Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

20 aprilie 2024, ora locală: 00:35

 

Basescu: Voronin nu poate spera la sprijinul meu ca sa formeze majoritatea

adăugat 30 iulie 2009, 11:51, la Politică

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la postul public de radio, ca rezultatul alegerilor din Republica Moldova reprezinta un succes al opozitiei democratice, iar presedintele Vladimir Voronin nu poate spera la ajutorul sau ca sa formeze majoritatea in Parlamentul de la Chisinau.

Afirmatiile lui Basescu au venit ca urmare a unei declaratii a presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, potrivit careia este deschis la o colaborare cu Romania si ca nu el a facut "razboi" cu Romania, ci Traian Basescu a fost agresiv la adresa autoritatilor de la Chisinau, informeaza Agerpres.

"Am inteles ca eu am expulzat ambasadorul Moldovei de la Bucuresti si nu Voronin pe al nostru de la Chisinau, am inteles ca noi am modificat regimul de vize si nu Voronin. Ma rog, e propaganda bolsevica si probabil presedintele Voronin si-a adus aminte ca la un moment dat i-am dat o mana de ajutor sa formeze majoritatea de dupa alegerile trecute.

Probabil mesajul acesta s-ar vrea un mesaj prin care sa arate ca ar vrea sa coopereze. De data aceasta presedintele Voronin nu poate spera la sprijinul meu pentru a face majoritatea de care are nevoie ca sa desemneze presedintele", a replicat seful statului roman, la Radio Romania Actualitati.

Cat despre rezultatul alegerilor din Republica Moldova, Traian Basescu a facut constatarea ca Partidul Comunist s-a indepartat si mai mult de posibilitatea de a desemna presedintele.

"Deocamdata, sunt putine cele ce pot fi comentate. Se poate observa un singur lucru: comunistii lui Voronin au pierdut 12 mandate. Daca dupa alegerile din iunie le mai trebuia un singur vot pentru a desemna presedintele, vot pe care nu l-au obtinut, acum le trebuie 13 si vom vedea daca pot sa le obtina. Oricum eu as eticheta rezultatul de pana acum, asa cum el se vede, ca un succes al opozitiei democratice", a explicat Basescu.

In urma scrutinului parlamentar anticipat care a avut loc miercuri in Republica Moldova, potrivit rezultatelor oficiale dupa centralizarea a 99% din totalul voturilor, Partidul Comunistilor (PCRM) a obtinut 45,1% din voturi, Partidul Liberal Democrat a intrunit 16,4% din voturi, Partidul Liberal - 14,4%, Partidul Democrat a obtinut 12,6%, Alianta Moldova Noastra - 7,4%.

Potrivit informatiilor publicate de presa din Republica Moldova, cele patru partide de opozitie vor forma o coalitie. Astfel, opozitia democratica va obtine majoritatea in Parlamentul de la Chisinau si va nominaliza presedintele tarii. Conform Constitutiei Republicii Moldova, presedintele tarii este ales de Parlament prin vot secret.

