Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

26 aprilie 2024, ora locală: 03:36

 

UE critica cetatenia romana pentru basarabeni

adăugat 18 aprilie 2009, 18:14, la Politică

Institutiile europene se arata "consternate" de anuntul Romaniei privitor la simplificarea procedurii de acordare a cetateniei pentru aproximativ un milion de moldoveni, iar presedintia ceha a UE atrage atentia cu privire la riscurile adoptarii unei asemenea decizii, informeaza EUObserver, desi statele comunitare naturalizeaza anual circa 730.000 de persoane.

Declaratia presedintelui Traian Basescu a fost criticata si de ziarul Financial Times, care considera ca regulile comunitare impun UE sa accepte aceasta decizie a Romaniei, "unul dintre cei mai disfunctionali si indisciplinati membrii ai sai", chiar daca nu este de acord cu ea si nu a fost consultata. Ziarul mentionat mai afirma ca desi nu este vorba de un conflict teritorial sau legat de suveranitatea unui stat, atitudinea Romaniei aminteste de o era a transferului de populatie si criterii etnice pentru cetatenie, pe care UE doreste s-o depaseasca, precizand ca prin aceasta hotarare, Romania ar acorda practic cetatenie UE unui sfert din populatia celui mai sarac stat european.

Desi in cadrul intalnirii de la Praga dintre ministrul ceh al Afacerilor Europene, Alexandr Vondra (foto) si ministrul roman al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, primul a declarat ca UE intelege preocuparea partii romane fata de situatia postelectorala, acesta a criticat public Bucurestiul pentru propunerea legata de acordarea cetateniei. Vondra a afirmat ca "i-am transmis colegului meu roman preocuparile noastre serioase cu privire la riscurile posibile ce decurg din adoptarea unor proceduri simplificate pentru cetatenia romana".

Pe de alta parte, Christina Gallach, purtatorul de cuvant al UE pentru relatii externe, a declarat ca mai multi oficiali europeni considera ca proiectul reprezinta doar o declaratie politica a presedintelui roman, venita in cotextul alegerilor prezidentiale, care nu va fi niciodata pusa in aplicare.

Autor: Ioan TUDOR
Sursa: www.ziua.net
Data fiind situatia din Basarabia, cu populatia cu fundul in doua luntre, cu oameni cu 7 fetze, cred ca Romania ar trebui sa se dezintereseze total de ce se intampla in aceasta republicuta rusofona si dictatoriala. In fond cei 2% romani s-au atabilit la noi de multa vreme. Sa se faca un calcul sa se vada daca depasesc 2%!

Asa ca stati acolo la voi, populatie pruto-nistreana cu mafiotii vostri comunisti, ca noi avem alte probleme decat sa ascultam prostiile voastre comuniste! Creierul vostru va este burta, burdihanul plin cu votca si guleai, si altceva nimic!

