Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 martie 2024, ora locală: 17:21

 

Asociaţiile Studenţilor Basarabeni din România despre Unirea de la 1859

adăugat 23 ianuarie 2009, 14:42, la Ştiri de Top

La 24 ianuarie se împlinesc 150 de ani de la Unirea
Principatelor Române, Mica Unire cum i se mai spune. Pentru toţi cei "cu inima română", această dată reprezintă prima etapă în consolidarea unităţii naţionale şi a naţiunii române.


Sub imperativul shimbărilor pe care le suferea întreaga Europă, trecută prin mişcările revoluţionare progresiste care au cuprins-o la 1848, dar şi în contextul slăbirii celor două puteri ocupante, Rusia (protectoare) şi Imperiul Otoman (suzerană), românii din Moldova şi Ţara Românească profită de moment şi îl aleg la 5/17 ianuarie, prin Adunarea Electivă a Moldovei, domn pe Alexandru Ioan Cuza, "om nou la legi noi" - după cum aprecia Mihail Kogălniceanu.

Alegerea lui Cuza drept domnitor în Moldova şi Ţara Românească prin actul de la 24 ianuarie 1859, a inaugurat politica faptului împlinit şi a determinat, pe plan internaţional, o reacţie
contradictorie. Situaţia creată în cele două Principate a fost obiectul Conferinţelor de la Paris, 26 martie/7 aprilie şi 25 august/6 septembrie, unde, în final, a fost recunoscută dubla alegere de toate puterile europene.

V. Boerescu, în "Naţionalul" din 14/26 august 1858 arăta: "Europa ne-a ajutat... rămâne a ne ajuta noi înşine. Noi mulţumim Europei că ne-a arătat că Unirea poate fi posibilă".

Acum, la 150 de ani de la înscăunarea unui singur domnitor pentru ambele Principate, când s-au pus bazele României moderne, datoria de a duce la bun sfârşit ceea ce au început predecesorii ne revine nouă.

Având în vedere acest fapt, redăm în continuare opiniile asociaţiilor studenţilor basarabeni din România cu privire la însemnătatea Unirii de la 1859.

Liga Tinerilor Basarabeni din Galaţi (G.I.): "Românii de pretudindeni, încă, mai visează la acele vremuri de la Unirea din 1859, însă mulţi văd doar fapta măreaţă a paşoptiştilor sau a lui Cuza, ei trăiesc în monotonia timpului, din cauza situaţiei social-politice. Românilor li s-a deschis cartea neamului lor, dar uneori aceştia uită să o citească."

Grupul de Iniţiativă Basarabeană din Gluj-Napoca: "Pentru trecutul care leagă privirile tuturor ce privesc prin prisma simţului de apartenenţă la neam, pentru spiritul de fi împreună şi de a lupta pentru rădăcinile noastre, pentru speranţa crescută de ei, cei care au crezut în Mica Unire, noi suntem alături şi împărtăşim emoţiile şi mândria de a ne numi români. Mărturia de ieri este dovada de mâine pe care noi suntem datori să o păstrăm cu sfinţenie. E ziua noastră a tuturor, ce ne unim pentru ceea ce suntem, felicitări!"

"Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Sibiu (G.I.) comemorează împlinirea a 150 de ani de la prima Unire a Principatelor Moldovei şi Munteniei, marcată de abilitatea şi talentul remarcabil al lui Alexandru Ioan Cuza, simbolul schimbării, dreptăţii şi al principiului binelui. Ne dorim o minte luminoasă şi integritate interioară care să se manifeste în toate dimensiunile existenţei noastre."

"La împlinirea celor 150 de ani de la Mica Unire, eveniment unic şi de nepreţuit în istoria României de astăzi şi a tuturor românilor de pretutindeni, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara se inchină în faţa strămoşilor care prin voinţă şi credinţa într-un singur neam, reprezintă şi astăzi un model pentru generaţiile care le-au urmat. Sărbătoare frumoasă tuturor românilor, oriunde s-ar afla !"

Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din Oradea: "Unirea Principatelor Române reia drumul speranţei dupa 1600, şi il continuă, îndreptându-se spre Marea Unire a tuturor românilor din 1918. Iată unde stă greutatea acestui eveniment istoric. Axa reîntregirilor, însă, este permanent întreruptă, iar anul 1991 nu a vrut să o refacă. De aceea, pentru noi, acest drum continuă. De aceea, pentru noi, Marea Unire se produce la timpul prezent."

