Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

25 aprilie 2024, ora locală: 09:55

 

Vize pentru elevii admiși la studii în România

adăugat 09 august 2009, 21:08, la Ştiri de Top

Începând de luni, elevii moldoveni admiși la studii în liceele din România își pot depunde dosarele la consulatul român, pentru obținerea vizelor.

Elevii vor trebui să prezinte cererea de viză tip D completată; o fotografie color, de data recentă, de dimensiunile 3,5 cm pe 4,5 cm; acordul notarial în original și copie al părintelui care nu îl însoțește pe elev, cu privire la călătoria și șederea în scop de studii în România; precum și pașaportul titularului și o copie a paginii cu informații și poza.

Părinții care își vor însoți copii vor avea nevoie de asemenea de o cerere de viză tip D completată, o fotografie color, de dată recentă de dimensiunile 3,5 cm pe 4,5 cm. Certificatul de naștere al minorului în original și copie, pașaportul titularului și o copie a paginii informatizate, asigurarea medicală pentru perioada șederii și dovada asigurării cu transport.

Solicitanții de vize pot depunde actele la Consulatul României de pe strada Grigore Ureche nr.2, de luni până vineri între orele 08-14.


Autor: ProTV Chisinau
Sursa: www.protv.md
pfff eu am crezut ca ei organiziaza transportu
e cam rau ca noi singuri trebu sa gasim :((((
A comentat Protector 10 august 2009, 05:00
.... era vb sa faka in genere fara de noi aceste vize... :(
Cei kare au mai obtinut vize, spuneti-mi va rog
asigurarea medicală pentru perioada șederii și dovada asigurării cu transport ce prezinta si de unde se poate obtine??? Multumim anticipat.Succese la toti!
A comentat Yulia 10 august 2009, 06:09
asigurarea medicala se face la o Firma de asigurari,iar dovada asigurarii cu transport (te duci la gara si iti faci o bronare de bilet(sau iti cumperi bilet pt ziua cand vrei sa mergi in ro).
A comentat cluj 10 august 2009, 06:19
Dovada asigurarii cu transpot cei?
A comentat Mihai` 10 august 2009, 08:07
Dragii mei cand mergeti la ambasada sa depuneti dosarele pt vize sunt niste buticuri cu firme unde se dau asigurari si rezerve de transport. De acolo vi le cumparati . Asigurarea de transport costa 50 de lei iar asigurarea medicala in dependenta de cate zile vrei sa le ai, o sa vedeti acolo. Nu trebuie sa va duceti la gara ,doar in cazul cand stiti ca mergeti in Romania concret. Nu este chiar asa greu. Acolo gasiti tot si sa faceti poze si asigurari si absolutu tot inepand cu xerox. Succes
A comentat Luminitza 10 august 2009, 08:45
Dovada de transport este tip bilet pe care il cumperi acolo la ambasada daca vrei ca sunt, si il prezinti cand dai actele sus la ghiseu. Este un component ce face parte din dosarul tau pt viza. Mult noroc!
A comentat Luminitza 10 august 2009, 08:47
dekat sa akiti 50 de lei pt hartia ceea--dovada asigurarii ku transport , la firmele astea- spalatoare de bani , de pe langa consulat , mai bine deja iti kumperi bilet la Iasi de 50 de lei sau kyt kosta el akolo..nu-i asha?
A comentat yulia 10 august 2009, 09:31
spuneti-mi va rog pina pe ce data se pot depune dosarele pt.viza????????multumesc anticipat!!!!!!!
A comentat viorica 10 august 2009, 11:24
Da (yalia)e foarte adevarat ce zici tu....
A comentat Daniela 10 august 2009, 11:25
1. cazier juridiciar
2.pasaport+copie
3.formular tipD pentru viza d elunga shedere( o putem primi acolo gratuit)
4.buletin (nushtiu ptr ce)
5.foto 3x4( acolo mia zis 3,5x4,5)
6.declaratia(ptr ca parintsii iti da voie sa inveti la romania)
7.certificat medical(de care idee nam, acela u086 care lam facut sau acela care se cumpara de 250 la intrare?)
8.dovada de transport

