Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 aprilie 2024, ora locală: 01:12

 

Dorin Chirtoacă: "Mă bucur că au loc asemenea manifestări în cinstea Unirii!"

adăugat 27 martie 2008, 21:53, la Politică

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a participat la serbările organizate în cinstea aniversării Unirii Basarabiei cu România de la Bucureşti, eveniment petrecut acum 90 de ani. El a afirmat: Mă bucur că au loc asemenea manifestări în cinstea Unirii!". Primarul Dorin Chirtoacă a adăugat că asemenea manifestări sunt fireşti şi că ele arată ataşamentul poporului român faţă de propria sa istorie. Rugat să comenteze atitudinea autorităţilor centrale de la Chişinău, care au ignorat total evenimentele organizate în Bucureşti, Dorin Chirtoacă a spus, în exclusivitate pentru www.presa.md, că ştie foarte bine care este atitudinea reprezentanţilor Puterii comuniste, care promovează teoria sovietică a pseudo-poporului şi pseudo-limbii moldoveneşti.

Autor: Claudiu Pădurean
Sursa: www.presa.md
Respect lui Chirtoaca. Check this out.
A comentat xxx 28 martie 2008, 08:42
Ai nostri oameni la Paris invata
Sa-si lege-n nod cravata
Venind cu chipul lor de oae creata
De-si nefericesc norodul !!!!

( Eminescu)
DORIN - De ce n-ai stat la ~surprize,surprize~!
Oameni buni!!! -Teoria revolutiilor ( Marks )--- NU SAU COPT PREMIZELE. Ca si pinea cind o scoti prea devreme din cuptor,e cruda, nu e buna de mincat, se refera la unire.
Nu grabiti evenimentele. De asa lucruri mari trebue sa se ocupe profesionisti in domeniu. De sapte ori masoara si odata tae.Urmarile care pot avea loc nu pot fi comparate cu MOFTUL de a intra in istorie.Nu demult a fost .1992. Cind pictori,scriitori,poeti s.a.INCOMPETENTI faceau unire,puneau rusii sa invete limba . Grig Vieru,Lari,Rosca ca poieti super,stimez mult - politicieni,sa ma ierte. Va dati seama, perderea Transnistriei si toate victimele is pe sovestea lor.Au vrut sa scoata pinea prea devreme din cuptor.Ocupativa de ce sunteti profi.-ma refer la toata lumea.Este o vorba- Unii se invata pe greselele altora, moldovenii pe greselele lor. Voi nu doriti sa trageti atentia la greseli.Nu va jucati de-a politica. Prea multi au murit atunci-rezultatul e de fata,si nu ZERO, dar mult sub ZERO ca am perdut TRANSNISTRIA.

Fiti atenti la republicile Baltice.Tot au fost in URSS. Geografic strategic mult mai important pentru Rusia. Mai multa atentie trebuea sa le acorde,sa-i tie mai aproape. Procentul de populatie rusofon poate e mai mare. Mai mari interese au la Baltica decit la noi. Caracteristic nordicilor,calm,cumpatat,treptat,rece,ferm, si-au rezolvat asa probleme demult. Dar noi-emotii, tipete in strada, lozinci prin i.net.- eftinizme. ( de la ieftin,in gol ). ( TRAEASCA si iar TRAEASCA, UNIRE FRATILORs.a.m.d.) ne luind in consideratie multi factori obiectivi si subiectivi specific situatiei din Moldova, pot duce la consecinte foarte grave ,ireparabile.
Intradevar cind se hotaraste soarta Basarabiei ,trebue de last ambitiile si mofturile de a intra in istorie, de analizat totul dea maruntul,si foarte atent.
DORIN- ca sa intri in istoria neamului scris cu litere de aur, ci nu batjocurit de urmasi-destul de serios - FII ATENT , LASA PINEA SA SE COACA.
A comentat j.PHILIPS 30 martie 2008, 03:47

