Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

19 aprilie 2024, ora locală: 08:25

 

Geoana e disperat ca poate rata turul doi

adăugat 18 noiembrie 2009, 22:12, la Politică

Speriat de Crin Antonescu, candidatul PSD da rateuri din ce in ce mai evidente, care au culminat cu manipularea duelului televizat si greva de la Metrou.

PSD risca sa piarda cursa pre­zidentiala inca din primul tur. Strategiile de campanie gan­dite de echipa lui Mircea Geoa­na sunt din ce in ce mai pagu­boase pentru Prostanac. Gre­va de la Metrou, declan­sata de locotenentul-sindica­list Ion Radoi la ordinul lui Geoa­na, a provocat un ade­varat cu­tre­mur in PSD. Cu gandul la faptul ca cei 650.000 de bu­curesteni il vor injura pe Berceanu, PDL si Basescu, tandemul Radoi-Geoana a blocat Capitala pro­vocand un haos de nedescris si furia a cel putin doua mi­lioane de oa­meni. In plus, subiectul a fost tratat pe larg si de tele­vi­ziunile locale, clien­ti ai me­troului fiind si romanii care aveau treburi in Bucu­resti. Cererile lui Radoi sunt cu atat mai periculoase cu cat pun in pericol acordul cu FMI. Con­form Acordului, Metrorex se afla sub supraveghere iar even­tualele cresteri salariale nu pot depasi in niciun caz inflatia, adica 3,5%, iar Geoana a fortat un minim 20%. Ca manevra Prosta­na­cului a fost dezastruoasa au dovedit-o si milogelile de ieri ale unor lideri PSD, in frunte cu Geoana si cu traseistul Bog­dan Niculescu Duvaz, care au rugat presa sa nu dea vina pe partid pentru greva lui Radoi.

O alta miscare care i s-a spart in cap lui Geoana a fost vizita de prosternare la Moscova. Credul in cuvantul tatucului Iliescu, cel care i-a dat celebra porecla - Prostanacul, candi­datul PSD s-a furisat la Kremlin sa amaneteze Ro­mania cre­zand ca lumea n-o sa afle. Bom­boana de pe co­liva a pus-o directorul general al TVR, Alexandru Sassu. Fidel or­dinelor de partid, acesta a anuntat cu de la sine putere ca pe timpul de antena al lui Antonescu va avea loc un duel televizat in sapte can­didati, nu in cinci cum se con­venise. An­terior, Geoana a refuzat dez­ba­terea in trei, cu Antonescu si Basescu. Cu toate ca seful statului, liderul PDL, Sorin Oprescu si repre­zentantul UDMR au anuntat ca nu sunt la cheremul lui Hrebenciuc si nu vor veni intr-o lupta la gra­mada, Geoana a declarat suav ca el va fi pre­zent pe timpul de antena al lui Antonescu, dar, evident, nu intr-un duel mai prelung cu el. Teama Prosta­nacului ca nu va intra in turul doi este atat de evidenta, incat face orice pentru a se feri de candidatul liberal.

Geoana salvat de Tribunal

Judecatorii au decis ca greva de la Metrou e ilegala, punand capat astfel prostiei politice pe care a facut-o liderul PSD
Tribunalul Bucuresti a decis, ieri, sa admita cererea condu­cerii Metrorex de constata­re a nelegalitatii grevei membri­lor Sindicatului Unitatea - Sindicatul Liber Metrou si a decis incetarea ei de indata. Practic, prin aceasta decizie, Justitia i-a intins o mana de ajutor presedintelui PSD Mircea Geoana, care nu mai stia cum sa se spele pe maini de o greva pe care singur "o comandase". Evaluarile pesedistilor au dat chix o data in plus: daca si-au zis ca o greva la metrou (com­panie aflata in subordinea ministrului PDL Radu Bercea­nu) va diminua sansele prese­dintelui Traian Basescu, pese­distii au ajuns in situatia ca nu mai stiau daca propriul candidat, Mircea Geoana,
va mai intra in turul doi al alegerilor prezidentiale. Toata ziua de ieri, pesedistii s-au lamentat si au incercat sa convinga electoratul ca n-au nicio legatura cu greva de la metrou. Iar acum spera ca bucurestenii sa uite ce-au patimit in ultimele doua zile!
Sindicalistii de la metrou au fost obligati ieri sa isi reia imediat activitatea normala, in urma hotararii Tribunalului Bucuresti, care a decis ca greva acestora este nelegala. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.
Dupa aflarea deciziei, seful sindicalistilor de la metrou, Ion Radoi, membru PSD, a anuntat ca protestatarii se vor supune legii si din aceasta dimineata se reia circulatia la metrou. Se pare ca si Radoi abia astepta un motiv sa inceteze greva. Nu numai ca facea mai mult rau propriului partid, PSD, si candidatului Mircea Geoana, dar risca si ca sindicalistii sa nu-i mai fie alaturi, pentru ca pretentiile anuntate nu aveau nicio legatura cu realitatea. La inceput, sindicalistii, impinsi de la spate de Radoi, au cerut, pentru anul viitor, o majorare salariala de 26,5%, pentru ca apoi pretentiile sa le mai scada: "numai" 20%. Ceea ce, din start, este o pretentie ce nu poate fi onorata de niciun Guvern pana in 2011. Motivul: acordul cu Fondul Monetar International (FMI). In acordul stand-by, asumat pe vremea cand si PSD era la guvernare, cuprinde si un punct referitor la monitorizarea unor companii detinute 100% de statul roman si care primesc subventii de la bugetul public. "In urma primei evaluari, monitorizarea se va concentra pe urmatoarele intreprinderi publice: C.N. Cai Ferate CFR, SN Transport CFR Calatori, CN a Huilei, Termoelectrica, CN de Autostrazi si Drumuri Nationale, Metrorex, SN de Transport Feroviar CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti, SC Electrificare CFR si Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare", se arata in documentele transmise de guvernantii Fondului Monetar, pe 8 septembrie, cand PSD inca nu parasise Cabinetul Boc. Conform acordului cu FMI, la cele zece companii monitorizate fondul de salarii nu poate depasi inflatia. Conform Bancii Nationale a Romaniei (BNR) tinta de inflatie pe anul viitor e de 3,5%, astfel ca salariile nu pot sa creasca decat cu cel mult acest coeficient. Iar "concesia" lui Radoi, care a coborat pretentiile de crestere a salariului de la 26,5% la 20% nu este decat o manipulare asupra propriilor sindicalisti. Pentru ca o crestere cu mai mult de 3,5% a fondului de salarii arunca in aer acordul cu FMI, cu toate consecintele care decurg de aici!