aceste acte trebuie? shinca o intrebare ce documente trebuie sa gateasca parintele care face viza cu mine????
A comentat roma 10 august 2009, 11:54 | mergi sus ▲
voi nu vedeti c scrie mai sus ?nu tre cazier juridic?c tot induceti lumea in eroare?asa ati facut si la admitere..
A comentat ... 10 august 2009, 12:12 | mergi sus ▲
Ap trebu cazier sau nu?
A comentat SH3R1F 10 august 2009, 12:35 | mergi sus ▲
Ma oameni voi nu stiti cand plecati in Romania exact de aia nu va puteti lua rezervare de bilet pt ca nu stiti cand va acorda vizele asa ca oricum luati din ala rezervare de transport . Ascultati cei care au mai facut. Bafta si voua
A comentat Ana 10 august 2009, 13:29 | mergi sus ▲
pt. protector: cum adik, dupa ce te admit la studii in ro, tu mai vrei si organizarea transportului???!!!
A comentat me 10 august 2009, 13:47 | mergi sus ▲
dude, mai gandeste putin si tu....
A comentat me 10 august 2009, 13:48 | mergi sus ▲
off, doamne. ce copii sunteti. e scris mare si frumos ce acte trebuie. nu scrie nicaieri de cazier. domnul roma se agita ca un pepsi pt niste cauze idioate. de unde ai luat tu lista aia? si daca tanti de la consulat ti-a zis poza 3.5x4.5, tu de ce scrii poza 3x4? nu ai treaba acasa? vedeti-va de treaba, nu mai enervati lumea cu parerile, impresiile si inventiile voastre. si transport asigurat mai vreti? doamne, da ce sunteti voi aici, sefi diplomatici? eu cand am mers la studii tot singura am fost, cu parintii, ne-am descurcat cum am putut, nu ne-a intins nimeni nimic pe tava. si apoi, ce fel de vize vreti sa aveti, sa fie facute in lipsa voastra?( vezi ce scrie yulia).tre sa va lipeasca viza in pasaport, unde vrei sa ti-o puna? pe frunte, cand treci vama??? actele pe care trebuie sa le aveti pt viza sunt trecute in articolul sub care comentati voi. e scris suficient de explicit ce trebuie, unde trebuie sa mergi, va este dat programul. ce mai vreti? nu mai comentati aiurea. spor la treaba!
A comentat lili 10 august 2009, 14:14 | mergi sus ▲
si apropo, in romania nu va asteapta niciun caine cu colacii in coada. nu va faceti prea mari iluzii. nu vreau sa va tai din entuziasm, dar trebuie sa reveniti cu picioarele pe pamant!
A comentat tot lili 10 august 2009, 14:17 | mergi sus ▲
lili...sunt de acord cu tine:Dcineva isi inchipuie ca trebuie sa le aduca "cineva" totul la picioare:))chiar si transportul....nu cred ca la Moldova cineva venea cu transportul dupa voi sa va duca pe la scoli...:)biletul pina la Iasi e 200 lei,si nicidecum nu-ti poti cumpara bilet cu 50 lei...Bafta!;)
A comentat .... 10 august 2009, 14:43 | mergi sus ▲
Trebuie intelesi aceste persoane,pentru prima data pleaca la invatat si cineva se enerveaza si le face observatii.Mai bine nu le scrie daca ai de gand sa le spui of,sau altceva.E normal sa reactioneze asa,altfel nu se poate.Nu disperati,intrebati de-o mie de ori pentru a fi convinsi!!!
A comentat Tatka 10 august 2009, 14:52 | mergi sus ▲
acesti copii trebuie sa inteleaga mai intai ei ce se intampla. eu stau cu sora mea langa calculator si citim aceste comentarii. sora pleaca anul acesta la iasi la liceu. daca ea a inteles din start ce se face si cum se face, inseamna ca altii nu pot? si sa stii ca se poate sa se reactioneze si altfel. ei trebuie sa citeasca atenti articolele si numai in cazul in care nu sunt precizate anumite termene, decizii, detalii- atunci posteaza un mesaj ca sa intrebe sau sa confirme ceva. daca tu esti dispus sa confirmi de o mie de ori unul si acelasi lucru, lasa-le id-ul tau de mess, sa le raspunzi de dimineata pana seara. nu-ti interzice nimeni. mai cunosc persoane care se agita asa, ba ca trebuie una, ba ca trebuie alta. altii au mai fost de vreo trei ori pana acum la consulat ca sa intrebe ce acte trebuie. trebuie sa aveti rabdare si sa cititi cu atentie ce se posteaza, pentru a evita situatiile de genul celor de mai sus. spor la treaba! ( si apropo, nu cred ca te-ai semnat Tatka fara intentie - eu un pseudonim sugestiv :D ).
A comentat tot lili 10 august 2009, 15:24 | mergi sus ▲
Asigurarea medicala se face pe loc,(acolo este un chiosc alaturi special pentru asta),da dovada asigurarii cu transport reprezinta un bilet la tren sau autobus care merge la Bucuresti!Tre\' de aratat biletul ca ei sa vada ca tu precis te duci acolo!
A comentat Cristi 10 august 2009, 15:31 | mergi sus ▲
Ma numesc Tatiana,acest nume poate avea mai multe variante:TaniushaTaniushel,Tatka.Nu-mi plce sa-mi ascund identitatea.Draga mea vrei raspunzi omului,daca nu,mai bine n-o fa.Nu toti sunt ca sora ta,acest lucru trebuie inteles.Tu o sprijini,dar ceilalti poate nu au ajutor din partea nimanui.Consider ca acest site nu e pus asa din senin.Omul are intrebari,lasa sa le puna.E normal sa faca erori,dar nu trebuie sa ne aratam gradul de inteligenta si cat de nervosi suntem.Sincer i-as ajuta,insa nu plec deocamdata in Romania,astept rezultatele de pe 20 august.Daca doresti sa acorzi un ajutor fa-o din toata inima si nu caut nod in papura.
A comentat Tatka 10 august 2009, 15:45 | mergi sus ▲
Ce parca ti-ar da beep-uri sau te-ar deranja cu sms-uri...baietii pun intrebari pe site, daca te deranjeaza nu citi ceea ce scriu ei sau chiar nu intra, pentru persoanele destepte ca tine nu e nevoie sa se informeze de pe site...voi stiti tot...a-tot-stiutoarea LILI
A comentat Pentru Lili 10 august 2009, 15:52 | mergi sus ▲
Cine poate sa imi spuie cum se poate sa ajung la Bacau? Este tren pana acolo sau .... nush... spunetsimi voi pls, ms mult ;)
A comentat fantasy:X:X 10 august 2009, 18:20 | mergi sus ▲
Loome,eu nu am inteles un lucru,perioada de depunere a actelor este doar de luni (10 august) si pina vineri (14 august) sau se continua si saptamina viitoare??si pina cind se poate depune?Va rog mult ajutati-ma!!!!
A comentat sergiu2009 10 august 2009, 18:46 | mergi sus ▲
@fantasy
mergi pana la Iasi si zi-i soferului cu rutiera sa te lasa la Transbus Codreanu -Autogara (sau la "Billa", de unde intrebi lumea si ajungi imediat la Transbus Codreanu). La acea autogara o sa poti sa vezi rutele spre Bacau.

