Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

30 mai 2024, ora locală: 06:48

 

Sesiune "fierbinte" la Strasbourg: Moldova continuă loviturile sub centură la adresa României

adăugat 21 aprilie 2008, 14:23, la Ştiri de Top

Delegaţia R. Moldova la APCE, a cerut introducerea unui moratoriu în ceea ce priveşte relaţiile sale cu România.

În cadrul sesiunii de primăvară al Consiliului Europei, desfăşurată la Strasbourg, a fost înregistrată o rezoluţie, prin care se cere introducerea unui moratoriu în relaţiile României cu R. Moldova.

Prin reprezentanţii săi la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, conducerea de la Chişinău încearcă să influenţeze administraţia de la Bucureşti, care-ar fi declarat că nu există statul R. Moldova, ci o parte a României Mari, care în curând "se va uni cu Patria-mamă în cadrul Uniunii Europene".

În acest sens, presa rusă şi cea ucraineană critică declaraţiile preşedintelui României şi a delegaţiei acesteia la Strasbourg, susţinând poziţia Chişinăului.

"Nu există limba moldovenească, nu există poporul moldovenesc, ci doar limba română şi poporul român, despărţit de Pactul Molotov-Ribbentrop. Astfel de declaraţii ar putea fi ignorate dacă n-ar fi enunţate de oficialii români, inclusiv de preşedintele Traian Băsescu", notează presa de la Moscova.

Autor: Liliana Istrate
Sursa: www.presa.md
basescu are dreptate ...
A comentat the thinker 21 aprilie 2008, 13:26
Comunisti imputiti si cretini, ce nu-i va comvine. Pactul Ribentrop-molotov a rupt o parte din Moldova, provincie istorica romaneasca, pamant apatinand Romaniei de veacuri, futu-va muma-n cur de ordinari si jigodii bolsevice va feaceti ca nu stiti cand toata Europa cunoaste acest lucru, retardatilor.
A comentat Furnica 21 aprilie 2008, 13:57
Basescu are Dreptate, Comunistilor Tradatori De Tara si Neam, Vreti s-a ne Rusificati din-nou, Domnule Presedinte nu va lasati intimidat de Comunisti si Ucraina sa Taca din Gura nu are ce se Amesteca, Ucraina s-a dea Teritorile Inapoi pe care le Detine prin Forta, Am fost Fortati sa Fim Despartiti prin acel Pact, dar acum nu ma-i este Valabil ca si Comunisti, Jos cu Voi Comunistilor Tradatori de Tara, TRAIASCA ROMANIA MARE, HAI REUNIRE, NOI SINTEM SI VOM FI PE VECI ROMANI, HAI UNIRE TRAIASCA PATRIA MAMA ROMANIA SI TOTI ROMANI DE PRETUTINDENI
A comentat Adela 21 aprilie 2008, 14:05
bai the thinker invatza intii istoria si ai sa vezi cum a fost de fapt si dupa aiai critica nu jicni si fa zarva degeaba...........
A comentat Ionack 21 aprilie 2008, 20:05
Ionack,invata tu mai intai istoria(cea veridica),dar nu din carti inspirate de Stati sau Petrenco...iar in ceea ce priveste jignirile...te deranjeaza asa de mult opinia oamenilor despre comunisti? te afecteaza intrun fel?
A comentat ana 21 aprilie 2008, 20:31
MAI, FURNICA -De care veacuri vb. tu , ca Moldova apartine Romaniei. Mai, iti spun si tie , cind exista MOLDOVA, ca STAT in europa, pe la 1439, nu mirosea a Romanie cui sa-i apartina MD. Bea ceva calmant ( cafeaua agita, nu-ti recomand) si pune substanta cenusie in miscare. Romania cind a aparut ca stat? Tu ori nu cunosti orinduirea cifrelor, ori te faci nebun, ori esti. Dar ceva nu-i in regula.
Inca una - nu injura, nu-mi esti interesant!!!!!
A comentat j. PHILIPS 21 aprilie 2008, 21:54
Adela - bravo, fetita tatii!!! Observ,observ multa energie ,da peste maluri . LAUDABIL!!!
Uite in stilul asta eu pot sa scriu asa ca sa se ridice parul in cap - SI?

