Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

3 mai 2024, ora locală: 13:54

 

O noua speranta pentru cetatenii din Rep. Moldova care doresc sa redobandeasca Cetatenia Romana

adăugat 13 octombrie 2009, 07:26, la Eveniment

Institutul pentru Drepturi Civile Europene cu sediul situat in Bucuresti, prin avocat Deleanu Ruslan in calitate de presedinte va infomeaza asupra faptului ca saptamana trecuta Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a decis sesizarea Curtii Constitutionale pentru a solutiona exceptia de neconstitutionalitate a art.12 al. 4 cap. III din Legea cetatatetiei romane nr. 21/1991 astfel cum a fost modificata prin OUG nr.147/2008 care a fost aprobata prin legea nr. 171/2009 publicata in M.Of. nr. 321/14.05.2009 cu privire la faptul ca numarul maxim de cereri de redobandire a cetateniei romane care urmeaza a fi primite in interval de un an pentru fiecare oficiu consular al Romaniei nu poate depasi 30.000

In fapt aceasta exceptie a fost ridicata in cadrul procesului intentat impotriva Ministerului Afacerilor Externe aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie de catre un cetatean moldovean nemultumit fiind de faptul ca de peste un an de zile asteapta sa fie invitat sa depuna cererea de redobandire a cetateniei romane la Consulatul Romaniei din Chisinau, cu motivarea ca este neconstitutional sa fii obligat sa astepti aproximativ 12 ani de zile pentru a inregistra o simpla cerere.

In conformitate cu sustinerile reprezentantilor Ministerului Afacerilor Externe exista un nr. de peste 360.000 de cereri de intentie formulate de catre etnicii romani din R.Moldova, iar la un simplu calcul matematic (360.000 de cereri de intentie existente impartit la cel mult 30.000 de cereri cate ar trebui sa fie primite pe an) rezulta un numar de minim 12 ani de asteptare pentru a inregistra o simpla cerere de redobandire a cetateniei romane.

Institutul pentru Drepturi Civile Europene isi exprima convingerea ca decizia Curtii Constitutionale va inlatura acest articol neconstitutional existand posibilitatea depunerii mai multor cereri decat bariera legala de 30.000 dosare pe an impusa prin acesta modificare legislava, respectandu-se art 1 alin. 3 din Constitutia Romaniei care prevede faptul ca: „Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor... reprezinte valori supreme...si sunt garantate.”

