Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

26 aprilie 2024, ora locală: 03:06

 

Uniunea ipocrita

adăugat 21 aprilie 2009, 20:21, la Ştiri de Top

"Ingrijorarea" Uniunii Europene cu privire la redobandirea cetateniei romanede catre basarabeni nu are fundament juridic * Tarile UE acorda anual un numar de cetatenii egal cu cel anuntat de Basescu pentru toti basarabenii de origine romana

Anuntul presedintelui Traian Basescu privind urgentarea procedurilor de redobandire a cetateniei romane pentru basarabeni a pus tarile Uniunii Europene pe jar, insa fara niciun motiv real. Toate statele care fac parte din UE si au fost dupa 1945 in sfera de influenta a Uniunii Sovietice au adoptat legi care permit recuperarea cetatenilor care au avut de suferit in urma terorii sovietice. Mai mult, Uniunea Europeana nu are niciun fel de atributii in ceea ce priveste problema cetateniei dintr-un stat membru. O dovada clara in acest sens sunt cele peste 100.000 de cetatenii acordate anual de Marea Britanie, Germania sau Franta. Romania a acordat, incepand din 1991, doar putin peste 100.000 de cetatenii basarabenilor, iar estimarea de circa 800.000 de noi cetateni UE provenind din Republica Moldova ar depasi cu putin numarul anual de naturalizari din intreaga Uniune Europeana.

Uniunea Europeana nu are nici un fel de atributii in politica interna a unui stat-membru, iar cetatenia reprezinta o chestiune de politica interna a Romaniei. Acest lucru a fost confirmat de o scrisoare, din 2004, a lui Günter Verheugen, pe atunci comisar european pentru extindere, care a exprimat pozitia de mai sus la o intrebare venita din partea unor tineri basarabeni. In iulie 2007, proaspatul instalat reprezentant UE la Chisinau, Kalman Mizsei, i-a transmis ministrului roman de Externe Adrian Cioroianu ca Romania ar trebui sa renunte la acordarea cetateniei romane basarabenilor - ceea ce a starnit imediat un scandal, deoarece Mizsei nu se putea pronunta asupra acestei teme.

Egalitate - dar nu pentru catei

Statele mari membre ale Uniunii Europene naturalizeaza anual sute de mii de cetateni straini - fara ca sa mai apara "ingrijorari" ale presedintiei cehe a UE sau critici publice. Conform Eurostat, intre anii 2001 si 2006 Germania a acordat 844.593 de cetatenii - mai mult decat cat a anuntat presedintele Basescu ca intentioneaza sa acorde pentru basarabeni. Pe locul al doilea vine Marea Britanie, care a acordat intre anii 2001 si 2006 un numar de 805.000 cetatenii, iar pe locul al treilea vine Franta cu un numar de cetatenii acordate de 704.011, pentru aceeasi perioada. In cursul anului 2006, tarile membre ale Uniunii Europene au acordat in anul 2006 un numar de 735.033 cetatenii.

Trebuie avut in vedere faptul ca incepand cu anul 2001 procesul de redobandire a cetateniei de catre basarabeni a fost practic inghetat - astfel ca Eurostat da urmatoarele cifre pentru numarul de cetatenii acordate de Romania: 2001 - 363, 2002 - 242, 2003 - 139, 2004 - 282, 2005 - 767, 2006 - 29.

Nedreptatile sovietice

Faptul ca Uniunea Sovietica a practicat pe scara larga deportarile si stramutarile de populatii, pe langa ocuparea teritoriilor altor state, a facut ca multi oameni sa-si schimbe peste noapte cetatenia fara sa-si fi dat acordul. Destramarea Uniunii Sovietice a provocat tentative de reparare a acestor nedreptati istorice. Astfel, Germania a declansat imediat dupa reunificare un amplu proces de readucere acasa a etnicilor germani. Daca in URSS, in anul 1989 traiau aproximativ doua milioane de etnici germani, la recensamantul din 2002 mai erau doar 597.212 - restul primind cetatenie germana si mutandu-se in Germania intre timp. Similar este si cazul germanilor din Romania, care in anul 1992 erau in numar de aproape 120.000 de persoane, pentru ca zece ani mai tarziu, in anul 2002, sa fie doar 60.000.

Legi asemanatoare

Legislatii aidoma celei din Romania, unde cetatenii de orgine romana isi pot redobandi cetatenia pierduta fara vina lor, mai au Bulgaria, Polonia, Ungaria si Slovacia dintre tarile membre ale Uniunii Europene. Pana in prezent nici una dintre aceste tari nu a primit avertismente din partea Uniunii Europene sau a membrilor mari ai Uniunii cu privire la legile pentru redobandirea cetateniei.

