Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

27 aprilie 2024, ora locală: 09:55

 

Război în Caucaz: Rusia a atacat Georgia!

adăugat 09 august 2008, 11:55, la Politică

Presa internationala scrie ca mai multe avioane rusesti au bombardat, azi dimineata, tinte de pe teritoriul georgian. Un avion rusesc a lansat 2 bombe langa o sectie de politie din Georgia, iar alte trei avioane au bombardat o tinta de pe teritoriul georgian, transmite Hotnews.
Rusii au inceput atacul ca urmare a unor actiune militare georgiene in cursul noptii de joi spre vineri, cand cei din urma au incercat o ofensiva militara in capitala Osetiei de Sud, transmite France Presse. Ministrul georgian al reintegrarii a declarat ca Tbilisi nu are ca obiectiv "sa ia cu asalt orasul, ci sa neutralizeze pozitiile separatiste". Intre timp, Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite se reuneste la cererea Rusiei pentru a examina situatia.


Actiunea militara declansata de Georgia are ca scop recapatarea controlului asupra regiunii separatiste Osetia de Sud, dupa o serie de ciocniri soldate, in cursul zilei de joi, cu cel putin 10 morti. Potrivit unor surse, soldatii georgieni au deschis focul asupra trupelor ruse de mentinere a pacii.

Desi se afla la Beijing, premierul rus Vladimir Putin a afirmat ca "agresiunea Georgiei impotriva Osetiei de Sud nu va ramane fara replica". "Conducerea georgiana a intreprins actiuni agresive in privinta Osetiei de sud, declansand, practic, actiuni militare", a mai spus premierul rus.

"Tbilisi a recurs la tactica pamantului parjolit" in Osetia de sud, in prezent fiind distruse cinci localitati sud-osetine de la granita cu Georgia, a anuntat reprezentantul imputernicit al Osetiei de sud in Rusia, Dmitri Medvedev. "Respectivele asezari au fost sterse de pe fata pamantului. In prezent, ele sunt nivelate de senilele tancurilor", a spus Medvedev la o conferinta de presa.

Autor: UNIMEDIA cu referinta la Hotnews, RealitateaTV si France Press
Sursa: www.unimedia.md
Nu stiu de ce,dar simt o "mica conspiratie"indreptata improtiva Rusiei si se pare ca Rusia a si cazut in capcana deja,iar argumantatia pe care ma bazez este aceasta:Georgia a atacat fortele separatiste in pre-ziua deschiderii olimpiadei,iar Rusia a reactionat prea pripit,astfel incat mediatizarea acestui conflict sa fie aproape nula la nivelul perceptiei mondiale de genul"A mai izbugnit inca un conflict locat undeva in lume,agresorul fiind de asta data "marea Rusie",care dupa caderea comunismului sovietic incepusa sa devina "lupul moralist"si sa critice occidentul de nerespectarea legilor internationale in diverse conflicte gen Irak.Tare ma tem ca Rusia va iesi sifonata rau din aceasta aventura,poate chiar va realiza ca ambitiile imperialiste pe care inca vrea sa creada ca le mai detine sunt o absurditate si ca a venit timpul si pt Rusia sa se retraga in propria matca si sa coopereze mai mult cu celalante natiuni,in loc sa le subestimeze cum s-a intimplat cu Anglia dupa caderea imperiului Britanic.In opinia mea au ramas doar trei tendinte spre imperialism in lume astazi:USA ,UE si CHINA,insa noile concepte asupra noului gen de imperialism difera ft mult intre aceste trei tari,singurul punct in care ele converg este acela ca toate trei tind sa"sechestreze tecnologia de ultima generatie"care face deja diferenta intre nivelul de trai in toata lumea.
A comentat Micael 09 august 2008, 17:54
Micael ,tu undeva ai dreptate. In prima parte a coment.
Mai, de la UNIMEDIA, intrebatii pe fraerii de la Hotnews s.a.de ce nu transmit nimic despre orasul, asa zisa capitala a Osetiei, ca e distrusa 100%, de 2000 morti, majoritatea absoluta copii si femei care nu au dovedit sa se evacueze, nu spun nimic despre,cum intrau in case la osetini si pur si simplu impuscau pe toti. Dar despre principal nu transmit.Micael si altii, spuneti care stie, ce drept are SUA, in mod activ, si tot NATO, inclusiv Romania,in mod pasiv sa dea dreptul criminalului de Saacashvili sa dea ordin de a impusca din tunuri si tancuri pichetele fortelor de mentinere a pacii in zona, care au mandat, imputernicire,nu de la Bush, ori Putin.Dar de la Consiliul de Securitate al ONU. Si dupa ce au fost 14-15 morti, si 150 raniti, atunci au intrat unitati ai armatei ruse pe teritoriul Osetiei.
In toate timpurile in timpul jocurilor olimpice se intrerupea orice razboi. Dar SUA incepe razboi acum .Si sa fiti pe pace ca eu stiu ce spun. Asa lucruri sunt evidente cind presedintele,guvernul si o parte din parlament { partidele pro americane} primesc salariile in dolari din bugetul SUA . Doar nu e secret mare ,cine vrea sa cunoasca asa lucruri le cunoaste. Si ce fel de stat independent, si democratic poate fi vorba aici.

