Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

19 aprilie 2024, ora locală: 04:03

 

Organizaţiile Studenţilor Basarabeni din România iau atitudine vizavi de alegerile anticipate din Moldova

adăugat 22 iulie 2009, 10:33, la Ştiri de Top

COMUNICAT DE PRESĂ

Avem onoarea de a vă invita la conferinţa de presă ce va avea loc joi, 23 iulie, ora 11:00 la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, organizată cu prilejul apropierii alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova din 29 iulie, admiterii la studii în România şi nu în ultimul rând incidentului din acest weekend legat de reţinerea Preşedintelui ATB Iaşi, Dan Caranfil.

Conferinţa de presă va fi susţinută de liderii Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara, Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni Galaţi şi Asociaţiei Tinerilor Basarabeni Iaşi.

Ziua de 29 iulie este o zi importantă pentru fiecare cetăţean din Republica Moldova, deoarece în această zi avem ocazia împreună să decidem viitorul acestei ţări, anume atunci se vor decide paşii spre o viaţă mai bună, unde drepturile şi libertăţile fiecărui individ au întâietate în cadrul unei societăţi care se vrea a fi una democratică.

În urma fraudării masive a alegerilor din 5 aprilie, majoritatea populaţiei nemulţumită de rezultatul acestui scrutin, au ieşit în stradă să protesteze pentru a cere repetarea alegerilor parlamentare, protest ce a degenerat după un scenariu bine pregătit de către forţele de conducere, în acţiuni violente cu pierderi de vieţi omeneşti în rândurile protestatarilor, prin încălcarea drepturilor fundamentale ale omului, printre care dreptul la viaţă, dreptul la ocrotirea sănătăţii, la libertate individuală, dreptul la libera circulaţie a individului şi la libertatea de exprimare.

Având în vederea că în urma eşuării repetate a alegerii preşedintelui statului, după dizolvarea parlamentului, conform Codului Electoral, a fost stabilită data alegerilor anticipate – 29 iulie, dată ce reprezintă o nouă, şi, poate ultima şansă spre realizarea schimbărilor într-o direcţie democratică.

În ciuda modificărilor făcute la nivelul Codului Electoral, în care ziua alegerilor coincide cu una din zilele lucrătoare, care chiar dacă a fost declarată a fi zi liberă în Republica Moldova şi o piedică pentru cetăţenii plecaţi legal peste hotare, care reprezintă peste 627 959 persoane, conform datelor Serviciului de Grăniceri, cifră ce semnifică 25 % din cetăţenii cu drept de vot. În pofida acestor impedimente, considerăm că prezenţa la vot într-un număr cât mai mare este una necesară şi extrem de importantă pentru societatea noastră.

Dan Caranfil – Preşedinte ATB Iaşi
Tel.: 0748464546 E-mail: dan_caranfil@yahoo.com

Iurie Mocanu – Preşedinte OSB Timişoara
Tel.: 0751836700 E-mail: osb_tm@yahoo.com

Octavian Balan – Director Executiv OSB Timişoara
Tel.: 0745412512 E-mail: osb_tm@yahoo.com

Vlad Durnea – Vicepreşedinte OSB Bucureşti
Tel.: 0752130302 E-mail: osb_buc@yahoo.com

Sergiu Racilă – Vicepreşedinte OSB Bucureşti
Tel.: 0755406707 E-mail: osb_buc@yahoo.com

Alexandru Jurcăneanu – Preşedinte CSBB Galaţi
Tel.: 0751105363 E-mail: alex_jurcaneanu@yahoo.com

Autor: Basarabeni.ro
Sursa: www.basarabeni.ro
buna ziua, imi pare rau k nu sunt in Bucuresti k sa particip si eu la aceasta conferinta. Sunt din Sibiu, miercuri voi veni la vot!!! Imi doresc enorm de mult sa scapam de JIgodiile de Comunisti!!!!!!!!!!!!!!
In privinta Admiterilor as vrea sa stiu dak am vre-o sansa de a trimite o cerere la minister pt a-mi aproba un loc la master? Va multumesc!!
A comentat lala 22 iulie 2009, 11:17
Salut!
Sa inteleg ca doar la Bucuresti va fi sectie de votare? In Timisora nu va fi????????
A comentat raisa 22 iulie 2009, 11:46
mult succes fratilor. JOS COMUNISTII!!!!
A comentat marcel 22 iulie 2009, 11:53
Buna ziua, eu sunt din Constanta imi puteti spune cu cine sa iua legatura dc se organizeaza vreo plecare pentru alegeri, ca as vrea as merg si eu sa votez, ms
A comentat TANIA 22 iulie 2009, 11:58
Asa fratilor,organizativa si daramati comunismul !

Noi va tinem pumnii si ne rugam pentru voi !

Forza Basarabia !
A comentat micael 22 iulie 2009, 12:04

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 22 iulie 2009, 12:04
contacteaza Organizatia Studentilor Basarabeni din Constanta, ei iti vor da detalii.
A comentat pentru TANIA 22 iulie 2009, 12:11
intrebare: Cum explicati diferenta dintre numarul oficial al cetatenilor plecati peste hotare (de urdinul sutelor de miii) si numarul relativ mic a celor ce au participat la scrutinul din aprilie intr-o zi nelucratoare?

