Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

19 aprilie 2024, ora locală: 08:12

 

E oficial: Marian Lupu părăsește Partidul Comuniștilor

adăugat 10 iunie 2009, 07:59, la Politică

Interesul național nu poate fi monopolizat de un singur partid și folosit ca instrument de manipulare, divizând societatea în ”patrioți” și ”trădători”. Anume asta s-a încercat după 7 aprilie, a declarat Marian Lupu înaintea de ședința Parlamentului, anunțându-și retragerea din cadrul PCRM.

"Cum poți să acuzi partidele de lovitură de stat și apoi le adresezi oferta de a participa la guvernare? Genezele crizei politice sunt aici, în Moldova, și nu în exterior”, a mai declarat Marian Lupu.

“Nu doresc să fiu parte nici a uneia dintre părțile beligerante, care riscă să devină redicale și ridicole. Nu doresc să contribui la sporirea tensiunilor negative în societate”, a mai declarat Marian Lupu. Fostul președinte al Parlamentului a mai precizat că nu va înceta să fie parte a procesului politic din Republica Moldova.

Mihai Ghimpu, Serafim Urechean și Vlad Filat au salutat retragerea lui Marian Lupu din cadrul PCRM. El știe ce s-a întâmplat după 7 aprilie, a declarat Vlad Filat. Mihai Ghimpu a declarat că nu-l primește pe Lupu în PL, dar că, probabil, acesta va fi liderul polului social-democrat, care ar putea face coaliție cu PCRM după alegeri.

