Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

16 aprilie 2024, ora locală: 13:00

 

Dupa ce s-a vazut cu cei 18 milioane de germani din Est in UE, Germania maraie la Romania

adăugat 15 iulie 2010, 08:01, la Externe

18 milioane de germani din Est, UE, Germania, Romania, Rusia, cetatenie romana, basarabeni

Dupa ce au introdus pe usa din dos in Uniunea Europeana 18 milioane de etnici germani din Germania de Est, cu toata impotrivirea Marii Britanii dar si a altor state din UE, pe germani a inceput sa-i doara capul ca Romania le-ar putea urma exemplul si ar putea aduce inapoi pe cei 3 milioane de romani rupti de Romania cu contributia generoasa a unui german si a unui rus, respectiv Ribentropp si Molotov, transmite Romanian Global News.


Dupa recenta vizita a ministrului de externe german la Bucuresti, jurnalişti germani  de la Der Spiegel, uitand brusc de cele 18 milioane de germani reuniti Germaniei federale odata cu caderea zidului Berlinului, îi reproşează lui Traian Băsescu că a mărit numărul de paşapoarte româneşti care le sunt acordate cetăţenilor din Basarabia, iar astfel le facilitează accesul în "paradisul economic al Uniunii Europene".

De parca Gemania nu a facilitat acesul în "paradisul economic al Uniunii Europene" nu a 3 milioane de cetateni cum ar putea face Romania, ci a 18 milioane... 

Acest mod nazist de a privi lucrurile nu surprinde la unii jurnalisti germani. Adica noi germanii suntem superiori si putem sa facem in UE ce dorim, voi romanii sunteti cetateni europeni de categoria a doua, deci va este interzis sa va reuniti asa cum am facut-o noi. Cam asta vrea sa spuna articolul din Der Spigel. 

Preşedintele României, Traian Băsescu, intenţionează să le ofere cu generozitate sute de mii de paşapoarte româneşti locuitorilor din Republica Moldova, astfel că aceştia ajung "pe uşa din spate" în paradisul economic al Uniunii Europene, comentează pagina online a revistei Der Spiegel, preluata de Mediafax.

„Dintr-un spirit patriotic, preşedintele Traian Băsescu doreşte să crească populaţia României şi a acceptat ca numărul paşapoartelor acordate lunar să ajungă la 10.000, în acest an. În acest mod, Uniunea Europeană, care deja manifestă reticenţă faţă de extindere, se extinde pe ascuns spre est, fără vreun referendum sau vreun acord de la Bruxelles, Berlin sau Paris, subliniază Der Spiegel, notând că moldovenii ajung "pe uşa din spate" în paradisul economic european.
 


Potrivit publicaţiei germane, după ce Alianţa pentru Integrare Europeană a ajuns la putere în R.Moldova, România a accelerat "ofensiva de naturalizare" în micul stat vecin. "Deşi România a fost afectată grav de criza financiară, această ţară a acordat împrumuturi generoase statului vecin anul trecut. Gardul de sârmă ghimpată de la frontieră a fost demontat şi, din toamna anului trecut, moldovenii care locuiesc pe o rază de 30 de kilometri de frontieră au putut vizita România fără viză", explică Der Spiegel.

"Noul Guvern moldovean nu se opune avansurilor României. Dintre cei 53 de membri ai coaliţiei guvernamentale, nouă au paşaport românesc, iar alţi 11 au aplicat pentru obţinerea unuia. Iar în condiţiile în care Mihai Ghimpu este în prezent preşedintele interimar al Moldovei, în fruntea statului se află un unionist, aşa cum sunt numiţi cei care pledează pentru reunificarea României şi Moldovei", observă Der Spiegel.


Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, nepotul lui Ghimpu, a declarat chiar că "România şi Moldova sunt foarte apropiate, precum Germania şi Bavaria", afirmând că ideea că cele două state ar fi despărţite unul de celălalt este "o iluzie a puterilor sovietice", notează  indignata, publicaţia germană, precizând totuşi că majoritatea moldovenilor nu sunt atraşi de ideea reunificării cu România. Între timp, Bruxellesul a devenit conştient de afluxul de imigranţi provenind din Republica Moldova, iar formaţiunile de extremă-dreapta profită de această situaţie. Eurodeputatul Andreas Mölzer, membru al Partidului Libertăţii din Austria (FPÖ), a cerut deja Comisiei Europene să oprească iniţiativele României în acest sens, precizează Der Spiegel, citat de Mediafax.
 

