Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

20 aprilie 2024, ora locală: 14:14

 

Comisia de la Venetia vrea destabilizarea Basarabiei alaturi de fostul dictator comunist Voronin

adăugat 16 martie 2010, 11:51, la Integrare Europeană

comisia,venetia,basarabia,r.moldova,romania,constitutie

Chemata la Chisinau printr-o capcana intinsa Aliantei pentru Integrare Europeana de catre reprezentantul UE la in Basarabia, prorusul Kalman Mizsei, Comisia de la Venetia sub puternica influenta a acestuia, s-a raliat pozitiei Partidului Comunist al fostului dictator comunist Vladimir Voronin, cerand alegeri anticipate si practic aruncarea Basarabiei in haos, transmite Romanian Global News.

 

Parlamentul de la Chisinau trebuie dizolvat și organizate alegeri parlamentare anticipate. Aceasta este concluzia Comisiei de la Veneția, trimisă prin intermediul unei scrisori către autoritățile moldovene, scrie Unimedia.

"În Moldova, Parlamentul poate fi dizolvat nu doar în cazul incapacității de a învesti Guvernul, dar chiar și dacă acesta eșuează în a alege președintele țării. Dizolvarea Parlamentului este în detrimentul stabilității, dar dacă acesta nu reușește să aleagă un președinte, legislativul trebuie să fie dizolvat", se precizează în documentul instituției europene, dat publicității astăzi.

Potrivit concluziilor Comisiei de la Veneția, data dizolvării Parlamentului trebuie să fie fixată într-un termen rezonabil.

"Este important să menționăm că perioada de un an pentru a dizolva Parlamentul începe din data dizolvării ultimului Legislativ și nu din data de la eșecul de alegere a președintelui țării", se mai precizează în raportul membrilor Comisiei de la Veneția.


Deja disensiuni puternice in AIE

 

În cadrul unei emisiuni televizate, Mihai Ghimpu, președintele Parlamentului și președinte interimar, s-a arătat indignat că Moldova trebuie să execute recomandările comisiei. "De ce Comisia de la Veneţia să ne spună ceva, până a le prezenta noi proiectul. Am şi eu o întrebare pentru Comisie. Parlamentul poate organiza un Referendum, potrivit Constituţiei. Codul Electoral a fost expertizat de către Comisia de la Veneţia. De ce trebuie să ne conducem de Constituţie, de această lege sau de recomandarea Comisiei de la Veneţia? Deciziile politice le luăm noi, comisia doar ne recomandă. Şi anterior Comisia de la Veneţia a recomandat să nu fie interzise blocurile leectorale şi să fie scăzut prgul electoral", a mai precizat Ghimpu în seara zilei de astăzi.


Prim-ministrul , Vladimir Filat, care vrand sa profite de campania de imagine bine orchestrata din ultima perioada si stiind ca poate conta pe sprijinul puternic al Publika Tv, care va intra curand pe piata basarabeana, s-a arătat convins că Moldova nu trebuie să modifice Constituția dacă acest proces il va face sa rămâne fără sprijinul european. "Obiectivul nostru este de a ne integra în UE. Putem să atingem acest obiectiv doar cu sprijinul partenerilor europeni. Nu văd niciun sens să modificăm Constituţia, dacă vom rămâne fără sprijinul european. Am comunicat cu foarte multă lume. Am primit un mesaj constant. Poziţia Comisiei de la Veneţia este determinantă pentru noi. Mă miră isteria, care au provocat-o "tovarăşii". Noi am vorbit că trebuie să consultăm cetăţenii. Atunci când punctul de vedere al partenerilor europeni va fi unul negativ, noi vom căuta alte soluţii", a mai precizat șeful cabinetului de miniștri.

Reamintim ca ieri 15 martie, Vicepresedintele Comisiei de Politica externa a Senatului Romaniei a, senatorul Viorel Badea, a exprimat pozitia Romaniei de sprijin a deciziei AIE de schimbare a Constitutiei prin referendum si evitarea alegerilor anticipate care ar destabiliza si politic si economic Basarabia, ambele amenintand evolutiile democratice de dupa 7 aprilie 2009.

Se pare insa ca mesajul nu a ajuns pana la Vlad Filat, care aude numai ce doreste. Romania este membru deplin al UE, iar pozitia ei legata de Basarabia va conta in UE, mai mult decat orice recomandare a Comisiei de la Venetia. Voronin si aliatii sai au contat pe Rusia impotriva intereselor romanesti si au pierdut, Filat, chiar daca isi va alege ca aliati parteneri UE, altii decat Romania, incarcand un joc la mai multe capete, risca sa ajunga pe termen mediu in aceeasi fundatura ca si Voronin. Iar prietenii stiu de ce! Dar poate ca ne inselam si luat de valul preluarii unor institutii cheie Primul Ministru doar a uitat momentan de adevaratii prieteni.


