Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

20 aprilie 2024, ora locală: 17:37

 

Din nou, Basarabia

adăugat 19 septembrie 2009, 10:01, la Ştiri de Top

De aproape doua secole, Basarabia, sau partea estica a Moldovei mai bine spus, se lupta sub cizma "fratilor ortodocsi" rusi.

Interesant este ca de un secol, lupta acestor romani s-a transformat intr-o lupta pentru Hristos si pentru pastrarea valorilor crestine. In acelasi timp, restul tarii tot de aproape un secol s-a aflat pe aceiasi baricada a suferintei, incepand cu propagarea fortelor anticrestine prin Bela Kuhn si aliatul sau, maleficul Lenin, prin Budapesta in 1919. Nu cred ca este o intamplare asocierea fortelor evreiesti cu bolsevismul la inceputul secolului trecut. Tinta principala a fost si este denigrarea aceluia care nu este recunoscut nici acum in Ierusalism-Mantuitorul Isus Hristos.

Romania, s-a vazut prinsa in clestii acestui demon de mai bine de o suta de ani si a luptat din prima clipa, prin izgonirea rosiilor in 1919 din Ungaria. Insa, doua aspecte trebuie mentionate. In timp ce in vest frontul era temporar asigurat, in est, rapacitatea evreilor bolsevici a crescut in intensitate. Iar basarabenii au suferit cumplit. Pe de alta parte, cutezanta Romaniei de a se opune bolsevismului nu a fost uitata niciodata de Moscova. Pretul platit incepand cu 1947 a fost cumplit. Cine crede ca lupta s-a sfarsit in 1990, se inseala amarnic. "Globalizarea" si "Noua ordine mondiala" ce se impun cu forta acum au acelasi scop: transformarea cetateanului intr-o papusa subjugata imperiului bancar( cine sunt bancherii?), promovarea non-valorilor si a unei sub-culturii, asa incat omul sa fie usor manipulabil, dezvoltarea exacerbata a "drepturilor minoritatilor" (si aici, fireste nu ma refer evident doar la minoritati etnice), astfel incat fiecare persoana devine extrem de derutata de drepturile care ii se revin, de teama incalcarii "drepturilor" persoanei vecine.

Rezultatul: state "democratice" ce isi asuma drepturi dictatoriale asupra cetatenilor si cetateni atrofiati mental care nu mai vad decat in stat "parintele ocrotitor" si singura busola de orientare in societate. Este noua forma de bolsevizare a lumii, care pentru romani mai ales, are doua tinte predilecte: distrugerea increderii in valorile istorice ale neamului(coroborata cu distrugerea increderii in individ ca reprezentant al natiei sale) si distrugerea credintei crestine, care a fost si inca mai este coloana vertebrala a acestui neam. Iubirea de neam si natie, de pamant stramosesc s-a impletit intotdeauna cu credinta noastra crestina. De aici puterea acestui neam de a se sacrifica in nenumarate lupte pentru apararea hotarelor stramosesti. Ori, acest lucru, evident deranjeaza. Pare, curios la prima vedere, faptul ca si acum dupa doua sute de ani, fortele malefice inconjoara Romania atacand doua tinte: libertatea de gandire si exprimare(prin inrobire financiara) si credinta in Isus Hristos.

Cine au fost intotdeauna promotorii demonici ai acestor atacuri: marile finante din toate timpurile? Bolsevicii si evreii bolsevici care talharit tara de valori intelectuale si crestine in 1947(in Basarabia incepand cu 1940?) Atentie, nu generalizez la tot poporul evreiesc, insa faptul ca multi evreii, masonii si bolsevicii si-au impletit mereu interesele nu poate fi negat nici macar de ei. Cat despre declartia unui mason de la Washington care raspundea in presa, intrebarilor incomode legate de activitatile si scopurile masoneriei, cum ca masoneria este o organizatie de binefacere, va las pe Dvs. sa judecati...
Citind cartea " Ard malurile Nistrului", scrisa de Constantin Virgil Gheorghiu, o sa va cutremurati de drama romanilor din Moldova de Est bolsevizata. Si o sa priviti cu condescendenta situatia romanilor de astazi, de dincolo de Prut.

Si in final o intrebare. Nu cred, ca SUA si aliatii sai, nu stiau in 1939 si in 1940 de grozaviile bolsevicilor facute in Polonia, tarile Baltice si Basarbia. Nu cred ca nu stiau de grozaviile bolsevicilor din Rusia incepand cu 1919. Insa ma intreb de ce SUA nu a ales, de a nu se fi aliat nici cu bolsevicii lui Stalin, nici cu Germania-ambele tari cu dictatori dementi si malefici-si de ce nu a protestat fata de tratamentul inuman la care populatia romaneasca din Moldova de Est a fost supusa de evreii bolsevici? Cumva oare pentru ca autorii crimelor impotriva romanilor, in majoritate covarsitoare, erau fie evrei fie bolsevici? Fie in marea majoritate evrei bolsevici? Au ales lupta impotriva Germaniei pentru ca Germania ii extermina pe evrei? Exterminarea altor neamuri de catre evreii bolsevici nu conta? Nu suna destul de similar cu exterminarea palestinienilor din Cisiordania si Ghaza?

