Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 martie 2024, ora locală: 06:57

 

PDL: "Conform numaratorii paralele, Basescu a cistigat cu 50,03%"

adăugat 07 decembrie 2009, 03:06, la Ştiri de Top

Ultima ora: PDL, prin vocea lui Adriean Videanu, a anuntat, in jurul orei 1.00, ca dupa incheirea numaratorii paralele a voturilor, efectuata de partid, a rezultat ca Traian Basescu a cistigat alegerile cu un avans de 6.700 de voturi - Basescu 50,03%; Geoana 49,97%. Videanu a precizat ca numaratoarea a inclus toate sectiile de votare, mai putin cele din diaspora si ca se asteapta ca in final scorul sa fie chiar mai mare
decit cel anuntat. Datele pe baza carora se realizeaza numaratoarea paralela sunt transmise de catre reprezentantii PDL din fiecare sectie de votare, telefonic, prin SMS si sunt centralizate computerizat.


Majoritatea sondajelor de opinie realizate ieri seara anuntau victoria lui Mircea Geoana in alegerile prezidentiale. Potrivit exit poll-ului INSOMAR care reflecta voturile exprimate pana la ora 21 (inchiderea urnelor), Geoana a obtinut 51,2%, iar Basescu 48,8%. Potrivit CURS, Geoana a strans 50,7% din sufragii, in timp ce Basescu a obtinut 49,3%. Conform estimarilor CCSB, Geoana a obtinut 51% din voturi, in timp ce Basescu a fost votat de 49% dintre
alegatori.

Prezenta la vot in turul II pentru prezidentiale a fost, pana la ora 21.00, de 56,99%, a anuntat BEC, potrivit caruia judetele unde s-a inregistrat cea mai mare prezenta la urne au fost Ilfov si Mehedinti, iar cea mai scazuta s-a inregistrat in Harghita si Covasna.

In mediul urban s-a inregistrat o prezenta de 54,72 %, iar in mediul rural de 60,11%.
Cea mai mare prezenta la urne a fost inregistrata in judetele Ilfov cu 69,5% si Mehedinti cu 66,95%. Cea mai mica prezenta, pana la ora 21.00, s-a inregistrat in judetele Harghita- 36,98% si in Covasna- 37,61%.

In Bucuresti au votat 54,9% dintre alegatorii inscrisi pe liste. In Sectorul 1, prezenta a fost de 59,9%, in Sectorul 2 de 54,22 procente, iar in Sectorul 3 a fost de 52,22%, in timp ce in Sectorul 4 de 53,02%, in Sectorul 5 a fost de 50,89% si in Sectorul 6 a fost de 60,04 procente.

In cele 3.359 de sectii speciale s-au prezentat la vot 617.135 de alegatori. Cele mai multe voturi s-au inregistrat la aceste sectii in judetele Timis, cu 30.487 de alegatori, Cluj
cu 29.147 alegatori si Ilfov cu 26.914 votanti.



Mircea Geoana: "Multumesc in primul rand lui Crin Antonescu!"
Mircea Geoana s-a declarat castigatorul alegerilor, proclamandu-se deja presedintele tarii. "Impreuna am invins. E o noapte frumoasa
pentru democratia romaneasca. E o victorie muncita. Vreau sa multumesc tuturor celor care au venit la vot, colegilor mei, staff-ului meu, Partidului Conservator, si in primul rand, PNL si lui Crin Antonescu! Este victoria lui Crin in aceeasi masura in care este victoria mea", au fost primele cuvinte ale candidatului PSD. Dar sarbatoarea s-a declansat la sediul PSD, chiar daca exit-poll-urile au prezentat rezultatele in marja de eroare.

