Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

30 martie 2023, ora locală: 05:12

 

Vladimir Voronin acuză cetăţenii romani şi mass-media din Romania pentru susţinerea protestelor de la Chişinău

adăugat 11 aprilie 2009, 16:36, la Ştiri de Top

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, acuză cetăţenii romani şi mass-media din Romania pentru susţinerea protestelor de la Chişinău. Demnitarul moldovean a anunţat declanşarea unei anchete serioase in privinţa cetăţenilor romani care au luat parte la manifestaţiile din 7 aprilie.

Vladimir Voronin este supărat pe jurnaliştii romani care au relatat despre situaţia din Chişinău. "Toate instituţiile media din Romania au indreptăţit acţiunile de stradă şi le-au calificat drept revoluţie. Toate posturile TV romaneşti, in toată această perioadă, au vorbit despre revoluţie, fără a găsi alt calificativ vandalismului din Chişinău", a precizat Voronin.

Pe langă ziariştii romani, Voronin a mai identificat o categorie de vinovaţi: consilierii electorali romani ai partidelor de opoziţie din Moldova. "Azi, pentru noi e foarte important să facem o anchetă serioasă a formelor şi metodelor participării cetăţenilor romani la organizarea evenimentelor din 7 aprilie. Ceea ce cunoaştem noi azi, deja reprezintă nişte probe convingătoare in acest sens. Este vorba despre consultarea oferită de Ambasada Romaniei celor 3 partide in timpul campaniei", a mai spus Voronin.

Nu au scăpat de acuzaţiile preşedintelui moldovean nici capii reţelelor de crimă organizată, studenţii, elevii şi profesorii care i-au indemnat să meargă la mitinguri.

Preşedintele moldovean a declarat vineri că are "dovezi" ale implicării Romaniei in protestele care au avut loc in Republica Moldova săptămana aceasta şi a acuzat Ambasada Romaniei că s-a implicat in campania electorală.

Preşedintele moldovean Vladimir Voronin a declarat vineri că are "dovezi" ale implicării Romaniei in protestele care au avut loc in Republica Moldova săptămana aceasta şi a acuzat Ambasada Romaniei că s-a implicat in campania electorală, relatează AFP.
"Ceea ce ştim astăzi constituie deja o bază de dovezi in acest sens", a spus Voronin, citat de AFP.

El a afirmat că opoziţia a avut "consultări cu ambasada Romaniei in toate etapele campaniei electorale" şi că Bucureştiul a "organizat" trimiterea de studenţi la Chişinău pentru a participa la acţiuni de stradă.

Voronin a acuzat Romania de implicare in evenimentele de la Chişinău aproape imediat după declanşarea lor.

Autor: Z.O.
Sursa: www.ziua.net
NU INTELEG TOTUSI DE CE IL MAI NUMITI PRESEDINTE PE BOSOROGUL ASTA IMPUTIT. MANDATUL SAU A EXPIRAT MARTI. NU MAI ARE NICI O VALOARE IN POLITICA R. MOLDOVA. DIN 5 APRILIE & PN AZI NU I S-A MAI Dat NICI 1 TITLU IN POLITICA BASARABIEI. AFARA CU EL! ESTE 1 GUNOI! NU-L MAI VREM! E 1 KKT! (MA SCUZATI DE EXPRESIE) JJJJJJJJJOOOOOOOOOSSSSS COMUNISTII!!! MOARTE TRADATORILOR DE NEAM & DE TARA!!!
A comentat Prinţesă 11 aprilie 2009, 15:59
DE F MULTE ORI VOROSHKA DA MESAJE POPORULUI IN LIMBA RUSA.. DE CE??? UNDE SE CREDE BOSOROGUL ASTA? IN URSS? SUNTEM IN R. MOLDOVA, NU IN RUSIA, DE ACEEA AR TREBUI CA TOATE MESAJELE SA LE SPUNA IN LIMBA ROMANA. NU MA INTERESEAZA PE MN SA INTELEAGA & RUSII. TREBUIE SA INVETE & EI LIMBA NOASTRA, ASA CUM O INVATAM & NOI PE CEA RUSA CAND PLECAM LA MOSCOVA. E ADEVARAT CA & RUSA ESTE LIMBA OFICIALA A BASARABIEI, DAR ADEVARATA LIMBA DE STAT ESTE CEA R O M A N A. MAI REPET: VORONIN TREBUIE SA VB PESTE TOT IN ROMANA, DAR NU O FACE. TREBUIE DAT AFARA. E RUSOFON. SE SPUNE CA BUNICUL LUI DE PE MAMA A FOST ROMAN. CHIAR NU CRED IN ACESTE MINCIUNI. MI SE PARE NORMAL CA 1 PRESEDINTE SA VB IN LIMBA DE STAT, CA DOAR PRESEDINTELE ITALIEI, SILVIO BERLUSCONI, DE EXEMPLU, NU VB CHINEZA, CI ITALIANA, ASA CUM E & NORMAL SA FIE... AFARA CU IDIOTUL ASTA DE VORONIN! MOARTE COMUNISTILOR, TRADATORILOR DE NEAM & DE TARA!
A comentat Prinţesă 11 aprilie 2009, 17:23
Exista un Dumnezeu . daca as fi Voronin m_as culca cam greu noaptea .. si asa saracu nu cred ca doarme prea bine se vede dupa tampeniile pe care le scoate ..
In plus ma uimeste un lucru .. ba fratilor voi nu ati invatat lectia .. comunismul e crima . ideologia lui e crima de fapt orice ideologie e o crima ca nu are mama ... Jos cu comunistii!!!! ce ar fi sa incercati de data asta sa va omorati pe voi !!!
A comentat vornik 11 aprilie 2009, 19:10
puneti in streang jigodia asta...sa fie judecati si fiii de catele din familia lui, in special fi-su, un al doilea nicu ceasca.sper sa nu mor pana nu voi vedea dreptate si Basarabia draga intoarsa acasa.Va iubesc pe toti fratilor de pe celalalt mal al Prutului...Tarisoara voastra va asteapta acasa ca impreuna sa starpim si lichelele de la parlamentul si senatul României sa scapam de cancerul rosu pt totdeauna.TRAIASCA ROMÂNIA MARE. DOAMNE AJUTA
A comentat Românul 11 aprilie 2009, 20:42
Printesa, sfatul meu este sa-ti sustii opiniile, dar las-o un pic mai domol cu injuriile sa nu te trezesti ca te aresteaza si pe tine! ACELASI SANGE / ACEEASI TARA / AM FOST CU TOTI ROMANI ODINIOARA! ROMANIA MARE IN VECHILE-I HOTARE!
A comentat Alec-BM 11 aprilie 2009, 23:59
sunt de acord cu printesa,la ce mai sta bosorogul asta de voronin sasi ia feciorul sau oleg si ducase in fundul rusiei!
A comentat vasilii 12 aprilie 2009, 10:22
ce teas pune la prasit bosorog batrin de voronin
A comentat ion 12 aprilie 2009, 10:24
POEZIE PENTRU BASARABIA SPUSA IN PIATA UNIVERSITATII DE O ROMANCA BASARABEANCA,LILIANA!