Ce concluzii am putea trage in cazul in care rata de participanti la vot la scrutinul din iulie va fi comparabila cu cea din aprilie?
A comentat Alexandru Prodan 22 iulie 2009, 13:04
voi, cei care aveti drept de vot faceti tot posibilul sa daramati comunismul o data pt totdeauna! Acum e momentul, s-a zabovit deja prea mult...
A comentat eu 22 iulie 2009, 20:26
A comentat niq 22 iulie 2009, 22:59 | mergi sus ▲
niq, tu faci campanie antiliberali, nu? :|
A comentat eu 23 iulie 2009, 05:42 | mergi sus ▲
da.....sa vedeti intradevar cine sunt liberalii!!!!
eu nu sunt comunist in nici un caz.....
si ghimpu inainte era comunist!!!!si acum face parte dintrul prtid anticomunist
chirtoaca cat a promis ca o sa faca in chisinau.....si na facut aproape nimic.....el nu poate sa guverneze capitala,ce sa zic de tara?
A comentat niq 23 iulie 2009, 06:18 | mergi sus ▲
Tu ai putea face foarte multe timp de doi ani in capitala unei tari comuniste? :|
A comentat eu 23 iulie 2009, 07:01 | mergi sus ▲
ba niq tu pari putin indoctrinat, ia-ti secere si ciocanu si du-te pe camp, ca acolo ti-e locul, lasa oamenii cu discernamant sa voteze!!
A comentat marcel 23 iulie 2009, 07:36 | mergi sus ▲
acum ppcd-istii ii apara pe comunisti?
A comentat cineva :) 23 iulie 2009, 07:39 | mergi sus ▲
PT CINEVA:
ESTI SIGUR CA SUNT PPCD-IST?????


PT MARCEL:ASTA LOCUL TAU E PE CAMP AL MEU E ACASA!!!

PT EU:
EU MACAR NAS PROMITE ATAT DE MULT CA EI!!!

UN AN IN URMA TOTI TRAIAU BINE....PE NIMENI NUI INCURCAU COMUNISTII.....DAR ACUM CE SA INTAMPLAT??
A comentat niq 23 iulie 2009, 08:19 | mergi sus ▲
CRIZA A INCEPUT IN TARA NOASTRA DIN CAUZA OPOZITIEI CARE ALIATA CU ROMANII AU VRUT SA DISTRUGA TARA CA POPORUL TARII NOASTRE SA TRAIASCA IN FOAMETE SI SUFERINTA SI OPOZITIA PROROMANEASCA SA SE INGRASE CA PORCU DE PE URMA DEZASTRULUI DIN TARA! Opozitia a adus criza si haosul in tara iar CVhirtoaca na facut nimic in capitala in afara ca a planuit distrugerea institutiilor statului! LA ALEGERI POPORUL O SA VOTEZE 80% CU COMUNISTII IAR ROMANII SA PLECE IN TARA LOR TOTI SA NU MA
A comentat DAN 23 iulie 2009, 08:57 | mergi sus ▲
bravo DAN :)
te sustin!!!!+++
A comentat niq 23 iulie 2009, 09:53 | mergi sus ▲
Basarabia MORMANT romanesc!

Трэяскэ Молдова ындепендентэ!

Дави румын - спасай Молдову!!!

Сус коммуништий!!!
A comentat alloc 23 iulie 2009, 10:42 | mergi sus ▲
A comentat alloc 23 iulie 2009, 10:45 | mergi sus ▲
Dane,noi suntem in criza din 90.Cum poate opozitia sa aduca tara in criza,daca nu a venit la putere?Pina acum v-au spalat comunistii creierii si v-au lins ochii cu miere,cheltuind din rezervele statului.Maine,poimane ajungem la sapa de lemn,si cum crezi cine va sapa?Bineinteles ca nu ei,caci au buzunarele pline deja.Tu stii ca parintii tai le dau pensie batrinilor.Si ai mei,in special cei de peste hotare.Niq,Ghimpu n-a fost comunist si nu vorbi aiurea,ginditi mai oameni normal,unde naiba va sunt mintile.Mai priviti:NIT-ul si MOLDOVA1,o sa ajungeti departe.Comunistii au furat totul,au distrus edificiile,fiindca se saturasera de gunoiul facut in Parlament.Vor lux,iar niste cascati ca voi insulta opozitia.Ceea ce tine de Romania va deranjeaza mai mult.Nimeni nu se va baga in tara noastra,comunistii va spun numai aiureli legate de romani, si voi dispretuiti acest popor.Ei lauda Rusia ca-i ajuta,dar voi nu va dati seama ca tot kkatul e facut de rusi.Chirtoaca a facut multe pentru Chisinau.Nu poate realiza mai nimic,deoarece ii sunt puse piedici.REFUZ,REZIST,SUNT ANTICOMUNIST!!!!!
A comentat Tatka 23 iulie 2009, 10:53 | mergi sus ▲
Locuiesc in Moldova si ma consider roman,prin venele mele curge singe de roman,iar tu rusule n-o sa intelegi acest lucru niciodata.Va sperie gandul ca ne vom uni cu Romania,aceasta nu se va intimpla,fiindca nimeni nu poate schimba ce avem.Voi sunteti manipulti de catre Volodea si anume el va insufla astfel de aberatii.Dsigur ca il veti crede,deoarece va e lene sa invatati o limba straina.Eu personal stiu un lucru;daca ii este rau moldoveanului,inseamna ca-i este rau si rusului,ucraineanului si bulgarului.Voi spuneti ca sunteti intimidati,insa noi,moldovenii suntem intimidati,pentru ca v-am creat conditii.Noi nu va urim,voi sunteti cei ce n ne suferiti si asta doar faptului ca-l credeti pe Voronin.Invatati dragii mei istoria,e timpul deja si nu mai proocati lumea,caci noi nu ne coborim la nivelul vostru.REFUZ,REZIST,SUNT ANTICOMUNIST.
A comentat Tatka 23 iulie 2009, 11:10 | mergi sus ▲
M-am nascut in Basarabia, in buletin am la cetatenie ''republica moldova'', dar sunt romanaca. Bunicii mei au in certificatul de nastere scris ''român'' iar am ajuns sa fiu numita in acte modloveanca?! De unde pana unde? Suntem romani, basarabia e un pamant romanesc!
A comentat eu 23 iulie 2009, 11:32 | mergi sus ▲
eu am mai zis na cus comunist in nici un caz!!!
mai in nici o tara nu nu e asa ceva ca la noi....adica nu intimideaza alte nationalitati care sunt pe teritotiul tarii respective.....si sau gasit niste destepti din opozitie ca toti trebuie sa stie ROMANA!!!ce dreaqu au?in romania cate nationalitati sunt si nimeni nu le zice nimic......cati cineji sunt acolo si nimeni nu le spune nimic!!!!sau gasit moldovenii sa acuze oamenii ca au alta nationalitate!!!!