HAI si HAI si iar NAI!!!
Adela, poate cunosti cumva procedura, spunemi si mie ( de reunire,bineinteles! ) o sa-ti fiu recunoscator. SUCCESE !!!
A comentat j. PHILIPS 21 aprilie 2008, 22:15
ana - socoti ca istoria inspirata de Bucuresti e veridica?Im-i pare rau .Istoria veridica - n-as putea afirma ca cineva o cunoaste pe ambele maluri. A devenit o arma in conjunctura politica. Cineva a socotit, si socoate ca noi cei de rind trebue sa cunoastem numai ceia ce trebue sa cunoastem si nu mai mult , pentru a vota ,ori a striga orbeste prin peata.

ceva interesant - capul e dat omului nu ca acoperis sa nu ploae in corp. Principala functie e GHINDIREA, ANALIZAREA LUCRURILOR,FAPTELOR. Sa te poti orienta in timp si spatiu!!!

A comentat j. PHILIPS 21 aprilie 2008, 22:40
Adela - Basescu are dreptate.................!
Domnul Basescu!!!!
Tovarasul Basescu!!!!
NENEA TRAIAN!!!!! s.a.m.d.
Ce ,ati pascut bobocii impreuna? Dar si la posturi e cam mare diferenta !!!
Se va supara si mai mult n-o sa va bucure cu cuvintari pufoase, promisiuni. Grija cea mare pentru toti ROMANII DE PE GLOB .!!!
Vezi , fii atenta !!!
A comentat j. PHILIPS 21 aprilie 2008, 22:53
Ce faci? Scrii la patru maini? Sau ai reactivat si alti tradatori ca nu faci fata?
Ce mai, nu se lasa romanii astia doborati asa de usor si in plus stiu istoria mai bine decat voi, kgb-isti.
Motivarea istorica a fost intotdeauna punctul slab al rusilor si ucrainienilor, si cand nu mai gasesc argumente trec la forta.
A auzit cineva de arhelogi ucrainieni? Eu unul nu. Peste tot unde sapa dau de vestigiile altora, si rusii la fel.
Intr-adevar va compatimesc, kgb-istilor, este greu sa traiesti in minciuna si sa sustii lucruri dictate de alti in care nici voi nu credeti.
A comentat bai rusule philips 22 aprilie 2008, 06:52 | mergi sus ▲
Ptr. Fhilips, Im-i este foarte mila de tine,zau ca rusi ti-au sters din cap totul, Ptobabil c-a tu nici nuti cunosti Numele de Familie Adevarat, ma-i dute pe la cite un doctor si fati un control la Creer s-a vezi daca iti functioneaza bine, Saracul de tine iti este ciuda pe noi ROMANI ca noi stim de unde venim si cine sint STRAMOSI NOSTRI, dar TU? Ori ce ar face COMUNISTI si KGB-isti stiu c-a vor PIERDE, PENTRU-CA ADEVARUL NU PIERE NICIODATA, O TARA C-A UCRAINA CARE ESTE FORMATA DIN TERENURI FURATE V-A DISPAREA CIT DE CURIND, MULTI AU INCERCAT S-A AI DISTRUGA PE ROMANI SI TARA ROMANEASCA, DAR ROMANU IN VECI NU PIERE, ASA C-A VOI COMUNISTILOR FACETIVA BAGAJELE SI LUATI DIRECTIA RUSIEI SI SIBERIEI C-A PUTIN V-A ASTEAPTA, TRAIASCA ROMNIA MARE SI TOTI ROMANI DE PRETUTINDENI
A comentat Adela 22 aprilie 2008, 13:22 | mergi sus ▲
BAI si ADELA - Voi nu-mi sunteti interesanti! Voi sunteti foarte periculosi. Pe situl asta sunt putini care intradevar ceva cunosc, gindesc si ai cu cine discuta. Adela deschide comentariile tale si citestele in glas cu intonatii, ai sa vezi ,o sa te sperii singura de tine. Mai baeti invatativa mai intii niste lucruri elementare - a discuta cu oamenii!!!
Mie mii amuzant, voi nu ma cunoasteti , dar aruncati la stiga si la drepta - kgb-ist, rus s.a.m.d. . Adela , daca o sa-ti spun numele , mai usor no sa-ti stee. Uite este unul aici se numeste BAI,BAI. El nici nu-i botezat, o fi antihrist!