Autor: Institutul pentru Drepturi Civile Europene
Sursa: www.basarabeni.ro
Paroles,Paroles,Paroles............
A comentat TMT 13 octombrie 2009, 11:09
Pe ce articole din Constitutie se bazeaza cererea sa de neconstitutionalitate? Ati putea sa-l intrebati?
A comentat Ghitzulescu 13 octombrie 2009, 12:30
deci voi stati in puii mei in tara voastra basarabenilor. voi NU aveti nici un drept. aveti CETATENIA muldoveneasca . spalati-va cu ea pe cap .
faptul ca vremelnic unii dintre bunicii vostri au avut hartii de roman nu inseamna ca voi sunteti romani sau ca aveti dreptul la cetatenie .
voi sa stati la jegul vostru de republica independenta , membru csi .
A comentat tot romanul 13 octombrie 2009, 13:08
SHOLDOVANI ROMANIA NU VA VREA
A comentat antimoldova 13 octombrie 2009, 13:14
Foarte interesant, cica sunt unii care nu suporta basarabenii dar pe de alta parte stau de dimineata pana seara pe basarabeni.ro, mai lasatine in pacea securisti imputiti, ne-am saturat de diversiuni
A comentat pt securisti... 13 octombrie 2009, 13:18
a cazut guvernul lui boc cel mic si a lui vanzator de flota , datator de terenuri case si functii la rude , fost mare comunist si antiromanul care vrea sa ne nenoroceasca cu 1 milion de rusi si 2 milioane de etnici moldoveni.
INCA UN PIC SI PICA SI CEL CE A ORGANIZAT RAPIRI IN IRAQ SI A NENOROCIT BUCURESTIUL MAI BINE DE 4 ANI
SI VOI CETATENI AI RM DE ETNIE MOLDOVEANA , RUSA , GAGAUZA , UKRAINIANA O SA STATI IN REPUBLICA VOASTRA .
A comentat IN SFARSIT 13 octombrie 2009, 13:22
Voi revendicati intregul teritoriu al Romaniei; plus Cadrilaterul si o parte din Ucraina. Imi apar tzara. Lasati Romania in pace si nu o sa avem nimic cu voi. Nu va mai incape moldova?
A comentat antimoldova 13 octombrie 2009, 13:26
Pentru anti moldoveni: Mi-e scarba de nimicuri ca voi si ma crucesc cand vad ce lepre cresc in Romania. Va ratoiti cu atata fala de parca a-ti trai in Tara Fagaduintei. Stau si ma gindesc ca bine ar fi fost daca a-ti fi fost ocupati de rusi asa cam vreo cateva decenii ca sa va scuture un pic mandria prosteasca si saracia de minte. I-auzi cica nu ne vreti. Ce surpriza. De parca Europa va vrea pe voi. Li-e sila de voi si-s profund dezgustati de staruinta voastra in a va pretinde europeni de acelasi rang cu ei. Mici sunteti la suflet si rau e ca pute tara de voi. Vai de capul vostru.
A comentat Oleandra 13 octombrie 2009, 14:19
Tocmai d'aia, stati la voi acasa. Si, fraiero, iti amintesc, Romania e in UE. basarabia nu va fi niciodata, nici in UE nici in Romania
A comentat antimoldovean 13 octombrie 2009, 14:27
Bai antimoldovean commiekiller sub acoperire, ai vazut ca ti-am copt-o si ti-ai schimbat nick-name-ul, du-te si te spanzura ca nimanui nu-i trebuiesti, cred ca si maica-ta ti-ar recunoaste limitele. hai pleaca ivartindu-te, intra pe OTV, poate gasesti un topic pe masura paranoiei tale :))
A comentat Lol 13 octombrie 2009, 15:18 | mergi sus ▲
Ca sa inteleaga toti.Sunt basarabeni care se simt romani si cei care nu se simt SI ASTA E REALITATEA(asta o spun din experienta).Sunt asa si cei care sunt printre noi aici in Romania.FACETI ODATA DIFERENTA !!!! Noi romanii suntem niste prosti de cand ne-am lasat dezbinati ca OILE!!! Noi romanii nascuti aici in RO nici cu cei de etnie rroma nu avem nimic si v-ati trezit voi adevaratii patrioti sa lansati mesaje anti moldovenesti.IMI CER SCUZE FATA DE CEI CARE AU JIGNIT PRIN MODUL ASTA BASARABENII CARE SE SIMT ROMANI.INFORMATI-VA CORECT ,PUNE-TI MANA PE CARTE SI CITITI ISTORIE,CUNOASTETI OAMENII VENITI DIN REPUBLICA MOLDOVA INDIVIDUAL(LUATI CONTACT CU EI DE CATE ORI AVETI OCAZIA) NU MAI STATI SA VA SCARPINATI INTRE PICIOARE IN FATA LA CALC SI LA TV !!!!ABIA DUPA SPUNETI-VA PARERILE PE SITE-URI.Oricum suntem toti o apa si un pamant,SUNTEM MURITORI DE RAND ,si nu cred ca o sa apucam sa traim 100 de ani fiecare.FACETI CEVA BUN IN VIATA ASTA SCURTA!!!FITI OAMENI!!!!Cele mai bune si puternice natiuni din lume s-au realizat prin MUNCA,SUDOARE,AJUTOR FATA DE SEMENI SI DRAGOSTE DE NEAM.Nu prin ura!!!
A comentat Alexandru 13 octombrie 2009, 16:48 | mergi sus ▲
Bravo,Alexandru!Subscriu.
A comentat Baxter 13 octombrie 2009, 18:23 | mergi sus ▲
Alexandru - ai dreptate. Eu unul cred ca nulitatile care injura romanii din Basarabia fie sunt securisti/kgb-bisti de meserie fie din R.Moldova fie din Romania platiti sa invrajbeasca romanii intre ei. Eu unul va recomand sa nu bagati in seama nulitatile, tradatori exista din vremuri mai vechi.
