Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

23 aprilie 2024, ora locală: 20:02

 

Rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009 de la ora 12:00

adăugat 06 aprilie 2009, 10:34, la Ştiri de Top

Potrivit CEC, alegerile din 5 aprilie 2009 în Parlamentul Republicii Moldova sunt considerate valabile, prezenţa la vot a alegătorilor fiind de 59.49%.

Candidaţii care au trecut pragul electoral (pentru un partid — 6%, pentru un candidat independent — 3%) sînt indicaţi cu caractere bold.
Datele din coloana "mandate" nu sînt oficiale; ele sînt calculate conform formulei D'Hondt în baza rezultatelor furnizate de CEC.


Data, ora - 6.04, 12:00
Voturi numărate - 97.62%


Partidul Social Democrat - 3.71%

Partidul Liberal - 12.75% - 15 mandate

Alianţa "Moldova Noastră" - 9.82% - 11 mandate

Partidul Popular Creştin Democrat - 3.02%

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova - 50.00% - 61 mandate

Partidul Liberal Democrat din Moldova - 12.26% 14 - mandate

Partidul Democrat din Moldova - 2.97%

Uniunea Centristă din Moldova - 2.76%

Mişcarea social-politică "Acţiunea Europeană" - 1.00%

Partidul Dezvoltării Spirituale "Moldova Unită" - 0.22%

Partidul Conservator - 0.28%

Sergiu Banari (candidat independent) - 0.58%

Ştefan Urîtu (candidat independent) - 0.18%

Victor Răilean (candidat independent) - 0.04%

Partidul Republican din Moldova - 0.09%

Tatiana Ţîmbalist (candidat independent) - 0.16%

Alexandr Lomakin (candidat independent) - 0.17%

Autor: alegeri.md
Sursa: www.alegeri.md
Rusine.
Mai rau ca in 2005. Nu am cuvinte.
Rusine.

ce va fi mai departe?
- Romanii ne vor zice in continuare comunisti si in continuare ne vor injosi in modul cel mai dur.
- Rusii vor surade sub mustete si vor bate joc in continuare de poporul nostru
- Comunistii ne vor domnia in continuare, vor cenzura si mai dur toate actiunile noastre. Se va incepe spalari de creiere la studenti, elevi, care vor vota comunistii la urmatoarele alegeri.
- Boshorogii vor primi penstia cu 200 lei mai mult, dar in schimb preturile vor creste cu 100%.
- Intreprinderile mici si mijlocii vor disparea daca nu vor intra sub influentza clanului voronin.
- In continuare vom fi batuti/impuscati de politie fara nici o vina.
- Cei care se considera romani vor fi urmariti si amenintati.
- Europa ne va refuza definitiv in ce priveste accesul liber in europa si intrarea i UE. Ne va pedepsi pentru ce au facut boshorogii nostri.

Deci viitorul se prevede a fi luminos si frumos.
Mai mult optimism fratilor
A comentat 300 06 aprilie 2009, 10:16
... ai perfecta dreptate 300. acum asteptati sa vi se "mareasca" salariile/pensiile. sa nu va plangeti daca preturile vor creste...
A comentat corect 06 aprilie 2009, 10:46
mi-e rusine de poporul "meu" indobitocit. Acu am aflat k pe liste au fost vreo 200.000 de morti, iar un amic observator mi-a confirmat asta...Si a fost somat,amenintat sa taca, k dak nu - "il impusca"
A comentat diana 06 aprilie 2009, 10:56
nu e nici o rusine. sti-ti ce-a spus Stalin? "nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara" , asa ca trebuie sa fim constienti de ceia ce s-a petrecut in aceasta noapte in tara noastra. daca ieseai ieri pe strada cu siguranta ca auzeai un "jos comunistii" sau o dorinta de schimbare.
A comentat furt 06 aprilie 2009, 11:03
din 3 milioane de moldoveni nu sa gasit nici unul cu tupeu sai impuste pe comunisti sa aiba si ei putina frica de populatie
A comentat cineva 06 aprilie 2009, 11:08
A comentat ... 06 aprilie 2009, 11:09
Gata. Mai avem patru ani de relaxare si "stabilitate". Ce sa zic, probabil ca asa ne e scris, sa traim in afara istoriei, probabil ca asta e sansa noastra de a supravietui...
Noapte buna, natiune, ca prezantul nu se pune :-)
A comentat Gummy Bear 06 aprilie 2009, 11:28
Mii de persoane decedate au votat pentru comunistii de la Chisinau. Surse ale Romanian Global News de la Chisinau sustin ca regimul Voronin, consiliat de consultanti rusi, a organizat o frauda electorala masiva prin utilizarea numelor persoanelor decedate si prin introducerea in urne a buletinelor de vot in contul celor care nu s-au prezentat la vot, atat din Basarabia cat si a celor plecati in afara.


Frauda a fost posibila ca urmare a implicarii mai multor angajati ai Ministerului de Interne si lucratori ai SIS-ului care au lucrat acoperit.

