Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

18 aprilie 2024, ora locală: 22:41

 

(VIDEO) The Soviet Story

adăugat 03 noiembrie 2009, 20:02, la Ştiri de Top

Scene de groază şi detalii şocante! Milioane de oameni morţi de foame! Regimul nazist şi cel comunist au colaborat! Acestea sunt câteva dintre scenele filmului documentar “The Soviet Story”, realizat de regizorul Edvins Snore.

Filmul spune povestea regimului sovietic şi cum URSS au ajutat Germania nazistă la instigarea Holocaustului, scrie best-movie.net. Filmul arată documente recent descoperite care atestă acest lucru. Interviurile cu fosti ofiteri de informatii, evidentiaza detalii socante. “The Soviet Story” s-a filmat în mai mult de 2 ani în Rusia, Ucraina, Letonia, Germania, Franţa, Regatul Unit şi Belgia, iar materialele pentru documentar au fost adunate de autor timp de mai bine de 10 ani.



Referitor la acest film, bloggerul Ion Marandici a scris că “regimul nazist şi cel comunist au colaborat. Mai mult, în esență erau acelaşi lucru, aşa că toată bravada anti-fascistă a comuniştilor autohtoni este lispită de temeiuri istorice”.

"The Soviet Story" merită văzut, pentru că arată că URSS a procedat la fel ca Germania nazistă, a jutat Gestapo-ul, a dat pe mâna fasciştilor evrei etc. Pactul Ribbentrop-Molotov doar a consfințit o cooperare, care avea loc de mai mult timp. Din păcate, atunci când în film se vorbeşte despre protocoalele secrete ale Pactului Ribbentrop-Molotov nu se menţionează nimic despre Basarabia şi Bucovina, mai precizează Marandici.

Autor: UNIMEDIA
Sursa: www.unimedia.md
Am vazut filmul . Ucrainienii trebuie sa lase diferentele cu romanii si alte natiuni si alaturi de noi, polonezi, unguri, bulgari, lituanieni, estonieni, finlandezi, vest europeni si americani , sa izolam Rusia din punct de vedere militar si economic; sa ridicam un zid inalt si sa tinem afara acest popor de vagabonzi betivi criminali de cea mai joasa teapa: rusii. In curand va veni timpul cand toate acestea se vor infaptui cace planul e demult pe masa mondiala. Veti vedea!
A comentat commiekiller 03 noiembrie 2009, 20:23
vreau sa-l vad!
A comentat Dana 04 noiembrie 2009, 08:41
Cica, "Din păcate, atunci când în film se vorbeşte despre protocoalele secrete ale Pactului Ribbentrop-Molotov nu se menţionează nimic despre Basarabia şi Bucovina, mai precizează Marandici".
Oare de ce?
Unele tari s-au opus invadarii de catre URSS. Polonia, Finlanda etc.,
In timp ce altele cu coada intre vine au cedat teritoriile lor (precum Basarabia si Bucovina). Filmul este despre cei care au castigat dreptul de a se numi "victime", nu despre lasi care "intorc glorios armele" dupa cum bate vantul.
P.S. se apropie campania electorala din Ucraina...

A comentat Gummy Bear 04 noiembrie 2009, 09:03
Noi nu putem demonstra ce se petrece acum ear ei incearca sa relateze dupa ideia lor ceia ce a fost 50 de ani in urma.Oare la putere nu a fost un gruzin ore nu e continuarea lui Saacasvili.Pe Romani ii urasc in EU din cauza la multe lucruri rele facute dar vina nu e a lora ci al tiganilor.Oare rusii trebuie sa plateasca pentru greselele altora daca da atuni si Rominii sa plateasca pentru Romi.O natie nu trebuie judecata dupa faptele politicilor deoarece sint 2 lucruri diferite.Noi in primul rind trebuie sa fim oameni ear curvele sa ramina la putere cum si au fost sute de ani.Fiti oameni ca un lucru rau e usor de facut ear un lucru bun foarte greu.
A comentat Romaldini 04 noiembrie 2009, 11:09
Parerea mea, ca roman de la 15 km de Prut, este ca Romania nu trebuia sa primeasca Basarabia intre hotarele sale. Basarabenii polietnici rusofoni si rusofili in marea lor majoritate, imbatati si imbroboditi de propagande bolsevica ruseasca, au atacat armata romana, au omorat militari romani si au fost o permanenta sursa de instabilitate pentru Regatul Roman. Cred ca ar fi fost mult mai benefic pentru pruto-nistreni daca ar fi suportat si ei holomodorul ucrainean. Abia atunci, care pruto-nistreni ar mai fi ramas in viata, ar fi fost oameni de nadejde si nu curvele care au fost si care sunt si in prezent! Iar Basescu va pierde foarte multe voturi ale romanilor tocmai pentru ca a acordat si inca acorda favoruri nemeritate strainilor pruto-nistrenilor polietnici si dusmani naturali ai romanilor!
A comentat din dreapta Prutului 04 noiembrie 2009, 13:21
Nu vrem evrei, ucisi in genocid si exterminati ,evreii sant oameni,nu vrem evrei ucisi in razboaie mondiale,evreii sant poporul lui Israel.
A comentat Italia 04 noiembrie 2009, 13:42
Nu vrem evrei ucisi in genocid si exterminati in razboaie ,evreii sant oameni,evreii sant poporul lui israel.
A comentat Italia 04 noiembrie 2009, 13:45
Nu vrem ca evreii sa fie ucisi si exterminati in razboaie mondiale.
A comentat Italia 04 noiembrie 2009, 13:46
Pentru din dreapta Prutului.
Iti multumim foarte mult ca ti-ai exprimat parerea. Propria parere, stii si tu, e ca borta curului, fiecare o are pe a lui.
Vrem si ceva consecinte ale exprimarii parerii tale. De exemplu, de ce nu te-ai duce tu pe la Basescu sa-i spui ca degeaba isi pierde voturile acordand cetatenie pruto-nistrenilor? Zi-i sa-ti faca pe plac si sa ii izoleze pe pruto-nistreni in republica lor rusofona si rusofila. Fa-te consilierul lui Basescu sau Ministru de Externe. Sau... poate esti cumva si una si alta si noi nu stim?
A comentat Gummy Bear 04 noiembrie 2009, 13:47
Vladimir Voronin esti un asasin bogat ,esti un sef asasin ,pleaca din politica ,esti un asasin de romani si nu ne plac criminalii,un asasin nu are ce sa caute in politica,un asasin de romani si al propiului popor, nu poate fii politician .tu esti un tradator asasin ,tu esti un criminal blestemat ,cine sant un simplu om fara nume ,nimeni de nicaieri ,nu exist,sant poporul roman ,sant Romania,fara frica de moarte,tu nu esti roman esti o sluga asasina si sef la asasini,tu nu ai tara Romania.
A comentat Italia 04 noiembrie 2009, 13:51 | mergi sus ▲
Vladimir Voronin esti un asasin sef la asasini.Vladimir Voronin esti un asasin conducator al Basarabiei ,Vladimir Voronin esti un asasin nu un conducator si politician ,esti un nenorocit si blestemat de criminal.