Autor: UNIMEDIA
Sursa: www.unimedia.md
da,..... desigur, vede k comunistilor le cad sansele....si incep sa se retraga.........:):):)
A comentat 10 iunie 2009, 08:53
A comentat http://protv.md/filme/declaratie-soc-in-parla 10 iunie 2009, 13:12
LUPUL ISI SCHIMBA PARUL,DAR NARAVUL BA! SA-SI VADA DECLARATIILE DUPA 7 APRILIE,SAU NU A SPUS DE BUNA VOE?
A comentat tgh 10 iunie 2009, 13:49
AL DRACULUI,AL COMUNISTULUI DISCURS,CRED ARE IN SANGE DEMAGOGIA SI PROSTIREA TUTUROR .ROJU MOJNO PERESTROITI,NO A DUSU NICOGDA(IGOR TALIKOV).
A comentat tgh 10 iunie 2009, 13:58
scuze traduc;MUTRA SE POATE SCHIMBA,DAR SUFLETUL HICIODATA.ACESTE CUVINTE AU FOST SPUSE DE IGOR TALIKOV ,UN MARE OM RUS ,ANTICOMUNIST CARE A PLATIT CU VIATA IN LUPTA IMPOTRIVA A CEEA CE ESTE F.RUSA ASTAZI.
A comentat tgh 10 iunie 2009, 14:08
bravo mariane!!!!!! in sfarsit ti-ai dat si tu seama cum stau lucrurile si cu cine ai de-a face te-am crezut baiat bun si nu m-am inselat pana la urma ai fi putut sa devii un lider foarte bun dar pacat ca nu te sustine nimeni
A comentat clujeanul 10 iunie 2009, 14:17
bravo lupule!!!!!!!!!........Stiam eu k esti baiat destept si k nu o sa te lasi manipulat de altii.....esti un exemplu bun de urmat......
A comentat no name 10 iunie 2009, 16:00
Face bine Mihai Ghimpu că nu îl primeşte la PL. Ar putea, totuşi, să ne trădeze în viitor...
A comentat Prinţesă 10 iunie 2009, 16:15
Vai da' ce strategie manipulatoare adoptati, comunistilor. Ce-i cu teatru asta ieftin fara spectatori? Totusi.......e posibil sa va creada multa lume din Moldovica noastra, avand in vedere caracterul mioritic al poporului nostru. Sper sa fii demascat cat mai repde ,Lupule; insa sunt sigura ca o sa tina vrajeala de care dai dovada! Offffff
A comentat Lily 10 iunie 2009, 16:17
VOTATI PARTIDUL LA CARE va ADERA MARIAN LUPU!!!!!!!!!!!!!El e persoana justa pentru Tara Noastra.Numai un moldovean adevarat poate sa faca dn Moldova o Tara demna de Europa si pe cetatenii ei MANDRI DE A FI MOLDOVENI.!Doamne ajuta!
A comentat Moldovean din talpa 10 iunie 2009, 18:14 | mergi sus ▲
Bre "moldovean din talpă", nu zi "hop" pân' n-ai sărit, cum am spus şi mai sus ăsta ar putea să ne trădeze... Dacă a părăsit PCRM asta nu înseamnă că nu se poate răzgândi şi întoarce înapoi... Nu-l înflori aşa deodată. Hai mai bine să-l mai "analizăm" ceva vreme înainte de a-l promova! Tu ce zici? Eşti de acord cu mine?
A comentat Prinţesă 10 iunie 2009, 18:20 | mergi sus ▲
Se poate si de analizat de ce nu,pentru asta e democratie.Eu personal l-am analizat:o persoana educata,cu studii,are tinuta de o persoana serioasa care stie ce vrea,vorbeste frumos ,nu are "pete negre" in trecutul lui si cel mai important e (si se declara) MOLDOVEAN .Pentru noi moldovenii aceasta nu e putin...
A comentat Moldovean din talpa 10 iunie 2009, 18:33 | mergi sus ▲
Comunistii sunt foarte destepti in privinta aceasta ei il dau pe Lupu afasa si el va intra in partid cu Rosca si ai va creste notorietatea ca sa aiba sanse la alegerile anticipate .in acest mod comunistii vor strange mai multe voturi de la Rosca care ii le va face cadou lui voronin .Very simple and clear.
A comentat zuzu 10 iunie 2009, 20:19 | mergi sus ▲
Chiar am crezut ca tinerii nostri nu se lasa usor manipulati!,dar na ca ma gresesc!!
o personalitate, un intelectual asa cum il numesc unii pe Lupu nu poate sa faca parte din rindul comunistilor e inadmisibil!!!!
un intelectual are verticalitate si demnitate si propriul cap pe umeri !!!!!!!!!!nu se lasa manipulal si partas al crimilor si e o mamaliga cum a facuto Lupu!!!doar faptul ca vb frumos si are aspect fizic placut nu zice nimic.e un truc eftin care vad ca merge bine la basarabeni..........PACAT O SA MAI TRAIM SUB COMUNISM O mie de ani!si vinoveti vom fi tot noi!
A comentat Desteptare 10 iunie 2009, 21:13 | mergi sus ▲
Mai bine sub komunizm(mai corect ar fi sub komunisti),dar in tara noastra ,decat sub niste -pupa lapte-si in tara straina.P.S.:tara noastra-R.Moldova;tara straina-Romania.
A comentat FOC 10 iunie 2009, 21:35 | mergi sus ▲
Ce-i nascut din curva,curva va fii pentru totdeauna.Lupu este in continuare un criminal cripto-comunist al carui loc este la puscarie,casa de nebuni sau in istorie.

Luate-ar draqul de Lup cu tot neamul tau spurcat si cu toti cripto-comunisti tai intru mentalitate si obiceiuri !

Votati doar PLDM ,PL sau AMN care au dovedit ca au coloana vertebrala si constiinta si si-au respectat intru totul promisiunile ca nu vor face absolut niciun compromis comunistilor si s-au tinut de cuvant,iar pe restul lumii sa-i ia draqu` de banditi ordinari si perversi !
Votati pentru democratie si Europa !


Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 10 iunie 2009, 21:45 | mergi sus ▲

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !

Aruncaţii la groapa de gunoi a istoriei, la alegerile repetate din 26 iulie pe cripto-comunisti ☭ ,pe ciocoii şi slugoii fără pic de coloană vetebrală ai Moscovei, ce vă prostesc pe faţă,promiţându-vă aderarea la UE si NATO cu ajutorul Rusiei !!! Ce cretinătate,ce creiere atrofiate !

"Basarabia, lacrima neamului românesc"

"România nu uita,Basarabia este a ta."

Votaţi schimbarea cu gândul la eroii nostri,la martirii nostri,ai intregului neam românesc .

Nu vă vom uita niciodata :Valeriu Boboc de 23 de ani ,Ion Tabuleac de 22 ani,Eugen Ţapu de 26 ani si Maxim Canişev de 20 de ani.

Victimile inocente ale cripto-comunismului.

Pink - Dear Mr President subs in romanian SOS Moldova

http://www.youtube.com/watch?v=biYav5QGZ1A

Basarabia Lui Dumnezeu

http://www.basarabeni.ro/stiri/editoriale/basarabia-lui-dumnezeu-material-video-395/

"Da, de la Roma venim din Dacia traiană, suntem români şi punctum." - Eminescu

A comentat micael 10 iunie 2009, 21:48 | mergi sus ▲
we nu va luatzi dusi de nas.... 1 nu cred ca voroni asha ushor i-a dat drumu chiar nu vreau sa cred .... nu'l luatzi cu voi ca e foarte suspect... doar stiti "de unde nu te ashtepti de acolo vine lupu" e vre-o cursa ceva avetzi mare grija poate cu ajutorul lui DUMNEZEU o sa scape si poporul nostru sfint de sub dominatzia comunistilor... avetzi grija suntem cu voi mai este foarte putzin
A comentat jinell 10 iunie 2009, 22:29 | mergi sus ▲
PL e un partid fatarnic.In programul lor electoral trebuie sa spuna clar alegatorilor sai ,ca obiectivul final al acestui partid e: unirea cu Romania . De ce sa insale alegatorii,in special tineretul,care crede ca PL e un partid ce apara interesele cetateanului moldav ,impotriva unui partit ce se da drept comunist(comunist= teroare ,dictatura),dar de comunist in el e numai numele.Sa vedem atunci cate voturi vor acumula,la 5% daca ajung va fi mult.PL-Partidul Lasilor la serviciu Romaniei.Alegeri placute.VOTATI LUPU(suna cam straniu, stiu dar e mai bine sa fim lupi decat oi)
A comentat Moldovean din talpa 10 iunie 2009, 22:32 | mergi sus ▲
Moldovean = Roman

Comunist = trecut soviect,curva moscovei,multa demagogie,interzis UE,pentru ca,comunistul este anti-NATO,adica nu accepta regurile Euro-atlantismului,iar Basarabia nu este Norvegia care este in NATO dar nu si UE,ci nici Elvetia care este in continuare neutra,insa e in mijlocul Europei si se bucura de majoritatea drepturilor pe care le are un stat membru UE.

Asa ca Fuck Lupu, Fuck ☭ si toti cretinii care ii sustin !