Ce are comun Ukraina si Polonia?
Cum de au putut sa se inteliaga aceste 2 tari
ca ukrainenii sa calatoreasca in Polonia vara vize in special locuitorii care traiesc in zona de
50 km de la frontiera.Ukrainenilor li se vor elibera carduri de plastic care le permite lor
satreaca frontiera fara vize timp de 2 ani.Daca nu incalca aceste conditii,cardul se prelungeste pe 5 ani. De ce la noi intre frati nu este asa ceva? Nu mai cred de acum pe
nimeni din conducerea Romaniei! Pur si
simplu D-ul Basescu se pregateste de alegeri
A mai promis dumnialui ca va rezolva si cu
cetatenia-si ce? mii de moldoveni asteapta
cetacenie de acum 5-7ani.Germania,Franta, Irlanda etc.acorda cetatemie mai repede-
max 4-5 ani.Cu toate ca sunt un mare patriot
socot ca Romania isi bate joc de noi,basarabenii !!!
A comentat rock 30 martie 2008, 08:48
Bravo Dorin, apreicez ca nu te lasi mancat de kk-tii astia de comnisti, spor la treaba inainte. Esti tanar si Brav
A comentat Sergiu 30 martie 2008, 09:37
PHILIPS,de ce crezi ca "nu s-au copt premizele",ca inca nu e momentul ca poporul sa-si manifeste dorintele? Sfatul meu:nu-l mai citi pe Marx...nu acolo vei gasi raspunsuri!
Nu da vina de esecul din Transnistria pe intelectuali,nu ei sunt vinovati...iar daca nu stii citeste(sau intreaba-l pe Cuza) si vei afla ca razboiul de la Nistru a fost un conflict inscenat intentionat de URSS ca reactie impotriva actiunilor patriotice(trecerea la alfab.latin,adoptarea tricolorului...) initiate de
intelectualii de atunci(poeti,scriitori,prof.univ,cantareti). Ei au fost oameni potriviti la momentul potrivit!
Daca nu ar fi actionat ei la vremea aceea favorabila(destramarea URSS),noi si astazi am fi dormitat(asta stim sa facem noi cel mai bine!) Si asa stii ca moldovenii sunt inceti
si mereu intarziati...iar tu inca ii mai indemni sa nu se grabeasca... Ce sa mai asteptam...permisiunea cui? ...a Rusiei??
Zici ca de asemenea lucruri trebuie sa se ocupe specialisti in domeniu...la cine te referi ??? Cine crezi ca ne va solutiona problemele in afara de noi insine???
Istoria a demonstrat de-a lungul ei ca nu trebuie sa contezi pe ajutorul nimanui si ca popoarele isi croiesc ele insele destinul!!!!
Si inca ceva:Transnistria nu a facut niciodata parte din Moldova!! Acest teritoriu i-a fost alipit dupa ce a fost privata de sudul Basarabiei si nordul Bucovinei(un puzzle creat intentionat dupa principiul sovietic"dezbina si domina". Prezenta acolo a unui nr.mare de romani se explica (dupa N.Iorga) ca Romania e singura tara din lume care e inconjurata de romani,in afara teritoriului sau....
Si bine ca D.Chirtoaca a revenit la Chisinau si incearca sa faca ce ii sta in puteri,si nu mofturi de a intra cu ceva in istorie(cum crezi tu)....ar trebui sa-i urmam exemplul,nu crezi?
A comentat ana 30 martie 2008, 14:02
rock - - inca mai sunt batrini de la care poti afla multe.Ei la scoli nu prea au frecventat pe timpuri, din diferite motive.Tine minte - scolile ,dau cunostinte,dar viata da MINTE. De la foare multi am auzit asa vorbe .~Si pentru rusi si pentru romini, noi basarabenii am fost socotiti-oameni de sortul doi. Nu oficial prin sali mari,intelectualitatea, diplomatia,dar la nivel de popor.Cmse purtau jandarmii romini cu basarabenii.Erau luati la serviciu militar.In aceeas unitate ,cum se adresau cu rominii si cum cu basarabeni.Si multe altele. Cea mai destepta rezolutie - ~ Cel mai bine a fost in Basarabia cind sau dus rominii si nu venisera rusii~
A comentat j.PHILIPS 30 martie 2008, 15:00
catre j.PHILIPS : invata mai intai sa scrii corect si dupa asta poate ca vei avea dreptul la replica.Te rog sa scutesti lumea de aberatii si acuzatii irationale.
