Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

19 aprilie 2024, ora locală: 09:30

 

Voronin la puscarie

adăugat 22 septembrie 2009, 23:30, la Politică

- Premierul desemnat de la Chisinau, Vlad Filat, a dat de inteles la Pro TV Chisinau ca fostul presedinte ar putea ajunge dupa gratii

Vlad Filat, premierul desemnat al Republicii Moldova, a declarat ieri ca fostul presedinte Vladimir Voronin ar putea fi jude­cat in cazul in care vor fi demonstrate anumite ilega­litati pe care le-a comis, informeaza Agerpres. Acesta a afirmat ca Romania va fi una dintre primele tari pe care le va vizita in calitate de premier.

Filat a facut aceasta afirmatie in cadrul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune Pro Tv Chisinau, ca raspuns la recentele declaratii ale liderului Partidului Comunist (PCRM), care sustinea ca odata cu schimbarea guvernarii, in Moldova a sporit nivelul criminalitatii. "Cel mai mare criminal este Voronin. Va asigur, toti criminalii vor sta la puscarie", a afirmat Filat.

Comisie de ancheta

Filat a tinut sa precizeze si faptul ca saptamana viitoa­re va fi creata o comisie parlamentara in vederea investigarii protestelor anticomuniste din 6 - 7 aprilie, din care vor face parte experti interni si internationali. Liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM) s-a declarat optimist si in privinta alegerii noului sef al statului, afirmand ca este sigur ca Parlamentul va reusi sa-l aleaga pana la data de 17 noiembrie, care este termenul limita. Referitor la situatia economica a tarii, premierul a precizat ca deficitul bugetar prognozat este de circa 6 miliarde de lei (apoape 600 milioane de dolari), adica o treime din bugetul anual si a subliniat necesitatea reluarii negocierilor cu finantatorii externi. Totusi, in ciuda situatiei extrem de dificile, Filat a dat asigurari ca "toate obligatiile sociale pe care le are statul vor fi indeplinite".

Nihil sine Moscova

Referindu-se la relatiile cu Rusia, Filat a declarat ca "ne dorim o relatie foarte pragmatica, buna, pe care o vom administra cu demnitate, in interes national" si a tinut sa sublinieze faptul ca "eu in forma aplecata, cum mergea Voronin la Moscova, nu am de gand sa plec". Acesta a precizat ca prima sa vizita oficiala o va intreprinde cel mai probabil la Bruxelles, dupa care ar putea merge la Paris, Berlin, Bucuresti si Kiev. Liderul PLDM nu a exclus insa varianta ca presedintele rus Dmitri Medvedev sa viziteze Chisinaul, pentru a participa la summitul sefilor de state membre ale Comunitatii Statelor Independente (CSI), care se va desfasura in luna octombrie.

Amenintarea rusa

Potrivit ziarului Flux, Aleksandr Pikaev, directorul Institutului Economiei Mondiale si Relatiilor Internationale al Federatiei Ruse a declarat ca o eventuala apropiere a Moldovei de NATO ar putea afecta atat relatiile moldo - ruse, cat si integritatea teritoriala a Republicii Moldova. Acesta a precizat ca formarea Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE),in urma negocierilor duse intre cei patru lideri, a fost conditionata de renuntarea la politica de apropiere de NATO si aprofundarea relatiilor cu CSI. Mai mult, Aleksei Ostrovski, presedintele Comisiei pentru relatiile cu tarile CSI si conationalii din Duma de Stat, a avertizat in legatura cu faptul ca Moscova ar recunoaste independenta Transnistriei, in cazul in care noua conducere de la Chisinau "va actiona in directia pierderii suveranitatii si asimilarii acestei tari de catre Romania".

