comentat N.BUMBAC 05 februarie 2009, 15:48 | mergi sus ▲
& eu sunt de-o parere cu 300. Nu stiu la ce rost latra unii fara sa stie nici macar ei singuri ce scriu & ce gandesc. Latrat aiurea pe acest forum. Asta este parerea mea...
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 15:51 | mergi sus ▲
ITI PICA FATA CU TOT CU RIDURI CAND VEZI CE CRED UNII DESPRE EI INSISI :-)
A comentat N.BUMBAC 05 februarie 2009, 15:52 | mergi sus ▲
pt belleurrul:
Daaa, romanii sunt naspa rau :) In istoria noastra de romani rai sunt si vampiri si varcolaci :) care sugeau sange uuuuuuu strasnic.....
Toti erau oameni pasnici, mai ales rusii, dar romanii erau cei mai rai....ucideau, distrugeau...uuuuuuu....
Mamica multe povesti de groaza ti-a spus cand erai copil nu? Mamica ta din intamplare nu era din partid?

De unde tu ai asa cifre? 275000 evrei, 1 mil de moldoveni....cu capul gandeste-te inainte de zice ceva.

Apropo, Antonescu e un erou national!!! Putini din astea a avut tara noastra!!!
Traiasca ANTONESCU!!!
A comentat 300 05 februarie 2009, 15:55 | mergi sus ▲
au inceput sa ma distreze chestiile astea si ce clisee verbale folosesc (criminal odios, vieti nevinovate), de parc-ar fi scoliti la ... nu stiu unde:-)
A comentat n.bumbac 05 februarie 2009, 15:57 | mergi sus ▲
da 300, in privinta lui Antonescu ai dreptate, putini dintre noi merita sa-i rosteasca numele, nicidecum sa spuna alte lucruri... cand te gandesti ca unul din motivele executarii sale a fost acela ca si-a dorit sa elibereze Basarabia (stii tu: Soldati romani, va ordon treceti Prutul!) sau ca i s-a opus lui Hitler in privinta exterminarii evreilor, sunt evrei care pot dovedi lucrul acesta. EU TOTUSI CRED CA COMENTARIILE ASTEA SUNT O FACATURA, NU-I POSIBIL SA SUSTII ASA CEVA, SPER CA LA UN MOMENT DAT O SA APARA CAREVA PE SITE SI O SA ZICA: ATI TRECUT TESTUL CU SUCCES !!! VA FELICIT!!!
A comentat n.bumbac 05 februarie 2009, 16:16 | mergi sus ▲
Stai un pic nu prea bine te-am inteles. Crezi ca l-am sustinut?
Nu era evident ca am facut de fapt o gluma????

Antonescu e cel mai MARE Roman care s-a nascut in secolul 20!!!!
Inainte de al executa el a zis: Istoria ma va judeca. Ati avut perfecta dreptate maresale, va dam dreptate pentru intentiile pe care le-ati avut. Nepotii sunt recunascatori voua!!!
Traiasca ANTONESCU!!!
A comentat 300 05 februarie 2009, 16:25 | mergi sus ▲
Stai un pic nu prea bine te-am inteles. Crezi ca l-am sustinut?
Nu era evident ca am facut de fapt o gluma????

Antonescu e cel mai MARE Roman care s-a nascut in secolul 20!!!!
Inainte de al executa el a zis: Istoria ma va judeca. Ati avut perfecta dreptate maresale, va dam dreptate pentru intentiile pe care le-ati avut. Nepotii sunt recunascatori voua!!!
Traiasca ANTONESCU!!!
A comentat 300 05 februarie 2009, 16:26 | mergi sus ▲
DA, NIMIC DE SPUS, DAR PUTINI STIU LUCRURILE ASTEA, EI STIU DE KUTUZOV SI ALTI "EROI" CARE AU SI STATUI, NU AU DISCERNAMANT SI IAU DE BUNE TOATE INFORMATIILE CARE LE AU LA INDEMANA, SAU CARE LI SE SERVESC INTENTIONAT
A comentat N.BUMBAC 05 februarie 2009, 16:35 | mergi sus ▲
Cu toate ca Antonescu este constestat in diverse cercuri de intelectuali,ca a trimis sau nu evrei innocenti spre camerele de gazare naziste,eu stiu un singur lucru ca a recuperat Ardealul de la bozgori si Basarabia pentru scurt timp de la criminalii de rusi si pentru mine e de ajuns sa-l consider cel putin erou al neamului romanesc,daca martir ar fi prea mult spus !
A comentat micael 05 februarie 2009, 16:38 | mergi sus ▲
300, ANTONESCU a vrut sa faca dreptate, nu vreau sa te intristez dar am impresia ca asa sfarsesc cam toti cei care lupta pt dreptate
A comentat N.BUMBAC 05 februarie 2009, 16:41 | mergi sus ▲
Din pacate da, toti eroii ajung sa fie impuscati, umiliti, batjocoriti.
El nu a fost niciodata nazist. El lupta pentru reintegrarea tarii, din pacate era unica solutie pe atunci, sa intre in axa.