Oricum ar fi, cei ce reprezinta interesele financiare malefice pe glob sunt aceiasi care lupta impotriva distrugerii credintei. Ei nu au tara, nu au patrie, nu au neam. Ei sunt instrumentele diavolului in aceasta lupta finala. Pana si atingerea nivelului in care din pricina acestor actiuni malefice ajung natii intregi sa fie blamate este tot lucrarea diavolului, bucurandu-se acesta dealtfel, destul de mult cum oamenii de bunavoie ajung sa faca rau semenilor lor.

Sunt intrebari la care poate nu am raspuns si nu acuz o nici o natie intreaga pentru crimele comise. Lupta finantelor mondiale(sa nu uitam ca Lenin si bolsevicii au fost finantati masiv de marii bancheri de pe Wall Street-Rockefeller si Germania doritoare sa incheie primul razboi mondial) impotriva lui Isus mi se pare evidenta. Mai ales dupa citirea cartii de mai jos. Ce s-a intamplat atunci in Basarabia a fost repetitia martirajului la care a fost supus restul tarii dupa 1947.

Autor: dreptatesifratie.blogspot.com
Sursa: jos-comunismul.blogspot.com
Foarte bun articol !
A comentat TMT 19 septembrie 2009, 10:37
Menechem Begin , fost prim ministru Israel :

"Rasa noastra este Master Race. Noi suntem zei divini pe aceasta planeta. Noi suntem atat de diferiti de rasele inferioare, precum sunt ele de insecte. De fapt, comparativ rasa noastra, alte rase sunt bestii si animale. Alte rase pot fi considerate a fii extremente umane. Destinul nostru este de a conduce rasele inferioare. Regatul nostru pamantesc va fi stapanit de liderii nostri cu un sceptru de otel. Masele ne vor linge picioarele si ne vor servi ca sclavi."
A comentat Rebel 19 septembrie 2009, 11:23
Noi, românii, scriem numele Mântruitorului ca Iisus Hristos, şi nu Isus (aşa scriu sectanţii, adică anti-românii). Revizuieşte. În rest e destul de bine, succes
A comentat dardala 19 septembrie 2009, 12:23
Textul este o porcărie.

Mesaj legionar şi anti-semit de la un cap la coadă. Nu aşa se scoate la lumină naţia română, indiferent pe ce parte a Prutului s-ar afla.
A comentat Marius Filip 19 septembrie 2009, 15:45
Adevarul credintei noastre crestine sta mai presus de hotarele, tzarile, statele, mitropoliile, rasele si limbile ce ii despart pe oameni. Cine cauta motive de dezbinare nu are in sine duhul dragostei crestine intru Dumnezeu. Ferice de facatorii de pace si vai de semanatorii de ura si vrajba. Lasati prejudiciile politice sau nationaliste in urma voastra inainte de a pasi in lacasul sfant. Aflandu-va printre straini nu va temeti sa deschideti usa oricarei biserici crestin-ortodoxe surori. Asemenea rataciri se trag de la cel smecher, fatarnic, viclean, necurat si rau - dusmanul antihrist.
A comentat ioan 19 septembrie 2009, 16:06
e corect sa scrii si Isus Cristos (ca la crestinii catolici)
A comentat Roata 19 septembrie 2009, 20:11
DUMNEZEULE, INCREDIBIL ARTICOL. SPUNE ADEVARULUI PE NUME. EVREII INTERNATIONALI FINANTISTI AU PUS DE MULT LA CALE PLANUL DE SUBJUGARE A LUMII . NU STIU CE NE MAI POATE SCAPA. CRED CA NICI 10 HIOTLERI NU MAI POT SALVA OMUL DE RAND DE LA SCLAVIA FINANTISTA INTERNATIONALA. SE PREGATESTE DEJA REDUCEREA POPULATIEI PE PAMANT. NU STIU CE SE VA INTAMPLA; DAR STIU UN LUCRU SIGUR -RAZBOIUL AL TREILEA MONDIAL VE FI DEZLANTUIT IN CURAND. RADETI? RADETI PROSTILOR CA MAI APOI O SA VEDETI CE VA ASTEAPTA. EU VOI FI IN MUNTI, DEPARTE DE MACELUL MONDIAL. MULTUMITI EVREILOR FINANTISTI PTR TOT: ROCKEFELLER, MORGAN ETC. PLANETA E PIERDUTA. VEZI CALENDARUL MAYAN SI CHINEZESC, 2 CIVILIZATII DIFERITE, ACELASI REZULTAT! MOARTE.
A comentat commiekiller 20 septembrie 2009, 18:49
Citit istoria familiei rockefeller si cum au subjugat lumea si au ordonat razboaiele lumii, inclusiv cele 2 mondiale. Toti suntem sclavi in mainile sistemului evreo-bolsevico-finantist. CITITI IDIOTILOR, CITITI!
A comentat commiekiller 20 septembrie 2009, 18:52
EXISTA UN FILM PE YOUTUBE, IN ENGLEZA. VEDETI-L. SE INTITULEAZA "WHAT FAMOUS MEN SAID ABOUT JEWS'. Se explica de ce MARI OAMENI, imparati, napoleon , oameni de stat americani au interzis multe evreilor se DE CE, ce au facut evreii dintodeauna ptr a fi urati? Vedeti filmul si ve-ti afla. Ei (evreii) se dau victime cand de fapt victimele suntem NOI TOTI. AVETI RATE LA BANCA? NU? VE-TI AVEA!
A comentat COMMIEILLER 20 septembrie 2009, 18:59
COIMAN KILLER
A comentat 71477 21 septembrie 2009, 00:04 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1258 secunde