Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 martie 2024, ora locală: 12:32

 

Dorin Chirtoacă: Filat va răspunde pentru ilegalităţile comise la Privatizare

adăugat 20 martie 2009, 10:24, la Politică

Am citit recent o ştire pe site-ul omega.md despre o declaraţie a lui Dorin Chirtoacă cu privire la căpetenia PLDM, Vladimir Filat. Chirtoacă a declarat că PL nu va coaliza după alegeri cu PLDM pentru că membrii partidului lui Filat sunt corupţi. "Filat va răspunde pentru mai multe acţiuni pe care le-a întreprins în perioada în care a fost ministru al Privatizării (director al Departamentului Privatizării şi Administrării Proprietăţii de Stat - n.n.)", - a spus Chirtoacă.

Drept exemplu el a dat semnarea de către Filat a acordului prin care Guvernul a cedat producătorului rus de gaze naturale "Gazprom" întreprindea "Moldova-Gaz". Gura păcătosului adevăr grăieşte. Chirtoacă are dreptate, noi vorbim mereu despre ilegalităţile comise de acesta nu doar la înstrăinarea pachetului majoritar de acţiuni de la "Moldova-Gaz", ci şi în cazul privatizării avioanelor, a fabricii de ciment de la Rezina şi multe altele. Nu înţelegem doar de ce a tăcut Chirtoacă atât de mult timp, mai ales că deja de doi ani promite să aducă schimbarea, să lupte cu cei corupţi? Oare până în prezent el nu a cunoscut că gangsterul tranziţiei se face vinovat de mai multe privatizări frauduloase, nu a citit rapoartele Curţii de Conturi? Ba le-a citit, dar a preferat să tacă, să nu spună adevărul, crezând că Filat îi poate deveni aliat într-o ipotetică viitoare guvernare. Şi primarul general al capitalei a spus adevărul numai atunci când i-a convenit, mai bine zis, după ce şi-a dat seama că Filat îl trage pe sfoară, îi fură electoratul, îndemnând lumea de prin sate şi oraşe să voteze "stejarul" pentru că "Dorin Chirtoacă este cu stejarul", pe când acesta, de fapt, este simbolul electoral al PLDM.

Să ne aducem aminte că acum jumătate de an, primarul Chirtoacă chiar a interzis lansarea cărţii "Vladimir Filat - un gangster al tranziţiei care a prădat ţara", din ciclul "PPCD contra corupţiei". (Aceasta va rămâne pentru mult timp înainte o pată neagră pe faţa tânărului Chirtoacă, pentru că este primul caz şi, deocamdată singurulul din istoria Republicii Moldova când lansarea publică a unei cărţi este interzisă de autorităţi.) Acţiunea de lansare urma să aibă loc pe data de 8 august 2008 la Biblioteca publică municipală "B.P. Haşdeu", dar Chirtoacă a interzis desfăşurarea ei, care, în final, s-a produs la sediul PPCD. Deci, atunci Chirtoacă, prin abuz şi prin depăşirea atribuţiilor de serviciu, a încercat să tăinuiască adevărul despre afacerile lui Filat, pe care tot el astăzi îl numeşte corupt.

Probabil că Dorin Chirtoacă a decis să strice pacea cu Filat şi pentru că a înţeles că bazinul electoratului liberal este prea îngust, iar partide care se pretind liberale sunt prea multe şi atunci, în mod sigur, cineva va rămâne fără voturi. Acelaşi lucru l-au conştientizat şi cei de la MAE, care tot un fel de liberali se pretind. Într-o conferinţă de presă, liderul MAE, Anatol Petrenco, a lăsat să se înţeleagă că PL manifestă slăbiciune pentru flagelul corupţiei şi s-a lăsat tentat de acesta. El s-a referit la datele publicate de Comisia Electorală Centrală cu privire la veniturile şi cheltuielile partidelor antrenate în cursa electorală. Astfel, potrivit acestora, preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a cheltuit în campania electorală de două ori mai mult decât veniturile acumulate pe parcursul ultimilor doi ani, el făcând donaţii în fondul electoral al PL, doar în luna februarie, 400 de mii de lei, în timp ce veniturile sale declarate au constituit doar 263 192 de lei. Petrenco a uitat să-l mai întrebe pe Ghimpu de unde a mai luat bani şi pentru o limuzină "Mercedes", pe care a cumpărat-o doar după ce s-a aflat timp de un an în funcţia de preşedinte al Consiliului Municipal Chişinău, că din salariu nu avea cum.

