Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

19 aprilie 2024, ora locală: 18:41

 

“Moldova a impus României regimul de vize, deoarece... nu vrea să semneze tratatul de frontieră”, declară comunistul Petrenco

adăugat 24 iulie 2009, 10:08, la Politică

“Moldova a impus României regimul de vize, deoarece... nu vrea să semneze tratatul de frontieră”. Declarația aparține fostului vice-președinte al Parlamentului, comunistului Grigore Petrenco, lansată la 23 iulie în cadrul dezbaterilor televizate de la postul public “Moldova 1”.

Fiind întrebat de moderatorul emisiunii de ce Republica Moldova a impus regimul de vize cetățenilor români, dacă, potrivit declarațiilor procurorului general Valeriu Gurbulea, România nu a fost implicată în protestele din 7 aprilie, Petrenco a declarat: “Moldova a impus României regimul de vize, deoarece... nu vrea să semneze tratatul de frontieră. Iată când va fi semnat aceste tratat, vom scoate vizele pentru cetățenii României”.

Fostul vice-președinte al Parlamentului a mai precizat că, deși România nu a fost implicată ca stat la protestele din 7 aprilie, au existat unele tentative din partea grupurilor radicale.

La întrebarea moderatorului Mircea Surdu de ce a fost nevoie să fie impus regimul de vize cetățenilor unei țări din cauza unor așa-numite grupuri radicale, Petrenco a evitat să ofere un răspuns.

La 22 iunie procurorul general Valeriu Gurbulea a declarat în cadrul unei conferințe de presă că "România, ca stat, nu a participat la protestele din 7 aprilie. Au fost înregistrate doar unele forme. Spre exemplu, a fost un atac cibernetic asupra serverelor instituțiilor de stat din România, inclusiv încercări de trecere a frontierei moldo-române".

UNIMEDIA amintește că, anterior, președintele în exercițiu Vladimir Voronin a acuzat România că ar fi participat la organizarea acțiunilor de protest din 7 aprilie și a impus regimul de vize cetățenilor români. Ulterior, experții au precizat că decizia respectivă este una ilegală, deoarece hotărârea Guvernului de a impune regimul de vize nu poate fi superioară deciziei anterioare a Parlamentului, care anula vizele de intrare în Republica Moldova pentru toți cetățenii țărilor membre ale Uniunii Europene (România este membră a UE).

Autor: UNIMEDIA
Sursa: www.unimedia.md
nU MAI POATE rOMANIA CA REP MOLDOVENEASCA A IMPUS REGIMUL DE VIZE! rep moldoveneasca e ca un rahat pe care e bine sa-l ocolesti, dar pt sfidarea asta moldovanii vor plati scump! Romanii nu vor mai cumpara posirca moldoveneasca si nici un fel de marfuri moldovenesti iar o situatie conflictuala cu Romania va alujnga complet investitorii din moldova! Moldova a actionat unilateral impotriva Romaniei iar factura de plata se apropie!
A comentat marian 24 iulie 2009, 11:29
Tare ma tem ca la tot ce se intampla de fapt romania plateste o factura neachitata din vremurile cand a cedat basarabia rusilor ;))
A comentat pt marian 24 iulie 2009, 11:34
Bravo mai Petrenco, hai ca mi-ai placut...ha ha ha ha ha ha ha...nu vreti sa scoateti vizele pentru ca nu vrem noi sa semnam tratatul cu voi....ha ha ha ha......
Pai sa stii ca tratatul asta nu o sa-l semnam noi niciodata, caci nu avem de ce, se vede ca nu ai citit niciodata o carte de istorie, geografie sau literatura, caci daca citeai, te convingeai si singur ca Moldova a fost, este si va fi pentru totdeauna trup si suflet romanesc, un loc binecuvantat de Dumnezeu, unde traiesc in armonie si fara discriminare toate rasele si semintiile Europei. Daca tu sau oricine credeti ca ne vom uita fratii nostrii basarabeni, va inselati amarnic, caci orice ati face si orice ati incerca, noi tot ne vom ajuta fratiorii nostrii. Ei sunt sange din sangele nostru si suflet din sufletul nostru romanesc. Daca voi va credeti ca sunteti stapanii si voi aveti toate drepturile pamantului iar noi suntem sclavii vostrii fara nici un drept de apel, va inselati amarnic. Toti trebuie sa avem drepturi egale.
A comentat boss 24 iulie 2009, 12:00
Pentru toti pruto-nistrenii:


Boss si tu, celalalt pruto-nistrean! Eu chiar va rog sa mentineti vizele pentru romani inca un mileniu. Nu ne afecteaza chiar deloc. Ba din contra! Ne avantajeaza. Si ca mine gandesc cel putin 80% din romani.

