Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

26 aprilie 2024, ora locală: 14:52

 

Revoltă în Republica Moldova: Peste 4.000 de oameni s-au adunat în centrul Chişinăului

adăugat 08 aprilie 2009, 13:14, la Ştiri de Top

Ora 22:15: Au fost publicate rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 5 aprilie. Comunistii au obtinut 49,48% din voturile alegatorilor, care le asigura 60 de mandate in Parlament, insuficiente insa pentru a putea numi noul presedinte al republicii Moldova. (HotNews.ro)

Ora 22:00: Protestatarii au parasit Piata Marii Adunari Nationale si s-au inteles sa revina joi, transmite Hotnews.md. (HotNews.ro)

Ora 21:35: Presedintele Voronin a tinut un discurs de 15 minute la postul public de televiziune. El acuza opozitia de incercarea de a organiza o lovitura de stat, care ar fi sustinuta de Romania. Mai mult, Voronin critica rectorii institutiilor superioare de invatamint ca au permis studentilor sa iasa in strada la protest, noteaza Unimedia. (HotNews.ro)

Ora 21:25: Aproape 2.000 de protestatari au mai ramas in Piata Marii Adunari Nationale. In lipsa unor lideri, manifestatia decurge dezorganizat, scrie Hotnews.md. (HotNews.ro)

21:10 Parchetul moldovean a anuntat ca a deschis o ancheta pentru tentativa de lovitura de stat, informeaza AFP, preluata NewsIn. (ZIUA)

20:39 Secretarul general al NATO este ingrijorat de situatia din Moldova. "Am urmarit cu atentie evolutia evenimentelor de la Chisinau, inca din timpul alegerilor parlamentare din 5 aprilie. Sunt foarte ingrijorat de evolutia situatiei in Republica Moldova. Fac apel la solutionarea pasnica a crizei actuale si recomand tuturor partilor implicate sa se abtina de la violente si provocari", se arata in comunicatul facut public de liderul Aliantei Nord-Atlantice.(ZIUA)

20:20 Serverul UNIMEDIA a fost atacat de mai multe ori (flood) de pe o adresă IP, care aparţine serviciilor secrete din Republica Moldova (Centrul de Telecomunicatii Speciale Moldova).(ZIUA)

20.00 Spiritele s-au mai calmat in Piaţa Marii Adunări Naţionale. Tinerii protestatari au revenit in poziţia iniţială. Reprezentanţii acestora negociază cu poliţia eliberarea tinerilor arestaţi (cel mai probabil, va fi fără de rezultat, după ce preşedintele Voronin a anunţat că nu va ceda niciun pas in faţa protestatarilor), transmite Unimedia.(ZIUA)

19:15 Un grup de persoane cu feţele acoperite incearcă să forţeze intrarea in Guvernul moldovean, prin laterala din dreapta, iar forţele de ordine avertizează prin portavoce că vor recurge la "mijloace specifice", transmite NewsIn.(ZIUA)

19:20 Se pare ca cinci - sapte protestatari au fost batuti cu salbticie de fortele de ordine, urcate intr-o masina de politie si duse intr-o directie necunoscuta, transmite Pro Tv. Spiritele se incing in Piata Marii Adunari Nationale.(ZIUA)

18:20 Comisia Electorala Centrala din Republica Moldova a amanat miercuri anuntarea rezultatelor oficiale ale alegerilor legislative de duminica, in conditiile in care presedintele sau a fost internat in spital din cauza stresului, dupa o serie de manifestatii violente, anunta AFP, preluata de NewsIn. (ZIUA)

18:15 "Cand am terminat numărarea voturilor pe la ora 1 dimineaţa, pe 6 aprilie, părea că comuniştii vor avea 35%, iar partidele de opoziţie impreună - 40-45 la sută", a declarat pentru BBC baronesa Emma Nicholson, parlamentar european, care a făcut parte din echipa de observatori din cadrul OSCE, transmite Info-Prim Neo, citata de Unimedia. (ZIUA)