A comentat Italia 04 noiembrie 2009, 13:53 | mergi sus ▲
Poporul va fii Romania
A comentat Italia 04 noiembrie 2009, 13:54 | mergi sus ▲
Gummy Bear, strainule pruto-nistrean! Noi suntem romani si nu inghitim nicidecum strainii pruto-nistreni care vin dupa avantaje in Romania dar vorbesc vulgar si urat despre poporul nostru. Noi romanii nu mergem in tara voastra, nu pretindem cetatenia republicii voastre rusofone si nici nu cerem nimic de la polietnicii vostri rusofoni. Atunci voi de ce sa veniti voi in tara noastra? De ce sa fim noi obligati sa va suportam prezenta aici in tara noastra, in casa noastra in care traim de mii de ani? Stati acolo la voi si nu mai fiti ca popoarele migratoare! Din cauza strainilor se cam umple paharul romanesc cu venin si s-ar putea sa rabufneasca intr-o buna zi! Si atunci nu stiu daca ai sa mai ai timp sa treci Prutul in timp util la lifrele tale rusofone! Afara din Romania!
A comentat din dreapta Prutului 04 noiembrie 2009, 14:22 | mergi sus ▲
se pare k nimeni nu a inteles nimic din filmul asta.va numiti pruto-nistreni shi vreti sa va uniti sa ucideti toti rusii,dar nu vi se pare k faceti la fel k ei?e oribil...aveti asha ganduri...
A comentat veronica 04 noiembrie 2009, 14:41 | mergi sus ▲
Veronica nu baga in seama niste securisti si provocatori care se baga cu comentarii acide impotriva natiunii romane
A comentat @veronica 04 noiembrie 2009, 14:51 | mergi sus ▲
Am vizionat tot filmul, e terifiant, revoltator si in acelasi timp benefic pentru ca arata adevarul adevarat despre comunismul si bolsevismul sovietic. Fratilor, trebuie sa facem totul ca sa aratam si noi la randul nostru acest film, la prieteni, la dusmani la tati si frati, ca ceea ce s-a intamplat in trecut sa nu se mai intampe niciodata pe acest pamant. Fascismul si COMUNISMUL SA DISPARA pentru totdeauna de pe planeta PAMANT.VA ROG PE TOTI ARATATI LUMII INTREGI ACEST FILM !!!
A comentat Ducele 04 noiembrie 2009, 15:12 | mergi sus ▲
Vreau sa rog autorul filmului . De ce nu cauti ,ca doar sunt foarte multe materiale ,si la TV au fost rulate ,despre cum armata romana in 1941 toamna ,iarna au omorit vreo 30 000 evrei din regiunea Odesa ,asa in mod distractiv, am privit materiale la TV rom.Mai faceti si deacelea filme ,ca doar medalia are doua fete .Cauta si arata ,am sa vad cum vor comenta tiganii pe aici !!!!!!
A comentat www 04 noiembrie 2009, 19:10 | mergi sus ▲
Boratura asta de www pe 04.11.2009, ora 21:10 este un porc de rus care are bursa romaneasca si suge sangele poporului roman. Afara cu voi din Romania, javrelor rusofile! Sa-i depistam si sa-i pedepsim pe tiganii cersetori rusofoni din Romania! Ultimii cersetori din lume nu trebuie sa ridice ratul lor porcesc din treuca impotriva romanilor! Mergeti in cotetul vostru, porci rusofili!
A comentat Piaza rea 04 noiembrie 2009, 20:09 | mergi sus ▲
Cum putem face rost de o copia a acestui film, pentru contact va dau adresa: iulik_cr@yahoo.com
A comentat basarabeni 04 noiembrie 2009, 21:11 | mergi sus ▲
Ptr din dreapta Prutului-Ai perfecta dreptate; oamenii din moldova basarabeana sunt in marea lor parte pro rusi si antiromani. Am fost acolo si am vazut cu ochii mei dispretul si ura lor ptr romani si Romania. Cine nu crede sa mearga acolo sa se convinga singur.
A comentat commiekiller 04 noiembrie 2009, 21:13 | mergi sus ▲
Filmul arata scene dintr-o realitate terifianta, dar realitatea afost mult mai inspaimantatoare! Daca Basarabia nu era preluata in 1918 cu forta de armata romana care a alungat atunci hoardele bolsevice, la cei 7(sau dupa sursele ukrainene 10milioane de victime-pt ca multe decese nu au fost inregistrate niciodata, in special batranii si copii mici) s-ar fi adaugat cu siguranta CEL PUTIN UN MILION DE BASARABENI! IAR ASTAZI AR FI FOST CU 2 MILIOANE DE BASARABENI MAI PUTIN PT CA MORTII NU AU CUM SA LASE URMASI! ASTAZI LA GRANITA ROMANIEI AR FI FOST UN STAT CU 90%POPULATIE RUSOFONA SI NU 45% CAT ESTE IN PREZENT, DE UNDE REZULTA CA DACA IN 1918 ARMATA ROMANA N-AR FI OCUPAT BASARABIA ASTAZI REPUBLICA MOLDOVA N-AR FI UN STAT RECUNOSCUT DE ORGANIZATIA NATIUNILOR UNITE CI DOAR O REPUBLICA(sau regiune autonoma)IN CADRUL FEDERATIEI RUSE!
A comentat 05 11 2009 05 noiembrie 2009, 08:59 | mergi sus ▲
RUSOFONII CRAPA DE CIUDA CA ROMANIA IN 1940 A GASIT FORTA SA-SI DEPASEASCA CONDITIA SI SA NU INTRE DE UNA SINGURA IN RAZBOI CU URSS IN CARE N-AR FI AVUT NICI O SANSA DE UNA SINGURA PT CA DISCREPANTA DE FORTE ERA DE 1 la 87(in privinta tancurilor, avioanelor si artileriei) si 1 la 38(in privinta numarului de soldati) ci s-a aliat imediat cu Germania si la mai putin de un an ,fortele axei au inceput un razboi in care zeci de milioane de bravi ostasi sovietici au platit cu viata! Oare daca nu era petrolul romanesc tancurile germane s-ar fi putut deplasa sa distruga armata rosie in operatiunea barbarossa? Atunci in razboi au cazut cei mai buni cetateni rusi iar pierderea demografica a fost atit de cumplita incit nu a mai putut fi recuperata niciodata iar Rusia asdtazi este o tara cu un grav declin demografic, in care anual mor cu 1 milion de oameni mai mult decit se nasc, iar musulmanii au ajuns la 17% din populatia rusiei iar peste 50 ani vor fi 50% iar Rusia fa fi o republica islamica! Visul lui Stalin de a ocupa lumea a pierit in vara anului 1941 sub loviturile armatelor germane si romane IAR RUSOFONILOR antisemiti NU LE RAMANE DECAT URA ANTIROMANEDASCA SI STICLA DE SAMAGON CARE DISTRUGE FICATUL SI DUCE LA IMPOTENTA!
