Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

19 aprilie 2024, ora locală: 20:31

 

Serviciile secrete moldovenesti acuza familia Basescu de implicare in revolta de la Chisinau

adăugat 14 aprilie 2009, 09:33, la Eveniment

♦ Un material ce poarta toate ingredientele unui raport intocmit de Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) din Republica Moldova poate fi citit pe site-ul ziarului Moldova Suverana. In realitate, este pozitia neoficiala a SIS si a regimului de la Chisinau cu privire la o retea de studenti basarabeni aflati la studii in universitati romånesti, racolati de SRI. Scopul acestor "spioni" ar fi unirea Moldovei cu Romånia. SIS denunta metodele folosite de structurile speciale romanesti.

♦ Este vorba, de fapt, despre acordarea cetateniei romåne studentilor basarabeni in schimbul colaborarii cu SRI. O figura aparte in respectivul material joaca Eugen Tomac, nascut la Oziornoe, regiunea Odessa, Ucraina, fost presedinte al Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni, fost consilier prezidential pentru relatia cu romånii de pretutindeni si actual secretar de stat in MAE pentru relatiile cu romånii de pretutindeni. SIS pretinde ca el ar fi fost racolat de SRI si ca este amantul Elenei Basescu, fiica mai mica a presedintelui Traian Basescu.

♦ Evenimentele de la Chisinau sunt pregatite in laboratoarele puterii inca din 2007 si au ca scop asigurarea victoriei in alegerile parlamentare din aprilie 2009 a comunistilor (PCRM), intarirea puterii presedintelui Vladimir Voronin, slabirea opozitiei si demonizarea Romåniei, care ar pregati actiuni menite sa conduca la unirea celor doua state. O miscare foarte importanta in derularea acestui scenariu este numirea lui Artur Resetnicov ca director al SIS in noiembrie 2007.

Pentru unele persoane nominalizate in material, SIS isi exprima temerea ca pot fi exploatate in orb de structurile speciale romånesti sau ca activitatea lor ista sau indreptata impotriva oficialitatilor de la Chisinau este girata, supravegheata sau finantata de SRI. O figura aparte joaca Eugen Tomac, nascut la Oziornoe, Regiunea Odessa, Ucraina, fost presedinte al Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni, fost consilier prezidential pentru relatia cu romånii de pretutindeni si actual secretar de stat in MAE de la Bucuresti pentru relatiile cu romånii de pretutindeni, despre care SIS pretinde ca a fost racolat de SRI si ca este amantul Elenei Basescu. Pe 17 iunie 2008, cotidianul proguvernamental "Moldova Suverana" a publicat un editorial devastator, "Studentii din Republica Moldova, o prada usoara pentru serviciile secrete din România", in care apar nume de persoane despre care se spune ca au fost racolate de SRI, in schimbul primirii cetateniei romåne. Materialul poarta toate ingredientele unui raport intocmit de SIS. Versiunea integrala a acestui material poate fi gasita pe adresa: Click Aici.

Pe "13 martie a.c., o asa-zisa asociatie a basarabenilor din Romånia a postat pe mai multe site-uri un alt material produs in laboratoarele SIS, care imbogateste semnificativ datele celui publicat in "Moldova Suverana". Versiunea integrala a acestui ultim material poate fi citita la adresa: Click Aici.

Mesajul din data de 13 martie a fost trimis de pe adresa: studentbas@yahoo.co.uk. Toate interpretarile din material apartin redactorului, inclusiv titlurile, intertitlurile, capitolele de deschidere sau inchidere ale articolului.