18:05: Liderii manifestantilor care vorbesc in Piata Marii Uniri sustin ca acolo exista un grup de provocatori. Potrivit Radio Vocea Basarabiei, provocatorii ar fi fost izolati. Un grup de protestatari se afla acum in fata Guvernului. (HotNews.ro)

18:20 Comisia Electorala Centrala din Republica Moldova a amanat miercuri anuntarea rezultatelor oficiale ale alegerilor legislative de duminica, in conditiile in care presedintele sau a fost internat in spital din cauza stresului, dupa o serie de manifestatii violente, anunta AFP, preluata de NewsIn. (ZIUA)

17:31: Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, afirma ca opozitia moldoveana va prezenta toate probele necesare pentru ca organismele internationale sa nu recunosca rezultatele scrutinului legislativ de duminica, anunta Unimedia. (HotNews.ro)

16:52: Demonstrantii din centrul Chisinaului ameninta ca vor lua cu asalt sediul televiziunii, anunta Realitatea Tv. (HotNews.ro)

16:40 Circulatia trenurilor de calatori de pe ruta Iasi - Ungheni, din Republica Moldova, si retur a fost intrerupta miercuri incepand cu ora 11.30, din cauza defectarii unui macaz in statia Ungheni, informeaza Ministerul Transporturilor, citat de Agerpres. Ca urmare au fost anulate urmatoarele trenuri de calatori: 1064 Iasi (plecare la ora 13.00) - Ungheni (sosire la ora 14.50) si trenul 1063 Ungheni (plecare la ora 17.30) - Iasi (sosire la ora 19.07). - (ZIUA)

16:29 Vladimir Voronin: Steagul Romaniei arborat la Preşedinţie este cea mai mare umilinţă pentru Republica Moldova.

16:26 Liderul creştin-democraţilor moldoveni, Iurie Roşca, a declarat miercuri că in spatele acţiunilor provocatoare de marţi de la Chişinău este Moscova, prin agentul ei Valeriu Pasat - fostul ministru al Apărării, condamnat la inchisoare pentru comercializarea ilegală a unor avioane MiG.

Ora 16:24: Numarul protestatarilor adunati pe strazile Chisinaului a scazut de la aproximativ 5.000 in jurul pranzului la 3.000, la orele dupa-amiezei. (HotNews.ro)

16:10 Manifestantii ameninta ca vor merge sa protesteze in fata televiziunii de stat, transmite Realitatea Tv.

Ora 16:03: Protestatarii de la Chisinau au arborat o pancarta pe care scrie "Voronin, liderul mortilor", anunta Radio Vocea Basarabiei. (HotNews.ro)

Ora 15:55: Partidul Liberal Democrat din Moldova sustine ca actele de vandalim comise marti la sediul Parlamentului si al presedintiei de la Chisinau ar fi fost posibile cu ajutorul Serviciului de Informatii si Securitate, care, desi ar fi trebuit sa intervina, nu au facut-o, anunta Jurnal de Chisinau. (HotNews.ro)

15:39 Trenul Chişinău-Bucureşti a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată

Toate trenurile de la Chişinău spre Bucureşti au fost suspendate, informează Ziarul de gardă.

15:26 Guvernul Republicii Moldova a anuntat miercuri ca a decis, in sedinta extraordinara, instituirea regimului de vize pentru cetatenii romani printr-o hotarare care va intra in vigoare cu incepere de joi, 9 aprilie, transmite Agerpres. Potrivit proiectului de hotarare, prezentat de ministrul moldovean al afacerilor externe si integrarii europene, Andrei Stratan, aceasta decizie a fost luata ca urmare a evenimentelor din ultimele zile care pun in pericol ordinea constitutionala a Republicii Moldova si cu scopul apararii statului de drept.

15:20 Din cauza evenimentelor de la Chişinău, autorităţile transnistrene doresc suplimentarea contingentului rus de pe teritoriul lor pană la limita maximă, de la 400 de militari in prezent la 2.700, relatează agenţia Novii Reghion, citata de NewsIn. (ZIUA)

14:50 Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene din Moldova a anuntat ca si ministrul-consilier al ambasadei Romaniei, Gabriel Gaborean, a fost declarat persona non grata si urmeaza sa paraseasca teritoriul Republicii Moldova in decurs de 24 de ore, transmite Agerpres.

