Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

25 aprilie 2024, ora locală: 16:28

 

APELUL Asociaţiei Obşteşti PRO ROMÂNIA către Alianţa pentru Integrare Europeană

adăugat 15 decembrie 2009, 10:12, la Eveniment

Onorată AIE! Asociaţia Obştească PRO ROMÂNIA (AOPR) salută şi susţine fără rezerve acţiunile Alianţei de apropiere şi integrare cu Patria-mamă România! În acelaşi timp, AOPR consideră că strădaniile Dvs de a integra R. Moldova în Uniunea Europeană ca stat independent şi, pe de asupra, şi neutru, n-au sorţi de izbîndă! Nici un stat fost comunist nu s-a integrat în UE fără să fi aderat iniţial la NATO! Convingerea noastră este că R. Moldova nici în NATO nu poate intra din cel puţin două motive:

- nu-i permite constituţia, iar modificarea art. 11, care stipulează că R. Moldova este stat neutru, nu este posibilă nici pe cale parlamentară, nici prin referendum, ţinînd cont de actuala conjunctură politică;

- R. Moldova nu-şi controlează o bună parte din teritorii şi frontiere şi nu este în stare să determine Rusia să-şi retragă trupele de ocupaţie şi armamentul de pe teritoriul său cu toată implicarea comunităţii internaţionale, iar NATO nici odată n-a încorporat zone de instabilitate şi insecuritate...!

Pe de asupra, nici Uniunea Europeană nu este dispusă să se extindă spre est în următorii 25 de ani, din contra, R. Moldova este plasată în aşa zisul Parteneriat Estic, alături de Belarusi şi Azerbaidjan...

Astfel, R. Moldova n-are nici o şansă să se integreze în UE ca stat independent într-un viitor previzibil!

Pe de altă parte, acest stat artificial nu este în stare să asigure cetăţenilor săi un nivel de trai decent care i-ar determina să nu mai emigreze, iar existenţa şi în continuare a R. Moldova ca stat independent va duce inevitabil la stingerea fiinţei naţionale în aceste teritorii! Din cauza sărăciei au emigrat deja peste un milion de consîngeni de-ai noştri, în special tineri, şi exodul acestora continuă... În consecinţă, nu se mai întemeiază familii, nu se mai nasc copii, în timp ce bătrînii (şi nu doar) mor pe capete... Ni se stinge Neamul văzînd cu ochii! Actualmente ponderea reală a populaţiei băştinaşe în R. Moldova constituie doar 55 % din numărul total al populaţiei şi există pericolul real ca peste cîţiva ani acest indice să coboare sub 50 %, iar de aici pînă la dispariţia totală din aceste teritorii nu rămîne decît un singur pas!

În aceste condiţii, în viziunea AOPR, unica soluţie de a ne salva de la pieire şi a ne conserva fiinţa naţională, de a ne integra în structurile europene şi euroatlantice şi de a scăpa de trupele de ocupaţie şi armamentul rusesc, este (Re)Unirea de urgenţă cu Patria-mamă România!

Redevenind parte integrantă a României, teritoriile româneşti din stînga Prutului se vor încadra imediat şi automat şi în NATO, şi în UE! În scurt timp vor fi egalate salariile, pensiile şi bursele cu cele similare din România, toţi cetăţenii R. Moldova vor deveni cetăţeni ai României şi, implicit, ai UE (cu teritorii cu tot), în scurt timp România şi UE vor veni aici cu investiţii consistente, vor deschide sute de mii de locuri de muncă bine plătite, astfel ca tinerii noştri să nu mai fie nevoiţi să plece în lumea largă ca să-şi cîştige existenţa, mai mult, astfel îi vom putea aduce acasă şi pe cei plecaţi de nevoie în străinătate!

Stimaţi parlamentari ai AIE şi membri ai Guvernului, vă cerem respectuos:

1. Declinaţi de urgenţă apartenenţa R. Moldova la CSI şi demolaţi sîrma ghimpată de la Prut!

2. Nu mai cedaţi Ucrainei nici o palmă din pămînturile strămoşeşti! Demarcarea frontierei dintre R. Moldova şi România, pe de o parte, şi Ucraina, pe de altă parte, trebuie făcută într-un singur mod: pe Nistru!, R. Moldova şi României urmînd să le revină sudul şi nordul Basarabiei, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, trecute în mod criminal în 1940 în componenţa Ucrainei!

3. Răspundeţi Statului Român în problema cetăţeniei cu aceeaşi monedă: aşa cum România acordă basarabenilor cetăţenia română pe motiv că şi-au pierdut-o în urma vitregiei istoriei, tot aşa şi R. Moldova, ar trebui să acorde cetăţenia R. Moldova cetăţenilor români (şi urmaşilor acestora) care au rădăcini basarabene, nevoiţi să se refugieze peste Prut de urgia hoardelor sovietice invadatoare!

