Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

25 aprilie 2024, ora locală: 21:11

 

Deputat german: "Din partea Romaniei, se aude o voce care nu este foarte prietenoasă faţă de Republica Moldova şi care vorbeşte despre reconstituirea Romaniei Mari"

adăugat 09 februarie 2009, 09:06, la Ştiri de Top

Ultimul ministru de Externe al RDG, Markus Meckel, actual membru al comisiei pentru politică externă din Bundestag, critică Romania pentru că nu doreşte să semneze Acordul de frontieră cu R. Moldova, transmite NewsIn. In acelaşi timp, amendează atitudinea Chişinăului şi arată lipsurile democratice ale ţării.

"Din partea Romaniei, indiscutabil, se aude o voce care nu este foarte prietenoasă faţă de Republica Moldova şi care vorbeşte despre reconstituirea Romaniei Mari", a spus Markus Meckel, aflat intr-o vizită de lucru peste Prut, pe parcursul căreia a vizitat şi Tirapolul. "In acelaşi timp, a adăugat el, este foarte clar că Romania este stat membru al Uniunii Europene şi vreau să vă spun că, in interiorul UE nu există mariajuri forţate. Mireasa este cea care trebuie să-şi dea consimţămantul pentru o astfel de căsătorie şi in cazul in care ea spune nu, căsătoria nu are loc.

Republica Moldova trebuie să demonstreze voinţă in acest sens şi in cazul in care ea spune nu - lucru care se pare că se intamplă - atunci nu este nicio problemă - ne vom concentra asupra dezvoltării unor relaţii de bună vecinătate. In situaţia de acum, Republica Moldova este cea care trebuie să demonstreze mai multă dorinţă de conlucrare şi cooperare", a explicat parlamentarul german.

"Romania nu doreşte să semneze Acordul de frontieră cu Republica Moldova. In acelaşi timp Republica Moldova condiţionează semnarea Convenţiei de mic trafic la frontieră de incheierea tratatului de frontieră cu ţara vecină. Din punctul meu de vedere, această poziţie a Romaniei nu este judicioasă, dar acest lucru nu este o catastrofă", a spus Meckel. "Este absolut clar că Romania, ca stat membru al UE, nu poate să-şi schimbe frontierele. UE nu-şi poate schimba frontierele. Nu pot să-mi imaginez cum s-ar putea intampla acest lucru", a adăugat deputatul german.

Pe de altă parte, el a arătat că nu ar fi bine să existe probleme la hotarele Uniunii. "Nu văd de ce nu s-ar incheia Convenţia de mic trafic la frontieră, care ar premite implementarea diverselor proiecte, de exemplu de infrastructură şi mediu, cu finanţare europeană. Mă intreb de ce Republica Moldova nu face acest lucru şi astfel stopează in mod intenţionat dezvoltarea ţării?", a declarat Meckel.

"Critic Romania pentru că nu doreşte un acord de frontieră. Pentru că nu inţeleg acest lucru şi nu este acceptabil", a repetat parlamentarul german. "In acelaşi timp mă intreb de ce este nevoie de acest acord?", a continuat el, sugerand şi o soluţie de compromis: "Pentru că garanţiile pe care şi le doreşte Republica Moldova pot fi obţinute nu neapărat semnand acest tratat, ci făcand o trimitere, in Convenţia de mic trafic la frontieră, la documentele UE şi OSCE şi unde să fie indicat că frontierele dintre două state se pot schimba numai cu acordul ambelor părţi", a arătat Meckel.

"Deci critic Romania pentru faptul că nu doreşte să incheie acest tratat de frontieră şi critic Republica Moldova pentru că nu inţeleg de ce doreşte cu orice preţ să aibă acest acord. Pentru că nu este nevoie de acest acord. Şi nu văd de ce ar trebui să faci din semnarea acestui acord o condiţie pentru semnarea Conveţiei de mic trafic la frontieră, ceea ce tergiversează semnarea ultimei - lucru care este in detimentul populaţiei acestei ţări. Şi nu inţeleg de ce Republica Moldova işi pricinueşte sieşi aceste pagube. Spuneam că se pot implementa mai multe proiecte in zonă cu finanţare europeană şi nu inţeleg de ce Republica Moldova refuză practic aceste proiecte şi acest sprijin", şi-a rezumat punctul de vedere parlamentarul german.