Autor: George DAMIAN
Sursa: www.ziua.ro
A comentat Alexandru, Timisoara 21 aprilie 2009, 19:22
sunt foarte dezamagit de uniunea europeana.nu-i nici pe departe ceeea ce vrea sa pretinda ca este
A comentat raketu 21 aprilie 2009, 21:05
EU VA SPUN ADEVARUL ,rusia tine din scurt Uniunea Europiana,ca pe un catalus de sfoara,si UE nu doreste tensiuni cu rusii. Pt ca UE este dependenta de ENERGIA rusilor,si in contecstul crizei mondiale prioritatile UE nu e balcanii ci Iranul,Afganistanul,Pachistanul.
DE CE POPORUL ROMAN ESTE URAT DE TOATA LUMEA ???
Guvernul Romaniei TREBUE ! sa recunoasca Romanii de dincolo de prut !
A comentat Slavic (France) 21 aprilie 2009, 22:50
SALUT,
NU VA UITATI LA EUROPENI, ROMANIA IN UE CA SI ORICE STAT DIN UE ARE LIBERTATEA DE A DECIDE CHESTIUNELE INTERNE. GERMANIA DESIGUR VA ZICE NU CACI CINE E DISTRIBUITORUL ENERGIEI RUSIEI IN UE ?

BRAVO ROMANIA CA DORESTE SA MEARGA CU CAPUL IN SUS.

ROMANIA NU DA CETATENIA ROMANA CETATENILOR DIN MOLDOVA EA DA POSIBILITATEA SA O REDOBINDEASCA. SUNT DOUA LUCRURI DEFERITE: SA O PRIMESTI SAU SA O REDOBINDESTI.

TRAIASCA DACIA SI DUMNBEZEU SA NE AJUTE SA O REINTREGIM. AJTANE DOAMNE.
A comentat ION CONDREA 21 aprilie 2009, 23:39
franta si anglia dau cetatenie tuturor mizeriilor de africani,hindusi si asiatici fara sa ne intrebe pe noi,romanii ce parere avem. apoi toata mizeria asta vine la studiile de stat din romania,la departamentele de franceza mai ales. facultatea mea e plina la departamentul de franceza de "francezi" marocani. fuck you europa
A comentat 22 aprilie 2009, 05:25
zilele de revolta ce au fost la chisinau,au dovedit in primul rand ca asa nu se mai poate,ca s-a ajuns la capatul rabdarii si ca orice minciuna sau abuz il vor mai face comunistii,le ia foc capul. imi place sa-mi imaginez ca in acele zile sublime,undeva statea si veghea mareata umbra a maresalului Ion Antonescu.
A comentat 22 aprilie 2009, 05:32
"OSTASI, VA ORDON: TRECETI PRUTUL!"


"ORDINUL DE ZI catre armata al d-lui General Ion Antonescu, Conducatorul Statului Roman

OSTASI,
V-am fagaduit din prima zi a noii Domnii si a luptei mele nationale sa va duc la biruinta; sa sterg pata de dezonoare din cartea Neamului si umbra de umilire de pe fruntea si epoletii vostri.
Azi, a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor stramosesti si a bisericii, lupta pentru vetrele si altarele romanesti de totdeauna.

OSTASI,
Va ordon: treceti Prutul!
Sdrobiti vrajmasii din rasarit si miazanoapte. Desrobiti din jugul rosu al bolsevismului pe fratii nostri cotropiti. Reimpliniti in trupul tarii glia strabuna a Basarabilor si codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre.

OSTASI,
Plecati azi pe drumul biruintelor lui Stefan cel Mare ca sa cuprindeti cu jertfa voastra ceea ce au supus stramosii nostri cu lupta lor.
Inainte. Fiti mandri ca veacurile ne-au lasat aci straja dreptatii si zid de cetate crestina. Fiti vrednici de trecutul romanesc.


OSTASI,
Veti lupta cot la cot, suflet de suflet, langa cea mai puternica si glorioasa armata a lumii. Indrazniti sa va masurati vitejia si sa va dovediti mandria, camarazilor nostri. Ei lupta pe pamantul moldovean, pentru granitele noastre si pentru dreptatea lumii. Fiti vrednici de cinstea pe care v-au facut-o istoria, Armata Marelui Reich si neintrecutul ei comandant, Adolf Hitler.

OSTASI,
Inainte. Sa luptati pentru gloria Neamului. Sa muriti pentru vatra parintilor si a copiilor vostri. Sa cinstiti prin vitejia voastra amintirea lui Mihai Voda si a lui Stefan cel Mare, a martirilor si eroilor cazuti in pamantul vesniciei noastre cu gandul tinta la Dumnezeu.
Sa luptati pentru desrobirea fratilor nostri, a Basarabiei si Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vietii si a caminurilor batjocorite de pagani cotropitori.
Sa luptati pentru a ne razbuna umilirea si nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele si Generalul Vostru.

