Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

12 iulie 2024, ora locală: 19:33

 

Crin şi Voronin vorbesc aceeaşi limbă

adăugat 25 mai 2009, 20:59, la Ştiri de Top

Într-un interviu publicat duminică de presa rusă - respectiv de „RIA Novosti“, fostul preşedinte al Moldovei, încă preşedinte interimar, l-a atacat violent pe Traian Băsescu afirmånd că „eşecul Uniunii Europene de a struni un astfel de individ ieşit de sub control precum Băsescu“ s-ar putea dovedi „deosebit de periculos“. N-ar fi o noutate atacul lui Voronin la adresa Romåniei, coincidenţa face însă ca tot ieri să-l auzim pe prezidenţiabilul Crin Antonescu referindu-se în context electoral la Traian Băsescu, introducåndu-se în ecuaţie, pentru prima oară în discursul electoral al PNL, „tematica Moldovei“. Mai exact, Băsescu era acuzat că „a promovat politici iresponsabile“ pe relaţia cu Moldova.

Responsabili ar fi desigur ei, liberalii, cei care au făcut totul pentru apropierea de Moldova, cică. Recent, liberalii au organizat chiar o întrunire la Parlament, unde s-au făcut că dezbat situaţia Moldovei, invitånd organizaţii ale studenţilor basarabeni din Romånia, aflaţi la studii la Bucureşti.

Reţeaua ruso-liberală

Ce au uitat însă să spună studenţilor basarabeni liberalii noştri este exact crema poveştii „implicării responsabile“ a liberalilor în „tematica Moldovei“. Interfaţa legăturii cu Moldova PNL şi-a creat-o cu un cunoscut agent de influenţă al Rusiei, ca şi Vladimir Voronin, respectiv cu Serafim Urechean, fost primar al Chişinăului, numit de un alt performant „caghebist de omenie“ Piotr Lucinschi. Agentura rusească de la Chişinău, drapată în ţoale evropeneşti a fost propulsată chiar de Tăriceanu în forurile europene liberale. Urechean, politicianul care deplângea în ziarul rus „Noviie Izvestia“, în 2005, scăderea implicării ruse în Moldova, a fost introdus pe uşa din faţă a internaţionalei personal de Călin Popescu Tăriceanu, în luna aprilie a anului 2007.
Pe 13 aprilie, la Zagreb, Croaţia, Consiliul Partidului European Liberal Democrat şi Reformator a decis să accepte în rândurile sale ca membru cu drepturi depline Partidul Alianţa „Moldova Noastră“. ELDR este o grupare cu o prezenţă substanţială în Parlamentul European, în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi în alte foruri, în care votul său e, de multe ori, decisiv.
Urechean, „europeanul liberal“, este acelaşi care, anterior, în septembrie 2006, a semnat un acord de colaborare intimă cu Edinaia Rossia, (Rusia Unită) imediat după semnarea unui acord identic cu Partidul Naţional Liberal din România.

Kondiakov - consilierul liberalilor

Toate drumurile liberalilor duceau în 2007 la Moscova şi, întâmplător sau nu, la o lună după vizita „delegaţiei“ liberale la Chişinău, „un domn de bine“, marele maestru mason rus şi cadru „conspirat“ FSB, Kondiakov, s-a întâlnit cu membrii guvernului liberal, pentru a-i consilia în contextul încercării de suspendare a preşedintelui Băsescu, cel care le stătea şi atunci ca un spin în ochi liberalilor, dar şi unor domni de la Moscova.
Desigur, Urechean a negat că AMN a semnat un acord cu „Edinaia Rossia“, dar evident Urechean minţea. „Curentul“ a publicat extrasul din pagina de web a „Edinaia Rossia“, unde se anunţa acordul şi declaraţia comună a lui Constantin Kosaciov şi Urechean cu privire la semnarea acordului de colaborare dintre formaţiunea preşedintelui Putin şi partidul moldovenesc „năşit“ de Tări-ceanu. Formaţiunea lui Urechean, AMN, a fost coordonată personal, în campania electorală din 2004, de Gleb Pavlovski, şeful campaniei electorale din Rusia a lui Vladimir Putin.
Asocierea publică a fostului premier liberal al României cu un personaj de genul lui Urechean interesează nu doar siguranţa naţională a României, ci a fost cert un subiect de interes şi pentru partenerii euro-atlantici, care desigur cunosc mult mai multe despre seraficul fost primar al Chişinăului.