Autor: Z.O.
Sursa: www.ziua.ro
\"Este absolut clar că Romania, ca stat membru al UE, nu poate să-şi schimbe frontierele. UE nu-şi poate schimba frontierele. Nu pot să-mi imaginez cum s-ar putea intampla acest lucru\", a adăugat deputatul german.
Aceasta declaratie a deputatului german imi pare cam cinica. I-as adresa o intrebare: dar voi cum v-ati schimbat frontierele desi exista un tratat de inviolabilitate a acestora asupra caruia isi dadusera acordul toate tarile europene (sau majoritatea lor) la Helsinki ?! Tocmai voi, germanii, nu intelegeti? Voi, care ati avut tara rupta in doua si un zid al mortii in centrul mandrei voastre capitale, BERLIN ? Poate doar va faceti ca nu intelegeti, asta e cu totul altceva. Va respect ca natiune pentru ca sunteti constiinciosi, punctuali si ordonati, dar nu uit ca ati avut un rol major in destramarea Romaniei Mari! Actul Ribbentrov-Molotov va mai spune ceva sau l-ati dat uitarii?
A comentat Alec-BM 09 februarie 2009, 10:13
D-mnul neamt bate campii in privinta obligativitatii semnarii acordului de frontiera de catre Romania.Daca Germania domniei sale ar fi fost si acuma destramata, sunt sigur ca ar fi avut alta parere.Aici este elocventa vorba:"Altfel vede proletarul lumea cand e cu burta plina". Dar faptul ca Moldova conditioneaza incheierea altor acorduri de semnarea acordului de frontiera ne demonstreaza inca o data prostia si dobitocismul celor aflati la putere la Chisinau.
A comentat Sergiu-CJ 09 februarie 2009, 17:33
Ministru de externe RDG= KGB
Declaratii pro ruse=KGB
Invrajbire Romani-U.E. = KGB
Ce poate fi mai sublim pentru un rus decat sa puna un neamt, european, sa-i faca treaba. Cand nemtii si rusii isi dau mana iar avem probleme.
Dar trecem noi si peste asta
www.danlupu.wordpress.com
A comentat Dan 09 februarie 2009, 20:06
Un politician expirat.In loc sa critice mai mult puterea comunista din RM ca bate pasul pe loc in problema reformelor economice,a libertatii presei,etc,el critica mai mult Romania.Din comentariile sale se intelege faptul ca o eventuala unire a celor doua maluri ale prutului s-ar putea infaptui numai cand RM va fii in UE(cam asta cred si eu).
A comentat Gogu 09 februarie 2009, 20:48
Gogule, mergi in Republica Pruto-Nistreana stai cateva zile, cunoaste-i pe pruto-nistreni si apoi vii sa ne spui daca te mai intereseaza unirea. Hmm, cand o sa vezi ce fuduli si aroganti, prosti si saraci, rusificati si cu ura impotriva romanilor sunt acesti moldovani zombati ai sa spui ca ai avut un vis urat. Convinge-te singur !
A comentat furnica 09 februarie 2009, 22:12
Ciudat de la Bismarck şi pînă la Helmut Kohl germanii întotdeauna au nutrit către unire, iar acest politician ratat ne tot explică stupidităţi irelevante. Ne unim şi fără dînsul să stea liniştit. O naţiune nu se poate destrăma mai ales cînd are o puternică dimensiune etnică ca în cazul nostru. În plus referitor la Uniunea Europenă, Republica Federală Germania şi-a schimbat frontierele cand era membru. Ceea ce este mai enervant e că asemenea declaraţii sunt pe placul comuniştilor şi astfel aceştia induc mai uşor opinia publică în eroare.
Nu ne lăsăm, domnule deputat german!
A comentat Andrei din Basarabia 09 februarie 2009, 23:25
Gogule,frate,nu vreau sa ma bag peste tine,dar astept o replica de la tine pentru Furnica,nu de alta,dar sa vada ca nu e doar un oltean nebun ce crede in unire si sunt mai multi romani de pretutindeni .;-)
Curaj,nu te intimida ca are gura mare,gandestete ca e doar o furnicuta pana la urma si io poti astupa doar cu un graunte ...,te las pe tine sa hotarasti cu ce anume ! :-)