A comentat 05 11 2009 05 noiembrie 2009, 09:16 | mergi sus ▲
STATUL ROMAN A INCHEIAT ALIANTA CU GERMANIA NAZISTA CU UN SCOP BINE DETERMINAT, DE A ATACA SI DISTRUGE PUTEREA SOVIETICA CRIMINALA CARE PRIN ACTIUNILE SALE A SAVARSIT CELE MAI MONSTRUASE CRIME IMPOTRIVA UMANITATII! INSA PUTEREA SOVIETICA A FOST SUSTINUTA MASIV DE STATELE UNITE ALE AMERICII CARE IN 4 ANI DE RAZBOI A LIVRAT RUSILOR APROAPE 60000 avioane de vinatoare, PESTE 40 milioane de tone de materii prime, tehnologie si mijloace de productie de 22 miliarde de dolari(1940)= 3500 miliarde de dolari actuali pt a creste rapid productia de armament! IN ACESTE CONDITII la 23 august 1944 statul roman a incheiat armistitiul cu Natiunile Unite si a declarat razboi Germaniei care nu si-a indeplinit angajamentul de proteja Romania de atacurile sovietice si anglo-americane si nici nu a acceptat retrocedarea Ardealului de Nord ce fusese alipit statului fascist maghiar! Romania a incheiat armistitiul cu Natiunile Unite doar dupa ce a fost asigurata ferm ca va primi inapoi cei 44000km patrati ai Ardealului de Nord! Romania a participat la razboiul antifascist cu 540000 soldati! GLORIE ETERNA CELOR 300000 SOLDATI AI ARMATEI ROMANE CARE AU CAZUT IN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL IN LUPTA IMPOTRIVA REGIMURILOR CRIMINALE SOVIETIC SI NAZIST CARE AU COMIS CELE MAI MARI CRIME CUNOSCUTE VREODATA IMPOTRIVA UMANITATII!
A comentat 05 11 2009 05 noiembrie 2009, 09:47 | mergi sus ▲
Se vede treaba ca si Jandarmul roman care in cei 25 ani de ocupatie romaneasca batea betivii si raufacatorii din Basarabia cu biciul, era bun la ceva nu doar ca reprezentantv al unui stat care a salvat jumatate din populatia Basarabiei de o moarte cumplita prin infometare in anii 30! Dupa 1991 basarabenilor le-a fost rusine ca romanii erau saraci si nu aveau ce manca iar ei aveau burtile pline de dadeau pe afara! Asa ca au spus ca cel mai bine e sa-si faca un staty propriu si la cat sint de inzestrati de natura in 5 ani o sa ajunga din urma Elvetia! Acum despre unirea cu Romania nu se mai pune problema pt ca imensa majoritate a romanilor nu vor sa tina din impozitele lor 3 milioane de asistat social! Republica Moldova e ca un copil al Romaniei, daca nu era statul roman nu ar fi existat niciodata Rep Moldova dar acum statul moldovenesc a implinit 18 ani de independenta si trebuie sa fie pe picioarele sale! A trecut vremea podurilor de flori! Daca un parinte(Romania) are mai multi copii(Moldova, Transilvania, Maramures,Banat, Crisana, Muntenia,Bucuresti,Dobrogea si Basarabia) si unul e betiv, nepasator si neispravit, parintii trebuie sa-l ajute, dar nu o sa-i dea niciodata casa(Romania) care apartine tuturor copiilor, sa o vanda si sa o risipeasca pe bautura!
A comentat 05 11 2009 05 noiembrie 2009, 10:26 | mergi sus ▲
Pentru "Dreapta Prutului" si "Piaza Rea"

Precum spuneti voi ca vreti afara din Romania pe toti pruto-nistrenii, asa si noi, moldovenii, va vrem pe voi, ROMANI-TIGANI, afara din Italia, din Spania, din Marea Britanie, etc., care ati emigrat si continuati sa migrati ca ciupercile dupa ploaie, si veniti aici numai dupa bani usori, care furati, droguri si prostitutie. Iar vocabularul vostru e plin numai de "p... mea", "mor... m...", si "baga-mi-as" pe aici si pe dincolo, asa ca nu mai zbierati degeaba, uitati-va ce aveti sub nas, ca va urasc toti occidentalii si inca nu au inteles si se intreaba dupa ce criterrii ati intrat in UE. Sinteti unica natiune care face de ris UE, TIGANI si VIOLATORI de femei!
A comentat Corina 05 noiembrie 2009, 11:30 | mergi sus ▲
Romania este un stat membru cu drepturi depline in Uniunea Europeana si care a semnat si ratificat CONSTITUTIA EUROPEANA care anul asta va intra in vigoare! Asa ca statul roman este un membru fondator al NOII UNIUNI EUROPENE si in plus are drept de VETO pt admiterea a noi state! FARA ACORDUL ROMANIEI NICI O TARA NU VA PUTEA INTRA IN VIITOR IN UNIUNEA EUROPEANA! ASA CA CINE VREA PE ROMANI AFARA DIN UNIUNEA EUROPEANA VISEAZA! TIGANII DIN ROMANIA SANT CETATENI EUROPENI PENTRU FAPTUL CA S-AU NASCUT PE TERITORIUL ROMANIEI SI AU TOATE DREPTURILE PREVAZUTE DE CONSTITUTIA EUROPEANA, DREPTURI PE CARE ESTE GREU DE CREZUT CA CETATENII REPUBLICII MOLDOVA LE VOR OBTINE in urmatorii 100 ani! URA ANTIROMANEASCA SI INVIDIA E MARE LA CEI CARE RAVNESC LA TERITORII STRAINE! MARUL PUTRED CE A FOST ARUNCAT DIN LADA INVIDIAZA CELELALTE MERE SANATOASE CE AU RAMAS ACOLO! IN LUME E O CONFRUNTARE PERMANENTA INTRE BINE SI FORTELE RAULUI!
A comentat 05 11 2009 05 noiembrie 2009, 11:59 | mergi sus ▲
In UE, basarabenii sunt intrusii, adica nepoftitii si nedoritii. Voua va mai trebuie 100 de ani pentru a ajunge la nivelul actual al Romaniei, ca sa nu mai spun de cel al tarilor vestice ale UE. Nu aveti resurse ale subsolului, nu aveti pozitie strategica, nu aveti iesire la Marea Neagra si Dunare, nu aveti materie cenusie ..... nu aveti mai nimic in afara de ceva pamant bun de agricultura. Dar pamant de agricultura au si tarile din UE. Si nu voi intelege niciodata ura prosteasca a basarabenilor multietnici fata de romani si Romania. Suntem un popor si o natiune straina pentru voi si nu v-am rapit pamantul vostru asa cum au facut rusii si ucrainenii. Din contra! Si atunci, de ce ii pupati in dos pe slavi, dar barfiti si denigarati poporul roman? Blestem si ruina pe capul vostru, basarabenilor! Doresc si eu sa parasiti tara noastra cat mai curand posibil! Doresc intreruperea oricaror legaturi economice cu dusmanii basarabeni. Nu este vinovat poporul roman daca nu aveti entitate nationala, daca nu aveti cultura si civilizatie proprie, daca aveti o istorie de doar 18 ani, daca sunteti cea mai saraca republicuta tip imperiu din Europa si una din cele mai sarace de pe glob! Toate astea sunt rezultatul preacurviei voastre, a lipsei de materie cenusie si de coloana vertebrala, a dragostei voastre de a sta cu fundul in doua luntre ca vitelul care suge la doua vaci. Afara din Romania, strainilor basarabeni!