Autor: Sergiu PRAPORŞCIC
Sursa: www.flux.md
Mai Praporscic Dute dracului cu articolele tale. Citeste ce scriu oamenii de tine, mai ales diriginta ta. Eu te cunosc de la facultate si nu credeam ca poti fi asa un potlogar. Iurica se duce dracului la Riga dar unde o sa fugi tu?
A comentat Valter 20 martie 2009, 18:37
Ba PPCD-istilor, Chirtoaca nu v-a improscat cu noroi, de ce o faceti si voi ?
A comentat Gawry 20 martie 2009, 23:59
Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 21 martie 2009, 00:18
Nu cred in PLDM - chiar daca au un program electoral definit. Nu cred nici in PL - ptr. ca sunt lingusitori (se observa si in programul electoral). Din ce stiu si analizat o sansa mare ar avea AMN, desi nu stiu daca se va produce acea schimbare de bine a politicii moldave.
A comentat cna 22 martie 2009, 00:43
Pt CNA. Din pacate multi ca tine vad tanara generatie de politicieni precum Chirtoaca sau Filat ca fiind niste nepriceputi,lingusitori,etc. Tocmai acestia care sunt pro occidentali(anti Rusia)nu sunt buni .Ii preferati tot pe cei batrani(care au facut politica si in perioada URSS,si au ramas cu mentalitatile invechite de atunci).De acea merg treburile "atat de bine" in RM. Politicieni precum Voronin,Urechean,Snegur,Diacov,Lucinschi astia sunt buni si acum. Vad ca ai tras concluzia ca AMN-ul ar fi bun.Liderul sau Urechean este foarte confuz in declaratii. Vrea RM in UE dar sa ramana si in CSI. Vrea RM sa fie independenta(nu vrea in NATO)dar acest fapt atrage in continuare influenta rusa.Asadar independenta ar fi doar teoretica nu si practica.Treziti-va fratilor(cei care vreti sa fiti cu adevarat in lumea libera si civilizata si nu alaturi de mama Rusia)!!!
A comentat Gogu 22 martie 2009, 12:02
ptr. GOGU. trebuie sa vezi platformele electorale. si nu sunt de acord cu NATO ptr. ca e modalitatea americana militara de a detine un control mondial. ori independenta nu inseamna sa fii sub conducerea unei natii care nu a existat ci s-a format dintr-o adunatura de popoare.
A comentat cna 25 martie 2009, 11:33
nu am nimic cu clasa politica tanara, chestia este de ceea ce sustin ei. nu susstin comunistii, de fapt si in partidele unde sunt Rosca, Chirtoaca etc. sunt multi care au fost comunisti.
A comentat cna 25 martie 2009, 11:38
Pt CNA Platformele politice nu cred ca au mare importanta. Majoritatea oamenilor cand voteaza partidele politice ,nu le voteaza citindule platforma.Putini sunt care fac asta(probabil membrii de partid).Fiecare alegator voteaza un anumit partid dupa anumite idei pe care aude ca le sustine acel partid(prin liderii acelui partid,prin presa scrisa ,vorbita,etc),si cu care el este de acord.Iar in momentul incare un partid ajunge la guvernare si numeste pe cineva ca prim-ministru,respectivul nu prea sta el sa urmeze cu adevarat(100%)doctrina partidului.Mai ales daca este in acelasi timp si presedinte al partidului.Odata ajuns sus nu mai sta nimeni sa-l controleze.Isi numeste in functii oamenii pe care îi considera el de incredere(evident pe care îi simte ca-i poate manipula).Bun nu vrei in NATO dar in UE cred ca da? Dar daca facem o usoara analiza,vom vedea ca toate statele foste comuniste care au intrat in UE au trecut mai intai prin NATO(absolut toate) Oare ar putea sa fie RM exceptia de la regula? Mai ales cand analistii economici spun ca este cea mai saraca tara din Europa. Chiar pe Urechean liderul AMN l-am auzit intr-un interviu spunand ca nu vrea in NATO,dar in UE vrea.Personal nu pot intelege cum gandeste el politica externa(nu ca as fii eu expert sau mare analist politic).Iar independenta RM atrage influenta rusa(in politica,tv,radio,ziare,etc).Independenta va fi doar teoretic(adica pe hartie),ca practic ve-ti fi sub rusi cum sunteti si acum de 8 ani de cand conduc comunistii.Cate posturi de televiziune,de radio,cate ziare sunt in limba rusa(majoritatea) si cate in romana(moldoveneasca)ioc. Asta inseamna independenta cand la tine in tara se vorbeste mai mult alta limba(rusa)decat limba ta in care te-ai nascut.Asta este parerea mea.BASARABIA PAMANT ROMANESC!!!