zimi te rog ce anume a facut chirtoaca pt chisinau?a pus cosuri de gunoi pe BD.STEFAN CEL MARE?
eu traiesc in MUNICIPIU CHISINAU(adica intrun sat pe langa oras)
aici el na facut absolut nimic!!!!!!!!nici macar nu stie de existenta acestui sat!!!!chirtoaca e primar pe tot MUNICIPIU!!!dar primarul de la mn din sat e unu din AMN!!!vreo 2 ani in urma el a fost arestat pe 5 zile ca a furat pamant!!!si asta e real eu nu inventez!!!
Iaca cine e OPOZITIA!!!!NISTE HOTI CA ROSCA SI VORONIN!!!!!
nam incredere in nimeni in tara asta!!!
A comentat niq 23 iulie 2009, 11:43 | mergi sus ▲
Atunci mai bine sa te abtii sa votezi, nicule ;)

aa.. si cetatienii RM care au alte atnii, mai ales rusii ar face bine sa invete romana... de ce am fi noi datori, aflandu-ne in tara noastra sa vb cu ei in rusa? :|
A comentat eu 23 iulie 2009, 11:47 | mergi sus ▲
Tatka, noi suntem moldoveni si tu esti la fel.A te numi roman, acum, e egal cu tradarea.Noi nu putem sa ne chemam romani,pentru ca in asemenea caz romanii nu te vor mai lasa in pace,ei nu sunt ca germanii sau englejii.Un austriac ar mai putea sa-si spuna german(e improbabil insa) el fiind sigur ca germanul nu va aspira la tara lui.La fel si cu un statunitez,australian, nouselandez -ei pot inca sa-si permita asa usurinta sa se mai cheme engleji(dubitez insa ca o fac) fiind siguri ca nu-si pun ,in acest mod,tara in pericol.Noi insa ar trebui sa fim mai atenti,chiar daca avem aceiasi limba -noi suntem moldoveni,cei de peste Prut sunt romani,adica sunt populatia unei tari chemata Romania(creatie din 1859).
A comentat Moldova - mai presus de toate! 23 iulie 2009, 12:16 | mergi sus ▲
Niq,eu nu-i intimidez pe cei de alta etnie,ci ei ne intimideaza,uite ce scrie alloc.De ce Ungaria nu a pus conditii Romaniei,dar Rusia ne-a pus.Flagul Roman a stat citeva minute pe Parlament,dar cel al Rusiei sta de 15 ani in Transnistria.Cum vezi tu aceste lucruri?Sunt deacord cu tine in cazul ca nu toti sunt cinstiti.Nu vota AMN sau PL,voteaza PLDM.Te asigur Chirtoaca ar face multe,insa este oprit de comunisti,ei ii inversuneaza pe oameni impotriva opozitiei.Daca esti din sat nu mai ptivi nit-ul si moldova1,iti recomand PROTV.
A comentat Tatka 23 iulie 2009, 12:20 | mergi sus ▲
Moldova,deacord cu tine,dar cum se numesc cei din Iasi,Suceava,Vaslui,Bacau,Galati?oare nu moldoveni.Nu incurca nationalitatea cu originea.
A comentat Tatka 23 iulie 2009, 12:26 | mergi sus ▲
M-ai convins "Moldova - mai presus de toate!", esti un moldovean inradacinat. Ai omis multe ore de romana la scoala si tocmai de aici deriva semi-analfabetismul tau.
A comentat shock 23 iulie 2009, 13:00 | mergi sus ▲
privesc si PRO TV si nu consider nici un canal TV ca e cumparat!
Transnistria macar ca e in componenta Republicii Moldova dar are presedintele sau si el face decizia sa puna flagul rusiei sau nu!!acolo e democratie,adica lumea asa a vrut,sa fie pus flagul!!si aproape tot cetatenii din transnistria au si cetatenie ruseasca!!
Pe timpul lui Stefan Cel Mare erau 3 tari:TARA ROMANEASCA,MOLDOVA,TRANSILVANIA!!!Stefan Cel Mare se numea moldovean nu roman,el lupta pentru MOLDOVA nu pentru TARA ROMANEASCA!!!
cetatenii care traiesc pe teritoriul moldovei din romania sunt romani deoarece a trecut foarte mult de atunci!!!
romanii ii numesc pe astia din regiunea moldova di romania-MOLDIVENI.....si pe astia din transilvania-MAGHIARI
oare de ce??
A comentat niq 23 iulie 2009, 14:18 | mergi sus ▲
Ia spune-mi, atunci, pe cine votezi la 29 iulie??? Dacă nu te duci la votare, atunci eşti un TRĂDĂTOR care-şi ABANDONEAZĂ Patria! Cât despre Chirtoacă, omule, el este un primar foarte bun, şi-ţi repet şi eu ceea ce ţi-a spus tatka: el ar face multe, numai că Comuniştii îl tot pupă-n fund! Dacă era şi preşedintele ţării anticomunist, la sigur îi dădea o mână de ajutor lui Chirtoacă, îşi uneau forţele şi făceau şi ei ceva în Chişinău, dar aşa cum să faci, dacă Comuniştii împuţiţi te atacă din toate părţile? Şi unde mai pui că şi justiţia la noi nu e corectă? Mai deunăzi Chirtoacă a fost reţinut pt. că, cică a făcut campanie electorală prea mult timp! Dar legea spune că "înainte de alegeri poţi face campanie electorală la orice oră de zi sau de noapte". Chirtoacă face după cum spune legea, nu după cum latră Comuniştii! Înţelege, frate, că s-a împuţit Moldova de Comunism, iar Chirtoacă nu e D-zeu ca să-i dărâme pe toţi! El trebuie susţinut de Opoziţie (ceea ce se şi întâmplă), dar mai ales de poporul ţării (care după ce aruncă gunoiul pe străzile din Chişinău, acuză primarul că nu face nimic!) Dar ce să vă facă primarul? Nu cumva să vină să vă măture în curte? De ce de la Dorin cereţi atât de mult, dar de la dom' Veaceslav nu cereaţi atâta? Mai lăsaţi omul ăsta în pace, şi lăsaţi-l să facă ceea ce are de făcut, nu-l încurcaţi cum fac Comuniştii. Când vezi cum se comportă chişinăuenii cu tine şi cum te scuipă între ochi ca pe un câine, nici nu te trage inima să faci ceva în oraş (cazul lui Chirtoacă). Votaţi pentru Oameni, pentru Libertatea Voastră şi pentru Schimbare! Votaţi Partidul Liberal!
A comentat Prinţesă/pt. niq 23 iulie 2009, 15:18 | mergi sus ▲
Niq,frate,sunt curios cine te-a zapacit in asemenea hal incat nu mai stie de capul tau !
Pe timpul lui Stefan cel Mare si Sfant nu existau mai multe tari ,nu numai Romania.
Hai sa-ti zic cateva dintre ele :Italia nu era,erau doar o multime de state si ducate italiene,Germania la fel,si totusi nu rezist sa nu te iau peste picior ca se vede ca esti securist,apropo nu existau pe vremea aceea nici SUA,Mexicul,UE...