Impartirea portofoliilor

Liderii AIE au ajuns ieri la o intelegere in privinta ministerelor care vor reveni fiecarui partid. Potrivit Unimedia, Ministerul Afacerilor Externe, Justitiei, Sanatatii si Internele ar reveni PLDM - lui, PL ar primi Ministerul Apararii, Transporturilor, Tineretului si Mediului, iar PD-ului i-ar reveni cel al Economiei, Constructiilor, Culturii si Ministerul Muncii. AMN ar trebui sa obtina portofoliul Agriculturii, Educatiei si Comunicatiilor.

Autor: Ioan TUDOR
Sursa: www.ziua.ro
domnule filat, cel mai mare criminal este ghimpu, chirtoaca apoi si dumneavoastra... sa faceti voi atita cit a facut PCRM si apoi sa va laudati!!! mie personal mi-ar fi rusine sa tin asa discursuri mizere... intotdeauna m-am mindrit cit a fost PCRM la conducere nu stiu insa acum ce voi face, la momentul de fata imi este rusine sa spun ca sunt din moldova la fel cum imi este rusine sa recunosc ca la alegerile anterioare l-am votat pe domnul harry potter in calitate de primar... daca va fi toata moldova la fel ca capitala atunci RUSINE fratilor... din punctul de vedere a anexarii la romania si renuntarea la transnistria, de o mai faceti si pe asta atunci... o sa le pupati fundurile tiganilor si curvelor de peste prut....
A comentat StyfMaster 23 septembrie 2009, 04:44
Voronin... nu-ti fa griji totul va fi bine!!! moldova va este alaturi.... faptul ca niste mucosi vreau sa tina cirma nu trebuie sa va ingrijoreze mult... noi suntem aici si va vom ajuta!!!
A comentat maryk 23 septembrie 2009, 04:47
''dragii mei'' StyMaster si maryk...sunteti doua persoane lipsite de viitor cu mila voastra de mosu Voronin...e si normal ca cei ce sunt acum la putere nu vor face ceea ce a facut si PCRM..ei nu vor face asa imprumuturi de milioane cum au facut PCRM ca sa deie pensii marite...acum ei sunt nevoiti sa astupe toata stricaciunea care deja are miros greu de suportat.....sa nu va mirati de ce se va scumpi acum si transportul...acum se va simti adevarata criza,mai ales la batrini.....
Si cine e devina ????
Mult stimatul vostru CIOROI .......
A comentat andrei 23 septembrie 2009, 05:19
da voronin nuti fa griji poate ca ceausescu nu vei ajunge dar la duba vei sta si foarte mult
A comentat vabo 23 septembrie 2009, 05:27
As dori sa pot avea un schimp de replici cu antecomentatorii mei.Primo-Nu se cade ca un cetatean din Rep.Moldova sa scrie asa urat despre niste demnitari ai tarii.Secondo-Toti cei care au deturnat idealurile tinerilo din Aprilie trebuie judecati si condamnati.Ca premier trebuie sa intreprinda toate mijloacele legale de care dispuna pentru a se face lumina si a se spune adevarul cu ultimii 8 ani ai administratiei Voronin.Nu doresc ca cetatenii Basarabeni cu inima romana,sa astepte 20 de ani ca sa afle adevarul,asa cum noi romanii din Romania a trebuit sa asteptam atata amar de vreme.
A comentat Liviu cel istet 23 septembrie 2009, 05:38
Voi fi foarte incintata sa vad peisajul acesca( ca Voronin sta dupa gratii) pentru tot ce a facut si cita populatie a suferit din urma lui,va trebui si dupa moarte tot in inchisoare sa fie imormintat.
A comentat ina... 23 septembrie 2009, 06:51
Stati Ba jos sustinatorii lui Voronin!!!!!!Chiar nu ati inteles ca au trecut timpurile voastre?Am impresia ca il sustin de-al de Voronin la care le place mizeria si vodca.Cui nui place sasi ia setca si DRUM BUN.Dar noi sa speram si sa ajutam noul guvern.Cu incetu o sa fie bine.
A comentat Dragos 23 septembrie 2009, 08:09
StyfMaster ma da tu esti un comunist adevarat...mii mila de tine =))))))) cica s'o mindrit cit a fost PCRM la putere...hahahaha!!!! si cu ce ma te'ai mindrit...cu ceea ca esti acum de nimik???si ca ai un salariu mizer si nici un viitor, da...si te'ai mai mindrit ca ai prosperat in minciuna , sper ca tatuca voronin ti'o dat multa mura'n gura ca sa'l sarutzi in c... mult si bine....de asta te mindresti tu??? ei...ce sa zic...fiecare se mindreste cu ce are...si mai baiete mai citeste stirile si afla adevarul , da nu sta ca un berbedeu pe postul Moldova1 ca acolo as doar povesti boule...deschide'ti ochii comunistule..fufufu ce urit suna... = ))))