A comentat Patriotu 13 octombrie 2009, 19:59 | mergi sus ▲
O cerere depusa in Italia sau alta tara din UE este precautata in maximum 90 zile. Romania se considera stat de drept functional. De ce oricare cerere depusa de un cetatean din SUA, Canada, Franta , Israel sau chiar din tari arabe este precautata si solutionata in termenele prevazute de lege, iar o cerere depusa de un basarabean nu intra sub incidenta acelorasi prevederi? -
EXISTA O TRADITIE CE SE VREA PERPETUATA MEREU - CEA DE A NU-I CONSIDERA PE BASARABENI EGALI CU ALTI CETATENI, CE CARE ANUNTA TRECUTUL SI VIITORUL DISCRIMINARII BASARABENILOR DE ADMINISTRATIA BIROCRATICA A ROMANIEI DIN TOATE TIMPURILE. EXISTA O SINGURA SOLUTIE - SA INTRAM INDEPENDENTI IN UE SI SA NU MAI AVEM NEVOIE DE ACESTE UMILINTE PENTRU UN DREPT FURAT, ABANDONAT, TRADAT IN 1940.
A comentat ion 14 octombrie 2009, 06:21 | mergi sus ▲
ce difarenta ba c.a.cat cu ochi daca se declara etnici romani . sa stea in puii mei in tara lor . ca acu 12 ani sau 6 ani nu erau romani si acu brusc le trebui hartii de roman . da pe romani ia intrebat cineva daca ii vor pe basarabeni . sau maine ii integram si pe turci ca acu 2000 de ani si ei erau in acelasi stat/imperiu cu noi.
ba si tine minte ca romania a fost ocupata de rusi din 45 pana in 1956 . in republica democrata germana in 1989 . in statele baltice a fost aceeasi situatie ca in moldova . nu va va mai c.a.cat.i pe voi si faceti pe victimele.
si inca ceva . in timp ce romanii mureau in 1877 pt. independenta ei mureau pt. imp rus . in 1914-1918 la fel si in anii 1940-1945 iarasi la fel . nu vreau basarabeni in tara mea . au tara lor . sa stea in republica aia independenta ce le place atat sa o laude .
A comentat roman 14 octombrie 2009, 07:34 | mergi sus ▲
ioane dute tu in italia sau alte atri sa vezi birocratie acolo . cat priveste tradarea . va d ca mentii discursul cu jandarmul roman care era rau . banuiesc ca nu sti ca romania a fost rupat si impartita de rusi si germani . la fel si polonia . rusii cand au invins ei au facut hartile dupa 45 . au rupt germania . au impins polonia si polonezii mult in vest . au dat cadrilateru la bulgari si au redat nordul transilaniei romaniei . polonezii au lupata din secunda 2 si au pierdut ca tot nu a ramas polonia interbelica . romanii au lupat din 41 si au luat teapa . la fel tot nu a ramas romanai interbelica .
in ceea ce priveste ue . romanii va ureaza voua basarabenilor mult succes . da vedeti ca terbui sa adopati si pune in aplicare muuuuuulte reforme . sa dispara partidul comunist ( inca il voteza jumate din rm ) . sa iesiti din csi . :))) dupa cum vad liderilor vostri ,, democrati " le cam place in csi cau zis ca rm mai ramane . acu asta ar fi un record mondial , o minune , sa fi si in csi si in ue . si vezi ca TOATE statele estice ce au aderat la ue sunt membre nato . ,, democartii " vostri au zis ca basarabenii nu vor nato si deci ei nu au de gand sa bage rm in nato
A comentat pt. ion 14 octombrie 2009, 08:06 | mergi sus ▲
hahahaha Ia te uita , idiotii de moildoveni cred ca mi-am schimbat nick-ul si ca am scris sub alte nume, ca sa para mai multe comentariile antimoldovenesti. Nu, dragilor- nu mi-am schimbat nickul si imtodeauna v-am scris verde in fata aia jegoasa, sub numele de commiekiller. Asta in engleza inseamna (ptr voi rusofoni spalati la creier) " ucigas/killer de comunisti". Ca asta sunteti voi, mai natarailor, in marea voastra majoritate; niste cersetori sclavi iubitori de cetatenie romaneasca pe , va umiliti ca prostii si il scoateti la interval pe "bunelu" care cica era roman dar caruia tot noi i-am dat cetatenie in 1918. Ce vreti voi acum , nespalatilor? Faceti-va tara voastra si viitorul in Republica comunista Moldoribentropia unde 50 % inca voteaza comunismul si 90% sun antiromani. Am sa va demasc pe toate forumile si in toate ziarele, ca ca aduc romanilor idioti patripti la cunostiinta intentiile voastre! Vine vremea cand va aruncam din tara ptr todeauna si inaltam un gard mare pe malul Prutului sa-i tinem pe nebunii comunisti afara! AFARA, AFARA CU MALDAVANII DIN TARA!
A comentat commiekiller 14 octombrie 2009, 08:54 | mergi sus ▲