A comentat Gogu 25 martie 2009, 21:28
o sa patim ca acum 4 ani cu rosca l-am votat si el a dat voturile comunistilor si a ras de noi ce sa mai vorbim atata toti sunt facuti de-o mama
A comentat clujeanul 26 martie 2009, 13:19
GOGULE, se vede ca esti un om manipulat de presa si nu stii cum e treaba cu politica; nu sunt membru de partid, am studii politice atat in RO cat si afara si pot sa sustin ca chiar daca toate statele din UE sunt in NATO nu mai agreeaza politica acestei organizatii. Referitor la presa trebuie sa stii sa vezi din acele declaratii ideea principala. Oricum nu te pricepi, asa ca nu-ti mai da cu parerea despre partide sau nu mai sustine doar daca sunt tineri sau te impresioneaza cum vorbesc la tv sau in presa. Cum a afirmat si "clujeanul": toti sunt facuti de-o mama....
A comentat cna 26 martie 2009, 17:41 | mergi sus ▲
CNA,scuza-ma dar din modul cum vezi politica nu se vede ca ai studii politice. I-ar despre faptul ca statele din UE care sunt si in NATO nu mai agreeaza politica acestei aliante cred ca te inseli.La 11 septembrie 2001 cand au avut loc atentatele teroriste din SUA,alianta NATO a fost mai unita ca oricand in istoria ei.Atunci NATO a aplicat pentru prima data punctul 5 al aliantei (cel mai important)care spune ca daca un stat membru este atacat ,se considera ca atac impotriva tuturor.Am precizat acest fapt ca sa-ti arat ca statele din UE care sunt in NATO nu sunt doar de forma ci chiar agreeaza aceasta alianta(faptul ca o tara membra sau mai multe critica uneori alianta nu inseamna ca este impotriva ei) Sau fostul presedinte ceh Vaslav Havel a criticat recent foarte dur UE,dar la inceputul anilor 90 nu stia cum sa intre mai repede in UE. Cat despre mine,eu sunt roman(bucurestean) dar de un an traiesc in Germania(locomotiva UE),dar asta nu inseamna ca nu ma pricep,si nu urmaresc viata politica din RO si RM(vad toate canalele tv in limba romana din ambele tari)
A comentat Gogu 26 martie 2009, 21:11 | mergi sus ▲
BASARABIA PAMANT ROMANESC!!!
A comentat Gogu 26 martie 2009, 21:18 | mergi sus ▲
Pt cna...
Nu vreau sa te jignesc dar ai trecut prin facultatea aia degeaba... Banuiesc ca ai facut SNSPA si in special aripa PR care nu are nici o treaba cu studiile politice. Spune-mi un stat membru UE care nu este in NATO. NU exista UE fara NATO (ai auzit tu de armata europeana?) si am impresia ca desi nu este declarat pe fata unul din punctele obligatorii pentru o tara ca sa devina membru UE tre sa fie in NATO. Uite la sarbi cat incearca sa intre in UE si nu reusesc. De ce? Populatia vrea, UE stie lucrul asta.
A comentat intrebatorul 27 martie 2009, 03:11 | mergi sus ▲
Pt ceilalti...
Chiar nu realizati ca UE se construieste dupa modelul SUA? Hitler saracu a incercat sa uneasca europa prin forta dar pe batranul continent forta s-a dovedit a fi inutila. Germanii au gasit de data asta cea mai buna metoda pentru a reusi sa uneasca europa. Metoda financiara. Economic vorbind cum zice becali. Acum te rogi de ei sa te primeasca nu mai e nevoie sa te cucereasca prin forta. Iti pun conditii pe care trebuie sa le indeplinesti. De ce spun ca e modelul SUA? SImplu pentru ca deja exista un presedinte european, un parlament european si in curand o sa existe si o limba europeana. Chestia asta cu granitele libere este tocmai ca in momentul