Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

13 aprilie 2024, ora locală: 00:49

 

Comunistii din Moldova ameninta cu noi violente in alegerile anticipate

adăugat 07 iunie 2009, 16:33, la Eveniment

Ieri s-au implinit fix doua luni de la evenimentele de la Chisinau din data de 7 aprilie care au degenerat in violente, arestari, morti si raniti, ca urmare a represiunii salbatice a regimului comunist impotriva manifestantilor anticomunisti.

Vladimir Voronin, gauleiterul lagarului Moldova, unde sunt tinuti ostatici milioane de romani inca din vremea acordului Hitler –Stalin (asa zisul pact Ribentrop – Molotov) a trecut la noi amenintari la adresa celor care au indraznit sa-i conteste suprematia. Desi din data de 7 iunie inceta practic mandatul sau de presedinte interimar, iar odata cu dizovarea Parlamentului si anuntarea alegerilor anticipate dispare si vremelnicul sau statut de sef al Parlamentului, Voronin inca face jocurile la Chisinau.

Pana una alta esecul PCRM se contabilizeaza ca o înfrângere personala a lui Vladimir Voronin pe de o parte dar si ca un esec al unor politici care privesc Chisinaul si Basarabia ca o arena de lupta (geo)politica (“geo” deoarece oriunde este vorba de Rusia vorbim de geopolitica).

Pe 10 iunie, parlamentarii urmeaza sa adopte componenta cabinetului de ministri si cel mai probabil, alegerile anticipate vor avea loc la sfârsitul lunii iulie sau la începutul lunii august. Opozitia s-a reabilitat în fata alegatorilor dupa ce a blocat, in data de 3 iunie, cea de-a doua tentativa de alegere a presedintelui R. Moldova. Partidului Comunist nu i-a ajuns un singur vot pentru a o alege în functia de sef al statului pe Zinaida Greceanâi, fosta favorita a lui Vladimir Voronin (intre timp nemultumit de faptul ca s-a aflat public ca individa este analfabeta).

Miercuri in data de 10 iunie, parlamentarii vor adopta componenta cabinetului de ministri iar Voronin a anuntat ca dupa numirea noului guvern (si acesta provizoriu) va semna decretul de stabilire a datei alegerilor anticipate.

Vara electorala fierbinte in Basarabia

Campania electorala pentru anticipate este mai scurta decât cea pentru alegerile obisnuite – dureaza 45 de zile iar daca prezenta la scrutin nu va depasi procentul de 50 la suta plus 1 alegator din numarul total al celor inclusi în liste necesar validarii alegerilor, ar putea avea loc inca un tur de scrutin. În acest interval, Vladimir Voronin, al carui mandat interimar expira ieri, in data de 7 iunie îsi va mai mentine functia si parghiile de control pâna la desemnarea unui nou sef de stat.

Cele 45 de zile de campanie electorala ar urma sa se incheie cu alegerile anticipate in ziua de 26 iulie 2009, în plina vacanta. Daca va avea loc un tur doi al alegerilor parlamentare anticipate acesta ar urma sa aiba loc in termne de 14 zile, respectiv in data de 9 august 2009, când scrutinul se va considera valabil cu prezenta la vot a 1/3 din alegatorii inclusi în liste.

Voronin si vocea sa mai pitigaiata, Maria Postoico, presedinta fractiunii PCRM, au amenintat Opozitia cu „o înfrângere zdrobitoare” la anticipate. Postoico, in buna traditie sovietica a acuzat iarasi Romania de “incercare de lovitura de stat” si de intentia de a lipsi Republica de “independenta si viitor”: „Victoria comunistilor nu le convine celor care la 7 aprilie au arborat pe cladirea Presedintiei drapelul unui stat strain, celor care neaga dreptul poporului la autoidentificare, la propria istorie, limba si la propriile traditii spirituale. De aici si încercarile disperate de a lipsi RM de independenta si de viitor”. In aceeasi nota oficiosul comunist Moldova Suverana nu a uitat sa plaseze un mesaj, ca din partea lui Voronin, la adresa Romaniei si a sefului statului: “securistul sef al Romaniei, Traian Basescu, a lasat sa se inteleaga intentiile sale de a destabiliza si ruina R. Moldova, felicitind clica politico-financiara care vrea sa duca tara de ripa”.