De frauda stiu si ambasade ale unor state occidentale care au monitorizat activitatile SIS-ului si ale Ministerului de Intrerne de la Chisinau.

Operatiunea de fraudare, care a inceput odata cu ultimul sondaj al IPP-ului, avand ca faza intermediara exit poll-ul aceluiasi IPP, a fost in stricta coordonare a lui Mark Tkaciuk si a consultantilor rusi, parte din ei ofiteri acoperiti, specializati in operatiuni informationale ai Federatiei Ruse. Scopul final al fraudei este asigurarea majoritatii comuniste care sa poata alege viitorul presedinte.

Cizma ruseasca se aseaza pe Basarabia si mai temeinic cu ajutorul comunistilor lui Voronin dar si pe fondul indiferentei si neimplicarii autoritatilor de la Bucuresti. Pana si cei ajutati de Dorin Chirtoaca, in campania electorala pentru alegerile parlamentare din Romania, Circumscriptia 43, l-au lasat balta pe Primarul Chisinaului pentru diurni grase luate prin Italia si Spania. Vorba romanului «Prietenul, la nevoie se cunoaste!» Si s-a cunoscut!

Vor accepta basarabenii minciuna rezultatelor acestor alegeri ? Vor accepta ca inca patru ani cizma ruseasca colorata in rosul comunistilor lui Voronin sa le mai stea pe grumaz? Vor accepta basarabenii ca sarma ghimpata ridicata intre ei si lumea civilizata, intre ei si Tara Mama, de secera si ciocanul care le-au ciopartit buneii si visele, sa continue sa o mai faca ?

Vom sti acest lucru in cateva ore.

