Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 martie 2024, ora locală: 01:34

 

Premierul Greceanâi: Moldova nu a introdus nicio restricţie pentru intrarea în ţară

adăugat 31 martie 2009, 16:24, la Politică

Prim-ministrul R. Moldova, Zinaida Greceanâi, a declarat marţi, 31 martie, într-o conferinţă de presă la Chişinău că Moldova nu a introdus nicio restricţie pentru libera vizitare a ţării, inclusiv şi de către cetăţenii României. "Dacă unele persoane au fost reţinute la vamă, înseamnă că pentru asta au fost careva motive legale. Motive nelegale nu puteau fi invocate, mai ales în preajma alegerilor parlamentare", a spus premierul, citat de Info-Prim Neo.

Totodată, Greceanâi a lăsat să se înţeleagă că unul din motivele pentru care mai mulţi cetăţeni români au fost întorşi de la frontiera cu R. Moldova ar ţine de campania electorală. "Ne-am permis noi cândva sau am impus cândva cetăţenii noştri să plece în altă ţară, într-o ţară vecină şi să se implice în campania electorală? Nu, niciodată. De ce noi să nu fim respectaţi pe bază de reciprocitate? De ce cineva trebuie să vină în ţară la noi cu, să zicem, nişte intenţii distructive, inclusiv şi în perioada electorală?", s-a întrebat premierul.

"Nimeni nu are voie să se implice în treburile interne ale statului nostru. Sunt observatorii acreditaţi, care au menirea să monitorizeze alegerile la noi în ţară", a adăugat prim-ministrul. Ea s-a arătat convinsă că acest incident nu va afecta nici într-un fel relaţiile R. Moldova cu Uniunea Europeană, din care face parte România. "Uniunea Europeană cunoaşte foarte bine aceste lucruri", a motivat premierul.

Totodată, Zinaida Greceanâi a negat că la vamă ar fi fost reţinuţi cetăţeni ai R. Moldova. "Toţi cetăţenii noştri au posibilitatea să se întoarcă în ţară. Nimeni nu are voie să le interzică accesul în propria ţară", a spus Greceanâi.

Prim-ministrul a asigurat că toate cazurile vor fi cercetate, iar serviciile competente vor prezenta informaţii. De asemenea, potrivit premierului, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) pregăteşte o notă de răspuns Ministerului de Externe al României.

Aproximativ 300 de cetăţeni români şi moldoveni au reclamat că au fost întorşi de la frontiera cu R. Moldova. Ministrul român de externe, Cristian Diaconescu, s-a arătat "preocupat şi îngrijorat" de situaţia românilor "întorşi sistematic" de la frontiera cu R. Moldova şi a cerut explicaţii de la omologul său moldovean. Deocamdată, MAEIE nu a răspuns la notele verbale ale ministerului român de externe.

Autor: Info Prim Neo
Sursa: www.info-prim.md
Gogonele, gogonele :)
A comentat Alec-BM 31 martie 2009, 18:29
Daca cineva m-ar intreba daca eu cred ca ar exista vreo bestie proasta pe lumea asta eu as zice ca e asta din poza de mai sus.Adica parintii ei au fost deportati in siberia pe motiv de tradare a unei tari sovietice!!?...au suferit mult, li se-au confiscat tot ce aveau, ea s-a nascut in siberia si chiar asa se reintoarce din siberia stiind ce au suferit aceia ce i-au dat viata vine cu suzeta sovietica sugand mereu sa-si asupreasca propria tara cu nerusinare...o jartea penala.Dar jartele de-astea sunt si la conducerea României nu numai in Basarabia.Din causa asta traim cum traim si inca mai sustinem criminali din banii nostrii ca nastase scatiu, iliescu si multe alte cacaturi care mai stau la conducerea tarii noastre dragi...pacat, mare pacat, pentru ca locul acestor criminali ar fi fost in mod firesc la spanzuratoare...DOAMNE OCROTESTE-I PE ROMÂNI
A comentat românul 31 martie 2009, 19:47
Sa nu dea Domnul sa-ti intalnesc fata aia a ta de porc.....Esti proasta daca ai ajuns sa spui ceia ce spui!!!Jos Comunismul!!!
A comentat jos comunismul 31 martie 2009, 22:30
Premierul Greceanâi ;Curva nenorocita !
Parintii ei au fost deportati in siberia si ia sa nascut in rusia.
Iubirea si fidelitatea de stapan rus.
A comentat Marioara 31 martie 2009, 23:39
Rusoaica nu lasa prea usor laba de pe ciolan. E prea comod traiul de parazit peste o natiune ocupata. Daca ar fi dupa ea si clica ei rusofila, ar pune si botnita românilor. Ea nu intelege de ce oare există si români liberi peste drum de mosia ei? Români sunt doar o naţiune inferioară, care trebuie pedepsită si pusă la muncă in folosul ei. Legile sunt doar de forma, să pară si ei rusi si rusofili, ca sunt in rand cu lumea evoluata. Mentalitate primitiva tipic ruseasca.
A comentat alt român 01 aprilie 2009, 07:18
Copchii, cand o sa cresteti un pic mai mari, o sa cititi un pic mai multe carti, o sa hapaniti un pic mai multa Romanie in plamani, o sa intelegeti POATE gestul celor de la Chisinau.
Multa sanatate la toti.
Libertate, egalitate si fraternitate ar trebui sa fie valabil nu numai cand treci frontiera dinspre vest spre est, ci si invers. Nu vi se pare?
Un alt aspect. Daca un badaran iti spune ca te pocneste, daca intri in curtea lui, ce faci? Stai cuminte sau tot incerci sa intri in curtea lui? Cu cei care conduc RM e totul clar. Sunt badarani care tin la scaunele lor. Vreau numai sa intelegeti ca cei care latra la ei nu sunt nici ei niste sfinti. Au destula nesimtire si o ingamfare tipic romaneasca. Iar asta include tot: desconsiderarea adevrsarului, tupeu de boier de-o zi, mahalagismul in discutie si mediatizare etc., etc.
MAEIE a trimis o nota oficiala Ambasadei Romaniei de la Chisinau acum doua saptamani in care anunta ca va fi cu ochii in patru cu privire la baietii care vin de peste Prut in perioada imediat urmatoare. CE NU ERA CLAR?

