Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

22 aprilie 2024, ora locală: 06:56

 

Basarabenii cu dublă cetăţenie din Iaşi care au votat vor ca România să sprijine mai mult R. Moldova

adăugat 07 iunie 2009, 15:57, la Ştiri de Top

Tineri basarabeni cu dublă cetăţenie din Iaşi au votat, duminică, la alegerile europarlamentare, cei mai mulţi dintre aceştia declarând că au votat pentru un sprijin mai puternic pentru Republica Moldova din partea României, transmite corespondentul NewsIn.

"Votul meu a fost de solidaritate cu cetăţenii Republicii Moldova, primul meu gând în exprimarea opţiunii electorale fiind la ordonanţa prin care se simplifică acordarea cetăţeniei române. Sunt presiuni mari la Bruxelles ca această ordonanţă să nu se transforme în lege", a declarat Marin Fomuv, un tânăr basarabean care locuieşte la Iaşi.

Un alt basarabean, Alexandru Chipu, a precizat că a votat pentru o susţinere mai mare a Republicii Moldova de către România, având în vedere contextul social-politic actual. El şi-a arătat însă dezamăgirea faţă de ultimele măsuri adoptate de autorităţile române. "Am rude în Republica Moldova care au încercat să intre în România, însă li s-a cerut extras de cont pentru a dovedi că dispun de 500 euro. Deşi ministrul de Externe român a dezminţit că se aplică astfel de măsuri, ele există", a spus Alexandru Chipu.

În primele şase ore de la deschiderea urnelor, prezenţa la vot în judeţul Iaşi a fost de 8,35%, în mediul urban fiind de 6,8%, iar în mediul rural de 9,95%. La alegerile europarlamentare din 2007, prezenţa la urne, în acelaşi interval, a fost în judeţ de 12,25%.
Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean, niciun incident nu a fost semnalat la Iaşi în prima parte a zilei.

La Iaşi au amenajate 709 secţii de votare, 231 dintre acestea fiind pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Sunt aşteptaţi la urne peste 670.000 de alegători, fiind tipărite 741.000 de buletine de vot. Pentru buna desfăşurare a procesului de votare au fost mobilizaţi peste 1.000 de poliţişti.

Autor: NewsIn
Sursa: www.basarabeni.ro

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !

Aruncaţii la groapa de gunoi a istoriei, la alegerile repetate din 26 iulie pe cripto-comunisti ☭ ,pe ciocoii şi slugoii fără pic de coloană vetebrală ai Moscovei, ce vă prostesc pe faţă,promiţându-vă aderarea la UE si NATO cu ajutorul Rusiei !!! Ce cretinătate,ce creiere atrofiate !

"Basarabia, lacrima neamului românesc"

"România nu uita,Basarabia este a ta."

Votaţi schimbarea cu gândul la eroii nostri,la martirii nostri,ai intregului neam românesc .

Nu vă vom uita niciodata :Valeriu Boboc de 23 de ani ,Ion Tabuleac de 22 ani,Eugen Ţapu de 26 ani si Maxim Canişev de 20 de ani.

Victimile inocente ale cripto-comunismului.

Pink - Dear Mr President subs in romanian SOS Moldova

http://www.youtube.com/watch?v=biYav5QGZ1A

Basarabia Lui Dumnezeu

http://www.basarabeni.ro/stiri/editoriale/basarabia-lui-dumnezeu-material-video-395/

"Da, de la Roma venim din Dacia traiană, suntem români şi punctum." - Eminescu

A comentat micael 07 iunie 2009, 16:19
JOS laba DE PE MOLDOVA. РУКИ ПРОЧЬ ОТ МОЛДОВЫ. Lasati-ne sa trim cum vrem. OSB-acasa, la prasit altceva nici nu meritati.
A comentat PitBull 07 iunie 2009, 17:45
pentru PitBUL;STII TU OARE CATI OAMENI NEVINOVATI DE DIFERITE NATIONALITATI AU FOST OMORATI DE NKVD,PCUS SI ACUM PCRM? AI VAZUT OARE ALTE TARI IN AFARA DE ACTUALA R. MOLDOVA?
A comentat tgh 07 iunie 2009, 20:41
Micaele, nu a
A comentat Prinţesă 08 iunie 2009, 16:29
Micaele, nu am citit chiar toate ştirile în amănunt. Să înţeleg că alegerile anticipate vor avea loc pe 26 iulie?
A comentat Prinţesă 08 iunie 2009, 16:31
Draga mea Prinţesă,sincer sa fiu,habar n-am cand vor avea loc alegerile anticipate peste Prut,iar de 26 iulie am citit pe Unimedia,insa nu este o data batuta in cuie.
Si ca o picanterie,sa vezi cat de mult sunt interesat de politica in ultima vreme,iti spun ca am aflat de vizita lui Baselul in Franta de acum vreo 3 saptamani tot de pe Unimedia,asa ca draga mea,daca vrei sa ai parte de o informatie sigura treci pe Unimedia sau Ziarul de Garda . :-)))))
A comentat micael 08 iunie 2009, 20:21
Bine. Merci, Micaele. Voi ţine cont de sfatul tău!
A comentat Prinţesă 09 iunie 2009, 05:00


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.0880 secunde