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia, Suceava: "Unirea Principatelor Moldova şi Ţara Românească, numită şi Unirea cea Mică, a avut loc la data de 24 ianuarie 1859. Aceasta reprezintă un act de o importanţă incomensurabilă pentru naţiunea română, deoarece a dus la constituirea României Mari, la implinirea visului românesc şi la realizarea nazuinţelor noastre comune."

"Ţinând cont de toate aspectele relevate mai sus, Liga Studenţilor Basarabeni din Bucureşti (G.I.) vine să felicite toţi românii cu importantul moment istoric pe care îl sărbătorim şi să precizeze că acest eveniment nu poate să fie intepretat decât ca un precedent care nu poate fi neglijat astăzi. Considerăm că fiecare dintre noi trebuie să-şi asume datoria de a parcurge traseul iniţiat de predecesorii noştri."

"24 ianuarie este ziua în care sărbătorim an de an, din 1859 încoace, un mare eveniment din istoria poporului român: Unirea Principatelor Române. Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova se alătură celor spuse mai sus şi felicită pe toţi cei care simt şi gândesc româneşte."

Organitaţia Studenţilor Basarabeni din Constanţa: "În anul 1859 s-a înfăptuit ceea ce românii îşi doreau de veacuri, Unirea Principatelor Române, urmând ca la începutul secolului XX să fie alipită şi cea de-a III-a Ţară Românească, Transilvania, fiind cunoscută în istorie ca Unirea cea Mare. Să nu uităm şi de contrbuţia Bisericii care a fost exprimată prin ideea de unitate. Acest exemplu trebuie să-l urmăm şi noi, cum au făcut şi predecesorii noştri. La Mulţi Ani România! Dumnezeu să-i ocrotească pe români!"

Autor: Basarabeni.ro
Sursa: www.basarabeni.ro
BINE V-AM GASIT !

Incepand cu anul 2009, Campania de informare: "MERITUL CETATEANULUI PUTERNIC" (MCP) se desfasoara pe tot cuprinsul Romaniei prin intermediul Dvs. si va avea caracter permanent. (initiativa apartine Fundatiei MCP)

Campania MCP & Cei 3322 PRIETENI, a luat fiinta la propunerile reprezentantilor societatii civile de pe site-ul NETLOG. (http://vremsarespectamnusamanipulamcetatenii.blogs- pot.com)

In prezent acest efectiv de prieteni (la inceputul anului insumand 3322, (aproximativ de 10 ori numarul parlamentarilor) este in continua crestere, dar nu se pune problema rezultatelor deocamdata.

Ca si alesii nostri si noi suntem la inceput de drum.

Cu totii dorim sa atragem atentia ca forta opiniei publice nu trebuie ignorata, cetatenii au nevoie de mai mult respect din partea conducatorilor politici si nu vor sa mai fie manipulati.

Va astept cu mesaje si la "CLUBUL COMUNICARII LIBERE" !