RGN
A comentat barasab 06 aprilie 2009, 12:11
incredibil, nu-mi vine sa cred, stiam eu ca e ceva la mijloc, caci e imposibil ca comunistii sa fi obtinut 50%. insa nu cred ca'i va opri cineva de la conducere......
A comentat nemaipomenit 06 aprilie 2009, 12:18
nu cred insa ca au fost falsificate sondajele efectuate care deasemenea arata preferinta populatiei fata de comunisti....
Curata prostie...
Pana la urma de c ar trebui sa fiti frustrati fiecare popor isi are conducatorul pe care-l merita. De unde mai multa luciditate in tagma conducatorilor daca insasi populatia e chiar sub nivelul prostiei...
Pacat...
A comentat ancutza 06 aprilie 2009, 12:30 | mergi sus ▲
Sarmni nebuni sunt toti cei ce-si bat joc la modul cel mai direct de Basarabia, ma gandesc acum la cei care au rezistat o viata dictaturii comuniste fara a sti cand e sfarsit, acum e acelasi lucru. Nu-nteleg, cat timp va continua toata mizeria asta, v-ati impotmolit fratilor de-a binelea! frauda la voturi IN ULTIMUL IMPERIU AL EUROPEI(vorbele lui Voronin aduse la adresa RO), in Basarabia dictatura nu se va mai termina, de ce? deoarece asa e lumea de-acolo, le este bine cum este, nu se revolta tare, ci doar in tacere care-i de aur. Schimbati-va fratilor mai repede, deschide-ti ochii, luptati pentru organizarea turului2,3,1000 daca necesita, numai nu ramaneti iarasi condusi de comunism. Frauda asta inseamna spalare de creiere
A comentat STOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06 aprilie 2009, 12:33 | mergi sus ▲
cat de tare doare, daca ati sti, romanii ce simt cu adevarat romaneste sperau sa vada acum lumina pentru MD, cand va fi? de ce atata nepasare? doar sunteti la voi in tara!
A comentat STOP!!!!!!!!!!!!!!!! 06 aprilie 2009, 12:37 | mergi sus ▲
Ce se intimpla acum in tara noastra se intimpla si in romania in 1992 cind a iesit Iliescu! Conflictul acut intre generatii! Comunistii la noi nu ar fi avut sanse la mai mult de un sfert din voturi daca nu furau masiv alegerile prin neacceptarea votului prin corespondenta pt cei 600000 de adulti care muncesc in afara hotarelor tarii si care nu-si pot permite sa plateasca sute de dolari pt drumuri pina la ambasade! De asemenea mortii au avut drept de vot pe scara larga(imi spunea un prieten direct implicat ca pe liste era o femeie nascuta in 1887, deci de 122 de ani in vreme ce cea mai batrina femeie din lume are 116 ani si traieste in japonia)! Minciuna are picioare scurte si in scurt timp puterea comunista va trebui sa infrunte Criza care deja pare de necontrolat! Comunistii au cazut in propria lor capcana iar opozitia sprijinita de romania dcevine tot mai puternica! Voronin a luat-o pe urmele lui Ceausescu! ROMANII DIN ROMANIA TREBUIE SA INTERLEAGA CEEA CE POLITICIENII LOR AU INTELES DEJA , CA IN MOLDOVA ROMANII SINT UN SFERT DIN POPULATIE IAR NUMARUL LOR CRESTE IN MOD CONSTANT IN VREME CE NUMARUL RUSILOR SI AL NOSTALGICILOR COMUNISTI SCADE! COMUNISTII AUI FURAT MASIV ALEGERILE (CEL PUTIN 15%) si asta o sa se intoarca impotriva lor! Ar trebui ca opozitia sa boicoteze si sa nu participe la inaugurarea noii legislaturi, de asemenea fiind necesara denuntarea alegerilor falsificate! Nu trebuie sa astepte nimeni ajutor de la Romaniza pt ca lucrul asta ar putea fi interpretat drept un amestec grav in politica interna a unui alt stat! Lumea la noi in mediul rural e indobitocita sdi nu are acces la internedt si mass media obiectiva!
A comentat bellaurrul 06 aprilie 2009, 13:05 | mergi sus ▲
1,2,3 test....vad ca cenzura lucreaza si aici pe basarabeni.ro...
vedem daca imi posteaza mesajul.
A comentat 300 06 aprilie 2009, 13:15 | mergi sus ▲
@300
Citeste http://www.basarabeni.ro/politica-de-utilizare/ si nu mai posta dublu!
A comentat Admin 06 aprilie 2009, 13:17 | mergi sus ▲
parerea mea este ca:ori comunistii au trucat alegerile ori oamenii care iau votat sunt inconstienti si traiesc pe alta lume...........nu pot sa cred....atitea eforturi fc unii si ei aleg pe cei care ii dor in coate de tara asta
A comentat vitalie20 06 aprilie 2009, 14:05 | mergi sus ▲
Staţi fraţilor liniştiţi că comuniştii au fraudat, dar nu sau aşteptat că o să aibă chiar atîtea mandate. Spun asta pentru că au făcut o mulţime de porcării pînă acum calculînd că o să vină liberalii, e tocmai momentul cel mai potrivit în plină criză, care aici e foarte profundă, ca mai apoi peste ceva timp, cînd va fi momentul oportun, să iasă şi să strige uite ceau făcut liberalii. Acum sunt chiar foarte curios să văd ce vor face acum. Lea fost foarte bine pînă acum cu remitenţe de peste hotare care depăşeau bugetul ţarii, şi bugetul de 75% făcut din consum , ia să vedem ce minuni osă facă ei acum?
A comentat Eu 06 aprilie 2009, 15:25 | mergi sus ▲
dupa spectacolul din basarabia, la noi, in ucraina, se vor ridica din nou javrele moldovenizmului in frunte cu anatol fetesu si vor urla ca romanii latini din ucraina ii romanizeaza pe moldovenii slavi?!? romania nu a facut nimic din ceea ce putea face, iar cei ce trebuiau sa fie observatori nu au venit (sau au plecat sa OBSERVE prin europa). inca 4 ani pierduti pentru neam, dar nu si pentru istoria neamului - poate vom trai mai greu acesti patru ani. si acest greu poate ne va trezi...
A comentat ion, ucraina 06 aprilie 2009, 19:25 | mergi sus ▲
Fraude mari shi chiar ash spune k injugatzi de comunishti, shi ochiul ofitzerilor armatei natzionale care au impus soldatzii de a vota comunishtii. In chishinau shi in tzara militarii nu au avut parte de vot secret, nu li sau pus la dispozitzie cabine de vot ci au votat in fatza comandatzilor, mai marilor armatei. Dupa cum am aflat militarii nu au votat unanim pentru a unge ochii lumii. Aproape 80 % au fost voturi pentru comunishti, din sursele venite din cadrul armatei, multzi militari care ishi fac acum datoria in armata natzionala li sa luat dreptul de a face datoria fatza de popor pritr-un vot democrat, secret. Insa a fost de datoria lor shi chiar ash considera k chiar au facut o fapta eroica de a anuntza rudele, prietenii de tradare anume fashista nu comunista. Iash sugera tovarashului Voronin k sashi caute de sanatate mai bine de cit sa stea la conducere, \\\\\\\"asta nu scapa viu \\\\\\\", iar noua celor care vrem sa luam puterea in maiinele noastre in primul rind sa actzionam din timp prin a obtzine shi a forma o presa locala libera shi de a da libertate tuturor posturilor de televiziune natzionale, internatzionale k sa aduca la cunoshtintza shi oamenilor de la sate despre maretzile fapte care se intimpla in tzara.
A comentat Ilie Cociulia 07 aprilie 2009, 11:25 | mergi sus ▲
ces cu pulele astea de candidati?
iata comunistii,DA fac treaba ,nu ka altii,.,.,.,
polinii rahat .kikat durdom
A comentat MARIA ILII prof,de istorie 07 aprilie 2009, 11:44 | mergi sus ▲
<A comentat MARIA ILII prof,de istorie pe 07.04.2009, ora 14:44> dk asha vb profesorii comunishti ap ce sa mai spun de elevii care vor ieshi din asha shcoala???!! Eshti o profesoara dezorientata fara pic de istorie in singe shi presupun k mai eshti shi neam de tovarash comunist.
A comentat Ilie Cociulia 08 aprilie 2009, 13:37 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1310 secunde