Social-democratii isi adunasera din vreme la sediul din Kiseleff masele rosii de manevra, liderii PSD instrumentand un spectacol magistral. O scena imensa, un ecran de cativa metri au prezentat in detaliu fiecare fata zambitoare din sirurile de lideri PSD prezenti. Dar la sediul PSD si-a facut prezenta si o lume pestrita. De-a valma, liberali, pecisti, penegisti s-au amestecat printre pesedisti. Pentru prima data in istoria post-decembrista, liberalii in galben au dat o pata de culoare multimii in rosu. In premiera, PNL a venit in curtea PSD, la propriu. Prezenta pe scena s-a facut in mod stratificat, in functie de importanta politica pe care o prezinta fiecare. Cupluri PNL-PSD s-au format ad-hoc, in jurul lui Geoana. In randurile din spate s-au asezat Olguta Vasilescu si Relu Fenechiu, Radu Stroe si Bogdan Niculescu-Duvaz, Varujan Vosganian si Marian Oprisan, iar apoi, mai in fata, Ludovic Orban si Marian Vanghelie, Crin Antonescu si Liviu Dragnea. Printre cei din fata, chiar in ceafa lui Geoana rasufla bucuros Gigi Becali. Dar in imediata apropiere a lui Mircea Geoana nu se afla decat familia: Mihaela si cei doi copii.

Sustinatorii au scandat intr-un cor organizat: "Ole, ole, Basescu nu mai e". Imediat dupa anuntul privind rezultatul exit-poll-urilor cu cateva minute inainte de ora 21, Mircea Geoana si-a exprimat nedisimulat fericirea. A inceput sa-i multumeasca lui Crin Antonescu, spunand ca o sa-i fie recunoscator toata viata, a multumit UDMR, PNG, ajungand in cele din urma la sotia sa, Mihaela, nelipsind de pe lista nici mama sa, "care acum este fericita si se uita la televizor", dar si nici tatal sau, "care este bucuros din ceruri". Mircea Geoana a promis ca in numai cateva zile se va forma Guvernul Iohannis. "Inchidem acum 20 de ani de istorie postcomunista, de azi punem capat tranzitiei si ne ducem spre Europa", a afirmat Geoana. Insa, dincolo de euforia manifestata de liderii PSD, vicepresedintele Liviu Dragnea a spus, in cercuri restranse, ca scorul va fi, in realitate, foarte strans, Geoana castigand la o diferenta de numai 300.000 de voturi.

In fata declaratiilor lui Traian Basescu ca el ar fi castigat alegerile, Mircea Geoana a declarat ca il intelege pe "omul Traian Basescu": a pierdut alegerile desi la inceputul anului se afla cu zeci de procente in fata candidatului PSD in sondajele de opinie. Dar, continua Mircea Geoana, "nu il pot intelege pe omul de stat Traian Basescu", care ar trebui sa faca cat mai repede acel gest elementar intr-o democratie, de a recunoaste rezultatul alegerilor. Mircea Geoana a mers, de altfel, impreuna cu sotia sa la sediul PNL ca sa multumeasca personal si imediat celor care l-au ajutat sa invinga.

Pe de alta parte, de la Sibiu, Klaus Iohannis a anuntat ca se va intalni astazi cu Mircea Geoana si Crin Antonescu pentru a stabili pasii de urmat pentru alcatuirea Guvernului. El a declarat ca rezultatul legat de victoria lui Mircea Geoana era previzibil: "Primele exit-poll-uri au aratat un avans al presedintelui Geoana, avans care a fost pastrat pe tot parcursul zilei". In acelasi timp, liderul UDMR, Bela Marko, a declarat ca el si Uniunea au sustinut "ideea de schimbare, ideea unei guvernari si a unui guvern in frunte cu domnul Klaus Iohannis". UDMR nu face parte insa din alianta guvernamentala dintre PSD si PNL, Uniunea semnand un document de colaborare numai cu PNL.
Seara s-a incheiat la PSD printre cani de vin fiert si echipe de sustinatori din cale-afara de ferventi, imbracati in rosu, si intrebandu-se inca nehotarat incotro s-o apuce: "Spre Unirii sau spre Universitate?". Printre ei, Marian Vanghelie s-a declarat "multumit de victorie, dar nu de rezultat".
"Este oricum o victorie foarte muncita!", a conchis el.

Traian Basescu: "Aveti incredere
. Am invins!"