14:20 Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu indignare de decizia autorităţilor de la Chişinău cu privire la ambasadorul Romaniei. MAE respinge categoric acuzaţiile formulate de autorităţile Republicii Moldova privind presupuse implicări ale Romaniei in afacerile interne ale acestui stat.MAE subliniază că această acuzaţie este o provocare la adresa statului roman. Este inacceptabil ca puterea comunistă de la Chişinău să transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama Romaniei şi a cetăţenilor romani. De asemenea, MAE consideră aberante măsurile unilaterale de impunere a restricţiilor de călătorie anunţate de preşedintele Vladimir Voronin. MAE subliniază că Romania nu va lua măsuri similare privind personalul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti şi va menţine sistemul de vize gratuite pentru cetăţenii moldoveni. Romania a sprijinit consecvent independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi va continua să aibă o abordare europeană in raporturile sale cu statul vecin, in pofida politicii antiromaneşti a autorităţilor comuniste de la Chişinău. Romania va susţine in continuare apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, inclusiv prin proiectele destinate tinerilor care doresc să studieze in ţara noastră, precum şi participarea la alte programe europene destinate cetăţenilor acestei ţări. MAE a făcut cunoscută poziţia sa partenerilor din comunitatea europeană şi euro-atlantică

14:49 Studentii din cadrul Politehnicii din Chisinau incearca sa se alature protestatarilor adunati in fata Guvernului Republicii Moldova, relateaza Interfax, mai mult studentii au fost blocati de politie in scoli si universitati.

14.09 Voronin: Ambasadorul Teodorescu este personal implicat in incidente, fiind general in serviciile romane. (ZIUA)

Chişinăul este departe de linişte. Peste 4.000 de oameni s-au adunat în centrul oraşului şi vor să meargă să protesteze şi la televiziunea de stat. Liderii opoziţiei şi reprezentanţii societăţii civile se tem de o intervenţie în forţă a poliţiei şi armatei împotriva tinerilor. Mai ales că preşedintele Vladimir Voronin a ameninţat că va fi folosită forţa dacă revolta va continua.

Protestatarii s-au adunat din nou în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Ei au fost sfătuiţi să nu se mai scandeze "vrem unire cu România". Mai mulţi tineri se plângeau că au fost sunaţi în această dimineaţă de către poliţişti şi ameninţaţi pentru că marţi ar fi dat declaraţii presei.

Zeci de membri ai forţelor de intervenţie au preluat din nou controlul, în această dimineaţă, asupra birourilor Administraţiei Prezidenţiale şi Parlamentului de la Chişinău şi au arestat zece manifestanţi. Cele două sedii fuseseră ocupate în cursul zilei de marţi de către manifestanţii care au declanşat mai multe incendii.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne de la Chişinău, Ala Meleca, a precizat că poliţia va asigura ordinea publică şi va folosi la nevoie armamentul din dotare.
Oraşul este împânzit de forţe de ordine. De asemenea, jurnaliştii au fost avertizaţi de colegii lor din Republica Moldova să aibă grijă ce transmit, pentru că serviciile secrete sunt inflitrate în tot oraşul.Aseară, poliţia i-a evacuat pe cei câţiva manifestanţi prezenţi în piaţa din faţa Guvernului, dar cea mai mare parte a manifestanţilor care se adunaseră ca să conteste victoria comuniştilor în alegeri s-au dispersat în cursul nopţii cu promisiunea că vor reveni în această dimineaţă.

După o zi incendiară la Chişinău apar şi primele speculaţii privind victimele. Ziarul de Gardă scrie că la Spitalul Salvării din capitală a fost dus un cadavrul în portbagajul unei maşini. Şoferul a declarat că l-a adus de la protest.

Tot Ziarul de Gardă anunţă că mai mulţi adolescenţi răniţi în timpul confruntărilor şi duşi la spital ar fi fost luaţi de poliţie. Părinţii acestora nu i-au mai găsit la urgenţe şi nimeni nu ştie unde sunt acum.

Azi-noapte, poliţiştii au tras cu gloanţe oarbe spre manifestanţi ca să preia controlul asupra clădirilor oficiale.