A comentat scorpions 23 septembrie 2009, 08:39
maryk...ti'o venit si tzie rindul...ia asculta ma mucosule( sau poate esti o mucoasa)...si ce ai de gind sa faci tu? cum al asiguri pe tatuca sa nu'si faca nici o grija ??? =))))) poate atzi sta amindoi dupa gratii ca sa'l sustii pe tatuca..ce zici? sau poate te oferi tu sa stai in locul lui ca tatuca nu ar fi impotriva, sa vezi ce repede ar uita de tine= )))) ce prostalan mai esti....ei hai sustine'l mai departe daca tot ai inceput sa'l saruti in c.....
A comentat scorpions 23 septembrie 2009, 08:48
pentru cei doi fraeri comunisti vreau sa le dedic ceva dintr-o piesa a formatie parazitii sigur nustiu cine sunt ca ei asculta pe colea baskov dar versu suna asa: SA - MI SUGI P..A MIE SI LA TOTI DEMOCRATI DE ZIUA TA
A comentat ady 23 septembrie 2009, 09:09 | mergi sus ▲
Voronin : COMUNIST BLESTEMAT !!!
A comentat Mariana 23 septembrie 2009, 10:54 | mergi sus ▲
wa da prosti is aia 2 sustinatori a lui voronin, oleg o luat tot ce se putea de luat din moldova, si-a luat recent maibach, destul de des sta prin miami..... si saracii moldoveni lucreaza ca fraierii peste hotare..... voi ( astia 2oi) vati gandit la viitorul vostru, ??
A comentat :) 23 septembrie 2009, 13:18 | mergi sus ▲
StyfMaster,maryk=Fiul lui voronin sau chiar Voronin, sau unul dintre cei care au limba fina si si-au oferit serviciile pentru gloria PCRM!
A comentat <Haaa?> 23 septembrie 2009, 13:57 | mergi sus ▲
styMaster si maryk luativa mucii de la nas si futetiooo din tara cu tot cu Voroninu vostru si cu PCRM vostru. Tradatori ati fost tradatori so sa ramineti,dusetiva si prasiti la tara daca va place si raniti cicatul de la vaci. Fuuuuuu Tsara taranilor.
A comentat Andrew 23 septembrie 2009, 14:28 | mergi sus ▲
styMaster si maryk... defapt cred ca scrie o singura persoana doar ca are dublare de personalitate, asa ca sa nu para singurul prost de pe aici care il sustine pe amaratu de tatuksu'...
vreau sa-l vad pe voronin platind triplu lacrimile mamelor dupa 7 apr. durerea celor ce si-au pierdut averea si slujba, si nervii mei cand ma uitam la stirile de la Mu1!!!
A comentat crisu 23 septembrie 2009, 14:39 | mergi sus ▲
VORONIN, mincami-ai kktu :))))))))) iati galosii si la treaba,mizerabilule care esti,ziceai ca cei de la sat sunt facuti pt munca in cimp iar cei de la oras...pt studii si viata mai buna........ esti un mare TALHAR si un un mare GUNOI... LA PIRNAIE CU TINE sa mori de foame si sa te manince sobolanii,sau mai bine sa iti tina de urit:))))) asta meriti!>:P sa duci chinuri grele...
A comentat >:P 23 septembrie 2009, 14:46 | mergi sus ▲
Cinii mici intodeauna latra foarte mult.Ceausescu s facut pentru romaina cit nu se va mai face nici 500 de ani si nu fa mai fi altul ca ceusescu multi romaini regreta pierderea lui ceusescu asa cum multi oameni regreta disfiina UrSS dar timpul inapoi nu se va intoarce cei care tin cu Filat,Gimpu si Chirtoaca nu o sa le treaca mult timp pina o sa inceapa sa regrete timpurile de mai apoi ca asa cum au fost niste oameni de nimic asa si au ramas rahat cu litera mare nici Voronin nu e mai bun ca ei tot hot e dar macar pe tinpul domniei lui am esit afara pe strada linistit fara sa ma tem de timpitii degradarti.Ne astepta niste timpuri grele.Sa speram ca totusi dupa conducerea degradatilor si hotilor totusi lui Dumnezeu i se va face mila de noi si ne va da un domnitor demn de numele asta.
A comentat Mariana 23 septembrie 2009, 14:59 | mergi sus ▲
Ineresant cind va incepe sa plateasca Lucinschi Ghimpu Filat si Chirtoaca ca si ei sint hoti cu litera mare diferenta dintre ei si Voronin ca inca nu lau ajuns la cantitate.Intro situatie de criza economica am primit cadou de la conducerea nou scumpiri si devalorizarea leului oare osa ne ramina macar un leu in buzunar dupa ce se va satura noua conducere.Oare cind o sa avem si noi un guvern ca sa ne dea si sa nu nea ea tutul ce mai avem pus deoparte.
A comentat Romaldini 23 septembrie 2009, 15:03 | mergi sus ▲
In puskarie cu voronin cu feciorasul sau !