de fata nici un popor nu ar renunta imediat la (moneda nationala sa treaca la eur si la limba materna) dar in timp cand pe romani ii cumpara danezii (ma refer la proprietati) si nemtii si ungurii si cand romanii se duc in spania si franta si italia se creaza o masa de miscare a populatie care pana la urma o sa trebuiasca sa invete limba respectiva iar la a 2-a generatie isi uita limba materna. Asa ca se va ajunge si la o limba comuna foarte curand. Deja s-a pierdut chestia cu sunt cetatean roman. Suntem cetateni europeni de nationalitate romana. Suna cam cu sunt american din florida. Acum sunt in facerea unei a 3-a puteri mondiale. (nu vreau sa desconsider china dar e comunista si o sa o trec sub rusia desi am multe semne de intrebare atat timp cand la ei a doua moneda e dolarul si nu rubla). Acum a crede ca un popor ca Republica Moldova si il dau deoparte fata de romania (desi nu ar trebui sa o fac) poate ramane independent e o aberatie. Nu te poti afla intre doua mari puteri independent. Europa creste si devine o putere pe zi ce trece. Rusia isi consolideaza pozitia si o sa inghita curand cateva state din CSI. A crede tu ca poti sa ramai cu parcela aia de pamant intre monstrii astia e un vis. A crede ca poti sa iti pastrezi identitatea nationala este iarasi un vis. Eu sunt roman din bucuresti si ca si cna am terminat o facultate de stiinte politice. Va spun sincer asta cu traditia si portul o sa fie uitate in maxim 30-40 de ani. Foarte putini le vor mai tine minte deja lucrul asta se vede. Poate nu stiti dar la negocierile pentru aderarea unei tari se discuta inclusiv ce ai voie si cat ai voie sa plantezi pe pamantul tarii. De exemplu UE a acceptat pentru romania la inceput doar cateva mii de hectare de vie. Dupa accea prin influenta frantei i s=au mai alocat cateva mii de hectare. Concluzia: Pentru a intra in UE si in NATO am votat si a fost vointa poporului in aderare. Nu m-a manipulat gigel din america sau fanel din germania. Am vrut mai bine pentru copii mei si credeti-ma ca am ajuns mai bine. Romanii din romania au fost si sub rusia si sub america am invatat si istoria aia si istoria asta. Diferentele sunt imense.
A comentat intrebatorul 27 martie 2009, 03:31 | mergi sus ▲
Nu voi vota AMN, nici PLDM care vor o moldova independenta si un post de munca bine platit si asigurat cu de toate eu voi sustine doar pe cei care vor o unire cu romania adica pe PL restul sunt niste fatarnici ar declara ca vor si in OPEC doar pentru a obtine un vot mai mult
A comentat nICLOAE 27 martie 2009, 14:21 | mergi sus ▲
Pt .INTREBATORUL. Sunt de acord cam cu tot ce ai spus mai sus. Se vede ca exista diferente de gandire (mai libera si nemanipulata)intre noi cei din RO fata de multi din RM care comenteaza aici ,si sunt indoctrinati pana in maduva oaselor. Pacat ca dupa comentarii par a fi tineri. Propaganda comunista de negare a propriei identitati nationale (cea romana)este mereu activa. Sa speram ca dupa 5 aprilie nu vor mai fi comunistii la putere ci altii care poare vor schimba din constitutia lor numele de "limba moldoveneasca"
A comentat Gogu 27 martie 2009, 18:10 | mergi sus ▲
Daca ati vedea sondajele v-ati cruci, comunistii conduc in sondaje. Nu mi-a venit sa cred. Nu trebuie sa dau explicatii cu ce stiu si ce am facut. Apropo tot recent am aflat de cine-i sustinut Chirtoaca: de un unchi al sau; un temut mafiot moldovean cu sustinere din partea mafiei rusesti. Deci concluzii... toti vor doar putere dupa mine....In ce priveste intrebatorul este cineva de genul lui Tomac....
A comentat cna 27 martie 2009, 18:23 | mergi sus ▲
Sondajele sunt facute pentru cine le comanda intr-o regiune ca Basarabia,asadar sunt false.

