Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 martie 2024, ora locală: 08:38

 

Moldova nu vrea ca România să-i fie frate mai mare

adăugat 29 ianuarie 2009, 11:34, la Ştiri de Top

După ce în timpul vizitei oficiale a ministrului român de Externe la Chişinău autorităţile moldovene s-au arătat prietenoase faţă de România, preşedintele Voronin s-a întors la vechile metehne şi a respins ajutorul Bucureştiului în negocierile cu UE.

Preşedintele Vladimir Voronin a declarat marţi pentru RIA Novosti că Republica Moldova nu are nevoie de avocaţi şi nici de fraţi mai mari. "Ei (România - n.r.) spun că sunt avocaţii noştri la Bruxelles, pentru promovarea Republicii Moldova în UE", a declarat Voronin. "Însă noi am declarat hotărât că nu avem nevoie de avocaţi şi de fraţi mai mari. Suntem pregătiţi să trecem de sine stătător etapele de integrare europeană, fără intermediari. Vom coopera cu Bucureştiul, însă doar prin Bruxelles, conform regulilor şi principiilor UE", a conchis preşedintele comunist.

Voronin a ţinut să menţioneze şi că vizita ministrului Diaconescu şi apropierea alegerilor parlamentare ce vor avea loc în aprilie au reactivat aripa politică pro-românească.

"În opinia mea, Bucureştiul a lăsat să se înţeleagă prin această vizită că faimoasa «axă basarabeană» este o prioritate pentru el. Ţin să semnalez că, înaintea alegerilor parlamentare moldovene, aripa politică proromână cunoaşte o revenire, iar această carte va fi jucată în timpul acestor alegeri", a explicat preşedintele a cărui ţară deţine preşedinţia CSI.
În cadrul aceleiaşi videoconferinţe organizate de agenţia rusă RIA Novosti, Voronin a afirmat că refuzul Bucureştiului de a semna tratatul de bază şi tratatul de frontieră influenţează negativ relaţiile bilaterale dintre cele două ţări şi generează discuţii inutile.
"Dacă aceste documente ar fi semnate, s-ar deschide mai multe oportunităţi şi pentru partea moldovenească, şi pentru partea română", a spus Vladimir Voronin şi a adăugat că este gata să semneze imediat aceste acte. "Eu sunt gata să le semnez astăzi. Unde este partea română? Aduceţi partea română!"

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, s-a aflat joi, 22 ianuarie, într-o vizită de lucru la Chişinău, în cadrul căreia a purtat discuţii cu preşedintele Vladimir Voronin, cu ministrul de Externe, Andrei Stratan, cu primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, şi cu lideri ai unor partide de opoziţie. Diaconescu şi omologul său moldovean au declarat că există perspective pentru a găsi o soluţie şi un numitor comun pentru semnarea tratatelor bilaterale.

Săptămâna trecută, în cursul primei vizite pe care noul ministru de externe Cristian Diaconescu a făcut-o la Chişinău în această calitate, şeful diplomaţiei moldovene, Andrei Stratan, a respins denumirea, atribuită adesea României, de "avocat" al Republicii Moldova la UE, vicepremierul moldovean arătând că cere doar susţinere de la "partenerii români" pentru aprofundarea relaţiilor cu UE.

După întrevederea de joi cu Andrei Stratan, Diaconescu a declarat că este timpul ca România şi Republica Moldova să treacă la relaţii "moderne", prin care să dezvolte proiecte comune în folosul cetăţenilor români şi moldoveni. În plus, potrivit lui Diaconescu, România rămâne unul dintre cei mai puternici susţinători ai consolidării relaţiei Republicii Moldova cu UE prin semnarea unui nou Acord de Asociere.

Autor: Adrian Deoanca, Cotidianul
Sursa: cotidianul.ro
Ce poti sa-i reprosezi?
E Voronin. Frate chiar daca esti contra Romaniei, chiar daca esti un comunist imputit, pentru ce sa respingi un ajutor? Pentru binele tarii te-ai gandit vreodata omule? La urma urmei chiar daca esti talhar, niciodata nu te-ai gandit ca dintr-o tara bogata ai mai multe de furat? Si tie ti-i mai bine si noua macar putin!!!!
Scapa-ne Doamne de prosti, ca tare e greu de trait intre ei!!!
A comentat 300 29 ianuarie 2009, 12:50
Nici nu poate fi Romania frate cu o populatie straina de spiritul romanesc si de limba romana. Suntem tari diferite si chiar inamice, Iar eu sper ca guvernantii romani se vor trezi in curand si vor da o replica pe masura dictatorilor comunisti din Basarabia.
A comentat Balaur 29 ianuarie 2009, 14:21
Eu cred ca asta nu s-a gandit niciodata pt. binele tarii, ci pt. binele sau. Pe cine trebuie tu sa ajuti, nu pe tara ta, borhotule? "Va fi mai bn pt. RM dk anul acesta ve-ti alege tot comunistii". Da-ti peste bot, hotule si gandeste cu dovleacul acela al tau comunist, inainte de-a manca la *****. Ne dai de rusine, nesimtitule, trezeste-te, deschide ochii si vezi ce se intampla in tara asta! Ce esti, esti presedinte sau ra**t?! Sper ca din primavara nu vei mai fi, id***ule! Mai vrei sa voteze lumea comunistii? Nici nu te gandi bade Vadim. Mai ai sperante? Nu mai spera aiurea. Sunt doar iluzii... ZDOHNEASCA VORONIN, TRAIASCA DORIN CHIRTOACA! E adevarat ca Chirtoaca nu a facut inca aproape nimic, dar macar nu ne-a dat de rusine in asa hal. Ii vine un ajutor si acesta il refuza ca im*****ul. Cat iti iubesti tu tara nemernicule? Cine vrei sa te voteze? Numai ma-ta, dk mai traieste (cred ca nu). Dar dk nu-i ma-ta te-or vota numai mosnegii, pt. pensie... Asa se spune, ca comunistii dau pensii mai mari, dar eu nu cred. Ce faci cu asa bani? Platesti lumina, gazul, telefonul, apa, ecc. si ramai cu nimic. Asta este si situatia rudelor mele, care nu pot sa ajunga la sfarsitul lunii doar cu atatia bani. Trist, dar adevarat... De rasul lumii tara asta cu "matale" pe tron, Voronin. Da-te jos nemernicule, ca nu meriti sa stai acolo. Om de 2 bani... Rusine sa-ti fie, nu esti in grad sa ajuti o tara, numai tu sa traiesti boiereste si sa ai ce "crapa" fara sa-ti pese de cei care-au ramas sa sufere din urma ta... :-( Esti un om fara inima...

Asta ar trebui impuscat... Nu merita nici macar sa traiasca, nemernicul.
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 29 ianuarie 2009, 14:42
Nu suntem tari inamice, Balaure. Voronin vrea sa fim, dar poporul nu vrea. Este un nemernic care strica prietenia si dintre tarile vecine, ca sa aiba numai el, ca doar nu i-a ajuns niciodata. Balaure, te rog eu, nu crede ca suntem dusmanii vostri, suntem cei mai buni prieteni, doar ca Voroshka vrea sa ascunda acest adevar. Nu stiu ce vrea el sa faca si la ce vrea el s-ajunga, dar cred ca nu mergem inspre bine.

Ne mai ajuta D-zeu sa intram in UE cu asa un presedinte? Cine stie...
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 29 ianuarie 2009, 14:51
Lilly,crede-ma ca nu exista absolut nicio speranta sa aderati la UE cu cripto-comunistii la putere,indiferent cat de tare s-ar forta Bucurestiul sau pe cine ar incerca sa mituiasca ca sa va avem langa noi,este imposibil acest lucru pentru o societate controlata de o mana de oameni este total incompatibila cu legile de baza ale democratiei occidentale.
Ma doare sufletul ca iti spun aceste cuvinte,dar este purul adevar !
Si nu uitati ca Voronin si slugile sale rusofone cripto-comuniste nici nu vor sa auda de o eventuala aderare la NATO,iar daca refuzi NATO,n-ai cum sa intri in UE,pentru ca marea majoritate a tarilor europene sunt membre NATO sau au relatii privilegiate cu americanii,printre care cea cunoscuta facilitate intre americani si europeni este lipsa vizei pentru calatorii sau in interes de serviciu pe o parte sau cealanta a Atlanticului,iar anul acesta speram sa se deschida portile americane si pentru noi cei din Patria Mama .
A comentat micael 29 ianuarie 2009, 15:50
sa nu cautam dreptatea ca pana nu cade sistemul comunist de la conducere Moldova o va duce rau. Doar poporul il poate inlatura. Drept exemplu sa luam protestul D-lui Matasaru de astazi. Un om care lupta cu sistemul comunist si cu instrumentul acestuia denumit MAI. e de ajuns faptul ca are curajul. CURAJUL NOSTRU VA FI VOTUL LA ALEGERI si eventual RASTURNAREA COMUNISTILOR DACA FALSIFICA REZULTATELE ALEGERILOR. sa nu uitam ca suntem romani si ca pentru ideia unei tari prospere au luptat multi precum marele scriitor Grigore Vieru. In amintirea lor si pentru binele nostru trebuie dati jos comunistii si pe linga asta trasi la raspundere penala cu tot cu organele de politie. sa mai stea la puscarie alaturi cu cei pe care ii baga ei acolo pe drep sau pe nedrept. JOS DICTATURA COMUNISTA !!!
A comentat dreptatea 29 ianuarie 2009, 16:34
Da, Micael, acelasi lucru spuneam si eu. Cu comunistii RM nu va intra NICIODATA in UE. False sperante. De aceea spuneam eu: cine stie dk vom intra vreodata in UE cu aceasta situatie, cu Voronin pe tron... Voronin e un pork, un idiot, un nemernic hapsan, un borhot, un nesimtit... Nu stiu cum sa-i mai spun. Sunt multe adjective pt. a-l caracteriza. Este cineva impotriva mea?
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 29 ianuarie 2009, 16:48
asa sunt imputiti de comunisti se cred mari si tari si fac din tara lor (cred ei k e a lor) o conserva in care sa domine si sa traiasca ei bine nu sau gandit niciodata la populatie..........RM in UE un vis cu Voronin presedinte niciodata.....
A comentat mik 29 ianuarie 2009, 19:41
Prinţeso, poate ai dreptate, dar Voronin de cine a fost ales? Doar nu l-am ales noi românii! Preşedintele şi guvernul unei ţări reprezintă chintesenţa voinţei tuturor locuitorilor care o populează. Aşa vor basarabenii, aşa le place să fie în ţara lor, aşa să trăiască. Cum şi-au aşternut, aşa să doarmă.

România ar face bine să ignore în totalitate existenţa Basarabiei şi a basarabenilor. Să oprească acordarea cetăţeniei, pensiilor şi a altor facilităţi unei populaţii rusofone duşmănoase şi răuvoitoare la adresa noastră. Noi românii avem drumul nostru şi greutăţile noastre, şi nu trebuie sub nici o formă să ne încărcăm şi cu greutăţile unei ţări străine.