Autor: ZIUA Online
Sursa: www.ziua.ro
tovaras voronin "приплыли"!!!
A comentat vabo 30 iulie 2009, 11:59
Dragi basarabeni, romanii din Romania va asteapta pentru a infaptui Marea Unire. Nu disperati, veti scapa de comunisti iar Voronin e terminat.
A comentat Boss 30 iulie 2009, 16:51
Draga Boss si eu sint ptr. Romania Mare, dar ma-i este ceva, Inainte de Unire Trebue Recuperat Teritorile ce sint la Ucraineni, Deci teritorile de la ucraineni asimilate la Basarabeni si apoi Unirea, asa vom reface Romania Mare, Romani de pe ambele maluri ale Prutului trebue sa puna bete-n roate la ucraineni de a adera la NATO etc, pana nu rezolva problemele cu vecini, Traiasca si in Floreasca Moldova Ardealu si Tara Daco-Romana
A comentat chris 30 iulie 2009, 16:59
Multe sate si orase ,pe meleagul meu de dor...
Sa ne pupe-n c.r romanii ca Moldova nui a lor!
A comentat M.Lupu 30 iulie 2009, 18:50
Dar a cui e Moldova mai M. Lupu ? Caci noi romanii suntem curiosi cu cine stam de vorba. Ai tupeu sa iesi in fata romanilor ca sa vezi daca te pupa cineva in c.r ? Hai ca vrem sa te cunoastem mai bine. Ce zici ? Esti in stare ?
A comentat Boss 30 iulie 2009, 18:58
Am eu un arac de vie pentru M. Lupu care i se potriveste mai bine in c.r decat sa-l pupe cineva. O teapa in c.r e solutia perfecta.
A comentat Vlad Tepes 30 iulie 2009, 19:15
Molova e a moldovenilor,ignorantilor .Asa a fost ,asa va fi in vecii vecilor.Nu utati cine va rupt c.ru in anii 1470-1474.Daca va mai f..ti cu mintea o sa mai intram odata si o sa facem praf din voi.De data aceasta insa Braila nu scapa,arsa de tot pana la temelie.Fiti atenti si nu uitati ce va invata istoria.
A comentat M.Lupu 30 iulie 2009, 19:55
ati luat-o cu totii haisa
A comentat 30 iulie 2009, 20:14
ma Lupule, daca Romania ar fi ignorart Moldova, nici in ziua de azi NU avea nume, nu uita ca RO a fost prima care va recunosut ca stat, si daca RO NU erea deacord s-a va numiti Tara voastra R.Moldova, ce sar fi intinplat cu voi? raspunde daca esti asa destept, si hai la Braila si unde vrei tu, te asteptam pe tine si pe bolsevici vostri de doua parale
A comentat chris 30 iulie 2009, 20:15
Pai da mahi chris,noi va multamim pentru recunoasterea si sustinerea care nea-ti dat-o la inceput ,dar acum nu inteleg de ce vreti sa ne distrugeti ca Stat,ca doar nu v-am facut nici un rau.Chiar tu esti acela care nu ne vezi bine ca tara ,vrei sa ne bagi intr-o tara unde noi nu vrem.De ce sa nu traim prieteneste,cum ar trebui sa traiasca doua tari vecine...? Apropo: nu sunt bolsevic caci la alegeri am votat PDM nu PCRM.
A comentat M.Lupu 30 iulie 2009, 20:29 | mergi sus ▲
Romania va recunoscut statalitatea, cum tot Romania o sa v o lichedeze.
Si cum altfel decat in uralele populatie prin vot liber, ca la 27 martie 1918, e doar chestiune de cand nu de daca.
Nu exista moldova, toate cele trei foste capitale ale moldovei baia, suceava si iasi sunt in romania, si nici 1% din locuitorii Moldovei romanesti nu nutresc simpatie fata de mancurtii monglici care scuipa romania cu moldo-sovietismul lor.
Rusia a ras de noi in 45, dar istoria rade de ei din 89 pana astazi.
A comentat gigel 30 iulie 2009, 20:43 | mergi sus ▲
Moldova(prin A.I.Cuza) va facut statul vistru ,tot Moldova si o sa vl desfaca.Traiasca Moldova !!!
A comentat M.Lupu 30 iulie 2009, 20:53 | mergi sus ▲
Ai inceput sa faci greseli la cat de repede scrii. Cumva te ai enervat?

Stai linistit vei trai destul cat sa vezi cu disperare cum poporul tau iubit voteaza unirea cu Romania.
Apropo, mai treci prin Iasi... vei observa ca multi ii dispretuiesc pe cei ca tine, probabil de 10X mai mult decat cei de la bucuresti sau cluj. Ura fata de rusi si cei ca voi este cea mai aprinsa in moldova.
A comentat gigel 30 iulie 2009, 20:59 | mergi sus ▲
Treci si tu pe la Chisinau si vezi cat de tare va "iubim"...
A comentat M.Lupu 30 iulie 2009, 21:04 | mergi sus ▲
Nu am nevoie eu stiu basarabeni in bucuresti, iasi, timisoara si chiar la chisinau si ungheni, le stiu parerile. Tu poti spune acelasi lucru?