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 10 iunie 2009, 22:56 | mergi sus ▲
nu degeaba e lupu,stiti vorba"blana sio schimba da naravu,ba"asaaca societatea nu treb sa se lase dusa in eroare de miscarea aceasata,este ca la shah.ca vb bine este educat etc,asteas maruntisuri.foarte gresit va fi daca il vor primi pl,pldm,amn,cea mai mare tradare,electoratu isi va intoarce spatele la acel partid,locul comunistilor si ai acelor care iau sustinut(SIS,MAI etc)este dupa gratii cu acei pe care iau dus acolo.vreau sa cred ca nu vom trai cu sperantza ca o data se va intimpla si asa.impreuna ii vom invinge sunt convins
A comentat cdm 10 iunie 2009, 23:06 | mergi sus ▲
votati PL PLDM si AMN numai ei au dat dovada partide care va apara interesele poporului moldav!!!!!
A comentat vabo 11 iunie 2009, 06:10 | mergi sus ▲
SE VEDE CA PROVII DIN VITA,, NOBILA "COMUNISTA SI CA NU AI RUDE INMORMANTATE IN SIBERIA DUPA,, MAREA ELIBERARE" DE CATRE CEI CARE AU UITAT SA SA PLECE DE UNDE AU VENIT.AI AUZIT DE DEPORTARI?STII CINE A INTRAT IN CASELE CELOR DEPORTATI?STII CATI OAMENI NEVINOVATI AU OMORAT KOMUNISTII?ESTI OM?
A comentat tgh pt FOC 11 iunie 2009, 07:22 | mergi sus ▲
Ce bine ca domnul Lupu a dat demisia de la comunisti! E un om adevarat, un barbat cu prestanta, de asta daca il pui pe Marian Lupu si pe liderii opozitiei la un loc te umple si risul, toti opozitia la un loc sint niste caricaturi care nu au nici o prestanta fata de domnul Lupu! De asta domnul Lupu o sa cistige multe voturi si o sa faca mult bine in tara, se va uni si cu opozitia numai sa-l lase pe el sa conduca tara, ca el lupta numai pentru popor!
A comentat ana 11 iunie 2009, 08:20 | mergi sus ▲
Ce-s cu aburelile astea? Lupu e omul comunistilor! Da, intr-adevar, va strange voturi, va in tra in Parlament. Si apoi ce va face? Va "dona" voturile lui comunistilor!