De altfel, pana si Radoi se pare ca si-a dat seama ca nu mai poate "sa bata campii". "La un moment dat, am plecat de la ideea sa acceptam o crestere a fondului de salarii pe 2010 cu 3-4 procente (n.r. - cam cat tinta de inflatie pe 2010), urmand sa vedem la ce prime se poate renunta sau la al 13-lea salariu. Deci efectiv se renunta la multe alte facilitati financiare ca sa putem sa dezamorsam acest conflict. Din pacate nu s-a dorit acest lucru", a declarat Radoi marti seara, conform NewsIn.

Milogelile pesedistilor
"Fac un apel la ministrul Berceanu sa intre intr-un dialog real cu cei care reprezinta sindicatele de la metrou. Fac un apel si catre sindicalistii de la metrou sa inteleaga ca prin astfel de atitudine si prin iritarea, in mod firesc, a sute de bucuresteni nu-si ating scopul, ci, dimpotriva, isi fac situatia si mai complicata. De aceea invit la dialog si invit la incetarea neintarziata a acestei greve", a declarat, ieri, Mircea Geoana. El a adaugat ca PSD se disociaza de aceasta forma de protest. "Nu are nimic de-a face cu PSD si daca ar fi vorba sa ma uit politic si electoral cred ca cineva care are un interes impotriva PSD poate provoca o astfel de greva intr-un astfel de moment", a afirmat presedintele Senatului. "Domnul Radoi reprezinta un lider de sindicat, are probabil presiunile sale, dar este clar ca Berceanu intarzie in mod deliberat dialogul si incearca in mod politic si politicianist sa escaladeze o tensiune, sperand ca acest lucru se va duce in decontul PSD", a conchis Mircea Geoana.

Radoi urecheat de PSD Giurgiu

PSD Giurgiu, organizatie din care face parte si Ion Radoi, liderul sindical de la Metrorex, se delimi­tea­za de actiunile de protest care au dus la paralizarea circulatiei in Bucuresti.
"Nu spun ca nu inteleg preocuparile angajatilor de la Metrorex, cred cu tarie ca au nevoie de majorari salariale, ca noi toti de altfel, de aceea cred ca dialogul dintre sindicat si Ministerul Transporturilor trebuie sa depaseasca orgoliile inutile, intretinute de ministrul de resort Radu Berceanu", a declarat Anca Opre, purtator de cuvant al PSD Giurgiu, transmite Agerpres.
Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat ca ideea potrivit careia PSD s-ar afla in spatele grevei de la metrou este o diversiune si ca Traian Basescu si PDL actioneaza "in mod cinic, mentinand greva", vazand ca a prins aceasta miscare. "Faptul ca, aseara (n.r. - marti), ministrul Radu Berceanu a revenit la tratative, de unde lucrurile pareau sa se aseze pe un bun fagas si greva sa fie oprita, si a retras oferta facuta catre sindicate - care erau in curs de a se angaja sa stopeze greva - ma face sa cred ca este o actiune cinica a lui Traian Basescu si a celor care il sustin pentru a mentine greva, vazand ca a prins diversiunea ca PSD este in spatele grevei", a sustinut Duvaz.
Duvaz l-a acuzat pe actualul presedinte ca nu a mediat "in mod intentionat" conflictul dintre sindicate si administratie, desi a fost chemat si ca, in plus, "a pus paie pe foc, declarand ca cel mai mare partid din Romania este in spatele grevei, folosind acest disconfort creat bucurestenilor ca o arma de campanie". Presedintele Traian Basescu si liderii PDL au sustinut ca in spatele grevei de la metrou se afla PSD.