A comentat micael 10 februarie 2009, 00:05
Andrei,super de bine vezi lucrurile si gandesti !
Bravos !
A comentat micael 10 februarie 2009, 00:06
Cu paraere de rau pt noi moldoboii,dar sunt deacord cu comentariile lui > furnica<.
Dar in privinta deputatului german asi spune ca joaca pe mana cremlinului bolsevic.
TRAIASCA LIMBA ROMANA si ROMANIA MARE !
A comentat Un ROMAN basarabian din Franta 10 februarie 2009, 00:16
Wow,baieti,ati inceput cumva sa scrieti mesaje sub mai multe nick-name-uri sau cum,oricum basarabeanule din Franta nu o sa ma complic eu cu tine,ci am sa-i las pe ceilanti frati romani basarabeni sa-ti dea replica,pentru ca imbucurator in ultimul timp este ca acesti oameni s-au trezit si au devenit din ce in ce mai vocali in exprimarea ideilor lor .
E cumva si firesc sa se intimpla asa,dat fiind ca sunteti la granita UE si europenii se incurca doar cu oameni care stiu ce vor si cine sunt,iar daca nu stiu aceste doua lucruri,atunci ii ajuta sa le cunoasca si sa le inteleaga,oricum dat fiind ca traisti in occident ar trebuii sa stii aceste lucruri mai bine decat mine ! :-)
A comentat micael 10 februarie 2009, 00:29 | mergi sus ▲
PT furnica: sa inteleg ca ai fost la fratii de peste Prut si nu te-au primit cum trebuie.. In acest caz a avut loc una din urmatoarele variante: 1. au simtit ce ..... esti si 2. ai dat tu peste oameni de genul tau, caci CEI CE SEAMANA SE ATRAG;)
A comentat nata 10 februarie 2009, 14:56 | mergi sus ▲
MICAELE,nu are rost sa ma cert cu unul sau cu altul cu care nu sunt de acord.Eu cred ca faptul ca sunt o mana de oameni pe situri din RM si RO care nu cred in unire si se acuza reciproc inseamna ca ei reprezinta vocea majoritatii.Am mai spus si in alte comentarii ca ne pierdem timpul degeaba.Apropo,te cunosc prin comentariile tale pe care le lasi pe(unimedia.stela popa)de vreo 3 luni.
A comentat Gogu 10 februarie 2009, 20:50 | mergi sus ▲
Gogule,tu crezi ca mie imi face placere sa ma iau la harta cu toti frustratii ?!
Iti spun eu ca nu imi face placere absolut deloc,eu in viata de toate zilele ocoloesc asftel de caractere,dar aici pe forum n-am cum si trebuie sa le dau o replica,ca daca nu ,atunci prostii o sa inceapa sa creada ca au dreptate si o sa ni se urce in cap si nu o sa mai scapam de ei,pe cand asa daca tot le dam peste bot ori inceteaza cu prostiile ori se schimba !
Sincer sa-ti spun imi face mai multa placere sa comentez pe blog-ul Stelei,ca acolo imediat daca incepi sa spui tampeni ori te modereaza ori se baneaza si ai rupt-o in fericire,pe cand aici dureaza ceva pana cand intervine cineva si ia atitudine,de nu mai apar dupa aceea vreo luna de zile .:-)
A comentat micael 10 februarie 2009, 22:28 | mergi sus ▲
A nu se uita nici pe o clipă ca Rusia (de la Petru I pană azi si cat va exista ) vrea sa-şi refacă vasele comunicante întrerupte prin prezenţa pe hartă a România intre slavii de est si cei de sud. De aici rezultă in politica si geopolitica sa toate, inclusiv atitudinea fată de Kosovo, Transnistria, R.Moldova, România (Dobrogea si Transilvania).
A comentat ionion 12 februarie 2009, 00:08 | mergi sus ▲
pentru FURNICA:
Sunt de acord cu tine majoritatea basarabenilor sunt ,,fuduli si aroganti, prosti si saraci, rusificati si cu ura impotriva romanilor"...