"Traiasca Romania" - a strigat Antonescu cu cateva clipe de executie. Cine isi striga numele tarii cu cateva clipe inainte de moarte???
A fost un adevarat EROU!!!
A comentat 300 05 februarie 2009, 16:46 | mergi sus ▲
Nu prea stiu multe lucruri despre Antonescu, 300, dar dk e adevarat ca inainte de moarte a strigat "Traiasca Romania", atunci cred & eu ca a fost un adevarat erou.
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 16:51 | mergi sus ▲
300.nu sunt sigura de multe lucruri dar in privinta asta stiu sigur ca am, sau mai bine zis avem dreptate, oare de ce unora le place mai mult minciuna? de ce o accepta mai usor, ba chiar gasesc si argumente de sustinere. ne meritam soarta, asta am inceput sa cred de ceva timp incoace
A comentat n.bumbac 05 februarie 2009, 16:57 | mergi sus ▲
Pt. Printesa:
http://www.youtube.com/watch?v=AnWmaRxFJ_A

Video nu are sunet. Atunci cand Antonescu ridica mana dreapta el a strigat "traisca romania"

E documentar.
A comentat 300 05 februarie 2009, 17:01 | mergi sus ▲
Multumesc, 300. Foarte jalnic acest video. Cat de cruzi pot fi unii oameni. Mi-ai demonstrat ca Antonescu a fost un om mare. Ai dreptate. Semnez & eu: ANTONESCU, CEL MAI MARE EROU AL ROMANIEI! O observatie vreau sa-ti fac: nu mai poti spune "traiasca Antonescu", pt. ca din pacate a murit deja. In schimb poti spune "D-zeu sa-l ierte pe Antonescu, ca a fost un om mare". Salut!
A comentat Printesa 05 februarie 2009, 17:13 | mergi sus ▲
:) Intentionat scriu si voi scrie "Traiasca Antonescu". Fizic nu mai exista. Insa prin ideile sale si patriotism el mereu va TRAI in sufletul adevaratilor romani!!!
E un simbol care merita sa fie viu si trebuie sa fie viu.
A fost un om mare.
Exista si un film despre acest mare om:
"Oglinda" an 1993. Acest film l-am privit cu lacrimi in ochi. Aproape fiecare fraza din acest film e mareatza. Iti recomand sa-l privesti. Promit nu vei ramane indiferenta.
"Inainte de a fi Comunist sunt Roman"
"Noi nu contam, numai tara"
"Sunt condamnat la moarte pentru ca am pierdut."