Mult succes ! GIM (hfrbu@yahoo.com, WWW.mcppress.ro)
A comentat MIHAIL GEORGEVICI 23 ianuarie 2009, 15:03
La 1859 s-au unit Principatele dar oricum fara Basarabia. Cred ca e un blestem pe palma noastra de pamant. Trebuie sa rupem blestemu (politica faptului implinit).
Cum? Sau sa-l alegem pe Basescu presedinte SI a R.Moldova sau pe Voronin presedinte SI a Romaniei.
A comentat Dombrov 23 ianuarie 2009, 23:44
TRAIASCA LIMBA ROMANA si ROMANIA MARE si LIBERA !!!!
A comentat Slavic (France) 24 ianuarie 2009, 00:11
Dombrov,frate,hai sa zic ca eu m-as sacrifica si la-si suporta pe Voronin ca Presedinte al Romaniei vreo 5 ani de ani de dragul vostru,dar tare ma tem ca as fi doar un caz singural si izolat in intreaga Romanie ! LOL !
Sincer sa fiu mi-ar place Chirtoaca de exemplu sa ajunga intr-o buna zi Presedintele Romaniei Mari,eu unul sigur l-as vota .
A comentat micael 24 ianuarie 2009, 00:44
E o sarbatoare pentru toti cei cu inima Romana. De atunci a inceput sa implineasca visul cel mare!
Felicitari pentru toti Romanii!!!
Din pacate chiar romanii din romania nu prea constientizeaza importantza acestei zile!
Sa incepem fratilor sa gandim Romaneste de acu in colo! Indiferent de origine, indiferent de cat de curat vorbim romaneste, etc. Sa gandim in primul rand ca suntem romani. Sa ne acceptam asa cum suntem.
Dar cu timpul ne vom invatza si noi basarabenii sa vorbim cu totii frumos romaneste.
Acuma important e sa ne unit, celelalte vor veni cu timpul!
FELICITARI!!!!!!!!!
A comentat 300 24 ianuarie 2009, 15:16
300,ai dreptate,a fost o sarbatoare frumoasa,dar bre frate,traiesc o usoara dezamagire cand l-am vazut pe Primarul Chisinaului la tribuna oficiala alaturi de conducerea de la Bucuresti si cea locala la Iasi,cum statea asa linistit la locul sau,de parca era un omulet pierdut printre extraterestri,asa un personaj torelat de parca aterizase acolo din intimplase si nu pentru ca fusese invitat !
Bre,basarabenilor,voi trebuie sa invatati sa dati din coate,sa invatati sa va impuneti,iar nu sa asteptati sa va invite cineva sa luati cuvantul,ca asa o sa asteptati mult si bine si nu o sa se intimple nimic,fratilor,nu mai fiti asa de timizi,Romania este si tara voastra,cuceriti-o,pentru ca astfel nu o sa castigati nimic daca va multumiti doar sa va imortalizati in poza cu Basescu .

P.S.
Domnule Chirtoaca,nu sunt sigur ca d-voastra cititi asemenea mesaje,dar data viitoare cand veti mai invitat la o asemenea sarbatoare sau adunare,luati domnul meu si d-voastra cuvantul,pentru ca eu sincer vreau sa vad reactia romanilor,cu toate ca sunt sigur ca ar fi o reactie mai mult decat pozitiva,inclusiv in frumoasa cetate a Iasilor,unde pe asemenea forumuri vest moldovenii nu lasa intotdeauna o impresia placuta,dar sunt absolut sigur ca ar primi o declaratie publica a d-voastra civilizat si atenti .
Pacat ca ati ratat aceasta sansa astazi !
A comentat micael 24 ianuarie 2009, 23:11
Ma bucur ca in aceasta zi importanta a fost numit Secretarul de Stat la Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni dl. Eugen Tomac, ii urez multa bafta si sunt convins ca va face mult mai mult de cat dl Georghiu pentru Romanii de Pretutindeni. La muti ani Romanie!!!
A comentat xxx 25 ianuarie 2009, 12:04
lll;
A comentat ......... 09 februarie 2009, 13:20
FUNDAŢIA MCP (MASS COMMINICATION POWER)

către

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI,
domnul TRAIAN BASESCU

CAMPANIA MCP & CEI 3322 DE PRIETENI

concomitent cu apariţia şi difuzarea pe mapamond a romanului manuscris: "ECOURI" ( http://www.youtube.com/watch?v=Y7rNd01wrno )


Avem plăcerea să vă informăm că începând cu anul 2009, cetăţenii, instituţiile publice, organizaţiile, printr-o mai bună comunicare, ar putea să beneficieze de mari performanţe.
( http://mcpmeritulcetateanuluiputernic.blogspot.com )

În acest sens, vă rugăm să ne sprijiniţi în limitele posibile, în derularea campaniei cu caracter permanent "MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC" ( MCP )
( http://vremsarespectamnusamanipulamcetatenii.blogspot.com ).

Organizaţia noastră, Fundaţia M C P (MASS COMMUNICATION POWER) este interesată de mediatizarea problemelor importante cu care se confruntă cetăţenii, (MCP Press Agency, Trustul de presă al Fundaţiei, va monitoriza diversele aspecte ale realităţii obiective) de imbunătăţirea traiului acestora la nivelul standardelor europene, fără niciun fel de manipulare şi discriminare. Apreciem că în perioada actuală de criză, cetăţenii au nevoie de o mână de ajutor real din partea politicienilor, de respect în toate situaţiile cu care aceştia se confruntă în societate.
( http://ro.netlog.com/2007MIGIS1/blog/blogid=682975#blog )