Tot ce petrece acum acolo , adica adevarul, se stie foarte bine.Si in SUA, si in UE, dar totul a fost organizat, si nimeni nare curajul sa spuna ceva impotriva SUA.Dar oamenii de rind trebue sa cunoasca numai ce trebue si nu mai mult si numai intro directie.
Eu cunosc vreo citeva limbi, nu foarte bine, dar inteleg destul de bine ce transmit, si mai am posibilitatea de a privi . In genere ce am inteles eu ,nu din cazul asta, in genere, omul simplu e socotit de prost ,si toata masmedia nu e o sursa de informatie, de a da omului adevarul, ci e o unealta,un instrument ,o arma politica.
Mai ,Micael ,pun mina in foc dar democratia e numai pe hirtie in tarile laudate de tine, restul e FU.. VINT SI ADUCE PLOAE!!!

Si la urma despre ce am inceput. In Caucaz sunt o multimea de noroade mai mici mai mari, crestini ,musulmani si toti sau ridicat impotriva Georgiei. Se inscriu voluntari cu miile. Mii foarte interesant de ce nu transmit astea asa lucruri!!! Daca vom trai ,vom vedea ce se va mai intimpla!!!
A comentat j.PHILIPS 09 august 2008, 22:56
Pentru informatii de ultima ora (necenzurate!) despre conflictul din Georgia va invit sa vizitati blog-ul meu

http://mirceadabacan.wordpress.com

Multumesc,

Mircea Dabacan
Jurnalist independent
http://mirceadabacan.wordpress.com
A comentat Mircea Dabacan 10 august 2008, 05:50
Daca nu este democratie in tarile din vest,atunci cum numesti tu stistemul lor politic.Sunt tare curios.
A comentat Micael 10 august 2008, 11:23
Iar ti-afisezi cadravul pe aici si dezinformezi lumea! Deci georgienii ii impuscau pe toti?! Si rusii ce fac? Croseteaza? De ce nu te duci la radacina problemei? De ce nu explici cum de au ajuns teritorii nerusesti acum sa colcaie cu rusi?
Culmea ironiei rusii sa invoce "epurarea etnica"!!!!
Ei care au practicat-o impotriva tuturor, toata istoria lor!
Osetia de Sud si Abhazia (ca si Transnistria de altfel) sunt create prin EPURARE ETNICA continua!

In Rusia NU EXISTA presa independenta, deci nu se poate cred NIMIC din ce transmit jurnalistii rusi!


Lingau si pupincurist rus nenorocit! Dar rusii ce drept au sa intre intr-o tara suverana? Ce drept au sa intervina in Georgia, Moldova si restul de tari!
NICI UNUL!
Evacuati-va colonistii si urmasii lor si CARATI-VA de peste tot - daca n-ati avea unde merge poate am fi mai toleranti dar aveti o tara cat un sfert de pamant si tot nu va ajunge, nenorocitilor.
Romani urmariti cu atentie ce se intampla in Georgia si fiti alaturi de poporul Georgian prieten. Puteti incepe prin a semna la: http://www.stoprussia.org/.
A comentat bai rusule philips 10 august 2008, 11:47
Pt. Mircea D.- Esti bravo ca ai blogul tau ,esti bravo ca spui ca esti imdependent, uite ,sa mai fii si putin obiectiv, vei fi fara pret.
Tu si altii ori nu cunoasteti situatia , nu aveti de unde o cunoaste , ori special va tineti numai de minciuni. Acum e la moda - rusii sunt cei mai rai si vinoveti in toate.
Tu afirmi peste tot - conflictul din Georgia. In Georgia e liniste .Asta in Osetia de sud se petrece. Tu poate nu stii ,dar Georgia a navalit asupra Osetiei si nu rusii asupra Georgiei.Eu special am cautat pe la tine despre miile de osetini omoriti, refugiati, orasul distrus complect - NIMIC. Numai minciuni, ca rusii bombardeaza Georgia. Se bombardeaza pozitiile de artilerie,si sisteme de rachete "grad" care stau pe teritoriul Georgiei si bombardeaza orasul, sa mai distrus o pista de decolare pe un aerodrom militar,si nu case de locuit.
Despre foto de pe blog. Fii atent ce uniforma au ostasii, e rusa. asteas osetini. Dar la georgieni e uniforma americana.
Mai Mircea, minciuna cind o faci trebue so crezi tu singur mai intii, si pe urma so spui la altii. Dar tu singur crezi in toate porcariile de pe blogul tau?
Sami spui citi jurnalisti si TV din nobilii europeni se afla acolo. Toti is in capitala Georgiei, Tbilisi. si scriu ce le recomanda, nu adevarul.Pe cind jurnalisti rusi care s in Osetia deacum sunt 4 raniti si unul contuzionat, ei is in centru actiunilor si transmit in direct. Si trebue sa mai cunosti un lucru,nu hacherii rusi au blocat,ci din ordinul presedintelui Georgiei toate canalele TV ruse si siturile sunt blocate ,ca populatia sa nu dispue de informatie. Transmit singuri georgienii.
Mai Mircea dami te rog, unde gasesc pe blogul tau ceva despre Serbia,Kosovo.Mii interesant parerea ta despre problema ceia, ce invatai oamenii,cum W BUSH e hulubasul pacii la balcani
Mircea ,vrei stimat de oameni, stimeazate in primul rind tu pe tine, nu spune minciuni ,fii obiectiv!!!
A comentat j.PHILIPS 10 august 2008, 11:54
BAI- ai venit?
Stii de ce am lipsit putin, am fost in tara.Si am fost pina la BUG, sa vad pina unde ai de ghind sa ma fugaresti.Dar trebue sa-ti spun ca va trebui sa mergi cu mine pina acolo ca eu pe drum pot so eu in alta parte.Mergem pina acolo si tu ramii granicer in veci la Bug ,la hotarele Romaniei mari.

