Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

28 martie 2024, ora locală: 19:44

 

Peste 3 mii de tineri din R.Moldova au aplicat pentru burse de studii în România

adăugat 04 august 2009, 13:16, la Ştiri de Top

Timp de zece zile (17-27 iulie) 2800 de studenţi şi 610 de elevi din Republica Moldova au depus dosarele la Consulatul României de la Chişinău, pentru a beneficia de posibilitatea de a continua studiile în una din instituţiile de învăţământ din România, a declarat pentru JURNAL, Laviniu Enii, secretar II la Ambasada României la Chişinău.

Pentru anul de studii 2009-2010, Ministerul Educaţiei de la Bucureşti a oferit tinerilor din R.Moldova 2590 de burse, dintre care 950 sunt burse pentru studii preuniversitare şi 1100 pentru studii cu licenţă.

De menţionat că în acest an, se atestă un număr mai mic de elevi basarabeni care au optat pentru o bursă de studii preuniversitare. Astfel, mai multe locuri au rămas neocupate. Deocamdată, Ministerul de resort de la Bucureşti nu a precizat dacă locurile vacante vor fi ocupate în cadrul unei noi etape de admitere.

Fiecare licean admis va beneficia de o bursă în valoare de 65 de euro, la care se adaugă facilități de transport și cazare.

Rezultatele selecţiei şi înmatricularea elevilor şi studenţilor se vor comunica până la 31 august la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării din România, la Ambasada României din Chişinău şi instituţiilor de învăţământ universitar care primesc tineri din R.Moldova.

Nota Redactie

Redactia Basarabeni.ro aduce la cunostinta tinerilor care au concurat pentru locurile la liceu in Romania ca admiterea pentru ei a luat sfarsit. Au fost publicate rezultatele admiterii elevilor din Republica Moldova in clasa 9-a de liceu din Romania. Mai jos punem la dispozitia dvs. listele:

VEZI AICI REZULTATELE ADMITERII

Autor: Jurnal.md
Sursa: www.jurnal.md
cum 1100 locuri pentru licenta, daca in metodologie scrie ca s-au acordat doar 750 ?
de ce 610 elevi daca in listele elevilor admisi sunt tocmai 717 elevi basarabeni admisi la licee? de ce aceste nesincronizari ???????
A comentat www 04 august 2009, 14:15
inseamna ka noi pt absolvirea liceului vom invata in romania inka 4 ani. asta inseamna ka noiu vom absolvi ku un an mai tyrziu in komparatie cu colegii noshtri ce vor invatsa in RM?!
A comentat yulia 04 august 2009, 14:51
OSB, spuneti-mi va rog daca cunoasteti, citi au fost in an? citi studenti au aplicat pentru studii de licenta in Ro? eu putin am ramas shocat, reiese ca ca minim sint 3 pe un loc, iar la facultati precum dreptul, finante sau medicina apoi in general sint citeva zeci pe un loc...
A comentat Petru 04 august 2009, 15:25
Ce acte trebuie de prezentat pentru parinte si elev de a primi vize pe anul scolar 2009-2010?
A comentat Oprea Nicolae 04 august 2009, 15:34
mda asa ma tem sa nu intru la romania :( dar miam pus toate sperantele am dat la drept dar e asa de greu sa intru unde imi doresc :(
A comentat alincik 04 august 2009, 16:57
pentru alincik: unde ai dat la drept? eu tot la drept am dat ....
A comentat alex 04 august 2009, 17:13
pentru alex : am dat la brasov galati si iasi
intra te rog pe emailu meu si lasmi idiul tau de mess daca vrei sa vb cu mine herta.alina@personal.ro
A comentat alincik 04 august 2009, 18:00
pai bine p/u cei care au optat p/u studii preuniversitare deja sunt 950 iar p.u studenti 1100,deci nr p/u elevi sa ridicat de 3 ori,dar p/u studenti nici macar de 2 ori pacat pacat ...dar studentii cam ce sa faca...
A comentat marina 04 august 2009, 19:52
dar totusi pe ce data se afiseaza rezultatele pentru studii universitare de licentza 2009-2010???
A comentat allo 04 august 2009, 19:56
dar totusi pe ce data se afiseaza rezultatele pentru studii universitare de licentza 2009-2010???
A comentat allo 04 august 2009, 19:57 | mergi sus ▲
In metodologie scrie clar ca rezultatele la admitere vor aparea pana pe 31 august
A comentat basarabeni.ro 05 august 2009, 09:16 | mergi sus ▲
cand am depus documentele la ambasada ne-au spus ca pe 20 august vor fi listele afisate la ambasada sau pe site-ul edu.ro sau edu.md, unul din ele
A comentat 05 august 2009, 11:36 | mergi sus ▲
20 august-rezultatele admiterii la universitati in ROMANIA
A comentat 05 august 2009, 11:46 | mergi sus ▲
pana in 20 vor fi rezultatele primei sesiuni .. cel putin asa a fost in an ... dupa care pe la inceputul lui sept. va mai aparea o lista .. si la mijlocul lui sept respectiv a 3-a. Anul trecut or fost admisi circa 820 de studenti .. si procedura de aplicare putin mai diferita... Asa ca daca nu ati intrat din prima .. nu va alarmati ... mai vin inca 2 liste ..
A comentat Vik 05 august 2009, 13:18 | mergi sus ▲
vik, vezi ca daca se intimpla si cineva nu este in prima lista, atunci pleaca la studii in RM,la universitatea la care a fost admis...si in caz ca este admis ulterior si in RO, atunci se primeste ca ocupa 2 locuri........adic sunt probleme