Autor: Romanian Global News
Sursa: www.rgnpress.ro
S-AR PUTEA CA POZIŢIA ROMĂNIEI CA STAT MEMBRU U.E. SĂ ATĂRNE MULT MAI GREU ÎN ACEASTĂ PRIVINŢĂ DECĂT PĂREREA COMISIEI DE LA VENEŢIA . . . . .JOS BOLŞEVICII
A comentat BRAVO GHIMPULE NU TE LĂSA 16 martie 2010, 19:08
"Filat, chiar daca isi va alege ca aliati parteneri UE, altii decat Romania... risca sa ajunga pe termen mediu in aceeasi fundatura ca si Voronin." - MULTUMIM PENTRU SINCERITATE! - TOTI VIITORII PRIM-MINISTRI SI PRESEDINTII R. MOLDOVA AR TREBUI DE ACUM INCOLO SA STIE CE II ASTEPTA DACA CUMVA VOR PUNE IN PERICOL ... INTERESELE ROMANESTI. Cu asemenea declaratii "tari" - sa nu va mire faptul ca la viitoarele alegeri din nou vor fi votati comunistii si romanofobii.
A comentat Aristo 16 martie 2010, 23:16
ÎN CAZ DE ANTICIPATE S-AR PĂREA CĂ VISUL FRUMOS DE APROPIEREA MOLDOVEI DE U.E. SE VA TERMINA FOARTE CURĂND . . . .PĂCAT . . . PĂCAT DE SÎNGELE VĂRSAT . . .
A comentat pro u.e. 17 martie 2010, 06:20
DACĂ VOR IEŞI DIN NOU BOLŞEVICII S-AR PĂREA CĂ VA EXISTA UN EXOD MASIV AL TINERILOR SPRE U.E. (LEGAL SAU NU )
A comentat MARE PĂCAT 17 martie 2010, 06:39
O piatra stramba surpa temelia. Scopul nu scuza mijloacele... Oare de ce stramosii geto-daci cautau sa fie drepti, la fel si Sf.Stefan cel Mare?.. Fara o judecata dreapta, corecta, nepartinitoare, inspirata din Duhul Sfant - toate sunt frunza pe apa. Inclusiv in politica. Victoriile "smecheresti" nu tin mult si invinsii oricand pot deveni invingatori, daca intre timp dau dovada de mai multa fidelitate fata de poruncile crestine. Conteaza sa fii drept si sa meriti nu atat spijunul unor pretinse puteri regionale, ci sprijinul cel adevarat de la atotputernicul Dumnezeu.
A comentat tarna 17 martie 2010, 07:04
Iar Dumnezeu e insasi Ratiunea Absoluta a realitatii obiective. A urma spiritul Adevarului absolut inseamna a raspunde maximal la certintele obiective al Realitatii si ale Vietii pe Pamant. Subiectivismul e Intunericul, Moartea, oglinda stramba in care se admira demonul Smecher si Necurat.
A comentat tarna 17 martie 2010, 07:55
SE PARE CIUMA BOLŞEVICĂ VA REVENI ÎN MOLDOVA ODATĂ CU ANTICIPATELE . . . AŞA OAMENI AŞA CONDUCĂTORI. . . . ÎN MOLDOVA NU-I DE STAT
A comentat EU 17 martie 2010, 10:08
să nu dramatizăm (încă) situaţia . . . . este aproape sigur că vor fi anticipate . . dar să mai sperăm totuşi . . . . .la un rezultat cît mai bun pentru AIE . .
A comentat un romăn basarabean 17 martie 2010, 14:09
"Dar poate ca ne inselam si luat de valul preluarii unor institutii cheie Primul Ministru doar a uitat momentan de adevaratii prieteni." - DACA AVETI ACEASTA INCERTITUDINE, NESIGURANTA IN CEEA CE ATI AFIRMAT ANTERIOR, de ce va aventurati a face declaratii care COMPROMIT cum nu se mai poate imaginea Romaniei ca stat european de drept, promotor al VALORILOR DEMOCRATICE EUROPENE etc., partener si avocat NEPARTINITOR al R.Moldova?
... Gura pacatosului - adevar vorbeste.
A comentat toma 18 martie 2010, 00:21