Aviz autoritatilor romane care vor sa faca cea mai mare greseala din istoria noastra acordand pruto-nistrenilor cetatenia romana in masa! In modul acesta introduceti in tara o bomba cu ceas care s-ar putea sa explodeze in viitor. Eu cred ca nu se mai poate acorda cetatenie fara teritoriu. Numai cu teritoriul in cadrul Romaniei ar fi de acord si UE cu cetatenia romana, care ar fi acordata automat celor ce s-au nascut pe teritoriu romanesc. Altfel nu! Iar unirea nu prea se mai poate, datorita rusofoniei, rusofiliei, gandirii comuniste si fundului in doua luntre a pruto-nistrenilor. Vrem sa ne lasati in pace, basarabenilor! Vedeti-va da republicuta voastra si de limba rusa! Paste fericit! Hristos a inviat pentru romani!
A comentat antivoronist convins 19 aprilie 2009, 05:45
NEDREPTAREA UNDEVA E AMENINTAREA DREPTATII ORIUNDE.Se vede omule ca suferi de boala demnitarilor romani-mie din asta ce-mi ese.Stii tu oare cati banuti fac marii banditi ai romaniei in transnistia?Unirea la nivel mafiot sa facut si functioneaza perfect.Cu cine fac afaceri in Romania comunistii din Chisinau?
A comentat As Tighina 19 aprilie 2009, 09:46
Adevărat a înviat, <<antivoronist convins>>! A terminat Balaur şi acum începi tu? Îţi vei da seama şi tu de realitate, vei vedea, şi îţi vei schimba părerea. Slavă Domnului că Balaur nu mai face parte din categoria ta de anti-Basarabia. Unii români spun că când pleacă în Basarabia sunt luaţi la mişto pentru că vorbesc româneşte sau sunt numiţi ţigani ş.a. Da, recunosc, dar asta se întâmplă numai dacă românii îşi manifestă ura faţă de basarabeni. Iar acei care îi urăsc pe toţi românii, numai ei sunt rusofoni, dar nu toată Basarabia, FRATE. Tu crezi că acei aproape 1 milion de basarabeni care vor cetăţenie română (printre care mă număr şi eu), sunt anti-România??? Poate unii, care vor cetăţenie doar pentru a putea călători mai uşor în UE, dar te asigur că eu fac parte dintre cei pro-România. Sunt oameni de tot felul, aşa că acuză-l pe Voroshka şi pe cei care l-au votat (nu şi pe morţi, pe cei din străinătate care au fost puşi în listele alegătorilor fără ca măcar să fi votat sau pe cei care au fost ameninţaţi că nu li se vor da pensii dacă nu votează PCRM). Pe cei ce nu au votat sau nu au vrut să voteze secerea şi ciocanul, nu-i acuza, FRATE. Nu e just să bagi în aceeaşi oală un popor întreg doar din vina unor idioţi. Cum crezi tu, FRATE: dacă toată Basarabia era rusofonă, se mai organizau oare proteste anti-comuniste??? Mai gândeşte cu căpşorul înainte de a scrie ceva... Si nu uita: MORTII NU POT SA VOTEZE! Comuniştii au câştigat alegerile electorale doar pentru că i-au ales şi morţii, altfel nu mergeau prea departe. Si încă ceva: EU SUNT ROMANCA DIN BASARABIA SI SUNT FOARTE MANDRA DE ACEST LUCRU!