de aceea si rugam OSB-ul sa intreprinda ceva ca cei de la min. educatiei din RO sa faca publice aceste liste mai repede
A comentat www 05 august 2009, 13:34 | mergi sus ▲
Mde am pierdut putin din curaj ... dar cum a vrea Dumnezeu ... cam e alarmanta situatia cu admiterea,,, domnul Basescu ati spus ca ne luatzi pe totzi :-D :-p )) nadejdea mea e in dvs :-p
A comentat Valex.... 05 august 2009, 15:23 | mergi sus ▲
pt www, dak se intampla k vei fi admis/a si in md si in ro, nu vad kre ar fi problema.. sau vei mai sta p ganduri ce sa alegi ???
A comentat imthe1 05 august 2009, 17:22 | mergi sus ▲
nu ca as sta pe ginduri........si nici ca as vrea sa par tare altruist.....dar azi am aflat ca sunt admis la buget la USM, in RO nu prea cred insa sa fiu admis din prima sesiune.....asa ca va trebui sa merg la studii la USM pina la publicarea celei dea 2 liste...si in caz ca sunt admis, cu siguranta o sa aleg RO,insa reiese ca am irosit un lok la USM la buget?!
A comentat www 05 august 2009, 17:44 | mergi sus ▲
la mine e mai rau ca trebue sa platesc contractul in md dar daca am noroc in ro atunci perd 7500
A comentat viorica 05 august 2009, 19:05 | mergi sus ▲
Buna tuturor! am si eu o intrebare: absolventii de liceu din RM care doresc la studii cu taxa in RO pot merge direct la Universitati cu dosarul sau nu? sau concursul de la ambasada e singura sansa de a fi admis la studii peste Prut?...nu am gasit un raspuns in metodologia postata pe edu.ro...Multumesc anticipat pt oricine poate sa-mi dea un raspuns cat de cat orientativ! numai bine!
A comentat vicky 05 august 2009, 19:32 | mergi sus ▲
pt vicky, da, direct la fac
A comentat imthe1 05 august 2009, 21:40 | mergi sus ▲
avem ceva reduceri la transport, k eu imi fac abonament in fiecare luna ??? ms anticipat :)
A comentat unknown 06 august 2009, 10:15 | mergi sus ▲
Tare ma tem eu ca declaratiile lui Basescu ca Romania va accepta pe toata lumea sint doar pure declaratii. Oricum romania e tara tuturor posibilitatilor. Avind in vedere ca vin prezidentialele, nu e imposibil sa se "aranjeze" si asta, ca doar si in md sint votanti. Nu prea vad cum s-ar face asta din punct de vedere legal, mai ales avind in vedere ca este criza si statul roman are probleme serioase cu banii. Daca anlizam un precedent ne putem insa lamuri cit de cit: mai demult Basescu a declarat ca sa se uneasca Md cu Ro ca sa intram impreuna in UE. Chestia a ost pur declarativa, aratind poate mai mult dorinta si mai putin posibilitatea tehnica, ca acest lucru sa se intimple. Base stia sigur ca va primi un Nu hotarit. Daca ar fi fost un Da hotarit din partea Md, ar fi fost pus intr-o situatie urita, pentru ca tehnic vorbind nu era posibil. UE negociase ca adera o tara (RO) in niste granite si cu o economie. Daca se ajungea la o romania mare, UE nu ne mai primea nici pe noi :) - si asa a fost cu chinuiala. De aici rezulta ca declaratiile lui Basescu sint cam declaratii. nu contest bunele intentii, dar nu prea se pupa ele cu realitatea. El vrea sa aca mai multe decit se poate. Romania nu e republica prezidentiala cum vrea el. Daca ar fi poate ar putea sa aca mai mult.

Ministerul roman al educatiei e varza. Sa ne uitam numai la listele cu locuri, trase la copiator si bagate in PDF. E de-a dreptul jenant. Ne facem tara de ris. Cei care au scos documentele pe site in halul ala de aspect ar trebui concediati. Compromit imaginea Ro. sint niste incompetenti. putea sa faca si ei un Excel, word, chiar si poza dar sa arate civilizat. Made in Romania :)

Atentie ! in metodologie scrie ca documentele pentru facultatile din romania de stat se pot depune si in romania la ministerul de externe parca. Am sunat eu la minister si au spus ca numai la consulat. Sint niste imbecili, si metodologia e facuta pe genunchi, sub presiune.

Eu ma tem ca rezultatele nu vor aparea pe site pe 31 August cum zic ei, si iar o sa se incurce toate. Probabil ca iar o sa trebuiasca pusa presiune pe ei - cu biciul tre sa stai. Daca rezultatele nu apar pe 31, trebuie toata lumea sa sara cu gura pe ei, ca altfel tot candidatii au de suferit.

Eu m-am interesat pentru o prietena, pt facultate. A depus dosarul pt bursa. Daca nu ia bursa, o sa se inscrie la o univ privata, dar asta se poate doar in septembri, ca la 1 oct incepe anul universitar. Asta insemna, ca daca nu ia bursa, nu ia nici viza aferenta pentru aceasta bursa, deci nu poate intra in tara, sa depuna dosarul la acultate privata. Cum pot sa apara fel de el de probleme, a avut grija sa aiba deja viza. E si asta complicat de obtinut - invitatie(pt vizita) sau alte formalitati (pentru viza turistica). Oricum trebuie si 500euroi pe card (teoretic materard eurocard standard ar fi cel mai bun - ca sa-l mai si poti olosi dupa aia in bune conditiuni) si dovada de calatorie(care e foarte ciudat de obtinut de ex pt ca la romani nu se stie niciodata nimic clar deci nu poti stabili pentru CIND sa cumperi bilet).