Daca preferi sa mergi cu trenul pana la Bacau: www.cfr.ro -> Mersul Trenurilor

Gara de trenuri se afla vis-a-vis de Transbus Codreanu. Bafta!

@sergiu2009
De unde ai auzit tu asa informatie???
A comentat lYNX 10 august 2009, 19:03 | mergi sus ▲
lYNX, uita-te la sursa: protv. Acolo spune spune clar: de luni pana vineri!
A comentat me 10 august 2009, 19:25 | mergi sus ▲
uite..kiar si in articol scrie "de luni pana vineri"
A comentat me 10 august 2009, 19:27 | mergi sus ▲
sergiu2009 .........sus scrie clar ca de luni pina vineri............
A comentat mary 10 august 2009, 19:30 | mergi sus ▲
@lili ... poti pls sa-mi trimiti id-ul tau pe TheUnAnonim@gmail.com , sau ceva date contact ... ? (sorry de mail, facut pt spam)

P.S. Nu ma intereseaza ce acte imi trebuie sau cum gasesc vreo ceva prin ro ... :\
A comentat Victor 10 august 2009, 19:36 | mergi sus ▲
va tinem pumnii mai departe tuturor elevilor ce au fost admisi laliceu, veti munci pentru a avea succese, dar sa stiti ca merita. in romania nu se cumpara si nu se vinde totul, pina si ,,cunostintele''pe care unii spun ca le poseda, pe cand nu au stiut sa invete niciodata. ramane si noi, cei de la universitati sa mai asteptam un pic. numaram saptamanile, zilele, orele... pina vom afla rezultatele. dea DOmnul sa fie pozitive... Succese tuturor.
A comentat doina 10 august 2009, 20:24 | mergi sus ▲
@me
De luni pana vineri (cum scrie si in articol) nu inseamna doar saptamana asta! De luni pana vineri veti putea depunde dosarele la consulatul român pentru obținerea vizelor cateva saptamani la rand!
--End
A comentat lYNX 10 august 2009, 20:30 | mergi sus ▲
ms mult lYNX , sa traiesti ;)
A comentat fantasy :X:P 11 august 2009, 05:36 | mergi sus ▲
Problema ? heh, voi incerca sa o expun, sper sa intelegeti ....

Intrebari:
- de ce moldovenii sunt atat de mandri ca sunt moldoveni ?
- de ce daca le zic ca sunt roman si vreau sa ma stabilesc in ro sunt numit "fashist" si "tradator" ?
- de ce daca invat in romania ma trezesc cu replici de genul: "Shi fashi wai romanule?" ?
- de ce aceleasi persoane completeaza dupa aceasta cu "Da tu nu ti superi wai, tu shtii ja, asheia-s p******, tu eshti patzan de-a nostru..." ?
- de ce este interesat SIS'u de mine ?
- de ce trebuie sa ma vorbeasca prietenii(fostii, nu toti) pe la spate ca "asta are bani, ia-te la dansu', invata in Romania." ?
- de ce trebuie sa fiu privit cu dispret cand ma adresez unei vanzatoare din Moldova vorbind corect romana ?
- de ce trebuie sa fiu privit cu dispret de majoritatea romanilor pt ca sunt basarabean ?
- de ce trebuie sa fiu tratat in cel mai urat mod de o profa ? citez : "asta ce, a venit aici sa-mi bea si sa-mi fumeze salaru' ?" ..!?
- de ce trebuie sa ma trezesc sa-mi spuna soferul micrubuzului spre Chisinau ca de ce-am plecat de-acasa, nu ne era bine acolo ? aceasta, cu un desgust total, de ziceai ca acus vomita la volan...

asa ca va rog mult, basarabeni destepti care ati intrat anul asta la liceu mai ales in Romania... Incercati sa va comportati decent si civilizat, dati dovada ca meritati intr-adevar sa invatati in Ro, dati dovada ca sunteti apti de performante, nu sunteti niste elevi ordinari, sunteti bursieri ai statului Roman, dati dovada de asta.

Rog ceilalti utilizatori care impartasesc aceeasi idee cu mine, sau au avut experiente asemanatoare cu sus mentionatele sa promovati acest mesaj si mai departe.

Astept mesaje la basarabeandp@gmail.com.
Multumesc.
Bafta tuturor.
A comentat Victor 11 august 2009, 09:33 | mergi sus ▲
Lume sora mea a fost admisa la liceu in Vilcea imi poate spune cineva care sunt urmatorii pasi?
A comentat zigzag 11 august 2009, 10:33 | mergi sus ▲
Pt cei kare nu m-au inteles corect(pers de tipul lui Lili)
- sa faka fara noi aceste vize - adika nu era necesar sa mergem dekyt sa ne inclee VIZA in pasaport, fara depunerea unor acte adaugatoare la cele ce le-am depus pt concurs. de altfel, este o kestie kare a fost sugerata de un specialist al ambasadei ku kare eu as fi fost de akord din motivul ka o declaratie din partea parintilor, foto deja am depus pt concurs, asa ka era normal, dupa mine, sa asteptam sa nu ne mai agitam pt a obtine si viza! iar referitor la bilet de 50de lei sau un pik mai mult este un pret real!!! atyta costa pretul biletului la tren de la Ungheni la Iasi!!! din kisinau pana la ungheni poti merge ku 9 lei la tren!!! astea sunt preturile cele mai mici, pt persoanele kare nu sunt rasfatate, sau kare nusi pot permite mai mult sau la urma urmei nu vor sa keltuie pt transport. asa ka..Dragii viitori liceeni ai Statului Roman nu va deskurajati!! Succes la toti!
si inka ceva... daka tu mergi mu automobilul personal si nicikum nu ai nevoie de bilet... la ce bun mai trebuie dovada asta de asigurare ku transport??? sai aducem pasaportul tehnik sau ce? poate nu este obligatoriu kestia asta ku dovada de transport... daka ar fi dupa mine eu as skoate acest punkt.. :) Nu e nimeni oare aici pe sit kare deja a obtinut viza azi,ieri..sa komenteze?Succese!!