pTR ROMANII CARE CRED CA MALDAVANII SUNT ROMANI:Deschideti ochii romanilor needucati-in 1994 ca si in 2004 la referendum 98% (NOUAZECI SI OPT LA SUTA) din populatia non ucraineana, rusa s-au declarat MOLDOVENI SI NU ROMANI. Intr-o tzara unde 50% inca voteaza COMUNISMUL, cati la suta credeti ca vor Romania, simt romaneste sivor sa fie romani????? Oare sa fie in Moldova un popor pro roman, iubitor de libertate si democratie care voteaza comunistii din nou si din nou. MERGETI ACOLO ROMANI IN VIZITA SI VEDETI REALITATEA-VE-TI FI DISPRETUITI CA SI CAINII! Eu am fost acolo si stiu. NU DRAGI ROMANI, MOLDOVENII SINT MOLDOVENI SI NU ROMANI. Vor doar cetatenie si pasapoarte romanesti. FACETI UN EXPERIMENT: Intrebati un moldovean venit la studii sau cu cetatenie ce domiciliaza in Romania, ce este el? ITI VA RASPUNDE CA ESTE MOLDOVEAN (si nu roman), 90% . SIC!
A comentat COMMIEKILEER 14 octombrie 2009, 09:03 | mergi sus ▲
Mai baiete, cred ca ti-ai tras teapa cu vreo cateva basarabence sau cu una si bine, iar acum te "razbuni" cu mintea ta schizofrenica pe site-ul asta. Ia uita-te in stanga ta poate vezi ceva care sa te faca sa scapi de suferinta si frustrari!
A comentat Lily 14 octombrie 2009, 09:07 | mergi sus ▲
Taci dracu Lilly pana nu ti-o trag si tie, da mai bine sa ti-o traga un moldovean nespalato! Lilly-ce nume!-era mata beata si se prostitua in Rusia cand te-a numit asa? Lili-nume de scena ptr o kurva de cabaret. Alege-ti alt nume toanto! Vrei si tu cetatenie romaneasca? Ce dai puicutzo, in schimb? Da' promiti sa :o speli: putin inainte, da? hahahaaa
A comentat COMMIEKILLER 14 octombrie 2009, 09:13 | mergi sus ▲
Nu-i atrageţi atenţie celui care se consideră KILLER.E supărat pe faptul că i-am dres soţia şi ca rezultat a zis că va face tot împotriva moldovenilor ca să-i înjosească.Ce pot să-i spun:Mă tu măcar nu ai fost în stare să îndestulezi o femee de aia m-a preferat.Hai închide gura că voi spune la toţi cine eşti şi ai să umbli ca tăunul cu paiul...fii bărbat nu muiere.
A comentat Ion 14 octombrie 2009, 09:19 | mergi sus ▲
Ioaneeeeee, -alt nume demn de caractere de epoca romanesti. Ionicaaaa, ce faci ma baiatule? Ce mai face gospodaria? Ca la asa nume, imi inchipui cum arati! Hai baditza, misca-te mai incolo , dute si strange POAMA ca a venit toamna! Asa, usurel harnicutzul tatii, usure ca munca nu a omorat pe nimeni din cate stiu. !Paaaa tzaranele moldovenas!
A comentat commiekiller 14 octombrie 2009, 09:30 | mergi sus ▲
KILLER!Eu voi strînge poama cum o numeşti tu da tu dute şi strînge smîntînica pe care ţi-am donat-o că cu asta te-ai pricopsit de la moldoveni
A comentat Ion 14 octombrie 2009, 09:43 | mergi sus ▲
Pt Ionel tzaranu'- HAI MARS AFARA LEPADATURA DIN TARA MEA! Ai inteles, NESPALATULE? Basaraboi rus imputzit!
A comentat commiekiller 14 octombrie 2009, 09:45 | mergi sus ▲
ROMANIA NU VA VREA!!!! Toate problemele astea s-ar rezolva daca ne-ati lasa in pace.
A comentat antimoldovean 14 octombrie 2009, 09:48 | mergi sus ▲
Tu încă mai ai ţară?Ah da,pînă ctva timp.Degrabă ungurii au să vă pună la punct şi v-om fi cu ei vecini şi prieteni nu cu un scîrbos care nu-i în stare să facă nimic unei femei decît cu limba.
A comentat Ion 14 octombrie 2009, 09:51 | mergi sus ▲
Munca nu a omorit, dar prostia-da!
A comentat Luminita 14 octombrie 2009, 09:52 | mergi sus ▲
Ungurii sa ne puna la punct ? hahaha-dupa cate imi amintesc, i-am ocupat aproape 6 luni de zile in 1919 si le-am desfintat armata bozgoreasca si am stat bine mersi in Budapesta pana in toamna. Cam de atunci a inceput sa apara o noua generatie de copii maghiari care gangureau la inceput in romaneste! hahahaah Invata istorie Ionele, invata, daca vrei sa ajungi cineva si sa nu ramai un basaraboi prost precum esti!
A comentat commiekiller 14 octombrie 2009, 09:56 | mergi sus ▲
"Munca nu a omorit, dar prostia-da!"
A muncit cineva, vreodata, in sholdavia? Se unde stiu basaraboii ca munca a omorat sau nu?
A comentat marsh acasa 14 octombrie 2009, 10:04 | mergi sus ▲
Si daca ne pun maghiarii la punct mergeti si la ei milogilor? II implorati si pe ei sa se uneasca cu voi?
A comentat marsh acas' 14 octombrie 2009, 10:06 | mergi sus ▲
Boule,mai citeşte presa,priveşte TV.Iri maghiarii v-au frecar guvernul care se ţine că e romînesc.Aşa şi pe viitor tot ei au să vă hotărască soarta iar tu vei fi un şerveţel de şterf fundul la tine în "TARĂ".Ungurii sunt deştepţi şi uniţi comparativ cu tine.Ei ştiu ce vor şi ce fac!
A comentat Ion 14 octombrie 2009, 10:08 | mergi sus ▲
Fi-mi-ar greata... sinucide-te ca-ti platesc inmormantarea, f....cking stupid man!
A comentat Lily 14 octombrie 2009, 10:09 | mergi sus ▲
cu ce bani? tot de la bagetul romaniei? =)))
daca noi ne sinucidem cine le mai da basaraboilor sa manance?