Bai sami spui ,chiti georgieni si chiti osetini au murit pina acum (pasnici)si vei vedea cine pe cine bombardeaza, si unde merge razboiul, pe ce teritoriu.

Sami spui de unde au aparut Osetia de Sud si Osetia de Nord. Ca ele au fost impreuna , e un popor. Stalin lea rupt in doua ,una la rusi alta la Georgia.Si dupa destramarea URSS asta e al treilea razboi de nimicire a osetinilor. Si cum ramine cu dreptul natiunilor la autodeterminare.

Un moment.Cind se stie ca si kktul lui Saacashvili (presedintele Georgiei) apartine lui W BUSH. Lamureste tu ca le stii pe toate, de ce nu pe data de 7 ori 9 august a inceput a bombarda Thinvali, dar anume pe 8 august, si in ziua ceia declara la CNN, BBC,SKY NEWS ca rusii au atacat Georgia si demonstr. orasul Thinvali distrus si mii de osetini refugiati si spune fara soveste si rusine ca asta fac rusii in Georgia. Voi asa cadre ati vazut si va faceti concluziile respective.
A comentat j.PHILIPS 10 august 2008, 13:02
Micael, e o parodie, din punctul meu de vedere. Nu til bag si tie ,tu stai asa cu conceptiile tale ,daca te simti bine.Eu am dreptul la parerea mea si am dreptul so apar. In comparatie cu alte tari ,asa zise nedemocratice, e putin mai mult. Dar cind imi baga masmedia informatie nu gresita dar intentionat prefacuta de asi rezolva ambitiile politice, apoi toata democratia se reduce la ZERO!!!
A comentat j.PHILIPS 10 august 2008, 13:21
Micael - mai anul trecut, nu tin minte precis , "vichi" sau "tori", dar era din parlamentul englez ( BAI, englez ,nu rus) Micael ,asta nu tie. Cind aveau probleme cu rusii, cu otravurile. Ei laudau sistemul lor judiciar , ca judecatorii engleji sunt cei mai independenti.Il citesc pe nenea cel din parlament. El spunea ca democratia si independenta judecatorilor se termina acolo unde incep interesele politice si economice, interesele serviciilor secrete si mai ales interesele serviciilor secrete americane. El spunea despre Marea Britanie nu in general!!!
A comentat j.PHILIPS 10 august 2008, 14:38
"pacificatori rusi" fac pace peste tot. numai ca e pace eterna. Copii, femei pretextul de genocid rushii au folosit shi in razboi din trantnistria. maine poate sa se intample la noi asta daca russia nu va fi oprita
A comentat andronic 10 august 2008, 15:43 | mergi sus ▲
Frate,stii cum se zice,democratia e facuta de politicieni pentru proprii lor cetateni,dar in crize umanitare sau razboi,foarte multe din drepturile cetatenilor sunt pe timp limitat suspendate,pt ca intr-o asemenea ipotetica situatie siguranta nationala devine prioritatea numarul unu.In rest, cand este pace si nicio amenintare serioasa nu exista la adresa statul,legea ordinii constitutionale reintra in functiune.Asa este democratia in vest si noi ,cei din patria mama incercam sa o construim.
A comentat Micael 10 august 2008, 17:25 | mergi sus ▲
Eu am fost tot timpul aici, este tara mea, dar se pare ca nu si a ta. Ai plecat rusinat cu coada intre picioare la documentare ca stai prost cu istoria. Ti-au tras rusii cateva si te-au pus cu burta pe carte. Ca sa denaturezi adevarul trebuie sa-l cunosti inainte de toate.

Imi pare rau de tine, este greu sa tii partea rusilor cand nu ai argumente si totul se bazeaza pe elemente scoase din context sau minciuni. Si ma bucur ca ai vazut Bugul ca in curand n-o sa-l mai vezi decat de pe malul stang (de la est). Rusia se va mai micsora "putin" inca o data, pentru ca tot un imperiu este si acum.