Poliţia a arestat 193 de protestatari. Ministerul de Interne de la Chişinău a anunţat că 100 de poliţişti au fost răniţi. În schimb, agenţia Basa-Press vorbeşte de 200 de răniţi, fără a preciza dacă sunt din rândul forţelor de ordine sau al protestatarilor.

Violenţele de ieri de la Chişinău au fost cele mai grave de la destrămarea Uniunii Sovietice.

Alte surse:
HotNews.Ro
ZIUA

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net
UNIRE FRATILOR. CONTINUATI SA PROTESTATI PANA SE VA SCHIMBA CEVA, PANA VETI OBTINE ALEGERI REPETATE SI VOR FI EXPUSE REZULTATELE REALE ALE ALEGERILOR SI NU CA DECEDATII SAU MAI STIU EU CINE, AU VOTAT. VREM ALEGERI CORECTE, FARA DUPLICARI SI ALTE IPOCRIZII. EU VA SUSTIN DIN TOT SUFLETUL. BAFTA SI SPERANTA LA O UNIRE CU ROMANIA!
A comentat Prinţesă 08 aprilie 2009, 12:38
Ne-am cam basit,s-a plictisit lumea.
A comentat Roman 08 aprilie 2009, 12:49
A comentat ioana 08 aprilie 2009, 13:37
NU STIU LA CE SE VA AJUNGE? DAR SPER CA BUNUL DUMNEZEU SA NE AJUTE!!!
SI INTRODUCEREA VIZELOR ESTE O MARE NENOROCIRE!! VA DATI SEAMA ACUM CE NE FACEM CAND VREM SA MERGEM ACASA IN MOLDOVA IMPREUNA CU FAMILIA.
A comentat RN 08 aprilie 2009, 14:10
Tot ce se intimpla acum in Moldova e o tactica cunoscuta a puterii Sovietice. Natiunile mici nu au dreptui la determinare libera. tot ce este rus ecte bine, corect ceva opus este gresit. Parlamentul Rus ameninta Moldova ca daca vor fi la putere fortele leberal-democrate vor recunoaste transnistria.dar au uitat sa spuna ca ei de mult au recunoscut-o.Merje lupta de ieczistenta a niamului nastru.Daca vom fi uneti si destepti vom reusi sa supravetuim,daca nu va avia loc asimilaria siii atuci.... lupta continua nu uitati invinge cel destept si organizat Asa ca la DECEBAL
A comentat speranta 08 aprilie 2009, 14:43
UNIRE FRATILOR. CONTINUATI SA PROTESTATI PANA SE VA SCHIMBA CEVA, PANA VETI OBTINE ALEGERI REPETATE SI VOR FI EXPUSE REZULTATELE REALE ALE ALEGERILOR SI NU CA DECEDATII SAU MAI STIU EU CINE, AU VOTAT. VREM ALEGERI CORECTE, FARA DUPLICARI SI ALTE IPOCRIZII. EU VA SUSTIN DIN TOT SUFLETUL. BAFTA SI SPERANTA LA O UNIRE CU ROMANIA!
A comentat Prinţesă 08 aprilie 2009, 14:49
A comentat 08 aprilie 2009, 14:50
Eroare fatala, voronin tocmai a reusit sa transforme UE in inamic public, prin introducerea vizelor cetatenilor romani. A reusit ce nici romania nu a reusit sa faca. Punand UE la zid printr o actiune diplomatica ce incalca toate acordurile in vigoare. Va multumesc domnule voronin.
A comentat gigel 08 aprilie 2009, 14:51
Ocupati Televiziunea si Radioul asa veti cistiga ma-i repede LIBERTATEA VOASTRA
A comentat JOS VOROANA SI CIUMA ROSIE 08 aprilie 2009, 14:56
Fratilor trebuie sa va organizati mai bine ca autoritatile comuniste sunt la pragul pierderii rabdarii,iar opozitia trebuie sa vorbeasca pe o singura voce.Romania este alaturi de voi.Luptati,luptati si nu cedati !
Chiar daca autoritarile comuniste au reintrodus vizele pentru fratii vostri din Patria Mama,suntem in rest cu sufletul si cu inima alaturi de voi.