Oricum dupa inversunarea care o arati rezulta unul din urmatoarele lucruri.

a) Ai un etnic rus in familie.
b) Ai beneficiat direct sau indirect de pe urma regimului voronin sau a urss inainte de 92.
c) Ai vreo frustrare directa sau indirecta fata de romania prin vreun eveniment sau experienta.
d) Esti dezimformat de propaganda ruso-moldoveneasca.
e) Asa ai fost educat.
f) Doar din prostie urasti Romania, fara sa stii clar de ce.
A comentat gigel 30 iulie 2009, 21:13 | mergi sus ▲
g)i.ti iubesti tara ,Republica Moldova;
A comentat M.Lupu 30 iulie 2009, 21:21 | mergi sus ▲
Raspunsul corect:
h) toate variantele de mai sus

Ai dreptate am uitat g).
A comentat gige 30 iulie 2009, 21:23 | mergi sus ▲
m-am nascut si am crescut in moldova. e tara romana, nu rusa.rusii ne-au distrus constiinta nationala si ne-au tratat ca pe niste prosti intotdeauna. cel mai rau e ca traiesc rusi de 20-30 ani la noi in moldova si nu vor sa scoata un cuvant in limba romana. au schimonosit si limba noastra cu rusisme si prostii de tot felul. sa le fie rusine!
A comentat moldova 30 iulie 2009, 21:24 | mergi sus ▲
Simpatic baiat ,gigel,(nu esti tzigan cumva?)
A comentat M.Lupu 30 iulie 2009, 21:26 | mergi sus ▲
sa plece si voronin si tot neamul lui bolsevic de la conducere, ca nu e dorit de nimeni. exista fricosi de la sate care fiind amenintati de voronin, au votat la alegeri. sunt sigur de asta, mi-au povestit satenii cum venea si-i obliga pe toti sa vina inainte de alegeri ca sa-i vada mutra aia spurcata si sa-l asculte.
A comentat anticomunist 30 iulie 2009, 21:28 | mergi sus ▲
mai lupu, sa-ti fie rusine pentru prostiile pe care le scrii
A comentat moldova 30 iulie 2009, 21:29 | mergi sus ▲
Nope, nici alba ca zapada nu e asa alba. Oricum nu am nimic cu tiganii, desii noi romanii suntem numiti "fascistii" cum ne numiti.

Si tu esti simpatic, nu esti cumva mongol?
A comentat gigel 30 iulie 2009, 21:30 | mergi sus ▲
Moldovean din talpa.
A comentat M.Lupu 30 iulie 2009, 21:34 | mergi sus ▲
Talpa: kazana, samara,... Trebuie sa fii mai explicit.
A comentat gigel 30 iulie 2009, 21:35 | mergi sus ▲
nu visati unire.....:p
A comentat vladik 30 iulie 2009, 21:37 | mergi sus ▲
gigel, eu ti-am lamurit in moldoveneste ,tu daca erai moldovean adevarat ,trebuiai sa intalegi...
A comentat M.Lupu 30 iulie 2009, 21:40 | mergi sus ▲
Eu inteleg ce vrei sa spui, da nici macar cel mai adevarat moldovean dintre moldoveni ma tem ca nu te putea intelege in moldoveneste. Vezi asta e problema.

