Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

28 martie 2024, ora locală: 22:44

 

EXTRAORDINAR: Basarabeanca Diana Curmei a fost aleasă Miss Italia Nel Mondo. Vezi aici FOTO

adăugat 28 iunie 2009, 13:50, la Eveniment

Diana Curmei, o tânără din Republica Moldova, a fost aleasă Miss Italia Nel Mondo, un concurs de frumusețe pentru toate tinerele de origine italiană din lume. Prestigiosul concurs a fost organizat azi, 28 iunie 2009, la Veneția, Italia și a fost transmis în direct de postul italian de televiziune Rai 1.

“Mulțumesc tuturor, care m-au susținut și m-au votat. Dedic acest premiu tuturor românilor și moldovenilor”, a declarat Diana Curmei după ce i-a fost oferită coronița de Miss.

Potrivit adevarul.ro, Miss Italia nel Mondo beneficiază în fiecare de an o mare atenţie din partea Televiziunii Naţionale italiene, precum şi din partea Regiunii Veneto. Spaţiul acordat acestui concurs, sâmbătă seara, la oră de maximă audienţă, rivalizează cu Miss Italia. Juriul competiţiei, din care au făcut parte şi fotbaliştii Costacurta şi Amauri, a fost condus în acest an de către prinţul Emanuelle Filliberto.

Pe locul doi s-a clasat Simona Elena Lungu, reprezentanta României. Potrivit regulamentului, participantele trebuie să aibă rezidenţa în afara Italei, dar părinţi italieni, mai precizează adevarul.ro.

Anterior, la sfârșitul lunii aprilie, la Opera Română din Timişoara, Diana Curmei a fost aleasă Miss Moldova în cadrul concursului Miss Italia Nel Mondo, urmând să reprezinte țara noastră la concursul de la Veneția.

Drumul spre victorie a fost plin de greutăți pentru Diana Curmei. Cu două zile înainte de preselecția din Timișoara, Miss Moldova a fost arestată de autoritătile moldovene la graniţă pentru faptul de a fi bănuită de colaborare cu o organizaţie anticomunistă, notează Atac. Potrivit publicației, salvarea frumoasei din Moldova au fost părinţii acesteia, care au reuşit să convingă autorităţile de greşeala produsă şi au eliberat-o pe fiica ei după două zile în care a stat reţinută de aceştia.










Autor: UNIMEDIA, Foto: missitalianelmondo.rai.it
Sursa: www.unimedia.md
Bravo Diana, bravo Simona, 2 ROMANCE ADEVARATE !
A comentat Alexis 28 iunie 2009, 14:09
Numai cuvinte de lauda!!!Bravo!!!
A comentat 28 iunie 2009, 14:56
Vorbeste romana, rusa,engleza si spaniola."Nu am fost niciodata in Italia si partecip la acest concurs pentru ca vreau sa promavez Republica Moldova la nivel international"-acestea sunt cuvinte lasate de D.C. in un interviu lasat inainte de concurs. Bravo,bravo,bravo!!! O fata foarte frumoasa si inteligenta.O fata care-si iubeste Patria ,RM.
P.S.: si aici v-am batut calicilor(ma refer la romani si la Romania)
A comentat Re Vittoro 28 iunie 2009, 20:20
Pt. Re Vittoro - Calic esti tu. in siberia cu tine nenorocitule. faci de ras poporul roman din basarabia.
A comentat co 29 iunie 2009, 08:39
Da, e frumoasă... Bravo!
A comentat Prinţesă 29 iunie 2009, 10:17
A comentat Prinţesă 29 iunie 2009, 11:47
Bravo! Am urmarit in direct si am ramas foarte satisfacuta. Si ea si Simona sint foarte frumoase, sensibile, simple... Traiasca Moldovenii si Romanii de pretutindeni, ura!
A comentat Corina 29 iunie 2009, 12:53
Aici o puteţi urmări pe Diana, în timpul celui mai fericit moment din viaţa ei (cred eu):

http://www.missitalianelmondo.rai.it/

Încă o dată felicitări din partea tuturor românilor şi a moldovenilor de pretutindeni (care tot români sunt)!
A comentat Prinţesă 29 iunie 2009, 14:55
Bre,Re Vittorio al junglei,fii atent ce spune fata asta,care nu numai ca-i frumoasa de pica,dar este si inteligenta :
"Mulțumesc tuturor, care m-au susținut și m-au votat. Dedic acest premiu tuturor românilor și moldovenilor", a declarat Diana Curmei după ce i-a fost oferită coronița de Miss."
In concluzie,ca poate esti orb si nu o vezi;nu a facut absolut nicio distinctie intre romani si moldoveni,pentru ca in realitate nici nu exista vreo diferenta intre noi,chiar daca inca o granita ne mai desparte.

