Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 aprilie 2024, ora locală: 16:14

 

Mancurtii de pe axa moldovenista Chisinau-Bacau-Cluj ameninta Romania

adăugat 29 mai 2011, 13:28, 16:28 la Istorie / Ştiinţă • Articol publicat de Cornel Postolachi

GIB Cluj, basarabeni Cluj, rusi, mancursi, studenti absarabeni,

Lansarea controvesatului site www.moldovenii.md a provocat reactii vehemente din partea istoricilor din Republica Moldova, ingrijorati de noua ofensiva a „moldovenismului primitiv”. Surprinzator pentru cetatenii Romaniei, printre partenerii sitului se numara si organizatii ale studentilor etnici romani, originari din Republica Moldova, care beneficiaza de burse oferite de statul roman, adica platite din impozitele cetatenilor romani. Astfel Grupul de Initiativa Basarabeana Cluj si Grupul de Initativa Basarabeana Bacau se numara printre partenerii sitului moldovenii.md, alaturi de portalul informational pro-rus ava.md si organizatia „Federatia de lupte Voevod”, recunoscuta pentru actiunile sale indreptate impotriva identitatii romanesti a populatiei majoritare din Republica Moldova.

PhotobucketConform mass-media de la Chisinau, capitala si raioanele Republicii Moldova au fost invadate de sute de panouri publicitare care fac reclamă unui site intitulat moldovenii.md, popularizat obsesiv de mass-media rusofona de la Chisinau si Tiraspol. Potrivit autorilor proiectului, care de altfel îşi păstrează anonimatul, site-ul îşi propune a fi „o internet enciclopedie despre pământul moldav şi oamenii care se consideră moldoveni”. „Moldoveni, cunoaşteţi-vă istoria!”, „Fiţi mândri că sunteţi moldoveni!”, „Moldoveni, iubiţi-vă patria!” sunt câteva dintre îndemnurile care te întâmpină la cele mai aglomerate intersecţii ale capitalei. Istoricii atrag atenţia că site-ul lansează acelaşi mesaj de manipulare şi îndoctrinare ideologică şi propagandistică promovat anterior de conducerea comunistă, precum şi de site-uri cum ar fi patrioti.md. sau ava.md.

Fost student în România, azi promotor al moldovenismului

PhotobucketDupă mai multe telefoane la primărie şi la companiile de publicitate, mass-media de la Chisinau a reusit sa ia legătura cu directorul companiei Media Curier SRL, responsabilă de promovarea acestui site. Director al companiei se dovedeşte a fi un absolvent al universităţii Babeş Bolyai din România, jurnalistul de la Moldova 1, Dumitru Chitoroagă, care a declarat din start că este „adept al valorilor moldoveneşti”. Solicitat să spună mai multe despre proiect şi autorii acestuia, Dumitru a declarat că sunt în jur de 50 de autori, numele cărora vor fi făcute publice peste 2 – 3 săptămâni în cadrul lansării oficiale a site-ului. „Cert e că printre autori nu figurează Igor Dodon, Victor Stepaniuc sau alţi politicieni. Sunt doar academicieni şi oameni de cultură” a mai declarat acesta. Potrivit lui, finanţatorii sunt oameni de afaceri, „şi niciun membru de partid”. „Aşa cum nu veţi şti cine finanţează cluburile sportive din Chişinău, nu veţi afla nici cine-s finanţatorii acestui site”, a mai precizat Dumitru, citat de mass-media de la Chisinau.

Diana Gurschi, şefa Direcţiei juridice din cadrul Primăriei capitalei, a declarat pentru JURNAL că deocamdată primăria nu a înregistrat nicio plângere din partea cetăţenilor referitor la conţinutul panourilor publicitare care fac trimitere la acest site.

Mesaj revoltător

Doctorul în istorie Emil Dragnev e de părerea că dacă ar fi fost vorba doar de apariţia site-ului, mai treacă-meargă, mult mai revoltătoare sunt însă mesajele care te întâmpină de la fiece colţ de stradă. „Site-ul se înscrie într-un program de poluare a spaţiului informaţional, cu mesaje eronate. Din punct de vedere al regulilor democratice, nu cred ca cineva nu ar avea dreptul să-şi spună opinia. Dar dacă îşi face publicitate pe teritoriul întregii republici, iar site-ul conţine evident lucruri eronate, cel puţin din punct de vedere istoric, autorităţile nu trebuie să treacă cu vederea acest lucru. Am mai citit articole similare pe alte site-uri cum ar fi patrioţii.md, moldova today, dar acolo cel puţin ştiam cine-s autorii site-ului, pe când aici nimeni nu-şi asumă nicio responsabilitate pentru conţinutul acestuia. Mi-am aruncat o privire pe moldovenii.md. Aceleaşi texte le-am citit anterior în rusă. Observ cel puţin că au luat legătura cu un redactor care le traduce textele în limba română”, a mai specificat istoricul.

Site-ul www.moldoveni.md abundă de astfel de pseudoadevăruri. „Cele menţionate constutuie dovezi concludente pentru a considera valaha/româna dialect al limbii moldoveneşti“; „administraţia românească (valahă) de la Bucureşti a luat toate măsurile ca moldovenii să uite numele lor, limba şi istoria, transformînd poporul moldovenesc într-un element al folclorului regional al României Mari“; „Pe parcursul istoriei lor (…) moldovenii niciodată  nu s-au autodenumit români, iar limba lor – română“, sunt doar două mostre prin care încearcă să ne „lumineze“ autorii site-ului, care preferă să rămână în anonimat.

PhotobucketTotodata, si „Grupul de Initativa Basarabeana Bacau” adera la doctrina sitului moldovenii.md, care declara sus si tare ca „români ai Republicii Moldova, de fapt, sînteţi moldoveni etnici de origine. Studiaţi materialele portalului moldovenii.md , încercaţi să analizaţi şi sîntem siguri, că mulţi dintre Dvs.vor intra în rîndurile patrioţilor ţării lor şi a etniei moldoveneşti”.