Oricum vad ca iti plac lecturile semnate Vasile Stati. Roaga l sa inregistreze limba moldoveneasca la Uniunea latina, ca sa fie recunoscuta. Desi imi e teama ca el probabil vrea sa o inregistreze la limbile slave.
A comentat gigel 30 iulie 2009, 21:48 | mergi sus ▲
Pentru informatie,toate limbele au mai multe dialecte,spunand "ti-am lamurit in moldoveneste" se avea in vedere dialectul nostru de la Moldova.Limba(aici vreau sa te bucur) e romana.Ce zici ..bucuros?
A comentat M.Lupu 30 iulie 2009, 21:56 | mergi sus ▲
Te salut ,gigel.Nu stiu cum tu,dar eu maine lucrez(ridic PIL-ul R.Moldova)
A comentat M.Lupu 30 iulie 2009, 21:59 | mergi sus ▲
Sincer... deloc. Si daca o considerai romana sau nu, tot aceeasi limba ramanea.

Dar trebuie sa iti multumesc totusi, pentru ca printr un singur cuvant "e romana" ti ai infirmat macar partial majoritatea afirmatiilor de mai sus.
A comentat gigel 30 iulie 2009, 22:04 | mergi sus ▲
Cert este ca singura modalitate de a face Moldova prospera si a scapa de mizeriile comuniste din tara este tot ReUnirea cu Patria Mama Romania. Moldova si moldovenii sunt romani iar cele doua popoare romanesti si moldovenesti sunt unul si aceiasi popor, doua lacrimi gemene...Orice ar fi, noi tot frati suntem si vom ramane, chiar si cu sarma ghimpata intre noi pe Prut.
A comentat Boss 31 iulie 2009, 05:43 | mergi sus ▲
pentru m. lupu-ai noroc ca prostia nu doare.ai rude deportate in siberia?
A comentat tgh 31 iulie 2009, 06:30 | mergi sus ▲
repetarea modelului german de reunificare
A comentat Culda 31 iulie 2009, 06:33 | mergi sus ▲
M. Lupule, tu crezi si esti sigur ca Romania si Romani vor raul Basarabenilor, te-n seli, Romania si Romani doresc ca voi s-ao duceti bine, sa va redescoperiti cine sinteti,sa va cunoasteti Stramosi din primu an, cum si cine a construit toate regiunile Romaniei inclusiv Basarabia, daca voi nu vreti Unire ptr. Romani si Romania nu-i nici o problema important este ca voi sa va dezvoltati ca Tara si faceti ceva ptru. viitoru Tari voastre,. Tu NU poti sam-i zici mie ca eu vreau s-a va dezbin,eu sint pentru UNIRE daca se poate, Bunici mei au Luptat ptr. Basarabia sau intors din rusia pe jos acasa,vreau s-a spun ca eu de mic copil am invatat Istoria tuturor Romanilor indiferent in ce Tara Traiesc si cum se numesc ei
A comentat chris 31 iulie 2009, 14:19 | mergi sus ▲
fratilor ei nu vor decit sa aiba pasaport romanesc sa poata circula liberi prin europa eu traiesc printre moldoveni si singura lor problema e ca nu pot circula liberi in rest vorbesc ruseste se uita numai la posturi tv rusesti,asculta muzica ruseasca .eu zic sa-i lasam in pace si sa nu ne mai batem capul cu ei nici cetatenie nu le-as da
A comentat un roman 01 august 2009, 05:24 | mergi sus ▲
pt un roman: nu generaliza... :) exista si basarabeni care se simt romani, care nu au nevoie de cetatenie romana doar pt a beneficia de anumite avantaje... :)
bun, nu exclud faptul ca 40-50% dintre cei care au cetatenie romana sau vor s-o abtina au nevoie de ea doar pt a circula liberi, a-si lua pensii de la statul roman etc., dar fara generalizari d`astea!
A comentat Ala 01 august 2009, 05:49 | mergi sus ▲
Din ce in ce mai multi romani cred ca autoritatile romane ar trebui sa suspende acordarea de ajutoare si cetatenie romana basarabenilor. De ce sa beneficieze strainii rusofoni, comunisti si impostori, de burse si multe alte ajutoare romanesti? Aceste ajutoare sunt sudoare si munca romaneasca! De ce sa le dam strainilor dintre Prut si Nistru? De ce sa nu fie acordate aceste burse si ajutoare romanilor?