si inka
A comentat Yulia 11 august 2009, 10:56 | mergi sus ▲
ce mai inseamna si asta "asigurarea cu transportul"!!!!!!!
A comentat lulu 11 august 2009, 11:07 | mergi sus ▲
asigurare cu transport presupune procurarea biletului sau rezervarea acestuia
A comentat anyshara 11 august 2009, 12:37 | mergi sus ▲
pot face 2 printsi viza de lunga shedere pe baza mea sau numai!!! unu??
A comentat roma 11 august 2009, 12:49 | mergi sus ▲
Pot face amandoi viza... Dar la moment cand dai actele da doar pt un parinte.. celalalt poate depune mai tarziu...Succes;)
A comentat elena 11 august 2009, 15:05 | mergi sus ▲
depui actele pt obtinerea vizei.. si cand ei viza mergi la vilcea... bafta!!
A comentat pt zigzag 11 august 2009, 15:10 | mergi sus ▲
certificatul medical-trebuie de dat analize la SIDA?spunetimi va rog cineva care stie...please.....
A comentat lucky 11 august 2009, 15:29 | mergi sus ▲
viza o obtii doar dupa 20 de zile
A comentat mia92 11 august 2009, 16:15 | mergi sus ▲
lucky nu trebuie certificat medical cxa nu e nevoe.e nevoe de asigurare medicala care cum a fost scris mai sus nu numai o data se obtine de la o companie de asigurari daca ai nevoe iti scriu si un numar a unui reprezentat .



daca ai nevoe de el scriemi merry.pitt@yahoo.com
A comentat mia 92 11 august 2009, 16:18 | mergi sus ▲
actele necesare pentru obtinerea vizelor pentru liceeni


ELEVUL:
-cerere tip D
-foto3,5x4,5 color recenta
-acord notarial original si copia a parintelui ce nu insoteste elevul
-pasaportul titularului, o copie a paginii informatizate cu fotografia.

PARINTII:
-cerere tip D
-foto color recenta 3,5x4,5
-certificat de nastere al copilului original si copia
-pasaport si o copie a paginii informatizate
-asigurare medicala pentru perioada sederii
-dovada asigurarii transportului
A comentat mia92 11 august 2009, 16:20 | mergi sus ▲
In certificat trebu numaidecit de dat analiza SIDA.
A comentat WapSter 11 august 2009, 16:26 | mergi sus ▲
CARE CERTIFICAT? CA NU SE MAI CER CERTIFICATE NU E CLAR?
A comentat mia92 11 august 2009, 16:27 | mergi sus ▲
poate cn sami rasp.....20de zile sa avut in vedere 20zile lucratoare sau pur si simplu 20 zile inclusiv sambata si duminica?? mersi mult.
A comentat anyshoara 11 august 2009, 16:43 | mergi sus ▲
doar zile lucratoare
A comentat mia92 11 august 2009, 17:15 | mergi sus ▲
de la preitena mea o luat cazieru, dar asigurarea no luat
A comentat roma 11 august 2009, 17:45 | mergi sus ▲
tu ai dat deja la viza?
A comentat ptr mia 11 august 2009, 17:46 | mergi sus ▲
@fantasy:X:X Prin Bacau merg autobusele Chisinau-Brasov si Chisinau-Timisoara. Ambele pleaca din Chisinau (gara de sud) la ora 12. Biletul costa ~ 200 lei
A comentat Bacau 11 august 2009, 18:11 | mergi sus ▲
Salutare la toti.Felicitari si succese pe viitor celor admisi.eu am fost admisa la iasi.cine doreste imi poate scrie pe mess:Inca_1993 . sau pe mail :Ina_1993@mai.ru. voi fi foarte bucurosa sa fac cunostinta cu basarabenii care pleaca la studii in romany!!!!!! si desigur multe multe succese si bafta celor de la facultate.
A comentat ina 11 august 2009, 18:43 | mergi sus ▲
salutare! am o intrebare, poate cineva sami raspoonda? eu nu sunt deja in romania dar am intrat la liceu shi am viza de tip C ku kare nu pot face permisul de shedere, shi vin in MD pe 28 august, va fi posibil sa mai depoon actele pentru viza atunci?
A comentat valer4ik 11 august 2009, 19:12 | mergi sus ▲
soory....sunt deja in romania:-)
A comentat valer4ik 11 august 2009, 19:15 | mergi sus ▲
Dar daca ma insoteste sa zicem un frate mai mare(peste 20 ani) cu transport personal.Ce documente trebuie sa aiba,sau nu se poate?Aceasta cu privire la viza pentru liceeni si deplasare in Romania.
A comentat Andrei 11 august 2009, 19:18 | mergi sus ▲
parintii care isi insotesc copii admisi au nevoie pt a obtine viza si de dovada mijloacelor de întreţinere (cont bancar 500 euro) sau nu?
intrebare pt cei care deja au depus actele...
A comentat ... 11 august 2009, 19:41 | mergi sus ▲
@valer4ik