Autor: Vitalie Goncearov
Sursa: karadeniz-press.ro
Pacat... ii credeam mai inteligenti!
A comentat ALX 29 mai 2011, 13:59
"moldovenizm" normal ar fi un fel de nationalizm moldovenesc , care sa apere drepturile de orice natura ale moldovenilor , or e vborba doar de romanofobie si rusofilie :(
A comentat toma proeuropeanu 29 mai 2011, 14:20
Sunt profund dezamagit ca la "acest proiect" rusinos figureaza ca parteneri si organizatii de basarabeni din Romania, cum ar fi Gib Cluj, nu ma asteptam de la voi la asemenea actiuni. Sper ca nu sustineti pe la conferinte faptul ca reprezentati valorile romanesti, si studentii basarabeni veniti la studii in Romania, pt ca nu o faceti.
A comentat mii scarba 29 mai 2011, 14:39
Ba incompetentilor cum puteti zice ca astia 2 is parteneri atata timp cat pe gibcluj.ro nu apare sigla siteului dat ca partener .... orice sigla poate fi preluata de pe net...cu asa succes pot prelua si sigla osb si o pun alaturi sigla Al-Qaeda si zic ca-s parteneri .... :)))
A comentat jurnalist 29 mai 2011, 14:40
A comentat ALX 29 mai 2011, 14:43
hai mai.. chiar exagerati la faza asta! daca chitoroaga asta a terminat UBB din Cluj, era aproape normal sa-i lipeasca si pe astia de la GIB acolo la parteneri. asta nu inseamna ca organizatia din cluj ii sprijina in vreun fel. daca chiar ar fi parteneri, demult faceau gib-istii ceva valva si promovare, sa iasa in evidenta :))
A comentat Elenushk 29 mai 2011, 14:56
Ba incompetentilor... nu conteaza ce saituri are GIB la "parteneri"!!! Important e ca este link spre saitul www.moldovenii.md si ca se promoveaza ceea ce trebuie... "Politica mea este GIB"
A comentat Indigo 29 mai 2011, 14:57
ALX tu stii ce-i ala parteneriat,tata? Mai bine ati recunoaste ca sunteti niste neprofesionalisti ...
A comentat jurnalist 29 mai 2011, 14:58
@Elenushk >>> dupa logica ta rezulta ca daca PRM isi pune pe sait link catre UDMR este ceva ok!...
A comentat Indigo 29 mai 2011, 15:03
JURNALIST, tu il admiri pe M. Lupu cumva? Deoarece numai tu intelegi ce zici.... fii mai obiectiv :)
Numai bine
A comentat pt.jurnalist 29 mai 2011, 15:05 | mergi sus ▲
Nu am nici o treaba cu oamenii politici din tara voastra ...rad de tupeul unora de a realiza asa articole nefondate si neargumentate ....
A comentat Jurnalist 29 mai 2011, 15:10 | mergi sus ▲
jurnalist, cum iti pare tie acest lucru, sa vezi pe site-ul unui ONG de studenti basarabeni ditamai bannerul cu link spre site-ul moldovenii.md? adica, tie ti se pare normal?
A comentat ALX 29 mai 2011, 15:20 | mergi sus ▲
Tara voastra?! Tradator de neam ce esti, sunt sigur ca esti un admirator sau faci parte din una din organizatiile partenere mentionate in articol... Mai bine nu ai mai comenta...
A comentat pt. jurnalist 29 mai 2011, 15:22 | mergi sus ▲
Bannerul cu link e alta treaba decat parteneriatul .... de aia si exista categoria parteneri separat ,ca astia asemeni tie sa nu fie indusi in eroare ... Poate nu e normala chestia aia ,dar faptul asta nu demonstreaza ca is parteneri ceea ce sustine autorul acestui articol
A comentat jurnalist 29 mai 2011, 15:38 | mergi sus ▲
Parteneriat sau nu, un ONG pe masura GIB trebuie sa aiba mare grija la ce promoveaza.
A comentat Vasile Lozovan 29 mai 2011, 18:02 | mergi sus ▲
GIB ul vietii mele!!! rusine pentru GIB Cluj daca sint in stare de asa ceva! sub masca promovarii valorilor romanesti astia sapa la temelia identitatii noastre romanesti! ciudat ca GIB ul nu a dat nici o declaratie oficiala....cine tace, se acuza!!!
A comentat lenna 29 mai 2011, 18:43 | mergi sus ▲
nu ar trebui sa judecati atat de dur pana la o declaratie oficiala a Gib Cluj. oamenii sunt murdariti pestet tot. pacat ca basarabeni.ro a aruncat cu glod inainte sa afle ceva concret.
A comentat mihaela p. 29 mai 2011, 19:57 | mergi sus ▲
A comentat elena 29 mai 2011, 20:56 | mergi sus ▲
Probabil cum au intrat "baietii" pe fir, cum au disparut reclamele moldoveniste de pe gib-uri. Istetii astia uita ca totusi stau in Romania si cand incearca denigrarea statului roman, pot fi luati oricand la puricat.
Mai mult respect fata de statul care le-a dat o paine, nu strica. Le va servi drept o lectie buna.
PS: Nici niste ore la psihiatru nu le-ar strica cameleonilor care se preteaza la astfel de actiuni agresive si primitive la adresa Romaniei.
A comentat :)))) 29 mai 2011, 21:34 | mergi sus ▲
A comentat gh 30 mai 2011, 00:32 | mergi sus ▲
Oameni Buni nu fiti idioti.....1.Rusine pt Portalul Basarabeni.ro si Osb ca posteaza astfel de informatii fara nici o dovada.Prezenta bannerului NU este o dovada...faptul ca eu preiau bannerul osb si postez "OSB va pupa pe toti" nu inseamna ca asta e.2 Nu judecati inainte sa ii cunoasteti.Ii cunosc pe multi din GIB si bag mana in foc ca nu fac ei asa ceva.
A comentat StefanOid 30 mai 2011, 05:49 | mergi sus ▲
"Domnule" StefanOid, nu fi imbecil, atunci cand numesti pe cineva idiot, se vede cat de slab esti cand faci acest lucru. Inca ceva, nu cred ca ar trebui sa bagi mana in foc pt ei, exista riscul sa te arzi, iar materialele postate la ei pe sait spun ceva despre lor. E problema lor daca nu sunt atenti la aceste aspecte. Si pentru cei de la Gib, nu mai faceti fum aiurea. Mai bine in comunicatul vostru ati cere scuze public pt. greseala voastra si ati avea mai multa credibilitate in fata celor care va sustin. Si sa nu esiti cu materiale gen "amenintari" ca dati pe cineva in judecata, undeva acest aspect denota faptul ca va simtiti cu musca pe caciula... Mult succes in continuare!
A comentat Pt. StefanOid 30 mai 2011, 07:50 | mergi sus ▲
Nu il mai injurati pe Stfeanoid si pe cei din GIB! Cu siguranta aici e maina lu Durnea...
A comentat cauza 30 mai 2011, 09:10 | mergi sus ▲
Parerea mea este ca autorul acestui articol ar fi trebuit sa in primul rand sa ia legatura cu GIB Cluj inainte de a fi atat de transant. Intr-adevar, este o diferenta intre parteneriat si relatii vanzator - client, asta daca prezenta banner-ului de reclama al moldoveni.md pe site-ul GIB Cluj a fost una contra cost. Chiar si asa, GIB Cluj poate fi acuzata macr de neglijenta daca nu de...sustinere a ideilor prezentate de catre site-ul care a facut si face in continuare atata rau tuturor romanilor si adevarului, in general. Insa, nici raspunsul dat de GIB Cluj prin dreptul la replica oferit de basarabeni.ro nu mi se pare cel mai potrivit. Ar trebui sa cu totii sa nu uitam ca suntem in aceeasi barca si nu ne ajuta sa ne razboim intre noi. Parca ii si vad pe "moldovenistii" de la moldoveni.md (si nu numai) cum isi freaca mainile de bucurie ca, iata, au reusit, inca odata, sa ii dezbine pe romani. Oare nu invatam niciodata din greseli? Daca tot suntem toleranti cu strainii, de ce suntem atat de aprigi cu ai nostri? Va doresc multa intelepciune.
A comentat UnEscu 30 mai 2011, 13:17 | mergi sus ▲
La porcării de astea s-a dedat şi GIRB-ul de la Suceava, care pe oficina lor sprevest.ro au publicat benărele electorale ale PLDM în perioada alegerilor parlamentare şi acum sunt mari susţinători ai Acţiunii 2012.
A comentat Camil 30 mai 2011, 17:51 | mergi sus ▲
Camil, ia privesti in dreapta acestei ferestre, oare nu tot un banner electoral vezi? asa ca nicio diferenta!
A comentat eu 30 mai 2011, 20:16 | mergi sus ▲
GIB Cluj a reactionat fapt ce denota ca autorul materialului de fata e complet rau intentionat
( http://www.gibcluj.ro/gibnews/items/comunicat-29052011.html )
A comentat Napocel 30 mai 2011, 23:23 | mergi sus ▲
Napocel, te rog sa verifici pe FB wall-ul la idolul tau Nicu Leva si vei vedea ca intre 16 si 19 mai el a dat un "like" la moldovenii.md ... Iar de la acel eveniment, si pana la pozitia "capra" nu a fost decat o aruncatura de "bats"... asa ca, tine gura bine inchisa, sa nu curga din ea muitsa receptionata!
A comentat pt Napocel 31 mai 2011, 10:16 | mergi sus ▲
Cel mai bine ar fi anularea oricaror burse si a tuturor celorlalte avantaje acordate pruto-nistrenilor, indiferent cum se autodefinesc acestia. Apoi, stoparea acordarii cetateniei si reducerea drastica a numarului de pruto-nistreni acceptati sa mai intre in Romania. In pruto-nistrenii cu doua fetze nu poti avea incredere si nici romanii nu trebuie sa mai aiba incredere in ei vreodata. Fiecare cu tara care ne are: romanii in Romania, iar pruto-nistrenii in tara lor! Si ar fi bine, ca alaturi de Rusia, si Romania sa militeze pentru crearea Republicii Gagauze cu capitala la Kahul sau Vulcanesti, care sa cuprinda sudul actualei RM, inclusiv Giurgiulestiul. Ar fi de preferat ca Romania sa se invecineze la est cu Gagauzyeri si Republica Pruto-nistreana, oricum s-ar defini ea.
A comentat unul din dreapta 31 mai 2011, 18:12 | mergi sus ▲
Deci ar fi bine ca si Romania, alaturi de Rusia si Ucraina, sa militeze pentru eliberarea poporului gagauz de sub dominatia Kishniov-ului. Cand pruto-nistreanul nu are ce face, si-o face cu mana lui! Traiasca Gagauz Yeri libera!
A comentat unul din dreapta 31 mai 2011, 18:15 | mergi sus ▲
O disputa fara niciun rost pe aici. In fond care e problema? Fiecare este ceea ce crede ca este, nu inteleg de unde atata ura pe care o avem unii fata de altii. Pana la urma, traim in doua state apartinand unor regiuni antagoniste ale continentului european, oare tot nu ne e suficient blestemul asta?!
A comentat dan_ro 31 mai 2011, 18:20 | mergi sus ▲
Stim cu totii ca marea majoritate a populatiei provenind din RM nu este deloc pro-romaneasca, degeaba incercam sa dregem busuiocul cu fratia dintre cele doua populatii ale Romaniai si Moldovei, pentru ca fratia este moarta de multa vreme. Nici macar tineretul care a studiat in Romania dupa 1991 incoace nu este adept al valorilor romanesti, ramanand cantonat in vechile stereotipii cominternist-sovietice, de tip moldovenist. Asta este tristul adevar: o singura limba, dar doua popoare diferite.
A comentat dan_ro 31 mai 2011, 18:30 | mergi sus ▲