A comentat un roman de la Vaslui 05 noiembrie 2009, 13:39 | mergi sus ▲
Sintem gata sa asteptam si 200 de ani, mai bine cu pasi inceti, dar siguri, decit cu adulari si promisiuni false din propriu interes, cum ati facut voi ca sa ajungeti in UE. Si nu mai vorbiti aiure de cultura, de unde au romanii asa cultura ca va e destul sa deschideti gura si deja se indoaie urechile, sinteti un popor care va credeti extraordinar de destept, asta e, toate celelate natiuni in viziunea voastra sint inferioare. Considerati ca sinteti smecheri, iuti la minte, iar cei ce va inconjoara sint lipsiti de materia cenusie. O fi ca nu avem resurse si nu avem nici o pozitie strategica, dar nu avem nici tigani (cetateni ai Uniunii - vezi scandalul de la Dublin cu vre-o luna in urma circa) si nici nu tindem de apleca peste hotare cu scopul de a fraieri pe cineva, ci mergem la munca cinstita. Nu este ura (eu nici n-as putea, bunelul meu este roman din Iasi), este purul adevar si desigur doare, dar asta e realitatea si voi, ROMANII, nu aveti destul cheag pentru a o accepta
A comentat Corina 05 noiembrie 2009, 14:23 | mergi sus ▲
Am vazut acum filmul.Terifiant.In mare parte noi stim despre aceste crime impotriva umanitatii,dar sper ca si cei din Occident, prin intermediul acestui valoros documentar vor constientiza teroarea comunista si vor lua atitudine organizind un proces al comunismului asa cum a fost cel de la Nurnberg. O comoara acest documentar, dar, totusi, nici un cuvint despre etnocidul din Basarabia, despre foamea organizata, despre uciderea si deportarea populatiei bastinase. Se estimeaza cifra de 400 000 de oameni numai in 1947-1948. Chiar suntem atit de neinsemnati sau am fost confundati cu Ukraina. E revoltator. Oare suntem sortiti uitarii si indiferentei. Dar ce sa ceri de la ignorantii de occidentali cind cei care au trait calvarul, au vazut cu ochii lor cum apropiatii lor si satenii piereau ca mustele, ei insisi scapind ca prin minune, si totusi au uitat, idolatrizind in continuare chipul comunismului.
Cu aceasta ocazie, a neuitarii a ceea ce se doreste uitat, mi-a venit ideea revelatoare de a-mi scrie dizertatia pe aceasta tema, eu fiind la istorie. Voi incerca sa incadrez intregul peisaj pentru a-i pomeni pe toti cei care direct sau indirect au provocat nenorocirea nostra care e prezenta si astazi. Asa ca, apropo, de afirmatiile neghioabe si spuse parca in delir a celor de-alde commiekiller si nu numai, de genul "mars acasa", "Romania nu va vrea", curve ati fost si ramaneti. Asa cum s-a intimplat dupa 1944 cind sarmanii basarabeni, gaseau in refugiul in Patria-Mama, trdatoare, ultima sansa de scapare de teroarea rosie, iar bolsevicii romani nu faceau decit sa-i extradeze sovieticilor. Ati fost blestemati se vede ca sa fiti niste slugarnici, lichele si lasi, fara nici o demnitate, fara nici un Dumnezeu. Tradarea voastra inca prezenta, mai vie ca niciodata ma doare cel mai mult. Poate mai mult decit oroarea sovietica. Sunt multe de spus. Mi-a rascolit sufletul acest documentar, dar am siguranta ca mai sunt inca spirite demne care vor avea puterea si curajul sa vorbeasca lumii intregi cine suntem, de ce suntem asa. Asa cum martirul nostru, Paul Goma, Dumnezeu sa-i dea sanatate,exemlul cel mai graitor al tradarii si represiunii comuniste romane, prezinta lumii intregi de citeva decenii, tragedia basarabenilor. Va recomand sa-l cititi cei care inca nu ati avut ocazia.
A comentat Oleandra 05 noiembrie 2009, 15:00 | mergi sus ▲
IN RAZBOIOUL IMPOTRIVA GERMANIEI NAZISTE AU LUPTAT 540000 DE ROMANI INSA IN RAZBOIUL IMPOTRIVA URSS AU LUPTAT 800000 DE OAMENI DINTRE CARE 250000 AU MURIT PT CA BASARABENII SA NE FACA TRADATORI! in 1944 IN ROMANIA S-AU REFUGIAT JUMATATE DE MILION DE BASARABENI! GOMA TRAIESTE DE 32 ANI LA PARIS SI IN TIMP CE ROMANII MUREAU CA MUSTELE IN PIATA UNIVERSITATII TRAIA IN LINISTE SI INDESTULARE LA PARIS! CE STIE EL DESPRE DRAMA ROMANILOR DIN ANII 80? CE STIU BASARABENII CARE AVEAU BURTILE PLINE DESPRE TEROAREA SI LIPSURILE DE SUB CEAUSESCU? DECAT ASA VECINI MAI B INE ERA SA FIM VECINI CU FEDERATIA RUSA PT CA MULTI DIN BASARABENI SINT MAI RAI SI MAI INVIDIOSI DECIT RUSII! NU VOR DECIT SA SUGA DE UNDE SE POATE! ACUM SE INCAERA CA NU LE DA ROMANIA CETATENIE IAR 10 ANI IN ANII 90 SCUIPAU PESTE NATIUNEA ROMANA! ROMANII AU CERUT CETA
A comentat 05 11 2009 05 noiembrie 2009, 15:32 | mergi sus ▲
BASARABENII CARE SE CONSIDERAU ROMANI AU CERUT CETATENIE IN ANII 90 SI LI S-A DAT IN DOUA LUNI! ACUM AU RAMAS PROFITORII ADERARII LA UE SA CEARA CETATENIE, SI VIN CU MILIOANELE INCLUSIV DIN FEDERATIA RUSA! mai mare rusinea MOLDOVENII NU VOR DECIT SA PLECE DIN REPUBLICA MOLDOVA DE IN 10 ani vor ramane rusofonii si gagauzii! TIGANII SINT O NATIE DEMNA PT CA EI NU SCUIPA TARA CARE LE DA SA MANANCE! DACA I-AR VEDEA STEFAN CEL MARE PE BASARABENI S-AR RASUCI IN MORMANT!
A comentat 05 11 2009 05 noiembrie 2009, 15:38 | mergi sus ▲
Cind doi ciini se bat si apare un lup ambii lupta impotriva dusmanului comun. Dar, aceasta lege a naturii la noi nu functioneaza. Suntem dezbinati complet, ne haituim si ne urim cu inversunare, iar sanse de remediere a situatiei lipsesc cu desavirsire. N-ati inteles nimic din lectiile istoriei si nici nu vreti sa intelegeti. "Dezbina si conduce", sub acest indemn a lucrat cu vadite foloase puterea de la Kremlin. Nu ma imbat cu iluzii desarte. Suntem diferiti, avem destine diferite. iar cind se vorbeste de Unire parca le-ar da cu sare in ochi multora de pe ambele maluri ale Prutului. Dar ce sa ceri de la Romania ,cind, dupa 20 de ani, unul din 7 nemti se pronunta impotriva reconstituirii Zidului Berlinului. E trist, dar e o realitate ca dupa ce s-a jucat fotbal cu noi care si cum a vrut acum nimanul nu le mai pasa. Asa ca instinctul de supravietuire ne impinge sa facem posibilul si imposibilul numai ca sa nu disparem ca fiintare si ca popor. Vom reusi cu cetatenia voastra sau fara, dar nu vom pieri.