În ce priveşte protecţia socială, drepturile omului şi mai ales credinţa în Dumnezeu, nu cred că mai sunt necesare precizări. Considerăm că aleşii nostri vor binele cetăţenilor şi nu indobitocirea lor.
( http://ro.netlog.com/2007MIGIS1/blog/blogid=757362#blog )

Vă propunem o implicare activă, concretă şi transparentă în prezentarea adevărului în cazul problemelor importante din cadrul comunităţii. În aceste condiţii, iniţiatorii campaniei noastre, "MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC" ( MCP ) vă adresează rugămintea de a acorda o atenţie maximă celor trei sectoare de activitate M (manipulare), C (corupţie) şi P (protecţie socială) .
(http://ro.netlog.com/2007MIGIS1/blog/blogid=750315#blog ).

În prezent, numărul prietenilor din ţară şi de peste hotare, reprezentanţi ai societăţii civile, este mai mare de 5000. Nu mai vrem să fim minţiţi şi nici să aşteptăm …la nesfârşit !
( http://ro.netlog.com/2007MIGIS1/blog/blogid=743801#blog )

{ Obiectivele campaniei sunt aici : http://ro.netlog.com/2007MIGIS1/blog/blogid=733144#blog }

Dorim să vă alăturaţi iniţiativei « MCP » . Avem speranţe că vom îmbunătăţii imaginea României, mai ales că numărul susţinătorilor acestei campanii naţionale este în creştere continuă. Persoanele care vor sprijini campania « MCP », vor fi evidenţiate cu titlul; "MERITUL CETĂŢEANULUI PUTERNIC" şi rezultatele acesteia vor fi intens mediatizate în ţară şi străinătate.

Vă aşteptăm cu interes şi vă mulţumim !

Preşedintele Fundaţiei MCP, Ec. MIHAIL GEORGEVICI

MASS COMMUNICATION POWER
E-mail : / agency@mcppress.ro / www.mcppress.ro
A comentat MIHAIL GEORGEVICI 21 februarie 2009, 21:23

De "MĂRŢIŞOR", conducerea MCP Press Agency vă urează:

"BINE V-AM GĂSIT !"



http://binev-amgasitcetateniromani.blogspot.com

A comentat GIM 02 martie 2009, 20:46 | mergi sus ▲
O iniţiativă legislativă pregătită de societatea civilă (Fundaţia MCP în special) este încă nevalorificată, deşi a atins atenţia publică în anul 2008 şi fost anticipată de MCP Press Agency.

Începând cu luna decembrie 2007, conducerea fundaţiei "MCP (MASS COMMUNICATION POWER)" a avut iniţiativa lansării pe site-ul "Neogen.ro" a unui nou club, ca urmare a solicitărilor tot mai numeroase primite de la cetăţeni. Deja mulţi cunosc, este vorba de " CLUBUL CU VEŞTI BUNE ".

http://incepandcuanul2008maimultevestibune.blo...

După cum evidenţiază "REALITATEA.NET",

http://www.realitatea.net/senatul-a-hotarat-ca-posturile-de-radio-si-televiziune-sa-difuzeze--in-mod-egal--stiri-cu-teme-pozitive-si-negative_304607.html


Toate exemplele de mai sus sunt numite "probe" de către iniţiatori şi ar demonstra "extraordinara nocivitate şi efectele ireversibile asupra sănătăţii şi vieţii oamenilor atunci când ştirile negative ne copleşesc existenţa".

şi "HotNews.ro", în luna iunie 2008,

http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publici...

Iniţiatorii proiectului de lege susţin că scopul acestei propuneri este "de a îmbunătăţi climatul general şi de a oferi şansa publicului să aibă percepţii echilibrate asupra vieţii cotidiene, atât din punct de vedere psihic, cât şi emoţional".

În fapt, reprezentanţii Fundaţiei "MASS COMMUNICATION POWER" au solicitat cu insistenţă prin intermediul MCP Press Agency, promovarea într-o proporţie sporită a aspectelor pozitive ale realităţii.

Materialul propus de organizaţia noastră, mediatizat de "MCP Press Agency", a avut drept scop prezentarea ştirilor pozitive într-o mai mare masură opiniei publice începand cu anul următor, 2008, nicidecum, aşa cum au precizat parlamentarii, difuzarea în mod egal, a ştirilor cu teme pozitive şi negative.