Desigur ca o sa poti!
A comentat lYNX 11 august 2009, 19:47 | mergi sus ▲
Spuneti-mi va rog! Viza chiar se face in 20 de zile? La mine de exemplu merg cu mama la Romania, mai trebuie si acordul lui tata ce va sta acasa? vaniusha92@mail.ru
A comentat Ionelus 11 august 2009, 20:22 | mergi sus ▲
am o intrebare .........din cite am auzit de la cunoscutii mei care deja invata in romania la liceu trebuie sa inveti inca o data clasa aIX-a este adevarat??????????si daca da si cei de la colegiu tot????????
A comentat mariana 11 august 2009, 20:42 | mergi sus ▲
marana tu abia amu ai inteles ca repeti un an......nu conteaza unde da anul oricum il repeti
A comentat mia 92 11 august 2009, 20:47 | mergi sus ▲
da personal am intrebat in cit tim face viza si miau spus ca 20 de zile.da si privitor la acordul tatalui da e numaideict trebuie si acordul celuilalt parinte
A comentat mia92 11 august 2009, 20:51 | mergi sus ▲
mam gindit ca poate numai cei de la liceu o sa repete a noua...........da nu e asa............:(:(offffffffffff
A comentat mariana 11 august 2009, 21:26 | mergi sus ▲
vizele se fac timp de 20 de zile? :| pff...
A comentat eu 12 august 2009, 07:50 | mergi sus ▲
....eu auzisem ca arintzii pentru a trece hotarul rominiei impreuna ku noi e nevoie de a avea kont deskis shi pe kont 500euro,.....(lege intrata in vigoare din 31 mai)spunetzimi va rog cine shtie,.......intradevar e nevoie de asha ceva?????
A comentat LIIIA 12 august 2009, 08:13 | mergi sus ▲
nu e nevoie... nu te intreaba nimeni de citi bani ai la tine...
A comentat elena 12 august 2009, 08:46 | mergi sus ▲
nu mai inteleg nimic, a trebuit sa am acordul ambilor parinti atunci cand am depus dosarul, imi trebuie iarasi acordul lor ca sa iau viza? nu se subintelege ca au fost amandoi deacord sa vin in romania?
A comentat galina 12 august 2009, 10:40 | mergi sus ▲
toate rudele de gradu 1 (frate,sora ,mama ,tata *isi pot face viza pe baza permisului de sedere.trebu numa decit acordul la ambii parinti pentru a se subintelege ca sunt de acord sati deie voie sa treeci vama singur,cind ai dat actele la scoala in acord a fost mentionat ca iti da voie sa studiezi peste hotare dar la viza o sa se mentioneze ca este de acord sa calatoresti singur.bafta mare si succese
A comentat krasotk 12 august 2009, 15:33 | mergi sus ▲
sincer, nu cred ca e nevoie de cazier juridic... pentru ca la admitere n-au cerut... mai in scurt, eu am de gind zilele astea sa depun actele, asa ca o sa va ofer informatiile necesare. si am auzit ca depunerea actelor pentru viza se face pina la 15 septembrie, asa ca mai este timp. succese la toti.
A comentat killerXD 12 august 2009, 23:45 | mergi sus ▲
asta e ptr faculatate
daca depunem pe 1-15 septembrei o sa primim prin octobrie,dar de pe 15 pin data primirii cm treci vama????
A comentat pre killerXD 13 august 2009, 02:30 | mergi sus ▲
nu e nevoie de niciun cazier, eu am depus deja actele, se cer doar cele mentionate in articol, nimic altceva. bafta!
A comentat dia 13 august 2009, 09:03 | mergi sus ▲
spuneti va rog,in ro plecam kiar pe 15?
A comentat nime) 13 august 2009, 10:30 | mergi sus ▲
cine a mai fost admis in Vaslui,shi cine deja invata acolo,scrieti va rog pe carolina_angel@mail.ru.mersi mult
A comentat snikers 13 august 2009, 10:34 | mergi sus ▲
cine ma poate ajuta,spuneti va rog,gr.scolar cum pot intelege?e scoala profesionala?
A comentat nime) 13 august 2009, 10:49 | mergi sus ▲
@nime) da, grup scolar un fel de scoala profesionala.
A comentat lili 13 august 2009, 12:21 | mergi sus ▲
un grup scolar poate avea in componenta clase liceu , profesionala , cursuri postliceale. depinde de la caz la caz. caliatatea unitatii de invatamnat difera . din pacate in multe grupuri scolare ( nu toate , tre sa te interesezi )se invata la vrajeala.
A comentat .... 13 august 2009, 13:48 | mergi sus ▲
dar acum pot sama transfer la vre-un kolegiu?
A comentat nime) 13 august 2009, 15:42 | mergi sus ▲
pre killerXD ai avut nevoie de asigurarea medicala si de dovada asigurarii cu transport??daca e adevarat de unde le pot lua??sau daca stie cineva scriti va rog aici si doar daca ati depus deja actele dar nu daca va anuntat cineva si nu sunteti precis...
A comentat ALEX 13 august 2009, 19:25 | mergi sus ▲
ALEX,parintele care te insoteste are nevoie de asigurare medicala si dovada asigurarii de transport.le poti lua chiar de acolo,la consulat,sunt multi care se ocupa de asta....asigurarea medicala pe 90 zile-160 lei si dovada asigurarii de transport-50 lei.Bafta!
A comentat corina 13 august 2009, 21:06 | mergi sus ▲
mie asigurarea cu dovada ptr parinte o ieshit la 102 lei
A comentat vasili-pupkin 14 august 2009, 08:42 | mergi sus ▲
salut eu am depus actele azi...asigurarea medikala shi cea de transport se fac acolo pe lok sunt inaitea ambasadei nishte domnishoare shitzile fac ..eu am achitat suma de 265 lei ..viza vine peste 20 de zile lukratoare..aa shi nu va imbulzitzi la ambasada ca ride lumea de voi pa bafta
A comentat ali 14 august 2009, 16:38 | mergi sus ▲
va spun ca pentru asigurare medicala puteti plati si 6 euro domnisoarele celea fac bani multi pentru ca noi nu ne interesam!!!
A comentat WapSter 14 august 2009, 17:10 | mergi sus ▲
mama si-a luat asigurarea cu 160 de lei :|.. si bronarea de bilet, 50.. prostie curata :| cum naiba sa stii pe ce data te duci si mai ales, la ce ora daca nu ai inca viza si nu stii in cat timp o obtii...
A comentat eu 14 august 2009, 17:49 | mergi sus ▲
nu luatsi asigurari sau bilete de la domnishoare sau domni care stau linga rind -ei fac asha bani nebuni, este firma mai indeal dupa foto care face asigurarea de 50 de lei shi biletul 50 de lei,nu aruncatsi bani pe vint