Dar, fara a cadea in extreme, as putea cert sa afirm ca printre acesti moldoveni ,,zombati" sunt si unii (desi putini), care incearca sa lupte cu aceasta mentalitatea pro/comunista, rusofila, de masa.Asta e realitatea. Asa cum este. Shi cu cat trece timpul prostia meninga a conducerii acestei tari muribunde se rasfrange asupra unui numar tot mai mare de persoane.
In privinta articolului chiar nu inteleg de ce i se aduc atatea critici unui om politic, care stie ce spune.
Exista anumit norme de drept care reglementeaza raporturile dintre tarile memebre UE si tarile vecine ale uniunii. Deci potrivit acestor norme este imposibil ca UE sa-si schimbe frontierele, acceptand unirea RM cu Romania, fara ca sa se parcurga mai intai de catre R.M, toate etapele procesului de integrare.
Este perfect intemeiata critica adusa Romaniei, caci stiind ca exista astfel de norme, apare foarte dubioasa tentativa ei de a le neglija.
Iar referitor la afirmatia precum ca,, Republica Federală Germania şi-a schimbat frontierele cand era membru ", dak nu ma insel aceste conditi referitoare la frontiera si la relatiile de vecinatate au fost instituite prin Tratatul de la Maastrich,(tratat ce a pus bazele UE) care a fost incheiat in 1993, deci dupa schimbarea fronteireleor de catre Germania.
Iar referitor la critica adusa R.M, deputatul german nu face altceva decat sa scoata in evidenta (din nou) stupiditatea oamenilor politici basarabeni. Politicianul german afirma că ,,garanţiile pe care şi le doreşte Republica Moldova pot fi obţinute nu neapărat semnand acest tratat, ci făcand o trimitere, in Convenţia de mic trafic la frontieră, la documentele UE şi OSCE şi unde să fie indicat că frontierele dintre două state se pot schimba numai cu acordul ambelor părţi". Aceasta idee s-ar putea aplica dak: 1) ar exista juristi in R.M care chiar ar cunoaste ceva drept si 2) dak ar exista o conducera care nu si-ar dori nimic mai mult decat prosperitatea economica a tarii. Din pacate in R.M nu exista nici unan nici alta...
A comentat ancutza 12 februarie 2009, 12:27 | mergi sus ▲
To ancutza:
Nu te supara, dar am repetat-o de o mie de ori, incep sa ma simt papagal, de ce voi aveti asa un obicei spurcat sa criticati un intreg popor dupa niste cazuri particulare?
Tu ancutza ai trait acolo? Stii situatia reala?
Ancutza nu te supara, dar nimeni nu e devina ca ai dat numai peste dobitoci venind din Republica Moldova. Vreau sa-ti spun ca stau in Romania deja de multi ani, stiu multi moldoveni care invatza in Ro, sunt de acord sunt destui magari, dar o mare majoritate sunt baieti cumsecade.
De aceea mie pur si simplu nu mi-i clar de ce voi aveti asa o parere despre noi!
Te supara ca basarabenii injura romanii? Pai da logic o sa le injure daca romanii le injura pe dinsii. E o reactie normala! De ce voi sunteti asa paranoici? Oare de ce credeti ca basarabenii vin in RO pentru a injura Romanii? Asa reese din spusele voastre. Credeti ca un basarabean va veni in tara straina si va incepe PRIMUL sa injure? Si in plus voi asa de staruitor ne aratati ca suntem anume straini si anume intr-o tara straina. Cum vreti ca sa reactioneze lumea?