Romanian Global News le reaminteste colegilor de la Der Spiegel ca Germania din timpul lui Hitler, in complicitate cu Rusia sovietica si cu Ungaria hortysta, sunt vinovate de sutele de mii de crime si deportari impotriva romanilor, ce au fost posibile ca urmare a Pactului Ribentropp-Molotov. 

Tinand cont de aceasta responsabilitate poate nu ar fi rau ca Angela Merkel cand vine la Bucuresti in toamna sa se gandeasca serios la a cere scuze romanilor si la asumarea, nu numai morala, a crimelor comise de Germania impotriva lor. Poate astfel jurnalistii germani pun mana si mai invata putina istorie, asta in cazul in care Der Spiegel nu a ajuns doar o trompeta a Moscovei in UE !


Autor: RGN press
Sursa: www.rgnpress.ro
Domnilor dintre Prut si Nistru! Nu trebuie sa faceti o comparatie intre cele doua foste Germanii si Romanai cu RM. Asta pentru ca germanii din cele doua tari se identificau ca germani care vorbeau limba germana. Ori in cazul tarilor noastre se vorbeste de poporul roman, vorbitor de limba romana, si poporul polietnic maldavnesk care vorbeste rusa, maldavneaska, ucraineana, gagauza si alte limbi straine de limba romana. Deci sunt doua lucruri deosebite, asa ca Romania nu trebuie sa acorde populatiei dintre Prut si Nistru, care este straina de neamul romanesc, aceleasi drepturi ca cele acordate de RFG fostei RDG. Sper sa va fie clar acum. Adio!
A comentat De_langa_Prut 15 iulie 2010, 09:42
Mare nesimtire trebuie sa ai sa scrii astfel de lucruri. Daca sunteti la curent, noi nu din marea noastra dorinta am fost sub ocupatie sovietica. Iar voi foarte usor si comod va deziceti de noi. Halal de astfel de frati !! Sa iti fie rusine!
A comentat Mia 15 iulie 2010, 11:56
Mia,de ce ii faci jocul acestui PROPAGANDIST al URII RUSESTI ANTI-ROMANESTI?
Mia,tu nu vezi CA NE PROVOACA?

Mia si toti ceilalti ROMANI basarabeni de buna credinta,va rog ATENTIE la FORUMIŞTII KGB tip "De_langa_Prut" cu care CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI au umplut forumurile şi blogurile de pe ambele parţi ale Prutului!
FORUMIŞTII KGB împrăştie pe internet VENINUL PROPAGANDEI RUSEŞTI prin VICLENIE şi MINCIUNI ORDINARE.
Scopul lor este UNUL SINGUR: SĂ BAGE URA ÎNTRE FRAŢII ROMÂNI!!!
"De_langa_Prut",MANIPULATOR KAGHEBIST,nu intelegi?
RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!
AFARĂ CU ARMATA RUSĂ DE OCUPAŢIE!
A comentat Vanatorul.De.Forumisti.KGB 15 iulie 2010, 15:25
Lecturi OBLIGATORII pentru MANCURTI si PROPAGANDISTII URII RUSESTI ANTI-ROMANESTI tip "De_Langa_Prut":

Iata ce scria ROMANUL MIhai EMINESCU:

"Sau tara aceasta sa fie in adevar ROMANEASCA sau nici nu merita sa fie"
A comentat Vanatorul.De.Forumisti.KGB 15 iulie 2010, 15:26
Lecturi OBLIGATORII pentru MANCURTI si PROPAGANDISTII URII RUSESTI ANTI-ROMANESTI tip "De_Langa_Prut":

"Rusia voieşte să ia Basarabia cu orice preţ: noi nu primim nici un preţ. Primind un preţ, am vinde; şi noi nu vindem nimic !"