Dar pe mine ma doare insa ca guvernul nostru actual nu interzice pruto-nistrenilor sa mai calce prin Romania. Asta as dori eu si multi alti romani, in special romanii moldoveni. Pentru noi sunteti niste dusmani straini, rusofoni si comunisti pe deasupra. Tot ce poate fi mairau pe lumea asta.

Voi, pruto-nistreni,i sunteti poate cei mai mari farsori, oricum cei mai mari impostori de pe fata pamantului in toata istoria lui. Va pretindeti moldoveni, dar voi sunteti pseudomoldoveni, sau mai corect spus sunteti orice, dar numai nu moldoveni, pentru ca moldovenii sunt romani, adica o ramura a romanilor.

Alegerile prezidentiale din Romania vor fi afectate in sensul ca vom alege presedinte pe cel care va fi cel mai antibasarabean. Vrem inca un gard de sarma la Prut! Nu dorim pruto-nistreni in Romania! Vrem legi clare antipruto-nistrene!
A comentat Flavius - Iasi 24 iulie 2009, 12:39
@ Flavius - Iasi / marian

EU nu inteleg un lucru care mi se pare foarte dubios si cudat daca voi sunteti asa impotriva basarabenilor oare de ce intrati pe Basarabeni.ro si comentati.
Mie daca nu imi place sa zicem rocul eu nu intru pe siteuri de rock sa comentez acolo.
Tare mii ca sunteti niste provocatori.
Acum chiar nu vreu sa lansez acuzatii, dar raspundetimi si mie la intrebare...
A comentat Sorin 24 iulie 2009, 13:28
Balaure din Iasi sa stii ca in rep moldoveneasca sint cam 1 milion de romani , 2 milioane de BOURI moldoveni si cam 1 milion de rusofoni! Eu cind injur pe moldoveni injur doar pe cei 2 milioane de dobitoci care se cred moldovani! Pe cei 1milion de romani care au avut ghinionul sa se nasca in rep moldoveneasca nu pot sa fac decit sa-i compatimesc sincer! Si tu sper ca te refer la bourii moldovenesti si nu la romanii din rep moldova pt ca cetatean moldovean a fost si Grigore Vieru si sotii Teodorovici si mai sint si multi altii care sint romani 100%! In schimb cele 2 milioane de boi ar trebui batuti cu biciul in fiecare zi si sa li se dea doar paie sa manince pt ca din cauza lor moldova a ajuns cea mai saraca tara din europa!
A comentat marian 24 iulie 2009, 13:49
Lsati-l pe saracul Flavius, nu vedeti ca nu a deschis in viata lui o carte de istorie sau literatura romana? :)) Cultura ii lipseste totalmente... ce altceva ar putea sa zica in astfel de conditii?
A comentat eu 24 iulie 2009, 13:55
Ma, Sorine! Iti raspund pentru ca pari un tip mai civilizat putin pentru un pruto-nistrean. Uite! Cand am ceva timp liber, eu mai citesc site-ul presa.ro, ziare.ro etc Citesc presa din Iasi si cea nationala, si asa am ajuns sa ma enervez la culme si cu productia tabloida pruto-nistreana. Deci nu sunt nici provocator si nici comunist. Mai bine mort decat comunist. Si ti-o spun din suflet. Noi toti suntem anticomunisti in Romania.


Dar multe tabloide ordinare din republicuta voastra polietnica si comunista (Saptamina de ex. cu escrocul comunist Mihail Viorel si altele si altii) au o atitudine sfidatoare sau jignitoare la adresa romanilor. Asa ca sfatul meu este sa stati dracului acolo la voi si sa nu va legati de tari si popoare straine.

Voi ne considerati dusmanii vostri de moarte, nu? Ei bine, noi credem ca pe un dusman trebuie sa-l tratezi cu un minim respect macar. Dar voi ne balacariti ca la usa cortului. In consecinta, nu mai continuati sa ne provocati pentru ca intr-o zi s-ar putea sa nu va mai lasam noi nepedepsiti. Stii vorba lui Creanga? Mai lasa-l in pace Ioane! L-as lasa eu, dar nu ma mai lasa el acuma!