Sa stiti ca nu e drept ce faceti.

Apropo in RM intr-adevar exista o parere negativa despre romani. Multi si-au creat-o din cauza ca in RO erau tratati aiurea.
O simpla fraza: "Ai venit aici la noi in tara si nici romaneste macar nu poti vorbi calumea"
e atat de jignitoare, ca iti vine sa-ti ei catrafutzele si acasa, in special daca esti un student de 16 ani (copil la minte cu alte cuvinte). In primul rand daca tot "aici la voi in tara" atunci de ce credeti ca noi suntem obligati sa stim romana? Daca tot nu recunoasteti ca e o tara unica? Sau daca recunoasteti ca suntem o tara unica atunci de ce ziceti "la voi in tara"?
Sunt si alte cauze, care le-am scris tot aici pe acest site, dar daca tot nu le cititi, preferati mai bine sa criticati FARA ca sa va informati mai intai.

Dar daca nu va place cum basarabenii de acolo va trateaza pe voi, de ce voi va purtati exact la fel? Credeti ca daca latra cainele la voi atunci si voi trebuie sa va puneti in patru labe?

In fine. Multi basarabeni au o parere pozitiva fata de voi. 20%-30% dar tineti cont ca acesti 20%-30% va simpatizeaza chiar dupa ce au fost injositi aici in RO. Dar cat la suta la voi simpatizeaza pe basarabeni dupa ce au fost injositi de ei?
Sa luam dupa rapot nu dupa numarul de cazuri, la voi totusi is 21 mil la noi is numai 4 mil.

Noi luptam aici pe situl acesta ca sa nu fie atata ura intre frati, dar voi asta observati?
Eu stiu numai un roman care lupta langa noi,
micael. Restul toti critica si simpatizeaza pe Balaur/Furnica care sunt gata sa ne taie bucati numai pentru ca noi "si" il zicem mai grosolan, mai moldoveneste.

Ce tine de neamtzul asta, el sa-si tina parerile acasa. Ei ne-au dispartit impreuna cu Stalin. Ei s-au luptat cu Stalin, Si tot ei acuma is aliati economici cu Ex-Stalinistii. Asaca parerea lor e gunoi pentru noi.
A comentat 300 12 februarie 2009, 13:55 | mergi sus ▲
PENTRU 300.

Sa stii ca nu mi-as permite sa fac o afirmatie atat de radicala despre basarabeni, daca nu as fi informata in mod sigur despre situatia din R.M. Nu am ideie ce anume te-a dus in eroarea de a concluziona ca eu nu as putea fi romanca din Basarabia. Totusi sunt.
Nu pot fi insa de acord cu cateva dintre ideile pe care le-ai postat.
In primul rand mie mi se pare ca afirmatiile tale sunt putin deplasate de la realitate.Majoritatea basarabenilor care sunt aici la studii, nu numai ca isi pastreaza opiniile mediocre si pline de nuantele unei mentalitati comuniste, ci isi permit sa vb, dak nu in limba rusa, atunci intr-un limbaj plin de rusisme, facand acest lucru in locuri publice (de cate ori nu mi s-a intamplat mie sa aud asemene convorbiri prin metrou, la facultate ect.)
Nu zic ca nu exista o sumedenie de prejudecati in privinta basarrabenilor si a RM printre cetatenii romani. Dar, dupa cum m-am convins deja, aceste prejudecati, care deseori duc la conflictele despre care amintesti tu, sunt caracteristice oamenilor neinformati, prost informati sau oamenilor fara o cultura generala prea dezvoltata.

Ceia ce am vrut sa transmit eu prin mesajul meu e ca, adevarata situatie in R.M este aceia pe care am descris-o in mesajul postat anterior si existe o necesitate stridenta pentru cei care doresc sa faca o schimbare, sa constate si sa admita aceasta realitate. DAk fiecare basarabean ar deschide ochii si ar constientiza mizeria in care traieste, nimicnicia lui si faptul ca isi tradeaza zi de zi valorile morale lasandu-se calcat in picioare de niste conducator idolatri si marginiti, s-ar reusi astfel sa se faca un mic pas spre mai bine.
A comentat ancutza 12 februarie 2009, 15:20 | mergi sus ▲
Totusi esti basarabeanca, ma gandeam eu. O mentalitate clasica romaneasca pe care o urasc eu in poporul meu: De discrimina, de a critica si de a uri din tot sufletul si din toate puterile tot ce tine de fratii nostri.
Domnisoara tu ai observat ca rusii de exemplu mai putin ne injosesc pe noi decat noi insine, desi ei o fac foarte urat si foarte cinic?
Acuma la subiect, in primul rand referitor la limba, nu inteleg care-i problema ta? Daca asa au fost deprinsi sa vorbeasca toata viatza, vrei ca sa vina aici si indata sa se schimbe? Eu tot am fost asa, mi-a trebuit 4 ani sa ma invatz sa vorbesc fara rusizme si oricum cateodata se mai scapa. Nu inteleg oare ii atat de important asta?
Sa stii sa vorbesti frumos inca nu te face pe tine sa fii om.
Sa stii sa vorbesti frumos romaneste asta inxa nu te face sa fii roman.
Cu cat mai repede o sa intelegeti asta cu atat mai repede vom incepe sa ne respectam reciproc.
Si arata-mi te rog un basarabean din RO care are pareri comuniste? Chiar te rog. Sau la voi toate parerile care difera de a voastre sunt comuniste?
Eu ma abtin sa analizez alegerile de parlament din romania care s-au desfasurat recent unde PSD-PC a fost pe primul loc. Asaca te rog mult sa tacem despre pareri comuniste.
Ce tine de prejudecati ce sunt caracteristice oamenilor neinformati si fara cultura generala, crezi ca asta e o scuza? Daca noi dar suntem frati, avem aceeasi mentalitate, acelasi obicei tampit de a critica un popor intreg dupa anumiti indivizi. Cum o fac romanii asa o facem si noi.