A comentat Gummy Bear 01 aprilie 2009, 08:17
ce om citit esti tu de-ti zici \"gummy bear\" si de unde stii tu cat au citit \"copchii\" de mai sus care, spre deosebire de tine, nu-si dau pseudonime infantile? capul sus si stai drept!
A comentat tot românul 01 aprilie 2009, 10:58
Cainii latra, caravana trece.
Oricum treburile reale nu se rezolva aici, pe forum, si nu de catre ratatii miorlaitici care stiu numai sa se mastubeze (moral sau fizic) in public, adica pe net...
A comentat Gummy Bear 01 aprilie 2009, 12:15
da...de asta si-au bagat toate partidele trepadusi angajati pe forum, de putin ce se rezolva pe forumuri. ursuletule de guma, fa pasi nu mai intoxica lumea
A comentat ro 01 aprilie 2009, 12:59
Gummy Bear,eu nu te mai inteleg deloc.Cand Bucurestiul nu se baga deloc peste Prut,ne faceati tradatori si in toate felurile,acum cand cel putin suntem mai multi romani din Patria Mama decat din Basarabia pe diverse site-uri ca acesta si incercam atat cat putem noi,oamenii simpli sa va ajutam spre a va indrepta si voi pe calea cea buna,ne faci indirect papagali ! LOL ! De ce frate?
Se zice ca Obama a castigat America si datorita netului,iar in ultima perioada tine "prelegeri" si vorbeste in direct cu oamenii simpli ca noi in spatiul virtual .Sincer cateodata nu inteleg deloc ce vreti sa facem pentru voi spre a fi multumiti.
Vorba aceea eu injur de mama focului pe cripto-comunistii de la Chisinau,cand de fapt ar trebui voi sa o faceti,pentru ca pe voi va afecteaza in mod direct politica arhaica si paranoica a cripto-comunistilor,iar nu mine !Eu de bine de rau,sunt oarecum multumit de liderii de la Bucuresti,sunt in UE,ma doare in paispe de Moscova,sunt foarte linistit in viata de toate zilele si in niciun caz nu sunt asa de razboinic cum dau impresia aici,rar mai imi scapa cate o vorba la naduh in viata de toate zilele.
Frate,e adevarat ca,caravana trece pe langa caini care latra,numai ca nici caravana nu se mai simte comfortabil cand trece pe langa caini,ca stii cum e ;Latratul unui caine atrage dupa sine latratul altora pana cand ne vom inmulti mai ceva ca lupii ,crescand pericolul pentru cei din caravana sa fie sfasiati intre timp si sa nu mai ajunga deloc la destinatie !
A comentat micael 01 aprilie 2009, 15:07 | mergi sus ▲
Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor ☭ si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 01 aprilie 2009, 15:08 | mergi sus ▲
Ce minte limitata are Zinaida Greceanâi! Ce explicatii penibile da atunci cand incalca libertatile omului! UUUUaaaaaaaaaaaaaa
A comentat movu 01 aprilie 2009, 15:43 | mergi sus ▲
micaele, na huia tu nu stai cuminte in banca ta. Chiar crezi ca tu si cei ca tine aveti dreptul moral sa ne invatati ceva? In locul tau m-as ascunde de rusine pentru tara care inca se mai numeste Romania, pentru ca stapanii vostri sunt totusi niste baieti delicati si vor sa pastreze aparentele. Stii care e paradoxul cu voi? Nu. Sa-ti zic intai ce e in regula cu RM.
SItuatia RM este clara. Tara si elita politica a ei este dirijata de Rusia o tara care depaseste RM pe toate planurile. Are o populatie de aproape 20 de ori mai mare. Are un teritoriu de mii de ori mai mare(mi-i lene sa calculez acuma), are resurse naturale infinit mai mari, are o armata, are o economie etc., etc. Situatia e logica. O tara net superioara transforma intr-o colonie o tara net inferioara.
La voi paradoxul consta in faptul ca v-ati vandut pe sest Austriei care este un fel de Pruto-Nistria germana. O subnatiune inferioara numeric si teritorial comparativ cu Romania, care insa va are acum la degetul mic. Ultimul meci confirma acest fapt. Pe vremuri Belgia avea o colonie in Africa ecuatoriala care se numea Kongo si depasea de cateva mii de ori metropola atat ca teritoriu, cat si ca nr. de populatie. Sunteti Kongo al austriecilor. Dreigroschen sklawen. Asa ca ramai in continuare multumit de politicienii de la Bucuresti. Sanatate.