A comentat micael 08 aprilie 2009, 15:05 | mergi sus ▲
hai sa fim cat mai multi la universitate,sa vada fratii nostri ca ii sustinem!
A comentat gabi h 08 aprilie 2009, 15:23 | mergi sus ▲
Da ce fac restul Populatiei din Basarabia? Esiti cu Toti in Strada si Sustineti Tineretul, Tineretul Lupta si pentru Voi, Chemativa Parinti Rudele Vecini sa iasa in strada, Ocupati Televiziunea
A comentat BASARABENI LUPTATI PENTRU LIBERTATEA VOASTRA, 08 aprilie 2009, 16:01 | mergi sus ▲
Puneti in piata melodiile lui Ion si Doina Aldea Teodorovici-pentru curaj, pentru schimbare, pentru o noua viata. Maluri de Prut: Curge Prutul intre noi si plange/ Ca ni-i greu si lui la fel ii greu/ La un mal de apa 3 de sange/ Bietul Prut uitat de Dumnezeu./ Lumea se mai stinge se mai naste/ E ghimpata sarma dintre frati/ Vom avea si noi o zi de Paste/ Hai Romani din moarte inviati!!!/ Dar de peste Prut ridica frate/ Ochii tai de-adrept in ochii mei/ Le vom face rand pe rand pe toate/ Daca eu mai vreau si tu mai vrei!
A comentat sufletul lui Grigore Vieru 08 aprilie 2009, 16:29 | mergi sus ▲
Basarabia mai are patrioti,putini dar ii are! Eroii mor primii,eroi se numesc cei raniti,morti, eroi sunt tinerii studenti care au fost arestati! cine stie ceva de soarta lor, scrieti! Europa n-are nevoie de impostori,de tradatori.de misei!
A comentat unire fratilor! fii tare! 08 aprilie 2009, 17:07 | mergi sus ▲
luptati pentru viitor!
sunt intru totul deacord cu "sufletul lui Grigore Vieru",
cuvintele din melodiile lui Ion si Doina Aldea Teodorovici iti dau curaj, iti dau puterea sa lupti pentru schimabarea spre o viata libera
A comentat suntem cu voi! 08 aprilie 2009, 17:30 | mergi sus ▲
ATENTIE!anuntati-va apropiatii prezenti la Marea Adunare din Chisinau se organizeaza un nou atac armat contra protestatorilor..a declarat Cristian Sobor..
A comentat geta111 08 aprilie 2009, 18:14 | mergi sus ▲
Citat Cristian Diaconescu Ministru' de externe al Romaniei : "Eu nu intru in polemica cu comunistii". antena 3
A comentat gigel 08 aprilie 2009, 18:42 | mergi sus ▲
Convingeti si batranii, chiar cei care au votat cu dictatorii comunisti, sa participe la demonstratie. Si uite asa, minuscula republica dintre Prut si Nistru e vestita acum: a treia dictadura in randul celor mai odioase dictaturi ale lumii. Oare nu se cuvine si lui voronin un pluton de executie? Cand va avea loc si acest eveniment?
A comentat Jos dictatorul voronin 08 aprilie 2009, 20:22 | mergi sus ▲
A comentat Grigoriev Sergiu 08 aprilie 2009, 20:27 | mergi sus ▲
"Ora 22:15: Au fost publicate rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 5 aprilie. Comunistii au obtinut 49,48% din voturile alegatorilor, care le asigura 60 de mandate in Parlament, insuficiente insa pentru a putea numi noul presedinte al republicii Moldova. (HotNews.ro)"

Deci voturile au fost masluite!!!
JOS COMUNISTII!! CIUMA STATULUI!!!
A comentat Basil 08 aprilie 2009, 22:42 | mergi sus ▲