Iar voi basarabenii ar trebui să vă purtaţi crucea cu demnitate, şi să renunţaţi la toate pretenţiile de cetăţenii, pensii şi toate celelalte facilităţi acordate de statul român! Aţi muncit pentru Basarabia şi Rusia, de la guvernul comunist basarabean şi de la Rusia cereţi-vă pensii, cetăţenii şi alte drepturi!
A comentat Balaur 29 ianuarie 2009, 20:53
Balaure,ai memoria scurta sau nu o ai deloc !
Ia spune-mi daca ai habar desigur cum au ajuns nazistii in Germania la putere in 1930,oare nu cumva prin cea mai democratica cale a votului liber consimtit ?!
Asa ca nu trebuie sa le scoti ochii cu asta pentru simplu fapt ca accidentele pur si simplu se intimpla chiar si in istorie.
In concluzie nu te mai lua de basarabeni de pomana ca esti varza !!
A comentat micael 29 ianuarie 2009, 22:06 | mergi sus ▲
Micael, eu am memorie mai bună decât crezi tu, dar tu nu judeci deloc sau, cel puţin, nu judeci logic. Pentru greşeala votului lor, germanii au plătit şi încă mai plătesc şi azi. Deci logic, pentru greşela votului lor, basarabenii au plătit, plătesc şi încă vor mai plăti mult timp. De ce eşti aşa greu de cap? Ştiam că oltenii sunt iuţi la mânie, dar nu ştiam că sunt şi grei de cap!
A comentat Balaur 29 ianuarie 2009, 22:12 | mergi sus ▲
Bai balaure,tu chiar esti idiot.Esti limitat,nu vezi mai mult de varful nasului.Nu stiu a cui trompeta esti,dar esti penibil.Si eu sunt moldovean(bucovinean),din Suceava.Si sunt sigur ca basarabenii sunt romani.Multi nu stiu,poate,inca...Asa ca ar trebui ajutati sa stie cine sunt,nu jigniti,si improscati cu noroi.sa-ti fie rusine!...
A comentat George 29 ianuarie 2009, 22:12 | mergi sus ▲
Ceva ma face sa cred ca tot comunistii vor castiga si isi vor impune presedintele, oricare ar fi el. Asa e lumea la noi, multi vorbesc si cand vine vorba de vot ori nu merg ori voteaza cu majoritatea. Apropo sa nu uitam ca in tara sunt foarte multi batrani care voteaza comunistii. Si pana la urma toata clasa politica e comunista, nu vedeti ca in Romania PSD s-a aliat cu PD-L.
A comentat al gore 29 ianuarie 2009, 22:18 | mergi sus ▲
Al Gore,nu confunda PSD-istii de la Bucuresti cu cripto-comunistii de la Chisinau ca atunci al trebuii ca macar sa-ti schimbi Nick-ul ca habar n-ai ce vorbesti

Balaure,deja ai devenit penibil,te pun la punct chiar cei din zona ta,asa ca nu mai trebuie sa ma obosesc si eu ! :-)
A comentat micael 29 ianuarie 2009, 23:03 | mergi sus ▲
IMPARATIA DICTATURII BOLSEVICE lui voronin. Distrugerea metodica a poporului ROMAN din Rep.Moldova. Valetul strategiei geopolitice OCUPATIEI Rusiei.
A comentat Petrica 30 ianuarie 2009, 02:28 | mergi sus ▲
Balaure, Voronin a fost ales de batranii care au ramas in tara, ca nu cred ca lumea va lasa serviciul si se va intoarce acasa de peste hotare pt. a vota. Acum numai batranii il voteaza pe Voroshka "pt. pensii mai mari", asa se spune, ca "numai el da pensii majore". Au ramas putini tineri in tara, de-aceea de tipul care "stau cu picioarele pe pamant" si vad numai ei care e realitatea tarii, si putinele lor voturi n-ar putea sa-l aduca pe Chirtoaca la putere, si, tot "mosnegii" o sa castige, din pacate... Iti fac un exemplu: cu cativa ani in urma, cand o matusa de-a mea l-a votat pe Voronin, am intrebat-o de ce. Stii ce mi-a raspuns? Cred ca ti-ai dat deja seama. Pt. ca Voronin da pensii mai mari si il voteaza toti (mosnegii). Pe mine 2 lucruri ma impiedica sa votez: sunt peste hotare si nu pot sa ma intorc acasa de una singura, si apoi am doar 14, ani, va trebui sa mai astept. Dk nu, l-as vota cu mare drag pe Chirtoaca. As vrea chiar sa vad care este diferenta intre Voronin si Chirtoaca, si dk aceste va face ceva pt. tara. Nu toata popolatia il vrea pe Voronin, la mosnegi asa le place sa traiasca, la ceilalti nu. Asa ca nu ne ramane decat sa speram ca anul acesta mosnegii se vor trezi si vor vota omul potrivit. Altceva n-avem ce face, caci cum am spus, votul celorlalti, foarte putini care vad realitatea din aceasta tara, nu-l va putea aduce pe Dorin la putere. Nu confunda poporul unei tari cu presedintele acestuia... sau esti si tu poate ca Voronin, sa ai numai pt. tine si la altul sa nu dai. Sper ca nu, Balaure. Vezi ca esti un om cu 10 fete? Voi ne-ati folosit pt. a intra in UE ca nu aveati destula populatie si ne-ati facut cetatenie romana la multi dintre noi. Si mama si-a dat seama de asta cand si-a facut pasaport roman. De ce ne-ati furat oamenii nostri si de ce n-ati pus tiganii la treaba, :-)) ca doar le place sa faca "o turma de copii"? Asa intrati in UE cu toti tiganii si nu cu oameni de treaba ca basarabenii, ca doar meritati. E adevarat ca nu ne obliga nimeni sa ne facem pasaport roman, dar ne-ati "momit" ca sa puteti intra in UE, si asa ca acum TREBUIE sa ne ajutati, caci situatia in care va aflati acum este datorita basarabenilor.
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 30 ianuarie 2009, 04:10 | mergi sus ▲
si tu micael si tu balaure aveti partea voastra de dreptate,dar ar fi cazul sa nu va mai certati pu k oricum nu se rezolva prblemile si criza din Basarabia astfel,dak in 1989 cei de peste Prut si cu astea ai nostri ar fi discutat astfel atunci nustiu unde ar fi ajuns,mai potolitiva fratilor....
A comentat rosa 30 ianuarie 2009, 09:07 | mergi sus ▲
Balaur ai dreptate, e crucea noastra, si voi romanii trebuie sa nu ne bagati in seama.
Ai dreptate, romania trebuie sa ignore Basarabia si sa nu ne mai acorde cetatenia.
Stii de ce sunt de acord cu asta? Fiindca sunt prea multi in Romania ca tine. Fiindca daca ne vom uni atunci astea ca si tine se vor bate joc de basarabeni si ne vor face de kkt la orice ocazie. Din cauza ca putem vorbi ruseste voi ne urati. Ce poate fi mai prosteste? Deci ca urmare sunteti mancurti neinteligenti. Nu toti, doar cei care judeca ca tine Balaure. Si tare ma tem ca sunteti majoritatea.
Decat asa frati, mai bine dusmani. Fratii se ajuta unii pe altii dar nu se urasc intre dansii.
Sunteti niste egoisti, parveniti, care de pomana au intrat in UE si va mandriti extrem de asta. Repet eu nu vorbesc de toti romanii ci doar de astea ca Balaur. Voi nu va incordati creierul (care din pacate e mic ca la gaina), de ce la noi e asa o situatie in tara. Dar in schimb ne criticati cu cea mai mare placere.
Balaure, spune-mi te rog numai asa cu mana la inima in perioada lui Ceausescu, tu sau parintii tai, indrazneau sa zica ceva de rau partidului? La televizor aratau altceva decat partidul si pe Ceausescu? Daca ieseai in strada sa protistezi, te tinea-i macar 10 min fara ca sa vina jandarmeria si sa te duca la duba? Daca imi zici ca puteai atunci te scuip in fatza fricosule.
Acuma balaure, gandeste-te ca la noi in tara e asa. Nu e atat de naspa cum o fost pana in 1991 dar cenzura la televizor e aceeasi.
Acuma gandestete boule, ca la sate e mai mult de 50% din populatia tarii. Si toti acesti oameni au un singur post de televiziune la care arata NUMAI pe comunisti in cele mai favorabile pozitii. Alta informatie ei nu au.
Si cum crezi pe cine ei voteaza? Pe cei mai buni, dar care-s cei mai buni? Daca ei stiu numai de comunisti? Voteaza ca niste mancurti e adevarat. De altfel tu la fel omule ai fi votat daca te-ai fi aflat in acel mediu. Fiindca ca si tine, oamenii aia nu pot judeca logic. Vrei un exemplu? Tu te-ai gandit bine cand la referendum ai votat pentru UE? E adevarat sunt multe plusuri! Dar conditiile care le-a impus romanilor UE-ul tu le-ai analizat bine? La ce consecinte pot aduce in viitor? Sau tu ca si babele noastre batrane voateaza comunistii pentru pensie si nu se gandesc la tara deloc?
Eu m-as fi gandit de 10 ori pana a fi de acord cu UE! Acuma ne avantajeaza dar PE VIITOR??? Te-ai gandit omule? Nici macar in cap nu ti-a venit boule. Vezi? Esti tot asa de mancurt ca si puplatia noastra.

Noi suntem Romani! Toti inclusiv cei din basarabia. Dar pana nu-mi demonstrati mie ca majoritatea din voi NU SUNT ca Balaur eu voi fi contra unirii. Eu nu vreau sa fiu injosit, si nu vreau sa-mi fie injosit nici rudele mele. Pentru asta eu voi lupta. Eu sunt Roman din calcai, m-am nascut in basarabia. Ma mandresc ca sunt roman! Dar eu si judec. Nu vreau unire cu orice pret.
Nu ne ve-ti ajuta, vom da comunistii jos si singuri. Cu propriile fortze. Cu timpul...
Nu ne ajuta fratii atunci Dumnezeu sa ne ajute.
A comentat 300 30 ianuarie 2009, 11:01 | mergi sus ▲
Vorbiti prostii! Atat cei din dreapta, cat si din stanga Prutului! Voronin nu vrea decat sa introduca motiv de cearta intre noi si se pare ca-i reuseste de minune! Trebuie sa fim constienti ca Europa nu ne vede cu ochi prea buni, nici pe noi, din dreapta, dar nici pe voi, din stanga! Pana la urma e normal, suntem acelasi neam si eoarecum firesc sa ne priveasca la fel! Eu ii inteleg pe acei europeni care ne privesc cu dispret. Nu poti exporta tiganie (ma refer la mizerie si nu la neamul tiganesc), furt si lene si europenii sa te primeasca cu bratele deschise! La fel, inteleg scepticismul unora dintre romani fata de basarabeni. Nu se poate sa alegeti un conducator de neam antiroman, sa vorbiti mai mult ruseste decat romaneste (nu am nimic impotriva limbii ruse, dar daca esti roman, atunci trebuie sa vorbesti mai mult romana) si sa exportati tot felul de ciudati (ma refer la persoane ca temutii raketzi) si sa va asteptati ca toti romanii sa isi deschida bratele! De aceea scepticismul europenilor fata de romani si respectiv al romanilor fata de basarabeni pare a fi intrucatva normal si justificat! Imi pare rau, dar aceasta este realitatea zilelor noastre! Bafta tuturor!
A comentat ALEC-BM 30 ianuarie 2009, 12:41 | mergi sus ▲
Ai grija de picioarele tale domnule "anti-romano-basarabean". s-ar pute sa ti le perzi cu tot cu "celle 7 capete ale tale de balaur
A comentat Gregorian Bivolaru 30 ianuarie 2009, 12:44 | mergi sus ▲
Referitor la domnul Voronin: stiu prea bine ca cateii tai de la SIS, monitorizeaza permanent acest site. de aceea vreau sa le transmit prin intermediul acestui site un CALDUROS "FAQ"
A comentat Gregorian Bivolaru 30 ianuarie 2009, 12:48 | mergi sus ▲
si ii invit pe dinsii(sis) si pe dumneata la colhoz adica sa facem o spirala
GANDONILOR
A comentat Gregorian Bivolaru 30 ianuarie 2009, 12:52 | mergi sus ▲
Voronin si ai sai si-au luat prea mult nasul la purtare. Puterea de la Bucuresti inchide ochii si sprijina in continuare Republica Moldova cu orice risc, in orice situatie! Cu cat Bucurestiul accepta tacit ceea ce face Voronin, cu atat el se crede mai puternic si declara mai multe tampenii! Eu cred ca pentru o vreme, pentru binele noastru al tuturor, Romania ar trebui pur si simplu sa rupa relatiile diplomatice Republica Moldova! Puterea de la Chisinau va avea un soc inimaginabil! Va simti atunci pe pielea lui Voronin ce inseamna lipsa de sprijin din partea fratelui mai mare pe care acum il reneaga! Sigur, acest lucru ar trebui gandit si facut in asa fel incat cei care au cetatenia romana sa fie protejati!
A comentat ALEC-BM 30 ianuarie 2009, 12:54 | mergi sus ▲
Ca idee ALEC-BM referitor la raketzi. Nu eu le-am adus si nici 99% din basarabenii veniti in Romania. Ca si in orice stat exista un procent amarat de populatie care ne strica reputatia. Eu nu sunt de acord sa fiu responsabil pentru prostiile care le fac altii. Orice criminal nu are nationalitate. Si daca statul roman nu a fost capabil sa lichideze problema inseamna ca la acest capitol politia mai are de lucrat. Acelasi pericol poate veni si de la arabi si de la americani (astea tot is dusi cu pluta o iau razna si impusca cate vreo 10-20 de oameni prin scoli) si de la oricine.
Dar referitor la limba, bai frate, am trait in URSS acolo nu aveai voie sa vorbesti in limba ta. Cum dracului te gandesti ca toti dintr-o data sa inceapa sa vorbeasca numai romaneste. Comparativ cu anii '90 in Moldova mult mai multi vorbesc romaneste. Si o sa treaca inca cel putin 20 de ani pana situatia o sa fie normala cu limba!!!
Si asta in cazul in care oamenii din Basarabia n-o sa simta dispretz la adresa lor din partea Romanilor. Dar cum se poate face asta daca cel putin din 3 romani unul uraste pe TOTI basarabenii pentru ca a auzit candva de la cineva ca UN basarabean a facut ceva rau?
A comentat 300 30 ianuarie 2009, 13:03 | mergi sus ▲
George, tu eşti un basarabean oploşit poate prin Suceava. Asta dacă eşti acum în Suceava, pentru că eu cred că tu eşti în Chişinău. Miroşi a basarabean din Chişinău de la o poştă. Nu am dubii în această privinţă. Dar tu încearcă să vorbeşti cu bucovineni care să nu ştie că eşti basarabean, şi atunci te vei convinge de părerea bucovinenilor vizavi de rusofonii basarabeni.

