Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

18 aprilie 2024, ora locală: 13:43

 

Deputat comunist: Problema relaţiilor cu Romania este negarea identităţii moldoveneşti

adăugat 11 august 2009, 19:20, la Eveniment

"Principala problemă a relaţiilor dintre Chişinău şi Bucureşti o constituie faptul că Romania nu vrea să recunoască identitatea moldovenească", a declarat deputatul pe listele PCRM, Grigore Petrenco, intr-un interviu pentru ziarul "Puls", organul de presă al comsomolului, transmite Jurnal de Chisinau. In opinia lui Petrenco, soluţiile pentru depăşirea crizei in relaţiile moldo-romane sunt semnarea acordului privind frontiera de stat şi tratatului de bază de colaborare. "Consider că relaţiile noastre cu Bucureştiul se vor normaliza cand acolo vor conştientiza faptul că Moldova nu este un stat secund romanesc", a mai spus Petrenco. Deputatul comunist a mai precizat că autorităţile Romane se lasă "influenţate de emoţii şi apelează la istorie", in loc să se conducă de normele juridice internaţionale in reglementarea relaţiilor cu R. Moldova.

Autor: ZIUA
Sursa: www.ziua.ro
Ar fi timpul k comunistii sasi inkida odata gura lor spurcata si sasi ia talpasitza din Moldova, atita trimbitzeaza la dreapta si la stinga despre "Recunoashterea RM k stat independent", decit ar falalai atita din gura si a gesticula din maini ar fi cazul sa mai faca cv pentru tara asta, dak tot striga in gura mare despre independeta las mai intii sa SE POARTE DEMOCRATIC asta doar legile tot prevad!!!!!!!!! si sa lase odata Romania in pace cu acuzatiile lor neroade
A comentat Ana 11 august 2009, 20:52
Bulgaria nu recunoaste limba macedoniana, Grecia nu recunoaste identitatea macedoniana si denumirea de Macedonia, Serbia nu recunoaste identitatile si limbile muntenegeana, bosniaca si croata etc etc. Acum un veac si jumatate prin numele si identitatea de roman, romania si nu daco-roman, dacoromania sau Dacia - a fost ignorat elementuul identitar initail si de baza al populatiei dacogetice autohtone si substituit eronat cu elementul roman, adus de cuceritorii si ucigasii strabunilor acestui pamant. Noi suntem mai intai daco-geti dupa sange si traditii, mai ales dacii liberi si nu e corect ca fostii cuceritori si imperialisti si azi sa ne puna pumnul in gura si sa ne oblige sa ne prezentam de partea lor, al jefuitorilor Daciei. Oricum ar fi numele de moldovean, el nu denota tradarea strabunilor.
A comentat Jerul 11 august 2009, 21:21
Noi, românii din RM, în orice caz cei mai multi dintre noi, cunoaţtem un pic istoria şi chiar dacă unora nu le place, ne tragem din daci (geti), dar la 102 e.n., după înfrângerea lui Decebal, soarta ne -a unit cu romanii lui Traian. Şi chiar dacă ne-au cucerit romanii, au adus o cultură mult mai avansată decât a băştinaţilor. Să ne amintim de irepetabila poemă "Traian şi Dochia", plăsmuită de popor şi care e mai grăitoare decât orice altă afirmaţie. Istoria daco-romanilor e de milenii, cu câteva întreruperi (300 de ani sub turci, 106 ani cu ţarul rus, aproape jumătate de secol cu sovieticii... - toti cuceritori). Cât despre noţiunea de "moldovan", căci aşa e rostirea moldovneascî, tot sovieticii ne-au adus-o, prin anii 30-40 ai sec. trecut. Suntem un stat independent, RM, cu populaţia băştinaşă zisă români.
A comentat mara 11 august 2009, 21:56