E atat de simplu!
A comentat Basil 11 iunie 2009, 09:05 | mergi sus ▲
Totusi asta e plan facut de comunisti. Lasand la o parte spusele lui, a lui Voronin, etc, bazandu-ne doar pe un singur lucru: plecarea lui din PCRM in pragul alegerilor parlamentare si aderarea la alt partid.Na. Fiecare vede in felul sau.
A comentat soso 11 iunie 2009, 09:31 | mergi sus ▲
cred ca in viitor pcrm se va numi pdm
A comentat vabo 11 iunie 2009, 11:11 | mergi sus ▲
Chiar îmi pare rău că Lupu va vrăjit în acest mod, Ana şi Moldovean din talpă. P.S. Nu cred că PL face o crimă dacă provoacă Unirea cu România. Doar aşa, singuri, noi cei din R. Moldova nu cred că vom urni catârul din loc pentru a ne dezvolta... Îmi pare rău că spun aceste lucruri, dar asta e realitatea, din păcate... Votaţi PL!
A comentat Prinţesă 14 iunie 2009, 15:46 | mergi sus ▲
"YES WE KEN" Votati Marian Lupu ,numai cu el v-om avea un viitor demn de o tara europeana.Toti la votare
A comentat Gheorghe C. 14 iunie 2009, 19:23 | mergi sus ▲
Ba nu, votaţi PL! Trăiască PL! Trăiască Chirtoacă şi Ghimpu!
A comentat Prinţesă 15 iunie 2009, 05:40 | mergi sus ▲
Chirtoaca si Ghimpu-prostituate politice ale Moldovei.Se vand ei si vreau sa vanda si R.M..Votati Marian Lupu,un barbat adevarat ,moldovean, urmas destoinic a lui Stefan cel Mare si Sfant.
A comentat Gheorghe C. 15 iunie 2009, 11:51 | mergi sus ▲
Votaţi PL! Trăiască PL! Trăiască Chirtoacă şi Ghimpu! Votaţi SCHIMBAREA, DEMOCRAŢIA şi LIBERTATEA!
A comentat Prinţesă 15 iunie 2009, 14:26 | mergi sus ▲
Pt. Gheorghe C.: se pare ca in capul tau exista doar graunte si mananci kkt aiurea. Curve sunteti voi statalistilor, lingai de-ai lui Smirnov, Voronin, Rosca si Putin. Mars in rusia tradatorilor comunisti!
A comentat NIXDORF 15 iunie 2009, 17:43 | mergi sus ▲
Moldoboule din talpa, sa ma pis pe partidul lui Lupu, daca vrei sa-l votezi, mai bine voteaza direct comunistii, ca mai apoi sa nu te faci ca nu ti-am zis. Oare nu vezi ca Lupu e tradator? Vrea sa fure voturile de la anticomunisti.
A comentat NIXDORF 15 iunie 2009, 17:47 | mergi sus ▲
pentru Gheorghe.C,imi pare rau ca sunteti informati aiurea.cum naiba poti vota un tradator.nu este clar ca e o tactica a comunistilor pentru a le da voturi in alegerile anticipate ce vor avea loc la29 iulie-zi de lucru,atunci cind oamenii sunt ocupati.Cum poti numi prostituate politice daca tu nu-i cunosti cu adevarat?Demonstreaza prin fapte nu prin vorbe.Lupul tau a avut la dispozitie 8 ani sa se gindeasca si nu a facut-o.cum se explica asta?cine e prostituat in cazul dat?ginditi mult cind spuneti un lucru.ginditi ca niste tradatori.Imi pare rau ca clanul Voronin a impartit cetatenii nostri in 2 categorii.nimeni nu-l primeste pe LUP,fiindca s-a facut OAIE.paaaaa.M-ai prinde la minte!!!
A comentat tatka 15 iunie 2009, 19:46 | mergi sus ▲
Daca e sa vorbim despre tradatori,atunci trebuie de vorbit numai despre Chirtoaca si Ghimpu,ei se vand la romani si vreau sa vanda si R.M..Imi pare rau si mie ca va lasati dusi de nas de asemenea indivizi.Ce ai tu in vedere cand spui ca nu cunosc bine aceste persoane(partid)?Mie nu-mi trebuie sa stau cu ei la masa ca sa-i cunosc.Am urmarit evenimente din care PL in frunte cu liderii sai faceau parte, au demonstrat incapacitate de a conduce(D.Chirtoaca ca primar si manifestatiile organizate de ei-un dezastru total)destabilizarea situatiei in tara ,influentarea psihologica a tineretului prin elaborarea unui program electoral fals(realitatea este- de ajuns la putere ca apoi sa deie pe un talger de argint R.M. romanilor,intr-un cuvant tradare).Ca sa-ti raspund la intr. ta privitor la acei 8 ani a lui Lupu,nu vad nimic rau ,daca o persoana face parte dintrun partid care tie nu-ti place.Programul si tot ce a infaptuit pana acum acest partid(pcrm) pentru R.M. se pot considera satisfacatoare "средней паршивости" cum spune rusul(un partid mai bun, ca sa aderezi la el ,nici nu era),toate acestea pana la evenimentele post electorale din anul acesta.Asa ca studiaza-ti mai bine canditatii tai.Cu cat mai mult te apropii de lumina ,cu atat mai mare e umbra...
A comentat Gheorghe C. 15 iunie 2009, 21:58 | mergi sus ▲
bai kgb-istilor,vinzatori de neam pentru un blid de tarite rusesti,sau bai patrioti sovietici ai tarii create de criminalul stalin;
Poporul roman este format din :moldoveni(bucovineni ; basarabeni) ; munteni;( olteni; dobrogeni);ardeleni;(maramureseni; banateni); vlahi(machedoni) s.a. care vorbesc aceiasi limba si au aceleasi obiceiuri, traditii,si care datorita bunatatii firii sau altor motive istorice ,sociale, etc.convietuieste si cu cu alte natii:unguri,rusi,tigani (unele cam jigodii); noi toti facem parte de la origini din poporul numit roman(putea sa se cheme moldav),asa ca scirbelor kgb-iste fascisto-comuniste rusificate, degeaba schelalaiti,pina la urma" sintem romani si punctum" .
A comentat moldovalahul 16 iunie 2009, 08:38 | mergi sus ▲
Stimate domn Gheorghe C.,