Noi avem nevoie de asa oameni precum a fost Antonescu. Nu nazisti, nu dictatori ci asa patrioti, care tot asa isi iubesc patria!!!
A comentat 300 05 februarie 2009, 17:24 | mergi sus ▲
P.S:
Nu toate frazele care le-am scris in commentul de mai sus sunt spuse de antonescu. Am citat pe mai multi eroi din acest film
Va rog sa nu credeti ca Antonescu a fost Comunist :)
Cel care a privit filmu m-a inteles :)
A comentat 300 05 februarie 2009, 17:27 | mergi sus ▲
A comentat 300 05 februarie 2009, 17:28 | mergi sus ▲
300, pentru mine a fost o mandrie atunci cand am aflat istoria lui Antonescu.
A comentat n.bumbac 05 februarie 2009, 17:41 | mergi sus ▲
si cum ramane fratzilor ci bursele pentru studiile universitare??????????????????????????????????????????ce facem...eu din a 10 stiu k termin facultatea in RO:((((((
A comentat Alina 05 februarie 2009, 20:28 | mergi sus ▲
Pt BalaurRo. Ma tem ca esti un labagist cu scula mica, nenorocit care dupa ora 19 nu mai iese din casa ca se teme sau dac iesi atunci cu maica-ta impreuna. Ar fi bine sa ne intalnim odata sa vad cum imi spui in fata pruto-nistrean! Din cauza astora ca tine a ajuns tara asta o tara de cacat. Ai sa faci oral tiganilor inca mult timp
A comentat co 05 februarie 2009, 20:57 | mergi sus ▲
Multumesc mult, 300. Esti unul din putinii care dupa ce spune, dovedeste ca a fost asa. Am privit toate video. Am aflat foarte multe lucruri despre Ion Antonescu. Iti multumesc! Semnez & eu: Antonescu NU a fost comunist, ci un om care-si iubea patria.
Apropo, cand iti spuneam sa nu mai spui "traiasca Antonescu", ma refeream doar din punct de vedere fizic. Dk spui sufleteste, atunci pt. mine e foarte bn & nu e nici o problema. El va ramane viu in sufletele noastre, chiar dk fizic a murit, asa cum va ramane & G. Vieru, Marele Poet.
A comentat Printesa 06 februarie 2009, 03:45 | mergi sus ▲
sunteti toatal dezinformati!
va inteleg? nu sunteti din Transnistria!
Si nu v-au murit Buneii din cauza Nazistiilor!
A comentat zaz 07 februarie 2009, 19:14 | mergi sus ▲
De ce nu? Ne-au murit, din cauza nazistilor rusofoni.
A comentat 300 07 februarie 2009, 20:03 | mergi sus ▲
Tu asa sa stii zaz ca buneii moldovenilor o fost impuscati si deportati de soldatii taristi rusi si de comunistii rusi a lu Stalin. Rusii o fost mai rau decat nazisti germani. 1000000 de moldoveni o fost exterminati de rusi numa de la 1940 incoace. Multi din ceilanti o fost deportati sau o murit de foame ca este si un miracol cum de asa si mai sint moldoveni in ziua de azi.
A comentat Raisa 08 februarie 2009, 05:33 | mergi sus ▲
Bine zici Raisa. Te iubesc. Esti adevarata.
A comentat Ionel 09 februarie 2009, 10:19 | mergi sus ▲
Vad ca cineva incearca sa-si gaseasca & iubit/a pe acest forum, scriind declaratii de dragoste de tipul <<te iubesc, esti adevarata>>. Succes la "vanat" femei, Ioane!!! :-)))))
A comentat Printesa 09 februarie 2009, 13:14 | mergi sus ▲
Pentru cei care se cred mai "ceva" decat ceilalti (romani):
http://www.youtube.com/watch?v=narW83T9nkM&feature=related
Mesajul principal e de la minutul 1:10.
Succese. Va pup pe toti.
A comentat Gummy Bear 09 februarie 2009, 14:19 | mergi sus ▲
FRUMOS!!CARE ESTE DE FAPT SUBIECUTUL CARE TREBUIE DEZBATUT SI CE LATRATI VOI EU PERSONAL SINT FOARTE INTERESATA DE SOARTA ACESTOR DIPLOME PENTRU CA SINT STUDENTA IN ANUL III DEJA SI IATA CUM SE PUNE PROBLEMA!VOI AJUNGE SI LA HAGA DACA E NEVOIE LUCRURILE NU VOR RAMINE ASA!EU NU AM AUZIT DESPRE NICI UN PROFESOR MOLDOVEAN CA AR FI ACUZAT DE PLAGIAT D-NA MINISTRU AL EDUCATIEI!IAR PE VOI CARE DE FAPT GROHAITI NU LATRATI AR TREBUI SA VA ARESTE CINEVA!
A comentat dori 02 martie 2009, 19:09 | mergi sus ▲
recunoasterea reciprica a acestor acte de studii se face in baza unei legi. cautati-o. este legea 39 din 12 martie 1999, MO nr. 111 din 18 martie 1999. problema este ca nu numai romania si moldova trebuie sa recunoasca in mod reciproc aceste diplome , ci si multe alte state din UE. si asta deoarece sunt semnatarele unor conventii europene. cautati-le inainte de a vb. prostii. eu nu sunt cetatea moldovean ci roman. aceasta facultate am terminat-o dupa ce am absolvit cele 12 clase in romania. profesez in domeniul economic si sunt destul de 'pregatit" comparativ cu altii care au terminat geniale scoli romanesti private. si altceva: daca vreti sa se termine cu acesasta ULIM se poate face DAR, denuntati prima data acel acord stimata doamna ministru a educatiei de doi lei. pt. ca cei care se inscriu la aceasta facultate nu sunt cu nimic de vina ca aici sunt taxe mai mici. inscrierile aici se vor oprii atunci cind denuntati acel acord. si eu sunt de acord ca trebuie mers chiar pina la Haga pt. a fii recunoscute anumite drepturi de care statul roman i-si bate joc.
A comentat florin 27 iunie 2009, 13:30 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.2715 secunde