Iar tu 300, tu eşti un mare bou. Tu mă caracterizezi pe mine aşa cum eşti tu. Stai dracului acolo în republica ta şi respectă România ca pe orice altă ţară străină, cu atât mai mult că vă este şi vecină. De ce doreşti complicaţii internaţionale?

Iar cu alegerea comuniştilor, se vede cât de neputincioşi sunteţi. În ceea ce priveşte Ceauşescu, eu eram prea mic pe atunci ca să realizez ce însemnă comunismul. Dar părinţii şi bunicii mei mi-au povestit cum era. Iar ei au participat la acţiuni anticeauşiste în Iaşi, chiar înainte de a izbucni revoluţia la Timişoara.

Dar spre deosebire de voi, care suportaţi fără să crâcniţi jugul dictatorial voronist, noi cel puţin ne-am ridicat la luptă şi am distrus dictatura. Şi sunt convins că voi nu veţi reuşi să faceţi ceea ce am făcut noi românii! Aşa că purtaţi-va crucea cu demnitate!

Gregorian Bivolaru, eu nu pot fi antiromâm, pentru simplul fapt că eu însumi sunt român. Dar îţi dau şi eu un sfat: ai grijă tu de sănătatea ta, pentru că eu locuiesc într-o democraţie, iar cele 7 capete ale mele, precum şi nenumăratele mele picioare vor avea grija să mă protejeze! Dar tu dacă nu eşti cumva de la SIS, s-ar putea să dai de dracul!
A comentat Balaur 30 ianuarie 2009, 13:15 | mergi sus ▲
ALEC-BM, şi eu cred că România ar trebui să rupă relaţiile diplomatice cu Basarabia, şi asta până la alegerile lor din aprilie. Ăsta ar fi cel mai mare serviciu pe care România l-ar putea face forţelor democratice din Basarabia. Iar comuniştii, inclusiv Voronin, ne oferă foarte multe motive pentru asta!
A comentat Balaur 30 ianuarie 2009, 13:24 | mergi sus ▲
Cum si ti-am spus te scuip in fatza fricosule.
Nici macar nu stii cum sa minti.

Ce pot zice, stiti cum ma simt eu? Ca sunt respins de toti. De Republica Moldova, tara in care m-am nascut, fiindca sunt Roman si nu ma tem sa recunosc asta. De Romania, tara mama, fiindca sunt Din Republica Moldova. De restul tarilor fiindca peste tot sunt strain. In diferite state ma numesc diferit rus/roman/moldovan in dependentza de ce se considera mai prejos in tara respectiva. Adik daca sunt in Franta atunci francezii ma numesc Rus fiindca pe rusi le urasc cel mai tare. Daca sunt in Romania atunci sunt Moldovan fiindca Moldovenii sunt cei mai urati aici. Daca sunt acasa in Moldova atunci sunt Roman fiindca acolo romanii si-au facut o reputatie ceva de genu cum zice balaur. Si tot asa...

Bag p..la in toti voi. Ma doare in pix de voi toti!!! Eu sunt Roman si ma mandresc de asta. Desi in Italia Roman este sinonim cu tigan acolo eu tot am sa ma numesc Roman. Sa puteti sa va bateti joc cat vreti poponarilor, pe mine personal voi n-o sa ma atingeti. Faceti ce vreti dar tineti cont de aceea ca romani voi nu sunteti.
Roman inseamna ca isi iubeste patria - acea patrie MARE, ca este mandru de natiune, isi stie istoria, nu este fricos, e harnic si voinic.
Sa ai buletin Romanesc asta nu inseamna ca esti roman.
A comentat 300 30 ianuarie 2009, 13:46 | mergi sus ▲
balaurica-tu nici statul de tigan nu-l meriti mai,nu de roman,fii tu pe pace ca nu am nici-o legatura cu SIS, i ceea ce priveste discutiile tale pe basarabeni.ro ramane de gindit ce o sa se intimple cind o sa dai nas i nas cu un basarabean,sfatul meu e sa-ti ceri scuze pt ttot. si sa nu-ti mai expui viziunile tale rasiste pe site.
A comentat Gregorian Bivolaru 30 ianuarie 2009, 14:22 | mergi sus ▲
V-ati tot certat pe aici si nu ati inteles unii precum "balaur" (care se pare ca este un agent de-a porcului de voronin care vrea sa bage cearta intre basarabeni), ca Rep. Moldova va izbucni si va curge sanged mult de-a comunistilor si s-ar putea voronin sa o termine mai rau ca Ceausescu (care macar a stabilizat economia tarii si a scapat tara de datorii).
Vrea sau nu scroafa de Voronin (ma scuzati de expresie, ca nu il pot numi mai bine si imi e rusine ca umilesc rasa porcilor cu o fiinta care nici acest grad nu il merita) dar poporul basarabean se va trezi. cat vor mai trai babutele si mosnegii procomunisti - sa zicem 10 ani si vor fi minoriatate. iar cand se va trezi poporul vor fugi ca soarecii comunistii din rep moldova. asta era cazul cel mai bun daca nu infunda puscariile.
Asa ca stimati romani gesturile celor cu secerea si ciocanu tradeaza faptul ca cade dictatura lor si ei nu pot stapini situatia.
SA NU UITAM SA VOTAM PE ORICINE ALTINEVA DECAT COMUNISTII.
A comentat dreptatea 30 ianuarie 2009, 15:03 | mergi sus ▲
"Respecta Romania ca pe orce alta tara straina, cu atat mai mult ca va este si vecina." Asta vrei tu Balaure? Dk vrei ca Romania sa fie respectata de basarabeni, atunci respecta si tu Basarabia si veti fi respectati la randul vostru.

Iar tu, 300, mai controleaza-ti limbajul. Nimeni nu a negat ca esti roman. Nu-i adevarat ca italienii ne numesc tigani. Ii numesc tigani numai pe romanii care nu au o casa, jefuiesc, omoara si violeaza persoane inocente. La ceilalti de treaba le poarta tot respectul.
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 30 ianuarie 2009, 15:49 | mergi sus ▲
Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie): mai este cineva cu exceptia ta pe forumul asta care sa dea atatea sfaturi si sa faca atatea observatii la toata lumea? am impresia ca esti omniscienta, omnipotenta si omniprezenta, stii cum ar fi mai bine sa facem sa mergem la chisinau sa-i dam un sut in partea dorsala lui voronin si sa te punem in locul lui, vei fi prima presedinta de genul feminin din moldova, ce zici? ai vrea? daca tot te pricepi la toate
A comentat n.bumbac 30 ianuarie 2009, 16:13 | mergi sus ▲
Ce mult mai imi place ca ne-am amestecat asa de tare incat basarabenii iau apararea celor din Patria Mama,iar noi luam apararea basarabenilor,astfel incat nu iti mai dai seama care de unde sunt si pentru ce se cearta !
Bravo fratilor,imi place la nebunie acest lucru,hai ca evoluam impreuna in directia cea buna.
Hai sa facem ca Romania Mare sa se infaptuiasca si sa traim toti impreuna in aceiasi casa !
Lupta este acum a noastra !
A comentat micael 30 ianuarie 2009, 16:37 | mergi sus ▲
N.Bumbac,chiar daca am avut la inceput cateva mici neplaceri cu Lilly ,nu pot sa nu marturisesc ca imi place mult de ea cum gandeste acum !
A comentat micael 30 ianuarie 2009, 16:40 | mergi sus ▲
sper ca macar de aceasta data politicienii romani sa nu-l ia in seama pe voronin, asa a procedat de fiecare data cand Romania incerca sa ne sustina (macar prin declaratii), asa face si acum, dupa care abia asteapta sa-l scoata din pepeni pe basescu, si stie ca poate ca daca n-ar avea efect s-ar plictisi sa tot umileasca politicienii romani, sper ca macar de aceasta data sa nu aiba raspuns la magariile pe care le scoate pe gura.
A comentat n.bumbac 30 ianuarie 2009, 16:54 | mergi sus ▲
Voronin si Rosca au devenit persoane non-grata la Bucuresti.Rar se intimpla sa fim prosti si s-o muscam de doua sau trei ori !LOL!
A comentat micael 30 ianuarie 2009, 16:59 | mergi sus ▲
micael, lilly este ca un burete setos de cunostintze, cred ca ar putea ajunge pe drumul cel bun, dar din cate vad eu a trecut prin multe la viatza ei, probabil are nevoie de cineva puternic ca tine sa o sustina, cine stie poate tu esti cel de care are nevoie.
A comentat n.bumbac 30 ianuarie 2009, 17:01 | mergi sus ▲
oficial? "Voronin si Rosca au devenit persoane non-grata la Bucures" cine le-a declarat ? mai multe explicatii te rog.
A comentat n.bumbac 30 ianuarie 2009, 17:10 | mergi sus ▲
No comment in ceea ce o priveste pe Lilly !
Frate nu trebuie sa le declare cineva public pe acesti doi tradatori persoane non-grata,pur si simplu politicienii de la bucuresti s-au maturizat si ei si nu mai cred in bunele intenti ale vreunul papagal de la Chisinau,acum faptele conteaza pentru noi,asa cum Bucurestiul este obligat la randul sau sa dea socoteala Bruxell-ului prin aplicare legilor iar nu prin vorbarie goala.
Invatam si noi ceva de la occidentali,ca doar n-am intrat in UE sa imbogatim decorul de pomana.LOL
Deocamdata nici politicienii de la Bucuresti nu sunt pe deplin maturizati,nu vezi ce nenorociri se intimpla in tara,toti nenorociti si criminali fura arme in plina zi dintr-o unitate militara si omoara oameni,capturam tone de droguri la Constanta de parca am fi in vestul salbatic,iar nu intr-o tara europeana.
Dar incet ,incet lucrurile se vor reglementa si se va face ordine,asa intr-o democratie tarana in care nu prea stim pe ce lume trtaim cateodata
A comentat micael 30 ianuarie 2009, 17:42 | mergi sus ▲
micael, tu chiar vorbesti ca aia de la televizor, astea le stiu, un singur lucru nu-mi este clar, mai exact in privinta lui Rosca, am crezut in omul asta mai mult decat in orice alt politician din moldova, (ma refer la cei normali nu la tot comunistii pervertiti in agrarieni sas randunele cu ochelari de soare s.a.m.d.) , dintre cei care au fost impreuna in \'89 cu timpul toti au fost numiti ba tradatori, ba pro-rusi, ba ca s-au vandut ... despre Rosca circula in ultimul timp niste descrieri incat ma sperie si ma intreb oare nu exista nimic curat in Basarabia? nu stiu ce sa cred si as vrea sa aflu si alte pareri decat acelea ca s-a aliat cu comunistii , bla, bla
A comentat n.bumbac 30 ianuarie 2009, 18:15 | mergi sus ▲
Basarabenii sunt Romani!
1.= M. Eminescu ``Fiii tăi trăiască numai în frăţie...Dulce Românie, asta ţi-o doresc!``

