Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

16 iulie 2024, ora locală: 19:25

 

Guvernul Republicii Moldova şi partenerii de dezvoltare au semnat la Bruxelles Programul de asistenţă pentru Moldova pentru anii 2011-2013 în valoare de 1,936 mlrd. Euro (2,6 mlrd. dolari SUA)

adăugat 25 martie 2010, 09:40, la Integrare Europeană

Guvernul Republicii Moldova şi partenerii de dezvoltare au semnat la Bruxelles Programul de asistenţă pentru Moldova pentru anii 2011-2013 în valoare de 1,936 mlrd. Euro (2,6 mlrd. dolari SUA)

Documentul a fost semnat de către Prim-ministrul Vlad FILAT şi Stefan FULE, Comisar UE pentru Extindere şi Politica de Vecinătate.
Programul de asistenţă pentru Moldova pentru anii 2011-2013 a fost semnat ca urmare a lucrărilor Şedinţei Grupului Consultativ - Forumul „Parteneriat pentru Moldova", co-prezidată şi găzduită de Comisia Europeană şi Banca Mondială şi la care au participat 32 de instituţii bilaterale şi 10 organizaţii multilaterale de dezvoltare.

Discuţiile au fost axate pe patru domenii generale: (1) priorităţile strategice şi agenda de reformă politică a Guvernului; (2) situaţia macroeconomică şi programul Guvernului de promovare a reformelor economice structurale şi a celor sociale; (3) necesităţile de asistenţă externă şi strategiile pentru a spori eficacitatea acestei asistenţe; (4) răspunsul din partea comunităţii donatoare.
Reprezentanţii Guvernului au informat comunitatea internaţională despre progresele înregistrate pînă în prezent în vederea promovării reformelor politice, economice şi sociale. Guvernul şi-a reafirmat poziţia precum că integrarea europeană reprezintă prioritatea sa de bază, iar cea mai eficientă cale pentru modernizarea politică, economică şi socială a ţării este implementarea reformelor care ar conduce ţara pe calea integrării europene.
În alocuţiunea sa, rostită la finalul Reuniunii, Prim-ministrul Vlad FILAT a menţionat că dezbaterile au fost constructive şi au generat idei pentru proiectele viitoare.
„Sînt convins ca toţi colegii mei pleacă de aici cu mult optimism în ceea ce priveşte viitorul ţării noastre. Ne întoarcem acasă şi cu o mai mare responsabilitate, vrem să vă demonstrăm prin fapte ca avem o guvernare eficientă, transparentă, orientată spre nevoile oamenilor", a menţionat Premierul.

Vlad FILAT a spus că discuţiile de azi au demonstrat încă o dată cît de mult ne putem baza pe sprijinul partenerilor în demersul de a relansa Moldova. „Şi aici nu mă refer doar la sprijinul financiar, ci şi la consultanta pe care ne-o acordaţi. Şi aş vrea să punctez aici excelenta comunicare pe care o am cu ambasadorii ţărilor Dumneavoastră la Chişinau, cu organizaţiile internaţionale care îşi desfăşoară activitatea în ţara noastră", a precizat Prim-ministrul.
Premierul s-a arătat convins de faptul că, în cel mai scurt timp partenerii de dezvoltare vor fi mîndri ca s-au alăturat Republicii Moldova în procesul ei de reformare, de modernizare, iar cetăţenii noştri vor fi mîndri că ţara lor nu mai este izolată pe scena internaţională.
„Încă o dată, vreau să vă mulţumesc tuturor, şi îndeosebi Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, pentru organizarea acestui eveniment. De asemenea, vreau să exprim gratitudine partenerilor noştri de dezvoltare", a menţionat Prim-ministrul în finalul alocuţiunii sale.
Martin RAISER, Director Regional al Băncii Mondiale pentru Ucraina, Belarus şi Moldova, a menţionat că, conducerea Moldovei conştientizează că pentru asigurarea prosperităţii vor fi necesare acţiuni susţinute şi de durată.
„Însă, autorităţile deja au demonstrat prin acţiuni decisive că s-au angajat ferm pe calea liberalizării economiei, combaterii corupţiei, reformării sectorului judiciar şi asigurării unei guvernări bune în sectorul public. Această viziune ambiţioasă merită sprijinul internaţional", a declarat Martin RAISER.