Autor: George Roncea
Sursa: www.curentul.ro
Scurt, clar si cuprinzator.Felicitari!
A comentat Ion 26 mai 2009, 01:10
Dati un search pe google sa vedeti cu cine a mai fost Urechean la Edinaia Rossia. Si mai dati un search sa vdeti cine mai se afla intre "nasii" acordului PNL-AMN-Edinaia Rossia. De unu Busoiu ati auzit? Dar de una Norica, fosta procuroare din Giurgiu, care baga doctorii la parnaie, inainte de 1989, daca nu le turnau pe nefericitele care ajungeau sa avorteze?
Dar de un baiet "de dreapta" - odrasla de cadru DIE, acoperit la MAE, tot inainte de 1989, crescut de unul Marian Enache - tot de la odioasa Secu - amicul lu' nea Costea, de la Paris, cel cu "fascinanta Romanie" dar si cu petrolu' si dolarii romanesti?
A comentat Manea 26 mai 2009, 06:45
Urechean era anume acela care refuza acordarea autorizatiilor pentru protestele din 2002 din PMAN cand toti scolarii si studentii din Chisinau au iesit in strada sa apere limba si istoria romanilor, materii pe care comunistii vroiau sa le scoata din programa scolara.
A comentat Dorin 26 mai 2009, 07:31
Am si eu multe de reprosat lui Urecheanu, dr si reprezentantilor lui in teritoriu, dar haideti sa lasam aceste reprosuri pana dupa anticipate. Acuma este mai important sa scapam de comunisti, din 2 rele sa alegem raul cel mai mic... Si nu uitati, ca in 2005 doar Urechean cu ai lui nu l-a votat pe Voronin (chiar daca nu a ajutat la nimic, dar totusi...)
A comentat Babacu 26 mai 2009, 16:52
Pai de ce nu la voatat ;)) si intre ei ii o concurenta, cine va linge mai bine curu rusilor!!! din punctul meu de vedere intre comunisti ci amn nu e nici cea mai mica diferenta (doar de nume), nu sustin un partid care colaboreaza cu rusia unita, nu imi vand Tara!!! Oricum din pacate nu mai am cu cine sa tin in Moldova, toti is jigodii
A comentat xxx 26 mai 2009, 17:16
Lucinschi-al 3-lea om influent din ,,CCCP"
Urecheanu-stie doar un singur cuvint cel rosteste mereu ,,TOVARASU VORONIN"(ca pe timpul retardatilor sovetici).
(pe scurt un necioplit,un pangligar si un tradator de tara).
A comentat oleguts 26 mai 2009, 20:25
Auzi, domnu' reporter, daca as fi trait in urma cu 20 de ani, cand hartia igienica era scorturoasa si aspra, poate as fi cumparat ziarul in care-ti apare articolul ca sa fiu mai delicat cu posteriorul care produce ceva ce-ti place mult sa mananciu despre altii, in general. Baga-ti-ai flota-n cur, pe care Basescu ala drag tie a vandut-o rusilor si baga-mi-as pU/@-n talentul tau de a face din toti moldovenii o masa de manevra. Crezi ca daca stam sub comunism de 50 de ani, mai suportam si alte manipulari decat cele traite? Mai lasa-ne-n durerea noastra bai nesimtitule!
A comentat Ion 26 mai 2009, 22:12
Si ca sa termin definitiv cu subiectul asta de cacat, Rosca si PPCD sunt cei care au vandut Democratia Moldovei comunistilor, in niciun caz Urechean! Hai dati-va limbi, ca eu merg sa dorm. Ce bine ca nu a secat Prutul
A comentat Ionut 26 mai 2009, 22:19
Asa e cum zice si Ion, Ionut - mortii matii Roncea, Curentul, Basescu si mai ales mortii matii de Google care lasi sa egziste toate nenorocirile astea despre PNL, Edinaia Rossia, Urechean si toti cei care in general aspira catre Democratie si acum vor sa fie presedinti de tarishoara ca Voronin s-a expirat si au nevoie si rusii de politicieni cu facies democratic si elastici, gata sa sustina oricand invadarea oricui - cum a facut si Urechean in cazul atacarii Georgiei de Armata Rosie, mancaiar tata pe el de prezident - ca asa s-a anuntat la Antena 1, inainte de alegerile fraudate, ca Urechean va fi noul prezident...poate chiar viitorul
A comentat Anatol Selaru 27 mai 2009, 00:56
Cît timp securitatea secretă a marelor potențe mondiale își face treba pe meleagurile noastre noi nu ne putem uni. Suntem doar un cîmp de luptă pentru ei, dar UNIREA pote avea loc numai dacă o vrea Moscova și Wașingtonui, de asta puteți fisiguri...
A comentat Codrianu 27 mai 2009, 01:10 | mergi sus ▲
Bravo d-le Roncea, un articol foarte bun, ca si celelalte ale dvs!
A comentat Liviu 27 mai 2009, 06:06 | mergi sus ▲
Asta e barbos ca si Rosca.Acelasi drac
A comentat Roncea=Rosca 27 mai 2009, 06:08 | mergi sus ▲
ba comunistilor si rusnacilor, mai tcava gura. daca tineti cu urechean tineti cu moscova daca tineti cu pnl tineti cu edinaia rossia. ciar asa de dobitotci sunteti si nu va dati seama. mai deschidetiva ochii.
JOS RUSNACII
Luati mainile de pe Basarabia si Romania
A comentat jorel 27 mai 2009, 06:16 | mergi sus ▲
Nu ati inteles mai nimic... Las ca mai vorbim si cu alte ocazii... Comunistii, impreuna cu Voronin si Roshka, v-au f...u ...t ultimii 4 ani. Adevarat sau fals? Ce tot dati vina pe altii si va lasati manipulati si purtati spre alte discutii?
A comentat Ion luat de pe somn 27 mai 2009, 06:37 | mergi sus ▲
Da, ne-au f...t...t dar macar si-au aratat fata..
da urechean declara una la moscova, la chisinau altceva si la bucuresti opusul
A comentat Virgil 27 mai 2009, 06:45 | mergi sus ▲
Mai schimbati dreaq stirea asta ca ne-ati plictisit cu barbosii vostri si articolele lu asta de k..t.
Asta e stire de top?
A comentat eu 27 mai 2009, 06:50 | mergi sus ▲
Brav Roncea!Stii sa le spui lucrurilor pe nume si vad ca esti foarte informat.Felicitari!Citesc permanent articolele tale de pe basarabeni, ziua si curentul.Bravo!
A comentat Sparagtoru' 27 mai 2009, 06:52 | mergi sus ▲
eu cred ca roncea asta cind scrie articole despre basarabeni ,rusi si mortii masii,vede in fata doar tezaurul pe care romania l-a pierdut,ii linge curu lu basescu asta,ii evident in pm....multa,multa prostie in capul lu asta
A comentat roncea bou 28 mai 2009, 18:21 | mergi sus ▲
continua campania pro-ucraineana din Romania de modificare a istoriei reale, inclusiv prin harti falsificate ordinar.