Imi imaginez ca turbezi de ciuda ca oameni cu adevarat inteligenti si mai ales cu bun simt recunosc adevarul istoric ca suntem fratii si il spun fara sa se teama,pentru ca inteligenta ne diferentiaza de animale,in sensul ca animalele inghit laturile aruncate de stapini lor(in cazul tau de cripto-comunisti LOL),iar oamenii liberi,rationali ce gandesc fara teama recunosc adevarul care este atat de evident si anume suntem fratii intru cultura,traditii si limba.

"Da, de la Roma venim din Dacia traiană, suntem români şi punctum." - Eminescu
A comentat micael 29 iunie 2009, 16:33
Votaţi PL, PLDM sau AMN !

Forza PLDM, PL si AMN !
A comentat micael 29 iunie 2009, 16:35 | mergi sus ▲
Pai cum poti sa spui ca nu a facut nici o distinctioe intre romani si moldoveni ,daca chiar din declaratia D.C. care ai scris-o si tu mai sus ,ea spune "...Dedic acest premiu tuturor romanilor si moldovenilor".Fii atent: romanilor si moldovenilor.
A comentat Re Vittoro 29 iunie 2009, 18:06 | mergi sus ▲
Re Vittorio al Junglei,am explicat acest lucru si anume,ca granita ridicata de sovieti pe malul Prutului inca mai exista,dar in rest pe ambele maluri ale Prutului exista romani,chiar daca tu inca nu te consideri ca atare,pentru ca mai crezi inca in teoriile sovietice despre "moldovenism" si alte tampeni.

Votati PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 29 iunie 2009, 18:11 | mergi sus ▲
Teoria despre moldovenism nu e sovietica,moldovenismul a aparut mult mai inainte de sovietici,intre anii 1340-1350.Erau si sovietici pe atunci ??????
A comentat Re Vittorio 29 iunie 2009, 18:31 | mergi sus ▲
eu as spune ca e din negura vremurilor. o teorie spune despre moldoveni ca sunt una din primele natii aparute pe taramul nostru fermecat (dupa transnistreni si gagauzi).

eu ma indoiesc de faptul ca dragos si bogdan I s-au preocupat de etnogeneza locuitorilor tarii pe care-o conduceau si emiterea unor teorii.

dar cum imi explici tu ca stefan cel mare se considera ca facand parte dintre volohi. cred ca la fel cum explicau si scriitori din enciclopedia sovietica moldoveneasca, de care am mai pomenit, ca, mihai eminescu, mare poet moldovean, sustinea ca inte nistru si tisa traiesc romani.

ps ca sa raspund la intebarea ta, da, erau comunisti. parintele natiei noastre, volodea, ne-a invatat ca isus a fost primul comunist
A comentat blestemat 29 iunie 2009, 19:24 | mergi sus ▲
Re Vittorio tea-i ratacit pe situl Ro. Basarabeni? daca vrei s-a fi bagat in seama invata Istoria Romanilor si dupa acaia vei fi bagat inseama, si inca ceva incearca s-a intelegi un pic din ceia ce citesti si dupa aceia ati scri parerea
A comentat chris 29 iunie 2009, 19:48 | mergi sus ▲
Felicitari Diana, Felicitari Simona,sint sas dar eu Iubesc Poporul Roman si Romania
A comentat chris 29 iunie 2009, 19:58 | mergi sus ▲
chris,ai dreptate,daca tot ce citesc va fi scris cum te exprimi tu ,atunci i-mi va fi foarte greu "ami scri parerea".
A comentat Re Vittorio 29 iunie 2009, 20:18 | mergi sus ▲
Apropo,daca esti Sash, atunci esti si tu un ratacit pe acest sit...?
A comentat Re Vittorio 29 iunie 2009, 20:21 | mergi sus ▲
daca tot tii atat de mult la ortografie, imi nu se scrie niciodata prin cratima (e pronumele personal eu la cazul dativ)
A comentat blestemat 29 iunie 2009, 20:32 | mergi sus ▲
Mersi f.m. ,accept criticile din domeniul ortografiei.
A comentat Re Vittorio 29 iunie 2009, 20:37 | mergi sus ▲
"ORDINUL DE ZI catre armata al d-lui General Ion Antonescu, Conducatorul Statului Roman