Cultura romana a fost net superioara in toate 40 de provincii romane. De ce Israelenii, Britanicii, Germanii, Galii, Egiptenii si absolut toate popoarele din fostul Imperiu Roman nu pretind a fi Romani, nici chiar italienii? Numai orasenii de azi ai Romei au dreptul de a se numi Romani. S-au mai gasit doar tziganii, la care Rom inseamna Om si au vrut sa fie si ei Oameni si sa aiba si tara lor de oameni - Romania cu limba lor Romeasca. Este imoral din smecherie sa te lepezi de identitaea ta adevarata si sa o iai pe a celora care au distrus Tara si Civilizatia de vateva milenii a Tracilor, din care faceau parte si dacii, getzii, costobocii, carpii si multe alte triburi, care preferau sa se identifice nu cu numele comun de traci. Romanii au furat aurul Dacilor si si-au construit Roma in mare parte cum arata azi, Romanii au distrus pruin genocid populatia masculina a Daciei - trebuie sa te nasti mancurt ca sa-l slavesti pe Traian si sa uiti de sangele lui Decebal din vinele tale.
A comentat Jelu 12 august 2009, 00:16
Marile dicţionare academice ale limbii engleze (si ale limbii germane) atesta circa 10 semnificaţii ale rădăcinii "mold", din care provine "Moldova". Cel mai semnificativ e sensul de "model", "etalon", "forma", "matriţa" folosit atât in turnatoriile de metal si sticlarii, cat si la modelieri de imbracaminte. Ar mai putea sa însemne si "albie". Râul Moldova nu este unicul toponim cu rădăcina "mold". In Cehia curge Vltava, pe care nemtii o numesc la fel ca Moldova - "Moldau", iar popoarele latine, inclusiv italienii si spaniolii o înseamnă pe harta cu numele "Moldava", ceea ce la ei însemna acum si "moldoveana". La hotarul intre Cehia si Germania, aproape de izvoarele Moldavei (Vltavei), in minţi, unde au apărut primele cuptoare de sticla si metal si deci si formele de turnare "mold", se afla o veche localitatea Moldava, de unde au pornit cândva husarii. Nu e cercetat profund, dar e posibil ca toponimul râului carpatic Moldova sa fi fost adus de triburile germanice. Oricum nu ar fi greşit sa constatam ca "matriţa" noastră identitara - "mold" - poate servi ca forma, etalon mult mai ferit de desele confuzii rromesti, deosebindu-se cu demnitate de şmecheria de a parveni cu orice preţ si a părea in fata altora a fi chiar de la Roma, in timp ce de fapt sunt de la Mol-dava sau Sarmisegetuza. Eminescu primul a observat si a descris cum nu se mai poate de sarcastic identitatea parveniţilor de la Roma "Voi sinteti urmaşii Romei?.. Toata greco-ţigănimea e nepoata lui Traian?.." Roma de azi nu are nevoie de rude autodeclarate de aiurea sau de pretutindeni. Dovada este si ortografia utilizata in ziare - nicaieri nu vei intalni "romeno" ci numai "rumeno", ceea ce ar insemna ca degeaba a fost inventata in alfabet litera speciala "â pentru cuvântul România - oricum nu ne recunosc de romani.
A comentat ionas 12 august 2009, 01:38
Ba in 1991 sa nascut un STAT REPUPLICA MOLDOVA ....nu si un popor ....;) ....POporul ROmanesc e in doua state;)Limba este Romana....lasati Prostiile Ruseshti....
A comentat Je 12 august 2009, 07:36
Ba in 1991 sa nascut un STAT REPUPLICA MOLDOVA ....nu si un popor ....;) ....POporul ROmanesc e in doua state;)Limba este Romana....lasati Prostiile Ruseshti....
A comentat Je 12 august 2009, 07:38
mai studiati istoria imp. roman idiotilor si dupa aia vorbiti . genetic nici dacii si nici romanii nu sunt relevanti in spatiul danubiano-pontic , fac parte dintr-un lung sir de migratii ce stau acum la baza limbii si poporului roman. daca judecam dupa aberatiile voastre germania nu e locuita de germani ci de prusaci , bavarezi , saxoni etc. fiecare cu limba si natia lui nu ? papagalilor , sunteti foarte frustrati. nu mai venititi in europa duceti-va in china .
A comentat stan 12 august 2009, 11:14
Pentru Ionas, Je si toti pruto-nistrenii!