Cine -i numeste pe ardeleni ,maghiari ?!
Neica esti dus cu pluta !
Daca vede vreun ardelean ineptiile pe care le-ai scris ,va iesi fum din fundul tau securistule! LOL !

Si totusi ca sa ma cobor la mintea ta de gainar si sa vorbesc pe limba ta de imbarligator iti spun ca Romania astazi este condusa de un Dobrogean in persoana lui Basescu si un ardelean in persoana lui Boc,iar Emil Constantinescu se tragea chiar din Basarabia de sud,din Bugeac .

Oare cum D-zeu esti asa de aerian ?!Te-a tampit Vorona ala de tot !
A comentat micael 23 iulie 2009, 15:28 | mergi sus ▲

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 23 iulie 2009, 15:31 | mergi sus ▲
pt micael

bai tampitule ce dreaqu te bagi in R.Moldova????stai dreaqu in tara ta si vedeti de treaba.....ca nimic nu stii despre politica noastra pt ca nai trait in R.Moldova!!!!
si te rog frumos sa mai citesti ISTORIA....de clasa ca pe timpul lui Stefan Cel Mare era : Moldova,Tara Romaneasca si Transilvania!!!!
sau vrei sa zici ca nui asa si nu existau tarile aste pe timpul ala?
A comentat niq 23 iulie 2009, 15:54 | mergi sus ▲
P.S invatativa cum se scrie corect DUMNEZEU!!!!
ca nici un nume nu e abreviaza!!!!


eu as vota cu un partid care stiu sigur ca nu va intra in parlament!!! de ezemplu PSD sau MAE......
A comentat niq 23 iulie 2009, 15:57 | mergi sus ▲
Cel care nu stie nimic esti tu.Majoritatea tarilor straine stiu mai bine ca noi situatia din tara.Esti varza Niq.Daca nu esti la curent,MAE se retrage din alegerile anticipate in folosul opozitiei.PSD-Braghis si Tarlev-fosti comunisti.Nene ai incurcat-o rau de tot.Fii atent la ortografia proprie si nu da vina pe altii.Intradevar locul tau e acasa,nu iesi draga-n lume ca te pierzi cu astfel de declaratii.
A comentat Tatka 23 iulie 2009, 16:13 | mergi sus ▲
stiu mai multe ca tine......
si nau ce sa se bage romanii in politica noastra.....cred ca si pe 7 aprilie sau bagat
A comentat niq 23 iulie 2009, 16:17 | mergi sus ▲
si de daca cas fosti comunisti?
eu am zis ca votez cu cei care stiu sigur ca nu vor intra in parlament!!!!!!!!!!!!!!
pt ca nu sustin nici opozitia nici pcrm!!!!!!!!!!!!
A comentat niq 23 iulie 2009, 16:26 | mergi sus ▲
Bre,Niq,bine faci ca nu te duci la vot,cu asa mentalitate de dinozaur ,sigur ai vota vreun partid cripto-comunist !
Apropo,m-am bagat eu si la alegerile americane pentru presedintie,cauta-ma in arhiva CNN-ului si o sa dai de mine si tu imi ceri sa nu ma bag in politica de peste Prut .
Tocmai din aceasta cauza ati ajuns ultimii oameni din Europa,pana si Albania e membra NATO,ca Bucurestiul prin cretinul de ION ILIESCU a stat deoparte de politica de peste Prut .