CANALIE DE COMUNIST !!!
JOS ZARAZA COMUNISTA JIDOVEASCA !!!
A comentat Victor 23 septembrie 2009, 15:47 | mergi sus ▲
CAT V-OM RABDA BADJOCORA COMUNISTA ?
A comentat Victor 23 septembrie 2009, 15:51 | mergi sus ▲
De mult trebuie Voroshka să facă puşcărie cu toată ceata lui de comunişti împuţiţi (incluziv StyfMaster şi maryk)! Trăiască AIE!
A comentat Prinţesă 23 septembrie 2009, 16:10 | mergi sus ▲
Daca o sa reuseasca sa-l prinda pe cioroi v-a fi bine, ca poate sa-si i-a valiza hulubashii si sa plece prin Hawai pe undeva sa-si traiasca linishtit restul batrinetsei... ce-i drept ca diakuma vodka mai skump o sa-l coste
A comentat Marseille 23 septembrie 2009, 16:43 | mergi sus ▲
La StyfMaster şi Maryk lunecă păduchii pe creier. Şi dacă mă aud, vreau să-i întreb dacă prostia doare. Probabil că da, sărmanii de ei prin ce chinuri trec....
A comentat O replică 23 septembrie 2009, 17:21 | mergi sus ▲
voronin este cia mai inkapabila persoana a moldovei,,primul om de la codru,,numai ka asa iam permis noi toti sa ne kalce in picioare,,a facut moldova o monarhie personala ku firmele lui si ku tot,,domnule prost de rangg superior eu vas spune mai bine sa povestiti kum oleg a luat andyspizza de la adevaratul proprietar,,cred ca vila ta si va fi adapostul vostru pentru tot hlamul comunist,,sa va faceti un gard mare sa nu va mai vada lumia din jur ka le este greata deja, de voi,,cioroi spurcati si inputiti,,democrati au ajuns azi primii la finis,,luati cadoul si ducetil in europa,,bravo
A comentat bigboy 26 septembrie 2009, 14:02 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.2216 secunde