Intrebari la www_cumpar_cbi_ro (at/a-rond) yahoo.com
Bafta la toata lumea.
A comentat HighStandards 06 august 2009, 11:18 | mergi sus ▲
HighStandards, ai dreptate. Eu de multe ori am observat ca basescu vorbeste mult si foarte frumos, promite cetatenii, admiteri nelimitate dar in realitate (din pacate) sunt pur si simplu declaratii...
A comentat xxx 06 august 2009, 11:37 | mergi sus ▲
Asha e construita mentalitatea noastra,auzim doar ceea ce vrem sa auzim!Suna bine declaratiile lui Basescu dar nu mi se par deloc reale si cu atit mai mult posibile:(
Doresc bafta la toata lumea!!!
A comentat Lia 06 august 2009, 13:43 | mergi sus ▲
din cele 1100 de locuri, 300 sunt la master si 100 fara bursa...... asha ca putem spune ca sunt 800 lokuri la licenta.. pai ce facem noi, platim aici contractul si daca suntem admisi in ro, pierdem sume serioase de bani :( ce de facut?!
A comentat dima 06 august 2009, 14:05 | mergi sus ▲
spunetimi va rog cine a mai dat la drept in brasov? si cu ce medii....? ca sunt asa de speriata mie frica ca nam sa intru dar vreu enorm.... cu toate ca sunt si aici bugetarav :)
A comentat Alincik 06 august 2009, 15:02 | mergi sus ▲
salutareeeeeeeeeee
alina,tu de unde esti?
A comentat ancutsa 06 august 2009, 15:12 | mergi sus ▲
sPER ca cineva sa raspunda la messajul meu,este cineva care a depus documentele la medicina?cu ce note ai terminat ACESTI 3 ani?apropo ce a spus dima este adevarat....
A comentat ancutsa 06 august 2009, 15:15 | mergi sus ▲
Buna! Si eu am depus dosar pt admitere la universitatea din Ro si am depus si la ASEM si azi am fost sa achit contractul deja si am intrebat daca am voie sa retrag banii in caz ca apare altceva ;) adica admiterea in Ro , si va puteti retrage banii asa ca nu va faceti griji ca ii pierdeti , nu este real ...si plus platiti doar o parte din contract adica o rata. Bafta la toti si sper sa fim admisi la universitatea la care optam in Ro. Pup si bafta pe bune :D
A comentat Luminitza 06 august 2009, 15:15 | mergi sus ▲
pentru luminitza:tu la ce facultate ai depus actele?
A comentat ancutsa 06 august 2009, 15:19 | mergi sus ▲
luminitza eu la fel am intrat la asem, am incheiat contract dar inca nu lam platit.. tu zici ca pe rate..precis? adica platesc doar o parte din suma si in caz ca sunt admis in ro..iau doar acea parte de suma..nu reusesc sa platesc si a 2-a rata?
A comentat danny 06 august 2009, 15:35 | mergi sus ▲
ancutsa, la medicina (dentara) am o prietena, a depus la iasi, bucuresti si cluj, media n-o stiu exact, aproximativ 8,3 pe ani si 9,25 la bac...

apropo, da la stiintele comunicarii este cineva? sau poate cunoasteti pe cineva :)
A comentat criss 06 august 2009, 16:08 | mergi sus ▲
Pentru ancutsa. Am depus 1 la Finante si Banci la care am fost admisa. ;))
A comentat Luminitza 06 august 2009, 16:37 | mergi sus ▲
danny nus depinde la ce facultate ai intrat tu, dar eu am intrebat daca am voie sa retrag banii si ei au zis ca am voie si plus la ASEM platesti contractul in doua rate daca vrei sau una, a doua o platesti in ian. Si ar trebui sa te grabesti cu achitarea ca am inteles ca timp de 10 zile > Bafta
A comentat Luminitza 06 august 2009, 16:40 | mergi sus ▲
pentru ancutsa : eu sunt din ialoveni de ce intrebi? ai depus si tu la romania?la brasov la drept?
cine a mai depus la drept la brasov cu ce medii pls ziceti...
eu tot am fost admisa la Asem la buget la drept :)
A comentat Alincik 06 august 2009, 17:28 | mergi sus ▲
Alincik..la ASEM la drept?
nee, nu prera cred ;)
A comentat www 06 august 2009, 17:30 | mergi sus ▲
serios de ce nu crezi?
A comentat Alincik 06 august 2009, 17:44 | mergi sus ▲
pt www: da tu ai intrat la buget la usm la ce facultate?
A comentat Alincik 06 august 2009, 17:50 | mergi sus ▲
daca am intrat la universitate in RM cind trebuie sa ne ducem sa primim camin? in caz ca nu intru in romania,sa nu pierd un loc in camin.
A comentat 06 august 2009, 18:01 | mergi sus ▲
, nu e greu sa dai un telefon la universitatea in cauza si sa concretizezi, aici sunt putine shanse sati dea cineva date veridice:)
A comentat criss 06 august 2009, 18:03 | mergi sus ▲
cred ca va apare plicul cu informatii cand trebuie sa ne prezentam la universitati
A comentat 06 august 2009, 18:15 | mergi sus ▲
Alincik.....la ASEM sunt doar facultati in domeniul economiei......eu la USM la drept am intrat...si sunt sigur ca si tu la fel, numai nu la ASEM :)
A comentat www 06 august 2009, 18:32 | mergi sus ▲
pt www : ia uitete pe siteul ASEM si ai sa vezi ca este si drept .... ca eu nu vb degeaba draga si nu zik din pod ca am intrat.... doar acolo am dat documentele si acolo am fost si miam vazut rezultatele
A comentat Alincik 06 august 2009, 18:41 | mergi sus ▲
da in romania tot la drept ai dat?in ce orase? cu ce medie ai intrat la md?
A comentat Alincik 06 august 2009, 18:43 | mergi sus ▲
Alincik draga,mai taie un pic, nu te enerva.in plus, eu am un unki la ASEM si mi-a spus ca dreptul se studiaza impreuna cu economia.ceva drept general si economie generala, adic e o facultate care incearca sa le imbine pe ambele....

in Ro am dat la cluj,iasi si brasov...tu?
A comentat www 06 august 2009, 19:01 | mergi sus ▲
www. Nu vreau sa te supar dar exista drept la ASEM si eu am dat acolo doar la finante si banci pacat ca nu am intrat si eu la buget. Bv pentru Alincik care a reusit sa intre la buget. Si eu am dat la stiinte economice in Buc IS si Bv sper sa fiu admisa. Good luck la tuturor :D
A comentat Luminitza 06 august 2009, 19:08 | mergi sus ▲
eu tot am dat la drept:iasi,brasov shi tirgoviste/media 9,50 shi 10 la bac.soune mi t rog ce medie ai tu,pt comparatie k eu am intrat la usm la drept/buget.
A comentat marina pt alincik 06 august 2009, 19:13 | mergi sus ▲
nuuu, nu ma supar .doar ca va spun ce stiu si eu.acuma succes la admiterea in RO tuturor..ca oricum, intra cele mai bun :)
A comentat www 06 august 2009, 19:15 | mergi sus ▲
pt marina : eu am la bac 9.75 si pe 3 ani 9.56 :) sper sa intru la brasov nu vreu in alta parte .... tu sigur intri la iasi daca ai scris prima varianta :) marina da tu de unde esti? succese tuturor

va rog mai spunetimi cine a dat la drept la brasov si cu ce medii .... eu atit de mult vreau sa intru cu toate ca am asigurat un lok la buget aici :)
A comentat Alincik 06 august 2009, 19:54 | mergi sus ▲
pt www: da tu cu ce medie ai intrat la moldova si cu ce medie concurezi la romania? la bac si generala? succese.... nu te supara pur si simplu intradevar am intrat la asem la drept cu toate ca nu ma credeai :)
A comentat Alincik 06 august 2009, 19:57 | mergi sus ▲
dovada de transport e simplu de obtinut, face o rezervare la gara pt orice zi in care se priconizeaza o ruta in Ro, cu asta probleme nu ai sa ai.