Bai idiotilor! Nu va mai ocupati voi de felul cum ne-am denumit noi romaniitara si poporul. Ar trebui sa stiti ca limba vorbita de geto-daci se asemana enorm de mult cu latina vulgara, ca dacii nu aveau probleme in a se intelege cu romanii. La vremea respectiva, limba latina era un fel de lingua franca, si era vorbita si de multi traci din Peninsula Balcanica. De asemenea, limba latina a influentat limba multor popoare, inclusiv a geto-dacilor. O fi sau nu adevarat, nu se stie nimic cu precizie, dar un lucru e sigur, si anume ca populatia pruto-nistreana nu este nici pe departe moldoveneasca. Moldovenii au fost, sunt si vor fi mereu romani. Raul Moldova, de la care si-a luat numele acest teritoriu, este in Romania. Voi pruto-nistrenii sunteti printre cei mai mari impostori din istoria lumii. V-ati insusit un nume, o istorie, o cultura si o civilizatie care nu va apartin. Vi le-ati insusit in mod fraudulos doar pentru a va ascunde criza identitaraprin care trec veneticii pruto-nistreni. V-ati insusit o origine nobila, romaneasca, dar pe care o blamati si o tarati in derizoriu. Rusine farsorilor! Rusine voua impostorilor pruto-nistreni pentru ca vreti sa furati o origine, o istorie si o civilizatie care nu va apartin. Rusine voua! De mii de ori rusine voua, pruto-nistrenilor rusofoni venetici!
A comentat un roman oarecare din Covasna 12 august 2009, 16:07
Ar trebui ca autoritatile romane sa ia masuri aspre impotriva pruto-nistrenilor asiatici. Ar trebui ca romanii sa expulzeze orice venetic care provine dintre Prut si Nistru. Nu aveti voi spatiu suficient pana la Vladivostok? Mergeti tovarasilor bolsevici si aparati-va de chinezi care incet, incet, dar sigur, vor ajunge la Urali! Dar mai bine cu chinezii decat cu rusii. Chinezii sunt mai oameni decat neoamenii rusi!
A comentat un roman din Covasna 12 august 2009, 16:14 | mergi sus ▲
Pentru un roman oarecare din Covasna tu esti un mare impostor in istorie Noi Basarabenii suntem romani wrei tu aceasta sau nu pe mine nu ma intereseaza deoarece imi stiu originea si istoria.
esti un papagal comunist mai bine teai duce in rusia sa le sugi p..a la rusi ar fi mai bine si mai folositor.
Tu esti asiatic din india (tigan) care se da roman nu tie rusine!!! Ha-Ha-Ha.
A comentat WapSter 12 august 2009, 20:37 | mergi sus ▲
cine il mai socoate de om si pe petrencooo...
A comentat vabo 13 august 2009, 05:40 | mergi sus ▲
COMUNISTII DOREAU SA NE SCHIMBE DAR E IMPOSIBIL SA SCHIMBI GENELE PERSOANEI DE PE ACEST PAMANT. INDEFERENT CU SE NUMESC EI SAU CUM II NUMESC ALTII.
PENTRU COMUNISTI ERA SI UN SUBIECT CA SA SE TINA LA PUTERE DEOARECE O PARTE MARE DIN CETATENII DE LA EST DE PRUT SE CONSIDERA MOLDOVENI (cauza; istorie scrisa pe placul soveticilor si apoi redactata de PCM si o mare problema dezinteresul cetatenilor sa se interesze cine sint si de unde provin).
MAJORITATEA DE MAI SUS CARE SAU PRONUNTAT CE AU GANDIT SINT PATRIOTI DAR SI ORBI.

