Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

19 iulie 2024, ora locală: 00:31

 

Top OZN-uri care sfidează orice explicaţie

adăugat 26 noiembrie 2010, 16:26, la Istorie / Ştiinţă • Articol publicat de Iuliana Dumitraș

OZN, inexplicabil, sceptici, descoperire

Multe dintre OZN-uri s-au dovedit a fi fenomene naturale sau falsuri, produse de oameni. De-a lungul timpului au existat, însă, şi întâmplări care nu au putut fi explicate.

OZN-ul din Vestul Sălbatic, 1896

Primul OZN din istorie a fost raportat în 1896 în California, SUA, când o lumină neidentificată, observată de sute de oameni, se deplasa lent pe cer. Lumina a fost văzută apoi şi la San Franciso, iar în 1897 obiectul în forma unei ţigări fusese văzut în toate Statele Unite. Întâmplările nu au putut fi explicate, deşi scepticii spun că a fost vorba de o isterie în masă sau un prototip al unui avion.

Voronej, Rusia, 1989

Agenţiile de presă ruse au relatat că pe27 septembrie 1989 un OZN a aterizat în parcul central din oraşul Voronej, în jurul orei 18.30. Din nava ciudată ar fi ieşit nişte extratereştri îmbrăcaţi în costume argintii şi cizme de culoarea bronzului. Întrucât toată lumea a început să ţipe de panică, OZN-ul a decolat după doar 5 minute.

Roswell, 1947

Evenimentul de la Roswell este considerat cea mai importantă întâlnire de gradul III din toate timpurile. Pe iulie 1947, armata americană ar fi recuperat epava unui OZN care s-ar fi prăbuşit lângă Roswell, New Mexico. Peste 100 de persoane spun că ar fi văzut OZN-ul. Americanii spun că ar fi găsit şi cadavrul unui extraterestru - sau chiar un extraterestru în viaţă. Acesta a fost începutul "febrei omuleţilor verzi".

Documentele, declasificate în 1955, susţin că mitul OZN-ului prăbuşit a fost creat de armata SUA pentru a ascunde o operaţiune militară.

Incidentul Mantell, 1948, prima victima umană în contact cu un OZN

Pe 7 ianuarie 1948, căpitanul Gărzii Naţionale Aeriene, Thomas F. Mantell, a anunţat prin radio că în faţa avionului său a apărut un obiect zburător neindentificat, ca un disc argintiu şi că va porni după el.

Oficialii armatei spun că Mantell ar fi leşinat, lispit de oxigen,aflâdu-se la o înălţime foarte mare. Avionul său s-a prăbuşit, iar pilotul a murit. Tot autorităţile spun că, cel mai probabil, Mantell urmărea un balon meteorologic.

Înălţimea 611, URSS, 1986

Martorii susţin că pe 19 ianuarie 1986 ar fi văzut un disc luminos imens, roşu, de dimensiuni apropiate de cele ale discului Lunii. OZN-ul zbura la circa 700-800 de metri faţă de sol şi nu scoatea niciun sunet. Apoi, obiectul s-ar fi prăbuşit, însoţit de o lumina foarte puternică. La trei zile după accident, o echipă de ufologi s-a dus la faţa locului, unde a descoperit un peisaj selenar: roci înegrite, un copac carbonizat. Cel mai ciudat a fost că au descoperit în crater cantităţi mari de aur, deşi în regiune nu există mine de aur.


Autor: realitatea.net
Sursa: Top OZN-uri care sfidează orice explicaţie


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Istorie / Ştiinţă

(VIDEO) 11 ani în imagini: Construcția noii clădiri World Trade Center One
Sute de mii de fotografii au captat toate momentele de la construcția până la terminarea construcției noului World Trade Center One. Totul pentru a marca deschiderea Observatorului „One World” din New York, ce a avut loc în weekendul care a trecut.
Turnul de observație, situat pe etajele 100 și 102 ale clădirii, s-au deschis [...] mai mult
DOCUMENTAR: România și Sfântul Scaun - 95 de ani de relații diplomatice
România și Vaticanul au stabilit relații diplomatice, la nivel de legație, în anul 1920 când, la 1 iunie, a luat ființă Legația României pe lângă Sfântul Scaun. Titular al acesteia era Dimitrie C. Pennescu, în calitate de trimis extraordinar și ministru plenipotențiar, se arată pe site-ul Ambasadei României [...] mai mult
Asasinarea lui Lech Kaczynski
Pe 10 aprilie 2010, avionul care îi transporta pe președintele polonez Lech Kaczynski și pe alți 95 de demnitari polonezi în Rusia, pentru comemorarea victimelor masacrului de la Katyn, s-a prăbușit în apropierea aerodromului Severny din Smolensk (Rusia).
Accidentul aviatic a decimat o mare parte a elitei [...] mai mult
Misterele de la 11 septembrie
Misterele de la 11 septembrie demolează teoria conspirației susținută “oficial” cu privire la evenimentele de la 11 septembrie 2011 mai bine decât orice alt film documentar pe această temă. Află ce s-a întâmplat cu adevărat în cele trei clădiri în săptămânile dinainte de [...] mai mult
(VIDEO) Pamantul este o creatura vie, imagini NASA
Fiecare dintre noi am vazut imagini cu fenomene meteo extreme privite din spatiu. Cu toate acestea, niciuna dintre imaginile pe care le-ai vazut nu te-au pregatit pentru acest videoclip lansat de Studioul Stiintific de Vizualizare NASA. Folosind date reale, aceaste imagini descriu perfect cele sapte zile din anul [...] mai mult
Top 10 ţări din lume în care să faci afaceri GALERIE FOTO
Acestea sunt cele mai bune ţări din lume pentru a-ţi conduce afacerea, potrivit unui top realizat de firma de consultanţă în management Grant Thornron, scrie incont.ro.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1.Singapore. Este cel mai [...] mai mult
Comoară impresionantă descoperită la malul Mării Negre
Într-un oraş antic, asediat de romani, locuitorii au îngropat o mare cantitate de obiecte preţioase, pe care arheologii le-au descoperit abia recent, scrie realitatea.net. 
Peste 200 de monede (cel mai multe din bronz), podoabe de aur, argint şi bronz, precum şi vase de sticlă (obiecte rare şi valoroase [...] mai mult
(VIDEO) Secret dezvăluit de un artist: Harta exploziilor nucleare
Artistul Isao Hashimoto a realizat o animaţie video în care prezintă toate testele nucleare între anii 1948 şi 1998. Numărul impresionant, 2.053 de explozii nucleare, începe cu primul test al Proiectului Manhattan, numit Trinity, scrie realitatea.net.
Exploziile din videoclip nu cuprind şi presupusele teste conduse de Coreea de Nord [...] mai mult
A 8-a minune a lumii? Germania a inventat energia cu care va stapani Planeta
0% petrol, 0% energie electrica. Noul tip de energie poate fi usor considerat cea mai mare descoperire din istoria moderna. Audi chiar are in momentul de fata cheia viitorului.
Audi a gasit variante sintetice pentru benzina si motorina. Mai mult, dioxidul de carbon (CO2) risipit in atmosfera ar putea fi folosit pentru crearea acestui tip de energie.
Ca [...] mai mult
(VIDEO) Reclama pentru noul iPhone 5
Aseară Apple a lansat noul telefon iPhone 5. Acesta este mai subțire, mai ușor, dar și mai lung decât precedentul 4S. Vedeți atașat publicitatea pentru noul produs.
[...] mai mult

randat în 	0.1791 secunde