In ceea ce ma priveste pe mine si inca multi colegi si concitadini, noi suntem hotarati sa pedepsim neobrazarea si grosolania mojiceasca pruto-nistreana. Adica daca noi va lasam in pace, voi de ce va legati de noi? Ce dracul, Doamne iarta-ma, au toti incultii si mujicii pruto-nistreni de se tot leaga de romani, atata timp cat romanii isi vad de treaba lor? Pentru noi, voi nu existati. Asa ca reciproca ar fi recomandarea noastra si pentru voi pentru a nu se ajunge la acte de razbunare. E clar acum, dom-le?
A comentat Flavius - Iasi 24 iulie 2009, 15:34
Marian, eu am in vedere pe toti mancurtii pruto-nistreni care barfesc si ponegresc romanii si Romania. Si sunt cam 90% din populatia de acolo. Am tot respectul pentru pruto-nistrenii civilizati, indiferent ca sunt rusi, gagauzi sau alte etnii. Daca ma trateaza cu respectul cuvenit unui reprezentant al unui popor strain, eu ii voi raspunde cu acceasi politete si respect. E clar?

Iar tu "eu" (nu inteleg ce inseamna acest pseudonim), te asigur ca stapanesc mai mult decat crezi tu istoria si literatura romana, oricum mult mai bine decat tine, straine! In primul rand sunt intelectual roman si am facut facultatea la Iasi, si nu la polietnicii tai pruto-nistreni, cei mai ilogici si nejudecati pe mapamond. Cu toata lipsa ta de educatie tipic pruto-nistreana, eu te voi respecta daca ne vei ocoli si nu vei veni niciodata in Romania. Nu ne cunosti, si nu va cunoastem! Asta e deviza!
A comentat Flavius - Iasi 24 iulie 2009, 15:46
flaviusssssssss....blea ma enervez tare pe un cretin ca tine...in p...da lui ... spunemi te rog ce oare inseamna 'mujik' pentru tine?Doar ca putini romani din Romania cunosc ruseste
A comentat regy 24 iulie 2009, 15:47 | mergi sus ▲
ai facut tu facultate cum a facut si cutul cela de afara,cretinule,caci un om cu studii are ceva logica citusi de putin in schimb tu nici o p...!Si esti tu roman cum sunt eu balerina,mancurtule!!!
A comentat regy 24 iulie 2009, 15:51 | mergi sus ▲
Regy, cauta in Noul Dictionar Universal al Limbii Romane si vei vedea ca inseamna "taran rus", iar prin extensie in argou are o conotatie de "om grosolan, om prost crescut, om crescut la ţăruş". Asta daca stii ce inseamna "ţăruş". Mai ai mult, regy, pana sa ajungi la nivelul unui roman. Poate prin anul 2100. Hai noroc, si sa nu mai stim unii de altii. Stati acolo in republicuta voastra pruto-nistreana si nu mai barfiti popoarele si tarile straine! Asta ca sa aveti surprize.
A comentat Flavius - Iasi 24 iulie 2009, 16:00 | mergi sus ▲
Flavius, stii bine ca nu-i adevarat in totalitate ceea ce spui. Basarabenii sunt si ei impartiti in opinii, exact ca si noi romanii din patria mama. Nu trebuie sa-i bagi pe toti in aceiasi oala. Cel putin acum, cand la putere in Basarabia este un guvern totalitar dictatorial comunist. Stii bine ca si cei mai multi dintre noi am fost indocrinati pe vremea lui Ceausescu, lipsiti de informatie si adevar de ajunsesem sa nu ne cunoastem adevarata istorie si cultura identitara romaneasca. Comunistii ne indoctrinau ca Dumnezeul nostru este Uniunea Sovietica, Marx, Engels, Lenin si Stalin. Abia dupa Revolutia din decembrie 1989 am avut acces la informatia reala si am redescoperit realitatea si adevarul. Asa ca e normal sa acordam circumstante atenuante fratilor nostri basarabeni acum. Deci, numai dupa 29 iulie cand poate se va schimba regimul comunist cu unul liberal, cand toti basarabenii vor avea acces la informatie si la adevarata lor identitate, atunci putem vorbi despre supararea romanilor pe fratii lor din Basarabia, doar in cazul in care acestia isi vor cunoste adevaratele origini si adevarata lor istorie si vor face afirmatii tendentioase in cunostinta de cauza. Oricum, in orice fel, basarabenii fie ei de origine romana sau moldoveneasca, tot fratii nostrii sunt. Numai ca unii dintre ei si poate nu din vina lor, nu constientizeaza deocamdata acest fapt si recurg pentru moment la afirmatii fara temei.
A comentat Boss 24 iulie 2009, 16:03 | mergi sus ▲
Rectific: Asta ca sa nu aveti surprize.