OSTASI,
V-am fagaduit din prima zi a noii Domnii si a luptei mele nationale sa va duc la biruinta; sa sterg pata de dezonoare din cartea Neamului si umbra de umilire de pe fruntea si epoletii vostri.
Azi, a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor stramosesti si a bisericii, lupta pentru vetrele si altarele romanesti de totdeauna.
OSTASI,
Va ordon: treceti Prutul!
Sdrobiti vrajmasii din rasarit si miazanoapte. Desrobiti din jugul rosu al bolsevismului pe fratii nostri cotropiti. Reimpliniti in trupul tarii glia strabuna a Basarabilor si codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele si plaiurile voastre.
OSTASI,
Plecati azi pe drumul biruintelor lui Stefan cel Mare ca sa cuprindeti cu jertfa voastra ceea ce au supus stramosii nostri cu lupta lor.
Inainte. Fiti mandri ca veacurile ne-au lasat aci straja dreptatii si zid de cetate crestina. Fiti vrednici de trecutul romanesc.

OSTASI,
Veti lupta cot la cot, suflet de suflet, langa cea mai puternica si glorioasa armata a lumii. Indrazniti sa va masurati vitejia si sa va dovediti mandria, camarazilor nostri. Ei lupta pe pamantul moldovean, pentru granitele noastre si pentru dreptatea lumii.
OSTASI,
Inainte. Sa luptati pentru gloria Neamului. Sa muriti pentru vatra parintilor si a copiilor vostri. Sa cinstiti prin vitejia voastra amintirea lui Mihai Voda si a lui Stefan cel Mare, a martirilor si eroilor cazuti in pamantul vesniciei noastre cu gandul tinta la Dumnezeu.
Sa luptati pentru desrobirea fratilor nostri, a Basarabiei si Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vietii si a caminurilor batjocorite de pagani cotropitori.
Sa luptati pentru a ne razbuna umilirea si nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele si Generalul Vostru.
OSTASI,
Izbanda va fi a noastra. La lupta.
Cu Dumnezeu inainte!
Comandant de capetenie al Armatei:
GENERAL ANTONESCU
22 iunie 1941″
(Integral Ordinul de zi privind inceperea participarii la razboiul antibolsevic, trimis in 22 iunie 1941 catre armata romana, de comandantul acesteia, generalul Antonescu. Extras din arhivele militare romane.)
A comentat X 29 iunie 2009, 20:50 | mergi sus ▲
Proclamatia catre romanii basarabeni a maresalului ION ANTONESCU