A comentat Oleandra 05 noiembrie 2009, 16:31 | mergi sus ▲
O rectificare. Germanii se pronunta pentru reconstituirea Zidului Berlinului.
A comentat Oleandra 05 noiembrie 2009, 16:34 | mergi sus ▲
ptr. Corina Nu ii mai compara pe romani cu tiganii.Si nu mai jigni un popor de pe urma caruia candva in viata asta ai avut ceva de castigat (sau poate vei avea). Altfel nu esti decat o ignoranta la fel de mare ca si cel care te-a jignit! Tiganii sunt o minoritate cu care poporul roman s-a procopsit pe cap si de care nu mai poate scapa intrucat exista "drepturile omului". Ei nu sunt romani, doar beneficiaza e cetatenie romana! Chiar daca "din dreapta prutului" te-a jignit, tu vad ca nu arati delocca ai mai multa minta! Sa stii ca in parte are dreptate! Sunt multi studenti basarabeni(sau erau in anii 1997-2001) care desi beneficiau de bursa dispretuiau Romania si daca spuneai ca basarabia este teritoriu romanesc sareau la bataie! Si procentul era cam de 90%.
A comentat mda 05 noiembrie 2009, 17:45 | mergi sus ▲
Pentru strainii basarabeni:


Basarabenilor! Romanii nu cersesc si nici nu vor cersi vreodata cetatenia minusculului vostru imperiu polietnic dintre Prut si Nistru. Romanii nici macar nu viziteaza partea stanga a Prutului pentru ca avem oroare de comunism, de mentalitatea voastra, de religia voastra ruseasca, de rusofoni si de toti polietnicii vostri. Mai mult, lumea noastra incepe de la Atlantic si se termina la Prut. Intre Prut si Vladivostok sau Kamceatka este neantul sau iadul pentru noi.


Prin urmare, ar fi bine sa nu ne mai suparati cu prezenta voastra pe teritoriul Romaniei, asa cum nici noi nu va deranjam cu prezenta noastra in micutul vostru imperiu polietnic. Ganditi-va bine si plecati de aici pana nu e prea tarziu. Noi suntem satui de lifte straine in tara noastra! Asa ca, mars acasa la voi!
A comentat un roman de la Vaslui 05 noiembrie 2009, 18:28 | mergi sus ▲
AM O BANUIALA CA PERSOANA CARE SE DA ROMAN DIN VASLUI?COMIELKIELER? BALAURUL DIN IASI? ETC ESTE O PERSOANA PUSA DE COMUNISTII DIN REP MOLDOVA SA ATACE PE BASARABENI PT CA SA CREEZE DEZBINARE! BASARABENII NU POT FI DESCONSIDERATI SI NICI URATI PT CA SANT ALTFEL IN MULTE PRIVINTE DECAT ROMANII! ASA I-A LASAT DUMNEZEU SI CHIAR DACA SANT CU UN ADN SLAV IN PROPORTIE DE PESTE 60-70% IAR O PARTE A LOR DIN MEDIUL RURAL TRAIESC LA FEL CA IN EVUL MEDIU FARA ACCES LA SURSE DE INFORMARE, CU TOATE ASTEA O PARTE A LOR PRIN PARCURSUL ISTORIC AU FACUT PARTE APROAPE 5 SECOLE DIN STATUL FEUDAL MOLDOVA SI IMPLICIT SANT UN ELEMENT CONSTITUTIV AL NATIUNII ROMANE! NU AL ROMANIEI CI AL NATIUNII ROMANE! TINERII AU IN PROCENT SEMNIFICATIV O ALTA MENTALITATE SI PESTE UN DECENIU LUCRURILE IN MOLDOVA SE VOR SCHIMBA IN BINE SAU DIMPOTRIVA MOLDOVA PRIN EMIGRAREA IN OCCIDENT A VORBITORILOR DE ROMANA VA DISPAREA DE PE HARTA POLITICA A LUMII! CA ROMAN MA CUPRINDE UN SENTIMENT DE REGRET CAND VAD CA UN POPOR CA ESTONIENII DE 900000 OAMENI A CAROR TARA ERA LOCUITA IN PROCENT DE 48% DE RUSI AU PUTUT SA-I PUNA LA RESPECT DESI IN PLUS AVEAU GRANITA DIRECTA CU RUSIA, IAR MOLDOVENII DESI SANT IN PROCENT DE 80% MAJORITARI FARA TRANSNISTRIA SANT RFEDUSI LA STATUT DE IOBAGI DIN EVUL MEDIU SI SANT TOLERATI IN PROPRIA LOR TARA PE CARE A APARAT-O STEFAN CEL MARE!