Noua securitate de la Chisinau

Evenimentele de la Chisinau sunt pregatite in laboratoarele puterii inca din 2007 si au ca scop asigurarea victoriei in alegerile parlamentare din aprilie 2009 a comunistilor (PCRM), intarirea puterii presedintelui Vladimir Voronin, slabirea opozitiei si demonizarea Romåniei, care ar pregati actiuni menite sa conduca la unirea celor doua state. O miscare foarte importanta in derularea acestui scenariu este numirea lui Artur Resetnicov (foto) ca director general al Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) al Republicii Moldova in noiembrie 2007, in locul lui Ion Ursu, numit ambasador extraordinar si plenipotentiar al Republicii Moldova in Republica Elena. Din anul 2001 påna in 2007, juristul Resetnicov, in vårsta de doar 34 de ani, a detinut functiile de sef al Directiei drept si relatii publice al aparatului presedintelui Republicii Moldova si de sef al Directiei generale al aparatului presedintelui. Analistul politic Igor Volnitchi a avansat o interesanta ipoteza, imediat dupa numirea in functie a noului sef al securitatii moldovenesti, anume ca promovarea lui Resetnicov ar avea legatura cu alegerile parlamentare din 2009. "Temerea opozitiei" - a anticipat Volnitchi - "este ca Artur Resetnicov are un an la dispozitie pentru a-i lucra pe principalii oponenti ai puterii, a le gasi punctele vulnerabile, care vor deveni apoi argumente ale puterii in campania electorala. Unii reprezentanti ai opozitiei au remarcat ca, chiar in ziua in care Artur Resetnicov a fost numit in functie, Parlamentul a adoptat un proiect de lege care prevede abilitarea SIS cu dreptul exclusiv de a intercepta convorbirile telefonice si acordarea acestei institutii de sume importante de bani pentru achizitionarea tehnicii moderne". Observatiile extrem de pertinente ale lui Volnitchi consemneaza ca reprezentantii principalei formatiuni de opozitie, Alianta "Moldova Noastra", au atras atentia asupra riscului ca SIS sa nu poata fi controlat in ceea ce priveste monitorizarea miscarilor opozantilor. Adjunctii lui Resetnicov la comanda SIS, respectiv Mihail Boldean si Alexandru Luncari sunt numiti in baza unui decret prezidential din 2 decembrie 2008. Mihail Bodean a absolvit Scoala superioara pentru corpul de conducere al Comitetului Securitatii de Stat a URSS, din Taskent, Uzbekistan. A activat ca ofiter KGB in fosta URSS, iar din anul 2002 a condus Directia municipala Chisinau a SIS.

SIS monitorizeaza DGIA, SPP si SRI

In cadrul Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu, activitatea de protectie informativa este asigurata de colonelul Coca si de maiorul Micu, precum si de ofiterii Bogdan Timofte si Adrian Boghean. Colaboratorii SIS au consemnat faptul ca respectivii ofiteri i-au anchetat pe cursantii proveniti din Republica Moldova. SIS i-a mai identificat printre ofiterii de informatii romåni, acoperiti in cadrul Academiei Sibiu, care ii supravegheaza pe cursantii basarabeni, in vederea unei eventuale recrutari, pe Ionut Inteleptu de la SPP, Benedict Iorga de la SRI si Daniel Mitrofan de la DGIA. In februarie 2007, rectorul Academiei Sibiu, Alexandru Balbos, a afirmat în cadrul unui discurs adresat absolventilor moldoveni ca "mai devreme sau mai tarziu vom fi împreuna". La Academia de Politie "A.I. Cuza" din Bucuresti, colaboratorii SIS i-au monitorizat pe cursantii basarabeni Iu. Burca, V. Petrov, Ig. Cujba, S. Sîrbu, V. Nour si V. Zaporojan, susceptibili de a fi recolati de ofiteri acoperiti SRI, care activeaza in cadrul academiei de politie. Ofiterul SRI Gabriel Sorin Neagu din Bucuresti se remarca prin interesul sporit fata de ocupatiile tinerilor basarabeni, a parintilor acestora si a rudelor apropiate. În legaturi directe cu studentii basarabeni din România au fost observati: Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI; Marius Bercaru, purtator de cuvånt SRI; Ioan Gabrian, fostul sef al Protectiei Interne a SRI; lt.-col. Nicolae Gheorghiu, sef interimar al Sectiei SRI Iasi; generalul bg. Tiberiu Simion, care a activat la sectiile SRI din Timisoara, Bacau si Iasi; colonel Vasile Petrea de la Sectia SRI Timisoara; maior Mihai Florin de la Sectia SRI Bacau; colonel Ioan Hundrea de la Sectia SRI Cluj.