2.=... Actiunile / opiniile / tendintele lui Voronin deja cu totii stim - sunt lipsite de orice logica... si nici o persoana verticala / inteligenta nu le va agrea! + mai cititi o data 1!
A comentat Fibbonci 30 ianuarie 2009, 18:24 | mergi sus ▲
``Moldova nu vrea ca România să-i fie frate mai mare`` - rectificare: Voronin nu vrea România să-i fie frate mai mare``
A comentat yera 30 ianuarie 2009, 18:27 | mergi sus ▲
... mai vorbim in primavara
+ in 2010 la Unire... (dupa profetie)...
A comentat yera 30 ianuarie 2009, 18:29 | mergi sus ▲
in privinta lui Rosca nu cred ca pot fi adevarate toate acuzatiile care i se aduc, este o diversiune la fel ca si in multe alte cazuri, am avut ocazia sa stau de vorba cu persoane care l-au cunoscut indeaproape sau mai bine zis au zilnic legatura cu el si mi-a demonstrat ca Rosca a ramas la fel ca inainte, daca va mai amintiti perioada 1996-2000- 2004, care alti politicieni au mai ramas in opozitie?
din pacate Rosca nu mai are nici un viitor in politica moldoveneasca, si-a pierdut din alegatori atunci cand a hotarat sa sustina la pres. moldovei candidatul comunistilor, a vrut sa faca un joc dublu, dar a pierdut mai mult din asta, cred ca se face o mare greseala in moldova atunci cand partidele care au aceleasi scopuri se invrajbesc intre ele si din asta nu au decat de pierdut,
A comentat n.bumbac 30 ianuarie 2009, 18:30 | mergi sus ▲
sa dea Dumnezeu sa fie asa cum spui tu YERA. sunt de acord cu tine si vreau sa fie asa cum zici tu :-)
A comentat n.bumbac 30 ianuarie 2009, 18:37 | mergi sus ▲
bai "balaure",bou esti tu.Nu sunt basarabean,sunt roman bucovinean,din Radauti,Suceava.Si va dau la m--e la toti moldozaurii asemeni tie din Iasi.
A comentat George 30 ianuarie 2009, 22:23 | mergi sus ▲
N.Bumbac,basarabene,fratele meu,eu nu ii reneg faptele din trecut ale lui Rosca,de care sunt sigur ca au fost bine intentionate ,numai ca vezi tu,tot tinu-l pe Rosca in brate,care vrand nevrand trebuie sa recunosti ca a "expirat" in sensul ca a spus cam tot ce avea de spus in politica de pe Peste Prut,pur si simplu ii tineti captivi pe ceilanti politicieni mai tineri si la inceput de drum(gen Chirtoaca si alti)sa se inscrie pe aceasta traiectorie a resurcitarii romanismului din Basarabia si a unui nou suflu de reafirmare a valorilor romanesti in alt context geopolitic si cu alti oameni.
Fratele meu,noi l-am decapitat de Corneliu Vadim Tudor si PRM-ul sau tocmai din aceasta cauza,imbratinise in aceleasi vechi idei pe care ajunsesem sa le cunoastem inca inainte de a le mai pronunta el.
Deocamdata culoarul nationalismului romanesc in parlamentul de la Bucuresti este gol,dar sunt sigur ca va aparea alta figura politica si un nou partid politic care sa revendice si sa umple acest vid foarte important si necesar in toate marile democratii europene,ca americani se nasc patrioti ! :-)
A comentat micael 30 ianuarie 2009, 22:24 | mergi sus ▲
micael, nu poti sa-l compari pe Rosca cu Vadim Tudor, sunt doua personaje cu totul diferite, CVT spre dosebire de Rosca a reusit sa insufleteasca electoratul, incat in 2000 dupa cum bine stii a iesit pe locul doi la prezidentiale, si culmea a fost ca l-au votat multi tineri, spre ex. in Timisoara - orasul Revolutiei, a fost votat de 80% dintre studenti. Rosca nu a reusit sa treaca niciodata de 12%, adevarul este ca nu a stiut niciodata sa mobilizeze alegatorii, a iesit in fata in perioada in care in Basarabia se uscau podurile de flori si incepuse o propaganda in care cei ce au sustinut in '89 schimbarile de regim politic erau acuzati de saracia ce a urmat incepand cu anii '94. populatia devenise ostila la tot ce tinea de idealurile Marii Adunari Nationale (august 1989), toti acuzau alfabetul latin si , culmea ridicolului - romanii (ati vrut romani si limba!!! - una din acuzatiile cele mai frecvente ), pentru saracia care se instaurase in mod artificial in moldova. aceasta a fost realitatea din acei ani, oameni care s-au trezit peste noapte fara servici, intreruperi de gaz si curent, preturi mari, inflatie, etc. in mod normal nu exista nici un motiv pentru care sa se ajunga aici, a fost o diversiune care a reusit sa-i faca pe multi sa se intoarca impotriva propriei lor libertati. este o poveste lunga dar adevarata. CVT ca si alti politicieni a simtit discursul necesar pentru acea perioada, (la fel ca si Basescu sau, de ce nu, Voronin) astfel incat a reusit sa fie pe val... Rosca, in schimb, a fost intotdeauna impotriva valului, sunt multe acuzatii care i se aduc, dar ce versiuni circula acuma, ma lasa cu gura cascata, fiti siguri ca in scurt timp vor aparea si despre Chirtoaca tot felul de povesti, asa cum au fost si cele din camp. elect. pt primarie - Chirtoaca beat, Chirtoaca repetent, Chirtoaca analfabet...
Problema noastra este ca uitam prea repede totul si ne incredem in primul venit care are gura mai mare si dintii mai lustruiti.
A comentat n.bumbac 31 ianuarie 2009, 10:25 | mergi sus ▲
George, execrabilul, spune:

"Nu sunt basarabean,sunt roman bucovinean,din Radauti,Suceava.Si va dau la m--e la toti moldozaurii asemeni tie din Iasi. ".

Bai, Serghei Gorbunov, idiotule! Tu te cerţi cu românii pentru antiromânii rusofoni comunişti din Basarabia? Idiotule! Ai mintea ca a unui dinozaur! Eu nu sunt împotriva românilor din Basarabia. Eu sunt totalmente împotriva duşmanilor românilor care constituie majoritatea populaţiei basarabene. Românii mai sunt foarte puţini în Basarabia, sub 2%. Mergi în Basarabia, cretinule, să vezi ce bine te vei simţi la Bălţi, Tatarbunar, Chişinău şi alte localitaţi rusofone basarabene! Ruşine să-ţi fie, năpârcă!
A comentat Balaur 31 ianuarie 2009, 16:24 | mergi sus ▲
N.Bumbac,pai daca n-a reusit Rosca sa faca mare lucru,atunci de ce il mai tineti in brate,eu asta nu inteleg.
Lasa-l fratilor sa se duca pe copca in jos ! :-)
A comentat micael 31 ianuarie 2009, 16:42 | mergi sus ▲
Balaure,esti patetic frate,daca te iei ca un nesimtit si de cei din zona ta,de parca tu ai fi cel mai destept din partea aceia de Romanie,iar restul habar n-au pe ce lume traiesc.
Nenorocitule,numai papagalul ce-i de tine ! Tu oare n-ai observat ca forumurile au evoluat si frustrati ca tine ce nu stiu altceva decat sa injure ca birjarul sunt ori ignorati ori pusi rapid la punct,tembelule !
A comentat micael 31 ianuarie 2009, 16:48 | mergi sus ▲
Bai, oltean nebun! Mergi la ospiciu! Tu vrei să dai cetăţenie română tuturor basarabenilor de teapa lui Serghei Gorbunov, asasinul de la Braşov? Eşti idiot, amice! Stai în banca ta şi nu te băga în chestiuni pe care nu le cunoşti!
A comentat Balaur 31 ianuarie 2009, 17:36 | mergi sus ▲
Balaure,de cand am vazut mediatizarea cazului la Tv,mai gandit instictiv la idioti ca tine si mi-am imaginat ca o sa spui exact acest lucru,asa ca dupa cum vezi esti atat de tampit din nastere incat nici macar nu ma mai surprinzi !
Stii bine ca asemenea accidente se intimpla si ca sa reiau afirmatiile mai marilor de la Bucuresti despre criminalitatea crescuta din randul minoritatii romanesti din Italia,iti spun,bre aiuritule,ca infractionalitatea in zilele noastre nu mai are nationalitate,este transfrontaliera .
Ai inteles ceva sau esti asa de rau batut in cap!
A comentat micael 31 ianuarie 2009, 17:48 | mergi sus ▲
Bai boule, prin anii 1992 - 1996, hoardele de basarabeni treceau Prutul noaptea cu barci pneumatice in satele de pe malul romanesc si omorau oamenii in case si le luau vitele si alte lucruri de valoare. Si astia nu erau tigani sau mai stiu eu ce, dar erau si ei tarani din satele basarabene de pe malul Prutului. Noi am strans materiale/marturii suficiente de la oamenii din satele romanesti de pe malul Prutului incat putem face un roman intreg. Asa ca taci dracului din botul ala de oltean prost si nu te mai baga ca musca in curul calului! Iti plac rusofonii, pleaca-n p-da mamei tale in Basarabia si convinge-te! E clar, idiotul dracului!
A comentat Balaur 31 ianuarie 2009, 18:24 | mergi sus ▲
Bre,animal fara pereche,se pare ca esti tare in clanta,daca judeci ca cea mare jrava ordinara.
Sper ca ai trait in Romania in anii `90 cand occidentalii ne acuzau ca le mancam lebedele si le ardeam gainile ,erau tot asa ingusti la minte ca tine,cand acuzau un popor intreg pentru faptele unor descreierati ca tine .
Ce crezi ca daca ai ciocul mare ,ma faci sa renunti la lupta mea si sa las niste javre ordinare ca tine sa faca ce vor cu basarabenii,fratii nostri,bre capatana noduroasa.
Animalule,o sa fac tine si din ceilanti nenorociti ca tine un exemplu si o sa iti dau replica in cel mai josnic mod cu putina,ca astfel basarabenii sa nu creada ca in Patria Mama au ramas doar curvele tampite ce dau din cleanta,ca deh,aici credeti voi ca ati gasit un locsur de depavrare,ca nu mai la asta iti sta gandul,nenorocit cretin ce esti tu.
Bre,potaie,ai vazut ca am inceput si noi in fine sa apreciem valoarea si ultimul caz al persoanei care s-a sacrificat la Brasov sa prinda un hot roman din Basarabia,a fost decorat post mortem de Basescu pentru curaj si spirit civic ,asa ca pregateste sa fac cu tine reeducare printre nelipsitele injuraturi(ca deh,n-am ce face,trebuie sa vorbesc pe limba ta ca iti atrag atentia ca la copilasi prin ton mai aparte).
Figlio di putana !
A comentat micael 31 ianuarie 2009, 20:21 | mergi sus ▲
Mai analfabetule de oltean! Măi prostalane! Oare numele Serghei Gorbunov este românesc? Marş dracului, potaie olteană! Tu întăreşti regula că oltenii sunt cei mai proşti români. Doar un oltean tâmpit poate lua apărarea sârbilor care ar stârpi neamul românesc dacă ar putea. Vezi ce se întâmplă şi cu românii din Timoc, potaie!