Stefan FULE, Comisar UE pentru Extindere şi Politica de Vecinătate, a menţionat că UE susţine plenar programul Guvernului "Relansăm Moldova".
„Pentru Uniunea Europeană, Moldova este mai mult decît un vecin. Moldova este un partener apropiat cu care noi colaborăm pentru ca această regiune din vecinătatea UE să fie mai stabilă şi mai prosperă. Stabilitatea la frontiera UE, de asemenea, ar aduce stabilitate şi pentru UE", a spus Comisarul.

Cei trei oficiali au susţinut şi o conferinţă de presă în cadrul căreia s-au arătat satisfăcuţi de rezultatele reuniunii de astăzi.


Autor: Radio Vocea Basarabiei
Sursa: www.voceabasarabiei.net
Iata acum si UE si lumea va vedea - A venit AIEla guvernare doar pentru sine, pentru interesele de grup, legate de business si bani pe conturi persoanale, sau mai au de gand sa faca si ceva pentru tzara, pentru lumea si nu amana aceste lucruri pe la pastele calului. CAT MAI MULTA TRANSPARENTA SI MONITORIZARE DIN PARTEAPUTERII A IV INCORUPTIBILE - PRESA. Interesant cum vor face acest lucru jurnalistii cu medalii mari aninate la chiept?..
A comentat gigi 25 martie 2010, 16:45
Oricat de mari n-ar fi creditele cr se anunta, nu stiu cum se face ca din milioane si muliarde la bietul taran nu ploua pe ogor nici macar cu o moneda de 10 centi. 20-30 milioane a costat portul Giurgiulesti - va imaginati cate sute de porturi sau alte constructii la fel de importante trebuiau sa apara ca ciupercile dupa ploie, daca banii de la FMI sau din salte surse ajungeau la destinatie?! - Dar nu se vede nimci - ti-i rusine sa iesi la plimbare cu un oaspete cu masina prin Chisinau, dle ministru a transoporturilor si dle primar. Cese fac cu sutele de milioane de pe conturil;e impozitelor pe automobile si drumuri, plus credite, credite, credite... iaca daca domnii de la Bruxelles ar putea primavara si vara aceasta sa ne trimita macar cateva ploi la vreme - AISTA AR FI UN CREDIT SIGUR CARE AR AJUNGE SI PE OGORUL BIETULUI TARAN SI AR CRESTE ROADE DE MILIARDE... IN REST TOTUL SE REDUCE LA VORBE, PROMISIUNI SI HARTII - ele-s la putere, iarhartia ca tzaranul - le suporta pe toate.
A comentat plugaru 25 martie 2010, 17:31
La multi ani! Romani Basarabeni
http://basarabenicraiova.wordpress.com/
A comentat bsrb 28 martie 2010, 17:23


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Integrare Europeană

traian-basescu,
Traian Băsescu cere oficial unirea României cu Republica Moldova. ”Este timpul să începem să acţionăm şi în România”
Traian Băsescu cere oficial unirea României cu Republica Moldova. Liderul PMP, Traian Băsescu,a cerutconduceri partidului unirea României cu Republica Moldova.
Fostul președinte al României a mai cerut a supus aprobării Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară și elaborarea unei legiprin care primarii să [...] mai mult
Juncker: Statele din Balcanii de Vest pot adera la UE în 2025
Aderarea Statelor din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană este posibilă în 2025, a declarat, duminică, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, informează site-ul agenţiei de presă Reuters, scrie Mediafax.
Declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene au fost făcute în contextul în care acesta a efectuat o vizită [...] mai mult
ȘEFUL TRUPELOR SUA ÎN EUROPA: „PACIFICATORII” RUȘI DIN TRANSNISTRIA - NUMAI PACIFICATORI NU SUNT
Generalul Ben Hodges, comandantul trupelor armate ale SUA în Europa, a făcut un comentariu referitor la armata rusă staționată în regiunea transnistreană, într-un interviu acordat publicației ucrainene Censor.net.
 