Si spune-mi te rog frumos domnisoara, cum crezi ca basarabenii ar deschide ochii si ar constientiza mizeria in care traieste? Sfantul duh o sa vina si o sa ne deschida ochii? Sau mai asteptam un Isus Hristos sa coboare din ceruri?
Sau poate le dam initiativa oamenilor? Ca sa ne Unim trebuie ca toti cei 27 mil de romani sa o doreasca. Si cum facem sa le convingem?
Sigur ca daca unul incearca sa convinga si alti 100 incearca sa descrediteze din care 50 sunt basarabeni, n-o sa primeasca nimic.

Imi cer scuze daca comenturile mele ti s-au parut dure pur si simplu si realitatea e mult mai dura decat tu ti-o imaginezi. Sunt sigur ca nu ai vazut atata rau in basarabia cat am vazut eu. Dar din cuvintele tale m-am convins ca nici ceea ce bun tu la fel nu ai vazut. Nu e chiar asa de nasol cum tie iti pare.
A comentat 300 12 februarie 2009, 16:11 | mergi sus ▲
300, hai sa-i lasam in pace pe tipii astia anti-basarabeni: Ancutza, Balaur, Furnica ecc. Eu cred ca nu merita sa mai vb aiurea. Eu de o luna & cv tot latru & n-am reusit sa le schimb parerea despre basarabeni. Creada ce-o vrea, faca ce-o vrea... treaba lor. Eu una m-am plictisit. Tu nu? Stiu ca ar trebui sa-i "trezim", dar vezi ca "au adormit profund" in minciuna & cred ca nu mai are rost, nu vom mai reusi. Voi incerca sa-i ignor, desi e foarte greu pt. mine sa las pe cineva sa-mi injure tara & neamul. Voi interveni doar in cazuri exceptionale, cu mici sperante de ai putea trezi & aduce la realitate din somnul cel de moarte.
A comentat Printesa 13 februarie 2009, 05:25 | mergi sus ▲
fratilor romini va dau o intrebare?Oare cum ati fi vorbit voi dupa 44 de ani de ocupatie sovietica?
A comentat regy 13 februarie 2009, 19:24 | mergi sus ▲
Fratilor romani nu pot decat sa dau dreptate lui Micael si lui 300 si lui gogu si celor care au sange de dac in vine si se numesc romani cu adevarat, bravo voua dragi romani frati.Cat despre furnici, balauri ancutze,curve,porci, jegosi, sau mai stiu eu ce, va spun eu un roman din bucuresti, nu-i bagati in seama pentru ca sunt ca sunt niste biete papusi faurite de comunisti, niste ex-oameni care au fost spalati pe creier de porcii comunisti.Dupa mine pe animalele astea ar fi trebuit sa-i adunam la un loc sa-i bagam intr-o cutie si sa-i trimitem plocon la moscova pentr ca boala lor e ireversibila.Noi romanii adevaratisa ne unim deci fratilor sa dam peste cap planurile imputitilor de comunisti, sa-i starpim si sa reconstituim ROMÃNIA SFÂNTA SI MARE cum este visul nostru al romanilor si cum a fost al stramosilor nostri care au cazut luptand pentru sfanta noastra tara sa fie mare si frumoasa.In loc sa ne suparam cu dobitocii prosti mai bine sa incepem sa luptam sa cerem din ce in ce mai tare europei si forurilor europene si americii si lumii intregi sa nu se mai recunoasca pactul criminal ribenttrop-molotov.Sa incepem sa organizam manifestatii in fata ambasadelor puterilor mondiale pentru nerecunoasterea acestui pact rusinos pe care tarile occidentale il mai recunosc si na ne redobandim teritoriile furate de rusi, sarbi, bulgari...eu si voi avem frati in Bucovina de nord, Maramuresul