Dan_ro, disputa nu este fara rost. Pruto-nistrenii au fost si sunt curve cu doua fetze care ar distruge Romania daca nu ar fi mai mult decat nevolnici. Trebuie fortata anularea burselor, a ajutoarelor banesti, a cetateniilor si a altor avantaje acordate acum pe de-a moaca acestor polietnici rusificati si rusofili. Basescu si boc trebuie sa inteleaga ca duc o politica impotriva poporului roman ajutand tiganii lui Puskin dintre Prut si Nistru. Ar fi benefic pentru tara noastra si sa cerem la forurile internationale schimbarea denumirii acestei republici, Aurescu sa-si intre in sarcini din nou, precum si emanciparea Republicii Gagauze (Gagauz Yeri) de sub dominatia Kisinau-lui, cu atat mai mult cu cat Rusia, si chiar Ucraina, urmaresc de mult timp acest lucru. Actualii guvernanti romani vor pierde alegerile in primul rand pentru sprijinul acordat pruto-nistrenilor. Dupa alegerile din anii viitori, sper ca noul guvern si noul presedinte sa-i puna la respect pe pruto-nistreni si sa sprijine emanciparea Gagauz Yeri de sub dominatia Kisinau-lui. Cand se va porni cu adevarat acesasta actiune, apoi va fi greu de oprit si vom asista la formarea unei noi republicute: Republica Gagauza. Dan_ro, pruto-nistrenii nu respecta decat pe cei care ii care ii calaresc: rusii! Daca ne vom purta cu manusi cu ei, vor continua sa ne atace mult timp. Sa-i lovim si noi si inca si mai dur decat rusii si ucrainenii.
A comentat luigi_ro 31 mai 2011, 18:44 | mergi sus ▲
luigi_ro / unul din dreapta (ca esti unul si acelasi individ, asta este evident), esti gagauz sau ce?! Cum de ti-a venit tie ideea asta minunata de creare a unei "republicute" numite Gagauzia, pe pamanturile romanesti le Moldovei, si avand ca "popor" toti veneticii turco/bulogaro rusofili, aciuati aici de unde si-a intarcat dracu' copchiii, cu ajutorul bolsevicilor? Sa inteleg ca TU esti un roman adevarat, cu suflet de roman autentic caruia ii pasa de poporul roman in asa masura incat reparatia morala de a restitui cetatenia romana celor care le-a fost luata abuziv de catre ocupanti (poate stramosi de-ai tai) si eforul financiar platit de catre toti cetatenii Romaniei (insignificant, daca tot vorbim despre asta), ti se par nepotrivite? Poate ca nu toti cei care isi redobandesc cetatenia romana o si merita, dar este dreptul ce le-a fost luat prin forta inaintasilor lor de catre rusi. Te rog inceteaza cu aberatiile despre "republica gagauza" caci nu se va intampla. Nu vei avea o republica a ta! Sa fiti multumiti ca vi s-a dat autonomie pe pamanturi care nu va apartin, mai gagauzilor. Poate cel mai bine, in timp ce noi, romanii, vom continua zbaterea spre calea unirii, voi veti mai medita asupra orginilor voastra, ca nici pana acum nu stiti ce ati fost, cine sunteti si incotro va indreptati... Mult succes!
A comentat UnEscu 31 mai 2011, 20:14 | mergi sus ▲
Nu incercam sa dregem nimic, dan_ro. Este o realitate si o acceptam ca atare. Este o realitate construita in cei aproape 200 de ani de ocupatie a Moldovei rasaritene de catre Rusia (imperiala, tarista, bolsevica, sovietica etc etc). Aproape ca au resuit sa stearga identitatea nationala romanesca, ceea ce nu este putin lucru. E foarte rau pentru romani, asta este foarte clar. Uite, de asta romanii care refuza sa fie spalati pe creiere in continuare fac tot ceea ce pot pentru a le deschide ochii oamenilor, pentru a le mai "increti creierele" oferindu-le sansa de a afla adevarul. Pentru asta exista Actiunea 2012. Pentru a informa pe toti cei care doresc sa iasa din intuneric despre adevar. Apoi, majoritatea de care amintesti va deveni minoritate pana la punctul in care va disparea din simplul fapt ca adevarul este de partea noastra, a romanilor. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
A comentat UnEscu 31 mai 2011, 20:22 | mergi sus ▲
Si totusi, Gagauz Yeri va lua fiinta, va cuprinde teritoriile din sud-vestul actualei RM de la Leova la Giurgiulesti care sunt populate de gagauzi si se va invecina cu Romania. Rusia, si Ucraina sprijina emanciparea gagauzilor de sub ocupatia Kisinau-lui, iar Romania ar trebui sa faca acelasi lucru pentru ca amestecul actual de populatii polietnice rusofile care alcatuiesc zona Kisinau-lui are puternice atitudini antiromanesti si urasc Romania. Odata procesul de eliberare pornit, va fi greu de stavilit de catre aceste populatii corupte si care nu au limba si civilizatie nationala, istorie si identitate nationala clare. Acest amestec grotesc de populatii polietnice reprezinta un pericol pentru dreptatea si pacea Europei si, dupa modelul Republicii Moldovenesti Transnistrene, trebuie sa se separe pe republici independente: nordul rusesc si ucrainean (Balti), centrul polietnic (Kisiniov) si sudul gagauz (Komrat / Kahul).
A comentat Luigi_ro 01 iunie 2011, 05:00 | mergi sus ▲
Luigi_ro, ce tot aberezi acolo? :)
A comentat ALX 01 iunie 2011, 06:31 | mergi sus ▲
Luigi_gagauz yeri, nu ti-ai ales bine forumul pe care sa iti postezi aberatiile. Aici vei intalni romani care sprijina ideea de unitate a romanilor si nu tradatori care incearca sa ne dezbine. Tu esti o exceptie. Lucrurile la care visezi tu nu se vor intampla, oricat de tare ar incerca "binevoitorii" sa ii ajute pe romani, "rezolvand" probleme la modul in care le vezi tu. Nici nu stiu de ce imi pierd timpul raspunzandu-ti la ineptiile tale. Daca tot nu te poti abtine, mergi si "canta" la alta masa, ca aici nu vei primi nimic.
A comentat UnEscu 01 iunie 2011, 06:32 | mergi sus ▲
Daca Rusia isi va impune punctul de vedere, desigur ca RM va disparea de pe harta Europei... Ar fi o mare deziluzie pentru români, dar si eu sunt de parerea lui Luigi_ro ca moldovenii isi merita soarta... Nu au pic de sange in instalatie... sunt presurile minoritarilor rusi, ucraineni, gagauzi si pe deasupra ii pizmuiesc de moarte si pe romanii din tara, instigand la separatismul neamului romanesc, in favoarea asa numitului curent "moldovenesc". Decat o distrugere a actualei Romanii cu minoritati "moldovenesti", care ar fi de 1000 de ori mai periculoase decat cele slavo-turcice din Transnistria independenta si Gagauzia Autonoma, mai bine prefer sa ne vedem de ale noastre noi, cei din tara romaneasca, si sa-i lasam pe locuitorii basarabeni si transnistreni la ei "acasa". Dar... oare ei se afla la ei acasa? Sau e o dulce iluzie?! Greu de raspuns, ultimii 20 de ani de dupa proclamarea independentei RM demosnstreaza, din nefericire, ca mentalitatile nu numai ca nu s-au schimbat in bine, spre tinta unificarii cu Romania, ba din contra, ca au reinviat undele de soc staliniste ale moldovenismului separatist (ce nu-i departe absolut deloc de cel slav = transnistrean).
A comentat dan_ro 01 iunie 2011, 18:37 | mergi sus ▲
Luigi_ro pomenea de un "amestec grotesc de populatii polietnice" :)) E si de râs, dar mai degraba de plâns. Asta nu e vina basarabenilor, fie ei de etnii slavofone sau romanice... Istoria nedreapta a secolului al XX-lea si in principal politicile de deznationalizare a populatiei vorbitoare de limba romana de catre Uniunea Sovietica au dus la aceasta stare de fapt. Dar moldovenii din Republica Moldova cel putin au scuza ca s-au aflat sub ocupatia si teroarea sovietelor intre 1944 si 1991... Condamnabil este ca au continuat aceeasi politica de supusenie fata de prespalata CSI si dupa momentul august 1991... Dar e nedrept sa judecam tocmai noi, romanii din Romania aceste fapte ale fratilor de peste Prut si Nistru (urat denumiti "pruto-nistreni", aici sunt in total dezacord cu antevorbitorul pro-gagauz), cand ii copiem la indigo din 1989 incoace: minoritatile din Romania au ajuns sa aiba mai multe drepturi decat populatia majoritara romaneasca, cei 200 de secui existenti in Romania si-au deschis reprezentanta a asa zisului "Tinut Secuiesc" la Bruxelles etc etc. Parerea mea e ca inainte de a arunca cu pietre in altii, mai bine ne-am trage noua insine cate un bolovan in cap, ca poate cu aceasta ocazie ne vom trezi la realitate (de n-o fi prea tarziu!). Bafta!
A comentat dan_ro 01 iunie 2011, 18:51 | mergi sus ▲
Dan_ro, ai mare dreptate in ceea ce spui in #28976, dar nu sunt de acord cu tine in #28977. Eu si toate persoanele din anturajul meu consideram ca populatiile pruto-nistrene polietnice isi merita pe deplin soarta, iar romanii trebuie sa se distanteze rapid si fara nici o remuscare de strainii antiromani de la est. Da, strainii antiromani pentru ca marea majoritate a pruto-nistrenilor ne sunt dusmani si ne urasc. Nu va indemn sa vizitati republicuta slavofona si turcofona pentru altceva decat pentru a lua contact cu aceasta ura nedeslusita pruto-nistreana. Doamne, cat de mult imi place aceasta denumire acordata falsilor "maldavani" care in impostura lor ne-au furat pana si denumirea uneia din cele mai importante ramuri ale romanilor. Cat de grotesc este sa-l vezi pe porcul de rus venit din fundul Siberiei cum isi zice ca este "maldavan"! Cat de grotesc este sa auzi toate corciturile cazacesti cum se cred ca sunt adevaratii urmasi ai lui Stefan cel Mare! Cat de grotesc este sa auzi corciturile pruto-nistrene cum gavaresc pe ruseste sau intr-un amestec de limbi nici rusa, nici romana, dar pe care ei o numesc "maldavneasca"! Ceva demn de Kafka sau de teoria absurdului. Eu nu doresc sa-i vad pe polietnici pe pamantul tarii mele! Sa stea dracului in cocina lor polietnica si sa ne scuteasca de prezenta lor urat mirositoare in tara noastra!
A comentat Andra_ro 02 iunie 2011, 13:41 | mergi sus ▲
Atenţie la FORUMIŞTII KGB tip "andra_ro" cu care CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI au umplut forumurile şi blogurile de pe ambele parţi ale Prutului!
FORUMIŞTII KGB împrăştie pe internet VENINUL PROPAGANDEI RUSEŞTI prin VICLENIE şi MINCIUNI ORDINARE.
Scopul lor este UNUL SINGUR: SĂ BAGE URA ÎNTRE FRAŢII ROMÂNI!!!
"andra_ro",MANIPULATOR KAGHEBIST,nu intelegi?

RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 iunie 2011, 14:35 | mergi sus ▲
Iată de ce Călăii Ocupanţi Ruşi au trimis la atac SCURSURI KAGHEBISTE propagandişti ai URII RUSEŞTI ANTI-ROMÂNEŞTI precum "andra_RU","luigi_RU","vladunduc",etc:

Noi acum retrăim vremea LUPTEI PENTRU UNIRE dusă de buneii noştri în 1859 şi 1918! Noi ştim acum ce simţeau buneii noştri când Imperiile cotropitoare ,Imperiul Turc,Imperiul Rus şi Imperiul Austro-hungar NE INTERZICEAU DREPTUL DE A FI ROMÂNI. Ne interziceau DREPTUL DE A FI UNIŢI!
Dar ca şi atunci ŞI ACUM NOI ROMÂNII NU MAI PUTEM FI MINŢIŢI!
Cu fiecare ADEVĂR CURAT spus curajos,până la capăt,MINCIUNA RUSEASCĂ este zdrobită.
VENINUL Călăilor Ocupanţi Ruşi NU NE MAI POATE FACE RĂU!
Pentru că Noi ROMÂNII basarabeni :
ŞTIM CINE SUNTEM şi REFUZĂM SĂ UITĂM CINE SUNTEM!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 iunie 2011, 14:39 | mergi sus ▲
"andra_RU","luigi_RU","vladunduc-RU",vipere KGB,îngenuncheaţi în faţa TRAGEDIEI ROMÂNILOR bucovineni şi basarabeni trădaţi de marile puteri la Yalta şi trădaţi până şi de regele lor Mihai!În genunchi VIPERE KAGHEBISTE!!!

TRAGEDIA ROMÂNILOR BASARABENI:
A. PIERDERI UMANE ALE BASARABIEI SUB OCUPATIA SOVIETICA

I. PRIMA OCUPATIE SOVIETICA 28 Iunie 1940 – 22 Iunie 1941
In mai putin de un an, peste 300.000 de persoane au fost arestate, deportate, ucise, aceasta reprezentand 12.23% din populatia Basarabiei interbelice.

1. Arestari: – 48.000 persoane:
· Oameni politici care militasera pentru Unire, invinuiti de tradare, dintre care:
· 5 fosti deputati din Sfatul Tarii (Ion Codreanu, Leanca, Secara, Catelli)
· 1 fost senator
· Functionari civili si militari – transferati la Tiraspol pentru siguranta
· 40 elevi ai Institutului Pedagogic Orhei –

2. Deportari – aproape 300.000 (in Nordul inghetat)
· 135.000 persoane pana in Septembrie 1940
· 19.200 persoane intre Octombrie-Noiembrie 1940
· 27.000 persoane in Decembrie 1940
· 100.000 persoane incepand cu 13-14 Iunie 1941

3. Ucisi – 30.000 prin impuscare sau tortura
· Orchestra Simfonica a Basarabiei este ridicata pe 3 Iulie 1940 din gara Chisinau la intoarcerea din turneu, dusa langa Orhei si impuscata in Valea Morii.
· 1.000 persoane (copii, femei, adulti) – langa Odesa impuscate prin peretii de lemn ai unui tren de marfa cu 22 vagoane care-I transporta in Siberia.
· 450 persoane – gasite (multe mutilate) in gropile de la Consulatul Italian, Palatul Metropolitan, Facultatea de Teologie din Chisinau. Printre ei studenti, elevi, preoti, ceferisti.
· 87 persoane –Sediul NKVD, Chisinau (15 cu mainile legate in groapa comuna)
· 19 persoane – gasite la Sediul NKVD-Cetatea Alba
· 6 persoane – Sediul NKVD, Ismail (5 barbati si o femeie cu mainile legate)

4. TOTAL pierderi umane in prima ocupatie sovietica
· Deportari: 300.000
· Ucisi: 30.000
· TOTAL: 330.000

II. A DOUA OCUPATIE SOVIETICA – 23 August 1944

1. Deportari
· 250.000 persoane intre 1944-1948
· 11.324 familii 6 Iulie 1949
· 300.000 persoane intre 1954 – 1964 (in Rusia si Kazahstan)

2. Morti prin infometare provocata de Stalin
· 300.000 persoane

3. TOTAL pierderi umane in a doua ocupatie sovietica
· Deportati: 875.000
· Morti: 300.000
· TOTAL: 1.175.000

III. TOTAL PIERDERI UMANE IN CELE DOUA OCUPATII SOVIETICE
· 330.00 – Prima ocupatie sovietica
· 1.175.000 – A doua ocupatie sovietica
· 1.505.000 – TOTAL PIERDERI ROMANESTI

B. PIERDERILE TERITORIALE ALE PROVINCIEI BASARABIA

Judetele Hotin (Nord), Ismail si Cetatea Alba (Sud) sunt incorporate Ucrainei la 2 August 1940.

C. PIERDERILE ARMATEI REGALE ROMANE IN BASARABIA DUPA CAPITULARE

1. Deportari
· 180.000 soldati si ofiteri (doar cateva mii s-au intors)

2. Executati prin impuscare in lagar (Katin romanesc)
· 50.000 soldati si ofiteri (schelete descoperite in mlastinile de la Balti).
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 iunie 2011, 14:43 | mergi sus ▲
"andra_RU","luigi_RU","vladunduc-RU",vipere KGB,îngenuncheaţi în faţa TRAGEDIEI ROMÂNILOR bucovineni şi basarabeni trădaţi de marile puteri la Yalta şi trădaţi până şi de regele lor Mihai!În genunchi VIPERE KAGHEBISTE!!!

TRAGEDIA ROMÂNILOR BUCOVINENI:
In 1940, Romania a fost fortata sa cedeze catre Uniunea Sovietica un teritoriu locuit de peste 3 milioane de locuitori, in urma ultimatumului primit in luna iunie a aceluiasi an.

Imediat ce administratia si armata romana au fost evacuate, trupele din Armata Rosie si NKVD au ocupat teritoriul.

Listele Deportarilor

NKVD-ul a intocmit primele liste ale „tradatorilor de tara”, cei cu rude in Romania sau banuiti ca vor sa fuga in Romania, care au fost deportati la munca fortata:

7 Decembrie 1940 – 1.294 persoane
1 Ianuarie 1941 – 1.085 persoane

Reprimarea Incercarilor de Refugiere

19 Noiembrie 1940

105 persoane (40 familii) au incercat sa treaca in Romania – din Suceveni

Ucisi: 3
Raniti: 2 raniti (capturati)
Refugiati in Romania: 100 (5 raniti)
Deportari: toate rudele celor 105 persoane

6 Februarie 1941

500 persoane au incercat sa treaca in Romania – din Mahala, Cotul-Ostritei, Buda, Sirauti, Horecea-Urbana, Ostrita

Ucisi: cca. 400 ( N. Merticar, N. Nica, N. Isac – organizatori)
Arestati: 44
Condamnati la moarte: 12
Condamnati la 10 ani munca silnica: 32
Refugiati in Romania: 57
Deportari in Siberia: toate rudele celor 500 persoane

Masacrul de la Fantana Alba – 1 Aprilie 1941

2.000- 3.000 persoane din Patrautii de Sus, Patrautii de Jos, Cupca, Corcesti, Suceveni in coloana pasnica purtand in fata un steag alb si insemne religioase s-au indreptat spre granita cu Romania.
In poiana Varnita, la 3 km de granita, au fost mitraliati de sovieticii ascunsi in padure.
Supravietuitorii au fost urmariti de cavalerie si spintecati cu sabiile.
Ranitii au fost legati de cozile cailor si tarati in in 5 gropi comune sapate dinainte unde au fost ingropati de vii: batrani, femei, copii, sugari.
Altii au fost arestati de NKVD-ul din Hliboca (Adancata), torturati si aruncati de vii intr-o groapa comuna din cimitirul evreesc peste care s-a turnat var nestins.

12-13 Iunie 1941

Peste 13.000 de romani au fost deportati in Siberia si Kazahstan
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 iunie 2011, 14:44 | mergi sus ▲
Lecţii pentru "andra_RU","luigi_RU","vladunduc-RU" = VIPERELE "polietnice" KAGHEBISTE:

Grigore Ureche: «Românii câţi se află locuitori în Ţara Ungurească şi la Ardeal, şi la Maramoraşu de la un loc sântu cu moldovenii şi toţi de la Râm se trag...».