A comentat Gummy Bear 01 aprilie 2009, 22:10 | mergi sus ▲
Bre,Gummy Bear,ce s-a intimplat frate cu tine de esti asa de pornit impotriva nostra,impotriva romanilor?!!! Sa inteleg oare ca nu te consideri roman inca,ci doar moldovean ?!!!
Am sa-ti dau un raspuns scurt la prima ta intrebare ;Am incetat demult sa cred ca am avut "dreptul moral" sa va dau voua lectii,sincer sa fiu,nici nu cred ca l-am avut vreodata,dar in fine e parerea ta.Totusi sper ca n-ai facut greseala aceea sa pici in capcana pe care le-o intindeam celor din Patria Mama pe care ii ironizam,spunandu-le ca fac acel lucru doar spre a va invata pe voi sa injurati cu foc in limba noastra cea materna !
Interesanta comparatie faci intre subjugarea Romaniei,Austriei si Basararabiei,Rusiei,nevenindu-mi a crede ca uiti faptul ca Austria asta mica cum e ea a rezistat ca imperiu in Europa dublu,daca nu chiar triplu ca secole vorbind comparativ cu Rusia.Germania frate a reusit sa stranga randurile si sa devina o TARA abia in a doua jumate a secolului al 19-lea,cand a aparut Germania ca stat pe harta Europei.
Bre,frate,cu tot respectul iti zic ca incepuram sa aberam amandoi si sincer sa fiu ai face bine sa-ti schimbi impresia cum ca Romania a devenit un Kongo al austriecilor,doar pentru ca ne domina din punct de vedere economic.
Frate,nu vreau sa fiu ironic cu tine pentru ca nu sunt aici sa-mi bat joc de voi cum o fac smecherii de pe la Iasi,dar se pare ca tu confunzi UE-ul cu CSI-ul de ne consideri un fel de sclavi ai occidentalilor!Poate ca ai dreptate,poate chiar si suntem,dar asa s-a intimplat cu fiecare tara noua intrata in UE,traia si se dezvolta pe banii nemtilor,fracezilor,englezilor ect pana cand ajungea la nivelul de dezvoltare economica a acelora dupa care preluau sau infiintau noi companii retanbile pentru statul respectiv sau tu oi considera si Spania vreun Congo al nemtilor ! LOL !
Si totusi ca incheiere,ca se pare ca ai un dinte ascutit impotriva Austriei,poate esti suparat ca pierduram meciul de fotbal impotriva lor,dar Romania nu este vanduta numai Austriei si suntem vanduti intregii comunitati euro-atlantice si ca sa iti dau doar cateva exemple concludente:Otelul din Galati e vandut englezilor chiar daca patronul e indian(totusi India face parte din Commonwealth LOL),Craiova vanduta americanilor de la Ford,Nokia la Cluj s.a.m.d.
Cat priveste politicienii de la Bucuresti,o sa trecem la ei dupa 5 aprilie,pentru ca prioritatea numarul 1 aici este decapitarea cripto-comunistilor de la Chisinau !
A comentat micael 01 aprilie 2009, 23:30 | mergi sus ▲
Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor ☭ si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 01 aprilie 2009, 23:31 | mergi sus ▲
Micael,ce tot ii spui "frate" la boul asta sovietic de Gummy Bear?Nu vezi ca e un sac plin de kkt,mai degraba "Shit Bear" i se potriveste...
A comentat George 02 aprilie 2009, 11:28 | mergi sus ▲
Zinaida e la menopauza de mult si nici nu mai stie ce-i cu ea! Luna viitoare dolarul o sa o ia razena si tot ce mai poate femeia asta e sa apuce sa fie inlocuita cu altcineva inainte sa se rascoale lumea! Gummy Bear faci o singura greseala, si anume crezi ca romania e mai puternica decit in realitate! In realitate republik osterreich are un pib de 400 md $ iar romania abia are 200! Deci austria are un venit pe locuitor de 5 ori mai mare decit romania! Romanii nu se vind doar austriecilor ci oricui da mai mult! Statul romzan a luat o multime de bani din toate partile, iar