A comentat 06 11 2009 06 noiembrie 2009, 08:30 | mergi sus ▲
Aoleu, cine ma jignit si cu ce? Este un schimb de opinii si fiecare are modul sau de si le exprima. E evident ca nu poti ramiine indiferent cind cineva isi permite sa afirme ca Basarabenii ar fi cersetori, ca ar fi ignoranti, lipsiti de materia cenusie, nu ar avea nici, cultura, nici istorie, etc., etc. Nu ma simt nici ignoranta, si nici ofensiva fata de Romani, am pu doar un puntisor pe "i". Desi bunelul meu (pe linea materna) e roman, du am profitat si nu am alergat dupa cetatanie, la fel si membrii familiei mele: trebuie sa te simti roman pentru a face acest pas important, nu din interes. Cel putin asa vad eu lucrurile, imi place onestatea. Mi-am organizat viata cu puterile mele, in Italia, si aici nu aveti o faima buna. Majoritatea italienilor (si nu numai), va considera TIGANI, dar de ce va suparati cind va numesc romi? Noi nu ne suparam daca ne numiti rusi, dar cred ca e mare diferenta, nu, intre TIGAN si RUS, aia va deranjeaza. Si apoi studentii nostri sint tratati foarte rau, is de profesori si de colegi, nu zic toti, dar majoritatea se simt intrusi pentru ca asa ii priviti voi, nu le oferiti sanse de integrare si adaptare, va considerati superiori. Daca cereti respect, trebuie sa respectati si nu invers. Sint mindra ca m-am nascut Basarabeanca, iar in Europa pot sa merg cu capul sus si nu plecat, stiu ca nimeni nu ma priveste ca pe o criminala. Daca ar fi sa intoarcem putin invers lucrurile, daca Moldova ar fi in Uniunea Europeana, iar Romania in afara ei, sint sigura 100% ca toti romanii ar alerga cu limba scoasa dupa cetatanie, asa ca hai sa nu ne mai ascundem dupa un deget, ci sa spunem lucrurilor pe nume. Fara invidie si fara insulte, PEACE
A comentat Corina 06 noiembrie 2009, 10:37 | mergi sus ▲
STIMATA DNA CORINA! IN EUROPA TIGANII TIN CAPUL SUS INSA BASARABENII CARE SINT EMIGRANTI ILEGAL SINT EXPULZATI SI NU AU DREPT DE MUNCA DECAT LA NEGRU LA STRANS MURDARIA DUPA PERSOANELE CARE NU-SI POT PURTA DE GRIJA SINGURE(pers in varsta sau cu handicap sever)! Basarabenii sant intrusi in Europa pt ca nu au drept la libera circulatie nu au drept de munca! SINGURUL DREPT PE CARE IL AU BASARABENII IN EUROPA ESTE SA FIE EXPULZATI! E CURIOASA MANDRIA UNOR BASARABENI, VEZI CAPRA RAIOASA, atunci cand sute de mii de femei din rep md impinse de saracie lucreaza in bordeluri ilegale, pe jumatate din emisfera globului! IN ROMANIA SINT 2,4% ROMI sau TIGANI iar multi dintre ei au plecat deja in Europa! Natiunea tiganeasca a dat lumii mari muzicieni! Natiunea moldoveneasca CU REGRET O SPUN a dat pana acum doar CRIMINALI care ataca casele de schimb si PROSTITUATE de care sint pline ziarele atit in Romania cat si in UE! rep Moldova nu e in UE si nici nu o sa fie NU TRAI IN LUMI VIRTUALE!RM E IN CSI! Ca sa ajungi in UE iti trebuie inteligenta, determinare si efort constant insa se pare ca rep moldoveneascaE IN TOP MONDIAL DOAR IN PRIVINTA CONSUMULUI DE ALCOOL AL PROSTITUATELOR SI AL CRIMINALILOR care omoara oamenii ca sa-i jefuiasca(vezi cazul romanilor omorati de basarabeni ca sa jefuiasca case de schimbà)! MERGETI CU CAPUL SUS UNDE VRETI DA NU MAI CERSITI CETATENII ROMANESTI DIN INTERES! CERETI CETATENII RUSIEI si duceti-va la studii in Russia! Eu ca roman nu sant mandru ca am ca vecin republica moldoveneasca!
A comentat 06 11 2009 06 noiembrie 2009, 12:49 | mergi sus ▲
STIMATA DNA CORINA AI PERFECTA DREPTATE FIIND BASARABEANCA, IN EUROPA NU TE PRIVESTE NIMENI DREPT CRIMINALA CI DREPT PROSTITUATA! NU DISPERA E DOAR CEA MAI VECHE MESERIE DIN LUME, inseamna ca in UE puteti face ceva si fara autorizatie! IN REST MAI SDCUTESTE-ma cu studentii vostrii! UNII AU VENIT PENTRU CA SE SIMT ROMANI SI ATUNCI AU TOATE DREPTURILE iar ceilalti pt ca vor sa-si faca un viitor mai bun decat in mold! NU A FOST NIMENI OBLIGAT SA VINA SI IN PLUS POT PLECA ORICAND INAPOI DACA NIVELUL INVATAMANTULUI ROMANESC LASA DE DORIT!
A comentat 06 11 2009 06 noiembrie 2009, 12:58 | mergi sus ▲
SINGURUL LOC UNDE BASARABENII STAU CU CAPUL PLECAT E LA AMBASADA ROMANEASCA DIN CAPITALA MINUNATULUI SI NEMAIPOMENITULUI STAT MOLDOVENESC UNDE TAT BASARABEANU STA LA COADA CATE O LUNA CU CAPU PLECAT SA-I DEA (tiganu )de ROMAN VIZA CA SA POTA SA UMBLE PRIN EUROPA CU CAPU SUS! asta e diferenta intre mandrul moldovan si tiganu de roman! Moldovanu sta cu mana intinsa la tigan sau cu alte parti ale corpului! CORINA IUBESTE-TI NEAMU SI TARA! De aia aveti LIMBA daca nu aveati era jale ca nu puteati sa faceti ORAL!
A comentat 06 11 2009 06 noiembrie 2009, 13:08 | mergi sus ▲
da-te jos din copac, ca ma faci sa rid. Uite, daca abordezi prostitutia, sa stii ca greseti amarnic: pe primul loc se afla nigerianele, pe al doilea brazilienele, pe al 3lea ROMANCILE, pe al 4lea albanezele, pe al 5 lea ucrainencele, bielorusele, moldovencele. Relaxeaza-te, ca la rele nu va intrece nimeni, iar printre rinduri PUTE a TIGAN de la tine, si inca de ala prost: nu ai argumente si cauti cuvinte urite prin vocabular incercind sa faci o fraza care s-a indepartat 1000 de km de la subiect. Poti scrie si 30 de mesaje, unul dupa altul, oricum ramii SECOND HAND, mai citeste ziarele si mai priveste BBC-ul si CNN-ul, ai grija ca vei muri IGNORANT, se vede ca n-ai iesit di coliba ta si nu stii ce se petrece afara. Lasa cronaca voastra de parte, minciunoasa, mai informeaza-te si pe plan international si vei vedea daca-ti va mai ramiine de ce sa fii mindru. Hamai mult pentru ca esti complexat, te simti inferior si neputiincios, iar unicul mod de a-ti externa frustrarea sint aceste rinduri scrise cu ciuda. Infine, VIVA MINDRII MOLDOVENI, simpli, cinstiti, cu picioarele pe pamint, si JOS CU TIGANII (2,4 % numai in Bucuresti!), UCIGASI, HOTI, VIOLATORI, DROGATI SI PROSTITUATI, cu tot cu pasapoartele voastre fara vize si cu limba voastra plina de P...A MEA!
A comentat Corina 06 noiembrie 2009, 15:52 | mergi sus ▲
Fa Korina, karovo, da la Soroka citi tigani sint? 5% sau numa 90%? Tu stii ca in RM sint mai multi tigani la mia de locuitori ca in Romania? Iar tu, tu esti curva fa, nu prostituata. Tu si cu cinele te f..ti numaasa sisite simti tu bine. Hei, iti recomand eu un bordel horoso la Milano. Sint numa \"fetite\" de la Kisinau si Beltzy.
A comentat Koko pentru c..va Korina 06 noiembrie 2009, 17:31 | mergi sus ▲
Basarabenilor ,care vor unire i le-as recomanda ca citeasca comentariile fratilor romani. Cred ca si-ar scimba pe data opiniile, vazind cum is tratati.Corina are perfecta dreptate ,iar faptul ca si-a iesit nitel din fire, l-ati cauzat chiar unii din voi. Fiica mea are cetatenie italiana, are casa ei si a avut pina acum 2 romance care faceau- curatenie prin casa dar le-a concediat din cauza lipsei de profesionalism. De ca am scris despre acest lucru ? Ca sa reabilitez moldovencele in ochii unora din voi .Cu mult drag pentru romanii care ne iubesc Larisa din Chisinau
A comentat Larisa 06 noiembrie 2009, 18:00 | mergi sus ▲
Larisa si Korina, is pline bordelurile italiene de maldavace. daca fiica ta asa si are casa ei in Italia, la ce bordel isi face veacul? Posibil ca cu bogatani italieni.