Iar în Basarabia nu este nici o regulă. Milioane de rusofoni, mulţi din ei veniţi direct din Kamceatka, ar năvăli precum popoarele migratoare din Asia peste ţara noastră. Doreşti tu potaie olteană să ai în ţară o asemenea pleavă rusofonă? Iar tu ai vrea să introduci în ţară toate scursurile rusofone din toată Rusia? Să nu mai aud de prostalani olteni ca de-alde tine, potaie!
A comentat Balaur 31 ianuarie 2009, 20:57 | mergi sus ▲
Bre,Balaure,tu esti complet dus cu sorcova si cand te gandesti ca a trecut si anul nou atat pe stil nou ,cat si pe cel vechi ! :-)
Ma omule,Basarabia odata si odata tot va intra in UE indiferent ca o va face peste 20 ani alaturi de Ukraina,Georgia si Turcia sau in maxim 10 ani alaturi de statele ex-yugoslave in pachetul balcanic.
Deci indiferent ce- ar face "rusofonii si criminalii" din Basarabia oricum ne vor "invada",pot sa te pui tu si in cap si tot nu poti sa opresti inevitabilul !
Si acum apelez la sfarama ta de inteligenta(sperand ca totusi o ai),n-ar fi cu mult mai bine sa ne reunificam cat mai curand si astfel sa le oferim posibilitatea sa evolueze si ei mai repede sau sa scurteze calea de la asa zisa "mentalitate sovietica pe care o au dupa unii ca tine"spre tipul de comportament european relaxat si boem.
Sunt curios sa aflu daca pot primi un raspund logic si daca se poate fara invective,daca nu,e ok,o sa-ti raspund pe masura !
A comentat micael 31 ianuarie 2009, 23:15 | mergi sus ▲
Bre,Balaure,abia acum m-am prins,de unde stii tu ca le-am luat apararea sarbilor pe acest site,ca ai aparut mai de curand sa fii cu ciocul mare pe aici ?!!!
Bre,nu oi fi tu o veche cunostiinta de pe aici,ce ti-ai schimbat doar nick-ul ca sa pari mai periculos,oricum imi e indiferent,dupa mine puteti sa va imultiti ca sobolanii,am experienta acum in a pune la respect indivizi dubiosi ca tine !
Sper totusi ca stai bine cu inima si nu-ti faci sange rau doar pentru ca ma joc eu cu niste cuvinte ?! LOL
A comentat micael 31 ianuarie 2009, 23:28 | mergi sus ▲
De fapt nu e prea rau lucru pt moldoveni sa fie RASISTI.Ca sa-i trateze veneticii si vecinii cu respect.
A comentat Petrica - Austria 01 februarie 2009, 02:50 | mergi sus ▲
Bai N. Bumbac, am vrut doar sa-mi spun parerea, nu sa fac observatii la toata lumea. Multumesc de propunere, dar nu vreau sa fiu presedinta, nu-mi place sa-i comand pe altii si sa-mi iau mari responsabilitati.

Iar tu, Balaure, vad ca ai depasit limitele cu injuraturile. Ia mai potoleste-te. Nu poti profita ca pe acest forum nu te cunoaste nimeni si nu stie unde sa te intalneasca ca sa-ti dea una la bot! Am o curiozitate: stii tu ce-nseamna "f.i.g.l.i.o. d.i. p.u.t.t.a.n.a."?! :-)) Nu crede ca eu nu stiu ce inseamna, eu locuiesc in Italia. Vreau doar sa vad dk stii tu. Poate nu meriti ca Micael sa te caracterizeze chiar in asa hal, dar...

Iti multumesc, Micaele, ca macar este pe forum unul ca tine cu capul pe umeri. Am o intrebare: cunosti limba italiana sau numai asa... ?
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 01 februarie 2009, 04:40 | mergi sus ▲
Micaele, analfabet oltean, eu nu mai cobor la nivelul tău de înţelegere a relaţiilor interetnice între România şi Republica Pruto-Nistreană. Eşti prea neştiutor, ca să fiu politicos şi să nu spun altfel, pentru a putea tu să înţelegi ce se întâmplă acum peste Prut. Eu îţi dau un sfat ca de la român la român: lasă-i pe basarabeni în plata Domnului! Cum şi-au aşternut, aşa să doarmă! Nu are rost să ne certăm noi românii pentru această populaţie rusofonă şi duşmănoasă. Oltenii au fost mereu pripiţi şi nu gândesc prea mult. Colerici şi extroverţi. Dovadă este şi atitudinea ta pe acest forum, precum şi mafia de tip basarabean din Craiova şi toată Oltenia! Nicăieri în ţară nu există atâta infracţionalitate ca pe la voi.

Noi, românii de aici, suntem mai naţionalişti, şi apoi nu vrem să avem de-a face cu numărul uriaş de rakeţi basarabeni. Românii de aici ar suferi cel mai mult prin prezenţa acestor rakeţi basarabeni în România, şi nu mafioţii olteni din fundul Olteniei. Voi v-aţi înfrăţi, că doar sunteţi din aceeaşi aluat! Să fii tu sănătos Micaele, şi să te doară în primul rând durerile românilor, să faci ceva pentru românii din actualul teritoriu naţional. Eşti prea mic ca să te ocupi tu de basarabeni. Ascultă sfatul meu!
A comentat Balaur 01 februarie 2009, 06:57 | mergi sus ▲
N-ai nici un drept sa insulti persoanele, Balaure, mai ales ca nici nu le cunosti.
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 01 februarie 2009, 07:32 | mergi sus ▲
Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie), nu am vorbit cu tine, ci cu Micael. Vrei să fii avocata lui? Te va refuza, fii sigură de asta! Un oltean este mult prea plin de sine, mult prea încrezut şi înfumurat pentru a avea nevoie de serviciile avocăţeşti ale unei basarabence.

Mai bine mi-ai lua mie apararea, pentru că eu nu sunt împotriva basarabenilor români şi cinstiţi. Eu ţi-aş accepta serviciile tale avocăţeşti ca fiind din partea unei româncuţe din Basarabia. Ar fi o dovadă de judecată logică, la rece, şi nu de judecată cu fundul caracteristică lui Micael.
A comentat Balaur 01 februarie 2009, 08:00 | mergi sus ▲
Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie): da tu stii ce inseamna figlia di putana? eu nu locuiesc in Italia dar uite ca stiu, nu-i frumos pt o doamna/d-soara sa injure de mama, sa-ti mai explic o data unde gresesti, tu crezi ca Moldova poate exista ca stat neutru si independent, vreau sa te intristez si sa te anunt ca nu poate. sunt de acord cu tine ca noi, cei nascuti si crescuti in Moldova suntem diferiti de romanii din Romania, aici sunt de acord cu tine si as mai vrea sa adaug ca nici nu se poate altfel, 50 de ani in urss, si-au pus amprenta pe caracterul si gandirea noastra, dar nu poti neglija secole de istorie in care noi ne-am format si am evoluat ca natiune si nu uita cetatile de pe teritoriul Basarabiei (la Soroca, Tighina, Orhei, etc) nu le-a ridicat nici Stalin nici Petru I nici vreun moldovean istet, au fost ridicate de Stefan cel Mare - Domnitorul Moldovei. Iti fac o propunere si sper sa fii de acord, daca nu Vrei ca Basarabia sa se uneasca cu Romania (asa cum este visul multora dintre noi), hai sa unim Romania cu Moldova :-), stiu ce vrei sa spui atunci cand zici ca romanii se cred superiori noua si nu ne accepta, dar crede-ma ca si mie mi-a fost dat sa cunosc o multime de oameni si fiecare judeca in felul sau aceasta situatie, depinde de gradul de cultura al fiecaruia, am avut parte de discriminare din partea prostilor si de apreciere din partea celor ce au ceva de spus. Cred ca din moment ce stai in Italia ai avut ocazia sa cunosti relatiile dintre italienii din Nord si cei din Sud si stii care sunt, la fel este si in Franta si oriunde in alta tara si in Romania situatia este la fel, banatenii nu-i suporta pe olteni, oltenii pe moldoveni, ardelenii pe regateni, dar astea toate sunt niste clisee, ca oamenii intre ei se inteleg si asta este cel mai important. Draga mea suntem romani, latini, daci, vrem noi sau nu vrem acesta-i adevarul, ne accepta sau nu este problema noastra, dar crede-ma ca am cunoscut o gramada de romani care chiar tin la noi si ii doare faptul ca tara noastra nu etse intreaga si asta mi-a fost destul ca sa iert prostia celor care habar nu au de istorie si propriul lor trecut.
A comentat n.bumbac 01 februarie 2009, 08:51 | mergi sus ▲
n. bumbac, ai multă dreptate şi apreciez felul cum jedeci. Eu nu am nimic împotriva românilor basarabeni, şi nici împotriva celor de altă etnie decât română, atâta vreme cât respectă limba română şi pământul românesc pe care locuiesc sau s-au oploşit. Dar noi suntem împotriva celor care, asemenea lui voronin, stepaniuk şi toţi ceilalţi alogeni comunişti din Basarabia, deci a celor care dispreţuiesc românii, ne jignesc cu orice ocazie şi care ar face mult rău dacă ar deveni cetăţeni români.

Eu, ca român, doresc să am linişte în ţara mea, şi m-aş bucura enorm dacă românii basarabeni cinstiţi, şi cu responsabilitate faţă de neamul de care aparţin, s-ar integra în România cu teritoriul care le-a mai rămas. Deci Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) nu trebuie să mă trateze ca pe un duşman al basarabenilor baştinaşi de origine română. Dar voi fi un luptător înverşunat împotriva mancurţilor şi a alogenilor care sunt duşmani ai poporului român.