Contraspionajul SIS in actiune

In cadrul misiunii diplomatice a României la Chisinau, o activitate deosebita sustine Emanuel Preda, atasatul pentru afaceri interne, ofiter acoperit SRI. Preda organizeaza întrunirile conspirative ale liderilor asociatiilor de studenti, în incinta Consulatului României la Chisinau. Acestia primesc instructiuni si bani de la agentii romåni acoperiti ca diplomati, pentru defaimarea imaginii Republicii Moldova. Serviciile secrete române practica marsutizarea, cu misiuni speciale din România în Republica Moldova, a surselor sale racolate din mediul studentilor basarabeni. S-a evidentiat V. Soimaru, student la Universitatea Româno-Americana din Bucuresti, retinut de politie la data de 27 august 2008, cånd a încercat sa deseneze harta "Romåniei Mari" sub Arcul de Triumf din Chisinau. Statul român a rasplatit cu diverse functii fidelitatea studentilor basarabeni, "manifestata fata de ideea ista, în coraport cu serviciile speciale române". In aceasta categorie intra senatorii basarabeni Alexandru Risneac, Sergiu Bucsa, Lucia Razmerita si Aurel Tudoroi, fosti presedinti ai OSB Timisoara. Securitatea Republicii Moldova urmareste cu mare atentie activitatea liderilor politici de la Chisinau Dorin Chirtoaca, Vlad Filat, Alexandru Tanase, care au stabilit contacte cu serviciile secrete române. Al. Tanase si Vlad Filat au studiat la Universitatea "A. I. Cuza" în anii 1990-1994, fiind colegi de "breasla" cu Mihai Razvan-Ungureanu, directorul SIE. Dorin Chirtoaca, primarul general al municipiului Chisinau, si-a facut studiile la Liceul "C. Negruzzi" Iasi în anii 1993-1997. Posibilele contacte ale actualului primar cu serviciile secrete straine pot fi realizate pe teritoriul Romåniei, tara in care se deplaseaza frecvent, in scopuri particulare. Victor Koroli, absolvent al Universitatii A.I. Cuza" din Iasi, si Vadim Stingaciu, absolvent al SNSPA Bucuresti, prezentator la Teleradio-Moldova, actioneaza in detrimentul intereselor statale ale Republicii Moldova. Sub acoperirea SRI a fost evidentiata activitatea lui Ruslan Deleanu, absolvent al Universitatii din Bucuresti, care ofera servicii intermediare de avocat pentru obtinerea cetateniei române. Editorialul din "Moldova Suverana" arunca o umbra de indoiala asupra activitatii unor ofiteri moldoveni, care si-au facut studiile in Romånia, precum Nicolae Cornescu si Alexei Revin de la Brigada I de infanterie motorizata Balti sau Vladimir Sirghi, de la Unitatea de Aparare Antiaeriana a orasului Durlesti. Se insinueaza ca acesti militari sunt suspecti, deoarece in timpul studiilor li s-a pretins sa-si ia cetatenia romåna, inainte de a se reintoarce in Moldova.