Dragi romani! Oare nu v-ati saturat inca de mizeria basarabeana si de laturile si zoaiele basarabene aruncate asupra tarii noastre? Eu cred ca a sosit timpul sa-i pedepsim pe toti, fara exceptie, conform devizei "Toti pentru unul, si unul pentru toti". Prin urmare, toti basarabenii rezidenti in Romania sunt invitati sa paraseasca tara noastra intr-un timp rezonabil! Daca nu, Dumnezeu cu mila sa!
A comentat un roman de la Vaslui 01 august 2009, 07:14 | mergi sus ▲
pentru un roman de la vaslui,esti un prost mare
A comentat un basarabean 01 august 2009, 07:48 | mergi sus ▲
Bai basarabean! Mars in ma-ta in Siberia, calicule! De ce sa dam noi de pomana rusofonilor care ne murdaresc tara si poporul? Tu ai da de pomana unor straini? Pai, ai vrea tu sa dam de pomana tuturor strainilor de pe planeta Pamant? Asta vrei tu de la Romani? Afara cu voi din Romania! Asta e vointa noastra, a romanilor urmasi ai urmasilor, urmasilor lui Stefan cel Mare si Sfant! Si din ce in ce mai multi romani de pe aici se radicalizeaza impotriva basarabenilor.

Voi ati dat vreodata ceva Romaniei? Nu, si nici nu avem nevoie. A, ba da! Ne-ati dat injuraturi, si porecle, si zoaie si laturi basarabene. Asta ne-at dat, desi noi nu vi le-am cerut.

Iata de ce nu mai pot suporta sa va vad peste tot prin tara noastra. Voi dati rusilor saracia si ocarile voastre, nu noua! Deci mergeti la rusi! Calicia voastra e urmare a faptului ca-i pupati prea mult in ... pe rusi. Asa ca continuati sa-i pupati in ... pe rusi, strainilor rusofoni dintre Prut si Nistru! Pe noi ne enerveaza prezenta voastra pe la noi.
A comentat un raman de la Vaslui 01 august 2009, 08:11 | mergi sus ▲
Sa nu exageram, exista multi oportunisti in basarabia, cum exista si in romania. Desi multi nu au respect pentru romania, acestia vad rm ca un stat independent atata timp cat inca spera la uniunea europeana. Cum se va vedea ca nu poate adera la ue republica moldova in mai putin de doua decenii, oportunismul is va spune cuvantul. Frica de a ramane definitiv pe afara va forta un vot in favoarea reunificarii din partea majoritatii basarabenilor.

Cat despre cei suparati pe basarabeni, as avea asteptari mai mari de la ei mai ales daca elementele unei armate straine se afla la cateva sute de km distanta. Daca nu avem grija intr o zi se va vorbi numai rusa peste prut, ceea ce nu avantajeaza romanii in general si pe cei din moldova in special.
A comentat un Roman din Romania 01 august 2009, 08:38 | mergi sus ▲
pentru un roman de la vaslui. Tu crezi ca in Moldova conduce poporul, aici conduce voronin si sa nu crezi ca daca ar conduce poporul nu ar ajuta Romaniea.
A comentat Sunt roman 01 august 2009, 15:50 | mergi sus ▲
nu judecati dupa ce spune voronin si comunistii lui,mai mult de jumatate din populatia Basarabiei isi doresc o
unire
A comentat KATERINA-R.M 01 august 2009, 16:44 | mergi sus ▲
in moldova nu exzista televiziune publica deoarece ea favorizeaza mult PCRM
in ajunul alegerilo numai comunistii fac bine tarii deschizind scoli si ajutind poporul.
Sunt si oameni atit de naivi ca cred toate acestea si nu numai de la sate dar si din orasele mari unde informatia ajunge mai usor. jos comunistii
A comentat Sunt Roman 01 august 2009, 17:08 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.3354 secunde