Adica noi vrem sa va tragem dupa noi in Europa si tu bre comunistule refuzi mana intinsa,de parca ati avea alta altenativa mai buna decat oferta noastra!
Tu ai impresia ca aderarea la UE e floare la ureche,de aceea va intregrat Vorona pana acum.
Tu habar n-ai cu ce se mananca UE-ul,il confunzi poate cu fostul URSS,dar vorbesti ca sa te afli in treaba ! LOL !
A comentat micael 23 iulie 2009, 16:27 | mergi sus ▲
Sau poate esti unul dintre aceia batuti in cap care cred ca Rusia va poate ajuta sa va intregrati in UE ?! LOL !
A comentat micael 23 iulie 2009, 16:28 | mergi sus ▲
Nu se baga romanii in politica noastra,ei doar ne sustin.De ce rusii se baga in politica noastra?Te satisface acest lucru?Nu vorbesc de etnii,ci de liderii politici din Rusia.Oare cind ne vor lasa sa traim liber?Ei considera ca-i pot ingenunchea pe toti.Numai Voronin le linge curul.Pe 7 aprilie a fost un scenariu bine pregatit.Sa nu uite cui ia facut rau Voronin.Lui Pasat de exemplu.Daca ai privit declaratiile lui Ciubais,el a declarat ca nu va lasa totul sa decurga astfel.Iti spun de ce Volodea nu pleaca de la putere,fiindca el odata plecat,moare,simplu il ucid.
A comentat Tatka 23 iulie 2009, 16:29 | mergi sus ▲
Bre,Niq,singur te dai de gol ca esti comunist,ca neprezentandu-te la vot,nu pui umarul la rastunarea cripto-comunistilor,dar dupa cate se pare esti unul de al lor,asa ca prin absenta ta de la vot,faci totusi o fapta buna.
A comentat micael 23 iulie 2009, 16:32 | mergi sus ▲
am zis ca nus comunist sau esti tampit la cap si nu vezi ca am scris mai sus??

nam ci cine vb aici sunteti cam bum,bum!!!
A comentat niq 23 iulie 2009, 18:00 | mergi sus ▲
micael,interesant de ce te amestecai tu in alegerile SUA,era de unit sau de despartit ceva si acolo?Alta intrebare :in alegerile din Iran tot te-ai amestecat?Dizordinile de acolo le-ai pus tu la cale?
A comentat Moldova - mai presus de toate! 23 iulie 2009, 18:09 | mergi sus ▲
Nicule, treci pe la un psihiatru zilele astea, bine? :))
A comentat eu 23 iulie 2009, 19:24 | mergi sus ▲
o sa mergem impreuna
A comentat niq 23 iulie 2009, 19:45 | mergi sus ▲
A comentat vasya 23 iulie 2009, 20:16 | mergi sus ▲
Sus communistii! traeasca moldova independenta!
A comentat Vasya 23 iulie 2009, 20:18 | mergi sus ▲
Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 24 iulie 2009, 23:43 | mergi sus ▲
Pentru cei din SECURITATE/ARMATA/POLITIE si alte structuri de stat, cu oameni ce sint impusi sa voteze si sa prezinte dovezi ca au votat cu cine trebuie, va rugam ca, in cazul in care nu credeti in acest regim ce ne calca in picioare demnitatea, in cazul in care nu sinteti de acord cu ceea ce s-a intimplat in aprilie, nu ati participat si nu ati vrut sa se intimple acele oribile lucruri: INVALIDATI-VA BULETINELE DE VOT!!

Votati ce vi se spune, ca sa nu va pierdeti locurile de munca. Fotografiati. Mai puneti o stampila, doua, si INVALIDATI BULETINELE! Dati-ne sansa noua sa alegem corect.
A comentat Taysia 25 iulie 2009, 23:21 | mergi sus ▲
Eu sint moldovean pt ca traiesc pe teritoriul republicii noastre! Romanii zic ca Moldova e cea mai saraca tara din europa dar noi moldovenii dispretuim pe romani ca sint tigani iar bucurestiul e un oras hraparet care de 150 prin frauda, minciuna, inselatorie si violenta a apucat Moldova, Dobrogea, Bucovina, Maramures, Transilvania,Crisana, Banat pina si platoul continental al marii negre l-au luat de la ucraineni desi ucraina are o coasta maritima de 6 ori mai mare decit romania! Noi urim pe romani pt ca ce a apucat romanu nu mai poti sa iei napoi mai repede scoti oaea din gura lupului decit sa iei ceva inapoi de la rominia si de la bucuresti! Daca nici Stalin care a apucat jumatate din germania si polonia na putut sa scoata moldova pericarpatica de la romani sa faca un singur stat cum era pe vremea lui Stefan! Romanii tot timpul sint inconjurati dfe dusmani pt ca au luat si de la ungarfi si de la yugoslavi si de la bulgari ukraineni moldoveni si rusi! Dar tot romanii spun ca sint persecutati si injura pe toti vecinii si au pretentia ca le apartin paminturi straine! Rominii ne batea cu bicele ca pe vite si acum zic ca sintem prosti! Mai bine moldovean din capitala decit batjocura romanilor! Sintem moldoveni si punctum si nu vrem alta capitala decit chisinau! Am facut credite la banci pt o viata si am cumparat odai la Chisinau, daca ne apuca romanii capîtala noastra o sa fie un oras fantoma si pretul caselor o sa scada de daca vinzi doua casa la Chisinau iei una la Vaslui pt ca toata economia republicii noastre o sa fie practic lichidata pt ca rominia produce marfuri mult mai calitative si mai ieftine iar firmele din rominia au nevoie de piata de desfacere cum erau coloniile din africa! Romanii vor distruge toate viile din moldova ca sa tina viile lor pt ca in europa nai voie decit o anume suprafata sa tii cu vie iar rominii no sa taie viile lor sa le gtina pe ale noastre! Daca se uneste in 5 ani din basarabia o sa rfamina o ruina iar moldovenii o sa fie slugi la romani si cind o sa se duca milioane de moldoveni la bucuresti sa ia servicii acolo romanii o sa sara si o sa ne bata cu bicele ca le luam locurile lor de munca!
A comentat dan 27 iulie 2009, 07:55 | mergi sus ▲
Singura speranta e partidul comunistilor si VLADIMIR VORONIN care e un politician care nu-si va vinde tara rominilor! Restul opozitiei zic una dar cind vine rominu cu bani semneaza pe loc unirea si o sa ne trezim ca romanu e stapin la noi acasa! O sa ne trezim cu rominii asupra noastra si atunci sa te tii, o sa umble moldoveanu numai cu capu plecat si no sa mai ai curaj nici sa esi pe strada ca odata te pomenesti cu jandarmu romin ca te ea la pumni!
A comentat dan 27 iulie 2009, 08:01 | mergi sus ▲
Spre stiinta pentru analfabetul Dan si toti ceilati barani si boi dintre Prut si Nistru:


Oamenilor, daca mai sunteti oameni, pentru ca nici un animal nu poate judeca cu fundul mai prost decat dan analfabetul si toti comunistii dintre Prut si Nistru. Pamantul romanesc dintre Prut si Tisa este locuita de peste 2.000 de ani de romani, care sunt urmasii si mostenitorii directi ai dacilor romanizati. Pe vremea dacilor nu exista picior de slav (rus, ucrainean,etc) pe fata pamantului. Poate ca romanii au batut boii si berbecii basarabeni, dar rusii i-au impuscat sau i-au omarat in Siberia. Si va garantez ca rusii vor mai ucide multi barani si boi dintre Prut si Nistru!