Ma intreb cum a de-a putut Putin sa participe la inmormantarea lui Soljenitin cand acesta declarata cu toate ocaziile (chiar si cand a fost in Romania) ca Rusia trebuie sa elibereze toate teritoriile ocupate (inclusiv Caucazul - CARE NU ESTE TERITORIU RUS) ca sa aiba liniste. I-o fi stat un nod in gat tot timpul cat a fost acolo.

Iar despre Kosovo si acolo pot sa-ti arat cateva dar nu este subiectul acesteui site.
A comentat bai rusule philips 10 august 2008, 18:01 | mergi sus ▲
Micael, democratia oare este oare nui, dar partial ,pe alocuri, cuiva -i convine cuiva nu, de dimineata este dupa masa nui. Eu as vrea sa inteleg , dar nu pot , asa democratie!
A comentat j.PHILIPS 10 august 2008, 18:52 | mergi sus ▲
Trabuie sa traiesti in democratie ca sa ajungi sa o intelegi.Oricum este total diferita de sistemele comuniste.
A comentat Micael 10 august 2008, 19:29 | mergi sus ▲
BAI- Mai inainte imi povesteai intrun coment.cum a fost data Basarabia nu de romani ci de turci rusilor pe la 1812. Spuneai frumos ,imi placea , chit pe ce sa cred , dar undeva simteam fals. Si lam gasit . Stii unde ? In risul turcului.Cum ca turcul ridea si spunea ca nu pot sa dau ce numi apartine.Stii de ce nu cred, ca asa povesti au fost scrise de romani pentru tine.Eu nici pe rusi nui cred cind tracteaza vreo problema istorica, stiu ca e in folosul lor.Mie imi place in ultimul timp cum se descrie unele sau altele momente, evenimente din timpul 2 razboi mondial , mai ales cind germanii erau pe teritoriul fostei URSS. Stii care e tema. Sau inteles la nivel de istorici ca sa lucreze impreuna si sa cerceteze anumite cazuri, batalii. Rezultatul e foarte interesant. Mai mult de lucru. Dar ei singuri spun ca mai mult de jumatate de istorie a periodei in cauza a fost falsificata. Au arhive la dispozitie de o parte si de alta, cerceteaza si scot adevarul la suprafata. Tu ai prins firul ? Cind se vor stringe rusii,romanii si turcii si vorajunge la ceva cum a fost , atunci oi crede , dar pe tine nu te cred!

Sa-ti mai spun una ,fara suparare. Incearca un experiment. Stii ca sunt partide , secte religioase. Sunt "martorii lui Iegova" si "babtisti"ori cum le mai spune , nui asta principalul. Daca intilnesti din astea ,punele o intrebare." Cum a fost rastignit Hristos, pe stilp ori pe cruce?" Sa stii ca unii tin ca pe cruce ,altii pe stilp. Fii de acord ca astea sunt 2 lucruri diferite. Principalul e ca toti imi spun ca e scris si e spus ca asa a fost. E scris in carti. Nu-ti fie lene discuta cu ei si ai sa intelegi ca nu tot ce e scris prin carti e adevarat. Leam propus de multe ori sa organizeze o intilnire la nivel inalt intre ei si sa discute problema ca numai asa se poate ajunge undeva, si pe urma poate oi crede si eu in ceva dea lor.De multi ani lupt cu ei (prin discutii,sigur ) si nimic .