Vezi, regy, se confirma ipoteza mea ca sunteti mojici sau mujici. Adica cel putin tu te-ai dovedit un mujic grosier la culme, un individ crescut la tarus, la coada vacii. Rusine, pruto-nistrene! Iti faci neamul polietnic de ras. Asa te invata educatia, scoala ta ruseasca? Rusine, mujicule, si adio! Nu se merita sa discut cu ultimile creaturi mojicesti din Respublika Pruto-Dnestrovskaia! Dasfidania!
A comentat Flavius - Iasi 24 iulie 2009, 16:07 | mergi sus ▲
Boss, eu nu stiu de unde ai scos tu "perlele" astea!


"Stii bine ca si cei mai multi dintre noi am fost indocrinati pe vremea lui Ceausescu, lipsiti de informatie si adevar de ajunsesem sa nu ne cunoastem adevarata istorie si cultura identitara romaneasca. Comunistii ne indoctrinau ca Dumnezeul nostru este Uniunea Sovietica, Marx, Engels, Lenin si Stalin."

Eu am carti de istorie din timpul lui Ceausescu, imi spun si parintii, dar asemenea prostii nu am citit in ele si nu am auzit de la nimeni ca s-ar fi petrecut in Romania.

Inventezi, sau esti din Republica Pruto-Nistreana si doar banuiesti ca s-ar fi intamplat asa ceva.

Omule, pe timpul lui Ceasescu era cultivat un nationalism romanesc feroce. Ceva in stil rusesc. Adica tot ce era frumos, genial in lume era de sorginte romaneasca. Insusi Ceausescu era geniul Carpatilor. Aurel Vlaicu era primul . . . , Henry Coanda era tot primul .... , cam tot ce era nobil, dupa parerea lui Ceasca, era de provenienta romaneasca. Asa ca nu umbla tu cu fofarlica, ca nu tine. Mai intereseaza-te si convinge-te! Asta daca esti cat de cat . . . .
A comentat Flavius - Iasi 24 iulie 2009, 16:19 | mergi sus ▲
Nu te contrazic, ai si tu dreptate, era un comunism un pic mai romanesc, dar daca-ti aduci aminte doar ca un simplu exemplu, de manifestatiile de 1 Mai muncitoresc, de congresele partidului comunist roman, de ratia celor 2 ore pe zi in cursul saptamanii la TVR 1 si cele 3 ore sambata, de toate manifestatiile comuniste celebrate in timpul lui Ceausescu, toate erau presarate pe langa figurile "marcante" a secretarului general al partidului, tovarasul Nicolae Ceausescu si a savantului de renume mondial, academician doctor inginer Elena Ceausescu de care eram satui pana-n maduva oaselor si de catre afirmatii, poze, obiective de indeplinit ale Uniunii Sovietice, ale lui Lenin, Stalin, etc, etc.
Ceausescu facea vizite periodice la "stapanii" din Uniunea Sovietica, asa cum acum "Voro" face in Federatia Rusa, unde primea obiective de indeplinit "suport" si protectie in fata "imperialistilor capitalisti".
Eram indoctrinati, nu ne cunosteam exact adevarata istorie, pentru ca istoria pe care o invatam la scoala era scrisa si impusa de catre imperiul sovietic doar asa cum o vroiau ei. Nu mai spun ca in scoala eram invatati doar in spiritul sovietic si mai mult eram invatati sa ne lepadam si de biserica si religia noastra. Singurele informatii reale le aveam de la Europa Libera si de la parintii si bunicii nostrii si totul se facea sub imperiul fricii, pentru ca asa cum face si "Voro" acum, si militia si securitatea lui Ceausescu te aresta pe loc pentru orice remarca sau opinie impotriva lui sau a imperiului sovietic.
A comentat Boss 24 iulie 2009, 16:47 | mergi sus ▲
Flavius,hai frate,las-o mai moale cu Ceausescu -geniul Carpatilor !!!
Se vede de la o posta ca ai crescut cu cartile de istorie ale comunistilor de la Bucuresti,in care se urmarea cu predilectie sa se proslaveasca doar acei romani de sorginte romaneasca,gen Avram Iancu,Stefan cel Mare si Sfant,Mircea cel Batran,Mihai Viteazu ect,iar despre Regele Carol l care era de sorginte gernana,dar a participat la faurirea Romaniei Mari din 1918,nu se sufla o vorba .