P.S. mai bine cumparatsi nishte inghetata decit asigurarile de 160 de lei
A comentat basarabean 14 august 2009, 17:57 | mergi sus ▲
pt Ionelus: da, e neaparat sa ai acordul parintelui care nu te va isoti, si trebuie sa-l ai in original si copie..
A comentat eu 14 august 2009, 18:16 | mergi sus ▲
eu deja am luat bilete
A comentat dia 14 august 2009, 19:09 | mergi sus ▲
si daka ami fak aici in oras asigurarea medikala are ceva importanta??sunteti siguri ca dupa 20 zile lucratoare sa da viza??nu prea cred deoarece nu dovedim sa mergem la scoala...
A comentat ALEX 15 august 2009, 18:54 | mergi sus ▲
UNDE in oras? dak e chisinau, e ok. aproape toata lumea isi face asigurarea acolo
A comentat dia 15 august 2009, 21:52 | mergi sus ▲
mi-am facut dejf asigurarea in orasul din care sunt la o firma de asigurari..are vreo importanta locul unde meo fac?
A comentat ALEX 16 august 2009, 09:19 | mergi sus ▲
nu, nu cred sa fie vreo problema...eu mi-am facut-o in chisinau, dar nu cred sa conteze in ce oras ti-au eliberat-o
A comentat dia 16 august 2009, 10:25 | mergi sus ▲
si asigurarea cu transport?
A comentat ALEX 16 august 2009, 11:09 | mergi sus ▲
da, doar la un parinte trebuie
A comentat ptr alex 16 august 2009, 14:52 | mergi sus ▲
de unde o pot lua asigurarea asta cu transport...si la ce bun ea ami trebuie daka merg cu automobilul propriu??
A comentat ALEX 16 august 2009, 19:42 | mergi sus ▲
eu am luat-o acolo pe lok cu 50 de lei,daca mergi cu automobilu propriu mai mult trebui,trebuie sai prezintsi o multime de acte pe autovehicolul tau
A comentat ptr ALEX 17 august 2009, 09:08 | mergi sus ▲
mersi pentru informatie...
A comentat ALEX 17 august 2009, 09:36 | mergi sus ▲
pff! gatiti si un beberon pentru "protector"
A comentat 17 august 2009, 10:37 | mergi sus ▲
nu am dat inca documentele pt viza....imi spune cineva, va rog?
pana la ce data se poate de depus acele pt viza?
sh in kate zile sa face viza?
A comentat sperantza 17 august 2009, 10:53 | mergi sus ▲
ce documente este scris mai insus!!! paremisi s-a alocat 10 zile ptr liceeni ca sa treaca fara rind, viza se face in 20 zile lucratoare
A comentat ptr sperantza 17 august 2009, 11:32 | mergi sus ▲
zile lucrataore asta luni-vineri, posibil shi simbata
A comentat ... 17 august 2009, 11:33 | mergi sus ▲
ptr sperantza ..... d und asha o informatzie>? asta pana cand se are in vedere k eu nu am dat doc ink?
A comentat sperantza 17 august 2009, 19:06 | mergi sus ▲
alex, dak pleci cu atomobilul, cred k va trebui s prezinti cartea verde
A comentat dia 17 august 2009, 19:44 | mergi sus ▲
cum de unde??? socoate 20 zile lucratoare inapoi de la 15 septembrie shi ai sa vezi care zi e ultima ptr depunerea actelor, cei care eri au depus pe data de 17.08 o sa primeasca pe 9.09, acum singura socoate,BAFTA LA DEPUNERE, GRABITSIVA, O RAMAS PUTSIN ;)
A comentat ptr sperantza 18 august 2009, 08:21 | mergi sus ▲
da stiu ca trebuie sa arat cartea verde dar e o prostie si mai bine deja e sa bronezi un bilet acolo pe loc...
A comentat ALEX 18 august 2009, 13:50 | mergi sus ▲
basarabean, nu ştiu unde ai găsit asigurare cu 50 lei (nu o lua în nume de rău), căci eu, adică mama, şi-a făcut cu 160 la un ghişeu din apropierea consulatului şi nu cred că prin alte părţi din acea regiune ar fi putut ajunge pînă la 50 lei, e prea mare diferenţa...
în privinţa faptului, în cît timp se eliberează viza, nu ştiu ce să zic. eu cînd am fost mi-a zis să vin pe 3 septembrie s-o primesc, iar o cunoscută de-a mea a fost cu vreo 3 zile înainte şi i-a zis să vină în aceeaşi zi... :-?? . iar bonul cela, "dovada asigurării cu transport" e o prostie şi mai mare şi spălare de bani. cum poate să fie acela o dovadă dacă e doar o hîrtie care practic nu are valoare. ce folos că i-o arăţi tantii de la ghişeul din consulat, dacă mai apoi nu găseşti transport (ăsta e doar un ex.). prostie curată.