“Urmeaza bataia”

Moldova Suverana, oficiosul Partidului Comunistilor din Moldova si “purtatorul de cuvant” al lui tatuca Voronin, a lansat in ultimele zile mai multe avertismente si mesaje care prefigureaza cursul viitorelor evenimente de la Chisinau.

Mesajul principal este relativ simplu formulat: “urmeaza bataia”, deci trebuie sa ne pregatim de noi violente ale regimului comunist la adresa tinerilor anticomunisti care au fost deja victime ale represiunii de tip bolsevic.

Dupa protestele din aprilie, cand tanara generatie de basarabeni a iesit in strada pentru a sanctiona fraudarea masive a alegerilor de catre comunisti s-au inregistrat morti, raniti, disparitii si sute de cazuri de maltratari si arestari abuzive. Avertismentul lui Voronin transcris de Moldova Suverana suna in felul urmator: “se pare ca bataia inca urmeaza (...)Totul este inainte. Ca sa mergi la alegeri dupa trasnaile pe care le-ai facut trebuie sa fii cu fundul pregatit. Caci si in sfinta scriptura sta scris:”Cine cruta nuiaua, nu iubeste pre fiul sau”. Poporul nostru este blajin, dar nu uita locul unde se afla matura. Daca ne-ati bagat fara voia noastra in alte alegeri, macar sa va maturam”.

“Nuiaua” comunista este de fapt un ipocrit eufemism al cnutului, bulanului si bastoanelor din cozi de lopeti cu care au fost loviti in cap tinerii arestati in aprilie. Ipocrizia merge mai departe, dincolo de orice limita, si prin batjocura citarii Sfintei Scripturi de catre comunistii atei si anticrestini. Luarea in desert a Sfintei Scripturi s-ar putea insa sa li se intoarca comunistilor, drept in moalele capului, iar “bataia” de care tot vorbesc pe la toate colturile sa li se administreze pe neasteptate, in aceasta vara torida, chiar de catre poporul roman al Basarabiei batjocorit atata amar de ani.

“A rosti numele de BASARABIA e una cu a protesta contra dominatiunii rusesti" spunea Mihai Eminescu, de la a carui moarte se implinesc 120 de ani in aceasta vara. Dumnezeu stie daca moartea eminescianului Grigore Vieru, tot in acest an, nu va fi razbunata de basarabeni cu un aprig sut in cur ruso-javrelor comuniste.


Autor: George Roncea
Sursa: www.curentul.ro
Voronin nu uita /
Basarabia nu te vrea /
mai bine te duci in mata...

nu le am cu versificatia si ceva mai inteligent n-am gasit. poate alti cititori sa vina cu dedicatii mai rimate pe adresa comunistilor
A comentat Matei 07 iunie 2009, 19:41
JOS ZARAZA COMUNISTA !!!
A comentat Silvia 07 iunie 2009, 20:17
Doamne, nu pot să cred cât de mult ne iubesc comuniştii pe noi (pe popor). Sărmanii oameni care au rămas în Ţară cred că trăiesc numai în teroare şi frică. O să oblige iar o parte din populaţie să voteze secerea şi ciocanul. A avut dreptate cel care spunea că pentru alegerile anticipate comuniştii vor inventa iarăşi ceva ca să câştige ei. Vă mulţumim dom'le Voronin pentru marele respect pe care îl aveţi faţă de Neam şi de Ţară! Să ne trăiţi şi să continuaţi să ne amăgiţi, iar pe cei de la PL şi AMN să-i ponegriţi! Nemernic comunist ce eşti!
A comentat Prinţesă 08 iunie 2009, 15:56


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.0812 secunde