marsh acas'
A comentat marsh acas' 14 octombrie 2009, 10:12 | mergi sus ▲
De ce este o moldoveancă virgină la 12 ani? Fiindcă fuge prin casă mai repede decît tatăl şi fratele ei...

De ce li se spune moldovencelor nuci? Pentreu că se coc în Moldova şi se sparg la Bucureşti…

http://www.bancuri.net/bancuri/?c=29
A comentat antimoldovean 14 octombrie 2009, 10:15 | mergi sus ▲
Ionicaaaaaa hahahaaha esti tare nostim baiatule! Zici ca avem guvern maghiar care "nem tudom roman"i??? Hai sa-ti spun ceva; locuiesc in vestul Romaniei si aici, peste granita, in partea de est a Ungariei mii si mii de romani au cumparat case la unguri. Linia de est a Ungariei este actualmente intr-un proces de schimbare de identitate etnica deoarece acesti romani care au cumparat case ieftine (20-40 000 euro)aproape ca i-au depasit pe unguri ca popilatie. Cand o sa deschideti si voi granitele la investitori, vom veni in Moldavia si vom cumpara cam tot ceea ce e pe acolo si aninam steaguri romanesti peste tot. Dupa aia va invatam sa munciti, PUTORILOR!
A comentat commiekiller 14 octombrie 2009, 10:20 | mergi sus ▲
cUM E BUDA LA MOLDOVENI? O groapa si doi pari; de unul te tii si cu altul dai dupa caini! hahahahaaa
A comentat COMMIEKILLER 14 octombrie 2009, 10:21 | mergi sus ▲
Antimoldoveanule!Păi la noi nu se f..t unul pe alţii în casă ca la voi,mai avem materie cenuşie.Iar voi...-Da ce vrei de la animale?Chiar şi Europa v-a apreciat la justa valoare.Cred că degrabă au să vă scoată în afară.Acolo nu au nevoie de descreieraţi,vă alungă asacă şi bine vă fac.Dacă aveţi aşa minte neghioabă!Apoi despre nuci voi nici pe ele nu sunteţi în stare a le creşte.tot căraţi cu desaga la vama Cahul.Vă văd eu.Şi nici pămîntul nu-l lucraţi.Putori.Cînd după revoluţie zdohneaţi de foame vă plăceau produsele noastre.Căraţi cu vacile înhămate la car.De acum ajunge,vă dau numai ţîţa.
A comentat Ion 14 octombrie 2009, 10:30 | mergi sus ▲
sunteti sarantocii europei. mai usor cu comentarii despre nivelul de trai
A comentat antimoldovean 14 octombrie 2009, 10:34 | mergi sus ▲
Daca nu va place de noi de ce dracu' nu plecati la voi acas'?
A comentat marsh acas' 14 octombrie 2009, 10:37 | mergi sus ▲
Eu nici nu sunt la tine acasă dar tu eşti la noi!
A comentat Ion 14 octombrie 2009, 10:43 | mergi sus ▲
nu o sa imi murdaresc ghetele calcand vreodata in rep sholdova. Daca te referi la site, mutati-va gunoiul de pe .ro la voi pe .ru; pana atunci sunteti la noi.