După publicarea anunţului nostru, senatorii au decis în anul 2008, ca programele de ştiri din cadrul televiziunilor şi radiourilor să difuzeze în mod egal ştiri pozitive cât şi ştiri negative, inspirându-se după articolele prezentate de trustul nostru de presa "MCP Press Agency", pe care vi le prezentăm:

"Felicitări Senatului României !"
http://felicitarisenatuluiromaniei.blogspot.co...

"SĂ EVIDENŢIEM MAI MULT FAPTELE BUNE !"
http://www.inpolitics.ro/Blog/BogdanMurarasu/a...

Ne propunem şi pe această cale, să susţinem şi să dezvoltăm o reţea căt mai mare de specialişti ai veştilor bune, - la început pe Internet - o condiţie a dezvoltării democraţiei şi a civilizaţiei în zilele noastre.

Aşteptăm ştirile Dumneavoastră interesante şi dacă este posibil chiar şi comentarii.


MCP Press Agency, FINA CILIAN

A comentat FINA CILIAN 08 iunie 2009, 16:39 | mergi sus ▲
DE CE SE FERESC POLITICIENII DE FORTA OTV ?

Alaturi de acestia, am observat ca sunt si primarii si chiar trusturile de presa. Nu ma mir de reactia lor, acum doi ani in urma am transmis in toata mass-media articolul: "CAMPANIE PENTRU MASS-MEDIA CURATA". Nu am primit raspuns nici pana in prezent, desi materialul a fost publicat si in strainatate. Cu toate acestea, o parte din liderii politici si chiar jurnalisti au incercat sa prezinte realitatea din zilele noastre, aceea a existentei grupurilor de interese, la care trebuie sa aderi, daca vrei sa mananci o paine pentru a supravietui sau a te capatui intr-un fel.
Recent, am citit in "The International Harald Tribune" un articol intitulat: Regulile revolutiilor din secolul al XXI-lea.
Cu acest prilej, au fost prezentate cele opt reguli ale vietii politice moderne facandu-se referire si la activitatea presedintelui Venezuelei, Hugo Chavez.
Un capitol interesant este demn de a fi retinut: "Democratia s-a devalorizat. Chavez a organizat mai multe referendumuri si alegeri de cand a sosit la conducere, cu noua ani in urma. Insa atunci cand puterea legii este absenta, cand transmisiunile posturilor de televiziune sunt cenzurate, cand certificatele de nastere si cartile de identitate pot fi cumparate pentru cateva sute de dolari, cand zeci de miliarde de dolari lipsesc din bugetul national, cand sistemul judiciar este supus si cand coruptia reprezinta un stil de viata - democratia si nepotismul se apropie mai mult ca oricand. Noile formulari - "democratia suverana" a Rusiei sau "democratia socialista" a lui Chavez - nu fac altceva decat sa ascunda acest fapt. (Din revista "Esential", rubrica "Cultura").
Dupa cum stim, marea majoritate a populatiei necajite si manipulate politic isi doreste un partid care sa le apere interesele si nu unul cu traditie nationala doar in titulatura.
Cetatenii Romaniei asteapta in continuare realizarea acestui deziderat.
Este socant cum toti reprezentantii partidelor se ocupa de protectia sociala, iar aceasta, din pacate, departe de standardele UE si NATO, nu se abordeaza decat declarativ si prea putin in realitate.

Faptul ca acest post de televiziune OTV, al poporului, nu este luat in seama de cei din conducerea tarii, politicieni, guvernanti si reprezentanti mass-media - constituie o discriminare fara precedent in Romania, de aceea propun mediatizarea larga a acestui material, pe toate canalele mass-media si in intreaga lume !

Nu trebuie sa ignoram forta poporului, NU VOM SCAPA DE EA, NICI IN MORMANT…
acum si nu alta data, sa tinem seama ca:
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta."Woody Allen "
Felicitari prof.dr. Cojocaru si jurnalistului Barbu Tudor, care au reusit sa mobilizeze masele in drumul lor catre victorie, sa polarizeze atentia publica, am in vedere propunerea de initiere a partidului cu P la puterea a treia, "PARTIDUL PUTERII POPORULUI" !

Va multumesc pentru aceasta initiativa si mult succes,

Mihai Georgevici, MCP Press Agency
Fondatorul campaniei de informare "MERITUL CETATEANULUI PUTERNIC"
A comentat MIHAIL GEORGEVICI 30 martie 2010, 19:00 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1013 secunde