In ceia ce priveste stramosii nostri.Ti-as spune numai tet-a-tet, precis ramii tablou!!!Nui pomeniti atita , lasatii sa se odihneasca in pace .

Adela mai schimba lozincile, nui interesant , citesc la tine una si aceias. Bucate chit de gustoase n-ar fi dar dupa vreo 4,5 zile..........
A comentat j. PHILIPS 22 aprilie 2008, 22:25 | mergi sus ▲
Ce faci? Deja bati in retragere?! Esti FOARTE slab!
Da intr-adevar, pentru cei de tzeapa ta sunt antihristul!
Iati aurolaci si alcoolicii de pe site si cara-te! Poate Adela nu are argumente dar nici tu nu ai! Esti un indoctrinat care nu stie decat partitura sa. Nu mai rastalmacii istoria!
Lasa site-ul asta in pace si cara-te in alta parte. Lasa-i pe tineri studenti basarabeni sa-si redescopere neamul dupa ani de ausuprire si deznationalizare.
A comentat bai rusule philips 23 aprilie 2008, 06:56 | mergi sus ▲
BAI - URODULE, ti-am spus ca nu-mi esti interesant. Stii de ce ? Oamenii au ratiune , dar la tine observ numai REFLECSE!!!
Citeste pe alte pagini, cum alde tine ba impart Ucraina, ba lupta cu Ucraina. Cineva corect a observat - fara razboi nimeni nu da nimic inapoi.
Voi cei care urlati pe aici cu litere mari , cunoasteti despre razboi numai din filme. Voi va dati seama ca la razboi cu ADEVARAT MOR OAMENI!!!
Apropo- nu folosesc alcool , iti doresc si tie ,poate o sa-ti apara mintea!
A comentat j. PHILIPS 23 aprilie 2008, 22:20 | mergi sus ▲
Philips, dupa cum scri se vede de la o posta c-a tu nu esti Roman din Basarabia, esti un fel de catelus al comunistilor si probabil esti undeva prin Romania la scoala si incacezi si bani Statului, dute bre omule la rusi tai si comenteaza acolo si nu aici pe Forumu Romanilor, este problema ta daca nuti convin comentarile Oamenilor
A comentat Cris 24 aprilie 2008, 11:01 | mergi sus ▲
Cris - deschide arhiva stirilor, n-o sa gasesti nici un coment. de-al meu ca sa injur , sa batjocoresc, sa jignesc pe cineva primul. Numai am raspuns la mizerii .
Pur si simplu imi spun parerea despre o problema sau alta. Si daca nu corespunde cu parerea la majoritate, sau cu scopul si destinatia sitului se incep prostiile si eu raspund. Nui nimic deosebit.
Situl asta mai mult pare un concurs de lozinci . Si daca cineva nu striga lozinci atunci e dusman, comunist,kgb-ist s.a.m.d. Nui serios.
A comentat j. PHILIPS 24 aprilie 2008, 23:07 | mergi sus ▲
Fhilips, Comentaile tale sint putin obrasnice ca si altele ,eu nu vreau s-a jignesc pe nimeni, fiecare aici isi scriu parelile si darinta, Ceteteni RM si RO nu sint vinovati de ceia ce se intinpla in prezent intre cele 2 State, Vinovati sint cei de la Conducerea ambelor State, s-a gresit in trecut in ambele parti, este o prostie c-a noi Romani de pe ambele maluri ale Prutului sa ne jignim cu cuvinte urte, Tu a-i scris aici urmatoarel: Cind erea Moldova c-a stat Romania nu exzista; dar te contrazic putin; nu exzista numele de Romania pe atunci erea numele de Vlachi, Romania este formata din 3 frati s-a spunem asa, Moldova Muntenia si Ardealu, c-a si multe alte Tari din Lume,Ptr. cei care jignesc Cetateni RM cu cuvinte ca KGB-isti si comunisti terminati cu aceste prosti ca Ei nu sint de vina ca au fost rusificati ca si cei din RO au fost atitia ani sub comunisti, daca cei din RO sinteti ma-i inaintati in a gindi ma-i Liber , decit s-a jigniti ma-i bine ajutati pe cei de peste Prut c-a sint Romani Nostri
A comentat Cris 25 aprilie 2008, 08:40 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1410 secunde