A comentat Balaur 01 februarie 2009, 10:51 | mergi sus ▲
M-a strafulgerat un semn de intrebare ...Pe coperta asa zisului "Dictionar roman-moldovenesc" apare o harta cel putin ciudata, incluzand intreaga Romanie. Se stie ca mai nou politicienii de la Chisinau au indraznit chiar sa emita pretentii teritoriale asupra Romaniei, in virtutea crearii unei asa zise "Moldove Mari", demult apusa. Acum, gandindu-ma la asta si la harta aceea ciudata stau si ma intreb: oare daca printr-o absurditate toti romanii nu s-ar mai numi romani, ci "moldoveni", iar numele intregii Romanii ar fi schimbat in "Moldova", ar mai avea ceva Voronin si clica lui impotriva unirii? Cu putin ajutor de la rasarit poate s-ar putea ca intr-un viitor indepartat sa se ajunga si la o asemenea absurditate?!
A comentat ALEC-BM 01 februarie 2009, 11:24 | mergi sus ▲
Balaur: sunt de acord cu tine, orice om de pe planeta noastra ar trebui sa intelega ca in momentul in care hotaraste sa locuiasca intr-o alta tara decat cea in care s-a nascut este intr-un fel obligat sa respecte acel stat, in epoca in care traim avem posibilitatea sa ne petrecem viata oriunde in lume, nimic nu ne opreste sa mergem in Australia, Noua Zeelanda sau Maroc, in cazul in care ne place si ne simtim bine acolo. In cazul meu, ce pot sa spun, ca n-ai habar cu ce emotii si aproape ca aveam lacrimi in ochi cand am trecut pentru prima oara Prutul in '96, ca sa pot sa fac scoala si sa pot sa-mi cunosc tara mea - Romania, despre care bunicu' meu mi-a povestit cu durere in suflet si a carui nume n-am avut voie sa-l rostim 50 de ani. nu stii ce-nseamna sa mergi in Afganistan ca soldat sovietic si acolo sa afli ca esti roman (cazul tatalui meu), nu stii ce-nseamna sa stai 20 de ani in Australia sa lucrezi intr-un restaurant si in momentul in care auzi vorbindu-se romaneste la o masa, lesini si iti pica tava cu tot cu pahare din mana. despre cei care n-au habar cine sunt si de unde vin si au o singura preocupare - sa aiba stomacul plin - nu pot sa le urez decat sanatate si-un praz verde, si crede-ma ca acei oameni sunt precum vietatile fara grai, vorba latinilor - ubi bene ibi patria - aia ar fi in stare sa spuna ca sunt chinezi daca ar avea functie, bani, etc, chiar daca nu au trasaturile corespunzatoare si-ar uita si rusa si moldoveneasca si toate celelalte prostii.
A comentat n.bumbac 01 februarie 2009, 13:00 | mergi sus ▲
Eu zic sa nu ne mai certam degeaba pentru ca oricum pe aici va fii EUROPA iar rastranepotii nostrii vor stii ca pe aici au trait
niste neamuri unii dela nistru si pana la
milcov care erau foarte viteji si se numeau
moldoveni,altii dela Ada-kaley si pana la
mare si se numeau..mitici,iar altii mai traiau
si dincolo de carpati in transilvania..si cam
atat.Iar de vor fi intrbati [in limba engleza
bine-n-teles] despre cum graiau strabunii
lor vor zice cam asa ROMANESTE BRE K.
Asa ca sa ne avem ca fratii ca sa nu ne....
rusii pentru caatunci stranepotii vor canta..
kazaciok.
A comentat EUROPEANU 01 februarie 2009, 13:21 | mergi sus ▲
EUROPEANU:ce viziune globalizanta:-))))
A comentat n.bumbac 01 februarie 2009, 13:30 | mergi sus ▲
Da, n.bumbac, noi cei din Ţară nu putem înţelege asemenea lucruri pentru că nu le-am trăit. Noi ne-am născut cu limba română, am trăit româneşte în România, iar bunicii şi părinţii mi-au spus că suntem români. Iar străbunii mei au luptat pentru înfăptuirea României şi apoi pentru recuperarea Transilvaniei de Nord şi a Basarabiei. Şi eu la rândul meu le voi spune copiilor şi nepoţilor mei că sunt români şi că trebuie să-şi cinstească ţara natală, România.

Să-ţi dea Dumnezeu sănătate şi realizarea tuturor visurilor tale, n.bumbac!
A comentat Balaur 01 februarie 2009, 14:39 | mergi sus ▲
"A comentat Balaur pe 01.02.2009, ora 12:51"
Stai mai frate acu nu mult timp in urma ne trimiteai pe toti basarabenii acasa si optai pentru ca sa nu ne mai deie cetatenie.
Si acuma atat de brusc ti-ai schimbat parerea?
Sa-ti spun un lucru. In basarabia cca 72% din locuitori sunt ROMANI!!! Ce-i drept ca marea majoritatea nu recunosc acest lucru. Dar asta nici intr-un caz nu le schimba etnia. Sunt romani nu poti fugi de asta.
Spune-mi daca maine ai sa vrei sa te declari Zimbabwanez si ai sa strigi in gura mare "Sunt zimbabwanez si PUNCTUM!!!", crezi ca intr-adevar vei fi asa? La fel cum nu poti sa te faci Negru peste noapte (ma refer la culoarea pielii) tot asa nu poti sa te transformi in Rus fiind Roman.
Cum si a spus n.bumbac URSS-ul a pus o amprenta peste noi. Situatia cu patriotizmul in Moldova e catastrofala. Multi foarte multi Romani trebuiesc TREZITI din SOMNUL CEL DE MOARTE patriotica!!! Nu urati, nu batjocoriti dar TREZITI. URSS-ul a fost foarte crud cu noi. Ne-a furat doina, neamul si pe Eminescu (cuvintele lui Vieru). Ne-a ucis sau a dus in siberia toata lumina intelectuala din tara. Si asta e realitatea!
Avem nevoie de ajutorul la toti Romanii. De asta suntem frati sa ne ajutam. Si ne ajutati?
Tu Balaure persoanal ne ajuti? Ce ai facut tu ca 3 mil de Romani sa se intoarca acasa? Ne-ai batjocorit ,ne-ai numit pe toti Rusofoni, si ne-ai trimis in siberia?
Si acuma vrei ca Basarabenii ce-i care "dorm", sa se uite cu simpatia fatza de voi?
Daca tu asa de usor cedezi 3 mil de Romani in mana rusilor, inseamna ca esti capabil sa-ti vinzi propria tara si propria mama pe viitor. Tine minte asta, nu sunt cuvintele mele.
Esti capabil sa tradezi 3 mil de Romani?
A comentat 300 01 februarie 2009, 14:57 | mergi sus ▲
bumbac-eu mis timisorean din mosi, stramosi
iar tu ai venit sa studiezi la mine si nu eu la
tine dece oare?-simplu ptr.ca stabunii mei
erau mai europeni ca ai tai,si toti timisorenii
vorbesc 3,4 limbi.E adevarat ca nu ne putem
lauda ca sintem pursinge dar sintem EUROPENI.cind veti gindii si voi asa..
voronin va zbura pina atunci..ba.
A comentat EUROPEANU 01 februarie 2009, 15:41 | mergi sus ▲
EUROPEANU: culmea! sotu' meu e timisorean de 4 generatii, dar nu vb decat o limba starina. poti sa-mi raspunzi la o intrebare? ce intelegi tu prin "erau mai europeni", ce intelegi tu prin acest concept? te rog mult daca poti explica-mi si mie ca sa stiu
A comentat n.bumbac 01 februarie 2009, 15:46 | mergi sus ▲
N.Bumbac,draga meA trebuie sa inteleg din ultumul tau comentariu ca esti o doamna ?!
Doamne,n-am fost dus in eroare niciodata de atat de multe ori cum mi s-a intimpla cu tine !:-)

Balaure,dupa cum bine observi lumea e civilizata,asa ca hai sa nu facem noi nota discordanta ! Ce zici,esti in stare ?

Oricum foarte interesante comentarii si foarte de bun simt si inteligente,a fost o placere pentru mine sa le citesc,imbucurator este faptul ca nu mai e nevoie sa intervin,oricim mai e doar un sfert de ora pana incepe finala mondialului de handbal si n-aveam timp pentru mai mult de un singur comentariu !

Imi place la nebunia cum evoluam impreuna chiar daca printre scurte reprize de refulari caracteristice filonulul latin din care cu mandrie facem parte si nu putem sa ne abtinem ! LOL !
A comentat micael 01 februarie 2009, 16:21 | mergi sus ▲
bumbac-e f. greu de inteles acest concept, de
aia si sintem coada europei ca nu intelegem
sa fim ca ei .si cind spuneam de 3,4 limbi,sa
sti ca ma refeream la tot natu,oraseni,tarani,
sotul tau a invatat limba straina in scoala
fiindui probabil indispensabila ,pe cind
banatenii vorbeau de mici invatind dela
parinti si bunici si strabunicul meu vorbea
nemteste,ungureste,sirbeste cursiv.Daca nu
crezi intreaba-ti sotul .Sa nu uiti insa ca
statistic vorbind cei mai putini din banat
sint...banatenii,iar eu strict la acestia ma refeream.
A comentat EUROPEANU 01 februarie 2009, 16:32 | mergi sus ▲
europeanu' : banatenii sunt pe cale de disparitie, am constatat si eu lucrul asta, dar din cate vad nici tu nu stii prea bine ce semnifica acest concept de european. In primul vine de la numele continentului Europa care se situeaza intre marea barent, marea norvegiei, oc. atlantic, marea mediterana, marea neagra
A comentat n.bumbac 01 februarie 2009, 17:04 | mergi sus ▲
continuare: m. neagra, pana in m-tii ural. cand spui european este ca si cum ai spune unui chinez asiatic, intradevar se poate vorbi si despre un anume comportament al oamenilor determinat de zona continentala din care provine, dar aici contribuie mai multi factori, inclusiv clima, religia, s.a.m.d., la fel si aspectul fizic este diferit de la un continent la altul,
A comentat n.bumbac 01 februarie 2009, 17:09 | mergi sus ▲
EUROPEANU\': IN MINTEA TA PROBABIL EUROPEAN INSEAMNA SA AI UN ANUME GRAD DE CIVILIZATIE, SA AI SALARIUL IN EURO, sa nu scuipi medalioane de harcaieli pe strada, si sa te stergi la nas cu servetele de unica folosinta, sa ai toleranta pt homosexuali si lesbiene si sa circuli pe autostrazi bine facute ca sa ajungi in olanda sa manci un biscuit special preparat si dupa aceea sa faci plaja pe malul atlanticului. sa poti sa-i faci o vizita Monei Lisa si sa te intrebi ce are asa special tabloul asta ca tot vorbeste lumea despre el de cateva secole incoace.
A comentat n.bumbac 01 februarie 2009, 17:18 | mergi sus ▲
europeanu: sau poate intelegi prin european - persoane mult mai inteligente, poligloate, dotate, aratoase, sau nu stiu cum dracu' sa le mai zic, apropo, sotu'meu n-a invatat 5 limbi straine, pt ca a avut alte predilectii, dar maicasa stie vreo 6. bunicumeu stie germana si rusa, dar nu este banatean, ma banateanule. ce-i de apreciat la timisoreni, este faptul ca sunt lipsiti de prejudecati si apreciaza un individ asa cum este, nicidecum dupa locul in care s-a nascut.
A comentat n.bumbac 01 februarie 2009, 17:29 | mergi sus ▲
EUROPEANU' : ITI DORESC SA FII MAI EUROPEAN DECAT TOTI EUROPENII DIN LUME!!! dar incearca te rog sa fii tu insuti, sa ai o identitate bine conturata fara sa ravnesti la statutul respectabil al altora, nu incerca sa imiti ceea ce nu te caracterizeaza si nu uita ca Romanie este CENTRUL EUROPEI, STRAMOSII NOSTRI SUNT UNA DIN PRIMELE CIVILIZATII DE PE ACEST CONTINENT, EXISTA DOVEZI IN ACEST SENS, DAR NU SE DORESC AFI CUNOSCUTE, PT CA FIECARE VREA SA FIE PRIMUL, ASA CA DIN ACEST P.D.V. SUNTEM PRIMII, BA EUROPENU-LE!
A comentat n.bumbac 01 februarie 2009, 17:38 | mergi sus ▲
PT. BALAUR...