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Integrare Europeană

traian-basescu,
Traian Băsescu cere oficial unirea României cu Republica Moldova. ”Este timpul să începem să acţionăm şi în România”
Traian Băsescu cere oficial unirea României cu Republica Moldova. Liderul PMP, Traian Băsescu,a cerutconduceri partidului unirea României cu Republica Moldova.
Fostul președinte al României a mai cerut a supus aprobării Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Populară și elaborarea unei legiprin care primarii să [...] mai mult
Juncker: Statele din Balcanii de Vest pot adera la UE în 2025
Aderarea Statelor din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană este posibilă în 2025, a declarat, duminică, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, informează site-ul agenţiei de presă Reuters, scrie Mediafax.
Declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene au fost făcute în contextul în care acesta a efectuat o vizită [...] mai mult
ȘEFUL TRUPELOR SUA ÎN EUROPA: „PACIFICATORII” RUȘI DIN TRANSNISTRIA - NUMAI PACIFICATORI NU SUNT
Generalul Ben Hodges, comandantul trupelor armate ale SUA în Europa, a făcut un comentariu referitor la armata rusă staționată în regiunea transnistreană, într-un interviu acordat publicației ucrainene Censor.net.
 
Potrivit generalului american, presiunea Rusiei asupra vecinilor săi vine pentru a-i împiedica pe aceștia [...] mai mult
Piramida financiară din poliție a fost betonată cu prevederea 25%
În legea privind politica bugetar-fiscală pentru 2017, a fost aprobată o prevedere prin care colaboratorii poliției vor încasa ca bonus salarial 25% din volumul amenzilor aplicate cu implicarea lor. Pentru implementarea prevederii, la 1 martie 2017 Guvernul a aprobat Regulamentul privind procedura de stimulare financiară a agenților constatatori [...] mai mult
Putin l-a invitat pe Dodon la Moscova si l-a felicitat pentru victoria sa din turul II al alegerilor prezidentiale



Vladimir Putin l-a felicitat pe Igor Dodon pentru victoria sa de la alegerile prezidentiale si l-a invitat in Rusia, scrie Ria Novosti





Presedintele rus, Vladimir Putin a subliniat ca rezultatul votului demonstreaza sprijinul larg al alegatorilor pentru ideile lui Dodon privind stabilitatea sociala si economica, dar si pentru construirea [...] mai mult
(VIDEO) #KILLER VIP: MATRIOSKA PLAHOTNIUC-USATÎI
Un asasin care a ratat două ținte a devenit muniție electorală, înghițit de relația complicată a lui Vlad Plahotniuc cu Renato Usatîi.
Războiul lor aparent nu-i împiedică să împartă același proiect de țară: Igor Dodon. Unul lucrează la vedere, celălalt – din umbră.
Aceasta-i o poveste despre [...] mai mult
Autoritățile R. Moldova, NEDUMERITE: În Transnistria au loc „competiții militare”, pentru PRIMA dată cu implicarea tehnicii de luptă
Exerciții militare din nou în Transnistria. De această dată, pentru prima oară va fi utilizată, în următoarele două săptămâni, tehnică militară. Potrivit autorităților autoproclamate din Transnistria, aceste „competiții militare” au drept scop dezvoltarea interacţiunii forţelor militare ale Federaţiei Ruse cu structurile [...] mai mult
Prima ATENŢIONARE publică de la Maia Sandu pentru conducătorii unor instituţii publice:
Candidata PAS la funcţia de preşedinte al R. Moldova, Maia Sandu, a trimis, astăzi, Parlamentului, Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe şi Comisiei Electorale Centrale din R. Moldova o atenţionare publică "vizând răspunderea pe care urmează s-o poarte conducătorii instituțiilor statului pentru obstrucționarea dreptului de vot al cetățenilor [...] mai mult
Maia Sandu, despre Crimeea, relațiile cu Rusia și federalizarea Moldovei: „Știu că Putin respectă oamenii puternici”
Candidatul la funcția de președinte, Maia Sandu, a acordat un interviu pentru publicația rusă Kommerstant, în care a vorbit atât despre planurile sale pentru politica interne, cât și despre relațiile cu Rusia, în cazul în care va deveni președinte. Sandu spune că acestea „vor putea fi îmbunătățite dacă [...] mai mult
Reacția lui Igor Dodon la retragerea lui Marian Lupu: Sandu este candidatul convenit de Nuland cu Plahotniuc
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a venit cu o primă reacție la retragerea lui Marian Lupu din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu. El a promis că socialiștii se vor mobiliza și mai mult, iar mișcarea ar fi fost „coordonată la Washington”.
Citiți integral mesajul lui Dodon:
Ceea ce trebuia de demonstrat.
Ceea ce spuneam de cîteva [...] mai mult

randat în 	0.1817 secunde