OSTASI,
Izbanda va fi a noastra. La lupta.
Cu Dumnezeu inainte!

Comandant de capetenie al Armatei:
GENERAL ANTONESCU
22 iunie 1941″

(Integral, Ordinul de zi privind inceperea participarii la razboiul antibolsevic, trimis in 22 iunie 1941 catre armata romana, de comandantul acesteia, generalul Antonescu, asa cum a aparut in presa vremii)

"Un popor se naste si traieste prin viforul de credinta care sufla in piepturile si inima celor de aceeasi lege. Si moare atunci cand linistea nepasarii sau nevolniciei a golit trupurile de orice vlaga si a secat sufletele de orice nadejde.

Ati dovedit, romani, ca neamul romanesc nu piere si nu va putea pieri; ca azi bate mai temeinic decat oricand in toate vietile romanesti o singura inima; ca toate bratele se ridica intr-o singura inchinare cucernica la un singur altar si se pleaca vanjoase, gata de lupta si de munca, pentru un singur tel: Patria."

(Fragment din "Proclamatia catre Tara" a sefului statului, General Ion Antonescu, iulie 1941)
A comentat maresalul 22 aprilie 2009, 05:40
Fratilor, e clara atitudinea UE sta in loabe la orineloe Rusie..si Obama o sa suga inghetata. Fratilor e timpul sa ne facem singuri politica nu sa ne uitam la interesele altora...caci o sa hamaie oleaca si o sa se intimple altceva mai major si toata zeama asta ce se numeste comunitatea UE o sa se programeze pe alte probleme care vor fi actuale
A comentat doswin 22 aprilie 2009, 05:47
salut la toti fratii de dreapta prutului si celor din stinga,am catre voi o intrebare,este posibil oare acum la moment sa depun cererea de redobindire a cetateniei la Bucuresti?astep- raspuns,va multumesc anticipat.
A comentat regy 22 aprilie 2009, 08:39
DE fapt nici-odata nu m-am dezamagit in fratii nostri de peste Prut. Europenii intradevar sint foarte fricosi si li se clatina curul. Dar imi pare bine de sustinerea Marei Britanii si SUA. Acuma se vede ce si cum. Intradevar aceste 2 mari superputeri merita toata stima nostra.
A comentat MD 22 aprilie 2009, 08:50 | mergi sus ▲
Capul ce se pleaca
Sabia nu il taie
DAR GREU LANTUL
IL INCONVOAIE!
A comentat intrebatorul 22 aprilie 2009, 09:12 | mergi sus ▲
Mdea..intra-devar Europa tremura de frica si nu a demonstrat deminitate de data aceasta...e si o uniune doar atat, isi fac legi doar ca se se simta ei bine, restu nui intereseaza si le e frica de orice val de emigranti...ii limiteaza pe toti cei care vin in Spania, Franta si tot asa, un salariu nu mai mult, unloc de munca nu mai mult, degeaba se mai numeste UE...rahat!!
A comentat caro_18 22 aprilie 2009, 09:14 | mergi sus ▲
Ce entuziasm pe noi zilele astea, o briza de speranta si poc.....gata cu iluziile. La cum au inceput sa discute despre legea asta tind sa cred ca nu va fi aprobata ordonanta sau se va da alta cu modificari. Geoana deja a ripostat si a cerut revizuirea ei. Offff...popor chinuit ce suntem! Doamne, mai stii adresa noastra?
A comentat lol 22 aprilie 2009, 09:16 | mergi sus ▲
Noi nu rivnim sa mergem in Italia, Franta sau o alta tara, noi dorim sa fim mai aproape de romanii de peste Prut. Fratilor, va rugam sa fiti cu noi, nu ne lasati canilor de comunisti sa ne incolteasca cu totul. Noi dorim putina libertate, ajunge atita sufocare.
Dumnezeu sa ne ajute.
A comentat Varica 22 aprilie 2009, 12:52 | mergi sus ▲
OAMENI BUNI NU VA IMBATATI CU APA RECE.DRUMUL BUCURESTI-CHISINAU-TIRASPOL PRODUCE FOARTE MULTI BANI.FUNCTIONARII ROMANI+FUNCTIONARII KAGHEBISTI DIN CHISINAU=FUNCTIONARII KAGHEBISTI DIN TIRASPOL FAC BANI LA GREU EI NU S-AU OPRIT LA PODUL CU FLORI EI CULEG ROADELE BUNEI COOPERARI[A SE VEDEA TOATE FIRMELE MOLDO-ROMANE CARE FAC AFACERI CU METALE,ARME ,ALCOOL....}CETATENIA PRODUCE BANI-ASTEPTI, TE PLICTISESTI,ANGAJEZI AVOCAT,PLATESTI 1000 EURO,TREABA MERGE STRUNA.AVOCAT+JUDECATOR=MAFIE,ADICA IMPART BANII FRATESTE. CUM GANDESC FUNCTIONARII POST SOCIALISTI-MIE DIN AFACERA ASTA CE-MI ESE? DACA IN URMA UNIRII CU TARA IN CONTURILE ALESILOR AR INTRA SUME FRUMUSELE,MAINE AM FI TOTI IN ROMANIA MARE. EXEMPLU:PRIMAR -IMI FACI DRUM IN SAT,DACA IMI PLATESTI SFANTUL COMISION,CHIAR DACA TU FACI DRUMUL CU FONDURI EUROPENE SI EU PRIMARUL DRACULUI ITI PUN DOAR O NENOROCITA DE STAMPILA. CUCU CETATENIE URGENTA..........
A comentat As.TIGHINA 22 aprilie 2009, 17:57 | mergi sus ▲
FREE MOLDOVA , BRAVO BASESCU popor curajos sa fim uniti si impreuna nvom reusi
A comentat alina 22 aprilie 2009, 18:35 | mergi sus ▲
Eu sunt deacord cu Slavic (Franta), si eu cered ca noua ne sunt furnizate informatii pe care trebuie sa le inghitim asa cum sunt, adica oricum alegerile sunt fraudate, in spatele cortinei aflanduse rusii care sau inteles cu europa in privinta haosului din Moldova, si rusilor si europenilor le convine situatia care a avut loc. Santem situati intre 2 mari puteri nu are nimeni nici un interes sa rezolve cazul intro anumita parte.
Ca rezultat unica sansa a noastraeste sa ne cerem dreptul de cetatenie romana; chair daca avem putin alta mentalitate.
A comentat vlad bacau 22 aprilie 2009, 19:25 | mergi sus ▲
O poezie perfecta :) Poate nu la tema, dar in mare e legat de rusi care ne-au daramat democratia pe 5 aprilie...