Stiu ca acele cuvinte nu erau pt. mine, dar pt. oricine ar fi fost nu trebuie sa le spui, fiindca nici idee n-ai de caracterul acelei persoane, si, sigur ca, nici altii nu ar trebui sa te insulte pe tine, fiindca nu poti afla caracterul unui om doar prin forumul asta nenorocit, dar ar trebui sa privesti persoana in ochi, sa fie in fata ta, dar vezi si tu ca asta nu e posibil.
De unde stii tu ca Micael nu vrea sa fiu avocata lui? Poate vrea, dar din pacate nici asta nu e posibil pt. ca as vrea sa devin medic veterinar si sper sa reusesc.
Sper ca lucrurile pe care le spui ca acelea de genul "nu am nimic cu romanii basarabeni cinstiti" sa fie adevarate, si dk vei dovedi asta, vei deveni cel mai bun prieten al meu, pt. ca nici eu n-am nimic cu romanii cumsecade, doar cu infractorii (printre care se numara si cei basarabeni, recunosc), si cu cei anti-basarabeni.

PT. N. BUMBAC...

Nu eu am injurat cu f*glio di p****na, ci Micael. I-am pus lui Balaur doar o banala intrebare sa vad dk stie ce inseamna, si atat, s-a inchis tot.
Sa te unesti MD cu RO sau RO cu MD pt. mine e tot acelasi lucru, ca tot uniti suntem.
Stiu ca in fiecare regiune este cate ceva de divers ce unii nu o accepta, dar dk stii sa fii om te poti impaca cu oricine.
Foarte frumos scris, dar si adevarat din pacate, comentariul acela de pe "01.02.2009. ora 15:00, N. Bumbac. Imi venea sa plang. In cazul acesta AI DREPTATE.
Aoleu, ce-am aflat acum dintr-un comentariu de-al tau!!! Nici mie prin cap nu-mi trecea ca esti o doamna, asa cum nu-i trecea lui Micael si poate la toti ceilalti. Draga mea, de ce n-ai spus mai devreme ca esti FEMEIE??!! Credeam ca esti barbat in toata firea, dar multe se pot intampla pe forum.
Nu stiu dk pt. tine tabloul Monei Lisa are vreo valoare, dar sa stii ca eu am fost la Paris in excursie cu clasa si l-am vazut si cand il priveam parca-mi parea ca femeia aia se misca si ma priveste. Nu ti-am scris aceste lucruri ca sa ma laud, dar atunci cand am vazut tabloul am avut o senzatie de neuitat si de aceea am vrut sa-i dau un pic de atentie. Pt. italieni este ceva pretios si tare il vor inapoi, dar cine il da? Eroare omeneasca. In istorie acest tablou nu avea nici o valoare si l-au dat francezilor. Acum are, dar cine il mai reintoarce? Ca sa ai si tu asemenea emotii te informez ca poti sa-l vezi la muzeul Louvre din Paris. Un lucru extraordinar fara pereche...
Si tine minte, niciodata nu este unul care este PRIMUL in UE. TOTI SUNTEM EGALI. Poate una dintre primele civilizatii di UE, da, asta mai zic si eu, dar primii in UE, asta niciodata, pt. ca cea mai bogata tara din UE este -Svizzera- (in italiana iti scriu, ca nu-mi amintesc cum se spune in romana). Oricum cred c-ai inteles ce tara e, pt. ca cred ca stii care este cea mai bogata tara in UE.

PT. EUROPEANU

Se vd ca esti falos, mandru ca tara ta a intrat in UE, te folosesti de asta ca sa ne iei la misto ca suntem mai inferiori decat tine. Dar tine minte asta: TOATE TARILE SUNT SI VOR FI EGALE. Poate Romania e nitel mai bogata ca Basarabia, dar nu superioara pt. ca a intrat in UE.
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 02 februarie 2009, 04:56 | mergi sus ▲
ROMANIA E UN CADAVRU POLITIC CARE A INTRAT IN PUTREFACTIE! REGIUNEA AUTONOMA MAGHIARA VA FI PROCLAMATA IN CURIND STAT INDEPENDENT DUPA MODELUL KOSOVO IAR BANATUL VA FI INDEPENDENT! ROMANII VOR FI GONITI DIN EUROPA IAR PASAPORTUL CU INSEMNELE TARII ROMILOR NU VA MAI FI BUN NICI DE STERS LA KR! TREZITI-VA BASARABENI PINA NU E PREA TIRZIU SI AJUTATII PE MOLDOVENII DIN ROMANIA SI PE DOBROGENI SA SCAPE DIN ROBIE SI ASTFEL SA INTEMEIEM STATUL MOLDOVENESC PE TERITORIUL CARE I-A APARTINUT LUI STEFAN CEL MARE SI DUPA MOARTEA CARUIA L-AU FURAT ROMANII(CARE SINT UN NEAM DE TIGANI VENITI DIN INDIA) SI CARE ACUM MINT IN ISTORIA LOR DE RAHAT SI NU SE MAI SATURA DE COTROPIT PAMINTURI STRAINE!
A comentat CIUHANDU 02 februarie 2009, 13:01 | mergi sus ▲
Mai Ciuhandu, prea exagerezi. E drept ca in Romania sunt si tigani (sa nu excludem ca si in Basarabia sunt, mai ales la Soroca), dar sunt si oameni foarte de treaba. Eu am cunoscut multi din acestia, pe unul chiar pe acest forum (ma refer la Micael). Pe romani nu o sa-i alunge nimeni din tara lor, nimeni nu are nici un drept sa-i alunge. (Si nimeni nu are nici un drept sa ne alunge pe noi) Poate prin razboi, dar acum (din fericire), razboi nu se prea face (exclusa fiind Fasia Gaza, care mai are niste probleme). Si cu cine o sa intemeiesti tu Statul Moldovenesc? Cu moldovenii? Cu Voronin? Ahi? Da-ti peste gura, cu comunistii nu se va intampla niciodata. Tu nu vezi ca cel de la PL (Dorin Chirtoaca) e tot roman?! Sper sa-ti vina mintea la loc, Ciuhandule! O zi buna!
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 02 februarie 2009, 13:33 | mergi sus ▲
Rusnacule ciuhandu, eşti un porc de basarabean rus. Voi sunteţi cotropitorii. Românii sunt băştinaşi între Nistru şi Tisa. Tu cere teritoriile basarabene furate de ruşi şi date Ucrainei, porcule! Nu te lăcomi la teritorii care nu-ţi aparţin!
A comentat Balaur 02 februarie 2009, 13:38 | mergi sus ▲
Cred ca l-am pus la punct, Balaure. Nu va mai deschide gura... sper.
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 02 februarie 2009, 13:50 | mergi sus ▲
Măi Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie), cred că mulţi basarabeni sunt nebuni de atâta băutură. Noi avem aici la Iaşi spitalul Socola. Este şi pentru nebuni. Iar ciuhandu nebunul trebuie pus şi în cămaşă de forţă. Păi unde nu dă Dumnezeu cel Sfânt să trecem noi românii moldoveni ca tăvălugul peste Basarabia! Nu va mai rămâne picior de porc rusofon pe acolo! Ha! Ha! Ha! Nici nu se mai merită să-mi bat eu capul cu o populaţie nebună. numai bună de închis în ospicii!
A comentat Balaur 02 februarie 2009, 14:01 | mergi sus ▲
cititi comentariile si la celelalte articole! Aveti nevoie de pasport sa dati din kr in italia si spania! rou e un kkt ce impute europa
A comentat Balaorul 02 februarie 2009, 14:03 | mergi sus ▲
Pina una alta o sa vina tancurile rusiei peste voi si o sa stati in bucuresciul dvs ascunsi prin pivnite cum s-a mai intimplat! Stim si noi ca la romanika exista spt de la tichilesti si poiana mare unde o sa va internam pe toti , extindem spitalele! Pamintul vostru este-n india, acolo sa va duceti toti rromini care sinteti tilhari eliberati din temnitele romei amestecati cu tigani!
A comentat BALAORUL DACIC 02 februarie 2009, 14:09 | mergi sus ▲
Nu toti sunt ca Ciuhandu, Balaure. Uite, eu de exemplu, nu cred ca-i seaman prin gandire si ma opun contra parerii lui. Unii ca el poate merita dusi la Socola, sau, dk nu au totusi posibilitatea de a ajunge in Romania, la Iasi, macar la noi la Costiujeni. :-)) Eu nu am spus niciodata ca Romania e un rah** ce impute UE, din contra. Asa ca nu fa din tantar armasar. Romania pt. mine este o tara ce merita tot respectul, si nu trebuie, fiindca unul e cu capul prin nori, sa fii contra la toti basarabenii si sa ne numesti rusofoni, ca greu imi pierd cumpatul, Balaure.
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 02 februarie 2009, 14:15 | mergi sus ▲
Balaur: iti pun o intrebare la care as vrea sa-mi raspunzi sincer: ti-ai pus alte 2 nick-uri noi, de tipul "BALAORUL" ori "BALAORUL DACIC"?
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 02 februarie 2009, 14:24 | mergi sus ▲
La noi in Republica Moldova unde in curind romanii nu o sa mai aiba dreptul sa puna piciorul decit cu invitatie din partea statului moldovean, nu invatam istoria romanilor pt ca e o istorie a umilintei si a asecului! Esecul unui popor care a fost asimilat de tigani! Asa ca nu va mai lamentati ca noi basarabenii am fost deznationalizati in 200 ani pt ca voi in 50 ani ati fost asimilati de tigani si ati preluat limba, obiceiurile, folclorul si modul de viata(hotia) natiunii superioare voua cu care ati venit in contact! Nu ne unim cu Romania pt ca nu vrem! Romania acum a cerut de pomana si a fost primita in europa sa stinga laturile statelor dezvoltate si sa-i stearga la kr pe italienii bolnavi de alzheimer! Romania acum in uniunea europeana e ca o bucatarie in care a ramas resturi de mincare si o pisica s-a kkt pe masa! Kktul sa-l mancati voi pt ca noua ne e scirba! Nu ne unim cu voi pt ca va consideram o etnie inferioara! Noi nu va dusmanim, ne e mila de voi pt ca cu bogatiile romaniei si cu variatele forme de relief ati ajuns ultimii oameni in europa! Nu va dusmanim, stati linistiti, in haznaua voastra! N-am desfiintyat gardul de sirma ghimpata de pe prut pt ca ne e sila de voi! Romanii sa-si ia toti pasaport rromanesc si sa plece din moldova! Noi moldovenii adevarati nu o sa facem asta niciodata!
A comentat 1 MOLDOVEAN E MAI DESTEPT DECIT 100 de romani 02 februarie 2009, 14:40 | mergi sus ▲
Nu mai e nevoie, Balaur, mi-am dat seama ca acele comentarii sunt scrise de un basarabean idiot care a fost gata "sa-ti ia numele" si a scris fel de fel de prostii despre romani. Comentariul meu de la 16:15 este adresat tie doar de la inceput pana la "macar la noi la Costiujeni. :-))" Restul nu-l lua in considerare. Imi cer scuze, dar pur si simplu nu mi-am dat seama ca acele cuvinte erau scrise de un bou basarabean si nu de tine.