fiindcă comentariul D-voastră e cam naspă şi negândit, Vă voi răspunde la el în amănunt, explicându-Vă totul de-a fir-a-păr.
Stimate domn simpatizant al PCRM, dacă urâţi PL, V-aş ruga să nu-l înjuraţi şi ponegriţi cu vorbe de tipul:"Ghimpu şi Chirtoacă sunt prostituate politice ale Moldovei". În primul rând formularea frazei nu este corectă, şi se spune:"Ghimpu şi Chirtoacă sunt proxtăneţi politici ale Moldovei", pentru că, ei fiind 2 bărbaţi, ar trebui să vorbim de ei folosind genul masculin în propoziţii. Apoi nu e frumos să ponegriţi nişte persoane pe care nici măcar nu le cunoaşteţi şi nu e frumos mai ales să-i acuzaţi pe nedrept. Spuneaţi în comentariul D-voastră că:"Chirtoacă şi Ghimpu se vând la români şi vor să vândă şi R. Moldova". Dl Gheorghe, vă reamintesc că până nu demult dl Marian Lupu făcea parte din PCRM. Cum spunea cineva mai sus, Lupu a avut destul timp până acum să părăsească Partidul din care făcea parte, numai că nu a vrut pentru că până nu demult PCRM o ducea foarte bine, fiind votat de foarte multe persoane, şi stând până acum la cârma Statului. Însă acum când comuniştii au făcut tărăboi după alegeri în timpul protestelor şi foarte multă lume s-a trezit din visul "Voronesc", 1/4 din ea cerând cetăţenie românească, şi-a fript şi lupul (Marian Lupu) fundul şi a văzut că-i bai şi a părăsit PCRM. Dar vorba ceea:"Lupul îşi schimbă blana, dar năravul ba". Această zicală i se potriveşte perfect lui Lupu (tot despre lup se vorbeşte şi aici), şi spun asta pentru că tot i-a rămas sângele comunist, indiferent la ce Partid acesta va adera, şi va "dărui" voturile, cum spunea cineva mai sus, comuniştilor. Şi iarăşi vom sta sub jugul Rusiei :-(((. Se va forma ca un fel de "Unire cu Mama Rusia", în caz că va fi el cel care va câştiga :-(((. Aşa că va fi mult mai bine, în caz că ne vom uni cu România sau dacă vom adera la UE individual (fără intervenţia României), pentru că în Occident oamenii sunt cu mult mai educaţi ca în Rusia. (Asta cred eu, că locuiesc în Italia.). Aşa că, decât să riscăm şi să se întâmple ceea ce am spus mai sus şi ca Lupu să nu ne trădeze, votaţi mai bine PL (este doar un sfat, dar faceţi cum credeţi de cuviinţă).
D-Voastră mai spuneţi că "PL a organizat protestele de după alegeri." Mai bine Vă mai documentaţi, Dl Gheorghe. Eu vă sfătuiesc să urmăriţi următoarele link-uri ca să vă mai luminaţi la minte:

http://www.jurnaltv.md/index.php?article=2688

http://www.basarabeni.ro/stiri/social/constantin-stari-recunoate-ca-a-montat-convorbirile-telefonice-ale-lui-chirtoaca-i-stati-din-filmul-atac-asupra-moldovei-1932/

Votaţi PL! Votaţi SCHIMBAREA, DEMOCRAŢIA şi LIBERTATEA! Jos trădătorii de Neam şi Ţară!
A comentat Prinţesă 16 iunie 2009, 14:33 | mergi sus ▲
Sper că aţi avut răbdare în a citi tot ce v-am scris, Dl Gheorghe C.!
A comentat Prinţesă 16 iunie 2009, 14:35 | mergi sus ▲
голосуй заЛупу!)
A comentat alloc 23 iulie 2009, 10:40 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.1824 secunde