p.S. am rămas un pic năucă cînd mama mi-a a sunat la liceul unde am intrat ca să se intereseze în privinţa căminului, manualelor etc. şi domnul de acolo (după idee era nr. directorului, nu ştiu care era la tel. atunci) a zis că nu avem ce face mai înainte de 15 septembrie şi că o să primim totul în ziua respectivă. reiese că eu tre să mă pornesc din MD pe la ora 4-5 dimineaţa ca să ajung la care, apoi încă să mă fîţîi pe acolo cu toate bagajele alea, fără să ştiu măcar în ce clasă sunt, cine e dirigintele ca să ştiu cui să mă adresez... cam aiurea...

p.S.2 :D ştiu că am mai zis, dar dacă e vreo una din fetele care au intrat la L/T "Ştefan cel Mare" Iaşi (Hîrlău) să-mi scrie pe angels_paradise_17@yahoo.com ;)
A comentat maslinika 20 august 2009, 13:00 | mergi sus ▲
daca e cineva dincolo de intrebari ...sa-mi raspunda sau cel putin sa ma ajute !pls.vreau si eu site-ul cu lista studentilor moldoveni admisi in romania..... va rog muuuuuult
sau cretinii astia n-au afisatrezultatele. ms frumos
A comentat neznaica 21 august 2009, 09:09 | mergi sus ▲
ce armonie si cita dragoste pe la voi)

sper ca "neznaica" sa nu fie admisa, bafta la asta))
A comentat sound 21 august 2009, 09:32 | mergi sus ▲
da oare e posibil sa mai dovedesc la timp la skoala, daca depun actele pe data de 24 august??????? ei nu poata sa faca ceva vreo exceptie , sa dee viza mai degraba???