de nord, Basarabia, Basarabia de sud, Cadrilaterul, Banatul de pe valea Timocului...Asta cred eu ca ar fi bine sa facem decat sa ne punem la mintea unor prostalai care ar fi murit mai bine cand aveau capul cat o portocala.Numai dupa reintregirea Tarii putem sa ne impunem cu adevarat si sa aratam lumii ca si noi cei mai vechi locuitori ai europei avem un cuvant de spus.Asadar fratilor sa incepem sa ne organizam in tara si strainatate si sa incepem sa luptam pentru marele nostru vis care se numeste Romania Mare. DESTEAPTATE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE LA CARE TE-ADANCIRA BARBARII DE TIRANI...ACUM ORI NICIODATA SA DAM DOVEZI CA-N ASTE MAINI MAI CURGE UN SANGE DE ROMAN...
A comentat ROMANUL DIN BUCURESTI 14 februarie 2009, 21:13 | mergi sus ▲
Din cauza unora ca ROMANUL DIN BUCURESTI nu se va ajunge niciodata la unire, caci astfel de oameni refuza sa vada realitatea si prefera, in loc sa aduca argumente contra unei opinii cu care nu sunt de acord, sa injure la stanga si la dreapta...
Nu inteleg cum unii oameni isi permit sa faca afirmatii atat de strigatoare fara sa aiba cea mai mica idee despre intreaga situatie din R.M
A comentat ancutza 16 februarie 2009, 22:00 | mergi sus ▲
Simplu,Ancutza,poate ai auzit si tu zicala aceea biblica:"credinta muta si muntii"
Stramosii nostri au facut Marea Unire din 1918 in conditii mult mai vitrege si mult mai grele decat actuala situatie geo-politica a lumii contemporane de astazi.
Reunificarea celor doua maluri ale Prutului se va face intr-un moment prielnic si favorabil,doar atata asteptam,un moment prielnic,o portita care sa ne o deschida unul dintre marii actori globali si vom fi iarasi stransi toti impreuna in acelasi spatiu stravechi romanesc de la Tisa pana la Nistru.
Cat despre bucuresteanul nostru,nu stiu de ce te-ai aprins asa repede,oare nu suporti o opinie critica deloc,ca eu am fost injurat la greu de catre romanii de pe ambele maluri ale Prutului.
Am o mina curiozitate,draga mea,esti pro-unionista sau adepta "moldovenismului KGB-ist" ?!
A comentat micael 17 februarie 2009, 00:12 | mergi sus ▲
PASHOL ON NAHER
A comentat Yvan 17 februarie 2009, 13:49 | mergi sus ▲
pai cand se va ajunge ancutzo la unire? cu cei ca tine comunisto niciodata...pentru ca voi vreti numai raul Romaniei noastre dragi.Moarte voua comunistilor si masonilor. Un lucru va zic: nu o sa va mearga cu crestinii ortodoscsi.Inca odata fac apel la voi frati Romani....Nu lasati puterile straine sa ne calce iar in picioare...LUPTATI ACUM IMPOTRIVA LOR...HAIDETI FRATI ROMANI SA NE UNIM SI SA CEREM LUMII INTREGI SA INCETEZE RECUNOASTEREA ACELUI PACT CRIMINAL CARE A DECIS SA DESTRAMEZE TARISOARA NOASTRA SFANTA.....DESTEAPTA-TE ROMANE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE IN CARE TE-ADANCIRA BARBARII DE TIRANI....Frati romani nu dati ascultare agentilor sovietici...ridicati-va si luptati impotriva lor in duhul lui Hristos.dumnezeu sa ne ajute dragi Romani...Suntem vita aleasa...
A comentat ROMANUL DIN BUCURESTI 17 februarie 2009, 21:16 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1218 secunde