Reteaua de basarabeni, racolata de serviciile de informatii românesti

Pe 17 iunie 2008, cotidianul proguvernamental "Moldova Suverana" a publicat un editorial devastator, "Studentii din Republica Moldova, o prada usoara pentru serviciile secrete din România", in care apar nume de persoane despre care se spune ca au fost racolate de SRI, in schimbul primirii cetateniei romåne. Pe "13 martie a.c., o asa-zisa asociatie a basarabenilor din Romånia a postat pe site-ul unei asociatii a ofiterilor de informatii din Romånia un material produs in laboratoarele SIS, care imbogateste semnificativ datele editorialului din "Moldova Suverana". Scopul acestor materiale este acela de a incrimina serviciile de informatii romånesti, pentru recrutarea studentilor basarabeni aflati la studii in Romånia, ca surse de informatii, cu scopul realizarii "planului secret de unificare" a Republicii Moldova cu "Patria-mama". In masura in care faptele prezentate in acest material sunt reale, acesta poate reprezenta o grava lovitura de imagine administrata in primul rånd SRI, de catre spionajul Republicii Moldova, care a actionat nestingherit pe teritoriul Romåniei. Cel mai important ONG "gestionat" de SRI este "Uniunea Nationala a Tinerilor Basarabeni" (UNTB) din Bucuresti. Corneliu Radauta, liderul UNTB a coagulat in 2007 aproape toate organizatiile studentilor basarabeni din Romånia, sub sceptrul UNTB. Studentul basarabean Vlad Durnea, membru al UNTB, este colaborator al SRI si circula cu automobilul cu numerele de înmatriculare B 55 YCC. Impreuna cu complicii sai E. Burlacu si Octavian Mahu de la "Organizatia Studentilor Basarabeni si Bucovineni", V. Durnea a fost trimis de serviciile speciale române la finele lunii noiembrie 2008 la Chisinau. In prealabil, cei trei au facut un stagiu de pregatire girat de SRI. Ei l-au insotit la Chisinau pe basarabeanul Eugen Tomac (foto), fostul consilier personal al presedintelui Traian Basescu pe problemele românilor de pretutindeni, candidat la alegerile parlamentare din 2008, din partea PD-L si actual secretar de stat in MAE al Romåniei, recrutat de serviciile speciale romåne pe vremea cånd a fost student al Universitatii din Bucuresti. In 2008, ofiterul de informatii Vasile Talmazan din cadrul SIS este trimis in misiune in Romånia pentru a-l recruta pe basarabeanul D. Nicu student la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), membru al UNTB. Actiunea esueaza si studentul care era deja racolat de SRI publica in august si septembrie 2008 in ziarele "Jurnal de Chisinau" si "Ziarul de garda" (finantate de statul român - n.a.) doua articole ce selecteaza continutul denaturat al convorbirilor sale purtate cu ofiterul SIS V. Talmazan, în scopul "compromiterii politicii actualei guvernari de consolidare a suveranitatii si statalitatii Moldovei". Nicolae Leva, liderul Grupului de inititiva basarabeana (GIB) din Cluj-Napoca, se afla sub protectia Sectiei SRI Cluj. Activitatile GIB, unde este activ si Dumitru Tabarcea, independente de cele ale UNTB, sunt finantate si supervizate de SRI.