victoria, daca vreai sa depui la taxa tre sa mai astepti putin sesiunea din septembrie. eu am fost recent in ro si am fost admisa din prima sesiune dar la o universitate privata. pt universitatile de stat dupa noua metodologie neaparat tre sa trece prin procedura de la consulat cu depunerea doc pt burse si doar dupa ce primesti un raspuns negativ poti sa mergi direct la universitate sa aplici la taxa. eu am pierdut mult timp si destui bani incercind sa intru din prima sesiune si am reusit doar la privat.
A comentat pt unknown si victoria 06 august 2009, 20:23 | mergi sus ▲
sunt de la orhei.dar tu?
A comentat marina pt alincik 06 august 2009, 20:26 | mergi sus ▲
pt marina: dami te rog idiul tau e mess sa mai vb daca doresti
A comentat Alincik 07 august 2009, 07:12 | mergi sus ▲
Mama!de unde veniti voi cu asa medii mari?Sunteti de la Nord?Succes tuturor ce au dat documentele la Romania,sper sa intru si eu.Oricum imi pare cam ciudat ca cineva a dat bacul pe 10.Consider eu ca e imposibil.
A comentat Tatka 07 august 2009, 07:50 | mergi sus ▲
Si mie mi se pare imposibil sa dai bacul pe linie 10. Dar e normal ca la Orhei nu vine astia de la minister cum au venit in Chisinau cu aere si alea. Eu oricum am dat singura bacul si l-am dat 9.5. Asa ca daca erati in Chisinau sigur nu capata nimeni 10 pe linie. Fara suparare dar mi se pare ANORMAL. BAFTA LA TOTI SI MIE CU ADMITEREA IN ROMANIA.......CINE A DATA LA STIINTE ECONOMICE SA IMI ZICA SI MIE PLS.
A comentat Luminitza 07 august 2009, 08:13 | mergi sus ▲
ink ce asistentzi de la minister am avut la orhei!nu sau asezat nici o clipa tot bacul,la toate probele.pur si simplu mam pregatit tare bine,si nui anormal sa ai 10 pt k la noi se face carte!!!!
A comentat 07 august 2009, 08:18 | mergi sus ▲
la ONISIFOR GHIBU se invata,oameni buni.......veniti si vedeti !
A comentat ORHEI 07 august 2009, 08:33 | mergi sus ▲
Da,ai vrut sa spui ca la voi totul se cumpara bine.Numai voi faceti carte?Majoritatea ce detin functii in Educatie,sunt de la nord.Nu-mi umblati voi mie cu fofirlica,ca nici cererea n-o puteti scrie.Nu exclud faptul ca sunt copii destepti,la noi in Moldova sunt multi,dar nu sunt apreciati la justa valoare.Mi-e teama ca o sa intrati la Romania si n-o sa faceti fata,iar locul va fi pierdut,pacat de unii copii care nu-si mai scot nasul din carte si au note mici.Dragii mei e imposibil sa ai 10 pe linie.Cand am depus actele la Ambasada,am vazut una din balti cu media pe toti anii de liceu 10,hai las-o mai moale.Sa vedeti sudul si centrul ce note slabe au.Nu intimplator au fost asa multe contestari.
A comentat Tatka 07 august 2009, 08:34 | mergi sus ▲
cei care no sa faca fata nici nam incercat,crede-ma!ficare invata cum poate,si dak sunt elevi cu note bune inseamna ca leau meritat pe bune,k 10 nu se ia din pod asa pursisimplu!onisifor ghibu -THE BEST!
A comentat M 07 august 2009, 08:38 | mergi sus ▲
p/u Luminita eu am dat la stiinte economice dar am la bac 8,50 chiar daca la noi se invata carte,nu ma laud dar spun ce este si de asistentii de la bac nici nu mai vb,la cea generala e putin mai mare si p/u toti,nu vreau sa supar pe nimeni dar totusi sa ai 10 la bac cam rar rar de tot,si la cea generala peste 9,5 ...ma scuzati dar nu stiu ce cunostinte trebuie sa ai,fara suparari daca am jignit pe cineva pur si simplu astai realitatea...
A comentat marina 07 august 2009, 08:40 | mergi sus ▲
nui corect.sunt foarte multzi cu zece pe linie si asta nui intimplator,mai ales pt umanisti k a fost mai usor bacu.oricum fiecare se descurca cum poate!
A comentat M 07 august 2009, 08:46 | mergi sus ▲
cinei acolo de la ghibu?intrebati shi so va zica cum se invata la noi
A comentat 07 august 2009, 08:47 | mergi sus ▲
Voi toti sunteti profesori.Cum dracu sa ai 10 la BAC?Chiar nu s-a scsapat nici o litera,chiar semnele de punctuatie au fost plasate bine,gandurile noi au fost scrise din aliniate?Eu sunt deacord sa ai 10,si eu am avut note de 10 la viata mea,dar nu asa exagerat oameni buni.Einstein,Puskin invatau pe 2 la scoala si la noi iata cum rasar inteligentii.
A comentat Tatka 07 august 2009, 08:51 | mergi sus ▲
pacat ca vad aici invidiosi din astia care nu cred,nu stiu ce mai spun ei acolo.sa va spun eu ceva:VIRITI NASU INTRUN LOCUSOR SI NUL BAGATI LA ALTII!CARE E TREABA VOASTRA,FIECARE INVATZA PT DINSU!INVIDIOSHILOR!!!!Da cei sai faci,k ashai moldovanu:pin nushi baga nasu in farfuria altuia nu se simte implinit!!!!
A comentat 07 august 2009, 08:53 | mergi sus ▲
cind putem ridica vizele????
A comentat witalik 07 august 2009, 09:03 | mergi sus ▲
Sa inteleg ca niciodata nu ai avut de suferit din cauza notei.Nu sunt invidioasa,dar nu-mi plac oamenii care ling curul si li se pun note pentru ochi frumosi.Se spune ca cel care invidiaza,sufera de 2 ori:atunci cand nu-i merge bine lui si atunci cand ii merge bine vecinului.Nu sunt genul de invidioasa,poate ti intradevar ai meritat nota asta,dar hai sa fim realisti ca e imposibil asa multi s-o primeasca.Ma durea sufletul,cand vedeam ca copii destepti de la Liceul meu au primit 6,7 la BAC.Noi am fost foarte jigniti.Cand stiu ca toti acesti ani au muncit de le-au iesit ochii si la urma unde e dreptatea?
A comentat Tatka 07 august 2009, 09:04 | mergi sus ▲