Pt. Balaorul (corect ar fi balaurul) dacic

Tu esti un kkt ce impute Basarabia, nu Romania este o kkt ce impute UE, boule. Schimba-ti te rog, nick-ul ca confund numele tau cu acel al lui Balaur! Alt nick nu ai gasit?! Sunt o multime, nu-i numaidecat sa-l "clonezi" pe al lui Balaur.
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 02 februarie 2009, 14:51 | mergi sus ▲
Papusa, tu esti o femeie care faci Moldova de ris! Printesa Lilly dute-n italia sa vezi cum violeaza romanii cite 5 odata! Sint mai rau ca animalele! Asta e etnia superioara, astia sint fratii nostrii ,niste hoti, tilhari la drumul mare,criminali si vioplatori? In puscariile din italia in citeva luni au intrat peste 2800 de romani! Scuza-ma, acum imi dau seama, tu daca o sa patesti asa ceva n-o sa faci niciodata plingere pt ca violul nu se pune daca este cu consimtamintul uneia ca tine!
A comentat BALAURUL 02 februarie 2009, 15:01 | mergi sus ▲
Pt. 1 moldovean e mai destept decat 100 de romani la un loc

Mai baietele, desteptul Basarabiei, oricine are voie sa plece unde vrea in ziua de azi si sa stea cat vrea, doar sa aiba acte in regula, si asa ca romanii pot veni in Basarabia oricand, ca nimeni nu le interzice, fara invitatia lui Voroshka! Si aminteste-ti ca nu toti romanii sunt tigani, cum am spus si mai sus. Dk tu nu vrei sa te unesti cu Romania, asta nu inseamna ca ceilalti basarabeni nu vor sa se uneasca. Stai acolo la "copitele" lui Voronin si nu te uni cu romanii, ca nimeni nu te impune. Ce, sunt putini moldoveni in Italia care au grija de batrani? Nu numai romanii, asa ca ciocul mic! Toti SUNTEM EGALI si nimeni nu e inferior, desteptul Basarabiei. Si tiganii au suflet si fiecare are modul lui de a trai, asa ca nu te mai lua atata de ei, caci sunt si in Basarabia tigani, la Soroca mai ales. Eu cred ca romanii nu sunt chiar ultimii in UE. Uite mai intai la Basarabia, cum "slujeste" Voroshka, si apoi la romani, boule. Imi pare rau ca spun aceste lucruri despre Basarabia, tara mea natala. Trist, dar adevarat... Asta e...
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 02 februarie 2009, 15:13 | mergi sus ▲
Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) eu sunt Balaur şi am un limbaj specific pe care nu-l pot copia basarabenii. Nu sunt eu, românul ieşean, în postîriledenaturate de mai sus. Nişte basarabeni încearcă să-mi fure pseudonimul. Spune şi tu dacă nu ţi-e ruşine cu asemenea creaturi de sorginte basarabeană.
A comentat Balaur 02 februarie 2009, 15:28 | mergi sus ▲
Spre informarea ta, Balaure basarabean (nu ma refer la cel de la Iasi), am 14 ani, si nu sunt inca o doamna. Nu vreau sa fac Moldova de ras, dar acesta-i adevarul. Asta e... Si tot ca sa stii, sunt deja in Italia si am aflat de cazul acela cu violul. Iti mai repet ca NU TOTI ROMANII SUNT CA ACEI 5. Am locuit in Romania si am avut ocazia sa cunosc persoane exceptionale, asa ca inchide clantul si mai reflecteaza inainte de a comenta, ca mai sunt si cazuri cand moldovenii fac crime, asa cum fac crime si romanii, si asa ca cred c-ar fi mai bine sa te uiti in "farfuria ta" inainte sa te uiti in "farfuria romanilor". Si romanii si moldovenii fac crime, asa ca "balanta e in echilibru" si suntem la egal. Imi pare rau pt. femeile care au suferit din urma acelor romani, dar nici basarabenii nu-s sfinti... Scuze, dar asta este opinia mea, n-am ce face...
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 02 februarie 2009, 15:28 | mergi sus ▲
Da Balaure (cel de la Iasi). Vad ca balaurul acesta basarabean nu-i cu mintea la loc.
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 02 februarie 2009, 15:32 | mergi sus ▲
Bre Balaure basarabean, te-am rugat sa-ti schimbi nick-ul. Chiar este deficit? Altul n-ai gasit? Schimba-l te rog frumos!
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 02 februarie 2009, 15:35 | mergi sus ▲
Bre,basarabenilor,aceia doi cu ciocul mare si cu minte de oligofreni va informez ca in Italia sunt cam 1 milion de romani(oficial vorbind),iar neoficial cifra se aproprie de 2 milioane,deci e logic sa mai existe si tot felul de infractori printre ei,pentru ca natura umana este corupta din fire,dar ce sa-i faci daca voi suntem batuti in cap si cretinizati de unul pe nume Voronin,ce va baga in cap numai idioteni KGB-iste de ati ajuns asa de prapaditi de va renegati apartenenta la neamul romanesc.
Oricum idioti ca voi doi au inceput sa se mai imputineze si oamenii sa se trezeasca din somnul cel de moarte,asa ca va urez sa va mai informati si voi din alte surse credibile in afara de propaganda KGB cripto-comunista de la Chisinau !
Uitati aici un site pe teme istorice romanesti,poate va mai treziti si voi din adormire si incepeti sa acordati credibilitate celui mai mare roman nascut vreodata in partea aceia de Romanie,in Basarabia lui Grigore Vieru .

http://www.archweb.cimec.ro/a_default.htm

Duceti-va la tematica istorica si mai invatati si voi cate ceva,pentru ca prostii in lumea civilizata ori devin marginalizati ori sunt redusi la tacere !
A comentat micael 02 februarie 2009, 16:03 | mergi sus ▲
Catre rumunul micael! Comentariul dvs se aplica perfect natiunii dvs care este aproape asimilata de romi! Romanii sint un popor oligofren pt ca numai in romanika se puteda intimpla ca 2 milioane de GITANI sa asimileze 18 milioane de romani! Istoria voastra ar trebui sa inceapa cu asta! Nasterea unei noi etnii rromanesti! Oricum daca voi stiti istoria mai bine n-ar fi rau sa trimiteti cite un manual in fiecare casa din Basarabia! NU DE ALTA DAR DE CIND CU CRIZA...SA AVEM CU CE NE STERGE LA KR SI SA NU MAI DAM BANI PE HIRTIE IGIENICA!
A comentat michaela 02 februarie 2009, 16:13 | mergi sus ▲
Fa Michela, mai as crede ca nu esti femeie, dupa modul volgar in care vb. Ar trebui sa citesti manualele trimise de romani si sa nu te stergi cu ele la c*r, neispravito ce esti! Rusine sa-ti fie!
A comentat Printesa (ex Lilly pt. cn nu stie) 02 februarie 2009, 16:37 | mergi sus ▲
michaela,incearca sa deschizi link-ul acela si sa arunci o privire si dupa aceea sa vorbesti !

Oricum draga mea,am sa-ti spun un secret,nu de alta dar sa nu te mai obosesti : Am fost atat de mult injurat de catre romanii de pe ambele maluri ale Prutului incat am devenit imun la asemenea tratamente !
Sper ca stii cine injura non-stop,daca nu stii, iti spun eu :Doar persoanele frustrate ca tine care in lipsa de argumente logice si inteligente,recurg la tot felul de astfel de tertipuri injurioase si de o banalitate execrabila care mai degraba ma face sa deplang nivelul tau de cultura decat sa ma enervez si sa-ti raspund pe masura !
Daca ma mai coborul uneori la mintea de gaina turbata a unora de pe aici,asta nu inseamna ca imi face neaparat placere,ci doar le raspund la nivelul lor de sub-cultura ca sa priceapa ca sunt doar niste simpli lachei sa dau din papagal ,crezand automat ca daca sunt in stare sa scrie niste banale fraze pe net,automat sunt si destepti !
Gresita abordare si fara sorti de izbanda !LOL !
A comentat micael 02 februarie 2009, 16:57 | mergi sus ▲
Ce va murdariti unii pe altii si de ce?

Moldova nu are nevoe de un frate mai mare.
Si are dreptate caci si rusul sa crezut frate.
Si de ce romanul sa fie frate
Caci doar romanul la vindut pe frate.

vezi frate

Si romanul nu e roman
El sa poreclit roman
Dear vedea Burebista frate ce iar face frate ce iar face.


Eu inteleg ambele maluri. Dar e pacat ca ambele maluri nu se inteleg intre ele. Sub formula de roman e incorect si imposibil. Cea Daca e adevarata.

Ma numesc si eu roman dar nu din voia mea ci din cauza istoriei nedrepte. Am fost vindut de romani si mam intors din nou de unde am plecat. Nu pentru ca sint mindru sa ma numesc roman ci pentru a-mi reintregi tara.

Cine sint pina la urma moldovenii pt. romani. Pentru unii sint intradevar frati indeferent cum se numesc, pentru altii o bucata de pamint, pentru stat o putere mai mare etc. Cine sint intradevar moldovenii sau romanii sau acii din estul Prutului. Pentru politie criminali, pentru vamesi bisnitari pentru alte autoritati romane PROSTI. Si in FRATELE devine CICAT si e PACAT.

A comentat ION CONDREA 02 februarie 2009, 18:33 | mergi sus ▲
Cred ca va dati seama cn scrie, fara sa fie nevoie sa scriu "ex Lilly pt. cn nu stie" in paranteza.

Pt. Ion Condrea

Frate, si eu gandeam ca tine un pic mai devreme, dar mi-am dat seama ca ceilalti au dreptate. M-am cam plictisit sa aud aceleasi caracteristici pt. romani: tigani, hoti, criminali, si acum stau de partea lor, deoarece stiu ca nu toti sunt asa si chiar am si cunoscut persoane cumsecade. Stiu ca am mai scris asta de o mie de ori si poate v-am plictisit, dar voi continua sa spun aceste lucruri. Comunitatea de tigani din Ro este formata din cam 250 000 de persoane, dar restul ce-s? ROMANI, frate. Esti roman-basarabean si tu. Acesta-i un lucru pe care trebuie sa-l accepti si n-ai ce face, asa a vrut istoria, destinul. Este un lucru foarte frumos si ar trebui sa te mandresti ca esti frate cu romanii. Desigur mai intai basarabean, asta nu neaga nimeni, dar apoi si roman, fiindca istoria romanilor s-a mai incalcit cu a noastra, vb aceeasi limba si sunt si unele traditii asemanatoare.
A comentat Printesa 03 februarie 2009, 04:48 | mergi sus ▲
Pentru \"michaela\" si \"1moldovean a ajuns de 1000 de ori mai bozgor decat ungurii din cauza indoctrinarii si falsei istorii\" (bozgor=om fara tara): daca ati incerca sa va numarati neuronii din cap, cu siguranta ati constata ca nu aveti mai mult de 2! Atat am sa va spun! Acum ma intelegi, frate 300, de ce e normal ca unii romani sa fie retcenti fata de basarabeni?Pentru ca aceste doua persoane nu sunt, din pacate, cazuri izolate in republica Moldova! Foarte multi gandesc asa cu ei! 200 de ani de papuc rusesc(cu o exceptie de doar 20 de ani) se simt foarte bine in atitudine, comportament, gand si mentalitate! E dureros, dar asta e realitatea zilelor noastre!
A comentat Alec-BM 03 februarie 2009, 14:10 | mergi sus ▲
:) :) :)
vse okkkkkk
A comentat IGOR 17 februarie 2009, 13:46 | mergi sus ▲
Decit un frate romin mai bine o sora curva...
A comentat alex 13 ianuarie 2010, 21:50 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.4153 secunde