Basarabeni,

Cu vrerea Domnului, prin sângele Eroilor noştri am izgonit de pe pământul strămoşesc pe duşmanii Neamului, redându-vă libertatea şi credinţa, onoarea şi drepturile.
Am prăvplit stăpânirea întunericului care a pustiit bisericile, casele, avutul nostru.
Am spulberat cu vitejia ostaşilor, cotropirea sălbatică a celor ce v-au ţinut în robie şi au răspândit, pe pământul nostru, moartea şi focul.
Ne întoarcem răzbunători în glia moldovenească a lui Ştefan cel Mare reaşezând de a pururi temeliile Neamului românesc.
Basarabeni,
Anul zbuciumat de umilire şi nedreptate, de cotropire şi vrajbă a luat sfârşit.
Aţi simţit prin propria voastră suferinţă, prin sărăcia şi umilirea în care aţi trăit ce înseamnă comunismul.
Aţi putut judeca singuri că viaţa fără libertate şi proprietate, fără dreptate şi familie, fără biserică şi lumină este mai cumplită decât moartea.
Eroii şi bravii ostaşi ai armatei noastre v-au eliberat!
Cinstiţi-le jertfa şi lupta prin fapta voastră!
Din încercarea şi jertfa noastră, să luăm învăţătură.
Un neam trăieşte şi se înalţă prin fapta de credinţă şi luptă, prin munca şi zbuciumul fiecăruia din fiii lui.
Din cenuşa robiei şi din rănile încercării, să ridicăm azi noi temeiuri de viaţă.
Trecutul s-a stins , să întemeiem viitorul.
Trebuie să ştergem toate urmele prădătorilor şi să distrugem toate uneltele lor.
Voi conduce eu însumi organizarea Basarabiei şi Bucovinei şi voi reface toate aşezările.
În popasul acestui an de prăbuşire, Ţara noastră, vechea voastră Patrie, s-a schimbat.
O domnie nouă şi curată, o nouă ordine întemeiată pe cinste şi muncă, pe dreptate şi adevăr, stă chezăşie a viitorului.
Vom duce lupta şi înnoirea mai departe, prăvălind în ţăndări tot ce a împiedicat Neamul nostru să se înalţe.
Românii vor fi cu adevărat stăpâni în Ţara lor, iar ţăranii vor simţi cu adevărat bucuria muncii şi rodul pământului lor.
Voi veghea până la moarte ca drepturile voastre să fie sfinţite, ca viaţa nouă ce întemeiem să şteargă toate amintirile păcatelor noastre din trecut.
Prindeţi-vă, dar, cu încredere în roiul de muncă pe care îl începem astăzi.
Basarabeni,
Prin disciplină, prin ordine, prin muncă, păşiţi în marşul învierii naţionale.
Sub scutul armatei dezrobitoare, porniţi la faptă nouă.
Am plătit scump blestemul greşelilor trecutului.
Să răzbunăm, prin vrednicia noastră de azi, uitarea de ieri.
Meritaţi-vă morţii, meritaţi-vă Patria!
Trăiască România!
7 iulie 1941
Ion Antonescu
A comentat 29 iunie 2009, 20:51 | mergi sus ▲
Micael si ceilalti , hai sa fim seriosi , sa nu umflam treburile . O fi fata frumoasa, inteligenta , smechera s.a. Dar din ceia ce spune se vede foarte clar diviziunea intre moldoveni si romani . Se putea de spus romanii de pretutindeni ,asa cum trimbiteaza nea Base. So fi incurcat ,poate era emotionata ,dar asa stau lucrurile.Micael lasa demagogia .Din text se vede clar . Nui asta esentialul . Eu sunt convins ca daca so mai intrebi odata ,va spune altfel, adica , pentru toti romanii. Dar daca nu , va tine tot asa , asta deacum e alta poveste . De ce scriu la acest subiect? Pentru ca Re Vittoro in afara de P.S. are dreptate . Salut la toti!!!!!!
A comentat j.PHILIPS 29 iunie 2009, 21:16 | mergi sus ▲
Re Vittorio ,frate,dar inainte de 1350 cum se numeau oamenii dintre Carpati si Nistru sau facerea lumii la cripto-comunisti a avut loc chiar atunci in 1350 ?! LOL !
Bre,oameni,eu tot va indemn sa ganditi logic sau mai bine zis,luati-o babaste si intrebati-va cum se face ca vorbim aceiasi limba,avem aceleasi traditii,sarbatorim aceiasi mari domnitori,ne inchinam la aceiasi sfinti care s-au nascut si au trait pe meleagurile acestea din bazinul Carpatic?
Raspunsul este unul singur dat de geniul lui Eminescu :

"Da, de la Roma venim din Dacia traiană, suntem români şi punctum." -Eminescu

Oare ce vreti voi sa obtineti prin faptul ca tot bateti apa in piua,oare ca sunteti mai inteligenti decat romanul absolut,decat Eminescu?!
Nici cand o sa zboare porcul nu o sa ajungeti voi adeptii "moldovenismului KGB-isto-comunist" macar in aproprierea geniului eminescian,dalminteri sa-l mai si intreceti.!
Nu v-ar fi rusine,sa va fie !
Imi crapa mie obrazul de ineptiile pe care le spuneti fara macar sa va ganditi inainte de a scoate porumbelul din gura !
A comentat micael 29 iunie 2009, 23:10 | mergi sus ▲
j.PHILIPS,frate,eu apreciez cum Diana Curmei s-a exprimat,pentru ca atat timp cat granita blestemata de pe Prut va mai exista,noi vom fi romani si moldoveni,abia dupa ce vom ingropa aceasta granite nefireasca in pamant atunci vom fi ceea ce am fost dintotdeauna,ROMANI .