haideti sa fim putin mai amabili si sa nu numim multi MOLDOVENI CA SUNT INVIDIOSI,sunt deacord cu Tatka,da sunt persoane foarte destepte si au asa note mari,nu exclud asta,dar nu chiar o multime de parca is scrisi la carte...chiar nu vedeti si voi,nu stiu de ex.eu am ex. de persoane care nici in clin nici in minica naveau sa aiba asa note,bafta tuturor si moldovenii sunt THE BEST caci sunt romani basarabeni si nui numiti invidiosi...
A comentat marina 07 august 2009, 09:15 | mergi sus ▲
tatka, +1, nishte profesori destepti si cu adevarat exigenti nu trantesc numai note de 10, doar daca iti sunt rude/cumatri..blablabla..
da sa stiti oameni buni ca e imposibil sa ai 10 pe linie la toate obiectele, pur si simplu imposibil sa fii as si la literatura si la mate si la chimie si fizica si geografie in acelashi timp! daca nu, atunci spuneti-mi vreo personalitate marcanta care fiind matematician, a scris poezii. voi daca sunteti numai cu note de 10 ar trebui sa fiti acele exemplare rare care mishca lumea inainte. da voi vadka sunteti ca tarakanii prin toate forumurile! shi inka mai trantiti cate o fraza gen "am 9,75 la bac si 9,80 pe ani, oare am shanse sa intru in romania?!"
A comentat criss 07 august 2009, 10:17 | mergi sus ▲
La colegii se face carte!!!!!!!!!!Au 10 pe linie si coloana!
A comentat eu_ 07 august 2009, 10:23 | mergi sus ▲
Bravo criss ......................................
A comentat pdnjeoh 07 august 2009, 11:03 | mergi sus ▲
Eu NU imi cer scuze daca supar pe cineva, pentru ca sint sigur ca multi o sa se supere... ma adresez astora cu 10 pe linie: va rog frumos lasati tupeul si nesimtirea de a incerca sa lamuriti si sa strigati in gura mare cit sinteti voi de destepti si cit de bine ati meritat aceasta nota, cu totii stim ca ne aflam in tara cumatrismului si a nanasismului.
nu sint invidios deloc, nu am de ce o face, dar ma deranjeaza la culme faptul ca ati primit 10 numia de aeea ca mama se stie cu directorul scolii sau ca lucreaza la directia invatamint si se stie cu toti profesorii, nu pun la indoiala liceele bune care sint in moldova, dar nici nu cred ca cei care invata in ele pot lua 10 curat, la orce obiect, timp de trei ani...nu este posibil ca sa nu faceti nici o gresheala...
chiar daca aveti 10, indiferent cum l-ai primit, nu striga in gura mare cit esti de destept, deoarece toti stiu ca nu e asa, am vazut si eu in clasa mea dar si aici la fac am cunoscut oameni din astea care au absolvit cu 10, dar la lectie nu stiau nici sa arate continentele pe harta.
o sa intrati in ro la studii, ai atunci o sa vedeti cit de neajutorati si incapabili sinteti fara de ajutotul si influenta parintilor... nu o sa fiti voi primii care vin aici cu 10 pe linie, dar aici nota maxima este 5...
succes la toti cei ce doresc sa intri la studii in ro. celor cu 10 in linie le doresc cit mai multa modestie si note bine meritate...
A comentat Petru 07 august 2009, 11:32 | mergi sus ▲
A comentat Luminitza 07 august 2009, 11:42 | mergi sus ▲
Fara suparare celor cu note de 10 pe linie. Dragii mei invat in liveul Mircea Eliade si am invatat si in colegiul Financiar Bancare va zic cat de destept nu ai fi si cata carte nu ai face nu AI CUM SA AI NOTA 10 PE LINIE . nu ai cum pur si simplu trebuie sa fii un mare savant si invatat ca sa ai asa note mari. Cei de la Orhei lasa ca stiu eu cum se pun notele la voi pe ochi frumosi. Nu numiti pe cei care isi exprima opinia MOLDOVAN ca asa uitati de unde veniti, va duceti in Romania si va dati mari si tari cu notele voastre de 10, ati trebui sa demonstrati inteligenta si cultura in comentariile voastre ca de aici se vede bine si se desprinde ideea ca ati primit note exagerate. NU UITATI DE UNDE VENITI SI CINE SUNTETI !!!!!!
A comentat Luminitza 07 august 2009, 11:49 | mergi sus ▲
SUper comentariul lui Petru..sunt deacord..m alatur d el...shi sunt deacord la toate 110 % -sunt oare copii unicali??mai ales la noi in Moldova..kit de kt 9.8-9.9 mai cred dar zece curat-skuzatsi-ma va rog kiar e absurd..mda mai sunt shi woonderkind's pe la la noi..ei mai pe scurt succese la acei cu 10 pe linie...Inka un lucru vreau sa spun"Parintsii nu sunt merula linga voi cu relatsiile sale cu profesorii" si mai retsinetsivaolak ka nu suntetsivoi cei mai cei....
A comentat Alex_2008 07 august 2009, 11:54 | mergi sus ▲
Am avut si eu in clasa un "savant" a carei mama era profa de mate si nici macar nu era a noastra, ce sa zic are nota mai mare ca mine dar niciodata nu a deschis gura in toti anii si o sa vad cum se descurca la facultate ca acolo nu mai este mami. NU ii port pica dar stim bine ca sunt multi COPCHII din astia, care ocupa locurile studentilor care le merita pe bune. Fiti deacord. In rest cel care striga in gura mare nu are decat sa mai demonstreze o data ca nu au dreptate. Multumesc pt intelegere si Bafta la toti. Sper sa fim admisi cu ajutorul lui Dumnezeu. Mult noroc!!!
A comentat Luminitza 07 august 2009, 11:57 | mergi sus ▲
oameni buni, hai sa lasam critica.timpul le rezolva pe toate..sa nu ne luam de cei care au notele umflate , le-au obtinut ei cum le-au obtinut...o sa vedem cum se vor descurca in viitor in RO....stiu si eu asa cazuri si sincer sa va spun......nu-mi pasa ca au note mai mari ca mine.pur si simplu stiu ca eu sunt cu mult peste si o sa ma descurc, pe cind ei.......nu as vrea sa fiu in locul lor.......:( cum zicem noi moldovenii, ulciorul nu merge singur de multe ori la fintina........