Si nu va mai fie frica de Romania, ca romanii nu doresc sa intretina vreo 2 - 3 milioane de calici care nu-si pot asigura nici minimum necesar de trai, care nu au istorie si identitate nationala etc, dar au in schimb lipsa de judecata si o cantitate uriasa de prostie in bostanul de pe umeri.

Rusine dane (cu litera minuscula caci nu meritialtfel)! Sa nu vii niciodata pe la Iasi sau in restul Romaniei pentru ca nici pamantul pe aici nu-i suporta pe boii basarabeni.
Teritoriul dintre Prut si Nistru e mult prea sarac pentru a fi ravnit de vreun alt popor. Stati acolo si vedeti-va de calicia voastra. Noi nu dorimpruto-nistrenii intre hotarele Romaniei!
A comentat Mircea de la Iasi 27 iulie 2009, 08:52 | mergi sus ▲
Omule Mircea se vede ca esti moldovean romanizat adica cu tupeu tiganesc, te crezi mai destept decit toti! Noi moldovenii stim ca vorbim aceiasi limba pe care noi o numim moldoveneasca iar voi romineasca! Dar noi in perioada sovietica am avut alt nivel de veata fata de voi care nu aveati ce minca nici tacimurile de la crul pasarii si acu veniti si spuneti de rominia! E tara voastra si Moldova e tara noastra! Daca basarabia ramanea a rominiiei cum era cit pe ce, abia abia a scoso Stalin din ghiarele voastre acu la Chisinau crestea buruianul pme strazi era ar fi fost ca oun sat mai maricel cu strazi neasfaltate cum era piona in 1944! Bresjnev a dat acum 40 ani un mileard de ruble care insemna pe atunci 2milearde de dolari de sa ridicat Chisinaul ca capitala intregii moldove pt ca nu egzista oras mai mare decit chisinaul in toata moldova istorica ie mai mare decit iasiul galatiul si bacaul la un loc si blocurile din Chisinau sint de doua ori mai inalte decit blocurile din Iasi! De asta voi moldovenilor di rominia uriti pe chisinaueni pt ca capitala intregii moldove istorice sa mutat de la Iasi la Chisinau si voua la Iasi va tin rominii de la bucuresti ca niste tarani din provincie! ca niste rude saraci ai bucurestiului care hotaraste asupra voastra si voi stati si nu zicei nimika de frica lor ca va taie banii de la buget si ajungeti cersetori la bucuresti si din moldova lui Stefan de la voi na mai ramas nimic pt ca romanii zic ca Stefan era roman si locul lui e la bucuresti da pa voi de la Iasi nu va primeste la bucuresti
A comentat dan 27 iulie 2009, 09:44 | mergi sus ▲
"Cum nu vii tu Tepes Doamne,ca,punind mina pe ei,sa-i imparti in doua cete:in smintiti si in misei!"Dane,unica sansa e sa-ti pui mintea in miscare si sa gandesti lucid,altfel ai dat de naiba.Ce tot te vaiti si o faci pe victima?Te rog nu vorbi in numele tuturor moldovenilor.Anume niste oameni ca tine ne fac reclama de calitate proasta.Debaraseaza-te pentru totdeauna de trecut,nu-l mai adu aminte,caci nu vei da inainte.Nu injura romanii,inca nu se stie ce culoare ai tu.Din cauza unora ca tine acum suferim.Stefan e al nostru si al lor,Mihai Eminescu e al nostru si al lor.Grigore Vieru e al nostru,dar este recunoscut si de ei.De te-ar auzi Stefan ce spui.REFUZ,REZIST,SUNT ANTICOMUNIST!!!
A comentat Tatka 27 iulie 2009, 10:22 | mergi sus ▲
dan, Iasul si Galatiul impreuna au mai multa populatie decat Chisinaul. Iar Chisinaul are zeci de sate atasate pentru a i se da un aspect de mare. Orasele romanesti au doar nucleul, orasul ca atare.

Insa numai Galatiul singur are un PIB mult mai mare decat toata Basarabia la un loc. Si apoi crezi ca e normal ca unul din doi sau trei basarabeni sa traiasca intr-un singur oras? Chisinaul acum este ca un cap foarte mare la un corp extrem de mic. E normal? Ha! Ha! Ha!

Intre Prut si Carpati sunt mult mai multe municipii cu peste 100.000 de locuitori distribuite rational pe unitatea de suprafata: Suceava, Botosani, Piatra Neamt, Iasi, Bacau, Focsani si Galati. Romania a dus o politica de dezvoltare echilibrata a fiecarei zone a tarii. Pe cand la voi . . . . . ha! ha! ha!

In Basarabia aveti doar Chisinaul si atat. Balti este cam de talia Vasluiului, Romanului, Barladului sau Onestiului. Celelalte sunt niste biete targuri mai mult sau mai putin imputite. Deci nu sunt termeni de comparatie cu Moldova romaneasca care este Moldova adevarata.