A comentat Koko pentru c..vele maldavace 06 noiembrie 2009, 18:27 | mergi sus ▲
Koko se vede ca ai o singura incretitura pe scoarta emisferelor/ te-o fi scapat maica-ta in prag cand te-o facut/. De ce nu admiti, ca in strainatate te poti afirma si in alt mod decit cel pe care-l cunosti dumneata ?Si inca ceva. Eu pe alde d-ta nu ma supar .Se vede ca esti bolnav incurabil de ura pentru basarabeni.
A comentat Larisa 06 noiembrie 2009, 18:53 | mergi sus ▲
Salut
A comentat Italia 07 noiembrie 2009, 19:57 | mergi sus ▲
Sant omul ,care pe azil politic ,la dat jos ,pe ion Iliescu ,fost presedinte al Romaniei, de la conducerea Romaniei si din functia de presedinte al tarii.Sant un revolutionar ,fara revolutie.
A comentat Italia 07 noiembrie 2009, 20:05 | mergi sus ▲
Poporul va fii Romania
A comentat Italia 07 noiembrie 2009, 20:06 | mergi sus ▲
Ptr baba Larisa- auzi tanti, eu te iubesc. Daca papagalicesti impotriva unirii cu Basaraboia, s-ar putea sa te si votez. Stati acolo fraierii lui tata , CA NOI NU VA VREM AICI nici daca va spalati! hahahaaaa
A comentat commiekiller 08 noiembrie 2009, 06:40 | mergi sus ▲
Ai aparut din nou, capcaunule de commiekiller.Credeam ca te-ai lecuit de cap in timpul cit ai avut interzis sa postezi comentarii, dar se vede ca esti un caz pierdut.
A comentat geny 08 noiembrie 2009, 08:53 | mergi sus ▲
Salut
A comentat italia italia italia italia italia italia ita 08 noiembrie 2009, 14:38 | mergi sus ▲
Salut
A comentat om om om om om om om 08 noiembrie 2009, 14:39 | mergi sus ▲
Odihneste-te in pace ,nici o informatie
A comentat Interesant 08 noiembrie 2009, 14:40 | mergi sus ▲
Salut
A comentat italia italia italia 08 noiembrie 2009, 14:40 | mergi sus ▲
A naibii prosti cu prostii informatori si Romania care va juta si prosteala voastra.Sa traiti bine
A comentat Romania 08 noiembrie 2009, 14:42 | mergi sus ▲
Nici daca mor nici o informatie
A comentat Italia Romania 08 noiembrie 2009, 14:42 | mergi sus ▲
Nici o informatie
A comentat Italia Romania 08 noiembrie 2009, 14:43 | mergi sus ▲
Salut
A comentat om om om 08 noiembrie 2009, 14:43 | mergi sus ▲
salut
A comentat italia italia italia 08 noiembrie 2009, 14:43 | mergi sus ▲
salut
A comentat italia italia italia italia italia italia 08 noiembrie 2009, 14:44 | mergi sus ▲
salut
A comentat italia italia italia italia italia italia ita 08 noiembrie 2009, 14:45 | mergi sus ▲
salut
A comentat italia 08 noiembrie 2009, 14:45 | mergi sus ▲
a naibii prosti cu prostii care va ajuta si cu Romania prostilor care va ajuta
A comentat Italia italia italia italia italia 08 noiembrie 2009, 15:02 | mergi sus ▲
game over
A comentat italia italia italia italia italia italia 08 noiembrie 2009, 15:03 | mergi sus ▲
nici o informatie nici daca mor ,nici o informatie in viata asta nici mort
A comentat italia italia italia italia italia italia ita 08 noiembrie 2009, 15:03 | mergi sus ▲
nici o informatie nici daca mor
A comentat italia italia italia italia italia italia ita 08 noiembrie 2009, 15:04 | mergi sus ▲
nici o informatie nici mort
A comentat italia italia italia italia italia italia 08 noiembrie 2009, 15:04 | mergi sus ▲
nici o informatie
A comentat Italia italia italia italia italia 08 noiembrie 2009, 15:05 | mergi sus ▲
urasc microfoanele.urasc si informatorii
A comentat italia italia italia italia italia italia ita 08 noiembrie 2009, 15:10 | mergi sus ▲
odihniti-va in pace nu o asa obtineti nici o informatie,nu o sa va ajute prostia
A comentat Italia italia italia italia italia 08 noiembrie 2009, 15:11 | mergi sus ▲
cu oameni care va ajuta si romania nu veti obtine nimic,nici o informatie
A comentat italia italia italia italia italia italia ita 08 noiembrie 2009, 15:12 | mergi sus ▲
nu veti obtine nimic nici macar cu informatori.
A comentat italia italia italia italia italia italia ita 08 noiembrie 2009, 15:13 | mergi sus ▲
nu veti obtine nimic cu oameni care va ajuta ,nici cu romania care va ajuta nici cu nimeni in nici o tara care va ajuta si nu veti obtine nimic nici macar cu informatori ,odihniti-va in pace,nici o informatie
A comentat italia italia italia italia italia italia 08 noiembrie 2009, 15:14 | mergi sus ▲
nu veti obtine nimic cu oameni care va ajuta,odihniti-va in pace
A comentat Italia italia italia italia italia 08 noiembrie 2009, 15:16 | mergi sus ▲
nu veti obtine nimic cu nimeni care va ajuta ,odihniti-va in pace ,nici o informatie
A comentat italia italia italia italia italia italia 08 noiembrie 2009, 15:17 | mergi sus ▲
Nu veti obtine cu nimeni , nicicum nimic in nici o tara .dispareti salut
A comentat italia italia italia italia italia italia 08 noiembrie 2009, 15:19 | mergi sus ▲
nu veti obtine nimic in nici o tara,pe viata ,nici mort ,nici o informatie
A comentat italia italia italia italia italia italia ita 08 noiembrie 2009, 15:19 | mergi sus ▲
nu veti obtine nici mort nici o informatie in nici o tara
A comentat italia italia italia italia italia italia ita 08 noiembrie 2009, 15:20 | mergi sus ▲
nu veti obtine nici o informatie
A comentat italia italia italia italia italia italia 08 noiembrie 2009, 15:20 | mergi sus ▲
nici o informatie
A comentat italia italia italia italia italia italia 08 noiembrie 2009, 15:21 | mergi sus ▲
Nici o informatie pe electronice
A comentat italia italia italia italia italia italia ita 08 noiembrie 2009, 17:31 | mergi sus ▲
Nici o informatie
A comentat italia italia italia italia italia italia ita 08 noiembrie 2009, 17:32 | mergi sus ▲
Lumineaza Doamne mintea nesimtitilor!!!!!!!!
A comentat free_nice 08 noiembrie 2009, 18:30 | mergi sus ▲
Ai sa vorbesti ,ca n-ai incotro.Eu personal te voi face sa vorbesti,cunosc metode infalibile...