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor ☭ si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 27 martie 2009, 18:35 | mergi sus ▲
cna am zis ca nu vreau sa te jignesc si incerc sa evit conflictele dar se pare ca te-am nimerit cu snspa din moment ce te-ai ofuscat putin.
pt nICOLAE oricat ne-am dori si noi si voi unirea din nefericire acest lucru nu se va realiza. Romania si-a pierdut independenta teritoriala prin aderarea la UE. Adica nu mai avem o tara sau avem una si asta se numeste europa. Nu decidem noi unde ne sunt frontierele ci decidem impreuna cu altii. Din nefericire pentru fratii nostri din RM particica noastra de decizie este insignifianta. Practic cine mai viseaza la unire este un fantezist. Singura unire o sa aibe loc cand MD o sa intre in UE. Atunci se reintregeste Romania sub hotarul batranului continent. Si daca am iesi toti in strada si am cere unirea tot nu se poate realiza. Sunt prea multe la mijloc. Eu ii doresc basarabiei sa atinga gradul de maturitate sa adere la ue si nato si abia atunci sa ajunga in sanul patriei mame.
A comentat intrebatorul 27 martie 2009, 18:52 | mergi sus ▲
BASARABIA PAMANT ROMANESC!!!
A comentat Gogu 27 martie 2009, 20:52 | mergi sus ▲
Bre,Intrebatorule,hai sa nu le inducem impresia fratilor nostri de Prut cum ca ne-am intregrat intr-o noua inchisoare a popoarelor asa cum tot incearca cehii sa ne duca in eroare .
Eu sincer iti marturisesc,nu stiu ce tot vedeti la UE-ul asta asa de periculos,ca in afara de faptul ca poti circula liber si de-a munci in alt stat fara probleme,alte miracole pentru Romania inca nu s-au produs,dimpotriva daca o sa-mi permit sa fiu putin carcotas precum cei de la antenele lui Voiculescu,pot spune ca deocamdata suntem cotizanti neti la UE(deja am platit Bruxelless-ului peste 2 miliarde de euroi)si am luat inapoi vreo cateva amarate de milioane.
Si asa cum UE-ul n-a avut o voce comuna in privinta Irakul sau in problema energetica foarte dezbatuta de ani buni,de ce ar avea ceva impotriva reunificarii celor doua maluri ale Prutului.
Poate stii tu ce stii ,si anume ca baietii de la Bruxelless ne cunosc ca suntem foarte darnici in sensul mituirii si acum astepta si ei o cotizatie mai deosebita din partea noastra ca sa isi dea "binecuvantarea" reunificarii noastre.
Si cum romanul este foarte darnic cand iti urmareste propriul interes,iti inchipui ca nu o sa ne impiedicam noi dintr-atata lucru . LOL !
In concluzie ,nu UE-ul sta impotriva refacerii unei bunei parti din Romania Mare,ci totalul dezinteres al Chisinaului in aceasta privinta.
Bine,cu cripto-comunistii nu exista nicio speranta,dar cu o putere democratica si clar pro-romaneasca la Chisinau,unirea se poate infaptuii oricand. Tot ceea ce trebuie sa faca Chisinau e sa ne ridice mingea la fileu,adica sa cerea revenirea Basarabiei la Patria Mama,ca pentru restul Bucurestiul va trebuii sa gaseasca solutii !
Si asa cum obisnuiti voi basarabenilor sa ne acuzati ca in `44 v-am lasat in voia sortii fara sa tragem un glont de arma,asa va acum si eu pe voi,ca dupa `90 n-ati cerut OFICIAL sa reveniti acolo unde va este locul,in ROMANIA MARE,in Romania stramosilor nostri !
A comentat micael 27 martie 2009, 23:24 | mergi sus ▲
Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 27 martie 2009, 23:28 | mergi sus ▲
Heh micael ce bine ar fi daca toate s-ar intampla asa cum ar vrea lumea. Din pacate nu prea suntem. UE nu e o inchisoare nu a zis nimeni chestia asta insa esti pueril sa crezi ca UE v-a permite vreodata mutarea granitelor. Sunt multe interese. Uite pentru cine are timp si il pasioneaza subiectul va recomand o carte care o sa va schimbe putin viziunea despre tot. Acum micael nu imi sari in cap ca omul s-a nascut in rusia ca are cetatenie canadiana si sta in canada de foarte multi ani. Cartea se numeste Clubul Bilderberg si e scrisa de Daniel Estulin. Crede-ma pe cuvant o sa iti schimbe cu totul impresiile despre ce suntem noi ca cetateni si o sa iti deschida noi viziuni privind noua ordine mondiala.
A comentat intrebatorul 27 martie 2009, 23:55 | mergi sus ▲
Intrebatorule,am citit si eu cateva ceva despre globalizare sau cum ar trebuii sa arate lumea viitorului si baietii acestia cu ochii albastri care se joaca de a D-zeu sunt tot oameni ca noi toti si la o adica pot fi coruptibili ! Recent Presedintele Braziliei ia acuzat direct cum ca ei ar fi in spatele declansarii crizei financiale mondiale !
Sper ca nu ai despre ei o imagine ideatica,cum ca ar fi niste mici genii mai modeste din fire ce stau in umbra si conduc intreaga lumea cu cea mai mamoasa grija posibila,chiar nu pot dormi uneori de cat isi bat ei capul sa revolze marile probleme actuale si viitoare ale omenirii !
Dar judeci insa lucrurile din perspectiva religioasa,lucrurile stau si mai nasol,globalizarea nefiind nimic altceva decat pregatirea venirii pe lume a Anti-Cristului !
Deci,frate,ce iti pica tie mai bine la inimioara? LOL !
A comentat micael 28 martie 2009, 01:46 | mergi sus ▲
Intrebatorule,am uitat,iti recomand si eu cartea Ingeri si Demoni de Dan Brown,apropo e de o mie de ori mai buna si mai palpitanta decat Codu` lui Da Vinci .Asta ca o gluma,ca tot venii vorba de carti . :-)
A comentat micael 28 martie 2009, 01:53 | mergi sus ▲