- PE DACI NU IAU CUCERIT ROMA IN INTEGRAL CI O JUMATE
- CUCERITORII NU AU FOST ROMANI CI MERCENARI DIN EUROPA, AFRICA SI ASIA CARE NU AU AVUT CULTURA ROMANA CI AU FOST DOAR OSTASI CARE UCIDEAU (ei nu poseda cultura)
- DA AU ADUS UN SISTEM BINE LA PUNCT IN DACIA OCUPATA CARE AU PRADAT DACIA IN FAVOAREA ROMEI

TU IESTI DAC nu MOLDOVAN, OLTEAN sau ROMAN. GENELE TALE NU TI LE-AU SCHIMBAT NIMENI DOAR TI-AU INFESTAT INTELECTUL CA ESTI MOLDOVEAN SAU ROMAN (si eu sint roman din pacate si ma bucur de tara indeferent cum se numeste Romania sau Moldova caci e tara mea a DACILOR)

IN FINE ROMA A FOST FONDATA DE TRACI DE UNDE SI LIMBA E ASEMANATOARE. DAR NOI ZICEM CA DE LA ROMANI LIMBA SE TRAGE NU EI DE LA NOI.

IN FINE SA FIM TARI SI SA SCAPAM DE COMUNISTI SI SA AJUNGEM IN TARA NOASTRA MARE SI FRUMOASA. SI O SA AJUNGEM SA FIM DACIA MARE.
NU UITATI GENELE NOASTRE SINT TARI. TU NU-TI DAI SEAMA DAR SINT.
A comentat ION CONDREA 13 august 2009, 19:41 | mergi sus ▲
Cunoaştem relativ multe despre tradiţiile, datinile, portul si cultura daco-geţilor (tracilor), dar nu ştim decât vreo 150 de cuvinte comune cu limba albaneza, din care deducem ca sunt din fondul comun al daco-geţilor si tuturor tracic. Sanscrita mult mai veche a fost restabilita de savanţi. De ce nu se fac eforturi comune ale savanţilor din toate tarile balcanice in care a fost substratul tracic pentru a restabili măcar fragmentar limba tracica? Am impresia ca in Bulgaria, spre deosebire de România, este un interes mai mare din partea instituţiilor ştiinţifice si de cultura ale statului pentru păstrarea si valorificarea culturii tracilor. De ce nu se iniţiază proiecte cu finanţare de la UE in acest scop? Odată cu electronizarea arhivelor istorice din toata Europa exista şanse mai mari de a descoperi la Vatican sau in alta parte documente ce ar relata măcar tangenţial despre limba si scrisul daco-geţilor, tracilor. Ce minune ar fi sa se descoperi măcar câteva versuri scrise la Tomis de Ovidiu in limba geţilor!
…Traian al Romei după jumătate de an de chef pe banii si aurul dacilor, nu s-a zgârcit si a turnat in bronz si piatra primul film documentar despre romani si daci. Si Traian de azi al României ar trebui sa fie mai cu dreptate atunci când e vorba de patrimonial daco-geţilor, in caz contrar, cine ştie, ce se poate întâmpla. Se spune ca aveau 7 morţi si vieţi. Odată le-a luat viata romanii, a doua oara au murit atunci când Roma a mai biruit politic data tara lor numindu-se in epoca noua cu numele odioasei metropole. Dar e timpul sa se înceapă a treia viata a dacilor si a Daciei. Si atunci sa nu zică in felul lor - Deşteapta-te, Romane, prea mult ai zăbovit! E timpul sa pleci din Dacia pe urmele ultimilor legiuni ce s-au retras peste Dunăre inca in anul 271. Sa ramâna doar acei care sunt vrednici sa servească cu credinţa si sa stăpâneasca acest pământ stropit cu sânge, capabili sa duca mai departe gloria Daciei lui Decebal si al lui Burebista.
E ORA NOII TALE ÎNVIERI - DEŞTEAPTA-TE, DACIA!
A comentat ion 13 august 2009, 20:42 | mergi sus ▲