A comentat Tudor 03 aprilie 2008, 14:30
PHILIPS,si toti care gandesc ca tine,lasa-ti la o parte"moldovenismul"acesta de prost gust....asta nu e patriotism!!! Iar la nivel de popor suntem asa cum ne prezentam....imaginea pe care o avem se datoreaza faptului ca nu suntem uniti si cautam paiul in ochiul altuia,fara a vedea prajina din a nostru.....Intelege ca Basarabia nu are nici un viitor fara Romania! iar cu Rusia va disparea pur si simplu....Philips.tragedia acestui neam consta
in faptul ca,precum cainele,in loc sa muste - el linge mana care-l bate!!!
A comentat ana(galati) 03 aprilie 2008, 20:02
Tudor - Fii de acord, nu greselele ortografice e principalul , ci CONTINUTUL, IDEIA, OPINIA,SENSUL,ADEVARUL frate, ADEVARUL!!!!
Ca si tine,si altii am dreptul la parerea mea. Mai mult ,am dreptul so sxpun, si am dreptul so apar !!!
A comentat j. PHILIPS 04 aprilie 2008, 22:52
ana(galati) - Referitor la catelusi. Ce propui - sa muste mina care-l hraneste.
Nu va grabiti. Tudor nu fii grabit. Interesazate ce produce Moldova . UNDE,CE si in CE CANTITATE se exporta . De unde si chiti bani vin in buget .Veti vedea cum se musca.
A comentat j.PHILIPS 05 aprilie 2008, 01:05 | mergi sus ▲
ana(galati) - Moldovenizmul oare este,oare nu-i. Nu poate fi de bun gust ori rau gust.
Patriotizmul nu consta in, a cere cetatenie de la Basescu, ( Daca DUBLU W BUSH va da voie.) Urlete pe la manifestatii, mitinguri, adunari.Promisiuni pe la tribune. Apropo, eu nu pretind ca cineva la mine sa gaseasca, in comentarii , patriotizm.
Intelegeti - Patriotizm, e starea sufletului nu lozinci prin i. net.
A comentat j.PHILIPS 05 aprilie 2008, 01:20 | mergi sus ▲
PHILIPS,referitor la caini..propun sa muste mana care-l bate,nu sa se repeada la mana care-l hraneste!!!(vad ca nu ai inteles proverbul!) Si nici nu cautam patriotism in afirmatiile tale..(nu are de unde sa fie!).Ma uimeste tupeul cu care cereti de la T.Basescu cetateniile promise...vi le-ar da cu draga inima,numai ca Chisinaul ameninta sa intrerupa relatiile...Si atunci ce poate face Basescu? politica nu o face doar el ci UE,OSCE,Rusia(la care tii mult)....
A comentat ana(galati) 05 aprilie 2008, 09:33 | mergi sus ▲
ana(galati) - Normal, cainele musca cinel bate.Proverbul lam inteles foarte bine. lasati aforizmele la adresa Rusiei cum ca ne bate si noi tot lingem mina. Mai sus am spus deja. Nu va grabiti. Interesativa ce produce Moldova. Unde ,ce si chit se exporta. De unde si chiti bani vin in bugetul Moldovei. Din Rominia ori Rusia. Intrebati oamenii de rind, ce-i mai principal pentru ei, poieziile si lozinci despre unire ori salarii normale sa-si intretie familiile. Cu poiezii n-o sa te tii satul. Dupa tradarea din partea Romaniei. Bagarea in Europa, Basarabia se afla intr-o situatie delicata .Asa tara mica,chind se afla intre de o parte UE,de alta parte Rusia. Basarabia singura nu poate exista. Daca in UE nu trebuim ,nu ne asteapta nimeni,pentru a supravetui e nevoita in cealalta parte sa se uite.Aceasta e realitatea.
Nu incurca afirmatii, replici, comentarii cu starea sufletului. Am spus, citeste atent, PATRIOTIZMUL E STAREA SUFLETULUI.
Eu personal nu cer nici o cetatenie de la Basescu. In primul rind-nu-mi trebue.In al doilea rind e nereal.
A comentat j. PHILIPS 05 aprilie 2008, 19:40 | mergi sus ▲
RM ISI VA GASI LINISTEA DUPA CE SE VA UNI CU ROMINIA, PENTRU CA ESTE FOARTE SIMPLU,ASA AU VRUT STRAMOMI NOSTRI UNI SINGUR POPOR, NOI VORBIM ACEIAS LINBA, AVEM ACELEAS TRADITI, AEM O ISTORIE COMUNA, AVEM ACEIAS SCRIITORO; SI ACEIAS DOMNITORI; NAI SINTEM UN SINGUR POPOR CARE SOARTA A FACUT SA NE DESPARTA;DAR NOI NU VOM AVEA LINESTEA SUFLETEASCA PINA NU NE VOM UNI;NOI SINTEM URMASI LUI TRAIAN SI DECEBAL; SI TREBUE SA SE FACA UNIREA; CA COPII NOSTRI SI NEPOTI NOSTRI SA DUCA O VIATA MAI BUNA; DACA NOI NU VOM FACE NIMIC; ACEASTA PROBLEMA O VA AVEA SI COPII NOSTRI;SI NE VA REPROSA DE CE NU AM FACUT NIMIC?