Despre Caucaz - fa azi un referendum la toate popoarele din zona si o sa vezi rezultatul. In baza dreptului natiunelor la autodeterminare!!!!!!!!!!!!
A comentat j.PHILIPS 10 august 2008, 20:58 | mergi sus ▲
Micael - total diferit , de acord , dar mai buna, nu pot sa spun . Totul depinde de oameni care aplica in viata toata cumatria !!!
A comentat j. PHILIPS 10 august 2008, 21:08 | mergi sus ▲
E clar, la nivelul asta nu avem ce discuta. Eu nu spun povesti. Povestile sunt apanajul (oare stii ce inseamna cuvantul asta?) tau si al stapanilor tai.
Originalele tratatului de vasalitate dintre Poarta si Moldova exista atat la Bucuresti cat si la Istanbul.
Daca esti curios "cine minte" n-ai decat sa-ti faci abonament la sectia speciala a arhivelor statului si sa le citesti in original - dar ar trebui sa stii turca veche!
Chestia cu "rasul in nas" era o figura de stil, daca stii ce este aia.
Iar despre credinte religioase nu discut, fiecare poate sa creada in ce vrea, doar suntem o tara libera.
Facem referendum nici o problema, dar cu rusii plecati din zona - si atunci s-ar putea sa ai tu o surpriza. Cecenii si-au exprimat deja parerea, acum este randul Georgiei, si sigur mai sus si alte pretendente.
Etnic, nici Siberia nu este rusa! Trebuie numai sa uiti la fetele lor.
Rusia este ultimul mare imperiu al lumii si ESTE inevitabil sa se sparga in continuare, asta este clar pentru toata lumea. Ce conteaza este ce bucata se desface cand, cu cat este mai repede cu atat mai bine, cu atat mai putine generatii de oameni sunt nenorocite de rusi.
A comentat bai rusule philips 11 august 2008, 12:00 | mergi sus ▲
rusia ar trebui sa aiba grija sa nu declanseze un razboi mondial
A comentat calin 11 august 2008, 14:05 | mergi sus ▲
daca sua intra in ajutorul georgiei,rusia ar avea mari probleme;fiindca sua are multi aliati.de exemplu:marea britanie,romania si poate ar intra contra rusiei si germania.
A comentat ela 11 august 2008, 14:47 | mergi sus ▲
Ela,NATO s-a format asa de greu incat nu mai poate sa se destrame asa de usor.Nici nu trebuie macar sa te indoiesti de faptul ca NATO nu va face front comun contra Rusiei(de va fi cazul,eu sper ca nu).Europenii au prea multe lucruri in comun cu amecanii,incat nici ei si nici noi nu ne permitem sa stricam relatiile bilaterale de dragul Rusiei.Ai observat,sper,ca atunci cand ma refer la UE,ma refer la o tara,iar nu la un conglomerat de tari.In opinia mea,Rusia a devenit nervoasa pentru ca nimeni n-o prea mai i-a in serios din spatiul Euro-atlanitic,spre care si ea aspira,chiar daca nu recunoaste acest lucru inca din orgoliu(o inalta fata biseriseasca ruseasca chiar s-a mirat odata,ca Rusia nu e luata in calcul pentru o eventuala intregare in UE ,ca NATO a devenit demult anacronic).In opinia mea,in Georgia acum se verifica ceva.Ce anume?Habar n-am.Dar lumea nu ti mai permite sa revina la un nou razboi rece in plin proces de globalizare(ar fi o absurditate total inutila)
A comentat Micael 11 august 2008, 17:36 | mergi sus ▲
pu PHILIPS este foarte important pu romania si RM ca rusii sa se retraga in matca lor deoarece ar putea sa avem si noi aceiasi soarta (ma refer la RM)ca si georgia. rusii sunt foarte porcosi ei nu stiu sa stimeze valorile a unui popor, vor doar sa-l rusifice si sa-si extinda granitile. credema ca le reuseste mai ales la chisinau eu deacuma mam saturat sa mi se raspunda in rusa sau la intrbarea mea sa-mi spuna ca nu intelge"ia ne ponimaiu na ruscom pojalusta"
A comentat xsteel 11 august 2008, 18:22 | mergi sus ▲
xsteel, de acord ce spui despre rusi.Porcosi ?, putin spus. Ei sunt mult mai rai si periculosi cu raii. Despre astea din Moldova care vorbesc in rusa . Astea nus rusi - niste lepadaturi, mizerie. Eu sunt convins ca situatia o sa se schimbe . Depinde de moldoveni, pe cine o sa aleaga ( lui Voronin ii ajunge, e batrin si atrofiat). Mai este o treaba ,ca politicienii inainte de alegeri promit marea si sarea , pe urma isi aduc aminte numai de buzunarul lor. Principalul sa nu forteze evenimentele si sa repete greselele din 1992.