MIRON COSTIN- "şi ţărâi noastre, Moldovei şi Ţărâi Munteneşti NUMELE CEL DIREPTU de moşie, IESTE RUMÂN, cum să răspundŭ şi acum toţi acéia din Ţările Ungureşti lăcuitori şi munténii ţara lor şi scriu şi răspundŭ cu graiul: ŢARA ROMÂNEASCĂ."

MIRON COSTIN- "Cum vedem că, măcară că ne răspundem acum moldovéni, iară NU ÎNTREBĂM: ştii moldovenéşte?, ci ŞTII ROMÂNEŞTE?"

Karl Marx: «Administratia RUSEASCA din toate judetele Basarabiei a ordonat sa fie arse orasele si satele in momentul apropierii inamicului. Acest ordin este cu atat mai ridicol, cu cat, dupa cum rusii inteleg prea bine, ROMANII basarabeni NU VOR REGRETA PLECAREA LOR mai mult decat românii din Valahia si Moldova...» (opere, ed. II, vol. 10, Moscova, 1958, p.495).

Karl Marx: «Taranul ROMÂN din Basarabia nutreste pentru «muscal» NUMAI URĂ» (K. Marx: Insemnari despre români, Bucuresti, 1964, p.167).

Friedrich Engels: «Finlanda este finlandeza si suedeza, Basarabia – ROMÂNEASCĂ, iar Polonia Congresului – poloneza (...). Aici nici nu poate fi vorba de unirea unor neamuri inrudite, care poarta numele de rus, aici avem de a face pur si simplu cu O CUCERIRE PRIN FORTA a unor teritorii straine, PUR SI SIMPLU cu UN JAF». (Opere, ed. v.22, Moscova, 1962, p.30-31).

F.A. Bronchaus, J.A. Efron: «Grupul ROMANIC este reprezentat de ROMANI (cca. 9.000.000) in Gubernia Basarabia (judetele Balti, Soroca, Chisinau, Orhei) si in judetele nistrene (Herson); aceasta populatie ISI APARA CU INSISTENTA LIMBA si chiar a românizat o parte din populatia ucraineana» (Dictionar enciclopedic, Sankt Petersburg, 1899).

L.S. Berg: «Moldovenii SUNT ROMANII care populeaza Moldova, Basarabia si o parte din guberniile Podolia si Herson; acestia populeaza in proportie nu prea mare si gubernia Ekaterinoslav» (Basarabia. Tara, populatia, economia. Petersburg, 1918).

N. Durnovo: «... toate scolile organizate in Basarabia au scopul de a transforma ROMANII basarabeni in velicorosi, ceea ce NU REUSESTE...» (Peterburgskie vedomosti, 27 mai (9 iunie) 1912).

Alexei Mateevici: «Mai inainte de toate sa stiti ca (...) FARA UNIRE NU VOM PUTEA DOBANDI NIMIC. Deci sa avem un gand, o inima, un ideal! Al doilea sfat e acesta. Lucrul drept poate inflori numai daca se intemeiaza pe idei drepte. Ei bine, daca ati luat asupra d-voastra sarcina de a lumina poporul, apoi trebuie sa dati poporului idei adevarate, caci altfel intreg invatamantul e fara rost. Da, suntem moldoveni, fii ai Vechii Moldove, insa facem parte din marele trup al românismului, asezat prin Romania, Bucovina si Transilvania (Aplauze). Fratii nostri din Bucovina, Transilvania si Macedonia nu se numesc dupa locurile unde traiesc, ci-si spun ROMANI. ASA TREBUIE SA FACEM SI NOI (Aplauze). Asta nu inseamna separatism, caci si cei din Transilvania, si cei din Bucovina, si cei din America se numesc tot români. Al treilea sfat pe care vi-l dau este: sa stati cu mare putere la straja intereselor nationale. Sa traim bine si cu strainii, dar sa nu tradam interesele noastre, caci altfel vom cadea pentru totdeauna..."

Alexe MATEEVICI :"... N-AVEM DOUA LIMBI si doua literaturi, CI NUMAI UNA, ACEASI cu cea de peste Prut. Aceasta se stie din capul locului, ca SA NU MAI VORBIM DEGEABA. (...) Noi trebuie sa ajungem de la limba noastra proasta de astazi numaidecat la limba literara ROMANEASCA» (Din cuvantarea rostita la primul Congres al invatatorilor moldoveni din Basarabia, care a avut loc la 25-28 mai 1917).

Ruben Budagov: «Numai pentru faptul ca I.V. Stalin aminteste «limba moldoveneasca» a aparut problema limbii moldovenesti de sine statatoare, desi majoritatea lingvistilor considera pana acum ca românii si moldovenii vorbesc aceeasi limba» (Voprosi iazakoznania, 1957, Nr.2, p. 154).

Rajmund Piotrowski: «... termenul de «limba moldoveneasca» are o istorie mai veche pe teritoriul Basarabiei. Acest termen a fost UN INSTRUMENT AL POLITICII IMPERIALE TARISTE, iar apoi al politicii imperiale staliniste-bolsevice. Menirea acestui instrument era de A IZOLA Basarabia, iar mai tarziu - Republica Moldova de la arealul ROMANESC» (Literatura si Arta, 31.08.1995).

Eugen Coseriu: «A promova sub orice forma o limba moldoveneasca deosebita de limba româna este, din punct de vedere strict lingvistic, ori o greseala naiva, ori o frauda stiintifica; din punct de vedere istoric si practic, E O ABSURDITATE si o utopie; din punct de vedere politic, e o anulare a identitatii etnice si culturale a unui popor si, deci, UN ACT DE GENOCID etno-cultural».

Ion Constantin Ciobanu: «(...) de cata intelepciune au dat dovada stramosii nostri ca au numit aceasta limba cu un cuvant neutru. LIMBA ROMANA! Doamne fereste daca aceasta limba s-ar fi nascut din uzurpare si s-ar fi numit dupa vreo regiune oarecare munteneasca, olteneasca, ardleneasca, banateana, bucovineana, moldoveneasca etc.! Atunci, s-ar fi vazut cum joaca dracul intr-un picior! Sintagma «LIMBA ROMANA» E UNIFICATOARE. Ea nu inalta, nu coboara, nu subapreciza pe nimeni, ea creeaza la toti condtii egale! Si TAIE o data si pentru totdeauna APA DE LA MOARA RATACITILOR» (Moldova literara, 18.VI.1995)

Declaratia Adunarii Generale anuale a Academiei de Stiinte a Republicii Moldova: «Adunarea Generala anuala a Academiei de Stiinte a Republicii Moldova confirma opinia stiintifica argumentata a specialistilor filologi din republica si de peste hotarele ei aprobata prin Hotararea prezidiului ASM din 9.IX.1994, potrivit careia DENUMIREA CORECTA A LIMBII de stat (oficiale) a Republicii Moldova ESTE LIMBA ROMANA. 29 februarie 1996».

Miron Costin: «Ca si noi, si muntenii se numesc ROMÂNI... RUMÂN este un nume schimbat in cugetarea anilor de la ROMÂN...» (Cronica polona: Despre limba moldoveneasca sau RUMÂNEASCA). La 1675 Miron Costin nu facea nici o diferenta, considerand limba moldoveneasca identica cu cea româneasca, ea fiind una a intregii suflari românesti.

Dimitrie Cantemir: «Inainte de toate, chiar daca acest (neam) a fost impartit in trei tinuturi de capetenie, totusi toti se cheama cu acelasi nume de ROMÂNI, DISPREŢUIND adica dand de-o parte NUMELE DE VALAHI, care le-a fost dat de catre popoarele barbare. Caci ROMÂNII care traiesc si astazi in Transilvania, deasupra fluviului Olt, in tinutul numit Maramures, nu-si dau numele de valahi, ci de ROMÂNI (martori imi sunt toti locuitorii tuturor natiilor din Transilvania). Cei din Valahia (pe care grecii din vremuri apropiate ii numesc ungrovlahi, iar noi, moldovenii, ii numim munteni – caci au luat in stapanire mai multe locuri muntoase) isi dau si ei la fel numele de ROMÂNI, iar tarii lor de ŢARA ROMÂNEASCĂ, adica in latineste: TERRA ROMANA."

Dimitrie CANTEMIR:"Noi, moldovenii, LA FEL NE SPUNEM ROMÂNI, iar limbii noastre nu dacica, nici moldoveneasca, ci ROMÂNEASCĂ, astfel ca, daca vrem sa-l intrebam pe un strain de stie limba noastra, nu-l intrebam: «Scis moldavice?», ci «ŞTII ROMÂNEŞTE?», adica (in latineste): «Scis Romanice»?

Mihai Eminescu :
"SUNTEM ROMÂNI ŞI PUNCTUM!"
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 iunie 2011, 14:49 | mergi sus ▲
Oricâtă manipulare şi venin anti-românesc scuipa viperele mankurte,ROMÂNII basarabeni SIMT ROMÂNEŞTE ! Iată mesajul unui ROMÂN din Chişinău postat pe 16 Martie 2011 pe net.
Este dovada că ROMÂNII REFUZĂ SĂ UITE CINE SUNT!

Cine sunt eu-SUNT ROMÂN

"Astăzi, 16 martie, sunt onorat să vă vorbesc din Chișinău. Dar altă onoare îți este ție oferită. Care onoare? Răspunsul vine cu această întrebare.