in al doilea rind nu ii condamn nici pe ei.e de vina sistemul, ca daca nu ar exista posibilitatea sa se faca asa ceva, nu s-ar face si punctum....atita timp insa cit suntem si traim in Moldova-toti suntem responsabili.....asa ca Dumnezeu cu ei.......succes tuturor, si nu uitati TIMPUL le aseaza pe toate la locul lor ! BAFTA
A comentat www 07 august 2009, 11:58 | mergi sus ▲
spuneti-mi va rog cine a mai dat la drept la iasi....vreau sa vad ce sanse am k imi doresc foarte mult sa intru la Ro.mult succes la toti.merci.
A comentat mada 07 august 2009, 12:01 | mergi sus ▲
Sincer sunt deacord cu www si urez multa bafta la toti.
A comentat Luminitza 07 august 2009, 12:14 | mergi sus ▲
Marina in ce orase ai ales stiinte economice si ce media ai dupa metodologie?
A comentat Luminitza 07 august 2009, 13:02 | mergi sus ▲
p/u luminita daca doresti poti sati dau skype meu si acolo putem discuta,deci:florea.marina este skype
A comentat marina 07 august 2009, 13:10 | mergi sus ▲
iasi,tirgu mures,aproximativ 8,50 dupa metodolog (stiu ca este foarte mica)...
A comentat marina 07 august 2009, 13:16 | mergi sus ▲
Nu am skype Marina am mess. Sa stii ca anul acesta sunt mai mici mediile decat anul trecut asa ca nu iti fa griji. Poate ai messenger. Sau daca ceva vb aici.
A comentat Luminitza 07 august 2009, 13:30 | mergi sus ▲
dar spune mess
A comentat marina 07 august 2009, 13:34 | mergi sus ▲
da-mi id tau si iti dau add pls
A comentat Luminitza 07 august 2009, 13:45 | mergi sus ▲
www cu ce medie concurezi in Romania? Bafta noua
A comentat Luminitza 07 august 2009, 13:55 | mergi sus ▲
Cine imi poate spune,,la universitatile particulare se ofera burse pt studenti?
A comentat Natalia 07 august 2009, 14:25 | mergi sus ▲
Am citit comentariile voastre referitoare la notele de 10 la BAC. Eu nu am luat 10 la BAC, :D Pe vremea mea desi nu sunt din Chisinau, ci dintr-un sat din sudul Moldovei, din cate imi aduc aminte la liceul meu s-a copiat pe rupte!!!! Devenise amuzanta situatia :D Profesorii se ascundeau in salile de curs ca sa poata trimite biletele sau parintii dadeau bani profesorilor pe care ii ascundeau prin masinile lor personale si faceau gauri in spatele liceului ca sa trimita apoi biletele copiilor !!!!!(ridicolul situatiei!!!) In acea perioada si eu eram foarte revoltata!!! Colegi care abia au promovat anul cu 5 au luat 10 la unele materii de la BAC!!! Am fost admisa la studii in Romania cu 9.45. Am absolvit facultatea cu 10 si sunt mandra de acest lucru. Se poate lua 10 pe linie si in Romania dar cu FOARTE FOARTE MULTA MUNCA!!!!!! Intr-adevar trebuie sa iti placa mult facultatea pe care ai ales-o si sa fii pasionat de domeniul respectiv pentru a ajunge la rezultate inalte. Un sfat pentru voi viitorii bursieri ai statului Roman :1) Nu va subestimati, indiferent de la ce liceu provii, indiferent de media de la BAC, daca iti place ceea ce inveti,vei reusi sa promovezi cu noate mari. 2)Nu ezitati sa comunicati cu profesorii vostri!!
3)Incercati sa fiti foarte activi!!! Sa imbinati timpul acordat studiilor cu timpul acordat voluntariatelor!!! Este foarte important acest lucru, implicare in societatea civila,numai asa va puteti dezvolta abilitatile deprinse pe bancile facultatii.
4)Implicati-va in Centrele de Cercetare ale Facultatilor la care ati fost admisi!!!
5)Niciodata sa nu invatati pentru note, invatati logic, schematic.
Bafta Tuturor!!!
A comentat D. C. 07 august 2009, 15:07 | mergi sus ▲
Inca ceva am vrut sa va spun :D Si in Romania sunt CAZURI DE CORUPTIE in invatamant desigur :D. Desi la Facultatea la care am fos studenta nu am auzit probleme de acest gen. Profesorii nostri pentru a evita tentativele de a copia a studentilor :D au instituit modele diverse de evaluare. De exemplu nu poti obtine nota pur si simplu prezentandu-te la examenul final, ci pe parcursul intregului semestru, nota finala fiind alcatuita din puncte pe proiecte individuale sau in grup, examinare orala(Un fel de Colocviu), sunt alocate foarte multe puncte pentru activitatea de la seminarii si cursuri(citirea bibliografiilor aferente cursurilor, pregatirea de intrebari pentru seminarii) si un examen scris care nu conteaza extrem de mult. Acum depinde de facultate si de profilul acesteia.
A comentat D.C 07 august 2009, 15:24 | mergi sus ▲
id meu este 582532050,
A comentat marina 07 august 2009, 15:56 | mergi sus ▲
mess meu este marincik_mi@yahoo.com
A comentat marina 07 august 2009, 16:12 | mergi sus ▲
Cine a dat documentele pt studii in romania la drept la brasov cu ce medii?
A comentat Alincik 07 august 2009, 16:57 | mergi sus ▲
am intrebari care se ofera la vize ? cine ma poate ajuta scrietimi icq - 392031084 , skype kart-cs, email - kart.2008@mail.ru . multumesc mult
A comentat daniel 07 august 2009, 18:57 | mergi sus ▲
salut, este cineva care a dat documentele la geografie in Bucuresti, cluj, timisoara?
si cam ce medie de admitere aveti?
A comentat Petru 08 august 2009, 00:18 | mergi sus ▲
va rog cei de la ministerul educatiei din Rom.publicati listele cu admitere mai repede ca la sint probleme cu admiterea la univ din Moldova.eu ,de exemplu am intrat la UTM si daca pina pe 15 nu platesc jumate de contrat at pierd locul,iar daca sint admisa la Rom banii pt contract nui mai primesc inapoi.Va rog publicati mai repede rezultatele
A comentat veronica 08 august 2009, 09:30 | mergi sus ▲
sunt deacord total cu veronica,INTRADEVAR NUI DE GLUMA,DACA DAM BANII ATUNCI NUI MAI VEDEM INAPOI,VA RUGAM PUBLICATILE MAI REPEDE!!!
A comentat marina 08 august 2009, 10:35 | mergi sus ▲
oameni buni, cine va spus ca nimeni nu va intoarce banii innapoi?! ce vorbiti prostii?! vi se intorc banii... stati fara grija si nu panicati. daca o sa stiti pina la 1 septembrie ca ati fost admisi in ro, atunci va duceti si va luati banii fara nici o grija de la facultatile din moldova, o sa vii intoarca si probleme nu o sa fie. dati dovada de putina maturitate si logica, faceti zarva din nimic... a spus unul ca banii se pierd si toti asa creduli se iau dupa capul lui...banii vi se intorc la sigur, stati linistiti...
A comentat Petru 08 august 2009, 10:40 | mergi sus ▲
putin te contrazic Petru la asem sa spus ca in fiecare zi iti iau citeva zecimi de procente din suma,si nu glumesc,
A comentat marina 08 august 2009, 10:44 | mergi sus ▲
normal ca se ia careva zecimi de procente zilnic...pentru ca se crede ca universitate iti presteaza servicii... dar daca ai sa fii atent ai sa vezi ca eu am scris mai sus; tu afli rezultatele pina la 1 sepembrie, si in cazul daca esti admis te duci si iti ei suma in intregime...
dar foarte interesanti mai sinteti voi, vreti si la ro sa intrati, vreti si sa va asigurati ca aici in MD aveti loc asigurat, dar de aici va e frica sa pierdeti 200 lei... e un risc dragii mei si daca tii jale de ceva lei apoi nu te aventura, alege doar una si atita tot.
sa spus clar ca incepind cu 20 august se spun rezultatele, in acest caz aveti la dispozitie vreo 10 zile cel putin de a va lua banii, sau voi sinteti intratit de naivi sa credeti ca universitatea se imbogateste pe seama asta, din start va spun ca in codul civil al republicii molodva este asa un articol: "este interzisa imbogatirea fara justa cauza" asa ca universitatea nu poate sa va ea bani fara sa va presteze servicii.
hai, putina rabdare si nu va lasati coplesiti de panica si zvonuri nefondate.
A comentat Petru 08 august 2009, 11:03 | mergi sus ▲
offfffff nu stiu ce o sa fie, insa regimul asta parsiv este peste tot in RM......ieri la USM ni s-a spus ca cei intrati la buget nu-si mai pot retrage actele in original...ca adica cum este posibil, ca deja s-a intocmit lista...deja se stie cine a intrat la buget s.a.m.d......