Potrivit generalului american, presiunea Rusiei asupra vecinilor săi vine pentru a-i împiedica pe aceștia [...] mai mult
Piramida financiară din poliție a fost betonată cu prevederea 25%
În legea privind politica bugetar-fiscală pentru 2017, a fost aprobată o prevedere prin care colaboratorii poliției vor încasa ca bonus salarial 25% din volumul amenzilor aplicate cu implicarea lor. Pentru implementarea prevederii, la 1 martie 2017 Guvernul a aprobat Regulamentul privind procedura de stimulare financiară a agenților constatatori [...] mai mult
Putin l-a invitat pe Dodon la Moscova si l-a felicitat pentru victoria sa din turul II al alegerilor prezidentialeVladimir Putin l-a felicitat pe Igor Dodon pentru victoria sa de la alegerile prezidentiale si l-a invitat in Rusia, scrie Ria Novosti

Presedintele rus, Vladimir Putin a subliniat ca rezultatul votului demonstreaza sprijinul larg al alegatorilor pentru ideile lui Dodon privind stabilitatea sociala si economica, dar si pentru construirea [...] mai mult
(VIDEO) #KILLER VIP: MATRIOSKA PLAHOTNIUC-USATÎI
Un asasin care a ratat două ținte a devenit muniție electorală, înghițit de relația complicată a lui Vlad Plahotniuc cu Renato Usatîi.
Războiul lor aparent nu-i împiedică să împartă același proiect de țară: Igor Dodon. Unul lucrează la vedere, celălalt – din umbră.
Aceasta-i o poveste despre [...] mai mult
Autoritățile R. Moldova, NEDUMERITE: În Transnistria au loc „competiții militare”, pentru PRIMA dată cu implicarea tehnicii de luptă
Exerciții militare din nou în Transnistria. De această dată, pentru prima oară va fi utilizată, în următoarele două săptămâni, tehnică militară. Potrivit autorităților autoproclamate din Transnistria, aceste „competiții militare” au drept scop dezvoltarea interacţiunii forţelor militare ale Federaţiei Ruse cu structurile [...] mai mult
Prima ATENŢIONARE publică de la Maia Sandu pentru conducătorii unor instituţii publice:
Candidata PAS la funcţia de preşedinte al R. Moldova, Maia Sandu, a trimis, astăzi, Parlamentului, Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe şi Comisiei Electorale Centrale din R. Moldova o atenţionare publică "vizând răspunderea pe care urmează s-o poarte conducătorii instituțiilor statului pentru obstrucționarea dreptului de vot al cetățenilor [...] mai mult
Maia Sandu, despre Crimeea, relațiile cu Rusia și federalizarea Moldovei: „Știu că Putin respectă oamenii puternici”
Candidatul la funcția de președinte, Maia Sandu, a acordat un interviu pentru publicația rusă Kommerstant, în care a vorbit atât despre planurile sale pentru politica interne, cât și despre relațiile cu Rusia, în cazul în care va deveni președinte. Sandu spune că acestea „vor putea fi îmbunătățite dacă [...] mai mult
Reacția lui Igor Dodon la retragerea lui Marian Lupu: Sandu este candidatul convenit de Nuland cu Plahotniuc
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a venit cu o primă reacție la retragerea lui Marian Lupu din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu. El a promis că socialiștii se vor mobiliza și mai mult, iar mișcarea ar fi fost „coordonată la Washington”.
Citiți integral mesajul lui Dodon:
Ceea ce trebuia de demonstrat.
Ceea ce spuneam de cîteva [...] mai mult

randat în 	0.1809 secunde