Cine sînt eu? Sunt român!

Așa este și vreau să țineți minte asta pe tot parcursul vieții. Eu voi cuceri ceea ce nu a fost cucerit! Înfrângerea nu va fi în crezul meu. Eu voi crede ceea ce alţii au pus la îndoială. Eu mă voi strădui să ridic prestigiul, onoarea și respectul neamului meu. Mi-am antrenat mintea şi trupul urmează.

Cine sînt eu? Sunt român!

Eu confirm faptul că adversarii mei nu se așteaptă să câștig, dar eu niciodată nu mă voi preda! Slăbiciunea nu are loc în inima mea! Eu voi privi spre camarazii mei, spre cei care m-au adus în această lume şi cei care m-au instruit şi voi lua putere de la ei.

Cine sînt eu? Sunt român!

Asemeni strămoșilor care și-au vărsat sângele pentru apărarea gliei străbune de pleava ce-a vrut să ne suprime, eu voi merge cu plăcere pe câmpul de luptă şi voi mișca, brăzda şi voi face tot ceea ce pot să ajung la țelul meu prin orice mijloace ce-mi stau la dispoziție și când voi ajunge acolo, violent voi nimici dușmanul meu și îl voi lăsa la pământ, pentru că el nu mă poate opri! Cultura, limba și credința îmi vor da putere!

Cine sînt eu? Sunt român!

De partea mea, am camarazi, camarazi care au fost cu mine prin sacrificii mari și mici, prin sânge, prin transpiratie, prin lacrimi. Niciodată nu-i voi lăsa să cadă, nu-i voi lăsa jos şi nu-mi va fi frică de nici un adversar, deoarece adversarul nostru nu ştie ce e în inima mea!

Cine sînt eu? Sunt român!

Nimeni nu mă va nega, nimeni nu mă va sfida şi nimeni nu-mi va spune cine şi ce sînt sau pot fi! Credinţa va schimba lumea mea! Ea a mutat continente şi ţări şi a pus omul pe Lună şi mă va susține în această bătălie!

Cine sînt eu? Sunt român!< /b>

Invingerea, retragerea, aceste cuvinte nu au loc în vocabularul meu. Nu înţeleg aceste definiţii! Eu nu înţeleg atunci când lucrurile merg rău! Eu nu inteleg greșelile, dar eu înțeleg altceva - înțeleg victoria şi înțeleg că niciodată nu voi lăsa mâinile jos! Nu contează cât de rău merg lucrurile, inima mea şi mintea mea vor purta corpul meu atunci când membrele mele vor fi prea slabe!

Cine sînt eu? Sunt român!

Urăsc pe mancurt! Urăsc separatismul maghiar! Zeci de ani sînt umilit în propria Țară, zeci de ani privesc pasiv drama neamului meu în așteptarea momentului când asta va lua sfârșit. Astazi va fi acel moment, nu mâine, nu saptamana viitoare, dar chiar acum, chiar aici, în casa ta și în Țara ta!

Cine sînt eu? Sunt român!

Istoria își va aminti de mine! Eu mă voi defini, voi scri propria mea laudă şi nimeni nu-mi va spune ce pot şi ce nu pot fi! Eu nu voi merge niciodată acasă, nu fără a da tot ce am și ce pot pentru cauza noastră! Mă voi renaște din propriul scrum asemeni păsării Phoenix și generațiile ce vor veni îmi vor urma exemplul. Era toleranței a luat sfârșit. A început o nouă era - o eră Pentru Patrie!