acum bancile austriece au mari probleme! Acum 10 ani romanii aveau un pib de 30 md de $ si erau ultimii in europa! Acum au atas atitea investitii ca FMI le da 20 md de $ cu dobinda de 3% sa le ajunga banii pina intra in zona euro! La noi in RM nu o sa ne dea rusii nimic, pt ca in afara de foametea din 47, de deportari si de razb din 92 nu primim decit gaz la preturi apropiate de cele europene in vreme ce alte foste republici il cumpara mult mai ieftin! Stii ce vor sa faca romanii? Sa alipeasca basarabia fara transnistria si gagauzia iar cetatenie sa dfea la un sfert din populatie care e romanofila iar pensionarii si rusofonii sa se uneasca cu rusia iar romanii sa nu cheltuiasdca nimic! Cind se vor intelege romanii cu rusii asupra impartirii repulicii, moldova o sa dispara ca stat! Romanii asteapta sa intre in zona euro iar pina atunci nu vor face nici o mutare! Imediat dupa asta se vor intellege cu rusii care au nedvoie de un cap de pot sa destabilizeze ukraina!
A comentat belleurrul 02 aprilie 2009, 12:55 | mergi sus ▲
Bre,George,stai calm si nu judeca lucrurile asa de pripit ca il cunosc pe Gummy Bear de luni bune si tipul gandeste bine lucrurile,chiar daca se mai intimpla sa confunde si sa "injure" Romania in loc de Bucuresti, asa precum se intimpla de obicei cu noi astia din Patria Mama.
A comentat micael 02 aprilie 2009, 14:54 | mergi sus ▲
Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor ☭ si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 02 aprilie 2009, 15:00 | mergi sus ▲
COMUNISTII VOR CISTIGA MAJORITATEA ABSOLUTA IN NOUL PARLAMENT! ASTA ESTE REALITATEA PT CA TOTI OAMENII DE LA TARA SI TOTI PENSIONARII VOTEAZA CU EI IN VREME CE TREI SFERTURI DE MILION DE TINERI SINT PESTE HOTARE SI NU AU POSIBILITATEA SA VOTEZE! IN PLUS OPOZITIA E DEZBINATA SI ELECTORATUL RISIPESTE VOTURILE VOTIND CU CANDIDATI SI PARTIDE CE NU VOR DEPASI PRAGUL ELECTORAL! GUMMY diferenta intre Kongo si Romania este ca belgienii taiau mainile la kongolezi pina in preajma primului razboi mondial daca acestia nu-si faceau norma de munca, in vreme ce austriecii au adus in romania peste 10 miliarde de dolari iar acum odata cu criza trebuie sa sustina si o parte din sistemul bancar romanesc in vreme ce statul roman, care are peste 40% din actiunile Petrom si BCR ia impozite cu amandoua mainile, iar presa se infoaie contra austriecilor carte au adus bani, tehnologie si corectitudine tipic germana! Timp de 20 ani compania petroliera a avut numai pierderi iar de cind au venit austriecii a avut numai anul trecut peste un miliard de dolari p^rofit din care statul roman a luat mai mult de jumatate ca impozite si dividende! Romanii se autovictimizeaza ca sa ia si mai multi bani de la comisia europeana, bani ce erau destinati pt integrarea unor noi state aflate pe o lunga lista de asteptare!
A comentat BELLEURRUL 03 aprilie 2009, 12:51 | mergi sus ▲
Cripto-comunistii nu au avut niciodata majoritatea in ultimile doua mandate,asa ca este IMPOSIBIL sa o castige acum,cripto-comunistii sunt deja scrisi in cartile de istorie.
Daca voi credeti ca mai sunteti lasati de capul vostru sa faceti si sa spuneti toate aberatile pe care comunistii le-au facut sau spus in ultimi 8 ani,te inseli amarnic,amice.
Mai arunca si tu o privire pe CNN si BBC si vezi ce se mai intimpla in lume,unde deja se iau marile decizii care ne vor afecta pe toti in viitorul apropriat.
A comentat micael 03 aprilie 2009, 14:26 | mergi sus ▲

Votati PL sau PLDM!

Forza PLDM si PL !

Moarte cripto-comunistilor ☭ si tradatorilor de neam si de tara,ppcd-isti !

"Basarabia, lacrima neamului romanesc"
A comentat micael 03 aprilie 2009, 14:27 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.1144 secunde