Si atunci multi o sa plece, ca in Rusia le creaza conditii.Le ofera locuri de munca si salarii bune. Care or ramine o sa fie nevoiti sa invete limba.
Repet, totul depinde de conducere, sa fie cu scaun la cap!
A comentat j. PHILIPS 12 august 2008, 13:02 | mergi sus ▲
Sunt de acord cu tine, j.PHILIPS, depinde pe cine v-om alege, dar pe cine dracu sa mai alegem? In 2005 am votat impotriva lui Voronin si a comunistilor, ca de fiecare data, si cei care au ajuns in Parlament si cu votul meu ce au facut? L-au pus pe Vorona presedinte si pe comunisti la guvernare, fara sa ne intrebe si pe noi care i-am votat (ma refer la rosca si ceilalti "derimocrati", cum bine le zice Vorona)adica s-au pishat pe mine si pe altii ca mine care le-am dat voturile pentru cu totul alte sperante... Imi spui tu pe cine sa votez in 2009, ca sa nu patesc la fel? dar te rog sa argumentezi...
A comentat Vlad 12 august 2008, 18:07 | mergi sus ▲
Vlad, eu sa stiut ,demult iti spuneam. Nu mai am incredere in nimeni din politicieni. Daca Rosca care era dusman la cutit cu Voronin uite ce a facut , ce sa mai vorbim de altii. Eu personal , sincer , as vota si cu picioarele pe cineva strain, dar dupa constitutie nu se poate.
Din practica se stie ,ca nui nici o garantie ca si altii care acuma promit cerul , nu se vor pisha pe tine ,pe mine s.a.
Sincer iti spun, nu ma socot mare politician, dar intuitiv imi dau seama cam ce ar trebui de facut , dar cum , din ce parte ar trebui de inceput nu zic nimic. In afara de mentalitetul moldoveanului, nu uitati de rusi ,gagauji, bulgari ,ucraineni s.a.care-s impotriva romanului.Intrebindui \"de ce \" ei singuri nu stiu, nu pot sa argumenteze. Poate ca generalizez, dar in marea majoritate asa stau treburile.
Pe cine sa votezi in 2009? Vlad, credema ,nu vreau ca prin 2010 sa vii pe forum si sa spui \"uite mai PHILIPS ,tu esti vinovat, mai sfatuit , sa nimerit un pid.... si sa pishat pe mine\"
Sincer , nu stiu!!!
A comentat j. PHILIPS 12 august 2008, 22:23 | mergi sus ▲
Fratilor,este simplu.VOTATI DOAR PARTIDELE AFILIATE GRUPURILOR POLITICE DIN PARLAMENTUL EUROPEAN.Cautati pe net si vedeti care sunt acelea si VOTATILE.Sunt sigur ca mai mult de doua nu aveti.Si mai ales votati masiv contra cripto-comunistilor acelora nenorociti care sunt la putere acum.Comunismul a cazut demult in Europa,este timpul sa-l aruncati si voi,BASARABENILOR la cosul de gunoi,acolo unde ii este de fapt locul.
A comentat Micael 13 august 2008, 12:55 | mergi sus ▲
Micael, cine esti tu ca asa ai incredere in aceste partide. Optimizmul tau peste masura nui bun.Membrii acestor partide nus masini, roboti programati, sunt oameni vii cu pofte, ginduri ,idei, planuri.De ce esti asa increzut, tu poti da garantie ca no sa se pishe pe mine mai pe urma? Tu un lucru il scapi din vedere , toti sau format, sau fert in sucul sovietic. Nu incurca asa zisul comunizm din Romania cu asa zisul comunizm sovietic . ( Te rog nu mai spune ca a fost comunizm ,comunisti. Cum n-au fost asa si nus) Tu pur si simplu nu stii ce inseamna comunizm,ca teorie. Pentru societatea umana de azi e o utopie si sal aplici in viata e imposibil. Karl Marks cind a scris MANIFESTUL PARTIDULUI COMUNIST, el a intrecut timpul cu vreo citeve mii de ani.Am sa incerc - Tu iti inchipui asa o societate ( nu un om, ci societete intreaga ) unde , ABSOLUT TOTI , nu injura, nu fura, nu prada,nu amagesc, nu omoara pe nimeni, se stimeaza toti . Dar teza principala e - de la fiecare dupa capacitate , fiecarui dupa folosinta. Intelegi cei asta - Chit ai facut , dai tot, si iti iai chit iti trebue, chit folosesti - totul gratis!!! Eu asa fugitiv ,pe deasupra incerc sa lamuresc .Stiu precis ca asa societate inca na fost, dar cind va fi nimeni nu stie .