Mai nou presa ucraineana, a scos la lumina o asa zisa harta prezentata de fosta republica sovietica ca fiind a "Romaniei Mari" ce are decupata exact Basarabia istorica, acum in componenta ilegala a Ucrainei.

Harta respectiva a fost si este promovata asiduu, inclusiv de pretinse agentii de presa ale "romanilor de pretutindeni", de catre un grup de gainari de stadioane (li se zice Noii Cacati) stipendiat prin intermediari de aceeasi sponsori ca si RGN Press: ICR si GDS.

Ignorata de autoritatile responsabile, campania ucraineana a ajuns, treptat, sa inlocuiasca pe internet adevarata harta a Romaniei Mari, folosindu-se murdar de sloganul "Basarabia, pamant romanesc" pentru a delimita doar Republica Moldova.

Falsul a fost incurajat, din nefericire, si de multi naivi, ca sa nu le spunem prosti de-a dreptul. Problema e ca prostii sunt dusi de nas de dezinformatori "de pretutindeni" si asa zisii ultrashi din fosta galerie a "fratelui Paunescu"
A comentat http://victor-roncea.blogspot.com/2009/05/ata 29 mai 2009, 01:10 | mergi sus ▲
Ar trebui ca pe acest Urechenu sa-l urecheasca cineva; da tare de tot.
A comentat esilav 30 mai 2009, 08:14 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1700 secunde