oare chiar ei isi doresc procese de judecata cu sutele?
A comentat dasd 08 august 2009, 13:28 | mergi sus ▲
Petru: as vrea sa-ti aminstesc ceea ce, probabil, stii si tu, ca legea in RM este una, iar ceea ce se face in mod practic este cu totul altceva....cu parere de rau :(
A comentat www 08 august 2009, 13:55 | mergi sus ▲
noi nu ne AVENTURAM pur si simplu suntem putin nedumeriti si atita tot,ca eu cred ca fiecare a riscat ceva p/u asi face studii in Ro,nu te enerva Petru pur si simplu suntem putin panicati si speram ca va fi tot ok,bafta la toata lumea si tie la fel
A comentat arina 08 august 2009, 15:18 | mergi sus ▲
oameni buni )))) eu nu ma innervez si nici voua nu va recomand...
uitativa, eu nu incerc sa par rautacios, tot ce vreau eu este sa nu va faceti griji... credeti-ma pe cuvint ca universitatile va respecta drepturile cit de cit si o sa va intoarca banii si documentele daca este necesar... nu ascultati toata birfele care se vorbesc ca nu o sa va intoarca banii sau ca nu o sa va dea documentele. in momentul cind sinteti admisi in ro la studii si va decideti ca nu mai vreti sa faceti facultate in moldova va duceti si scriti cerere, va semneaza decanul, prorectorul si sinteti liberi ca pasarea in zbor.
da, documentele asa simtplu cei de la USM nu prea le dau in cazul daca tu inca esti inmatriculat la universitate, dar cu putin scandal vi le da fara de probleme, voi nu uitati ca in momentul cind o sa va duceti sa le cereti voi deja nu o sa mai fiti studenti la USM si eu nu au de ce sa nu va dea documentele.
eu am terminat facultatea de drept la USM anul asta, asa ca pot sa va spun din propria experienta: eu am luat documentele in original chiar daca eram anul doi la facultate fara probleme (unica ce mi sa cerut este sa las buletinul, al meu sau a parintilor pe timpul cit tin la mine diploma de bac)
concluzit: nu va faceti griji, banii nimeni nu vii ea, documentele in original o sa vi le dea la sigur, nimeni la acest capitol nu o sa incalce legea si ca totul o sa fie bine... putina rabdare.
uitativa singuri, voi nici nu ati intrat la facultate in ro, dar deja cite griji, panica si nervi pierduti...asta este abia inceputul de cale dar voi asa va comportati... greul este innainte, asa ca fiti stapini pe situatie si pe voi insuva. si eu va dorsc succel mare la toti si mie si sper mult ca in doua saptamini sa discutam tot aici, dar deja despre vize...BAFTA!!!
A comentat Petru 08 august 2009, 18:56 | mergi sus ▲
D.C,din ce sat esti?Vreau sa stiu,ai mentonat Cahulul.Eu sunt din sub urbie,Rosu.Intradevar banii pot fi restituiti,totul va fi ok,importanr e sa intram in Romania.Bafta tuturor!!!
A comentat Tatka 08 august 2009, 19:44 | mergi sus ▲
Am urmarim comentariile vostre si asa fac mereu. Intr-adevar o sa va pueti lua banii inapoi doar cu un mic procent mai putin. Eu am intrebat la ASE si au zis ca este posibil. Cat despre cei care zic ca USM nu o sa va dea actele in original nu este adevarat, pentru ca apar multe situatii spre exemplu iesire din tara cu scop de munca si altele, sau schimbarea institutiei de invatamant sau studii in Romnania si ei nu au dreptul sa nu vi le restituie. CIne a zis sa ne auzim peste 11 zile sa ne auzim de bine si sa duscutam despre vize. Bafta si aveti rabdare colegii mei :D
A comentat Luminitza 09 august 2009, 10:10 | mergi sus ▲
pu luminita care a scris ca la orhei nu au venit de la minister asa ca in chisinau. gresesti. au fost foarte striscti cei de la minister care au asistat la bac. si nu pot spune ca au toti 10 pe linie.sunt diferite note.
A comentat doina 09 august 2009, 14:23 | mergi sus ▲
cum ramine cu vizele?cind putem sa le ridicam de la ambasada?
A comentat wwwwwwww 09 august 2009, 16:21 | mergi sus ▲
de luni, 10 august ora 8:00-14:00.
A comentat doina 09 august 2009, 19:49 | mergi sus ▲
Unde pot fi gasite rezultatele admiterii la universitatile din Romania ? E problematic: te poti pomeni la mijloc MD-RO.
A comentat elena 10 august 2009, 05:05 | mergi sus ▲