"De_langa_Prut",spune-le STAPANILOR TAI,CALAILOR OCUPANTI RUSI ca BASARABIA NU E DE VANZARE!
Si apoi MARS IN SIBERIA carpa kaghebista!
A comentat Vanatorul.De.Forumisti.KGB 15 iulie 2010, 15:30
Bai domnilor dintre Prut si Nistru! Eu nu sunt nici porc de rus si nici porc de comunist. Iar de KGB nici nu mai vorbesc. Sunt un biet dintr-un oras moldav de langa Prut, un roman obisnuit din Moldova romaneasca adevarata. Dar va spun drept ca asa am simtit eu cand am fost pe la voi. Adica ca sa fiu mai explicit. La voi se vorbeste ruseste in draci si tot intr-o veselie, iar atitudinea voastra e in cea mai mare parte antiromaneasca, adica dusmanoasa romanilor. Noi aici vorbim romaneste, dar voi pociti si masacrati limba romana si o numiti maldavneaska. Dar si asa pocita si slutita cum este, voi nu o vorbiti pentru ca limba rusa este moda intre Prut si Nistru. Ziarele, posturile de radio si TV, reclama vizuala pe strazi, firmele magazinelor, limba folosita in magazine si mijloacele de transport in comun, cartile din biblioteci si librarii, intr-un cuvant absolut totul este in limba rusa. Si atunci de ce va dati voi drept maldavani, adica romani cu drepturi egale cu romanii moldoveni adevarati? Bai domnilor, voi de multa vreme nu mai sunteti moldoveni, deci nici romani. Iar noi aici in dreapta Prutului avem oroare si groaza de strainii vorbitori de limbi slave de la est si nord. Doamne apara poporul roman de asa-zisii "frati maldavani" ca de dusmanii cunoscuti ne aparam si singuri.
A comentat De_langa_Prut 15 iulie 2010, 16:45
Pentru De _linga_Prut
De unde atit pafos in tine??
A comentat lena 15 iulie 2010, 17:49
SANGELE APA NU SE FACE! Cei mai buni romani dintre Prut si Nistru imediat dupa ocupatia sovietica din 28 iunie 1940 au fost deportati sau impuscati,acuma culegem ,,roadele".Decat sa ne certam ca prostii ,mai bine sa -i ajutam,cum? Sa propuna fiecare.
A comentat tgh 15 iulie 2010, 18:13
NU VA LASATI PACALITI DE PROPAGANDISTII RUSIEI!
ATENTIE la FORUMIŞTII KGB tip "De_langa_Prut" cu care CĂLĂII OCUPANŢI RUŞI au umplut forumurile şi blogurile de pe ambele parţi ale Prutului!
FORUMIŞTII KGB împrăştie pe internet VENINUL PROPAGANDEI RUSEŞTI prin VICLENIE şi MINCIUNI ORDINARE.
Scopul lor este UNUL SINGUR: SĂ BAGE URA ÎNTRE FRAŢII ROMÂNI!!!
"De_langa_Prut",MANIPULATOR KAGHEBIST,nu intelegi?
RE-UNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Mamă ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE!
AFARĂ CU ARMATA RUSĂ DE OCUPAŢIE!
A comentat Vanatorul.De.Forumisti.KGB 17 iulie 2010, 00:47
Care e subiectul articolului.Opunerea unora din UE unificarii,sau ce limbi se vorbesc intre Prut si Nistru???
A comentat j.philips 17 iulie 2010, 21:07 | mergi sus ▲
"Suntem ROMANI ,si PUNCTUM."
Mihai EMINESCU .
IAR ALDE P.LA DE LA PRUT SA SE DUCA IN SIBERIA CA NU NE SUPARAM NOI BASARABENII PATRIOTI ,DE NEAMURI PROASTE FOARTE CURAND VOM SCAPA!
A comentat oleg 27 iulie 2010, 11:44 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Externe