A comentat chris 05 aprilie 2008, 20:26 | mergi sus ▲
chris - »» tu kear ai maninci ceva ce te face sa gindesti,, da numa nu asa kum trebuie, da am avut kindva o istorie dar dece totusi nu vreti sa rekunoasteti ca asa de tare kum vreti akuma aceasta unire tot asa de tare ati vrut despartirea RM de ROM dupa al doilea razboi mondial ear pe noi nu neati intrebat daka vrem ku rusii neati dat si gata, si ea si skrie ku litere minuskule kaci orikum nu atragi atentie nimanui peaici, vb si tu numa sa nu taci, sa traesti
A comentat ZAITZ 05 aprilie 2008, 23:48 | mergi sus ▲
chris»» inkun lukru uite in parte stinga ku albastru este skris »» Constitutiea Republicii Moldova, mai invatate a citi si mai deskide okii nu te supara pe mine ka sintem frati nu vb o limba si avem aceleasi obiceiuri da?? fii kuminte
A comentat ZAITZ 05 aprilie 2008, 23:52 | mergi sus ▲
Chris,nu baga in seama ce scriu unii dobitoci care n-au habar de istorie si care se dau drept mare stiutori....mi-e greata de asa retardati care dupa ce aiureaza,mai zic sa nu ne suparam pe ei ca suntem frati(cu parere de rau)...continua sa-ti exprimi opinia ta,fara a lua in calcul agramatii de mai sus......
A comentat ana(galati) 06 aprilie 2008, 11:49 | mergi sus ▲
da imi place
A comentat kolea 03 septembrie 2008, 17:44 | mergi sus ▲
ana ai vocabularul putin stirbat.,.,.plin de moldovenisme.Imi spui si mie de unde incepe istoria dezvoltarii limbii moldovenesti si ce limba sta la baza ? Philips------tu chiar esti dus de-a binelea.,.,.,.,tre sa treci prin multe biblioteci si mai lasa putin mindria asta de patriot.,.,ca oricum nu demonstrezi tu nimanui ca exista limba si sta moldovenesc.INVATA<INVATA>INVATA<.,.,.,Lenin.
A comentat oleguts 03 septembrie 2008, 20:04 | mergi sus ▲
Este de-a dreptul amuzant felul in care anumiti semidocti rau intentionati pot prosti o parte considerabila dintr-o natie. Ma surprinde sa citesc randuri scrise de un basarabean de rand (e cam prima data cand citesc comentarii ale site-urilor moldovenesti) in care se sustine o teza nula de la inceput: anume aceea a existentei limbii moldovenesti. Sincer, orice "vorbitor de limba moldoveneasca" imi va intelege perfect cuvintele desi scriu in cea mai curata ipostaza a limbii mele materne, romana.
Am si eu curiozitatea de a-mi fi explicata de o persoana cu cunostiinte in domeniul ingvistic, originea dar si principalele trasaturi ale limbii moldovenesti. Si ca o curiozitate, care este caracterul dominant, latin sau slavon?
A comentat Vlad90(Bucuresti) 03 septembrie 2008, 22:09 | mergi sus ▲
Vlad nu ai ce sa le ceri unora. Trebuie doar sa ii accepti sunt mult prea indoctrinati de cultura sovietica. Abia acum deschid ochii. Pacat insa ca pentru unii in loc ca ochii sa le fie deschisi prin patriotism se face economic. Bine macar ca ceva merge. Si noua UE ne-au deschis ochii tot economic. Acum pentru intrebarea ta orice cretin stie ca de fapt vorbeste romana si nu moldoveneasca. Ca moldoveneasca nu e o limba ci o derviatie plina de regionalisme. Rusii le-au implementat chestia asta. De ce? Pai simplu sa le creeze o falsa identitate nationala sa nu mai poata sa spere vreodata la unire. Au sprijint regimul comunist si asta a facut ce a vrut. Culmea penibilului este ca au inclusiv un dictionar moldovenesc - roman. Este penibil pentru ca acest dictionar a fost desfintat de absolutii toti lingvistii mondiali. Doar un cretin platit bine din banii rusilor a facut asa ceva.