DUMNEZEU SA L IERTE PE VALERIU BOBOC SI CELELALTE VICTIME FACUTE DE COMUNISTI! JOS COMUNISTII! FARA VIOLENTA!

http://www.youtube.com/watch?v=FX7fITAPgnw
A comentat GABI H 12 aprilie 2009, 21:54
AM FACUT CLIPUL ASTA PENTRU VALERIU BOBOC-MARTIRUL DIN SUFLETELE NOASTRE.DUMNEZEU SA L IERTE PE VALERIU BOBOC SI CELELALTE VICTIME FACUTE DE COMUNISTI! JOS COMUNISTII! FARA VIOLENTA!


http://www.youtube.com/watch?v=dcPovdntT7U

POEZIE PENTRU BASARABIA SPUSA IN PIATA UNIVERSITATII DE O ROMANCA BASARABEANCA,LILIANA!http://www.youtube.com/watch?v=FX7fITAPgnw
A comentat GABI H 12 aprilie 2009, 23:33
Acest om, daca se poate spune asa, este un incult, nici nu stie sa vosbeasca sa se exprime romaneste, nu stiu cum de a ajuns in fruntea unei tari?/!!!!!
Ese strigator la cer!!!!!!
Apropo care mai sunt ultimele stiri din tara?
Sepoate merge acasa?
A comentat RN 13 aprilie 2009, 07:47 | mergi sus ▲
Voronin nu este numai incult, el este de-a dreptul analfabet. Cine poate intelege ce spune el chiar si in ruseste? Este incoerent chiar si in limba rusa.
A comentat Dracula 13 aprilie 2009, 10:08 | mergi sus ▲
Alec-BM, NU MA POT ABTINE SA NU-L INJUR PE ANIMALUL ASTA DE VOROSHKA. PE MN NU MA VOR ARESTA, CA POLITISTII ITALIENI NU SUNT CA ACEI BASARABENI, IAR IN CAZ CA VIN POLITISTII BASARABENI AICI SA MA ARESTEZE, CRED CA NICI NU O SA-I LASE SA TREACA FRONTIERA LA CAT DE IDIOTI SUNT . . . :-). STIE TOATA EUROPA DEJA FARADELEGILE LOR. NU VOR MERGE EI PREA DEPARTE. . . ITI GARANTEZ. SALUT!
VA AVERTIZEZ CA VOI FI 1 PIC MAI VULGARA IN ACEASTA PERIOADA DE TENSIUNE. SA MA IERTATI DK VOI FOLOSI EXCESIV INJURATURILE.
A comentat Prinţesă 14 aprilie 2009, 13:08 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

 • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
  Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

 • #2 Anusca pentru dorin1995
  dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
  ...

 • #3 cielfanthom pentru dorin1995
  Salut!
  In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

 • #4 marinaian pentru Alina
  cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

 • #5 luminitacumpana pentru D0ina
  Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

 • #6 adaiulica pentru nicu_d
  salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

 • #7 lilik pentru Bogdanpop
  si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
  ...

 • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
  Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

 • #9 crinna pentru larisa2726
  aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

 • #10 adaiulica pentru Cornel
  deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol
La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult

randat în 	0.0965 secunde