La fel nu se vorbea nimic despre liderii partidelor tradionale romanesti de pana in 1946,care la fel au avut o contributie uriasa in faurirea acestei tari,pe care comunistii iau bagat in inchioare,multi dintre acei bravi romani gasindu-si sfarsitul acolo precum animalele.

Bre,omule sunt oltean ca si Ceausescu,dar cum draqul se gasisi sa-l "proslavesti" tocmai pe el,cand vorba aceea,daca astazi traim prost si nu mai avem elitele de altadata,e si vina lui Ceasca si a comunistilor sai care iau bagat in pamant doar pentru ca ,credeau intr-o alta DOCTRINA POLITICA decat ei sau tie ti se pare corect ce-au facut ?!

Bre,oameni buni,eu v-am mai zis voua,ca din dorinta voastra de a va jigni cat mai profund unii pe altii,ma refer la romanii de pe ambele maluri ale Prutului,debitati numai prostii,mai duceti-va sa mai luati o inghititura de apa,ca se pare caldura va afecteaza intelectul din ce in ce mai profund ! LOL !
A comentat micael 24 iulie 2009, 16:52 | mergi sus ▲
P/U Favius.Sa nu dea domnul sa ajungi tu Ieseanule sa traiesti cu rusul intro casa caci iti garantez suta la suta te rusificai nevrind,tu in loc sa intelegi ca fratii basarabeni au trait in mizerie unde limba rusa ti se baga pe git cu dea sila,unde daca nu cunosteai din romanele lui puskin sau altii,tie nu iti skotea media,ce tot vorbesti atitea prostii,de aveam posibilitate te invitam macar pe o saptamina in Basarabia si eram sa iti demonstrez ca nu toti sunt asa cum spui tu,credema frate...
A comentat regy 24 iulie 2009, 17:27 | mergi sus ▲
Boss, eu nu spun ca era bine pe timpul lui Ceausescu. Eu ti-am spus ca pe timpul lui se cultiva un comunism romanesc nationalist cu exagerarile de rigoare. Dar sub nici o forma nu se proslavea Rusia sovietica (URSS) sau liderii comunisti sovietici. Ti-am spus ca pe timpul acela tot ce era geniu pe glob, orice inventie majora trebuia sa aiba legatura si cu romanii. Iar o inventie romaneasca, oricat de mica ar fi fost, era ridicata in slavi.


Nu contest ca era exagerat, dar rusii nu-si aveau locul in comunismul romanesc!
A comentat Flavius - Iasi 24 iulie 2009, 17:50 | mergi sus ▲
Bre,Flavius,iara calci pe bec !
E ok,o sa-ti reimprospatez eu memoria,daca mai tii minte sarborirea zilei nationale pe 23 august,ca pe langa tablourile "maretului" conducator Nicolae Ceausescu (LOL ,ce caraghios suna acum) se aflau si tablourile cu Brevnej sau Stalin,daca nu ma insel,asa ca,hai sa nu fim mai catolici decat Papa ! :-)
A comentat micael 24 iulie 2009, 18:11 | mergi sus ▲
Flavius, hai sa nu ne pierdem esenta discutiei prin cuvinte, eu cred ca esti totusi un patriot si un roman care il doare de tara sa si mai ales de fratii nostii de pretutindendeni si te doare pentru ceea ce se intampla peste Prut. Ma doare si pe mine cand vad ce se intampla acolo si mai ales ca se cearta frate cu frate....Totusi intre romani si basarabeni nu exista decat o problema de perceptie a realitatii, noi romanii din patria mama pentru ca am avut acces la informatie dupa revolutie si am vazut adevarata fata a libertatii vedem mult mai bine realitatea, insa e de datoria noastra sa oferim informatii, sa sprijinim si daca e nevoie sa ajutam pe cei care poate sunt si ei acum asa cum eram si noi in comunism. Nu trebuie sa-i judecam si sa-i indepartam, ci trebuie sa-i ajutam neconditionat, caci fratii se ajuta oricat de greu le-ar fi, iar fratele ratacitor se va intoarce.
A comentat Boss 24 iulie 2009, 18:16 | mergi sus ▲
Boss mi-au placut cuvintele"Fratele ratacitor se va intoarce"suna super,sa speram ca asa si va fi...
A comentat regy 24 iulie 2009, 18:24 | mergi sus ▲
daca am ajuns ca 20% de vinitici sa ne hotarasca soarta bastinasilor vai si amar da capul nostri, unitiva odata dragi basaraben si dati sa dam o lovitura pe data de 29 iulie si sa ne hotarim soarta noastra in viitor !!!
A comentat vabo 24 iulie 2009, 18:38 | mergi sus ▲
Flavius, dupa primul comentariu pe care l-ai scris nu puteam sa-mi fac alta impresie... ma rog.. sper sa-mi fi creat eu o parere gresita..
A comentat eu 25 iulie 2009, 09:13 | mergi sus ▲
Boss, Romania este tara mea. Sunt din Iasi, deci prin traditie, prin parintii din care ma trag, prin educatie si toata fiinta mea eu sunt roman mai presus de orice. Si ma doare profund cand vad indivizii de peste Prut ca arunca cu noroi peste tara si poporul meu. Sunt coleric si vad negru inaintea ochilor cand vad cum acesti straini din stanga Prutului denigreaza si iau in deradere tot ce avem noi romanii mai sfant. Dar ma voi razbuna, fii sigur!