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 28 martie 2009, 01:54 | mergi sus ▲
citeste cartea indicata... o sa ai acolo toate documentele ca dovezi de care ai nevoie. discutam pe urma. noua ordine mondiala nu inseamna obligatoriu globalizare. inseamna impartirea puterilor in lume.
A comentat intrebatorul 28 martie 2009, 01:55 | mergi sus ▲
Pentru dobitocul care ne facea pe noi romanii tigani. Uite frate meleu:) tiganie din partea comunistilor pe care ii apreciezi asa de mult:
http://www.tvr.ro/index.php?play=60154
A comentat intrebatorul 28 martie 2009, 02:01 | mergi sus ▲
Pentru cei care tipa ca autoritatile romane nu dau vize si cetatenii... Uite cum ne trateaza pe noi autoritatile moldovene. Si sti ce e haios voi i-ati votat,,,,

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5525879-peste-20-turisti-romani-opriti-noaptea-trecuta-vamesi-intre-republica-moldova.htm
A comentat intrebatorul 28 martie 2009, 02:08 | mergi sus ▲
PL ESTE PARTIDUL DE VIITOR,ASA CA NU TOT COMENTATI DEA P**LEA.
A comentat Alex 28 martie 2009, 11:02 | mergi sus ▲
Cine e boul asta de a scris toate articolele aste care ii prezinta pe comunisti de parca ar fi salvatorii lumii? Oare lumea nu s-a lamurit de mincinosi! Jigodiile de comunisti vor sa-i dezbine pe democrati ca sa fure linistiti!
A comentat movu 01 aprilie 2009, 16:08 | mergi sus ▲
Ce e asa greu de inteles,cel care a semnat articolul este un lingau din gasca lui Rosca si cum Rosca se are de bine cu Voronin,iti dai seama ca asta îi tine parte.Daca vrei sai vezi moaca deschizi eutv-ul intr-o seara si îi mai auzi din aberatiile clocite in capul ala....
A comentat adrexo 01 aprilie 2009, 19:02 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.1438 secunde