Iar cu blocurile inalte, ce-ai sa te faci idiotule ca va veni in curand un cutremur urias cu o linie teribila de propagare pe axa Iasi, Chisinau, Odesa. Bucurestiul nu va fi afectat pentru ca se va propaga pe directia nord-est. Pe directia Barlad - Chisinau se deplaseaza viitorul epicentru al cutremurelor vrancene. La noi se mai iau masuri de consolidare iar blocurile sunt mai mici si proiectate pentru a rezista la cutremure mai mari. Mai mult ca sigur ca directia principala de propagare va fi exact pe axa Chisinau. Iar blocurile de la voi nu vor rezista, te asigur. Intereseaza-te de gradul de rezistenta antiseismica a blocurilor proiectate de sovietici.

Adio, analfabetule comunist! Iti meriti din plin soarta! Si ai demonstrat ca prost ai fost, prost esti si prost ai sa pieri! Dumnezeu sa-ti ierte prostia, ca eu nu pot!
A comentat Mircea de la Iasi 27 iulie 2009, 12:05 | mergi sus ▲
to Mircea de la Iasi: "Noi nu dorimpruto-nistrenii intre hotarele Romaniei!" - cine noi boule?
Taci din gura si mananca iarba.
Scapa-ne Doamne de prosti ca multi mai sunt pe pamanturile Romaniei.
Ba Mircea, prin toate comparatiile tale fu.ute, te faci si mai "destept" decat cel care voteaza comunistii. De aia mi-i mile, de tine mi-i greatza, parevenitu-le.
Nu vorbi pentru noi toti, nu-ti plac basarabenii te duci la buda si acolo iti expui parerea. Mare majoritatea a Romanilor simpatizeaza si doresc ca basarabeniii sa intoarca inapoi in tara.
Cu sigurantza nu tu esti cel care e mai bun decat un basarabean. Cel care e, sta si isi cauta de treaba.


Jos comunistii de pe ambele maluri a Prutului!

Jos ramele pagane (mircea in cauza) care dezbina fratia dintre noi!

Fute-va-r dracii pe toti care ne vorbesc de rau (Nota pentru imbecili: care vorbesc de rau pe toti romanii.)
A comentat 300 27 iulie 2009, 12:32 | mergi sus ▲
Bai 300, dar esti vulgar rau, straine. De ce nu-l condamni tu pe baranul dan, pentru ca de la el au pornit toate? Daca vrei razboi cu mine, apoi ti-ai gasit nasul, straine. Vrei sa discutam civilizat, mai treaca-mearga! Dar tu exprimi acum tot ce este caracteristic basarabeanului obisnuit: proasta crestere, badaranie si lipsa totala de logica. De ce oare atat de putini basarabeni au creier sau judecata in tartacuta de pe umeri?

Sau poate te referi la cutremur? Intereseaza-te si vei vedea ca tot ce-am spus eu este certificat de cei mai importanti profesionisti de la Institutul de Seismologie din Romania care colaboreaza cu specialisti japonezi si americani. Eu si toti romanii nu dorim cutremure, dar cine le poate impiedica sau macar prevedea cu certitudine? Si uite, eu v-am avertizat, voi comunistii voronisti luati masuri si intariti blocurile sovietice. Ce mare branza am facut de te simti atat de ofuscat? V-am avertizat pentru a nu va mai lauda ca boii ca sovieticii v-au desfiintat opincile si carul cu boi. Dar eu am vazut in Basarabia, pe langa Cahul, in Gagauzia si alte parti si opinci si carucioare cu cate un magar. Sau plug cu vaci si boi la jug. Le-am filmat, le am si daca va fi cazul ti le voi expune pe Net. Astea nu tot rusii vi le-au dat?

Deci 300, fiti civilizati si respectati-ne pe noi romanii si Romania, iar noi, la randul nostru, va vom raspunde cu acelasi respect. Sanatate, 3oo, si mai multa minte si judecata la basarabeni! Pa!
A comentat Mircea de la Iasi 27 iulie 2009, 13:10 | mergi sus ▲
Si 300 si toti basarabenii antiromani! Tineti minte o zicatoare romaneasca de pe la Iasi:


"Altuia nu-i face, ce tie nu-ti place!"

Daca nu ma voi simti jignit de catre voi ca roman, nici eu, jur, nu va voi jigni vreodata. Daca nu stiti, atunci aflati de la mine un mare adevar pe care probabil ca rusii nu vi l-au spus:


"Daca semeni vant, vei culege furtuna!"


And now, bye, bye, darling!
A comentat Mircea de la Iasi 27 iulie 2009, 13:19 | mergi sus ▲
Ba "omule",

Tu ai baut pastile sau ce? Vorbesti a ploaie si in paralel cu subiectul. Uite ce ti-am scris si uite ce mi-ai reprosat.
Daca te-am jignit pe tine, asta nu inseamna ca am jignit toata romania. Eu tot sunt roman, ca si tine, incultu-le.
Si iti zic cu sigurantza ca parerea ta referitor la basarabeni o impartasa doar 1-2% din romani. Majoritatea romanilor stiu a judeca si inteleg foarte bine ce se petrece. Nu vorbi din numele poporului, ca nimeni nu ti-a dat acest drept. Si nici nu ti-l va da.

Nu-l condamn pe Dan fiindca el e la servici. El primeste bani pentru comenturile lui. E un angajat care primeste bani pentru a discrimina romania in fatza basarabenilor. Pentru ca asa oameni ca tine sa citeasca comenturile si sa ca.ce Basarabenii...
Deci cea mai corecta politica este ignorarea acestor comenturi.