Multi tineri de pe aici ii condamna pe pruto-nistreni. Insa ei zic ca trebuie sa-i ignoram in totalitate si sa-i pedepsim dur cand vin la noi. Eu as vrea sa evit asemenea lucruri. Insa Ivan din Pruto-Nistria nu vrea sa inteleaga ca nu e civilizat si frumos sa barfesti tarile si popoarele straine. Sa auzim de bine!
A comentat Flavius - Iasi 25 iulie 2009, 16:09 | mergi sus ▲
am citit toate cu atentie ,,,doar una nu inteleg de ce atita ura de ce atita vrajba,,,stiu ca romanilor le este frica de rusi,,si ca ei cred ca aici este un haos total in privinta mafiei,,dar doresc sa le spun ca multi din basarabeni aspira la romania ca la o mama care isi apara copilul,,nu vreau sa spun ca sunt moldovean si ca vorbesc limba moldoveneasca fiindca in scoala am studiat numai limba romana si chiar neluind aceasta in consideratie vreau sa spun ca 1 plus 1 va fi tot timpul egal cu 2 asa si popoarele care au fost dezbinate de cotropitorii rusi...


A comentat basarabean 25 iulie 2009, 19:19 | mergi sus ▲
Din discutiile in contradictoriu s-au nascut marile descoperiri si inventii ale omenirii. Totusi, toate au timpul lor si vorbele grele vor piere pana la urma, inlocuite de cele dulci si de apropiere intre frati. Trebuie sa fim uniti, caci numai uniti vom fi mai puternici si invinge raul si Unirea se va infaptui fie ca vor pierde comunistii, fie ca vor castiga. Destinul nostru este sa fim un singur popor, o singura tara. Caci asta este vrerea Domnului. Frati romani si basarabeni, fiti uniti, ganditi, traiti, iubiti, luptati si respirati romaneste.
A comentat Boss 25 iulie 2009, 19:38 | mergi sus ▲
Basarabean,nu-i vorba de ura atunci cand vorbim mai necivilizat si ne ironizam intre noi,dimpotriva chiar in acele momente ne masuram fudulia si darzenia cu care ne exprimam si ne aparam in acelasi timp punctul de vedere,si chiar daca uneori mai sarim calul si ne porcaim de-a binelea,a doua oara cand ne vom reintalni ,ne vom gandii de doua ori inainte de a ne lovi cap in cap ca berbecii ! LOL!

Fii sigur ca atunci cand vom fii prinsi in neghina de catre straini,vom lasa la o parte aceste dispute sterile si ne vom unii fortele spre a ne pastra unitatea neamului si tara,dar pana atunci din plictiseala,rea credinta sau chiar prostie ne vom ingamfa care dintre noi este mai patriot,ca romani suntem cu totii ,asa ca fratilor nu va ramane decat sa reintrati in hora noastra ca numai asa va veti redescoperi neamul si fratii! LOL !

Imi place de voi basarabenilor, ca in ultimul an ati evoluat foarte mult si nu mai aveti nicio retinere in a raspunde vreun smecher din Patria Mama pe limba sa !
Tineti-o tot asa ca sunteti pe drumul cel bun !:-)
Daca va veti poticni din cand in cand,eu voi fi aici spre a va da putin din rautatea cu care trebuie sa-i puneti la punct pe cei care nu va considera inca romani ! :-)
A comentat micael 25 iulie 2009, 22:28 | mergi sus ▲
Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 25 iulie 2009, 22:35 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.1766 secunde