Traian Basescu si-a proclamat si el victoria la sediul PDL din strada Modrogan chiar cu cateva minute inaintea afisarii rezultatelor exit-poll-urilor de catre posturile de stiri. "Vreau sa rezum rezultatul votului: am invins. Am invins la fel ca in 2004. Va asigur ca la ora 19.00, sondajele corecte aratau ca l-am depasit pe Mircea Geoana. In momentele urmatoare veti vedea manipulari la trusturile lui Vantu si Voiculescu, care v-au manipulat pana acum. Va asigur ca puteti avea deplina incredere in ce va spun", a declarat Basescu in ropotele de aplauze ale poporului portocaliu, adunat sub drapele tricolore. Candidatul PDL si-a continuat discursul amintind de predictia lui Silviu Brucan, potrivit careia Romania
are nevoie de 20 de ani de tranzitie. In opinia lui Basescu, perioada lui Brucan s-ar fi incheiat pe 6 decembrie, prin votul dat de romani modernizarii. Bucuria zgomotoasa din curtea PDL nu ii era impartasita insa in sediu, unde liderii partidului faceau eforturi sa ramana optimisti. Scorul pe care-l avansau acestia era favorabil lui Traian Basescu. Unii sutineau ca ar fi 51% pentru candidatul lor, altii ca ar fi egalitate, asa cum a aratat CSOP-ul (institutul de casa al partidului), iar cativa isi puneau sperantele in voturile diasporei. De altfel, premierul Emil Boc l-a declarat inca o data castigator pe Traian Basescu, la plecarea din sediul partidului: "Amintiti-va ca sondajul este de la ora 19.00 si nu prinde evolutia crescatoare a presedintelui si nici diaspora". In ciuda entuziasmului afisat de Emil Boc, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea si Elena Udrea, seful de campanie, Gheorghe Flutur, a parasit primul sediul impreuna cu secretarul general, Vasile Blaga. Cei doi s-au mutat cel mai probabil peste drum, la centrul de comanda al campaniei, incercand sa afle de la liderii din teritoriu cum se prezinta situatia in sondajele "reale". In ciuda proclamarii victoriei, unii dintre militantii PDL isi exprimau nedumerirea in fata celor doua "adevaruri" - cel sustinut de Basescu si cel al rezultatelor partiale.



PDL a inceput numaratoarea paralela

Presat de timp si de proclamatiile victorioase ale PSD si PNL, partidul lui Traian Basescu a grabit numaratoarea paralela a voturilor menita sa arate ca pregatirile adversarilor pentru formarea noului guvern nu au nici un sens. Astfel, in jurul orei 23.00, prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, a anuntat ca dupa numararea voturilor exprimate in 40% din sectiile de votare, rezultatele sunt de 50,7% in favoarea lui Traian Basescu si de 49,3% pentru Mircea Geoana.



Diversiuni, pana de curent si Ninel Potarca

De altfel, inaintea aflarii rezultatelor estimate de institutele de sondare, liderii PDL susoteau pe holuri despre SMS-urile impanzite de PSD, care-l dadeau invingator pe Mircea Geoana si prevesteau apocaliptic manifestatii violente pe care adversarii lor le-ar fi planuit pe strazile Bucurestiului. Dinspre Kiseleff veneau acelasi gen de zvonuri atribuite insa portocaliilor. Insusi Traian Basescu si-a rugat electoratul, care se pregatea sa iasa in Piata Universitatii, sa ramana "linistit". Simpatizantii PDL s-au strans in curtea partidului inainte cu ore bune inaintea venirii lui Basescu si au incalzit atmosfera scandand sloganuri precum: "Pentru Geoana si Ion pregatiti un avion" sau "Geoana, nu uita, te-am votat la Moscova". Dupa discursul candidatului lor, simpatizantii PDL, printre care si fostul candidat la presedintie, Ninel Potarca, s-au inghesuit in sediu pentru a-l asigura pe acesta de sprijinul lor. Numai ca, in sediu, s-a oprit curentul electric. Ironic, pedelistii fusesera acuzati de pesedisti ca vor crea pene de curent in sectiile de votare pentru a frauda alegerile.

Autor: Romania Libera
Sursa: www.romanialibera.ro
Uraaa, sus Base! Impreuna am invins!
A comentat Printesa 08 decembrie 2009, 04:56


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1305 secunde