salutare dragi absolventi nu fiti descurajati cu totii vom intra la studii sa fim tari pina la urma.SUCCES
A comentat kristinuta 10 august 2009, 08:48 | mergi sus ▲
Elena rezultate vor fi publicate pe edu.ro la consulat sau pe acest site, cred la fel ca si pt liceeni . kristinuta sunt multe probleme pt studentii care trebuie sa isi achite contrectele in Md si faza ca asteptam pt unii e cam problematic.Suntem tari tari si sunt sigura ca o sa intram . Noroc! Succese
A comentat Luminitza 10 august 2009, 08:53 | mergi sus ▲
cine a dat la Limbi Moderne Aplicate..?
messu meu - flyonedk ..mai vorbim, poate mai aflam ceva nou unu de la altu.. :)
A comentat danny 10 august 2009, 09:52 | mergi sus ▲
Salut,si eu am dat la limbi moderne...insa sincer nush daca o sa am vreo sansa....sunt fffff ingrijorata
A comentat Liliana 10 august 2009, 10:14 | mergi sus ▲
Salut!!!!Sant din nordul RM si am aplicat pt stiinte economice la AICUZA-Iasi,ASE-Bucuresti si Stefan cel Mare-Suceava-cine a mai aplicat in aceste orase sau in acelasi domeniu ca si mine,as vrea sa fac unele comparatii,schimb de opinii,pt ca tensiunea asta si asteptarea ma omoara......sat in aceeasi situatie cu multi de pe aici: am fost admisa la contract la ASEM-REI si merg sa platesc contractul,nu imi fac griji insa n legatura cu retragerea acestuia daca voi fi acceptata in Romania,insa imi fac griji DACA VOI FI acceptata sau NU............Succes tuturor,din sflet va doresc sa ajungeti acolo unde ati aplicat,pt ca sant si eu in asa pozitie si stiu cum e sa ai sperante si sa ai teama de a-ti fi spulberate si acestea....
A comentat gugutza 10 august 2009, 14:23 | mergi sus ▲
eu am dat la econom la aseB,iasi si tirgu mures,daca vrei sa vb poti sami dai mess si vb...
A comentat marina 10 august 2009, 17:31 | mergi sus ▲
cine a dat la drept? unde si cu ce medii poop
A comentat Alinuta 10 august 2009, 18:01 | mergi sus ▲
salutare,poate cineva a fost admis la usm la contract,nu stiti se achita doar jum de suma la inceput?e foarte urgent daca poate raspunde repede
A comentat marina 10 august 2009, 18:19 | mergi sus ▲
mess meu pt marina: olga.cenusa
A comentat gugutza 10 august 2009, 18:59 | mergi sus ▲
sorry: olga.cenusa@yahoo.com......:)))
A comentat gugutza 10 august 2009, 19:03 | mergi sus ▲
ba da la stiinte politice si administrative a dat cineva?
A comentat vaseaplac 11 august 2009, 14:08 | mergi sus ▲
cand se incep depunerile de documente la ambasada?
A comentat yurka 11 august 2009, 16:47 | mergi sus ▲
la usm la contract 1 an se achita tot odata pina pe 15
A comentat alina 11 august 2009, 17:32 | mergi sus ▲
spunetimi varog pe ce data o sa vie rezultatele de la rominia.daca imi spuneti o sa va spun un multumesc.
A comentat vasilica 12 august 2009, 20:56 | mergi sus ▲
pe 20 august
A comentat Alina 13 august 2009, 06:30 | mergi sus ▲
a depus cineva la industria produselor alimentare la USAMV cluj???
A comentat eu 13 august 2009, 14:18 | mergi sus ▲
Salut! Am media generala 9.20, am depus la medicina dentara Ias. Va rog sa-mi scriti pe radion90@gmail.com cei care au depus la Isi, ce medie ati avut?
A comentat 90 14 august 2009, 13:56 | mergi sus ▲
Meymeymey!!
A comentat Eu 14 august 2009, 14:27 | mergi sus ▲
looome!!!ce asa impresionati ca au luat 10 pe linie la bac?sora mea a facut liceul in iasi si la fel a dat bac-ul cu 10 pe linie!daca inveti,atunci normal ca o sa ai 10 pe linie!si uite ca a avut noroc si a intrat in bucuresti la comunicare si relatii publice cu examen unde se dadea numai un loc la buget si l-a luat ea!eu abia plec la liceu!am intrat la fel la iasi la eminescu!si nu va mai mirati atita ca daca inveti,ai toate sansele sa iesi cu 10 pe linie!asa ca...bafta tuturor!;)
A comentat vio 15 august 2009, 17:21 | mergi sus ▲
Sunt cl.XII la liceu si as vrea sa stiu ce medie ar trebui sa am p_u ca sa reusesc la drept in ro buget.
A comentat ionica 05 noiembrie 2009, 19:42 | mergi sus ▲
ce avantaje ofera studiile im ro?
A comentat ionut 05 noiembrie 2009, 19:45 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.3748 secunde