A comentat sis,sis,sis,sis, siiiissss 08 noiembrie 2009, 19:26 | mergi sus ▲
CORINA SI LARISA SANT REPREZENTAN TELE DE FRUNTE ALE NATIEI MOLDOLVENESTI! CE SE¨POATE COMENTA DESPRE ASTA? DOAR URA ANTIROMANEASCA SI LIMBAJ SUBURBAN! MOLDOVANUL SE VREA O NATIE SUPERIOARA DAR IN PROCENT SEMNIFICATIV A AJUNS O NATIE IN?FECTATA DE ASEDMENEA SPECIMENE CARE AU INVERSAT EVOLUTIA OMENIRII CATRE ANIMALITATE! DACA IN PROCENT DE 1% DI POPULATIA REPUBLICII MOLDOVA SANT ASEMENEA SPECIMENE ESTE BINE CA RFOMANIA LE CERE VIZA! ASEMENEA DESEURI UMANE NU AU CUM SA FIE PARTE A NATIUNII ROMANE! SA STEA LA EI IN TARA CA INTR-O REZERVATIE IAR ROMANUL DACA VREA SA VADA UNDE DUCE PROSTIA SI NESIMTIREA SA MEARGA SA VADA! MOLDOVANUL IN SCHIMB CU VIZA! NU SINT DE ACORD CU ACORDUL DE LIBER TRAFIC! INSA AM O MARE BANUIALA CA INDIVIDELE CARE AU SCOS PE SFINCTERUL DE LA CREIER CELE DE MAI SUS SANT DE FAPT ACEIASI PERSOANA UNA CARE IMPUTE DE MULT ACEST SITE SI CARE S6A REPROFILAT SI LUCREAZA CU JUMATATE DE NORMA SI AICI DE CAND MOLDOVA SUVERANA E TINUTA LA TERAPIE INTENSIVA DIN LIPSA DE CITITORI! PE MINE CA ROMAN MA AMUJZA TERIBIL ASEMENEA ELUCUBRATII! CAND CALCI INTR-UN RAHAT TE STERGI! SE MAI INTAMPLA! SARACII CEI APROXIMATIV 20% CARE SE CONSIDERA ROMANI IN REP MOLDOVENEASCA SI CARE MUNCESC SA TINA IN SPATE ASEMENEA OAMENI(omul nou sovietic = un fel de animal care sta in doua picioare)! ANIMALUL TOT ANIMAL RAMANE IAR MALDAVANUL TOT ANIMAL INSA IGNATUL SE APROPIE INEVITABIL!
A comentat 09 11 2009 09 noiembrie 2009, 08:36 | mergi sus ▲
sunteti toti niste dobitoci!!!!!!!!
A comentat r 10 noiembrie 2009, 16:27 | mergi sus ▲
DESCARCA DE AICI 10 ZILE INCEPAND DE AZI FILMUL http://dl.transfer.ro/The_Soviet_Story-Transfer_ro-8e02fba29.zip
A comentat alexa 11 noiembrie 2009, 08:31 | mergi sus ▲
IAR TIGANUL TOT TIGAN RAMANE, CIT DE PERFECT N-AR VORBI ROMANA (INTRUCIT LIMBA MATERNA, NU PENTRU CA AR FI INTELIGENT), E FIRESC SA-TI VORBESTI PROPRIA LIMBA, DAR ASTA NU TE INCURAJEAZA SA COMPARI NICI O NATIUNE CU ANIMALELE. SIGUR, HAMAI IN BAZA PROPRIULUI EXEMPLU, ADICA TE PRIVESTI IN OGLINDA SI VEZI O MUTRA DE ANIMAL, NU E DE MIRARE, ASA SINT TIGANII ROMANI. PUNE-TI O SINGURA INTREBARE: DE CE IN OCCIDENT ORICE PATRON E GATA SA ANGAJEZE UN MOLDOVEAN LA NEGRU, CLANDESTIN, DECIT UN ROMAN IN REGULA? PENTRU CA STIE CA NU RISCA SA FIE FURAT SI NICI CU GITUL TAIAT DACA LA SFIRSITUL CONTRACTULI NU VA MAI FI O PRELUNGIRE SAU TRECERE LA FIX. ASA CA BAGA-N CAPUL TAU CEL SEC SI NU UITA CA MAI RAR OAMENI CA MOLDOVENII: PASNICI SI MUNCITORI. NU CA TINE: BLA BLA BLA, A NIMIC, DUHOARE DE TIGAN IMPUTIT, ATIT.
AH, LARISA, NU MAI ANGAJATI ROMANI ACASA LA VOI, E PERICULOS! DACA VRETI SA NU VA DISPARA SI CASA! NU DATI ATENTIE COMENTARIILOR LOR, EI VORBESC NUMAI DE CURVIE, PROSTITUTIE - PAI CU ASTA SI SE OCUPA, NU-I DUCE MINTEA LA ALTCEVA, AU CA EXEMPLU PROPRIA EXPERIENTA, BRRRR... CE NATIE SCIRBOASA!
A comentat Corina 12 noiembrie 2009, 15:47 | mergi sus ▲
Korina, Basarabia are mai multi tigani la mia de locuitori decat Romania. Soroca este un targ eminamente tiganesc. Iar romanii nu merg cu cersitul, dar basarabenii cersesc mila si pomana tot timpul si de la oricine. Iar cei mai mari spargatori de bancomate din lume sunt basarabenii. Deh, obiceiuri tiganesti basarabene! Rusine sa-ti fie, spurcaciune basarabeanca!
A comentat un iesean 12 noiembrie 2009, 17:58 | mergi sus ▲
fetelor,aveti mare noroc ca prostia nu doare...de unde nui nici DUMNEZEU nu cere
A comentat tgh 12 noiembrie 2009, 18:04 | mergi sus ▲
Oare eu am insultat pe cineva? I-am raspuns cu aceeasi moneda unui dobitoc ,ce a vorbit urit despre copilul meu .Am asteptat sustinere de la alti frati de singe ,dar dinsii au luat parte imbecilului insultindu-ma si ei.In discutiile cu rusii ba si cu unii moldoveni am aparat nu odata tara , poporul roman si limba noastra cea romana. .Dar niciodata n-am considerat basarabenii inferiori celor de peste Prut. E drept, ca suntem diferiti .Dar cred ,ca trebue luate in consideratie conditiile de ocupatie rusesca in care ne-am aflat si ne mai aflam.Sa fi fost voi in locul nostru mai vorbeati azi cu acest accent bucurestean ?Si apoi cind discutiile la tema cine suntem sau pretindem sa fim se incing ,cred ca n-ar trebui ca cautam ,ce ne deosebeste ,dar ce ne uneste -graiul, muzica populara, obiceiurile , sarmalele cu frunza de vita-de vie,numele Ion si Maria, Stefan cel Mare , Mihai Eminescu. Si inca ceva. Ma mindresc ca-s moldoveanca si sunt reprezentanta unui popor muncitor, ospitalier si cuminte.
A comentat Larisa 12 noiembrie 2009, 21:29 | mergi sus ▲
unde pot downda a cest film cu subtitrari in romana?
A comentat ancora 16 ianuarie 2010, 09:00 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.4470 secunde