Proteste în mai multe orașe din România. Mii de persoane au ieșit în stradă pentru susținerea șefei DNA
Aproximativ 1.500 de oameni s-au strâns astăzi în fața Guvernului din București pentru a-și exprima susținerea față de șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi. Sute de protestatari au ieșit în stradă în alte orașe ale țării, precum Cluj, Sibiu, Arad, Ploieşti, Baia Mare, Craiova şi Galaţi, informează digi24.ro .
Imediat [...] mai mult
DONALD TRUMP A PROMULGAT NOILE SANCŢIUNI ECONOMICE AMERICANE ÎMPOTRIVA RUSIEI
Preşedintele american Donald Trump a promulgat miercuri noile sancţiuni economice împotriva Rusiei, care au fost adoptate de Congresul SUA pentru a pedepsi Moscova, pe care o acuză de ingerinţă în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut, a anunţat Casa Albă, transmit AFP, Reuters şi DPA.Noile sancţiuni economice au fost aprobate [...] mai mult
UN JURNALIST DE LA NTV A LUAT UN PUMN ÎN TRANSMISIUNE DIRECTĂ DE ZIUA VDV-ULUI
Un jurnalist de la postul rusesc NTV a luat un pumn în față de la un bărbat vizibil în stare de ebrietate în timp ce se afla în transmisiune directă, scrie TVRAIN.ru. Incidentul ar fi avut loc astăzi, 2 august, în parcul Gorki din Moscova unde are loc un eveniment dedicat zilei VDV ( trupele aeropurtate ale Federației [...] mai mult
ROGOZIN A ȘTERS POSTAREA DE PE TWITTER ÎN CARE AMENINȚĂ ROMÂNIA
Vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, a șters toate postările ce țineau de conflictul cu autoritățile române din contul său pe Twitter.
 
Asta după ce, acum câteva zile i-a fost interzis să survoleze spațiul aerian al României, avionul cu care venea fiind nevoit să facă cale întoarsă, fără să ajungă în [...] mai mult
ROGOZIN AMENINȚĂ ROMÂNIA: „AȘTEPTAȚI RĂSPUNS, NEMERNICILOR!
Vicepremeirul rus Dmitri Rogozin a comentat decizia autorităților române de a nu permite avionului în care se afla oficialul rus să tranziteze spațiul aerian român, scrie deschide.md
 
Rogozin scrie pe pagina sa de Twitter: „Autoritățile României a supus pericolului pasagerii avionului [...] mai mult
SAAKAȘVILI A RĂMAS FĂRĂ CETĂȚENIA UCRAINEI
Fostului guvernator al regiunii Odessa, Mihail Saakașvili, i-a fost retrasă cetățenia ucraineană. După cum menționează Serviciul de Stat pentru Migrație, acest lucru a fost cauzat de informațiile false pe care acesta le-a oferit atunci când a primit pașaportul, menționează Meduza, citată de tv8.md 
 
Motivul [...] mai mult
Discursul lui Trump după ce a dispus bombardamentul din Siria: Precedentele încercări de a-l influența pe Assad durau ani de zile
În noaptea spre 7 aprilie, Statele Unite au autorizat un atac cu rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad. Publicăm discursul ținut de Donald Trump imediat după lansarea rachetelor. 
Trump s-a referit [...] mai mult
Romania, intr-o situatie complicata dupa alegerile din R. Moldova si Bulgaria.



Dupa alegerile din Republica Moldova si din Bulgaria, Romania s-a trezit intr-o situatie geopolitica mai mult decat complicata, spun analistii de politica externa.





Romania este inconjurata de tari care au acum la conducere presedinti sau premieri cu accentuate orientari filo-ruse. Situatia se poate complica si mai mult, daca Donald Trump schimba [...] mai mult
Alegeri SUA | Clinton a obținut cu 200.000 de voturi mai mult decât Trump
Candidata democrată Hillary Clinton îl devansează pe președintele ales, republicanul Donald Trump, în ce privește numărul de voturi obținute prin sufragiu direct la nivel național, o situație care, dacă va fi confirmată de cifrele definitive, ar putea relansa apelurile la reformarea sistemului electoral din SUA, scrie Agerpres.

Conform [...] mai mult
(VIDEO) Președintele Poroșenko îl PIERDE pe cel mai INFLUIENT aliat al său: „Nimeni în viața mea nu m-a MINȚIT în halul acesta”
Fostul președinte al Georgiei și guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, care este cunoscut ca un aprig luptător contra corupției, a demisionat astăzi din funcție. Acesta a spus că s-a saturat și a obosit să mai fie mințit de autoritățile centrale, care doar promit că se vor face reforme.
Potrivit ex-președintelui Georgiei, Ucraina are nevoie [...] mai mult

randat în 	0.2645 secunde