acest curent de opinie in favoarea redenumirii poporului roman in dac cistiga tot mai multi adepti (in special la romanii basarabeni-moldoveni) si in timp va cistiga disputa;siasa pe stramosii italieni ii doare in dos de faptul ca noi ne consideram urmasii lor si ne-au tras tepe pe unde au putut.
Suspect, au disparut multe dovezi despre originea noastra;le-au ascuns sau distrus toti acei(romani,rusi,turci,austrieci,unguri) care au cucerit vremelnic prin numar si forta acest pamint locuit de poporul geto-dac.
Problema e ce facem de acum inainte,si cum reusim sa gasim dovezile si sa le aratam.
A comentat moldovalahul 14 august 2009, 07:12 | mergi sus ▲
ba nene mai lasati-o cu dacii ca au dispurut . noi suntem o noua cultura/etnie(romanii au adus colonisti din toata lumea romana +slavii+cumanii+triburile germanice+altii) si se numeste romani. daca voi vreti sa aberati in continuare ok, da vedeti ca cam 99% dintre romani vor sa-si zica tot asa.nu stiu daca ati observat analiza genetica a celor ce se declara romani( e ff diversa nu exista un grup genetic majoritar ca la libanezi spre ex. )+ uitativa la cultura ( limba romana cea vorbita curent are peste 50% cuvinte latine +20% cuv. slave + cuvinte turanice + cuvinte preluate din alte limbi moderne ). astia suntem. si mi-e mi-ar placea sa ma trag din Zeus da uite ca nu merge cu vrajeala.
A comentat mircea 14 august 2009, 11:50 | mergi sus ▲
ba mirciulica de ce nu-ti legi un pietroi mare de capatana aia care parca ar fi un dovleac si te arunci in mare?Dar pe acolo pe la mijlocul marii,stii?Cum iti permiti jigodie sa vorbesti in numele tuturor românilor?care 99 la suta jegosule?cat despre limba Româna mai invata-i originile prostule.Of Doamne, de v-as vedea pe toti morti odata sobolani rosii,criminalilor spurcati.Nu ti-e rusine lepadatura?
A comentat Românul 14 august 2009, 15:35 | mergi sus ▲
ba boule vezi cum vorbesti. papagalule fa un referendum sa vezi ce zic romanii ( cine vre sa se numeacsa dac. si mai studiaza idiotule probabil ca tu vorbeti daca si esti dac get beget. nu mai te semna romanul semneazate cu ,, un dac prost rau "
A comentat mircea 14 august 2009, 16:07 | mergi sus ▲
mircea, nu baga in seama un om cu cap, dar fara minte. lasa sa scrie ce vrea...arata cat e de destept.romanii nusunt asa de ... ca el. e unul din multime, da-i crezare. nu e padure fara uscaturi.
A comentat eu 14 august 2009, 16:22 | mergi sus ▲
eu wrea sa ma numesc dac da tu esti un prost(mircea)
A comentat WapSter 14 august 2009, 16:53 | mergi sus ▲
bine ba prostule(WapSter) ,asta e treaba ta . vezi sa nu le zici romanilor ca esti dac ca sa-r putea sa te faci de ras ( vad ca ai invatat istoria cu comunistii ). a da si zile tu ca vrei sa schimbi si limba in limba daca si aia care nu au d.n.a(daca sti ce-i ala ) de dac sa plece din dacia ( temporar numita romania ). da vezi ca s-ar putea sa ti-o iei in freza ( de la tiganii astia de romani care corup natia dacica ).
A comentat mircea 14 august 2009, 17:29 | mergi sus ▲
A comentat 28 septembrie 2009, 15:25 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.1719 secunde