Eu sunt insa absolut sigur ca daca Diana ar fi dat acelasi raspuns cand le-a multumit romanilor si moldovenilor,pentru ca daca ai fi citit cu atentie articolul,se spune acolo ca a fost arestata de autoritatile basarabene,doar pentru ca era intr-o organizatie anti-comunista si sincer eu unul multumesc lui Dumnezeu ca basarabenii incep sa-si revina la radacini,sa-si cunoasca trecutul adevarat si mai ales sa spuna cu non-salanta ca intre romani si moldoveni nu exista nicio diferenta,dimpotriva ne tragem seva din trecutul aceluias neam,neamul romanesc.
A comentat micael 29 iunie 2009, 23:23 | mergi sus ▲

Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !

Aruncaţii la groapa de gunoi a istoriei, la alegerile repetate din 29 iulie pe cripto-comunisti ☭ ,pe ciocoii şi slugoii fără pic de coloană vetebrală ai Moscovei, ce vă prostesc pe faţă,promiţându-vă aderarea la UE si NATO cu ajutorul Rusiei !!! Ce cretinătate,ce creiere atrofiate !

Ardeti buletinele batranilor care inca nu s-au trezit la realitate si mai cred in cripto-comunistii acestia fripturisti si machiavelici !

"Basarabia, lacrima neamului românesc"

"România nu uita,Basarabia este a ta."

Votaţi schimbarea cu gândul la eroii nostri,la martirii nostri,ai intregului neam românesc .

Nu vă vom uita niciodata :Valeriu Boboc de 23 de ani ,Ion Tabuleac de 22 ani,Eugen Ţapu de 26 ani si Maxim Canişev de 20 de ani.

Victimile inocente ale cripto-comunismului.

Pink - Dear Mr President subs in romanian SOS Moldova

http://www.youtube.com/watch?v=biYav5QGZ1A

Basarabia Lui Dumnezeu

http://www.basarabeni.ro/stiri/editoriale/basarabia-lui-dumnezeu-material-video-395/

"Da, de la Roma venim din Dacia traiană, suntem români şi punctum." - Eminescu
A comentat micael 29 iunie 2009, 23:24 | mergi sus ▲
Micael, frate, ai face bine dacă i-ai ignora pe indivizii ca Re Vittorio sau jPHILIPS. Lasă-i frate, nu-ţi mai bate capul cu ei, că tot antiromâni sunt şi o să rămână, aşa cum a rămas şi Balaur, antibasarabean. M-am convins că de fapt Bălăurică are 7 feţe, pentru că după ce şi-a cerut scuze de la mine şi mi-a spus că e în stare să treacă şi Prutul pentru basarabeni, a mai scris pe undeva un comentariu unde totul începea de la capăt şi unde ne-a numit iar pruto-nistreni. În concluzie, cred că nu are rost să-ţi pierzi timpul cu persoane de genul. Eu mi-am pierdut timpul cu Balaur, şi când credeam că am reuşit să-l trezesc, iaca na, că după câteva zile îi citesc un comentariu care conţinea complimente tip "rusofoni" şi "pruto-nistreni". Eu zic că ar fi mai bine să-i lăsăm în pace şi în acest fel vom fi şi noi mai liniştiţi... Tu ce zici?
Salut.
A comentat Prinţesă 30 iunie 2009, 09:21 | mergi sus ▲
Prinţeso,chiar daca am avut un mic clinci de idei cu tine la inceput,acum nu pot sa nu ma mandresc cu tine,devii din ce in ce mai frumoasa,spiritual si mental vorbind,trecand cu oarecare usurinta de la mandria regionala a faptului ca esti moldoveanca, la cea nationala,la romanismul ce ne cuprinde pe toti fiii si ficele sale sub aripile sale precum closca puii sai.