P.S. dar in caz ca ajung la bucuresti pe 20 septembrie,,, ce o sa fie, locuri la camin e posibil sa mai gasesc??? RASPUNDETIMI VA ROG CINEVA!
A comentat Giku Bucuresti 23 august 2009, 19:15 | mergi sus ▲
salut...nu va fi nimic daca nu ajungi la timp la scoala ati vei gasi loc la camin stai linistit,dar ar fi mai bine sa suni liceului in care ai fost admis si sa fii mai sigur
A comentat ptr Giku Bucuresti 24 august 2009, 12:35 | mergi sus ▲
buna la toti! astazi am depus actele pentru viza, sa va duceti dimineata ca nu e asa de multa lume :D mi-au spus sa vin dupa pasaport pe 14 septembrie... si am vrut sa va atentionez un lucru: parintii completeaza cererea de tip A,B,C (sedere de scurta durata), nu aceea de tip D. succes la toti :D
A comentat killerXD 24 august 2009, 19:26 | mergi sus ▲
cîte zile durează eliberarea vizelor pentru elevi?
A comentat sergiu 29 august 2009, 05:58 | mergi sus ▲
Va rog sa ma ajutati si pe mine.nu am avut timp sa caut pe net si nici sa merg la consulat sa aflu concret de ce acte e nevoie pentru viza pentru STUDENTII(nu elevii) admisi in Romania. Daca imi poate spune cineva ceva concret. Va multumesc anticipat.
A comentat MAlina 29 august 2009, 19:40 | mergi sus ▲
Si inca ceva...de unde in Chisinau pot sa-mi scot cazierul(nu sunt din chisinau),de ce acte am nevoie pentru cazier, cat costa, cat dureaza si pana la ce data se depun actele pentru viza?
A comentat MAlina 29 august 2009, 19:44 | mergi sus ▲
ANGHELOV V
EVGHENI
suna pe 68882381 eu am intrat cu tine la un colegiu sunama!!
de unde pot lua cererea de tip C si D
A comentat Stefan 03 septembrie 2009, 10:09 | mergi sus ▲
pentru elevi
A comentat Stefan 03 septembrie 2009, 10:10 | mergi sus ▲
Pentru cazier ai nevoie de buletin, costa 60 lei in decurs de o zi sau 30lei in decurs de 10 zile...Adresa Iacob Hancu 3a( De la sun-city mai la vale este banca de economii pe str. Puskin, mergi la vale pina la intersectie si apoi faci dreapta mergi un cartierapoi stanga.. apoi dreapta...Tecatorii din zona te pot ajuta....succese!!!
A comentat miha 03 septembrie 2009, 10:34 | mergi sus ▲
mi-am luat viza!!!!!!
A comentat dia 04 septembrie 2009, 16:05 | mergi sus ▲
Dia, adica in cite zile ti-a facut-o?tu ai si bursa sau nu?
A comentat Mariana 05 septembrie 2009, 05:58 | mergi sus ▲
pe 12 august am depus actele.....
si da, normal k am bursa (poate nu ai inteles tu, eu sunt la liceu, nu la facultate)
bafta!
A comentat dia 05 septembrie 2009, 07:21 | mergi sus ▲
aaa, si am luat viza pe 3, dar nu am avut timp sa comentez aici:)
A comentat dia 05 septembrie 2009, 07:23 | mergi sus ▲
poate sami spuna cineva, daca sunt undeva rezultatele din sesiunea 2 sau 3.... va rog frumo......fiindca in sesiunea 1 nu am fost admisa......
A comentat mariuca 05 septembrie 2009, 08:18 | mergi sus ▲
Cind am depus actele la ambasada pentru admitere ,mi sa spus ca rezultatele vor veni in 3 tururi ,primele rezultate au venit,mai urmeaza si celelalte sa vina sau nu??? va rog cine cunoaste amanunte precise sa-mi raspunda...Multumesc anticipat!!!
A comentat nika 05 septembrie 2009, 11:01 | mergi sus ▲
Cineva care e deja admis ,din Cluj, este cineva??
A comentat nadia 05 septembrie 2009, 16:06 | mergi sus ▲
cine stie ,va rog, pentru cei admisi la buget, da fara bursa , care e procedura caminelor??
cind ne putem inmatricula si care sunt documentele necesare??
va rog sa raspundeti!!
A comentat ana 05 septembrie 2009, 16:08 | mergi sus ▲
@ nadia, da eu's in cluj)
A comentat eu 05 septembrie 2009, 18:17 | mergi sus ▲
CINE e admis la Targiviste rog sa sa ma suati la 079523332 , sint de la facultatea de drept
A comentat COELHO 02 octombrie 2009, 13:24 | mergi sus ▲
Daca e cineva ce imi poate da relatii concrete in ceea ce privesc actele necesare + eventuale cheltuieli (taxe de diva, etc). il rog frumos sa transmita un e-mail cu toate aceste date la adresa 0744645156@orange-gsm.com . Sunt interesat de toate aceste doc. necesare si eventuale taxe pentru o persoana din Rep. Moldova, persoana ce a intrat la Fac. in Ro anul acesta. Am inteles ca trebuie sa plateasca si 120 Euro pt viza. Doresc sa aflu exactitatea acestor informatii. Multumesc frumos celui care ma poate ajuta.
A comentat O mica solicitare 08 octombrie 2009, 15:34 | mergi sus ▲
cei care se duk akolo ....cam cit vatzi cheltuit????/??????????
A comentat nELu 02 martie 2010, 11:29 | mergi sus ▲
Vreau să-mi continui studiile în Rom.sunt acum în clasa a 9 .Greu te adaptezi cu colegii,profii?
A comentat Felicia 11 aprilie 2010, 17:36 | mergi sus ▲
mă adresez la cei care deja învaţă în cl9 programa de învăţămînt se deosebeşte mult de cea de la noi; cîţi bani de buzunar vă dau părinţii?
A comentat felicia 11 aprilie 2010, 17:40 | mergi sus ▲
NU AI VREA SĂ-ŢI DEE ŞI MÎNCARE GRATIS TU NUMA SĂ ŢII GURA DESCHISĂ . . . . UN STUDENT AN TERMINAL. . .DA MERITĂ ORICE SACRIFICIU . . . DIPLOMELE ROM AU ALTĂ VALOARE DECÎT CELE DE LA NOI
A comentat PENTRU PROTECTOR 12 aprilie 2010, 02:06 | mergi sus ▲
EU SUNT OLEG AM FĂCUT LICEU ŞI FACULTE ÎN ROMÂNIA ŞI M-AM ADAPTAT EU PERSONAL F. REPEDE . . .ÎN CE PRIVEŞTE LIMBA VORBITĂ LA NOI ŞI DINCOLO DE PRUT ESTE LIMBA ROMÂNĂ FĂRĂ DISCUŢIE . . . . MINCIUNILE ŞI POVEŞTILE CARE LE-AI AUZIT CU LIMBA AIA MOLDOVENEASCĂ INVENTATĂ DE BOLŞEVICI LA NOI PRIND FOARTE BINE LA O POPULAŢIE DEZ-INFORMATĂ ŞI SEMIANALFABETĂ CUM DIN PĂCATE ESTE O MARE PARTE DIN BASARABIA
A comentat pentru felicia 12 aprilie 2010, 05:57 | mergi sus ▲
vreau să-mi continui studiile în Rom.sunt acum în clasa a 9 şi mă mir foarte mult de cei care învaţă deja(parcă ne sperie)ne spun că sunt dispreţuiţi acolo.
A comentat Mădălina 12 aprilie 2010, 16:14 | mergi sus ▲
NU TREBUIE SĂ DRAMATIZEZI . . . .CUM AI VREA SĂ FIE PRIVIŢI BASARABENII CÎND DEŞI ESTE EVIDENT CĂ VORBIM LIMBA ROMÂNĂ CU GRAFIE LATINĂ ÎN MOLDOVA ACEST LUCRU ERA NEGAT OFICIAL DE BOLŞEVICI PÎNĂ SĂ VINĂ ALIANŢA LA PUTERE ŞI ĂSTA AR FI DOAR UN ASPECT . . DAR DACĂ ÎŢI VEZI DE TREABA TA TOTUL OK ORICUM CU O DIPLOMĂ ROMÂNEASCĂ ÎN BUZUNAR AI ALT VIITOR . . PUŢIN MAI BUN MAI ALES ACUMA DE CÂND ROMÂNIA ŢARĂ U.E. BAFTĂ
A comentat PENTRU FELICIA 12 aprilie 2010, 16:55 | mergi sus ▲
hai în rom cu încredere îţi vezi de treaba ta şi totul ok
A comentat în loc de pentru pentru felicia este pen 13 aprilie 2010, 06:44 | mergi sus ▲
Pentru intrebari, scrieti la osb_buc@yahoo.com
A comentat OSB Bucuresti 13 aprilie 2010, 08:11 | mergi sus ▲
- Termenul de prelucrare a unei cereri de viză de scurtă şedere este de aproximativ 5 zile lucrătoare.
Dar care-i terminul(cite zile) real??
A comentat vlad 13 aprilie 2010, 22:25 | mergi sus ▲
Salut! cine poate sami spuna inform despre studiu in Ro! 2010-2011 ! sami scrie pe mess!
lucianmoldova@yahoo.com
A comentat Lucian 21 aprilie 2010, 16:12 | mergi sus ▲
ajutatima va rog denis_barcari@mail.ru
A comentat Deniska 17 iulie 2010, 12:44 | mergi sus ▲
buna ! dar pina cind pot depune elevii la vize? pana pe ce data ?
A comentat Dina 09 august 2010, 18:03 | mergi sus ▲
spunetimi va rog cum pot vedea listele vizelor aprobate
?
A comentat iulia 12 septembrie 2013, 14:56 | mergi sus ▲
spunetimi va rog cum pot vedea cine a fost aprobat pentru viza?
A comentat iulia 12 septembrie 2013, 14:57 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.5824 secunde