marsh acasa
A comentat marsh acasa 14 octombrie 2009, 10:46 | mergi sus ▲
Nu este un avertisment, ati depasit orice limita, vad ca nu sunteti instare sa comunicati ca niste oamni ci mai degraba ca animale, toti cei care au folosit libaj cu injuraturi vor primi BAN si comentariile acestora vor fi sterse. Consulati Politica de Utilizare: http://www.basarabeni.ro/politica-de-utilizare/ Acei indivizi care sunt provocatori nu vor mai avea accesl la acest site, se vede foaret bine dupa IP-uri, va indemn sa va potoliti si daca aveti ceva despus faceti-o civilizat. O zi buna la toata lumea
A comentat Basarabeni.ro 14 octombrie 2009, 10:50 | mergi sus ▲
ROMANIA NU E ACASA PT VOI!!!
daca ne-ati lasa in pace noi nu am avea nimic cu voi.
A comentat marsh acasa 14 octombrie 2009, 10:49 | mergi sus ▲
Auziti dragi mediatori de la "basarabeni .ro". Este foearte simplu sa cenzurezi pe cineva si mai ales adevarul. Cuvantul "provocator" este un cuvant des folosit de dvs, cei din Moldova. Probabil ca ma includeti si pe mine in aceasta categorie de "provocatori". Insa dvs tineti partea desigur BASARABENILOR DVS care ne injura si nu suntem de acord cu politica statului roman in ceea ce priveste acesti "basarabani: sau cum va numiti. Vas sugera dragi moderatori sa dati dovada de justitie si sa atentionati aceia care injura PRIMII. Veti vedea ca basarabenii sunt cei care ne ataca cu injuraturi pe noi , romanii "provocatori" care nu suntem de acord cu unele lucruri. Deci va rog daca ne cenzurati, sa cenzurati MAI INTAI pe aceia care PRIMII DOVEDESC UN LIMBAJ GROSOLAN. Daca totusi decideti sa ne cenzurati, noi va intelegem; cenzura este un mijloc de astupare a gurii oamenilor tipic comuniste, din societatea din care dvs faceti parte. Lupu isi schimba parul, dar naravul ba-nu-i asa domnilor moderatori?
A comentat commiekiller 14 octombrie 2009, 17:14 | mergi sus ▲
Dom'le commiekiller,
eu cred ca, prin faptul ca intoarceti injuriile inapoi celor care "PRIMII DOVEDESC UN LIMBAJ GROSOLAN", nu aratati mai multa cultura si educatie decat acei "PRIMII". Toti pot, si majoritatea prefera (atat cetateni romani cat si cei ai RM), sa arate cu degetul spre altul, ca sa se scoata pe sine.