Autor: Luca Iliescu
Sursa: www.ziua.ro
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
BASESCU PRESEDINTE !!!
A comentat Slavic (France) 19 noiembrie 2009, 00:57
As dori macar pe viitor Romania sa se alature traditiilor marilor democratii si pe parcursul campaniei electorale in centrul atentiei publice sa fie programele, solutiile, raspunsurile la provocarile la dresa tarii si umanitatii, asa precum a facut-o Obama cand s-a pronuntat referitor la viziunea sa asupra razboiului din Irak si Afganistan, la polita de asigurare medicala etc. etc. Cu o asemenea angajari, promisiuni deloc desarte, as fi dorit sa aud de la toti candidatii programul de guvernare, intentiile vizavi de cetatenii din interior si exterior, orientarea sociala, economica, in fine - cum au de gand sa imbunatateasca viata de fiece zi a cetateanului simplu. Cu regret, la unii se cnstata un soi de "surzenie" la nelinistile, durerile, problemele categoriilor sociale - copii, tineri, batrani, generatia in floarea varstei din tara si din emigratie, oameni de afaceri, angajati si patroni, biserica, armata, administratie publica locala, minoritati etc...
Se face totul pentru a fugi de realitatea dura, de a schimba esentele prin aparente - un spectacol de manipulare, o competitie nu pentru cel mai vrednic, mai competent si mai hotarat candidat, ci in cel mai ...SMECHER, mai abil, mai istet in replici, mai ironic si mai distrugator in atacurile ce n-ar trebui permiise la adresa persoanei. E si vina mas-medie, subordnate marilor patroni, care nu mai vrea nicintr-un fel sa serveasca onest, incoruptibil tara si cetatenii.
A comentat ioan 19 noiembrie 2009, 05:51
IN NUMELE BASARABENILOR SAL SUSTINEM PE BASESCU BASESCU BASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCUBASESCU BASESCU BASESCU BASESCU BRAVO BRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVOBRAVO
A comentat URAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19 noiembrie 2009, 09:13
Hai BASESCU ! hai ROMANIA !
A comentat tatu 20 noiembrie 2009, 16:20
Geoana este cu Comunistii din Moldova !

aschia nu sare departe de ...

Partidul Comunist din Moldova il sustine in secret pe candidatul Geoana la Presedintia Romaniei. Pentru organizarea si mobilizarea comunistilor din Moldova pentru geoana a avut loc vineri spre sambata 13-14 noiembrie 2009 o intalnire secreta a consilierilor raionali care au intrat pe listele Partidului Comunist in 2008, Mihai Varcolici si Gasper care au strans circa 20 de persoane pentru o intalnire oranizatorica cu un reprezentant al lui Geoana propus se probabil de Titus Corlateanu. Intalnirea a avut loc la sediul ARMICOM SA din Orhei. Geoana si comunistoo8popey
A comentat popey 20 noiembrie 2009, 20:58
Geoana este cu Comunistii din Moldova !

aschia nu sare departe de ...

Partidul Comunist din Moldova il sustine in secret pe candidatul Geoana la Presedintia Romaniei. Pentru organizarea si mobilizarea comunistilor din Moldova pentru geoana a avut loc vineri spre sambata 13-14 noiembrie 2009 o intalnire secreta a consilierilor raionali care au intrat pe listele Partidului Comunist in 2008, Mihai Varcolici si Gasper care au strans circa 20 de persoane pentru o intalnire oranizatorica cu un reprezentant al lui Geoana propus se probabil de Titus Corlateanu. Intalnirea a avut loc la sediul ARMICOM SA din Orhei.
A comentat Geaona cu comunistii din R.Moldova 20 noiembrie 2009, 21:06
Geoana este cu Comunistii din Moldova !

aschia nu sare departe de ...

Partidul Comunist din Moldova il sustine in secret pe candidatul Geoana la Presedintia Romaniei. Pentru organizarea si mobilizarea comunistilor din Moldova pentru geoana a avut loc vineri spre sambata 13-14 noiembrie 2009 o intalnire secreta a consilierilor raionali care au intrat pe listele Partidului Comunist in 2008, Mihai Varcolici si Gasper care au strans circa 20 de persoane pentru o intalnire oranizatorica cu un reprezentant al lui Geoana propus se probabil de Titus Corlateanu. Intalnirea a avut loc la sediul ARMICOM SA din Orhei.
A comentat Geaona cu comunistii din R.Moldova 20 noiembrie 2009, 21:12


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.2504 secunde