<<Si noi suntem români!>>
Trăiască România Mare!
Moarte trădătorilor de neam şi de ţară!
Cereţi repetarea alegerilor electorale!
A comentat Prinţesă 19 aprilie 2009, 09:52
sunt cetatean al REPUPLICII MOLDOVA.Cum pot obtine cetatenia ROMANA?Am inteles ca basarabenii is pot obtine cetatenia Romana in max 5 luni si ca cererile se pot depune si in Italia.Unde pot sa apelezi?Paste fericit!
A comentat valeriu 19 aprilie 2009, 09:58
ANUNT FOARTE IMPORTANT:
#altă prostie voronizată#:
cică vânătăile de pe corpurile celor bătuţi de poliţie la protestele din Chişinău au fost pictate: http://stirileprotv.ro/video/vanataile-manif estantilor-de-la-chisinau-nu-sunt-adevarate-sunt-pictate/602 76875
A comentat Prinţesă 19 aprilie 2009, 10:30
A comentat Prinţesă 19 aprilie 2009, 10:31
Păi nu-i prost Voronin dacă a ajuns să declare chiar aşa ceva? Mă întreb: cum de i s-a permis unui asemenea prostolan să stea la putere tocmai 8 ani??? Ăsta nici a vorbi bine nu ştie, dar să mai conducă un Stat! Doamne, păzeşte-mă să nu întâlnesc niciodată asemenea proşti!
A comentat Prinţesă 19 aprilie 2009, 10:54
Basescu este un politician foarte destept si inteligent ,intelege tot dezastrul si calvarul prin care trecem noi basarabenii si vrea sa ne ajuta ,insa Europei noi nui trebuim pt ca nu ne considera de oameni ,desigur sunt deprinsi cu luxul si altceva nu ii intereseaza nu au nici o compasiune fata de alte popoare care nu traiesc -ci supravietuiesc sub jugul comunist !si inca mai au nas sa afirme "ca se declara foarte ingrijorati de situatia de la 7 aprilie " minciuni ,nu au miscat deget cu deget sa ne ajute si nici lui BASESCU NU-I PERMIT !
RUSINE !
A comentat eventful 20 aprilie 2009, 08:15
mdeee...chiar de ar vrea Basescu sa acorde cetatinie Basarabenilor cred ca uniunea europeana nu-i va perminite deagraba sa faca acest lucru....si basescu stie bine lucru acesta...si deaceea eu am ajuns la concluzia ca declaratie lui Basescu e unu politica...luind in consideratie ca si alegerile se apropie in Romania...Paste fericit!!!
A comentat grigore 20 aprilie 2009, 11:08
da este multa prostime in RM care nu intelege ce se intimpla in tara si nu deaceia ca nu doresc ci de aceia ca le sunt spalati creerii, si au acces doar la informatia pe care le-o pun la dispozitie autoritatile comuniste, eu personal ma cred roman desi nu am cetatenie romana, sincer am perfectat toate actele pentru redobindire a cetateniei inca din 2003 dar ce folos ca legile s-au schimbat pina a reusi sa depun si pe linga toate mai aveam si alte probleme, acum cind am auzit ca se va simplifica cu acordare ceatateniei romane a smtit o sustinere o speranta...
Avem nevoie de sutinerea voastra, nu ma dorim sa fim marginiti avem nevoie de o sansa...
A comentat Anderson 20 aprilie 2009, 11:26 | mergi sus ▲
pentru "antivoronist"auzi tu tradatorule,tot ce ai scris mi-ai dat de inteles ca esti un tradator cu litera mare,ce fel de romin esti tu daca tu pe fratii de peste prut macar moral nu-i poti ajuta,esti o persoana egoista si lipsita de logica,imi pare rau ca exista astfel de romini pe pamint,DUMNEZEU cu tine...
A comentat regy 20 aprilie 2009, 17:04 | mergi sus ▲
Stie cineva daca se va acorda cetatenie si pentru studentii care inca nu au 4 ani stati in Romania? Adica e posibil sa depunem si noi actele pentru redobandirea cetateniei romane chiar daca nu avem 4 ani stati??? Multumesc...
A comentat Corin 23 aprilie 2009, 12:45 | mergi sus ▲
wai baclanilor , treziti-va !!! care Romanie ?! ce-i cu voi ?toata Europa se scutura de tiganime dar voi in colo va duceti ... domnilor , va implor , Ginditi cu ceea ce aveti pe umeri ca sa nu va pomeniti in.... mdaaaa... intr-adevar un site al degradatilor
A comentat trinitro 23 aprilie 2009, 17:48 | mergi sus ▲
acum ceva la ce trebuie sa ginditi (v-oi fi laconic) : ce credeti ca a fost "pana" de gaz de asta iarna ? ati putea admite ca Rusia prinde 2 iepuri creiind un disbalans in relatiile "prodemocratice" ale Ucrainei cu EU + aratind Europei ce se poate intimpla fara furnizarea de gaz pe fonul crizei economice in crestere ..... lasati toata miscarea europeana la dracu , in Europa resurse pentru toti nu-s , in caz de un colaps economic nu te incalzesti cu eurasi , imaginati-va ca din diferite motive in viitorul foarte apropiat ne inchide rusul gazul pe 2-3 luni(Doamne fereste pe o perioada mai indelungata)... sunt de 3 ani in Europa si in legatura cu sfera de activitate comunic cu persoane din diferite colturi ale planetei care necatind la inclinatiile politice sunt absolut sigure de faptul ca acum la finele procesului de globalizare , Rusia e unul din statele ce v-or dicta politica in teritotiul Euro-Asiatic in viitorul cel mai apropiat datorita potentialului energetic... daca mai doriti o foame organizata pentru copii vostri nu aveti decit sa ...... ginditi domnilor , api cereti cetatenii romane , mai uitati-va nitel la harta geo-politica a lumii si ... daca nu intlegeti nimic atunci coificientul intelectual e defcitar...
A comentat trinitro 23 aprilie 2009, 18:12 | mergi sus ▲
Uitati dragii mei un cretin e putin spus un badaran e iarasi putin. Dati-mi voie sa il citez ca sa va dati seama:

"toata Europa se scutura de tiganime dar voi in colo va duceti"

Putin mai incolo domnul revine si zice:

"sunt de 3 ani in Europa si in legatura cu sfera de activitate comunic cu persoane din diferite colturi ale planetei"

Pai bine ma mitocanule pai tu iti permiti sa dai sfaturi de ce sa faca conationalii tai cand matale te incalzesti cu eurici? Ii critici ca vor cetatenie romana ca sa isi faca un trai decent cand matale stai bine pe puf. Sa iti fie rusine bai nesimtitule.
A comentat intrebatorul 23 aprilie 2009, 19:30 | mergi sus ▲
Bre,Intrebatorule,te felicit inainte de toate ca inca le mai dai raspuns la asemenea comunisti disperati ca Trinitro,care pe mine unul m-a facut de rad cu lacrimi la cat de patetic este.
Si pentru ca ma apucai sa scriu acest coment am sa-i raspund si acestui comunist disperat "doctor docent in geo-politica" LOL !
Bre,Trinitro cel mandru de gazele rusesti,de parca ar fi ale tale,in primul rand lumea civilizata gen UE,USA,Japonia etc este in plin proces de schimbare a surselor de energie,din cea fosila(gaze,petrol) spre cea ecologica(solara,eoliana,reciclabila etc).
Startul spre o energia curata,verde s-a dat de cativa ani,insa acum o data cu venirea lui Obama la putere,convertirea surselor de energie se va accelara vizibil,deja industria de masini produce mai multe modele electrice decat pe benzina.Anul acesta la salonul auto de la Detroit(cel mai mare din lume)majoritatea covarsitoare a noilor modele a fost verde,ecologica,avand acelasi performante la viteza si siguranta pasagerilor ca vechile modele pe combustibil fosil,iar Quweitul a parasit anul acesta OPEC-ul,tocmai ca sa-si vanda cat mai mult din petrolul pe care il are in pamant si sa nu ramana ca prostii cu el in brate.
Iar in Dobrogea este in plina constructie o intreaga reatea de eoliene care va fi gata in 2013 daca nu ma insel si va avea aceiasi capacitatea de producere a energii electrice ca reactorul 1 si 2 de la Cernavoda ,centrala nucleara care nici macar nu e terminata de pe timpul lui Ceasca,fiind proiectata sa aiba 4 reactoare.
Si ca isi fac in ciuda si sa mori de cat de prost esti iti spun ca Romania a fost printre putinele state UE care n-au fost afectate de razboiul gazelor dintre Kiev si Moscova,pentru ca Bucurestiul are rezerve mari care ne pot ajuta sa supravituim 3 luni fara sa primim vreo picatura de gaz de la rusi,asa ca ne doare in paispe de aberatiile tale .LOL !
Iar cat priveste fanteziile tale cum ca Rusia va dicta in spatiul euro-atlantic sau euro-asiatic in viitorul apropriat,trebuie sa fi orb sa nu vezi realitatile in care traim si directia in care se misca lumea.
Hai sa zic ca Rusia printr-o scamatorie deliranta de om nebun va ajunge sa comande in Europa(se pare ca atunci cand se uiti pe harta Europei si vezi cat de mic e UE-ul si ce mare e Rusia,ai proasta impresie ca Moscova ne pate inghiti pe toti oricand vrea ea.LOL ),dar sa ajunga sa comande si in Asia,unde exista China,India ,Pakistan,Japonia,inseamna ca esti nebun de legat !
Vai de capul tau,la cata politica stii,esti numai bun de...alege tu cuvantul potrivit . LOL !
A comentat micael 23 aprilie 2009, 23:02 | mergi sus ▲
Eminescu Suntem romani si punctum Se subinteleg si basarabenii
A comentat rica 23 iulie 2009, 10:34 | mergi sus ▲
A comentat lily 25 iulie 2009, 12:39 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.1417 secunde