Fratilor,a cazut un inger in revolutia lumanarilor de la Chisinau,ce se afla in cladirea Parlamentului cuprins de flacari,flacari puse intentionat de comunisti astfel incat sa arunce vina tot pe voi ,tinerii fara viitor din Basarabia si sa aiba comunistii prin aceasta o imagine cutremuratoare despre asa zisele acte de vandalism provocate de voi in lupta voastra cea dreapta pentru libertate ,democratie si reintregire romaneasca si europeana.
Eu stau acum si ma gandesc cutremurandu-ma in sinea mea cum de nu se stie numele acelui inger cazut printre voi ,al carui parinti il jelesc acum undeva,intr-un loc nestiut de nimeni.
De ce oare nu incercati sa aflati numele acelui inger si sa cereti o poza de a sa,parintilor sai indurerati,sa o mutiplicati si sa o purtati la piept in zona inimii spre a va aminti tot timpul ca regimul comunist a devenit un regim criminal la propriu,ucigand cu nepasare pe unul dintre voi.
Sa nu ne uitam niciodata martirii pentru ca atunci ne va bate Dumnezeu pe toti !
A comentat micael 08 aprilie 2009, 23:38 | mergi sus ▲
DESTEAPTA-TE ROMANE!!!
A comentat kristaa 08 aprilie 2009, 23:56 | mergi sus ▲
Fratilor,incetati a va mai duce la munca ,universitate sau scoala pentru ca circula zvonuri cum ca comunistii o sa va tina ostitici in cladirile respective ca astfel sa ajungeti in imposibilitatea de a va aduna si protesta impotriva fraudarii alegerilor in Chisinau sau in celalante orase de peste Prut
A comentat micael 09 aprilie 2009, 00:36 | mergi sus ▲
A comentat anon 09 aprilie 2009, 07:09 | mergi sus ▲
pt anon: incearca sa trimiti poza pe site-urile de stiri romanesti dde stiri,
A comentat n.bumbac 09 aprilie 2009, 07:39 | mergi sus ▲
sunt sigura ca iesirile in strada au fost organizate, de catre cine, nu vom sti exact niciodata, dar avem dovada ca iesirile violente au fost provocate si intretinute de indivizi sustinuti de organele de ordine, trebuie facute cunoscute acesta lucruri, pt a dezvinovati tinerii de buna credinta iesiti zilele acestea la protest
A comentat n.bumbac 09 aprilie 2009, 07:49 | mergi sus ▲
am trimis o eu la realitatea.
A comentat gabi h 09 aprilie 2009, 08:48 | mergi sus ▲
P C ARE DOAR 60 mandate! Sa vedem de unde o sa fie tradatorul! De la partidul lui Urecheanu, al lui Filat sau al lui Ghimpu! In asemenea molmente in care este in joc viitorul Moldovei opozitia ar trebui sa fie unita ca o stinca! Insa comunistii au suficiente mijloace de persuasiune, inclusiv santajul si banul(despre care romanii spun ca e ochiul dracului)! Furtul a fost atit de mare incit arunca alegerile in ridicol! VA PUTETI INCHIPUI CA VOTURILE MOLDOVENILOR DIN STRAINATATE AU FOST ANULATE IN PROPORTIE DE 29%! 