Agent basarabean SRI, amantul secret al Elenei Basescu

Casatoriile surselor de informatii recrutate din mediul basarabenilor sunt planificate în cadrul institutiilor speciale românesti. Eugen Tomac este casatorit cu Diana Postica, fosta membra a "Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni", redactor-sef al revistei "Confluente". Eugen Tomac isi însala sotia cu fiica presedintelui României, Elena Basescu, "posibil tot în baza unui scenariu planificat de catre serviciile speciale romånesti". Acesti lideri de opinie s-au evidentiat, in baza misiunilor primite, prin manifestatiile stradale din România împotriva guvernului de la Chisinau. Lor li se alatura alte persoane dirijate de catre serviciile secrete ale regimului de la Bucuresti, cum ar fi Corina Ciobanu, presedintele Organizatiei Studentilor Basarabeni (OSB) Bucuresti; Sergiu Racila, vicepresedinte al OSB Bucuresti; Vlad Durnea, vicepresedinte al OSB Bucuresti; Stefan Miron, secretar general al OSB Bucuresti; Octavian Apostol, presedintele OSB Brasov; Iulian Munteanu, presedintele OSB Constanta; Virginia Bilici, din cadrul OSB Sibiu, foarte activa in domeniul presei basarabene "iste"; Eugeniu Morari, presedintele Clubului Studentilor Basarabeni si Ucraineni din cadrul Universitatii de Nord Baia Mare, care a fost surprins in automobilul B 55 VEK din dotarea SRI; Anatol Tinica, vicepresedinte al OSB Constanta; Alexandru Jurcaneanu, presedintele Clubului Studentilor Basarabeni si Bucovineni din cadrul Ligii Studentilor din Galati; Ion Buga, presedintele Scolii de Vara "Comunitati Românesti si Identitate Europeana". O parte dintre acesti lideri sunt exploatati în orb de catre serviciile speciale române. În cadrul institutiilor universitare iesene s-a evidentiat activitatea "Asociatiei Tinerilor Români Basarabeni si Bucovineni" (ATRBB), condusa de catre Dan Caranfil, care a organizat deplasari ale studentilor basarabeni de la Iasi la Chisinau, pentru "sustinerea formatiunilor politice moldovenesti de orientare anticonstitutionala, evident sub dirijarea serviciilor speciale române". Eugen Jomir, liderul "Asociatiei Tinerilor Români din Afara Granitelor", si M. Arhire, din cadrul organizatiei neofasciste "Noua Dreapta", ambii studenti la Iasi, au fost observati de colaboratorii SIS deplasåndu-se cu automobilele IS 55 YDI si IS 05 SHP, din dotarea SRI. La sfårsitul anului 2008, studentii basarabeni din cadrul Universitatii din Suceava au lansat revista "Basarabia", prin intermediul "Grupului de Initiativa al Românilor din Basarabia" (GIRB), al carei continut cuprinde articole "iste". Proiectul a fost sustinut de catre serviciile speciale române, iar revista a fost distribuita gratuit în mediul studentilor basarabeni din România.

Ce evenimente mai pot urma la Chisinau?

Postarea acestui raport fabricat in laboratoarele SIS este o veritabila avancronica a evenimentelor petrecute in aceste zile la Chisinau. Toate persoanele nominalizate in raport risca sa fie arestate, interogate, judecate si condamnate la ani grei de inchisoare, in baza Legii penale (art. 337 din Cp al Republicii Moldova), care defineste tradarea de patrie, "ca fapta savârsita intentionat de un cetatean al Republicii Moldova în dauna suveranitatii, inviolabilitatii, teritoriale sau a securitatii de stat si a capacitatii de aparare a Republicii Moldova, prin trecerea de partea dusmanului, spionaj, divulgare a secretului de stat unui stat strain, unei organizatii straine sau reprezentantilor lor, precum si acordarea de ajutor unui stat strain la înfaptuirea activitatii dusmanoase împotriva Republicii Moldova, ce se pedepseste cu închisoare de la 16 la 25 de ani sau cu detentiune pe viata".

SIS este extrem de coerenta in actiunile sale, in timp ce, in fata acestor acuzatii grave, statul romån, in frunte cu presedintele Basescu, tace målc. SIS si-a luat toate precautiile si a postat pe site-ul oficial un comunicat lipsit de echivoc: "În legatura cu unele declaratii si publicatii din mass-media nationala si româneasca, potrivit carora Serviciul de Informatii si Securitate al Republicii Moldova ar fi implicat în organizarea violentelor din 7 aprilie 2009, SIS califica aceste afirmatii drept unele nefondate si necorespunzatoare realitatii, avand un scop clar: evitarea raspunderii penale. SIS condamna asemenea declaratii în special ale cetatenilor români, mentionand ca ele sunt lipsite de temei si servesc doar unui singur scop - provocarea agresiunii si violentei în adresa Serviciului de Informatii si Securitate si colaboratorilor sai. (...) În acest sens, SIS declara ca a identificat organizatorii care au avut drept scop subminarea temeliei statului Republica Moldova, recurgand la actiuni antistatale de dezordine în masa si ciocniri cu autoritatile publice. Aceste persoane au avut un scop bine definit, fiind special antrenati în acest sens pe teritoriul tarilor vecine". Despre aceste persoane, tocmai ati apucat sa cititi in råndurile de mai sus.