4. Întreprindeţi de urgenţă măsurile care se impun pentru recepţionarea celor mai importante posturi de televiziune româneşti pe întreg teritoriul R. Moldova;

5. Obţineţi fondurile necesare şi reabilitaţi de urgenţă la standarde europene drumurile ce fac legătura cu România şi, implicit, cu întreaga Europă - Chişinău-Iaşi, cu construirea la Ungheni a unui pod peste Prut, Bălţi-Sculeni şi Chişinău Giurgiuleşti, precum şi tronsonul de cale ferată Chişinău-Ungheni!

6. Conectaţi rapid reţelele electrice şi magistralele de gaze ale R. Moldova cu cele similare din România!

7. Întreprindeţi de urgenţă acţiunile care se impun în vederea readucerii teritoriilor româneşti înstrăinate de la est de Prut la trupul Patriei-mamă România!

Domnilor deputaţi şi membri ai Guvernului! Aveţi şansa şi ocazia unică să înfăptuiţi idealul sfînt de Reunificare a Ţării şi Neamului Românesc! Nu rataţi o asemenea ocazie şi veţi fi acoperiţi de glorie!

Aşa să vă lumineze şi să vă ajute Dumnezeu!


Adoptată la Adunarea Generală a Fondatorilor AOPR din 13 decembrie 2009.


Preşedintele AOPR Ilie Bratu

Secretarul AOPR Alexandru Olevschi


Autor: AOPR
Sursa: www.basarabeni.ro
Renastere nationala si dreptate ! O singura limba, o singura fiinta, un singur neam, o istorie, cultura, civilizatie comuna !
A comentat judecatorul_impartial 15 decembrie 2009, 13:17
In primul rand Romania avea si are presedinte si presedinte este Traian Basescu ,presedintele romanilor si a Romaniei ,felicitari ,sa ne traiti domnule presedinte.Libertate si democratie fratilor de peste Prut .Un singur popor ,o singura tara.



A comentat Italia 15 decembrie 2009, 13:25
Rusii nu ne sant dusmani ,o singura natiune internationala si mondiala fara razboi,dujmanii nostrii ,sant comunistii ,vechiului sistem nedemocrat,TNF,YOUTUBE NATIONAL ALLIANCE ,BLOOD AND HONOUR,oamenii nu sant dujmanii ,nu rusii si nu Rusia ,putem fii o singura natiune cu o singura conditie sa nu fie razboi intre tari pe Terra.Ne plecam si inchinam crucii si bisericii.Ne supunem poporului .
A comentat Interesant 15 decembrie 2009, 13:31
Blood&honour youtube.Hai1 salut.
A comentat Interesant 15 decembrie 2009, 13:32
Rugam ,domnule presedinte ,al Romaniei ,Traian Basescu ,sa fie infintata Garda de Fier ,in Romania.
A comentat Italia 15 decembrie 2009, 13:33
Tot e bine si frumos in cuvinte! din pacate nu este asa de simplu in realitate...
A comentat Iura 15 decembrie 2009, 13:48
Nu mai acceptam, basarabeni omorati ,adica romani ucisi,incetati crimele.
A comentat Interesant 15 decembrie 2009, 13:57
Nu mai acceptam, basarabeni omorati ,adica romani ucisi,incetati crimele.
A comentat Interesant 15 decembrie 2009, 13:57
Iura ,nu acceptam sa vedem romani ucisi, poporul roman este provocat si ucis,pentru scopurile servicilor secrete si al tarilor sa iti fie clar.Daca politicienii cu politica si servicile secrete nu ucideau ,nu ne amestecam si nu ne pasa ,nu trebuia sa ucideti oamenii.
A comentat Salut 15 decembrie 2009, 14:18
Sa nu mai ucideti poporul ,ca va mancam cu informatiile,nu vrem criminali.
A comentat Simplu 15 decembrie 2009, 14:20 | mergi sus ▲
Sa nu mai ucideti poporul ,ca va mancam cu informatiile,nu vrem criminali.
A comentat Simplu 15 decembrie 2009, 14:21 | mergi sus ▲
Sarbatori fericite.La Multi Ani.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 18:44 | mergi sus ▲
ah deci tu vrei ca Moldova sa intregreze Romania numai pentru ca sa fie Moldova in UE. Deci Romania ar fii un fel de curva, care o sa va faca voua dorintele!
A comentat anti basescu 16 decembrie 2009, 01:40 | mergi sus ▲
A comentat 123 16 decembrie 2009, 10:41 | mergi sus ▲
Sa traiti bine.
A comentat Romania 16 decembrie 2009, 12:51 | mergi sus ▲
sper sa se face ceva... pacat ca multi nu inteleg ...
A comentat Oţel 16 decembrie 2009, 13:25 | mergi sus ▲
vor cineva ori nu vor ,dar reunirea cu patria mama va fi si speram intrun timp foarte scurt
A comentat vabo 17 decembrie 2009, 08:20 | mergi sus ▲
Oameni buni, da ilie Bratu aistai dalbaiubu cela care striga la proteste -NU AVEM NEVOIE DE PRESEDDENTIE, NU AVEM NVOIE DE PARLAMENT, LE AVEM PE TOATE ASTEA LA BUCURESTI!!!, ?
e prierenul lui Filat
arici batrin si prost limitat d-le Bratu
A comentat Alexie 21 decembrie 2009, 15:20 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.2669 secunde