Dictionar Moldovenesc - Romanesc
Chisinau 2003
Vasile Stati

Ce e si mai frumos si unde orice dobitoc ar putea sa vada influenta sovietica si incultura lor este ca in dreptul cuvantului ROMAN traducerea este TIGAN. Acum oamenii cu cap stiu ca tigan nu are nici un fel de treaba cu romanii. Ma rog ma refer la cei care au studiat putina istorie. Ca tiganii sunt un popor migrator venit din india si oprit pe teritoriul romaniei de boieri pentru a ii face iobagi. Astfel, tigani exista in toata europa. Vesticii in schimb au reusit sa ii integreze mai repede. Pentru cine nu stie in momentul de fata frata are peste 65% populatie *cetateni* de culoare. Asta inseamna ca frata este in Africa? Vlad sfatul meu este sa ai rabdare, Ei sunt inca in procesul de trezire. Mie mi-au trebuit vreo 2-3 luni sa ma dumiresc citind la nesfarsit formuri peste forumuri inclusiv avand discutii cu liderii politici ai RM. Nu e timpul sa ii judecam acum e timpul sa ii intelegem si sa ii asteptam sa se trezeasca. Cam asta e tot.
A comentat intrebatorul 04 septembrie 2008, 02:06 | mergi sus ▲
Rectific sunt indoctrinati de rusi nu de cultura sovietica. Sunt multi mari scriitori rusi si cultura lor e una exceptionala. Din graba am scris cultura cand vroiam sa spun ca sunt manipulati de rusi.
A comentat intrbatorul 04 septembrie 2008, 02:26 | mergi sus ▲
Da, rabdarea este, din pacate singura solutie, desi nu pot s anu ma gandesc ca batranii care cunosc romania se sting iar cei ce raman in locul lor nu cunosc adevarul si au si idei atat de ciudate, asa cum am vazut aseara citind comentariile din josul articolelor...
Realitatea este pentru mine, ca orice nu a calcat vreodata peste Prut, frapanta si extrem de trista...
A comentat Vlad90 04 septembrie 2008, 08:41 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.2440 secunde