Despre partide. Este unul mai tinar ,Dorin ,dar nu uitati de cine a fost sustinut dea ajuns unde a ajuns .Este papusa manipulata in minile unui grup de lupi batrini cu singe sovietic .E lupta pentru putere. fotolii, si punctul final e BANUL!!!
A comentat j.PHILIPS 13 august 2008, 17:50 | mergi sus ▲
Fratele meu,n-am zis niciodata ca sunt cineva,sunt un simplu om ca si voi ce a inceput sa-ti descopera istoria si neamul,iubindu-le in acelasi timp din ce in mai mult cu cat le cunosc mai bine.Cand insist ca un nebun sa-i votati doar acele partide care sunt afiliate grupurilor politice din parlamentul european,n-o zic pt ca n-am ce face,dar insasi patria mama a fost in situatia voastra acum 10 ani de zile,cand noi ca si voi acum ii ascultati pe cei de la PSD(fostul partid comunist nereformat)care ne promiteau marea cu sarea si nu se intimpla nimik,care erau izolati,erau singuri,fara vre-un sprijin real din europa,pe cand niste partide istorice ce au infaptuit si Marea Unire din 1918, care erau deja membre cu drepturi depline in Partidul Popular European si Partidul Liberal European,ma refer aici la PNTcd si PNL erau vesnic doar in opozitie.Prin aceasta greseala politica pe care am facut-o(votand cu PSD ca prostii)tranzitia din Romania a fost una dintre cele mai grele si mai lungi tranzitii din fostele state comuniste.Tu de ce crezi oare ca am ratat prin val de extindere al UE in mai 2004?Iti zic eu.Pentru ca ne-am reformat ca ft mare greutate,pentru ca le-am acordat ft putina incredere partidelor de dreapta,pt ca am crezut in c...a cripto-comunista de Ion Iliescu,fratele intr-un cumunism al idiotului Voronin,pt ca la fel ca voi ne era frica de Moscova a carei voce se auzea puternic la Bucuresti,asa cum se aude acum la Chisinau(pe cand acum ne doare in c...r de Moscova,scuzati-mi expresia).Stiu ca sunteti dezamagiti de paridele de dreapta,stiu ca nu mai aveti incredere in ele odata ce v-au tradat,la fel s-a intimplat si in patria mama cand chiorul de Victor Ciorbea(fost premier PNTcd)ne tot zicea ca trebuie sa strangem cureua,ca suntem aprope sa vedem luminita de la capatul tunelului in sensul ca trebuia sa refomam economia.A fost greu ,fratilor,a fost crancen sa traiesc aceea perioada,am suferit mult,dar a trecut.Vedeti si singuri unde suntem acum,unde am ajuns.Invatati din experienta noastra ca sa ajungeti unde am ajuns si noi.D-zeu sa ajute neamul romanesc.
A comentat Micael 13 august 2008, 22:36 | mergi sus ▲
Nu in ultimul rand,partidele afiliate grupurilor politice din parlamentul european sunt controlate de Bruxeless,iar nu de Moscova.Daca vreti sa scapati de ciuma rosie trebuie sa votati contra celor ce servesc Moscova pe fata,fara nici cea mai slaba nerusinarea.Comunistii sunt niste idioti ce incearca sa va subjuge mintile si sufletele voastre,pe cand intr-o societate capitalista concurenta dicteaza trendul,pt ca numai asa,fiind in competitie cu alti si cu tine insusi ajungi acolo sus in frunte,nu numai individual,dar si ca societate in ansamblu ei.La un moment dat,o sa va iluminati si voi,si atunci veti vedea adevarul precum si noi l-am vazut.Dorinta mea cea mare este pe cat cu putinta sa va fac sa realizati acest lucru cat mai curand,pt ca doar o viata avem cu totii.
A comentat Micael 13 august 2008, 22:51 | mergi sus ▲
Micael, tu incepi sa nu-mi placi .Noi vorbim despre diferite lucruri , tie nu-ti pare ? Ultimele doua coment. ale tale , citestele inca odata, foarte atent. Micael , eu cindva am studiat psihologie si psihiatrie. Frate, Misha, ce spui tu, parca ar fi corect, dar modul in care desfasori , si continuitatea (te urmaresc demult) pare un program de zombare . Pe mine nu trebue sa ma vrajesti. Eu singur imi trag cartile si nu mininc tot ce mi se intilneste . Foarte atent aleg mincarea.
Intelegi ,frate ,ma stimez !!!
A comentat j. PHILIPS 14 august 2008, 00:30 | mergi sus ▲
Salut baieti si fete. Din pacate trebuie sa va dezamagesc in a va spune ca nu sunt basarbean sunt doar un roman ca si voi de altfel ingrijorat teribil de urmatoarele mutari ale rusiei si crearea zonei gri asa cum o numesc geostrategii. Ce este zona gri? Pai e foarte simplu e zona unde se poarta inceputul razboiului. Ex: Daca rusii ar hotara sa atace Romania ca exemplu un stat membru UE si un stat membru NATO unde credeti ca se va tine razboiul? Pe teritoriul romaniei? NU! Razboiul se va tine fix pe teritoriu ucrainei sau al moldovei adica fix pe zona gri. Pentru ca toate dispozitivele se aduc la granita si de acolo fiecare bombardeaza orice incearca sa ajunga pe teritoriul unuia dintre state. Acum speram mult de tot ca Moldova sa nu fie prinsa in zona gri si chiar speram ca tinerii din aceasta tara sa schimbe cumva ceea ce se intampla acolo in a sprijini aderarea fratilor de peste prut la structurile euro-atlantice. Indiferent daca acest lucru se face prin revenirea Basarabiei la patria mama ori prin forte proprii. Indiferent cum ar fi tot cetateni europeni s-ar numi. Vreau sa fac o paranteza si sa va povestesc un lucru: anul acesta am decis sa imi petrec vacanta in grecia dupa ce am avut o calatorie de afaceri in suedia. Pot sa va spun ca m-am simtit mandru ca sunt roman dupa multi ani. Cand am reusit sa trec granita fara sa fiu intrebat de ce unde si cum, in timp ce pe turistii ucrainieni ii descaltau sa ii verifice de arme. Atat in suedia cat si in grecia nici nu s-au uitat la pasaport mi-au facut semn sa trec. Nu stiu foarte multe din pacate despre republica moldova si viata de acolo dar dupa cum observati incerc sa aflu cat mai multe si in masura in care pot sa ajut romanii de peste prut. Din pacate observ cu durere in suflet ca sunt unii dintre voi care desi vorbesc romaneste de invidiat inca sustin comunismul si puterea rusa. E dureros. Eu sper ca Romania a inteles intr-un final ca nu comunismul e solutia. Sper ca si moldova sa isi invete lectia. E nomal ca toti sa aibe pareri diferite dar nu consider ca este cazul privind comunismul.