Am gasit-o pe net...si tare mi-a placut..
astept pareri :)

Pacat de Romani din Romania ca nu cunosc rusa :) (aici e partea cand trebuie sa regretati ca nu stiti mai multe limbi straine)

Хотят ли русские войны?

Хотят ли русские войны?
Не спрашивай у тишины.
Под грохот танков и гранат
Порядок вновь наводит русский брат.

Спроси у цинковых гробов,
В которых молодых сынов
С земель соседских привозили
Старухам, чтоб те слезы лили.

Спроси у бравых тех ребят,
Которые в Кремле сидят,
К погонам звезды пришивают,
Дубиной «мирной» угрожают.

Спроси у «патриотов» с бритой головой,
Как «мирно» те во тьме ночной
«мочили» молдаван, таджиков,
Кавказцев , черных и узбеков.

Спроси у Польши и Литвы-
Им о России снятся сны.
Спроси у пражской у весны, -
Хотят ли русские войны?

Спроси у венгров, как когда-то
На танках русские солдаты,
По Будапешту рассекали,
Вугорцев к миру «приучали».

Тебе ответит старый финн,
Проживший много - до седин,
Как «мирно» русские войска
Рвались сквозь зиму и снега.

И белорос вам скажет коренной,
Тот, чьи отцы из древних из литвин,
Какой кровавой, дорогой ценой
Им мир и братство подарил москвин.

Когда Суворова орда
Палила села, города…
Спроси, спроси у Куропат-
Там непокорные лежат.

Спроси,- Что Украине братской,
Заверенной в любви славянской,
Из цепких рук большого брата,
Зачем защит искать у НАТО?

Спроси всех западных славян,-
Как миру их учил Иван…

Миролюбив солдат-Иван
Бомбил Кабул, Афганистан.
В их кишлаки и города
Не мир пришел - пришла беда.

Спроси у вдов, детей Чечни,-
Хотят ли русские войны?
Кто такой русский «миротворец»,
Тебе ответит гордый горец.

Грузин, улыбчивый когда-то,
Сквозь слезы просто промолчит.
Под мирным танком русского солдата
Сейчас его земля горит.

ХОТЯТ ЛИ РУССКИЕ ВОЙНЫ?
И от Китая до Литвы
Найдется ль хоть один сосед,
Который твердо скажет,- «НЕТ!»?
A comentat 300 22 aprilie 2009, 21:13 | mergi sus ▲
basarabia pamint romanesc!!!!
le multumim celor care sunt cu noi si care fac tot posibilul sa ne obtinem cetatenia romana drept care ne s-a furat de catre rusia comunista si care e si pina in prezent dusmanul nostru
A comentat san_del 24 aprilie 2009, 15:37 | mergi sus ▲
intreba un cineva mai sus daca sa-si depuna dosarul la Bucuresti.........dute frate si-l depune, vezi numai ca tre sa ai 4 ani stati in ro.
A comentat dosar 13 mai 2009, 21:10 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.1723 secunde