4600 DE MOLDOVENI AU CHELTUIT FIECARE SUTE DE DOLARI SDA AJUNGA LA AMBASADE , UNEORI DE LA 400-500 KM DISTANTA DOAR SA PUNA 2 STAMPILE UNA PE UN PARTID DE OPOZITIE SI ALTA PE P C! ASTA E CEA MAI PURA FORMA DE MASOCHISM! SE PARE CA LIDIA GUTU A FOST CHEMATA DE LA BUCURESTI PT CA TOATE BULETINELE DE VOT(APROAPE 4600 AU FOST ANULATE PRIN APLICAREA A INCA UNEI STAMPILE)! TRAIASCA AMBASADA MOLDOVEI DE LA BUCURESTI! ALEGERILE AU FOST FURATE MASIV DAR NICI ASA COMUNISTII NU AU CELE 61 MANDATE! IN MOD REAL AVEAU CAM 32! LUMEA NU E ASA DE PROASTA IN MOLDOVA DAR METODELE AU FOST CELE APLICATE IN ROMANIA PE TIMPUL LUI PETRU GROZA SI ANA PAUKER! CEI PESTE 200 DE TINERI SINT DE 2 ZILE LIPSITI DE LIBERTATE, UNII DIN EI SINT EPUIZATI SI SE PARE CA CEI CARE NU RECUNOSC CA AU PRIMIT BANI DE LA ROMANIA PT LOVITURA DE STAT SINT BATUTI FARA INTRERUPERE PT CA APOI AUTORITATILE SA AFIRME CA URMELE DE BATAIE SINT PRODUSE DE INCAIERARILE STRADALE! VORONIN ISI SIMTE SFIRSITUL APROAPE PT CA DACA SE AJUNGE LA NOI ALEGERI IN 2 LUNI ECONOMIA SE PRABUSESTE! DEJA REZERVELE VALUTARE AU SCAZUT IN 3 LUNI CU 700 MIL DE DOLARI! COMUNISTII VOR SA ALEAGA RAPID PRESEDINTELE
A comentat belleurrul 09 aprilie 2009, 09:07 | mergi sus ▲
VIZELE AU FOST INTRODUSE PT CA CEI PESTE 180000 DE MOLDOVENI CARE AU SI CETATENIE ROMANA SI VIN DIN UNIUNEA EUROPEANA SA NU MAI AIBA DREPTUL DE A MERGE IN MOLDOVA! ORICUM ROMANII NU VENEAU IN MOLDOVA IN AFARA CORESPONDENTILOR DE PRESA! Romanii de citiva ani de cind au venit comunistii pro rusi aui inceput sa vina tot mai rar in Moldova! SE PARE CA DACA NU IESE PRESEDINTELE PUS DE COMUNISTI DIN PRIMUL TUR VA URMA UN VAL DE ARESTARI IN RINDUL MEMBRILOR PARTIDELOR DE OPOZITIE!
A comentat BELLEURRUL 09 aprilie 2009, 09:15 | mergi sus ▲
Continuati pana obtineti ceea ce vreti! Studentii romani sunt alaturi de voi!
A comentat persoana 09 aprilie 2009, 10:10 | mergi sus ▲
santem romani si cunoastem destul de bine problemele fratilor nostri de peste prut si dorim din tot sufletul unirea romaniei de, demult.trebuie sa ne ajutam si sa facem tot posibilul ca frati nostri sa obtina libertatea pe pe care o avem si noi.si daca va fi nevoie vom putea sa actionam conform regulilor poporului nostru.rog ca toti romani depretutindeni sa faceti in asa fel incat sa fie posibila unirea noastra.
A comentat george 10 aprilie 2009, 19:17 | mergi sus ▲
unire Frati Români...Ciuma rosie cade, trebuie sa cada.aceasta ciuma a slabit peste tot in lume nu poate exista comunism, acest regim criminal, LA LUPTA FRATI ROMÂNI SA DAM DOVEZI IN LUME CA-N ASTE MAINI MAI EXISTA UN SANGE DE ROMAN, DESTEAPTA-TE ROMÂNE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE LA CARE TE-ADANCIRA BARBARII DE TIRANI. E ACUM ORI NICIODATA STARPITI COMUNISTUL RUS VOROBOATA TREBUIE JUDECATA SI SPANZURATA PT CRIME IMPOTRIVA NATIUNII ROMÂNE, EL SI TOATA SLEAHTA LUI DE RUSI IMPUTITI SI CU TOATA FAMILIA LUI CARE S-A IMBOGATIT PE SPATELE TARII...PUNETI RUSII AFARA
A comentat Românul 10 aprilie 2009, 20:11 | mergi sus ▲
stârpiti ciuma rosie odata pentru totdeauna.Moarte comunismului si rusiei comuniste, sa-i impingem inapoi in siberia imbracati numai in chiloti
A comentat Românul 10 aprilie 2009, 20:15 | mergi sus ▲
IMNUL GOLANILOR BASARABENI FACUT DE 1QSAPRO PENTRU A SI ARATA SOLIDARITATEA FATA DE FRATII NOSTRI DIN MOLDOVA

http://www.youtube.com/watch?v=3qjNZXG-Up8
A comentat GABI H 10 aprilie 2009, 20:34 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.3419 secunde