A comentat intrebatorul 14 august 2008, 00:34 | mergi sus ▲
Pentru j.Philips tata vezi ca nu il cheama Marks ci MARX iar baiatul ala a specificat in "Capitalul" ca citez din memorie: Comunismul nu poate fi aplicat decat dupa consumarea capitalismului. In concluzie nu poti vorbi aici de societatea perfecta cand capitalismul este in momentul de fata in anii de glorie. Si nu cred ca vei putea vorbi vreodata de oameni egali cat timp competitia exista si dupa cum e creat omul o sa existe multi ani de aici incolo.
A comentat intrebatorul 14 august 2008, 00:42 | mergi sus ▲
micael, tu ai o obsesie:"VOTATI DOAR PARTIDELE AFILIATE GRUPURILOR POLITICE DIN PARLAMENTUL EUROPEAN"... Pai am votat PPCD-ul lui rosca (nu merita majuscula), care face parte din PPE, si cu ce ne-am ales? S-a vandut lui voronin cu tot cu PPE, si lupta de 3 ani doar cu opozitia, iar voronin face ce vrea (Rusia) cu Basarabia... Eu dupa conceptiile de viata ma simt liberal dar cu cine sa votez, cand la noi sunt vre-o 4 partide care se pretind liberale, dar mustesc de fosti comunist sai comsomolisti... Ajutati-ne voi, dati cetatenie celor care vor sa o redobandeasca, poate asa se vor mai destepta si basarabenii, circuland mai mult prin Ro si Eu, sa se convinga ca se poate traimult mai bine fara rusi si fara comunisti...
A comentat Vlad 14 august 2008, 09:27 | mergi sus ▲
Frate,j. PHILIPS,m-ai facut si nebun,sincer nu am primit inca acest calificativ pana la tine.Am fost facut tigan,dar doar atat,chiar daca apropoul tau a fost facut cu subinteles.Hey,frate,glumesc,puteti sa ma faceti cum doriti voi,eu imi exprim doar o simpla opinie aici si dupa cum v-ati dat seama,NU II INGHIT DELOC PE COMUNISTI,sunt incompatibil si foarte iritabil la acest gen de guvernare plina de cretinisme idilice,de niste oameni ce cred despre ei insisi ca sunt revelatia omului nou,in realitate comunisti nu sunt altceva decat niste papagali ordinari,niste tarfe ale Moscovei.Numai cand ii vad moaca lui Voronin mi se face scarba.Voi poate v-ati obisnuit sa traiti asa,poate v-ati pierdut speranta si ati incetat sa mai credeti ca ar exista cineva mai bun ca presedinte al Basarabiei decat acest incult in ale istoriei,pupincurici al lui Putin,un clovn ce nu va face numai pe voi de ras,dar si pe mine ca adept al romanismului de pretutindeni.
A comentat Micael 14 august 2008, 12:25 | mergi sus ▲
Vlade,frate,Votati incontinuu numai cu partidele de dreapta,votati cu oricine in afara de comunisti.Voi nu vedeti ca nenorocitii de cripto-comunisti nu asculta de nimeni in afara de Moscova.Asta vreti.Pentru Voronin & company,apropiere de Europa a devenit doar subiect electoral,pt Ca Voronin n-are niciun interes sa se apropie de structurile euro-atlantice,pt ca occidentul nu accepta ca partener de dialog curvele Moscovei.Tot occidentul impedica Romania sa se implice mai mult in Basarabia,pt ca neavand un partener serios de dialog la Chisinau,mai mult ne facem noi de ras,ne pierdem noi credibilitate pt voi si automat sprijinul de a va ajuta.Ce poate sa faca Bucurestiul cand programele ce le adopta pt Basarabia sunt criticate la Chisinau si denumite expansiunea imperiului Romanesc in Basarabia.O sa imi schimb mesaj de acum incolo:VOTATI CU ORICINE IN AFARA DE CURVELE CRIPTO-COMUNISTE ALE MOSCOVEI LA CHISINAU.
A comentat Micael 14 august 2008, 12:46 | mergi sus ▲
Intrebatorule - daca ai memoria buna, nu te untreb pagina 49 ,rindul 7 sau altele . Dar cu ce se incepe "Capitalul" , prima propozitie.
Cum ii numele , nare mare importanta, bine ca nu e domocratul Basescu!
Mai este o chestie . Baiatul a fost german si nu putea sa scrie in romana. Asa ca pentru tine au tradus unii , pentru mine altii.
Si daca ai tras atentia , ce nam observat la tine , eu am spus ca baiatul a intrecut timpul cu vreo citeva mii de ani!!!
A comentat j.PHILIPS 14 august 2008, 17:01 | mergi sus ▲
Scuze dar nu prea inteleg unde vrei sa ajungi. Pot sa dau search google sa traiasca ca sa iti dau primul rand din capitalul. Daca imi spui unde vrei sa ajungi (stiu ca ai studiat psihiatria si psihologia) poate te ajut sa ajungi acolo mai repede.
In legatura cu Marx nu e o traducere e numele lui real.Karl Heinrich Marx. Si din cate stiu eu numele proprii nu se traduc.
A comentat j.philips 14 august 2008, 17:36 | mergi sus ▲
pardon mesajul de mai sus e al meu am scris gresit vroiam sa scriu pentru j.philips. mea culpa.
A comentat intrebatorul 14 august 2008, 17:37 | mergi sus ▲
Pt. intreb. Nu ma pornesc de aici mii bine unde ma aflu. Cu traducerea , nu mai inteles, imi pare rau . Lasa numele, eu am avut in vedere continutul lucrarilor.
A comentat j. PHILIPS 14 august 2008, 18:56 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.1633 secunde