Si nu te mai considera cel mai destept pe aici. Cu sigurantza nu esti. Fii mai simplu si vei vedea ca nu numai tu esti aici asa de destept care stie totul.
A comentat 300 27 iulie 2009, 13:34 | mergi sus ▲
Pt Mircea de la Iasi: nu mai fa generalizari de-astea absurde sau chiar idioate gen "toti basarabenii sunt antiromani".. iti dai seama ce spui?
Eu m-am nascut in basarabia, dar m-am simtit si ma simt romanca pt ca asta sunt si iubesc romania...
aa.. si inca un lucru, nu uita ca si Grigore Vieru a fost basarabean si Adrian Paunescu tot in basarabia s-a nascut... asa ca fii mai atent cand faci generalizari, da?
A comentat Ala 27 iulie 2009, 13:57 | mergi sus ▲
MULTI BASARABENI CRED CA DACA SPUN CA SINT ROMANI DEVIN AUTOMAT STAPINI IN ROMANIA! LUCRURILE SINT INCURCATE PT CA CEI MAI MULTI BASARABENI SE CRED VICTIME SI VOR CA ROMANII SA LE DEA INSA EI SINT INTERESATI DE PARTEA MATERIALA MULT MAI MULT DECIT DE ROMANISM! NU POTI SA FII FRATE CU CINEVA DOAR CIND VREI SA TE CAPATUIESTI IAR LUCRURILE SINT INCURCATE PT CA IN REP MOLDOVA RAMAN TOT MAI PUTINI ROMANI SI TOT MAI MULTI §MOLDOVENI REZULTAT AL UNOR FAMILII MIXTE SI CARE NU SINT NICI RUSI NICI ROMANI! Se pare si ar fi bine sa ma insel dar comunistii+ LUPU au sanse sa ia cam 70% din voturi(o parte furate) si atunci va fi cam greu ca Romania sa mai intretina relatii normale cu un stat antiromanesc in care moldovenismul are radacini adinci iar asa zisii romani de acolo vor de la Romania mult mai multe drepturi decit un cetatean roman nascut in Romania! Situatia e incurcata pt ca romanii din Basarabia sint cu adevarat victime colaterale dar in primul rind sint victime ale prostiei si nesimtirii parintilor si bunicilor lor si abia apoi a statului roman! Ceva trebuie facut dar daca se vor da 1milion de cetatenii in 2 ani rep moldova va intra in componenta Fed Ruse iar daca nu se dau cetateniile romanii din Basarabia vor injura continuu statul roman ca n u-i recunoaste ca parte a natiunii romane!
A comentat MARIAN 27 iulie 2009, 14:02 | mergi sus ▲
Cunosc si eu multi "concetateni" de-ai mei care vor sa obtina cetatenie romana doar pt a putea merge in tarile UE mai usor sau pt a primi pensii de la statul roman, care sutn mult mai mari decat cele de aici... dar in rest se considera moldoveni 100% si sunt niste comunisti inflacarati x( aia merita arsi pe rug, nu altceva...
A comentat Ala 27 iulie 2009, 14:12 | mergi sus ▲
Si am zis ca nu mai intru pe acest sit...
Site de ca.cat plin de comunisti, unde fiecare in loc ca sa judece incearca sa-si cace fratele cate se poate de tare, asa ca dupa aia ala nici sa nu poata spala.
A comentat 300 27 iulie 2009, 14:33 | mergi sus ▲
E NENOROCIRE CE SE INTIMPLA IN BASARABIA CU ROMANII DE ACOLO! NOI NU NE DAM SEAMA DAR CEI IN JUR DE 1 milion de romani din rep moldova sint prinsi intre ciocan si nicovala! Toti romanii trebuie sa dam dovada de moderatie si intelegere maxima pt situatia din Basarabia! Fiecare vorbitor de limba romana trebuie ajutat atit de statul roman cit si de fiecare dintre noi! Chiar daca prorusii vor cistiga si de data asta nu e sfirsitul lumii si cred ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca cei 2 milioane de MOLDOVENI rezultat al familiilor mixte, al propagandei sovietice si a noii administratii moldovenesti vor fi o realitate tangibila inca citeva decenii iar Romania va trebui sa-si accelereze dezvoltarea economica in viitor pt a putea capta interesul noilor generatii din rep moldova!
A comentat marian 27 iulie 2009, 17:35 | mergi sus ▲
to marian:
Total de acord. Te multumesc pentru o parere inteligenta si plina de logica.
A comentat 300 27 iulie 2009, 19:26 | mergi sus ▲
Bre,Mircea,ce mai faci tarane,ai reusit sa iei niscava fonduri europene de la Brusselles si gata te crezi mare fermier ! LOL !
Bre,nu stiu,poate tu oi ara pamantul cu tractorul,oi fi mai norocos,bravo tie,dar oare cati dintre tarani au tractoare ca tine. :-)
Referitor la cutremure mai spart frate,oare traiesti intr-un bloc cu bulina rosie de cunosti asa de multe detalii despre aceste fenomene naturale !
Inseamna ca esti stresat rau de tot frate,sau poate oi locui prin centru Iasului si nu te poti odihni de municitorii care schimba senilele tramvaielor si le mordernizeaza noaptea,am vazut pe TVR 3 ca s-a instalat haosul in Iasi la fel ca-n Bucuresti si Oradea,atunci am un sfat pentru tine,i-ati cortul si odihneste-te undeva in padure,poate te vei mai calma si vei devenii mai rezonabil cu basarabenii,nu de alta,dar parca mai saturat sa va tot pun la punct,aveti si voi minimul de bun simt si dati-le pace,ca trec prin momente dificile .

Intelesu-m-ai sau va trebuii sa fiu mai explicit data viitoare ! LOL !
A comentat micael 28 iulie 2009, 00:54 | mergi sus ▲

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 28 iulie 2009, 00:56 | mergi sus ▲
Ba ce tot aveti cu tara noastra,dupace am vazut cum sau comportat aia de la ambasada cu studentii,nu ne mai trebuie nimica,ca nie bine si asa...sunteti fatarnici...............
A comentat man 28 iulie 2009, 06:20 | mergi sus ▲
sa se faca numai coalitia ca sunt curve peste tot...
A comentat aetnexa 30 iulie 2009, 12:29 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.2685 secunde