Cat priveste pe unul sau pe altul ce inca mai au dubii in privinta radacinilor noastre comune,le voi raspunde pana dupa alegerile anticipate dupa care va voi spune bye bye la toti ! :-)
A comentat micael 30 iunie 2009, 12:43 | mergi sus ▲
Votaţi PL ,PLDM sau AMN !

Forza PLDM ,PL si AMN !
A comentat micael 30 iunie 2009, 12:43 | mergi sus ▲
nu inteleg pt ce atitea polemici, fata e superba a castigat pt prima data in istorie la un cocnrus mondila si tara noastra, iar ceea ce a declarat ea eu ccred ca e f destept cat inca nu au avut loc alegerile anticipate, totusi tre sa se intoarca in tara,nu? :) BRAVO DIANA!!! TE IUBIM!
A comentat pt cei care nu stiu 30 iunie 2009, 13:30 | mergi sus ▲
ne mindrim ca sintem moldoveni si nu ne suparam ca rominii ne vor ca frati caci frati sintem toti oamenii de pe pamint. Si daca fiecare are nume prenume, mama tata ,neam si se bucora,apoi lasati-ne sa ne bucuram si noi ca sintem moldoveni, si nu dati vina pe politica, pe rusi,caci cine e nascut pe teritoriul Moldovei Sfinte ,chiar si cei de alta nationalitate se mindresc de a fi moldovean, caci e natie cu suflet cu adevarat bun. Nu impuneti la un popor sa-si tradeze parintii si neamul care au lasat radacini lungi si groase pe meleagil tarii MOLDOVa
A comentat dragomir 02 iulie 2009, 10:18 | mergi sus ▲
Dragomir esti de nota 10.Suntem moldoveni si punctum.
A comentat Independence day 02 iulie 2009, 11:19 | mergi sus ▲
rataciti mai sunteti.. moldoveni, ardeleni, olteni, tot romani suntem.. de unde naibii a-ti luat ca noi, moldovenii, am fi o natiune aparte ? vorbim aceeasi limba, aveam aceeasi cultura, aceleasi valori.. romani suntem.. doar ca noi moldovenii de'aici din basarabia am avut parte de un proces de deznationalizare intens..
A comentat neverever 02 iulie 2009, 12:45 | mergi sus ▲
Pentru neverever: Chair cat demulta dreptate mai ai, si eu sunt din Basarabia si ma aflu acum peste hotarele tarii, suntem romani si punctum. Vorbim aceeasi limba si atat timp cat ne intelegem nu ar trebui sa fie dezbinare intre noi. Pace
A comentat Magdalena 02 iulie 2009, 14:33 | mergi sus ▲
CEL MAI,, DEZVOLTAT" SENTIMENT LA ROMANI ESTE ...INVIDIA OARBA.DE LA NISTRU PANA LA TISA IN URMA TAVALUCULUI COMUNIST VALORILE ROMANIEI AU FOST INLOCUITE CU PSEUDOVALORI.VA RECOMAND SA CITITI CARTEA LUI DAN PURIC ,DESSPRE OMUL FRUMOS.
A comentat tgh 02 iulie 2009, 15:23 | mergi sus ▲
Ordinul lui Antonescu de a trece hotarul - in care directie - peste sau dinspre Prut?! ...300.000 de soldati morti in aventura lui Antonescu ar trebui sa impuna careva concluzii. Basarabia a fost si este o patima, o Fata Morgana, care duce Romania in gura Lupului siberian. Potoliti-va. Uitati-va ca pe satelituol Hotbird ungurii au scos acum un nou canal TV. Se chiama, luati aminte, "AUTONOMIA".
Cat priveste basarabeanca Diana Curmei - ea dovedeste ca are caracterul pastrat pe linia femenina dacica (linia barbateasca cu regret e compromisa), adica stie sa invinga. Urmasele Daciei cuceresc Roma - Bravo! Ma inchin!
A comentat gelu 06 iulie 2009, 11:17 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.1493 secunde