Cine sînt eu? Sunt român!"
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 iunie 2011, 14:52 | mergi sus ▲
Ei,cum e cu "polietnia" în mesajul acestui ADEVĂRAT ROMÂN basarabean din Chişinău?
Tovarăşi "andra_RU","luigi_RU","vladunduc" PROPAGANDIŞTI ai stragiei ruseşti de A BĂGA URA ÎNTRE FRAŢII ROMĂNI,transmiteţi-le STĂPÂNILOR VOŞTRI,Călăii Ocupanţi Ruşi că NU MAI POT FACE NIMIC pentru a bloca RE-UNIREA!
RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!
În lupta noastră dreaptă,cu Dumnezeu ÎNAINTE domnule Preşedinte Traian BĂSESCU!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 02 iunie 2011, 14:53 | mergi sus ▲
Vânătorul de forumişti KGB este un patriot adevarat. Din pacate, cred ca a ramas singurul. Daca nu pomeneai de "domnul presedinte T.B.", ar fi fost mai bine. In vipera asta perversa nu mai crede nimeni. Favorurile facute de el cetatenilor moldoveni au scop exclusiv aducerea voturilor pe care spera sa le primeasca partidul portocaliu plin de hoti incompetenti! Despre unificare, da-mi voie sa ma indoiesc total. Este imposibila o unificare a unor tari ce fac parte din confederatii statale distincte (recte CSI vs UE).
A comentat dan_ro 02 iunie 2011, 16:36 | mergi sus ▲
Andra_ro , exagerezi cu terminologia de "pruto-nistreni". Dar avand in vedere ca mai in gluma, mai in serios curentul moldovenist din RM promoveaza ideea de TRANSPRUTIA pentru teritoriul dintre Prut si Siret (ce ar fi trebuit sa fie, in opinia maldavanilor, parte a Moldovei Mari), pot trece cu vederea acuzatiile tale... In fine, raman de parerea ca discutam fara rost aici, pentru ca directia de dezvoltare a Basarabiei este clara: spre Est! Romania nu are resurse ca Germania Federala pentru a atrage energiile pro-unioniste spre ea.
A comentat dan_ro 02 iunie 2011, 16:45 | mergi sus ▲
1. Iubiţi-vă Patria – Moldova! Niciodată nu vorbiţi de rău ţara voastră. Rezistaţi obiceiului meschin, răspîndit la noi, de a critica pe toți și toate. Nu putem construi un viitor mai bun fără gînduri bune despre trecutul, prezentul şi viitorul ţării noastre.
2. Nu aduceţi ca exemplu alte ţări, dezapreciind propria ţară. Adică, în America totul este minunat, în Europa – formidabil, la noi, însă, totul merge prost. Posibil am rămas, în anumite sfere, în urmă, avem ce îmbunătăţi, însă critica sterilă n-o să ne ajute să depăşim situaţia, doar va genera pesimism şi lipsa dorinţei de autodezvoltare. Experienţa altor ţări trebuie studiată şi implementată, dar e inadmisibil să subapreciem posibilităţile noastre.
3. Еste imposibil să faci lucruri bune, gîndind negativ. Ţineţi minte, numai gîndurile pozitive despre viitorul ţării şi al poporului sînt capabile să genereze planuri de dezvoltare a personalităţii, a familiei, a afacerilor, a societăţii, care la rîndul lor să ducă la schimbări pozitive în viața noastră. Numai o persoană care crede în viitorul prosper al ţării sale poate făuri pentru şi întru această ţară − proiecte noi, locuri de muncă; se poate implica eficient în politică, este capabilă să promoveze idei noi în diverse domenii ale vieţii publice.
4. Fiţi optimişti, schițați planuri de anvergură, dar și de importanță locală. Este imposibil să realizezi ceva, fără a avea o idee clară despre aceasta.
5. Stabiliţi-vă obiective de lungă durată. Realizîndu-le – fixaţi-vă noi scopuri. O permanentă existenţă a scopurilor face viaţa plină de sens şi conţinut.
6. Nu aduceţi negativul vieţii cotidiene în familie. Încetaţi să discutaţi acasă în termeni negativi despre colegi, prieteni, cunoscuţi şi rude, chiar dacă aceștia greşesc. Discutaţi despre ceva frumos şi lumea se va colora pentru Dvs numai în culorile bucuriei.
7. Nu înjuraţi, mai ales în familie. Cuvintele urîte afectează sănătatea celui, care pronunţă aceste cuvinte, dar şi a celor din jur. Pentru un moldovan este inadmisibil să înjure în prezenţa copiilor şi femeilor.
8. Ţineţi minte, fericirea nu depinde de cantitatea banilor, de renume sau de recunoştinţă, de posibilitatea de a fi văzut pe ecranul televizorului sau de a defila pe podium. Fericirea depinde de durata şi frecvenţa emoţiilor pozitive, dăruite de lumea înconjurătoare şi de voi înșivă. Căutaţi în lumea ce Vă înconjoară motive pentru bucurie şi neapărat le veţi găsi. Ţineţi minte – emoțiile negative, trimise de Dvs. în spaţiu, se vor întoarce neapărat sub forma unei proaste dispoziţii sau boli. Aşa-i orînduită lumea.
9. Trăiţi aşa ca să nu incomodaţi alte persoane. Este un mare păcat să Vă îmbogăţiţi, creîndu-le oamenilor dificultăţi, pentru ca ulterior să le soluţionaţi contra unei remunerări. Parlamentari, funcţionari de stat, judecători, medici, lucrători ai poliţiei şi de alte profesii, care sînteţi în slujba poporului – ţineţi minte cît de importantă este atitudinea pozitivă față de Dvs. a oamenilor ce depind de voi. Ajutaţi oamenii, fiți onești şi Vă veţi găsi calea în viaţă.
10. Dăruiţi-le oamenilor atenţia Dvs., dragostea, bunăvoinţa şi posibilităţile Dvs. de a avea o viaţă fericită se vor înmulţi. Fiţi amabili, însă zîmbiţi nu atunci cînd trebuie, ci cînd doriţi să o faceţi.
11. Fericirea supremă pentru un moldovan – slujirea eficientă întru familie şi Societate. Ajutaţi, în măsura posibilităţilor, toti oamenii care Vă solicită ajutorul, indiferent de naţionalitatea şi statutul lor social. Ţineţi minte: nu sînt mulţi moldoveni pe pămînt, de aceea datoria moldovanului este să propună ajutor altor moldoveni, chiar dacă cel, care are nevoie de ajutor, nu vi-l cere.
12. Ţineţi-vă de cuvînt. Gîndiţi-vă, înainte de a promite ceva. Dacă aţi spus Da, atunci trebuie să vă ţineţi promisiunea! Dacă nu sînteţi sigur, trebuie să fiţi în stare să spuneţi Nu – este mai bine, decît, ulterior, să-i dezamăgiţi pe cei, care au contat pe ajutorul Dvs. şi au pierdut timpul.
13. Un moldovan adevărat nu strigă la fiecare colţ despre ajutorul acordat şi mai ales, despre o binefacere. Noi ajutăm din suflet, dar nu pentru a ne face publicitate. Trebuie să fim recunoscători pentru orice ajutor şi nu face să-i credem pe acei, care se străduie să expună în mass-media orice acţiune de binefacere.
14. Nu invidiaţi. Ceea ce aveţi – este marea Dvs. bogăţie personală, străduiţi-vă să o descoperiţi în sine. Posibil, că ea constă în cunoştinţele Dvs., pe care mulţi nu le posedă, în talentul de a găti gustos, a relata, a compune, a cînta, a prieteni, în bunătatea şi dragostea faţă de lumea înconjurătoare şi oameni, în calitatea de a crea o armonie şi o viaţă interesantă şi fericită în familie, chiar dacă nivelul de trai mai lasă de dorit. Căutaţi motive pentru a Vă stima pe Dvs. înșivă şi pe cei apropiaţi, le veţi găsi, cu siguranţă, întotdeauna. Ţineţi minte: e absurd să tînjeşti pentru cele nerealizate şi să faci pasiuni pentru cele irealizabile.
15. Fiţi mărinimoşi. Iertaţi greșelile neînsemnate şi jignirile, în primul rînd, acelor apropiaţi. Întindeţi primul mîna persoanei care v-a jignit, iertaţi-l pe cel, care nu mai prezintă pericol pentru Dvs. şi familia Dvs. Supărarea şi răzbunarea sînt sentimente, care distrug sănătatea şi personalitatea.
16. Nu iertaţi agresiunea (inclusiv cea informaţională şi psihologică), îndreptată contra apropiaţilor voştri, poporului şi ţării, crimele contra legii, trădarea, hoţia, lipsa dragostei faţă de pămîntul vostru şi memoria strămoşilor. Fiţi gata să ripostaţi, pentru a Vă apăra prin orice mijloace familia şi ţara de orice gen de agresiune.
17. Mîndriţi-vă de faptul că sînteţi moldoveni. Creaţi-vă stilul Dvs., moldovenesc. Păstraţi tendinţele moldoveneşti în modă, bucătărie, arhitectură etc. Nu căutaţi să imitaţi străinii, convingeţi tineretul să urmeze stilul moldovenesc acasă şi peste hotare.
18. Păstraţi tradiţiile şi obiceiurile moldoveneşti, răspîndiţi-le, mai ales printre tinerii. Marcați sărbătorile tradiţionale moldoveneşti aşa, cum o făceau strămoşii noştri. Informaţia despre aceasta o puteţi găsi la rubrica „Sărbători şi obiceiuri” a proiectului moldovenii.md.
19. Nu condamnaţi istoria voastră. În toate epocile au fost atît momente pozitive, cît şi negative. În aceste perioade au trăit strămoşii noştri – au făurit, au creat, au iubit, s-au bucurat ori s-au mîhnit. Blamînd istoria – blamaţi memoria strămoşilor noştri.
20. Nu vă ruşinaţi de originea voastră ţărănească. Printre strămoşii fiecăruia dintre noi neapărat sînt ţărani. Va veni timpul, cînd toţi moldovenii vor construi case şi se vor întoarce „la pămînt”. Ţineţi minte, cultura noastră s-a născut şi s-a păstrat la ţară. Un moldovan trebuie să ştie, că în limba noastră s-a păstrat vechiul cuvînt indo-european „ara” − a ara, de la care au provenit cuvintele „arian” şi „aristocrat”. Majoritatea familiilor aristocratice europene au rădăcini ţărănești.
A comentat nicu 02 iunie 2011, 19:46 | mergi sus ▲
Tavarişci "Nicu"-din Basarabia-un braţ SMULS CU TANKURILE DIN TRUPUL ROMÂNIEI nu va putea face nimeni,niciodată ALT STAT.
"R.M." e monstrul lui Frankenstein.
Doar că în cazul nostru Frankenstein a fost Călăul Stalin.Iar asistenţii care şi astăzi spală cu formol MUMIA "respubliki maldavski" sunt MANKURŢII Voronin,Filat,Lupu şi elevii lor:Mişin,Stati,Tkaciuc,Tabără,Dodon,Zina Teskovina.
Aceiaşi care "spală" şi mumia lui Lenin când de 9 Mai LING TĂLPILE OCUPANŢILOR RUŞI.
NOI SUNTEM ROMÂNI şi am fost smulşi de Ocupanţii Ruşi în 1812 de lângă FRAŢII ROMÂNI de peste Prut la fel cum şi ROMÂNII bucovineni au fost rupţi de către Ocupanţii austro-hungari la 1775.
Nu MUMIA RSSM ci România REÎNTREGITĂ este ţara noastră!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 03 iunie 2011, 15:41 | mergi sus ▲
Bagă la cap tavarişci "Nicu":
Noi ROMÂNII basarabeni :
ŞTIM CINE SUNTEM
şi
REFUZĂM SĂ UITĂM CINE SUNTEM!
****SUNTEM ROMÂNI şi REFUZĂM SĂ UITĂM că SUNTEM ROMÂNI!!!****
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 03 iunie 2011, 15:43 | mergi sus ▲
Tavarişci "Nicu"-dacă eşti MANKURT pentru că de mic părinţii şi profesorii te-au învăţat MINCIUNA RUSEASCĂ atunci mă doare sufletul pentru tine.
Daca eşti MANKURT pentru că deşi cunoşti ADEVĂRUL RÂNZA te face să continui cu MINCIUNA RUSESCĂ atunci mie scârbă de tine.
Dacă eşti MANKURT pentru că deşi ştii ADEVĂRUL,EŞTI PLĂTIT de Călăii Ocupanţi Ruşi să faci propagandă MINCIUNII RUSEŞTI atunci SĂ FII BLESTEMAT!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 03 iunie 2011, 15:44 | mergi sus ▲
"Nicu"-vrei "respubliKAKA maldavski"?
Fă-ţi 1000 de "respubliKAKA maldavski" NA SYBYR unde SUTE DE MII DE ROMÂNI basarabeni şi bucovineni ,buneii noştri AU ALBIT CU OASELE LOR tundra îngheţată!Dar tare mi-e că nici acolo nu-ţi va tihni!
SUFLETELE CHINUITE ALE BUNEILOR te vor urmări până în mormânt!
Blestemaţi să fiţi în vecii vecilor MANKURŢI SLUGOI AI OCUPANŢILOR RUŞI!
Blestemul ROMÂNILOR bucovineni pentru CALAII OCUPANŢI RUŞI:

“Cel care ne-o depărtat
Cel care ne-o departat
Moară vara de tunat
Moară vara de tunat
Să naibă nici lemn la cruce
Să naibă nici lemn la cruce
Nici la groapă cine-l duce
Nici la groapă cine-l duce
Să naibă loc pe pământ
Să naibă loc pe pământ
Şi nici ţarnă pe mormânt
Şi nici ţarnă pe mormânt »

Căutaţi pe YOUTUBE ,acest cîntec al Mariei Iliuţ se numeşte "Din Suceava-n Rădăuţi şi mai sus la Cernăuţi"
Cernăuţiul,Hotinul,Herţa şi CODRII COSMINULUI SUNT PĂMÂNT ROMÂNESC STRĂMOŞESC!
Bucovina de Nord E ROMÂNIA!
ACUM şi ÎN VEAC!
Praful şi pulberea să se aleagă de OCUPANŢII rusnaci şi haholi!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 03 iunie 2011, 15:47 | mergi sus ▲
***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA***
Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

***Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA,urmaşa DACIEI STRĂBUNE!!!!!***

Băgă la cap tavarişci "Nicu" "statalist-maldavanist"(trădător MANKURT):

***Destinul nostru al ROMÂNILOR basarabeni este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!***
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 03 iunie 2011, 15:49 | mergi sus ▲
Uite "Dan_ro" ce NU vei vedea niciodată la posturile TV din România sau Basarabia.
Poate vei înţelege mai bine ce luptă grea trebuie să dea Preşedintele Băsescu împotriva Ocupanţilor Ruşi şi cu slugile lor-propriile cozi de topor din PSD-PNL-KGB adică PCRM-PLDM-PD de peste Prut.
Iată ce ascunde COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă despre Preşedintele Traian Băsescu:

*A LUPTAT 6 ani cu CIORONIN să deschidă cele două noi consulate la Bălţi şi Cahul !
ACUM,în 2011 A REUŞIT să deschidă şi Consulatul din Ungheni.
*A promis SCHIMBAREA legii CETAŢENIEI,A SCHIMBAT-O!
*A promis PERMISE DE MIC TRAFIC,le-a ÎNFIINŢAT!
*A rezista PRESIUNILOR URIAŞE RUSEŞTI(vezi războiul gazelor,South Stream,santajul cu “secuimea”) şi NU A ABANDONAT Basarabia!
*A promis 100.000.000 de EURO Basarabiei,CU TOATĂ CRIZA din Ţara Mama,le-a oferit.
*A iniţiat INTERCONECTAREA reţelelor de GAZE şi CURENT ELECTRIC peste Prut SCĂPÂND Basarabia de ŞANTAJUL ORDINAR RUSESC cu gaze şi curent.
*A CONDAMNAT de la TRIBUNA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI Pactul Ribentrop-Molotov.
*A cerut RETRAGEREA ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE din Basarabia.
*A introdus în Strategia de Apărare a României PERICOLUL prezenţei ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE şi şi-a rezervat DREPTUL DE A INTERVENI INCLUSIV MILITAR în caz că Basarabia CERE AJUTORUL.
*A înfiinţat în Ţara Mama 5(CINCI!)noi centre unde SE POT DEPUNE ACTELE pentru REDOBÂNDIREA CETAŢENIEI ROMÂNEŞTI.
*A dispus DUBLAREA numarului de BURSE STUDENŢEŞTI pentru basarabeni.
*A obtinut MĂRIREA BURSEI pentru STUDENŢII ROMÂNI basarabeni
*A avut grijă ca MII DE COPIII ROMÂNI basarabeni să se bucure de TABERELE din Ţara Mamă(litoral,deltă,munţi)
*A sprijinit LICEELE ROMÂNEŞTI din Transnistria
*A trimis în Basarabia zeci de jandarmi şi pompieri cu toate echipamentele necesare şi astfel au fost salvaţi sute de ROMÂNI basarabeni
*A oferit Basarabiei ajutorul Ţării Mamă ROMĂNIA- 500 de TIR-uri cu materiale de construcţie pentru a reface până în iarnă 1000 de case distruse sau avariate
*Astfel ZECI DE TIR-uri cu SUTE DE TONE de saci de grâu,faină,zahăr şi ulei de gătit au ajuns la Obileni la sărmanii ROMÂNI basarabeni CARE AU PIERDUT TOTUL în urma catastrofei inundaţiilor!
Şi a facut asta în condiţiile în care,pe fondul inundaţiilor catastrofale care sufocau şi România, era "tocat" zilnic de COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă de peste Prut-Antena3-RealitateaTV
*Ţara Mamă plăteşte CEL MAI MARE PREŢ DIN LUME pentru gazele ruseşti(peste 500 de dolari mia de metri cubi faţă de 150 cât plăteşte Basarabia acum).Este UN PREŢ POLITIC pentru că Preşedintele Băsescu NU VA ABANDONA NICIODATĂ Basarabia în ghearele Călăilor OCUPANŢI RUŞI!!!
*NU A CEDAT şantajului RUSESC exercitat prin SLUGILE Franţa şi Germania şi a preferat ca Ţara Mamă SĂ NU INTRE ÎN SCHENGEN decât să ne abandoneze pe NOI,ROMÂNII basarabeni!

"Dan_ro"-acum ai înţeles(dacă ai avut intenţia asta)de ce Ocupanţii Ruşi îl consideră DUŞMANUL LOR DE MOARTE pe Preşedintele Băsescu:
Acum poate oricine înţelege de ce sunt pline forumurile de propagandişti ai urii ruseşti anti-româneşti!

Ei ştiu că Presedintele TUTUROR românilor va rămâne în istorie ca Băsescu din Basarabi RE-ÎNTREGITORUL!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 03 iunie 2011, 15:52 | mergi sus ▲
@Vanatorul d eforumisti KGB: Nu-l mai spala atata pe Basescu, pentru ca nu merita. E un fost ofiter obscur comunist, foarte siret si tradator. I-a tradat pe toti cei care l-au ajutat si sprijinit in acesti 20 de ani. A ramas laga el cu lingaii semianalfabeti. Promoveaza nulitatile pentru a le manipula usor dupa aceea, cu mintea lui agila. A distrus Romania de cand a preluat conducerea tarii in decembrie 2004. Daca si asta e unificator de neam si iubitor de romani (dupa ce i-a asasinat pe toti si continua asasinarea in masa din 2009 incoace, cu masurile lui de "reformare a statului"), atunci inseamna ca esti de pe alta planeta, stimabile. Du-te si pupa-l in qur, ca e contra rusilor! El e de fapt impotriva tuturor :)) Nu se intelege in vest decat cu Berlusconi, iar in est cu dictatorii republicilor CSI din Asia Centrala, care-i promit verzi si uscate in domeniul petrolifer! La pastele cailor, desigur! of of, mai, mai....
A comentat dan_ro 03 iunie 2011, 17:50 | mergi sus ▲
Iar au castigat comunistii sovietici in RM! SA VATRAIASCA, FRATILOR, VAD CA II IUBITI MULT DE TOT! :))))
A comentat dan_ro 06 iunie 2011, 07:36 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Istorie / Ştiinţă

(VIDEO) 11 ani în imagini: Construcția noii clădiri World Trade Center One
Sute de mii de fotografii au captat toate momentele de la construcția până la terminarea construcției noului World Trade Center One. Totul pentru a marca deschiderea Observatorului „One World” din New York, ce a avut loc în weekendul care a trecut.
Turnul de observație, situat pe etajele 100 și 102 ale clădirii, s-au deschis [...] mai mult
DOCUMENTAR: România și Sfântul Scaun - 95 de ani de relații diplomatice
România și Vaticanul au stabilit relații diplomatice, la nivel de legație, în anul 1920 când, la 1 iunie, a luat ființă Legația României pe lângă Sfântul Scaun. Titular al acesteia era Dimitrie C. Pennescu, în calitate de trimis extraordinar și ministru plenipotențiar, se arată pe site-ul Ambasadei României [...] mai mult
Asasinarea lui Lech Kaczynski
Pe 10 aprilie 2010, avionul care îi transporta pe președintele polonez Lech Kaczynski și pe alți 95 de demnitari polonezi în Rusia, pentru comemorarea victimelor masacrului de la Katyn, s-a prăbușit în apropierea aerodromului Severny din Smolensk (Rusia).
Accidentul aviatic a decimat o mare parte a elitei [...] mai mult
Misterele de la 11 septembrie
Misterele de la 11 septembrie demolează teoria conspirației susținută “oficial” cu privire la evenimentele de la 11 septembrie 2011 mai bine decât orice alt film documentar pe această temă. Află ce s-a întâmplat cu adevărat în cele trei clădiri în săptămânile dinainte de [...] mai mult
(VIDEO) Pamantul este o creatura vie, imagini NASA
Fiecare dintre noi am vazut imagini cu fenomene meteo extreme privite din spatiu. Cu toate acestea, niciuna dintre imaginile pe care le-ai vazut nu te-au pregatit pentru acest videoclip lansat de Studioul Stiintific de Vizualizare NASA. Folosind date reale, aceaste imagini descriu perfect cele sapte zile din anul [...] mai mult
Top 10 ţări din lume în care să faci afaceri GALERIE FOTO
Acestea sunt cele mai bune ţări din lume pentru a-ţi conduce afacerea, potrivit unui top realizat de firma de consultanţă în management Grant Thornron, scrie incont.ro.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1.Singapore. Este cel mai [...] mai mult
Comoară impresionantă descoperită la malul Mării Negre
Într-un oraş antic, asediat de romani, locuitorii au îngropat o mare cantitate de obiecte preţioase, pe care arheologii le-au descoperit abia recent, scrie realitatea.net. 
Peste 200 de monede (cel mai multe din bronz), podoabe de aur, argint şi bronz, precum şi vase de sticlă (obiecte rare şi valoroase [...] mai mult
(VIDEO) Secret dezvăluit de un artist: Harta exploziilor nucleare
Artistul Isao Hashimoto a realizat o animaţie video în care prezintă toate testele nucleare între anii 1948 şi 1998. Numărul impresionant, 2.053 de explozii nucleare, începe cu primul test al Proiectului Manhattan, numit Trinity, scrie realitatea.net.
Exploziile din videoclip nu cuprind şi presupusele teste conduse de Coreea de Nord [...] mai mult
A 8-a minune a lumii? Germania a inventat energia cu care va stapani Planeta
0% petrol, 0% energie electrica. Noul tip de energie poate fi usor considerat cea mai mare descoperire din istoria moderna. Audi chiar are in momentul de fata cheia viitorului.
Audi a gasit variante sintetice pentru benzina si motorina. Mai mult, dioxidul de carbon (CO2) risipit in atmosfera ar putea fi folosit pentru crearea acestui tip de energie.
Ca [...] mai mult
(VIDEO) Reclama pentru noul iPhone 5
Aseară Apple a lansat noul telefon iPhone 5. Acesta este mai subțire, mai ușor, dar și mai lung decât precedentul 4S. Vedeți atașat publicitatea pentru noul produs.
[...] mai mult

randat în 	0.6305 secunde