In plus, inainte de toate, cu totii trebuie sa recunoastem ca padure fara uscaturi nu exista (adica, in cazul de fatza, vreau sa zic ca au acces la internet si taranii*).

Va multumesc pentru timpul acordat.
________________________
* taran - cuvant folosit cu sensul de dobitoc, mitocan, idiot, agramat, badaran, marlan, negreblat
A comentat Basil 14 octombrie 2009, 17:40 | mergi sus ▲
uite aici niste oameni din basarabia care spun lucrurilor pe nume http:
http://www.basarabia91.net/2009/10/moldoveanul-are-ura-fata-de-romani-si.html
A comentat roman 15 octombrie 2009, 07:08 | mergi sus ▲
imi pare rau cind citesc asa comentarii din partea romanilor gen commiekiller sau antimoldovean nu cunosc ei ceea ce s-a intimplat cu adevarat mai ales ca anume Basarabia a fost sacrificiul pentru existenta statului Romania de altfel va mincau demult rusii si nu era sa existe Romania sau era sub Rusia asa cum suntem noi acuma, daca nu cunosti istoria si iti demonsterzi sentimentele xenofobe fata de moldoveni inseamna ca ai ceva probleme sincer daca te-as intilni in cale cred ca te-as bate mar voi sinteti niste fricosi si lasi sunteti buni numai de palavragit aiurea la treaba nu sunteti buni sinteti buni de nimica,chiar ca sunteti ca niste curve noi moldovenii in privinta asta suntem altfel
A comentat vlad 17 octombrie 2009, 23:06 | mergi sus ▲
Sa traiti bine
A comentat Italia 17 octombrie 2009, 23:36 | mergi sus ▲
Tie Vlad sa-ti para rau cand citesti comentarii ale basarabenilor de genul urmator:


"Dragos, eu de exemplu ,un basarabean , circul liber nu numai in Europa ,dar si toata lume si fac un lucru mare pe pasaportul tiganilor. E mult sus pentru mine asa licruri ,ca sa ma injosesc , sa cersesc pasaportul tiganilor . Si daca autorul articolului a amintit de adevar istoric ,cum ca am fi romani . De ce nu vorbeste nimic despre adevarul care am fost de atitea ori tradati . Istoria noastra impreuna este numai de 22 ani . Si in acesti 22 ani chit a fost construit si investit in Basarabia de catre tigani.-- nimic!!!!Eu nu inteleg de ce trebue voi fel de fel de autori de diferite articole sa morsocati si sa rugumati aceasta tema , sa convingeti prin vrute si nevrute cum ca romanii sunt buni baieti , luptatori neinfricati pentru neam si tara s.a.m.d. in acest stil . Mii sila sa mai citesc prin net articole despre tigani cum ca sunt fretii mei , voi ce ati innebunit cu totul !!!!! Pentru Basarabeni ---va rog mult , nu va injositi si cersiti nimic de la romani!! Ei singuri trebue sa ne roage ca noi sa primim pasaportul lor si sa ne zica pentru asta - saru-mîna !!!"



Asa ca Vlad, tigania, grosolania si badarania basarabeana nu are seaman pe lume! Cer autoritatilor romane sa reduca legaturile cu RM la un minimum posibil. Nu ne trebuie noua romanilor nici acord de mic trafic de frontiera cu RM, si nici sa li se acorde cetatenie acestor tigani cersetori pruto-nistreni, basarabeni care sunt mult sub demnitatea tiganilor de la Soroca si din toata Basarabia. Eu sunt cert convins ca tiganii din Soroca si din toata Republica Pruto-Nistreana sunt mult mai demni decat asa-zisii maldavani basarabeni. Botgros este un exemplu in acest sens.


Ce este actuala Basarabie / RM in momentul de fata? O mare satra tiganeasca polietnica, de o mojicie si o badaranie pe care nu o intalnesti nicaieri pe fata pamantului. Care este comportamentul tipic tiganesc? Cersetoria, inselatoria, lenea, crima si incalcarea legii. Ei bine, basarabenii sunt in marea lor majoritate cersetori, lenesi si criminali congenitali! Pruto-nistrenii au un amestec de comportament rusesc si tiganesc. Nici nu poate fi ceva mai dezagreabil pe fata pamantului. Ne trebuie noua asemenea lepre dezagreabile pe teritoriul Romaniei? Deci cer autoritatilor romane prudenta maxima si retinere in orice legaturi cu asa-zisa RM!


Inclinam sa-l condamn pe Commiekiller. Ei bine, tiganimea polietnica basarabeana numai asa trebuie tratata!
A comentat Alex, roman din Iasi, ROMANIA 18 octombrie 2009, 03:27 | mergi sus ▲
??? Tara de nonazisti? Sau doar cateva uscaturi proaste,,,trebue de vazut.In 89 am castigat dreptul de libertate si exprimare dar vad ca multi din tara mea Romania inca nu cunosc adevaratul sens al cuvantului democratie.Acesti studenti din romania au tot dreptul sa se exprime si sa discute,faptul ca sant Moldoveni de nationalitate nu ar trebui sa supere pe unii...sa nu dam exemple.Poate ei prefera mai mult Turcii si Arabii care au grija de mamele si surorile lor,Probabil prin faptul ca au bani si platesc sunt mai buni decat Basarabenii.Nu sant nici pro nici contra dar totusi nu pot fi deacord cu anumiti Romani care dupa ce si-au vandut tara ieftin inca mai cred ca au mai multe drepturi decat alti cetateni indiferent de nationalitate.Cetatenia Romana este data Basarabenilor datorita legilor facute si votate de catre senatorii si parlamentarii votati de poporul Roman asa ca aviz data viitoare,nu va place aveti grija pe cine votati dar nu jigniti lumea care conform legii muncesc invata sau devin cetateni.Nu va place nu aveti decat sa srangeti din Buci,cred ca urletele voastre pe aici nu pot fi decat de placere!!!
A comentat Eu Roman 18 octombrie 2009, 19:21 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.2368 secunde