Autor: Cornel Ivanciuc
Sursa: www.gardianul.ro
Voronin sa se decida odata cine-i implicat in evenimentele de la Chisinau. Ba opozitia, ba Serbia, ba familia Basescu... Cred ca se stringe cureaua si nu mai stie pe cine sa dea vina.
A comentat lili 14 aprilie 2009, 11:38
stiu eu sigur cine a organizat toata treaba asta. Nu opozitia, nu familia Basescu, nici macar Bin Laden (am uitat sa-l mentionez pe Adam, ca de la el a pornit toata treaba). Este Organizatia Teoriilor Conspirationale Anti-Voronin, care de 1 milion de ani nu doarme si tot cloceste planuri impotriva cioarei de la Chisinau. Bafta la inventat, domnule presedinte, sau poate EX-presedinte (ce dulce suna...)
A comentat Frankie Pentangelo 14 aprilie 2009, 12:15
NUMAI ACUZATII STIE S-ADUCA POTAIA ASTA DE VOROSHKA: IMPOTRIVA OPOZITIEI, IMPOTRIVA ROMANIEI, IMPOTRIVA JURNALISTILOR, IMPOTRIVA LUI GABRIEL STATI, IMPOTRIVA LUI BASESCU, IMPOTRIVA <<IUGOSLAVILOR>> DIN SERBIA, IMPOTRIVA STUDENTILOR & A PROFESORILOR ECC. MAINE PE CN VA ACUZA POTAIA ASTA COMUNISTA CU PARUL SUR??? EL SINGUR NU STIE CE-I CU EL, CE-I CU VIATA LUI..., BOU, IDIOT!
A comentat Prinţesă 14 aprilie 2009, 12:42
Un bou tampit ca cioroiul voronea nu cred ca mai exista pe fata pamantului. Ba boule de cioronin, pe langa ca ai nume de tigan, de cioara, cred ca te caci si te pisi pe tine de frica. Controleaza-ti pantalonii!

Pai un cioroi ca tine nu poate pricepe ca Basescu nu-si pune mintea cu unul ca tine. Daca Basescu isi punea mintea cu tine, te lichida de multa vreme. Bandit comunisto-mafiot! Dictatorule! Moarte tie si familiei tale! Moarte comunistilor dictatori. Veti plati cu sange, voi si familiile voastre, faradelegile pe care le comiteti. Sau credeti ca veti sta ascunsi ca sobolanii in pamant toata viata? Veti fi lichidati oriunde si oricand veti fi prinsi. Poate doar sa va refugiati in Coreea de Nord ca sa supravietuiti! Huideo dictatorilor comunisti!
A comentat Mandru ca sunt roman 14 aprilie 2009, 13:46
Fratilor, nu mai atrageti atentia la astfel de articole. Or fi comunistii neoameni, insa nu sunt prosti! Iar ceea ce vedeti aici e o mare PROSTIE!
Doina Dimcea, este de mult in tara si sta bine merci... ziarul "Moldova suverana" sucks!
A comentat DAn 14 aprilie 2009, 18:55
Bla bla bla-uri! mass media sa-si inchida gura pentru ca fabrica articole la ordin.
Sunt unul din acei absolventi care a absolvit o institutie de invatamant militara din Romania, nu ni s-a propus nici un fel de cetatenie, aceste demersuri le-am inaintat de buna voie nesilit si neinfluentat de nimeni, ashtia se agita fiindca am fost ofiteri in Moldova si ne suspecteaza, in plus cand am facuto pe propriul nostru risc, fiindca puteam fi dati afara din institutia de invatamant s-apoi decat unul singur a obtinut cetatenia dintre noi!
A comentat anonim 06 aprilie 2010, 05:43


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.1012 secunde